- Ομοφυλοφιλία και Χριστιανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το πόσο αγαπάει κάποιος κάποιος κάποια/ον δεν είναι δουλειά της πολιτείας εφόσον δεν υπάρχουν και μετρήσιμες μονάδες.
Σε πολλές και αρχαίες και σύγχρονες κοινωνίες επιβάλεται και η παλακίδα και η πορνεία έστω και άγραφα, αλλά ευλογείται μόνο ο γάμος.
Καμιά θρησκεία και κανένας λαός δεν ήταν ποτέ εναντίον του έρωτα.
Οι αρχαίοι τον έκαναν θεό σαν συνεκτικό στοιχείο για τη δημιουργία του κόσμου. Ολοι οι λαοί όμως ευλογούσαν όμως μόνο την τεκνογονία και όχι γάμους ομοφυλοφίλων ή σχέσεις ερωτικές. (εκτός ελαχίστων)
Η κάθε κοινωνία και θρησκεία αδικεί τρόπον τινά τους ομοφυλόφιλους θέλοντας να οδηγήσει τα μέλη της στην διαιώνιση του είδους και νομίζω ότι η κοινωνία δεν αστοχεί έχοντας από τη φύση το ένστικτο του κοπαδιού.
quote:
Το πόσο αγαπάει κάποιος κάποιος κάποια/ον δεν είναι δουλειά της πολιτείας εφόσον δεν υπάρχουν και μετρήσιμες μονάδες.
Το πόσο αγαπιούνται δύο άνθρωποι μεταξύ τους, δεν είναι δουλειά ΚΑΝΕΝΟΣ, όχι μόνο της πολιτείας. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αποδέχεται την αυτοδιάθεσή τους και να τους παρέχει ελεύθερα το δικαίωμα να συμβιώνουν και να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή χωρίς περιορισμό των ελευθεριών τους. ΑΛΛΟ Ο ΓΑΜΟΣ, ΑΛΛΟ Η ΑΓΑΠΗ δύο ανθρώπων. Το να υπαγορεύεται από το κάθε θρησκευτικό, πολιτικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους δόγμα, κίνημα, κόμμα ο τρόπος και το είδος της ανθρώπινης σχέσης είναι μία παράνοια την οποία υπομένουμε, επειδή δεν έχουμε την εκπαίδευση και την παιδεία για να ην απορρίψουμε. Όσο για τους ομοφυλόφιλους, το είπα και πριν : αρνούμαι το αίτημά τους για γάμο, δέχομαι την απαίτησή τους για συμβίωση, ακόμα και αν αισθητικώς δε μου είναι αρεστή μία τέτοια κατάσταση. Αν όμως τηρούν το "τα εν οίκω μη εν δήμω", το τι κάνουν στο κρεβάτι τους δεν αφορά κανέναν.
quote:
Ολοι οι λαοί όμως ευλογούσαν όμως μόνο την τεκνογονία και όχι γάμους ομοφυλοφίλων ή σχέσεις ερωτικές. (εκτός ελαχίστων)
Μάλλον επιζητούσαν εξ ανάγκης την τεκνογονία, ποσώ μάλλον μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τα ανθρώπινα συναισθήματα ή ακόμα και τα πάθη.
quote:
Η κάθε κοινωνία και θρησκεία αδικεί τρόπον τινά τους ομοφυλόφιλους θέλοντας να οδηγήσει τα μέλη της στην διαιώνιση του είδους και νομίζω ότι η κοινωνία δεν αστοχεί έχοντας από τη φύση το ένστικτο του κοπαδιού.
Το ένστικτο του κοπαδιού συνήθως αστοχεί και το ξέρεις. Σε αυτή τη συκεκριμένη περίπτωση δεν αστοχεί και συμφωνώ μαζί σου. Ο τρόπος με τον οποίο περιβάλλει τη διαιώνιση είναι κατά τη γνώμη μου προβληματικός.
Φίλε Ψηλέ
quote:
Η Εκκλησία ποτέ δεν "αρνήθηκε" τη σεξουαλικότητα εντός του γάμου.Υπάρχουν πολλές αναφορές που λένε πως όποιος δεν αντέχει τη μοναχική ζωή, καλό είναι να παντρεύεται και έτσι να αποφεύγει τους διάφορους πειρασμούς.
Για το πρώτο δεν είμαι και 100% βέβαιος, τουλάχιστον όχι σε αρκετές περιπτώσεις. Για να μη μιλήσουμε ούτε για τις περιπτώσεις μη συναινετικών γάμων, οι οποίοι ευλογούνταν (και ακόμη ευλογούνται), ούτε για παλιότερα φαινόμενα (φεουδαρχία κλπ.). Το ότι η σεξουαλική πράξη πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με σκοπό την τεκνοποίηση δεν το έβγαλα ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ίσως η Επίσημη Εκκλησία (και συμφωνώ μαζί σου), αλλά σίγουρα έχει βγει από κάποιους (όπως είπα και στο προηγούμενο Post μου) εκπροσώπους της χριστιανικής ηθικής... που σε πολλές περιπτώσεις ήταν απλά βασιλικότεροι του βασιλέως.
Για το δεύτερο, θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τη δική σου οπτική αναφορικά με τους πειρασμούς. Από την πλευρά μου, η συναισθηματική και σωματική καταπίεση που υπόκεινται δύο άνθρωποι επειδή έχουν την "ατυχία" να παντρευτούν πριν συναντηθούν στη ζωή σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί την αιτία της φθοράς των κοινωνικών σχέσεων.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Μια παρένθεση μόνο,Η Εκκλησία ποτέ δεν "αρνήθηκε" τη σεξουαλικότητα εντός του γάμου.
Υπάρχουν πολλές αναφορές που λένε πως όποιος δεν αντέχει τη μοναχική ζωή, καλό είναι να παντρεύεται και έτσι να αποφεύγει τους διάφορους πειρασμούς.
μια παρενθεση μονο και εγω..
μονο η φυση οταν εδωσε σεξουαλικη κινητικοτητα στον ανθρωπο δεν ρωτησε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...![]()
![]()
και την εγραφε παντα στα παλια της τα παπουτσια..![]()
και αυτην και τον θεο της καθε θρησκειας..
εκτος και αν εσεις οταν ειναι να συνευρεθειτε σεξουαλικα
και σας δωσει το οκευ η εκλλησια (εντος γαμου)
μαζι με την αδεια σας ερχεται και η ορεξη![]()
![]()
τοτε να πουμε στην εκλλησια να μας κοβει δελτιο σεξ...
(εκαστος μιση φορα το μηνα)
Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΙ ...ΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑς ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ..ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
ΑΛΛΙΩς ΒΟΥΡ ΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ..ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗς ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
ως ποτε θα ακουω θρησκευτικες μπουρδες...!!
sakhs3
«Η Εκκλησία ποτέ δεν "αρνήθηκε" τη σεξουαλικότητα εντός του γάμου.»
Ας δούμε λοιπόν Ψηλέ έως που φτάνουν οι απόψεις της Ορθοδοξίας για την σεξουαλικότητα, αλλά και ΤΙ ΝΟΕΙΤΑΙ ως «σεξουαλικότητα» κατα την Ορθοδοξία..![]()
Κατ αρχάς δυο λόγια ως προς το ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΟΡΝΕΙΑ:
Πορνεία: Η γενετήσια μείξη μεταξύ αγάμων.
Ουδέν σχόλιο θαρρώ......![]()
![]()
Πάμε σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα όμως:
Πηγή: Πρεσβυτέρου Γεωργίου Κουγιουμτζόγλου, Λατρευτικό Εγχειρίδιο. Στοιχεία αγωγής για την τάξη και τη λατρεία της Εκκλησίας, εκδόσεις Συναξάρι, Θεσσαλονίκη 1998
Κωλύματα Ιερωσύνης: Στο μυστήριο της Ιερωσύνης δε χωρεί οικονομία. Ο υποψήφιος Ιερεύς πρέπει:
α. Να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.
β. Να έχει νόμιμη ηλικία (25Δ, 30Π, 35Ε).
γ. Να διακρίνεται για την ορθόδοξη πίστη του.
δ. Να είναι αρτιμελής και να μην πάσχει ψυχικώς.
ε. Να μην έχει προγαμιαίες σχέσεις και εντός του γάμου να μην έχει παρά φύση (σχέσεις).
Άλλα κωλύματα Ιερωσύνης είναι: Η Αποστασία από την πίστη, η Αίρεση, ο φόνος, ο Ευνουχισμός, η Πορνεία η Μοιχεία, η Αρπαγή γυναικός, η Αθεμιτογαμία (!), η Διγαμία, η Φαρμακεία, η Μαντεία, η Γοητεία (?), η Ψευδομαρτυρία, η Τυμβωρυχία, η Ιεροσυλία.
(άραγε αυτό το τελευταίο ήταν σε ισχύ και όταν κατέστρεφαν Ναούς Ελληνικούς??
)
Μοιχεία: Η γενετήσια σχέση και μείξη ενός από τους δύο συζύγους με κάποιο τρίτο πρόσωπο αλλά και το αντίθετο. Μοιχός είναι και αυτός που επιθυμεί να ενωθεί με πρόσωπο διαφορετικό από τον/τη σύζυγό του (Ματθ. ε΄, 28).
Πορνεία: Η γενετήσια μείξη μεταξύ αγάμων.
http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/kougioumzoglou_glossarion.html
Έτσι, βλέπουμε ότι η «σεξουαλικότητα» ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ έχει.......και όρια κατα τα γούστα των παπάδων!!!!!![]()
![]()
![]()
Αλήθεια, μήπως θα έπρεπε να έχουνε ήδη τυπώσει και έντυπο υλικό με.....τις επιτρεπτές και επομένως........αποδεκτές στάσεις διύσδεισης ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΜΟΥ»?????![]()
![]()
![]()
Ρε Ψηλέ, δεν μιλάς καλύτερα για κάτι άλλο λέω εγώ?![]()
![]()
Εχει πολλά στοιχεία ανορθοδοξα.
Για παράδειγμα στη λέξη αμαρτία αναφέρει
Αμαρτία: Η διακοπή των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό, που γίνεται με λόγια, με έργα ή με τη διάνοια. Είναι η ανυπακοή του πλάσματος προς τον Πλάστη.
Ο άνθρωπος είναι άσχετος από ετυμολογία λέξεων και βασικά πράγματα θεολογίας.
Και μάλλον αναλφάβητος όταν ερμηνεύει την πορνεία σαν γενετήσια μείξη μεταξύ αγάμων.
Καλά έκανες και την ανέφερες.
Είναι ιστοσελίδα της επίσημης εκκλησίας.
Ας όψόμεθα οι ορθόδοξοι τι μαλακίες γράφουν οι πεφωτισμένοι για να απομακρύνουν τον άνθρωπο από την εκκλησία.
«Σβάμπε διάβασα την ιστοσελίδα που παραπέμπεις του πατρός Κουμιουμτζόγλου και μου φάνηκε άκρως προτεσταντική.»
Είναι σαφές, ότι τέτοιες απόψεις απηχούν πουριτανισμό και προτεσταντισμό. Χαίρομαι που ευθέως το δηλώνεις.
Ωστόσο, μήπως είναι βαθύτερα τα αίτια του τρόπου έκφρασης και διατύπωσης του πατρός Κουμιουμτζόγλου?
Εάν ανατρέξουμε σε μια πρόσφατη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τότε διαπιστώνουμε ότι η καταδίκη των προγαμιαίων σχέσεων (πορνεία) είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και ΑΝΕΥ ΑΝΟΧΩΝ.
Συγκεκριμένα:
{ Εγκύκλιο για το θέμα των προγαμιαίων σχέσεων απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς όλους τους ιερείς πνευματικούς-εξομολόγους της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή τον πρόσφατο θόρυβο γύρω από τις δηλώσεις και τη δίκη του Μητροπολίτη Ζακύνθου. Στη εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει απερίφραστα τις προγαμιαίες σχέσεις, θεωρώντας τες εφάμαρτες και αντιβαίνουσες στην σωτήρια διδασκαλία του Χριστού, στις κανονικές διατάξεις των Αγίων Αποστόλων και των Οικουμενικών Συνόδων, αλλά και στην εν γένει παράδοση και το ορθόδοξο ήθος. Διευκρινίζεται ακόμη στην εγκύκλιο ότι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αποκήρυξε ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου τις προγαμιαίες σχέσεις, δεχόμενος μόνο τις κοινωνικές και φιλικές σχέσεις πριν από το γάμο και όχι τις σαρκικές. Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος απέστειλε ενημερωτικό σημείωμα με την Συνοδική εγκύκλιο σ' όλους τους πνευματικούς της επαρχίας μας, ζητώντας τους να κινούνται στην εξομολόγηση στην εφαρμογή της συνοδικής τοποθέτησης. }
http://www.imd.gr/html/gr/news/1999/11_03.htm
Μήπως λοιπόν ο συγκεκριμένος ιερέας απλά εκφράζει τα αυτονόητα?
Και το λέω αυτό αγαπητέ Δημήτρη διότι, από τη στιγμή που κάποιος έχει σεξουαλικές σχέσεις π.χ. με μία κοπέλα, ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΓΑΜΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ. Πρόκειται για μια ένωση, που πέρα από τη σαρκική ένωση, ταυτόχρονα συντελείται και σε πνευματικό επίπεδο, και ενώνει τον άνθρωπο με τη γυναίκα για πάντα.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσει την σεξουαλική πράξη μαζί της, θα μπορούν ακόμα ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ να περνούν από τον έναν στον άλλον, σαν να είναι ένα σώμα!! Και επίσης, από τη στιγμή που θα συντέλεση μια τέτοια ένωση, ακόμα και οι δυσκολίες τής ζωής ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ στους δύο αυτούς. Με άλλα λόγια, οι αμαρτίες τού ενός περνούν και στον άλλο σύντροφο.
Και για να μην ειπωθεί ότι γράφω ότι θέλω, παραθέτω και την πηγή εκ της οποίας προκύπτει το συμπέρασμα μου:
(Α΄ Κορινθίους 6/ς΄ 15 – 20)
{ Ουκ οιδατε οτι τα σωματα υμων μελη Χριστου εστιν; Αρα ουν τα μελη του Χριστου ποιησω πορνης μελη; Μη γενοιτο. Ουκ οιδατε οτι ο κολλωμενος τη πορνη εν σωμα εστιν; Έσονται γαρ φησιν οι δυο εις σαρκα μιαν.
Ο δε κολλωμενος τω Κυριω εν πνευμα εστιν.
Φευγετε την πορνειαν. Παν αμαρτημα ο εαν ποιηση ανθρωπος εκτος του σωματος εστιν. Ο δε πορνευων, εις το ιδιον σωμα αμαρτανει.
Η ουκ οιδατε οτι το σωμα υμων ναος του εν υμιν Αγιου Πνευματος εστιν, ου εχετε απο Θεου και ουκ εστε εαυτων;
Ηγορασθητε γαρ τιμης. Δοξασατε δη τον Θεον εν τω σωματι υμων και εν τω πνευματι υμων, ατινα εστιν του Θεου }.
Τα όσα αναφέρει ο Παύλος είναι ξεκάθαρα. Η σεξουαλική σχέση ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ με τον άνθρωπο με τον οποίο θα την κάνουμε. Θα είμαστε για πάντα ΜΙΑ ΣΑΡΚΑ. Και έτσι, μολύνουμε και το σώμα μας, που είναι τού Χριστού υποτίθεται, και είναι τόπος όπου κατοικεί το Άγιο Πνεύμα, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουμε σε οτιδήποτε ακάθαρτο έχει το άλλο μέλος, να έλθει σε εμάς.
Συνεχίζεις να πιστεύεις αγαπητέ ότι τα λόγια του πατρός Κουμιουμτζόγλου δεν απηχούν την αλήθεια?
dimitris2:
«Και μάλλον αναλφάβητος όταν ερμηνεύει την πορνεία σαν γενετήσια μείξη μεταξύ αγάμων.»
Πες μας αγαπητέ, ποιά η ορθή απόδοση της πορνείας?
dimitris2:
«Ας όψόμεθα οι ορθόδοξοι τι μαλακίες γράφουν οι πεφωτισμένοι για να απομακρύνουν τον άνθρωπο από την εκκλησία.»
Γεια στο στόμα σου!!!
Εάν δεν υπήρχαν αυτά και άλλα πολλά παπικά, εάν απηχούσε ο λόγος της ορθοδοξίας την απτή πραγματικότητα, με αίσθημα ευθύνης για το σήμερα, να είσαι βέβαιος ότι θα είχα πολύ λίγα να γράφω αγαπητέ.....
quote:quote:
Η σεξουαλικότητα και ο θάνατος, όμως είναι ζευγάρι ταιριαστό και η σεξουαλικότητα σαν πηγή ζωής είναι απάντηση στο θάνατο.
Η σεξουαλική σχέση συντελεί συγχρόνως στην συνάντηση του αγαπημένου προσώπου και στην ελπίδα μετάδοσης της ζωής.Ταιριαστό ζευγάρι; μου φαίνεται κάπως παράταιρη η σχέση τους, ακόμα και αν την προσεγγίσω υπό το αντιθετικό πρίσμα που τη θέτεις. Θα ήθελες να γίνεις πιο σαφής;
Πολύ απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι η διατήρηση της ζωής, η αθανασία, στα έμβια επιτυγχάνεται με τη λειτουργία της σεξουαλικότητας . Διαφορετικά όμως από τα ζώα η σεξουαλική σχέση στον άνθρωπο προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσει έναν βαθύ δεσμό με το πρόσωπο που αγαπά.
Ασφαλώς και κάθε φορά που κάνει σεξ ο άνθρωπος δεν εκφράζει την επιθυμία να αποκτήσει απογόνους. Κάθε σχέση όμως που αποκλείει καθολικά την λειτουργία του πανίσχυρου στα έμβια, ενστίκτου της διαιώνισης του είδους απλά στερεί από το ζευγάρι την συμμετοχή του στο μέλλον, την διάσωσή του μέσω των απογόνων του και τα φυλακίζει μέσα σε αποκλειστικά ναρκισσιστικούς χώρους.
Με εκτίμηση
Ευλογεί τον αρραβώνα σαν δοκιμαστική περίοδο προ του γάμου χωρίς να ορίζει αριθμό αρραβωνιασμάτων.
Τότε οι προγαμιαίες σχέσεις δεν θεωρούνται πορνεία.
Γιαυτό πιστεύω ότι ο Παύλος σαφώς αναφέρει τη λέξη με την ελληνική σημασία της δηλ. πορνεία εκ του πέρνημι=πληρώνομαι και όχι προγαμιαίες ή εν γάμω σχέσεις. (Ο Χριστός δεν αναφέρει τη λέξη).
Οπως και αμαρτία είναι από το αματάνω=κάνω λάθος στόχο και όχι απομάκρυνση του Θεού που αναφέρεται στο σάιτ της εκκλησίας.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΑΛΛΑ ΤΙ ΛEΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΩΠΩΝ (ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ). ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΤΟΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΙΟ ΑΝΘΩΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ.
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΩΠΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ)ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ. ΤΟΤΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
quote:
maraki8
Περιττό να πω σε ποιά ομάδα ανθρώπων ανήκω εγώ,έτσι;Δεν νομίζω. Για πες μας.
Σε αυτούς που "σημειώνουν" εκεί που πρέπει,τα λόγια των διαφόρων που θεωρούν τους ομοφυλόφιλους άρρωστους και βδελύγματα της κοινωνίας και κάνουν αυτό που είπε και ο Ιησούς : αγαπάω αλλήλους,είτε είναι ετερόφυλοι,είτε ομοφυλόφιλοι.
quote:
el.elyon
ΜΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΣΟΥ
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ,Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ,Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΟΥ,Ο ΥΙΟΣ ΣΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ;ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΣΑΝ ΜΑΝΑ;
Γειά σου και σένα.Έχω πολλούς φίλους/φίλες που είναι ομοφυλόφιλοι.Ουδέποτε με πείραξε ή με ενόχλησε.Έχοντας τέτοιες αντιλήψεις,νομίζω ότι σε διαφωτίζω ως προς το αν θα με ενοχλούσε να είναι η οικογένειά μου ομοφυλόφιλοι.Όχι αγαπητέ μου,δεν θα με πείραζε.Όπως δεν θα με πείραζε να έχω γιο ή κόρη ομοφυλόφιλο.Θα ήθελα το παιδί μου ευτυχισμένο και υγιές,τίποτα άλλο τελικά δεν έχει σημασία..Η μοναδική μου ανησυχία,αν θες να το πω έτσι,θα ήταν να μην πληγώνεται/στενοχωριέται από την ημιμάθεια-αμορφωσιά και ρατσισμό κάποιων...
quote:
Kostakis
αρνούμαι το αίτημά τους για γάμο, δέχομαι την απαίτησή τους για συμβίωση, ακόμα και αν αισθητικώς δε μου είναι αρεστή μία τέτοια κατάσταση.[/quote/]Δεν νομίζω να απασχολεί τους ομοφυλόφιλους να παντρευτούν σε εκκλησία,"με παπά και με κουμπάρο".Τους απασχολούν νομικά ζητήματα αγαπητέ Κώστα.Θέλουν να παντρευτούν,ωστε να κατοχυρωθούν νομικά,όχι να χορέψουν τον χορό του Ησαϊα και να φάνε κουφέτα.Θέλουν τους συντρόφους τους εξασφαλισμένους.θα ήθελες εσύ αγαπητέ μου,να ήσουν παντρεμένος και σε περίπτωση θανάτου σου(κούφια η ώρα κιόλας,ε;),η γυναίκα σου να έμενε στο δρόμο και τα όσα χτίσατε/δημιουργήσατε μαζί να τα έχανε επειδή δεν θα είχε δικαιώματα;Εφιαλτικό,ε;γιατί να διαφέρουν οι ομοφυλόφιλοι;
Μπορείς να μου εξηγήσεις το ότι δεν σου είναι αισθητικώς αρεστό;
quote:
Καλά έκανες και την ανέφερες.
Είναι ιστοσελίδα της επίσημης εκκλησίας.
Ας όψόμεθα οι ορθόδοξοι τι μαλακίες γράφουν οι πεφωτισμένοι για να απομακρύνουν τον άνθρωπο από την εκκλησία.
Ένα "ΕΥΓΕ" και από μένα αγαπητέ.Σε σένα και στον Σβάμπε.[quote]el.elyon
ΘΕΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ)
Ουδέν σχόλιον γι'αυτό,εφόσον είναι και εκτός θέματος,αλλά έπρεπε να το καταδείξω..
ΚΑΙ EL.ELYON ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ) ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΥΨΗΣΤΟΣ ΘΕΟΣ.
ΜΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ? ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ Η ΠΗΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗΣ) ΑΡΑ ΜΑΡΑΚΙ ΦΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Η ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΘΟΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ? ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΕΡΩ, ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΟ) Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΑ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΗΝΟΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΟΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΜΑΡΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΗΝΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ( ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ) ΕΤΣΙ ΜΑΡΑΚΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ Η ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΜΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΟΠΟΙΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ Η ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ( ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΛΟΥΜΑΝΟΥΣ) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΜΑΡΤΙΑΣ Η ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΕΤΣΙ ΜΑΡΑΚΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΗΝΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΣΤΟ FORUM ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ Η NAZARET ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥ ROBERT AMBELAIN Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ? ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΑΤΡΕΥΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?
ΜΑΡΑΚΙ ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΤΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Το ίδιο συμβαίνει και εδώ στην Ελλάδα,υπάρχουν πολλοί ξένοι που ζούν αξιοπρεπώς,παρότι δέν τους αντιμετωπίζουν το ίδιο και μερικούς τους εκμεταλεύνται οι λεβέντες σου οι "ελληνες".
και ποιος μίλησε για όσους σέβονται τους νομούς της χώρας που ζουν;
εγώ από την αρχή καταφέρθηκα κατά των παράνομων
και αν διαβάσεις τα μηνύματα μου θα δεις ότι έχω μιλήσει και για τους εκμεταλλευτές αλλά μάλλον εθελοτυφλείς και δημιουργείς καταστάσεις εκεί που δεν υπάρχουν
quote:
Αγαπώ την Ελλάδα,αλλλά δέν την βάζω πάνω απο ανθρώπους,αν είναι δυνατόν.Μας έχει τυφλώσει ο φανατισμός.
όπως είπα και πριν "αν καταλάβεις τι είναι πατρίδα τότε θα καταλάβεις πόσο χαζά είναι αυτά που λες"
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Πες μας τωρα οτι το προβλημα της ελλαδος ειναι οτι ειμαστε ρατσιστες,να μας στειλεις....
Εξαρτάται το πώς ο καθένας εννοεί ότι αγαπάει την Ελλάδα φίλε μου και τι αξίες και πολιτισμό θέλει γι'αυτήν...
Ασφαλώς και αγαπάω την πατρίδα μου και τουλάχιστον σε μένα δεν έπρεπε να εμπλέξεις το θέμα θρησκείας , μιας και γνωρίζεις τις απόψεις μου και την ειλικρινή αγάπη μου για την πατρίδα ΜΑΣ!
Το θέμα με τον ρατσισμό δεν είναι το πως τοποθετεισαι λεκτικά αλλα είναι θέμα συμπεριφοράς και καθημερινής πρακτικής!
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί παράνομοι-αυτό δεν τους καθιστά κακούς βεβαίως- αλλα και ότι πολλοί απο αυτούς είναι παραβατικοί στον υπερθετικό βαθμό και όντως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα αλλα όχι τέτοιου είδους , που υποβιβάζουν την χώρα μας και όχι απο οργανωμένες ομάδες .... υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες και συντεταγμένη πολιτεία γι'αυτά τα θέματα!
Ε! ΤΏΡΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΗΚΑΝ...
soul
quote:
Εαρινε δεν το εγραψα για σενα αλλα για τον αλλο φιλο.Εγκληματιες ειναι γιατι πουλανε προιοντα που γινονται απο την εκμεταλευση ακομα και παιδιων στο τριτο κοσμο....Για πες μου ,αν ειχες ενα μαγαζι και σε πνιγαν τα χρεη και οι διωξεις του κρατους και εβλεπες αυτους να πουλανε εξω απο το μαγαζι σου τη μαυρη πραματεια τους ανενοχλητοι,τι θα εκανες?
Θα καλούσα την αγορανομία ή την αστυνομία αλλα σε κάθε περίπτωση θα αισθανόμουν πολύ άσχημα...ιδιαίτερα άσχημα και δεν θα έπρεπε η πολιτεία να αφήνει τους πολίτες να βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά...ούτε καν να δημιουργούνται τέτοιου είδους θέματα!
Είναι ολόκληρη συζήτηση..ειλικρινά στενοχωρήθηκα απόψε που εμφανίζομαι ως μη συναισθανόμενος τον πόνο και την οργή σας και τους φόβους σας για το σήμερα και κυρίως για το αύριο...αλλα πίστεψέ με δεν είναι έτσι...!
soul
Ο άλλος λέει να βάζουμε την πατρίδα πάνω απο τον ίδιο μας τον εαυτό.Εγώ βάζω πάνω απ'όλα τον άνθρωπο που κατοικεί σε αυτή την γωνιά της γης και όχι την τυφλή πίστη στο ιδεολόγημα της πατρίδας. Μου δίνεις το δικαίωμα να παραμένω στην "πατρίδα" σου;
quote:
Οι μικροπωλητές της Ερμού είναι υπεύθυνοι λοιπόν για την εξαθλίωση στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Οι πολυεθνικές παραδίπλα κάνοντας "επενδύσεις" και προσφέροντας "θέσεις εργασίας" μάλλον παράγουν ανθρωπιστικό έργο στις χώρες αυτές.Ο άλλος λέει να βάζουμε την πατρίδα πάνω απο τον ίδιο μας τον εαυτό.Εγώ βάζω πάνω απ'όλα τον άνθρωπο που κατοικεί σε αυτή την γωνιά της γης και όχι την τυφλή πίστη στο ιδεολόγημα της πατρίδας. Μου δίνεις το δικαίωμα να παραμένω στην "πατρίδα" σου;
Καλημέρα φίλε μου Kardasian και καλώς ήρθες!
Ρωτάς αν σου δίνεται το δικαίωμα να παραμείνεις στην πατρίδα μας...!
Επειδή ήμουν "επικριτικός" απέναντι σε κάποιες συμπεριφορές κάποιων συμπατριωτών μου , αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι με βρίσκουν σύμφωνο έργα και συμπεριφορές πολλών αλλοδαπών...και το δικαίωμα θα ήθελα να σου πώ , ότι δεν δίνεται αλλα κατακτάται και κατοχυρώνεται μέσα απο πράξεις και συμπεριφορές απέναντι σ'αυτόν που σε/με/μας φιλοξενεί..!
Αν έρθω στην πατρίδα σου ή στο σπίτι σου και καταχρασθώ την φιλοξενία σου ή σε κατηγορήσω για το λίγο φαγητό που μου προσέφερες -τόσο είχες και τόσο μου έδωσες και αυτό ενδεχομένως να το αφαίρεσες απο την μερίδα της οικογενειάς σου- τότε έχω την αίσθηση ότι δεν θα είμαι ένας καλός φιλοξενούμενος...δεν θα είμαι καν φιλοξενούμενος αλλα ενδεχομένως ένας αχάριστος άνθρωπος και τότε το πλέον σίγουρο θα είναι ότι δεν θα έχω κατακτήσει οποιοδήποτε δικαίωμα παραμον΄ξς στο σπίτι σου...πολύ δε περισσότερο αν εποφθαλμιούσα την γυναίκα σου ή την κόρη σου ή αν ακόμα είχα υπ'οψιν μου να σε κλέψω..!
Ασφαλώς και δεν είναι όλοι έτσι οι οικονομικοί μετανάστες και ασφαλώς υπάρχουν-προσωπικά θεωρώ στην πλειοψηφία τους- έντιμοι και εργατκοί άνθρωποι που προσπαθούν να "φτιάξουν" την ζωή τους θέτοντας ένα πλαίσιο στην εδώ παραμονή τους αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας!
Το πρόβλημα το ουσιαστικό -έχω την αίσθηση- κάθε οικονομικού μετανάστη , δεν είναι οι πολίτες μιας χώρας αλλα η εν γένει διαγωγή και συμπεριφορά κάποιων άλλων οικονομικών μεταναστών , που με την συμπεριφορά τους εγείρουν θέματα και αντιδράσεις , που κάποιες φορές μπορεί να υπερβούν το φυσιολογικό μέτρο αντίδρασης!
Πάντα υπάρχει ο φόβος και η καχυποψία φίλε μου και σε όλους τους ανθρώπους για κάτι άγνωστο και που δεν το γνωρίζουν και έχω την αίσθηση , ότι πρέπει όλοι να εργασθούμε για την εξεύρεση λύσεων που θα δεν θα αφήνουν να παράγονται φόβοι και συναισθήματα καχυποψίας!
Η Ελλάδα είναι μια πολύ μικρή χώρα σε έκταση αλλα και σε οικονομικά μεγέθη και αυτό θα πρέπει όλοι μας να το λάβουμε υπ'οψιν μας και παρ'ολ'αυτά φιλοξενεί κάποια εκατομμύρια οικονομικών μεταναστών...αλήθεια δεν γνωρίζω πόσο θα αντέξει να συντηρεί τον εαυτό της και αυτά τα επιπλέον εκατομμύρια οικονομικών μεταναστών...προσωπικά το εύχομαι με όλη μου την καρδιά , μα με τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί , το βλέπω αρκετά δύσκολο και όχι μόνο για τους οικονομικούς μετανάστες αλλα και για τους ιδίους τους Έλληνες!
Ελπίζω σε καλύτερες μέρες φίλε μου , τόσο για σάς ...όσο και για τους Έλληνες , μα χρειάζεται ηρεμία στις σκέψεις και καλή διάθεση απ'ολες τις μεριές , προκειμένου να βρεθούν κοινά ωφέλιμες και αποδεκτές λύσεις και θα ήθελα να σου πώ , ότι σε σχέση με άλλες χώρες και πολύ πιο πλούσιες , η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενος λαός...ασφαλώς υπάρχουν και μαύρες κηλίδες αλλα και που δεν υπάρχουν...ακόμα και μείς οι ίδιοι -άνθρωποι- δεν μπορούμε να τηρήσουμε βασικές συμφωνίες με τον εαυτό μας!
Νά'σαι πάντα καλά!
soul
Edited by - Εαρινός on 27/05/2010 10:12:49
Τι θα γινόταν άν όλοι οι άνθρωποι είχαν την μόνη πατρίδα τους την γή?
Edited by - strangerz2 on 27/05/2010 10:19:16