ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αν ο Ιησούς ήταν επαναστάτης, τότε γιατί οι περισσότεροι Χριστιανοί είναι συντηρητικοί; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αν ο Ιησούς ήταν επαναστάτης, τότε γιατί οι περισσότεροι Χριστιανοί είναι συντηρητικοί; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

el.elyon41 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
el.elyonΜέλος
22/04/2007, 17:20:34
quote:
Schwabe: Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ρατσιστική η ιουδαϊκή θρησκεία από την χριστιανική φίλτατε, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο.

Σαφώς το να ταΐζεις τους φτωχούς και να φροντίζεις τους λεπρούς είναι ρατσισμός! Σαφώς όταν είσαι χριστιανός είσαι και ρατσιστής ! Άλλο τίποτα αγαπητέ μου Schwabe έχεις να μας πεις? Τώρα θα μου πεις τι άλλο, αφού μας είπες και ρατσιστές δεν μένει τίποτα άλλο! Ευχαριστώ αγαπητέ μου, που πάντα λες την Αλήθεια . Εσύ μονο την Αλήθεια μπορείς να πεις γιατί εσύ είσαι η Αλήθεια!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/04/2007, 20:04:18
el-elyon:
«Σαφώς το να ταΐζεις τους φτωχούς και να φροντίζεις τους λεπρούς είναι ρατσισμός! Σαφώς όταν είσαι χριστιανός είσαι και ρατσιστής ! Άλλο τίποτα αγαπητέ μου Schwabe έχεις να μας πεις? ..Εσύ μονο την Αλήθεια μπορείς να πεις γιατί εσύ είσαι η Αλήθεια!»

Είπα ότι δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ρατσιστική θρησκεία φίλτατε, πράγμα που υπονοεί ότι δεν μπορείς να χρεώσεις τέτοια κατηγορία έτσι αβίαστα καθώς εάν ισχύει το ένα ισχύει και το άλλο.

Έχεις αντίρρηση?

Η φαντάζεσαι ότι η ιουδαϊκή αφήγηση και παράδοση δεν περιέχει μέριμνα και αίσθημα κοινωνικής συνοχής? Νομίζεις ότι οι αφηγήσεις της Κ.Δ. για ιάσεις αποτελούν «παγκόσμια πρωτοτυπία»?

Με δυο λόγια, δεν δικαιούσθε να χαρακτηρίζετε ρατσιστές τους ιουδαίους επειδή παρέμειναν στην πατρώα τους θρησκεία, διότι ιστορικά αλλά και σωτηριολογικά δεν αποδειχθήκατε σε τίποτα ανώτεροι ή ενωτικοί ως προς την αυτοδιάθεση και ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου.

Καταπατήσατε, ως δόγμα, κάθε δικαίωμα ελευθερίας. Είτε πρακτικής είτε πνευματικής.

el.elyonΜέλος
22/04/2007, 22:08:01
Καλησπέρα.

quote:
Schwabe: Με δυο λόγια, δεν δικαιούσθε να χαρακτηρίζετε ρατσιστές τους ιουδαίους επειδή παρέμειναν στην πατρώα τους θρησκεία, διότι ιστορικά αλλά και σωτηριολογικά δεν αποδειχθήκατε σε τίποτα ανώτεροι ή ενωτικοί ως προς την αυτοδιάθεση και ελευθερία έκφρασης του ανθρώπου.
Καταπατήσατε, ως δόγμα, κάθε δικαίωμα ελευθερίας. Είτε πρακτικής είτε πνευματικής

Δεν έχω χαρακτηρίσει κανέναν ως ρατσιστή! Διαφωνώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Διαφωνώ και μαζί σου γιατί τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι! Δεν έχω αντίρρηση επειδή είσαι αντί –χριστιανός, είναι δικαίωμα σου, αλλά επειδή τα γενικεύεις όλα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

22/04/2007, 23:00:00
el-elyon:
«Δεν έχω χαρακτηρίσει κανέναν ως ρατσιστή! Διαφωνώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Διαφωνώ και μαζί σου γιατί τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι! Δεν έχω αντίρρηση επειδή είσαι αντί –χριστιανός, είναι δικαίωμα σου, αλλά επειδή τα γενικεύεις όλα!»

Συμφωνώ με την άποψη σου, όμως δεν χαρακτήρισα κανέναν επί προσωπικού ως ρατσιστή, αλλά μίλησα γενικά.

Διαφωνείς μαζί μου, όμως δεν διαφώνησες όταν αποδόθηκε ρατσισμός στην ιουδαϊκή θρησκεία. ΓΙΑΤΙ?

Και κάτι ακόμα: δεν είμαι «αντι-χριστιανός» αλλά μου αρέσει να τα λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που θέλουνε τα βλέπουνε καλό το δικό τους δόγμα και κακό το άλλο….

el.elyonΜέλος
22/04/2007, 23:39:57
quote:
Schwabe: Διαφωνείς μαζί μου, όμως δεν διαφώνησες όταν αποδόθηκε ρατσισμός στην ιουδαϊκή θρησκεία. ΓΙΑΤΙ?

Αγαπητέ μου είπα: «Δεν έχω χαρακτηρίσει κανέναν ως ρατσιστή! Διαφωνώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς.»

quote:
Schwabe: Και κάτι ακόμα: δεν είμαι «αντι-χριστιανός» αλλά μου αρέσει να τα λέω τα πράγματα με το όνομα τους.

Αγαπητέ μου εσύ μπορείς να δηλώσεις ότι δεν είσαι αντί – χριστιανός και αυτό είναι δικαίωμα σου αλλά είναι και δικαίωμα μου να πιστεύω ότι είσαι αντί – χριστιανός! Και μένα μου αρέσει να τα λέω τα πράγματα με το όνομα τους.

quote:
Schwabe: Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που θέλουνε τα βλέπουνε καλό το δικό τους δόγμα και κακό το άλλο….

Ποια είναι η αντίθεση?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/04/2007, 10:58:26
el-elyon:
«Αγαπητέ μου είπα: «Δεν έχω χαρακτηρίσει κανέναν ως ρατσιστή! Διαφωνώ με τέτοιους χαρακτηρισμούς.»

Ναι, μόνο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ όταν χαρακτήρισε το μέλος snoopy ως ρατσιστές τους Εβραίους, παρά μόνο όταν είδες την δικιά μου απάντηση. Εκεί, δεν σε είδα ΚΑΘΟΛΟΥ να βιάζεσαι να επέμβεις…

ΓΙΑΤΙ λοιπόν αυτή η επιλεκτικότητα?

el-elyon:
«Αγαπητέ μου εσύ μπορείς να δηλώσεις ότι δεν είσαι αντί – χριστιανός και αυτό είναι δικαίωμα σου αλλά είναι και δικαίωμα μου να πιστεύω ότι είσαι αντί – χριστιανός! Και μένα μου αρέσει να τα λέω τα πράγματα με το όνομα τους.»

Το ότι έχεις και έχετε μάθει να λειτουργείτε ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, είναι ηλίου φαεινότερο αλλά και διαχρονική «αξία» των χριστιανών πιστών. Νομίζεις ότι διαφέρεις σε αυτό το σημείο σε τίποτα?

Παλαιότερα ήτανε οι ειδωλολάτρες, μετέπειτα το κυνήγι μαγισσών, τώρα έχουμε πιο «στρογγυλεμένους» χαρακτηρισμούς: ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!

Προέτρεξες να αναφωνήσεις από αντίδραση όταν είδες να ταυτίζω την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ρατσιστική τάση των δυο δογμάτων, αλλά δεν αντέδρασες καθόλου φίλτατε ΕΠΙ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΑΚΕΡΕΣ όταν αποδόθηκε ρατσισμός στην ιουδαϊκή θρησκεία.

Τυχαίο?

Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έγραψε το μέλος snoopy πως η ιουδαϊκή θρησκεία είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, έκτοτε συμμετείχες αρκετές φορές στην συζήτηση και φυσικά ούτε αντέδρασες αλλά ούτε και εξέφρασες την όψιμη «δυσαρέσκεια» σου, και έρχεσαι την Κυριακή να αντιδράσεις στο δικό μου μήνυμα, λέγοντας πως…..«διαφωνείς με τέτοιους χαρακτηρισμούς», λες και θα μπορούσες να γράψεις κάτι διαφορετικό!

Αλήθεια, πόσο αιθεροβάμονες θα πρέπει να θεωρείς τους άλλους?

el.elyonΜέλος
23/04/2007, 12:29:30
Καλημέρα φίλε μου Schwabe.

quote:
Schwabe: Ναι, μόνο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ όταν χαρακτήρισε το μέλος snoopy ως ρατσιστές τους Εβραίους, παρά μόνο όταν είδες την δικιά μου απάντηση. Εκεί, δεν σε είδα ΚΑΘΟΛΟΥ να βιάζεσαι να επέμβεις…
ΓΙΑΤΙ λοιπόν αυτή η επιλεκτικότητα?
Προέτρεξες να αναφωνήσεις από αντίδραση όταν είδες να ταυτίζω την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ρατσιστική τάση των δυο δογμάτων, αλλά δεν αντέδρασες καθόλου φίλτατε ΕΠΙ ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΑΚΕΡΕΣ όταν αποδόθηκε ρατσισμός στην ιουδαϊκή θρησκεία.
Τυχαίο?
Την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι έγραψε το μέλος snoopy πως η ιουδαϊκή θρησκεία είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, έκτοτε συμμετείχες αρκετές φορές στην συζήτηση και φυσικά ούτε αντέδρασες αλλά ούτε και εξέφρασες την όψιμη «δυσαρέσκεια» σου, και έρχεσαι την Κυριακή να αντιδράσεις στο δικό μου μήνυμα, λέγοντας πως…..«διαφωνείς με τέτοιους χαρακτηρισμούς», λες και θα μπορούσες να γράψεις κάτι διαφορετικό!

Αγαπητέ μου δεν υπάρχει καμία επιλεκτικότητα. Ναι, την Παρασκευή το μεσημέρι διάβαζα το μήνυμα του snoopy και έχεις δίκαιο θα μπορούσα να αντιδράσω εκείνη τη στιγμή αλλά δεν το έκανα. Συγνώμη για αυτό. Πες μου, τι θα ήθελες, να μην αντιδράσω και στο δικό σου μήνυμα αφού δεν αντέδρασα στο μήνυμα του snoopy;

quote:
Schwabe: Το ότι έχεις και έχετε μάθει να λειτουργείτε ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, είναι ηλίου φαεινότερο αλλά και διαχρονική «αξία» των χριστιανών πιστών. Νομίζεις ότι διαφέρεις σε αυτό το σημείο σε τίποτα?

Το el.elyon, το Schwabe, είναι Ταμπέλες!
Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος, Έλληνας, είναι Ταμπέλες!
Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, είναι Ταμπέλες!
ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. Κ.Κ.Ε. είναι Ταμπέλες!
Χριστιανός, αντί – χριστιανός είναι Ταμπέλες!

Αν εσύ έχεις καταφέρει να λειτουργείς χωρίς Ταμπέλες, μπράβο σου!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/04/2007, 13:44:52
el-elyon:
«Καλημέρα φίλε μου Schwabe.»

Καλή σου μέρα.

el-elyon:
«Ναι, την Παρασκευή το μεσημέρι διάβαζα το μήνυμα του snoopy και έχεις δίκαιο θα μπορούσα να αντιδράσω εκείνη τη στιγμή αλλά δεν το έκανα. Συγνώμη για αυτό. Πες μου, τι θα ήθελες, να μην αντιδράσω και στο δικό σου μήνυμα αφού δεν αντέδρασα στο μήνυμα του snoopy;»

Φρονώ ότι λάθος αντέδρασες στο δικό μου μήνυμα, καθώς δεν ανύψωσα ή μείωσα το ένα δόγμα έναντι του άλλου, αλλά σημείωσα τα αυτονόητα, δηλαδή ότι ισχύει για τον ένα ισχύει και για τον άλλο.

Εσύ όμως, το έκανες αναγωγή σε προσωπικό θέμα, σε προσωπική επίθεση.

el-elyon:
«ο el.elyon, το Schwabe, είναι Ταμπέλες!»

Αυτά είναι ονόματα. Κατανοείς πολύ καλά το νόημα της «ταμπέλας» φαντάζομαι…

el-elyon:
«Χριστιανός, αντί – χριστιανός είναι Ταμπέλες!»

Αυτά ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, διότι αναφέρονται σε δόγματα, σε κοσμοθεωρίες, σε ιστορικές διαμάχες.

Φρόντισε στο μέλλον τουλάχιστον να αποφεύγεις σχετικούς προσδιορισμούς, που αν μη τι άλλο, αδικούν και εσένα αλλά και τους συνομιλητές σου.

snoopyΜέλος
23/04/2007, 13:58:46
quote:
Σβαμπέ: Ναι, μόνο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ όταν χαρακτήρισε το μέλος snoopy ως ρατσιστές τους Εβραίους, παρά μόνο όταν είδες την δικιά μου απάντηση. Εκεί, δεν σε είδα ΚΑΘΟΛΟΥ να βιάζεσαι να επέμβεις…

Eίπα και εγώ πραγματικά ρατσιστές τους Εβραίους αλλά βασίστηκα σε προηγούμενα δικά σας σχόλια ... των παγανιστών εννοώ ... που κατηγορείται τον Θεό της βίβλου σάν Εβραίο ρατσιστή, υπονοώντας οτι και οι χριστιανοί είναι το ίδιο.

23/04/2007, 15:07:02
snoopy:
«Eίπα και εγώ πραγματικά ρατσιστές τους Εβραίους αλλά βασίστηκα σε προηγούμενα δικά σας σχόλια ... των παγανιστών εννοώ ... που κατηγορείται τον Θεό της βίβλου σάν Εβραίο ρατσιστή, υπονοώντας οτι και οι χριστιανοί είναι το ίδιο.»

Κοίτα να δεις snoopy, όταν απευθύνεις σε εμένα τον λόγο καλά θα κάνεις να μιλάς επί προσωπικού και να μην γενικεύεις. Επειδή λοιπόν δεν είμαι «οι παγανιστές» αλλά ούτε και κάποιος «αντι-χριστιανός», να αναφέρεσαι μελλοντικά στον Schwabe.

Είπα λοιπόν ότι εφόσον χρεώνει ένας χριστιανός ρατσισμό στην ιουδαϊκή θρησκεία, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί τον ίδιο χαρακτηρισμό καθώς ιστορικά και θεολογικά δεν διαφέρει επί της ουσίας σε τίποτα.

Να προσέχεις τι γράφω, και εάν έχεις αντιρρήσεις τότε θα σε παρακαλούσα να απαντάς με τεκμήρια και όχι με πυροτεχνήματα.

snoopyΜέλος
23/04/2007, 18:52:20
quote:
Σβαμπέ :Κοίτα να δεις snoopy, όταν απευθύνεις σε εμένα τον λόγο καλά θα κάνεις να μιλάς επί προσωπικού και να μην γενικεύεις. Επειδή λοιπόν δεν είμαι «οι παγανιστές» αλλά ούτε και κάποιος «αντι-χριστιανός», να αναφέρεσαι μελλοντικά στον Schwabe.

Εντάξει, όπως θέλεις.

quote:
Σβαμπέ:Είπα λοιπόν ότι εφόσον χρεώνει ένας χριστιανός ρατσισμό στην ιουδαϊκή θρησκεία, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί τον ίδιο χαρακτηρισμό καθώς ιστορικά και θεολογικά δεν διαφέρει επί της ουσίας σε τίποτα.

Αυτή η βλακεία τώρα που έγραψες τί σημαίνει?
Κατατάσεις όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στον χριστιανισμό στην ίδια κατηγορία με τους Ιουδαίους?

quote:
Σβαμπέ: Να προσέχεις τι γράφω, και εάν έχεις αντιρρήσεις τότε θα σε παρακαλούσα να απαντάς με τεκμήρια και όχι με πυροτεχνήματα.

Είναι απο τις λίγες φορές που σε βλέπω να χάνεις την ψυχραιμία σου.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ...

Edited by - snoopy on 23/04/2007 19:14:30

05/07/2007, 00:49:07

quote:
snoopy

Όπως βλέπεις ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης λέει οτι άν και έστω και 10 δίκαιοι βρεθούν τελικά δέν θα καταστρέψει την αμαρτωλή πόλη για χάρη αυτών των 10.
Δέν είναι αυτό μιά μορφή ευαισθησίας?»

Αγαπητέ, πέραν του ότι αυτό είναι μια απ' τις πολλές αντιφάσεις της π. διαθήκης, το όλο στορυ μου φάνηκε σα να έπαιζε ο Γιαχβέ την κολοκυθιά με τον "γενάρχη".

Και μάλιστα πολύ ...μακάβρια κολοκυθιά.

Έκανε τέτοια ο Γιαχβέ κατά καιρούς, έταζε! ορκιζόταν!! υποσχόταν θησαυρούς, αν τον δεχθούν για θεό τους!!! ζήλευε!!!!

Πολλά κουσούρια έιχε για θεός, δε συμφωνείς;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

GreenLanternΜέλος
05/07/2007, 00:58:41
Sesostri άσε τις βρισιές και παραδέξου το γεγονός ότι δυστυχώς δεν γνωρίζεις την Αγία Γραφάη αλλα έχεις και την τάση να την παρερμηνεύεις πάντα υβριστικά. Επίσης έχω την αίσθηση ότι διακρινεται στις αναλύσεις σου και ένα πνεύμα αντισιμιτισμου ;;;;;;; !!!!!!!!

Σου υπεδειξα το λάθος σου και αντί να πεις κάτι άλλο συνεχίζεις να επαιρεσαι ανευ λόγου και αιτίας και όχι μόνο αυτό αλλα βρίζεις και ειρωέυσαι ταυτόχρονα. Δες τι και πως μου απάντησες:

quote:

GreenLantern
Από αυτό που κατέβασες δεν κατάφερες να δεις ότι ο θεός στην περίπτωση αυτή τιμώρησε τους Ισραηλίτες για τις πράξεις τους ;;;;;;;; Γιατί δεν πρόσεξες ότι το συγκεκριμένο εδάφιο (το κεφάλαιο 25 των αριθμών) μιλά για τιμωρία των Ισραηλιτών ;;;; !!!!!!;;;;;;!!!!!;;;;;!!!!!

sesostris
Τι λέτε μωρέ ; Πάτε καλά ή μήπως σας χτύπησαν οι τελευταίες ζέστες στο κεφάλι και γράφετε ότι σας κατεβεί ;
Οι Εβραίοι μωρε είναι αυτοί που σφαχτήκανε και ξεπατωθήκανε οι πόλεις τους ή οι Μαδιανίτες ;
Σταματήστε επιτέλους να βλέπετε τα πράγματα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της φανατίλας .

Σου υπογραμίζω το κειμενο που ΕΣΥ κατέβασες για να σου δείξω ότι στο συγκεκριμένο κεφάλαιο (Αριθμοί κεφάλαιο 25) περιγράφεται η τιμωρία του θεού προς τους Ισραηλίτηες.

quote:
sesostris 03/07/2007, 23:01:09
(ΑΡΙΘΜΟΙ κεφ.25)
Η υπό των Ισραηλιτών λατρεία του Βεελφεγώρ
Όταν δε ο Ισραήλ εγκατεστάθη εις Σαττίν , ο λαός ήρχισε να έχει αθεμίτους σχέσεις με τας γυναίκας του Μωάβ . Αύται προσεκάλεσαν τον λαόν εις τας θυσίας των προς τους θεούς των και ο λαός έφαγε ταύτας και προσεκύνησε τους θεούς αυτών . Ο Ισραήλ συνεταιρίσθη με τον Βεελφεγώρ , ούτω δε η οργή του Κυρίου εξήφθη εναντίον του Ισραήλ .
Και είπεν ο Κύριος προς τον Μωυσήν , «λάβε όλους τους δημεγέρτας του λαού και εκτέλεσε αυτούς χάριν του Κυρίου εν πλήρει μεσημβρία , ώστε να αποτραπή ο άγριος θυμός του Κυρίου από τον Ισραήλ» .
Και είπεν ο Μωυσής εις τας φυλάς του Ισραήλ , «έκαστος από σας ας φονεύση τους ανθρώπους του οι οποίοι συνεταιρίσθησαν με τον Βεελφεγώρ» .
Και ιδού , εις από τους Ισραηλίτας ήλθε και εισήγαγεν εις την οικογένειάν του γυναίκα Μαδιανίτιδα ενώπιον του Μωυσέως και ολοκλήρου της συνελεύσεως των Ισραηλιτών , ενώ ούτοι έκλαιον εις την είσοδον της σκηνής της συναντήσεως . Όταν δε ο Φινεές , ο υιός του Ελεάζαρ , υιού του Ααρών του ιερέως , είδε τούτο , απεσύρθη από την συνέλευσιν και λαβών εις την χείρα του δόρυ , ηκολούθησε τον Ισραηλίτην εντός του δωματίου του και διεπέρασε και τους δύο , και τον Ισραηλίτην και την γυναίκα εις το υπογάστριόν της . Ούτω η πληγή έπαυσε προσβάλλουσα τους Ισραηλήτας . Αλλ’ οι αποθανόντες από την πληγήν ανήρχοντο εις είκοσι τέσσαρας χιλιάδας .
Και είπεν ο Κύριος εις τον Μωυσήν , «ο Φινεές , ο υιός του Ελεάζαρ , υιού του Ααρών του ιερέως , απέτρεψεν την οργήν μου από τους Ισραηλίτας , δείξας μεταξύ αυτών ζήλον , ως ο ιδικός μου , και ούτω δεν κατέστρεψα τους Ισραηλίτας από την ζηλοτυπίαν μου . Ανάγγειλε , λοιπόν .‘’Ιδού , δίδω εις αυτόν υπόσχεσιν περί της φιλίας μου , η οποία θα χρησιμεύση εις αυτόν και τους μετ’ αυτόν απογόνους του ως εχέγγυον αιωνίας ιερατείας , διότι ούτος εφάνη ζηλωτής προς τον Θεόν του και ενήργησεν εξιλασμόν δια τους Ισραηλίτας’’» .
Ο φονευθείς Ισραηλίτης , ο οποίος εφονεύθη μετά της Μαδιανίτιδος γυναικός , ωνομάζετο Ζαμβρί , υιός του Σαλώ , αρχηγού Συμεωνιτικής πατριάς η δε φονευθείσα Μαδιανίτις γυνή ωνομάζετο Χασβί , θυγάτηρ του Σουρ , ο οποίος ήτο επί κεφαλής υποδιαιρέσεως φυλής εις Μαδιάν .
Και είπεν ο Κύριος εις τον Μωυσήν , «αρχίσατε εχθροπραξίας με τους Μαδιανίτας και προσβάλατε αυτούς , διότι δεικνύουν εχθρότητα εναντίον σας , διά των τεχνασμάτων των , με τα οποία σας εξηπάτησαν εις την υπόθεσιν του Φογώρ και εις την υπόθεσιν της συμπολίτιδός των Χασβί , θυγατρός Μαδιανίτου αρχηγού , η οποία εφονεύθη την ημέραν της πληγής , δια την υπόθεσιν του Φογώρ» .

quote:
sesostris
Αυτά πάθανε οι Μαδιανίτες , επειδή οι Ισραηλίτες τα φτιάξανε με τις γυναίκες τους . Εμ κερατάδες , εμ δαρμένοι που λένε .

Εχεις κατεβάσει το κεφάλαιο 25 των Αριθμών δες τι γράφει αυτό το κεφάλαιο γιατι έχω την αίσθηση ότι δεν το έχεις δει με προσοχή με αποτέλεσμα να λες άλλα αντι άλλων. Στο τέλος του κεφ 25 αφου περιγραφεται η τιμωρία των Εβραιων υπαρχει η εντολη του θεού να αρχίσουν οι εχθροπραξίες με τους Μαδιανιτες.

Από αυτό που κατέβασες δεν κατάφερες να δεις ότι ο θεός στην περίπτωση αυτή τιμώρησε τους Ισραηλίτες για τις πράξεις τους ;;;;;;;; Δεν βλέπεις ότι το συγκεκριμένο εδάφιο που κατέβασες μιλά για τιμωρία των Ισραηλιτών ;;;; !!!!!!;;;;;;!!!!!;;;;;!!!!!
Φταίει ο αντισημιτισμός σου που δεν βλέπεις ότι το κεφάλαιο 25 των αριθμών μιλάει στην ουσία για μια τιμωρία του θεού προς τους Ισραηλίτες ;;;;;;;;;;;;;;;;;; (ερώτηση κάνω).

Υγ. Αγαπητέ μπορεί να κάνω λάθος αλλά το κείμενο που κατεβασες ούτε το αρχαίο είναι ούτε καi μετάφραση
που το βρήκες ;

Edited by - GreenLantern on 05/07/2007 03:31:36

05/07/2007, 01:13:54
Τι όμορφο χριστιανικό κείμενο, γεμάτο αγάπη, αβρά συναισθήματα και θεϊκή μεγαλοσύνη.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

dimitris2Μέλος
05/07/2007, 02:10:28
quote:
Λοιπόν για να μην αρλουμπολογούμε . Στο «Ψαλτήριον» εκδ. Ζωή 1955 σε μετάφραση και ερμηνεία Π.Ν. Τρεμπελά στην σελίδα 449 (ψαλμ. 105.28) γράφει επί λέξει .

«Και έλαβον μέρος εις τας αισχράς και οργιώδεις τελετάς του θεού των Μωαβιτών Βεελφεγώρ και έφαγον θυσίας , αι οποίαι είχον προσφερθή εις θεούς νεκρούς και εις είδωλα άψυχα .»

Που την είδατε μωρέ την ανθρωποφαγία ; Σε ποιο βιβλίο ιστορίας , ποιανού συγγραφέα ; Θα βγάλετε τώρα και τον Τρεμπελά τρελό ή πράκτορα του Βλάση Ρασσιά ;

Κανένα δε βγάζουμε τρελό, ο καθένας γράφει τη γνώμη του.
Φυσικά είναι γνωστό ότι στο Βαάλ έκαναν ανθρωποθυσίες.
Baal Peor= βααλ θεός στα εβραικά.
Βαάλ , βεελ, βηλ, κ.α. ήταν ο ίδιος θεός στην ευρύτερη περιοχή της παλαιστίνης με διαφορετικά ονόματα.
(οι μωαβίτες ελάτρευαν τον θεό τους Χεμώς με ανθρωποθυσίες H. HALLEY εγκυκλοπαίδεια της αγ. γραφής σελ 208)
Αρα όταν λέει έφαγον θυσίας νεκρών, τί έφαγον? κόκορα?
05/07/2007, 07:16:06
quote:
GreenLantern
Υγ. Αγαπητέ μπορεί να κάνω λάθος αλλά το κείμενο που κατεβασες ούτε το αρχαίο είναι ούτε καi μετάφραση
που το βρήκες ;
Στην σελίδα 406 του 1ου τόμου της Αγίας Γραφής (εκδ."Αθ.Φιλιόπουλος και Σια)
quote:
GreenLantern
Sesostri άσε τις βρισιές και παραδέξου το γεγονός ότι δυστυχώς δεν γνωρίζεις την Αγία Γραφάη αλλα έχεις και την τάση να την παρερμηνεύεις πάντα υβριστικά. Επίσης έχω την αίσθηση ότι διακρινεται στις αναλύσεις σου και ένα πνεύμα αντισιμιτισμου ;;;;;;; !!!!!!!!
Το ποιός γνωρίζει την Αγία Γραφή και ποιός όχι , άσε καλύτερα να το κρίνουν τα μέλη του Forum
05/07/2007, 07:20:41
quote:
dimitris2
Κανένα δε βγάζουμε τρελό, ο καθένας γράφει τη γνώμη του.
Δηλαδή γράφετε ότι σας κατέβει ;
05/07/2007, 07:30:00
quote:
dimitris2
Αρα όταν λέει έφαγον θυσίας νεκρών, τί έφαγον? κόκορα?
Δεν λέει μόνο έφαγον θυσίας νεκρών αλλά συνεχίζει και λέει .
...έφαγον θυσίας , αι οποίαι είχον προσφερθή εις θεούς νεκρούς και εις είδωλα άψυχα .(Τρεμπελάς)
snoopyΜέλος
05/07/2007, 09:21:41
quote:
γιαπέτ:Πολλά κουσούρια έιχε για θεός, δε συμφωνείς;

Eγώ προσωπικά όπως έχω γράψει κι'άλλες φορές δέν λαμβάνω την Π.Δ. σάν ιστορικό κείμενο, αλλά σίγουρα με αυτά που γράφει κάποια σωστά πράγματα θέλει να εμφανίσει.
Kαι σίγουρα σε όλες τις αρχαίες μυθολογίες όλοι οι θεοί με κουσούρια εμφανίζονται!

05/07/2007, 11:28:25
GreenLantern:
«Από αυτό που κατέβασες δεν κατάφερες να δεις ότι ο θεός στην περίπτωση αυτή τιμώρησε τους Ισραηλίτες για τις πράξεις τους ;;;;;;;; Δεν βλέπεις ότι το συγκεκριμένο εδάφιο που κατέβασες μιλά για τιμωρία των Ισραηλιτών ;»

Once again…..

Τα………..παραλές φίλτατε λιγάκι!

Διότι, στον στίχο 17, του κεφαλαίου 25, σαφέστατα δεν μιλά ο περίφημος Γιαχβέ για την ΕΞΟΝΤΩΣΗ (θανάτωση με άλλα λόγια..) ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΔΙΑΝΙΤΩΝ.
{17 ἐχθραίνετε τοῖς Μαδιηναίοις καὶ πατάξατε αὐτούς}

Οι κακομοίρηδες οι Μαδιανίτες, έτυχε να έχουνε ωραίες και δροσερές γυναίκες και………..τους μάδησε ο θυμός του ακόρεστου προσωπικού Θεού Γιαχβέ!!!!

Ε ρε για δες τι θεωρεί ο κόσμος……………..«Λόγο Θεού»!!!!!!!