ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο παπάς της ενορίας μου είναι γυναίκα! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο παπάς της ενορίας μου είναι γυναίκα! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
14/03/2008, 08:05:26
quote:
-Kαι αφού τα γνωρίζεις! πως έχεις απορία για ποιο λόγο η γυναίκα δε γίνεται παπάς?

Ανέφερα ότι γνωρίζω, όχι ότι κατανοώ τους λόγους που συμβαίνει...

Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, δεν υπάρχει λόγος να εξάπτεσαι.

In anticipation of my resurrection...

14/03/2008, 11:36:09
quote:
kostakis:
Τον προσηλυτισμό δεν το διαπίστωσα (μόνο) στο παρόν θέμα, αλλά (και κυρίως) σε άλλα θέματα που άπτονται της διαμάχης μεταξύ ορθοδόξων και μη. Και, όπως έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα, δεδομένου ότι η χριστιανική θρησκεία διδάσκει την ταπεινότητα και την ελευθερία βούλησης, αλλά και το σεβασμό προς τις απόψεις του άλλου, το να καθυβρίζετε και να ειρωνεύεστε (ως χριστιανοί ορθόδοξοι) όσους διαφωνούν, ακόμα και καθυβρίζοντας ή λοιδωρώντας εσάς (που δεν το εγκρίνω ασφαλώς), είναι αιρετικό βάσει των αρχών του Χριστιανισμού, ενώ η τάση που επιδεικνύετε στο να θεωρείτε νεοπαγανιστές, νεοταξίτες, εχθρούς της χώρας και προδότες όσους εκφέρουν διαφορετική άποψη, υποκρύπτει στοιχεία προσηλυτισμού.
Δεν είναι προσωπική αιχμή, ούτε και προσβολή. Αντίθετα είναι μία άποψη που εκφέρω θεωρώντας δεδομένο ότι για να φαίνεσαι ανώτερος από κάποιον, πρέπει και να το αποδεικνύεις. Και η πρακτική των υποτιμητικών χαρακτηρισμών που έχει ακολουθηθεί σε κάποιες περιπτώσεις, μάλλον υποβιβάζει αυτούς που προσδιορίζονται όπως προσδιορίζονται (άραγε αντανακλά και τρόπο σκέψης ή γενικότερη κοσμοθεωρία αυτών;), παρά τους τιμά.

-Φαντάζομαι ότι εννοείς τον προσυλιτισμό και από τα 2 μέρη και τους Χριστιανούς και τους μη!
-Οι Χριστιανοί όμως τι να προσυλιτίσουν? κάποιον που γεννήθηκε Χριστιανός αλλά για τους Χ-λόγους έπαψε να είναι? Δε στέκει!
-Όμως οι μη Χριστιανοί έχει λογική! να προσιλιτήσουν γεννημένους Χριστιανούς σε μη!

-Προδότη εθνικό μειοδότη και ύποπτο οικονομικών συναλλαγών! θεωρώ όχι τους μη Χριστιανούς, όχι όποιον θέλει να αλλάξει τη θρησκεία αλλά όποιον επιβουλεύεται την αλλαγή της ιστορίας όποιον βλέπει τα σύνορα της Ελλάδας κάπου στη γειτονιά του! όποιον αδιαφορεί για το όνομα Μακεδονία και όποιον θεωρεί Έλληνες τους Μη Χριστιανούς! και τους άλλους απλά Χριστιανούς!

-Χριστιανός δε σημαίνει κατά ανάγκη και έλειψη νεύρων ή κακιάς γλώσσας!
-Δε νομίζω οι σημερινοί Χριστιανοί να έχουν κάποια σχέση με τους πρώτους Χριστιανούς! και στα θετικά τους αλλά και στα αρνητικά τους!
-Τι θα περίμενες δηλαδή? να μην ειρωνευόμαστε και καμία φορά να μη βρίζαμε όπως λες?
-για να αποδείξουμε τι? ότι είμαστε καλοί Χριστιανοί? γιατί για αυτή τη δουλειά έχουμε τους άγιους! εμείς στην πραγματικότητα και αν δε θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είμαστε κατά προσέγγιση Χριστιανοί.
-Ένας αληθινός Χριστιανός θα γύρναγε το μάγουλο του αν τον ράπιζαν!
-Εγώ εχθές τσακώθηκα στο ΟΑΚΑ Παναθηναικός-Σιένα για ένα κάθισμα! είναι αυτό δείγμα καλού Χριστιανού? δηλαδή για κάτι ποιο σοβαρό? τι θα έκανα θα τράβαγα μαχαίρι? Μάλλον ναι! (ανάλογα τη σοβαρότητα βέβαια). Αν θες λοιπόν για δείγματα γραφής να ανατρέξεις στους Αγίους! αυτοί καπάκωσαν τον παράδεισο! οι υπόλοιποι πασχίζουμε πρώτα να αποφύγουμε αν είναι δυνατόν την κόλαση και αν ναι! κανά καλό πλασάρισμα! τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! κανείς δεν τρέφει αυταπάτες!

quote:
europaios2:
-Kαι αφού τα γνωρίζεις! πως έχεις απορία για ποιο λόγο η γυναίκα δε γίνεται παπάς?

Dying_Incubus:
Ανέφερα ότι γνωρίζω, όχι ότι κατανοώ τους λόγους που συμβαίνει...

Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, δεν υπάρχει λόγος να εξάπτεσαι

-Aπό που βλέπεις φίλε μου τη διαταραχή της ψυχραιμίας?

-Γράφεις ...<<Ανέφερα ότι γνωρίζω, όχι ότι κατανοώ τους λόγους που συμβαίνει...>>
-Άρα δε γνωρίζεις! είναι σα να μου λες ότι..... <<ξέρω πως λειτουργεί μια μηχανή αυτικινήτου! πατάς γυρνάς το διακόπτη και πατάς το γκάζι! αλλά μη με ρωτάς τι δουλειά κάνει το καρμπυλατέρ! δεν κατανοώ και πιθανών να μη χρειάζεται>>

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

kostakisΜέλος
14/03/2008, 13:04:45
Καλημέρα σε όλους

Φίλε europaios2, δεδομένου ότι διαπιστώνω ότι συμφωνούμε στη βάση των όσων λέμε (εκτός ίσως από το αμφίπλευρο του προσηλυτισμού, από και προς τις διάφορες ιδεολογίες και δόγματα) και αφού εκφράσω την εκτίμησή μου για το ειλικρινές της τοποθέτησής σου όσον αφορά στο άτομό σου, θα αποσυρθώ από το θέμα, καθώς δε θεωρώ ότι έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο ως προς το βασικό αντικείμενο συζήτησης.
Μία μόνο επισήμανση : όποιος θεωρεί Έλληνες ΜΟΝΟ τους μη χριστιανούς είναι προδότης ή εθνικός μειοδότης, όποιος θεωρεί Έλληνες ΚΑΙ τους μη χριστιανούς (άλλωστε ΜΗ έλληνες υπάρχουν και στις δύο πλευρές δυστυχώς) δεν περιποιεί το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.
Εγκαταλείπω (ελπίζω) το παρόν θέμα, αφού το έστειλα σε πλήρη εκτροχιασμό... ... χωρίς να το επιδιώκω πάντως.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

15/03/2008, 04:39:01
quote:
europaios2:

-Οι Χριστιανοί όμως τι να προσυλιτίσουν? κάποιον που γεννήθηκε Χριστιανός αλλά για τους Χ-λόγους έπαψε να είναι? Δε στέκει!
-Όμως οι μη Χριστιανοί έχει λογική! να προσιλιτήσουν γεννημένους Χριστιανούς σε μη!

Η υπογράμμιση και τα bold, δικά μου

Γεννημένος Χριστιανός...!!!
Ενδιαφέρουσα άποψη europaios2.
Μήπως ξέρεις και από ποιο γονίδιο γεννιέται κανείς Χριστιανός;

quote:
-Πάντως τι να πω? έρχονται μη Χριστιανοί να μας πουν ότι πρέπει να κάνουν τα μυστήρια της εκκλησίας και οι γυναίκες και μάλιστα το κίνητρό τους είναι η αδικία στη γυναίκα! λες και κολάμε μπρίκια!
-Σα να πάμε εμείς οι Χριστιανοί να πούμε στους Βουδιστές πως πρέπει να κάνουν τις τελετές τους! Σα να πήγαινα εγώ στην Αρχαία Ελλάδα σε έναν ναό να κάνω υποδείξεις για τα τελετουργικά!!!!!!11
-Ήμαρτον!!!!!!!!!!!!!!

Α, δε μας αφορά το θέμα φίλε europaios2...
Κι εγώ που νόμιζα πως η χριστιανική θρησκεία είναι η επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας (κάπως έτσι δεν το λέει το Σύνταγμα;) και πως το ποσοστό των ελλήνων χριστιανών υπερβαίνει το 90%... μάλλον θα πληροφορήθηκα λάθος (βλέπε σχετική συζήτηση: Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας.).
Μάλλον δεν μας επιτρέπεται ως έλληνες να συζητήσουμε ένα θέμα, που κατά τα λεγόμενα κάποιων συμμετεχόντων στις συζητήσεις, αφορά πάνω από το 90% των πολιτών αυτής της χώρας...
Όταν μάλιστα γεννιόμαστε και με το 'χριστιανικό γονίδιο', δε μας αφορά έτσι europaios2;

Πέρα από τα παραπάνω, το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε κάθε διάστασή του και όχι μόνο από την πλευρά της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας. Όπως θα έχεις δει - αν διάβασες το εισαγωγικό άρθρο - το θέμα ξεκίνησε από μια απόφαση του Πάπα στις αρχές αυτού του μήνα, άρα δεν αφορά μόνο την ορθοδοξία. Και παρεπιπτόντως, εφόσον εξάλλου είδα να εξετάζεται από κάποιους συμμετέχοντες η υπόθεση ότι μπορεί κάποια στιγμή να χειροτονούνται γυναίκες, υπενθυμίζω πως στον καθολικισμό και στα πλαίσια κάποιων εκκλησιών, υπάρχουν γυναίκες κληρικοί:

Η επίσκοπος Christine Mayr Lumetsberger (Αυστρία)
και η επίσκοπος Bishop Gisela Forster, Ph.D. (Γερμανία)
χειροτονούν γυναίκες διακόνους

15/03/2008, 07:27:04
quote:
amalia
Μάλλον δεν μας επιτρέπεται ως έλληνες να συζητήσουμε ένα θέμα, που κατά τα λεγόμενα κάποιων συμμετεχόντων στις συζητήσεις, αφορά πάνω από το 90% των πολιτών αυτής της χώρας...

Εγώ θα το έθετα πιο άκομψα Αμαλία μου. Θα έλεγα πως από τη στιγμή που όλοι οι Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους για να συντηρείται η συγκεκριμένη θρησκεία (μια και είναι κρατικοδίαιτη), όλοι έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να λένε τη γνώμη τους αλλά και να ασκούν κριτική.

Στο κάτω κάτω, όλο τούτο το ιερατείο, εμείς το ταΐζουμε...

macedon

sonofzeusΜέλος
15/03/2008, 10:59:36
Φίλε Ψηλέ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
φίλε λες
quote:
Και εγώ, χρησιμοποιώντας μόνο την ορθή-ανθρώπινη-λογική, δεν διαφωνώ στο να γίνονται και οι γυναίκες ιερείς. Όπως δεν διαφωνώ και για την άρση του άβατου στο Όρος.

Μόνο που ενεργώντας κατ' αυτόν τον τρόπο, υποβιβάζω το θείο στα όρια της ανθρώπινης αντιληπτικότητας και λογικής.
Και αν λειτουργήσουμε "αθροιστικά", στο τέλος, μπορεί να καταλήξουμε και στο συμπέρασμα ότι "τι χρειάζονται οι ναοί; Αφού και από το σπίτι του ο καθένας ή όπου κι αν βρίσκεται μπορεί να έχει επικοινωνία με το Θεό", ……… και πάει λέγοντας.

Νόμιζα ότι ο Θεός υπόκειται στούς νόμους της λογικής π.χ. δεν μπορεί να γνωρίζει το τελευταίο ψηφίο του αριθμού π. Συμφωνώ μαζί σου μόνο σε ότι αφορά δογματικά θέματα.΄Αλλά αφού έγραψες τις 07/03/2008, 18:10:14 μεταφέροντας άρθρο του Πατρός Συμεών Βενετσιάνου
quote:
Γιατί η Εκκλησία δεν χειροτονεί και γυναίκες; Δεν υπάρχει κανένας δογματικός περιορισμός σε αυτό. Θεωρητικά δηλαδή και οι γυναίκες μπορούν να χειροτονηθούν Ιερείς στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού καμία απαγόρευση δεν υφίσταται.

θα συμφωνείς μάλλον με το άρθρο, το οποίο με καλύπτει και μένα σχετικά. Ολα τα άλλα για περιόδους και αίματα είναι απλώς λόγια κάποιων χριστιανών που το παίζουν χριστιανικότεροι της Εκκλησίας,
και όχι δόγμα αλλά ούτε καν γραμμή της Εκκλησίας.Δεν νομίζω να θες να πιστέψω ότι ο πατήρ Σ.Βενετσιάνος είναι δειλός ή δεν ξέρει τι λέει!
Εφόσον το πρόβλημα δεν είναι δογματικό μπορεί να λυθεί, όπως έγινε με τα διαζύγια, το ημερολόγιο,τη γλώσσα και άλλα.Για αυτό λέω ότι θα χαθεί κι αυτή η μάχη για τους υπερορθοδόξους χριστιανούς-λάθος μου που είπα απο την εκκλησία, κατά ορισμό ανίκητη.
Υπάρχουν γυναίκες (κρίως παπαδιές) που βοηθούν στο ιερό έχοντας ειδική ευχή; Κοινωνία δίνεται ή όχι σε αιμορραγούντες ασχέτου φύλου ετοιμοθάνατους; Αν αδυνατεί ο παπάς να πάει σε ετοιμοθάνατο μπορεί να πάει γυναίκα εκ μέρους του, αν δεν βρεθεί άντρας, εκτελώντας χρέη ιερέως;
Φιλε europaios2 χαίρομαι που είσαι παναθηναικάρα αλλά με ξαφνιάζει το οτι έγραψες

quote:
Εγώ εχθές τσακώθηκα στο ΟΑΚΑ Παναθηναικός-Σιένα για ένα κάθισμα! είναι αυτό δείγμα καλού Χριστιανού? δηλαδή για κάτι ποιο σοβαρό? τι θα έκανα θα τράβαγα μαχαίρι? Μάλλον ναι! (ανάλογα τη σοβαρότητα βέβαια). Αν θες λοιπόν για δείγματα γραφής να ανατρέξεις στους Αγίους! αυτοί καπάκωσαν τον παράδεισο! οι υπόλοιποι πασχίζουμε πρώτα να αποφύγουμε αν είναι δυνατόν την κόλαση και αν ναι! κανά καλό πλασάρισμα! τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! κανείς δεν τρέφει αυταπάτες!

Μάλλον αστειεύεσαι χούλιγκαν και χριστιανός;
Σίγουρο είναι ότι δεν κάνεις προσηλυτισμο! Μου έκοψες τα πόδια, ναι μεν εγώ είμαι άθεος αλλά τα παιδιά μου και τα 4 (19-24 χρόνων)προσπαθούν να είναι καλοί χριστιανοί.Οταν κάνουν κάτι αντίθετο με την πίστη τους ούτε εγώ καν δεν τους λέω δεν πειράζει δεν είστε δα και άγιοι αλλά τους ζητάω να γίνουν καλύτεροι αν όχι χριστιανοί τουλάχιστον άνθρωποι.Τώρα τι να τους λέω; να τραβήξουν και μαχαίρι αν χρειαστεί; Φυσικά αστειεύεσαι.Διαφωνώ με τον φίλο kostakis που εκτιμά την ειλικρίνεια σου.Είναι σα να λέω ότι είμαι βίαιος ή αλκοολικός και αφού το παραδέχομαι και ας μην κάνω τίποτα να διορθωθώ ξεμπέρδεψα, το πρόβλημα είναι δικό σου! Η ειλικρίνεια και η αποδοχή είναι μόνο μια αρχή που αν δεν συνοδευτούν με έργα είναι άχρηστη.
Νομίζω μάλλιστα ότι ο ρόλος του εξομολογητή είναι ευπρόσδεκτος και απο τους μη χριστιανούς με την προυπόθεση όχι απλώς να ακούεικαι να συγχωρεί, αλλά και να συμβουλεύει να καθοδηγεί και να προλαβαίνει.
Σε μερικές περιπτώσεις ( όπως βιασμού συνεχιζόμενου, απειλή επί ζωής, εσχάτου προδοσίας και ίσως μερικων άλλων )δεν θα πρ΄πει να ισχύει το απόρρητο.
πάντα φιλικά Γιάννης
15/03/2008, 15:58:48
quote:
amalia:
Γεννημένος Χριστιανός...!!!
Ενδιαφέρουσα άποψη europaios2.
Μήπως ξέρεις και από ποιο γονίδιο γεννιέται κανείς Χριστιανός;

-Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει συνέχεια να παραθέτουμε τα αυτονόητα?
-Εννοώ τη βάπτισή τους στο πρώτο έτος της ζωής τους! Χριστιανοί βαπτίζονται................... γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? τι νιμίζεις ότι καταφέρνεις? απλά τρενάρουμε λίγο την κουβέντα για να εξηγήσουμε τα αυτονόητα! χρόνο κερδίζεις μόνο! αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω σε τι θα σε βοηθήσει αυτό!
quote:
amalia:
Α, δε μας αφορά το θέμα φίλε europaios2...
Κι εγώ που νόμιζα πως η χριστιανική θρησκεία είναι η επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας (κάπως έτσι δεν το λέει το Σύνταγμα;) και πως το ποσοστό των ελλήνων χριστιανών υπερβαίνει το 90%... μάλλον θα πληροφορήθηκα λάθος (βλέπε σχετική συζήτηση: Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας.).
Όταν μάλιστα γεννιόμαστε και με το 'χριστιανικό γονίδιο', δε μας αφορά έτσι europaios2;

-Φίλη αμαλία δεν μορείς να ανακατύεσαι με τα τελετουργικά του άλλου! Μπορείς να ρωτήσεις για να σου λυθεί η όποια απορία, αλλά όταν δεν ικανοποιήσαι από τις εξηγήσεις και απαιτείς την αλλάγή αυτού του τελετουργικού........και όταν μάλιστα δεν ανήκεις στο 95% και πλέον των Χριστιανών!................
-Είναι σα να κάνω ένσταση εγώ και να απαιτώ στο όνομα της ισότητας από τις γυναίκες να κατουράνε όρθιες! ίσοι δεν είμαστε? ή να απαιτώ για τους ίδιους λόγους ο Δαλάϊ λάμα να είναι γυναίκα! και να επιμένω κάνοντας πνεύμα......................
quote:
amalia:
Πέρα από τα παραπάνω, το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε κάθε διάστασή του και όχι μόνο από την πλευρά της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας. Όπως θα έχεις δει - αν διάβασες το εισαγωγικό άρθρο - το θέμα ξεκίνησε από μια απόφαση του Πάπα στις αρχές αυτού του μήνα, άρα δεν αφορά μόνο την ορθοδοξία. Και παρεπιπτόντως, εφόσον εξάλλου είδα να εξετάζεται από κάποιους συμμετέχοντες η υπόθεση ότι μπορεί κάποια στιγμή να χειροτονούνται γυναίκες, υπενθυμίζω πως στον καθολικισμό και στα πλαίσια κάποιων εκκλησιών, υπάρχουν γυναίκες κληρικοί:

-Στο όνομα δηλαδή της εξέτασης <<από κάποιους>> να αρχίσουμε τί? την αλλαγή των τελετουργικών? ή το κυνήγι μαγισσών? θα εφαρμόζονται δηλαδή οι κανόνες από πιους? τους περιέργους? τους άσχετους με το θέμα τους τυχόν κακοπροαίετους? ή από τους ειδικούς του θέματος? και στη συγκεκριμένη περίπτωση τους εκκλησιαστικούς ιερείς και θεολόγους?

-Σε λίγο θα μας πουν κάποιοι αντί για αντίδωρο να δίνουν κοκάκι!

quote:

Εγώ θα το έθετα πιο άκομψα Αμαλία μου. Θα έλεγα πως από τη στιγμή που όλοι οι Ελληνες πληρώνουν από την τσέπη τους για να συντηρείται η συγκεκριμένη θρησκεία (μια και είναι κρατικοδίαιτη), όλοι έχουν το δικαίωμα όχι μόνο να λένε τη γνώμη τους αλλά και να ασκούν κριτική.

-Εγώ πάλι θα έλεγα ότι θα πρέπει να αποκοπεί οικονομικά από το κράτος και να βρεθούν οι πόροι από τους οπαδούς του Χριστιανισμού και την ίδια την εκκλησία! αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. Δεν είναι δίκαιο κάποιος που δεν είναι Χριστιανός να πληρώνει το ιερατείο! όπως δε στέκει μη-Χριστιανοί να θέλουν να αλλάξουν τους κανόνες.
quote:
sonofzeus:
θα συμφωνείς μάλλον με το άρθρο, το οποίο με καλύπτει και μένα σχετικά. Ολα τα άλλα για περιόδους και αίματα είναι απλώς λόγια κάποιων χριστιανών που το παίζουν χριστιανικότεροι της Εκκλησίας,

-Kράτα την κρίση σου για τον ευατό σου! που το παίζεις κριτής τελετουργικών σε μια θρησκεία άγνωστη για σένα.
quote:
sonofzeus:
Υπάρχουν γυναίκες (κρίως παπαδιές) που βοηθούν στο ιερό έχοντας ειδική ευχή; Κοινωνία δίνεται ή όχι σε αιμορραγούντες ασχέτου φύλου ετοιμοθάνατους; Αν αδυνατεί ο παπάς να πάει σε ετοιμοθάνατο μπορεί να πάει γυναίκα εκ μέρους του, αν δεν βρεθεί άντρας, εκτελώντας χρέη ιερέως;

-Ο Ετοιμοθάνατος είναι ασθενής! και όλοι οι ασθενοίς στη Χριστιανική θρησκεία εξαιρούνται των κανόνων!

quote:
Μάλλον αστειεύεσαι χούλιγκαν και χριστιανός;
Σίγουρο είναι ότι δεν κάνεις προσηλυτισμο! Μου έκοψες τα πόδια, ναι μεν εγώ είμαι άθεος αλλά τα παιδιά μου και τα 4 (19-24 χρόνων)προσπαθούν να είναι καλοί χριστιανοί.Οταν κάνουν κάτι αντίθετο με την πίστη τους ούτε εγώ καν δεν τους λέω δεν πειράζει δεν είστε δα και άγιοι αλλά τους ζητάω να γίνουν καλύτεροι αν όχι χριστιανοί τουλάχιστον άνθρωποι.Τώρα τι να τους λέω; να τραβήξουν και μαχαίρι αν χρειαστεί;

-Χούλιγκαν είναι ο δημιουργών επεισόδια! ο αμυνόμενος είναι απλά αμυνόμενος!
-Αν ποτέ επιτεθούν να τα σκοτώσουν, για λόγους ληστείας για παράδειγμα ας ακολουθήσουν ότι τα συμβουλεύεις!
quote:
sonofzeus:
Είναι σα να λέω ότι είμαι βίαιος ή αλκοολικός και αφού το παραδέχομαι και ας μην κάνω τίποτα να διορθωθώ ξεμπέρδεψα, το πρόβλημα είναι δικό σου! Η ειλικρίνεια και η αποδοχή είναι μόνο μια αρχή που αν δεν συνοδευτούν με έργα είναι άχρηστη.
Νομίζω μάλλιστα ότι ο ρόλος του εξομολογητή είναι ευπρόσδεκτος και απο τους μη χριστιανούς με την προυπόθεση όχι απλώς να ακούεικαι να συγχωρεί, αλλά και να συμβουλεύει να καθοδηγεί και να προλαβαίνει.

-Τώρα εξακολουθείς να νομίζεις?
quote:
sonofzeus:
Σε μερικές περιπτώσεις ( όπως βιασμού συνεχιζόμενου, απειλή επί ζωής, εσχάτου προδοσίας και ίσως μερικων άλλων )δεν θα πρ΄πει να ισχύει το απόρρητο.

-Αυτό δεν το έχω καταλάβει καλά! τι εννοείς γιατί δίνω 3 διαφορετικές ερμηνίες.
-Φιλικότατα!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

15/03/2008, 18:57:10
quote:
europaios2
-Εγώ πάλι θα έλεγα ότι θα πρέπει να αποκοπεί οικονομικά από το κράτος και να βρεθούν οι πόροι από τους οπαδούς του Χριστιανισμού και την ίδια την εκκλησία! αυτό νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. Δεν είναι δίκαιο κάποιος που δεν είναι Χριστιανός να πληρώνει το ιερατείο!

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Εκτός των άλλων, θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να μετρηθούν οι ορθόδοξοι να δούμε τέλος πάντων πόσοι είναι πάνω κάτω. Αν για παράδειγμα το κράτος θέσπιζε έναν ειδικό φόρο που θα πληρώνανε μόνο οι χριστιανοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους, είμαι πολύ περίεργος να δω πόσοι θα ήταν αυτοί...

macedon

15/03/2008, 20:12:33
macedon

quote:
Αν για παράδειγμα το κράτος θέσπιζε έναν ειδικό φόρο που θα πληρώνανε μόνο οι χριστιανοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους, είμαι πολύ περίεργος να δω πόσοι θα ήταν αυτοί...

Ανέφερες τη μαγική λέξη "χρήμα" και ώς εκ τούτου θα... λιγόστευαν πολύ.

Ε... όχι να πληρώνουμε κιόλας, το αντίθετο.

Απ' την άλλη, αφού ισχυρίζονται οι χριστιανοί, ότι κανείς δεν τους το επιβάλλει και προσφέρουν τον οβολό τους οικειοθελώς, λες να μη βρεί τρόπο να τους τα παίρνει η εκκλησία και με το νόμο;

Ευρωπαίε, θα σε χαρακτηρίσουν αιρετικό μ' αυτά που λες, πρόσεχε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

15/03/2008, 21:36:57
quote:
macedon:

Σωστό κι αυτό, macedon. Αν και η δική μου σκοπιμότητα δεν είναι να ασκήσω κριτική απέναντι σε θέματα που δε με αγγίζουν προσωπικά, συμφωνώ πως σε πολλά ζητήματα, έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική. Άλλωστε, είναι τόσα πολλά αυτά που επιβάλλονται σε κάθε έλληνα (χριστιανό ή μη) χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Τον τελευταίο καιρό βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν κάπως.

Αγαπητέ europaios2 γράφεις:

quote:
-Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει συνέχεια να παραθέτουμε τα αυτονόητα?
-Εννοώ τη βάπτισή τους στο πρώτο έτος της ζωής τους! Χριστιανοί βαπτίζονται................... γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? τι νιμίζεις ότι καταφέρνεις?

Δεν είναι όλα τα πράγματα το ίδιο αυτονόητα για όλους. Και ότι βαπτίζεται κάποιος τι σημαίνει αυτό; Ότι γίνεται χριστιανός; Ότι συνειδητοποιεί τι είναι αυτό;

Καταρχήν, αυτή η επιβεβλημένη ιδιότητα (του χριστιανού) χρεώνεται σε όσους βαπτίζονται χωρίς να το έχουν επιλέξει ούτε και να ξέρουν τι είναι. Και αυτό συμβαίνει λόγω παράδοσης και λόγω του ότι η χριστιανορθόδοξη θρησκεία θεωρείται ακόμα ως η επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας, τίτλος που δεν είναι μόνο περιγραφικός, αλλά που συνεπάγεται επίσης πολλές προεκτάσεις, όπως - για παράδειγμα - ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια, στο δικαστήριο έπρεπε κάποιος να ορκίζεται ενώπιον του ευαγγελίου, κ.λπ.

Μετά τη βάπτιση, ακολουθεί η "εγκεφαλική πλύση" που υφίστανται τα περισσότερα ελληνόπουλα από την οικογένειά τους, με τα γνωστά τραγελαφικά του τύπου 'μην κάνεις αυτό γιατί θα πας στην κόλαση', 'μην κάνεις εκείνο γιατί σε βλέπει ο καλός θεούλης' (με τα κυάλια από το σύννεφο) και όλα τα συναφή. Ακόμα και αν δεν τολμήσει κάποιος να αμφισβητήσει αυτήν την ιδιότητα που του προσάπτουν από τη βάπτιση και το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον, αμφιβάλλω κατά πόσον είναι συνειδητός χριστιανός. Αν στην πορεία της ζωής του διαλογιστεί επάνω στο ζήτημα και επιλέξει συνειδητά το χριστιανικό δόγμα, τότε έχει καλώς. Πόσο συχνά όμως γίνεται κάτι τέτοιο; Πόσο συνειδητή είναι η επιλογή του πλήθους των γυναικών που μαζεύονται με τις βιζόν γούνες στην εκκλησία για να σχολιάσουν τη γειτόνισσα και των ανδρών για να θαυμάσουν και να σχολιάσουν τις γάμπες και το πλούσιο ντεκολτέ της; Πόσο σχετική είναι αυτή η νοοτροπία με τη χριστιανική ταπεινότητα, αγάπη και αξιοπρέπεια που πρεσβεύει ο Χριστός;

Πολύ απλά φίλε europaios2 γεννιέται (ή πιο σωστά βαπτίζεται) κανείς με μία κοινωνικοπολιτική ταμπέλα, η οποία του στερεί ακόμα και το δικαίωμα - σε πολλές περιπτώσεις - να είναι πραγματικός συνειδητός χριστιανός και όχι χριστιανός κατ' όνομα.

Κλείνω αυτήν την παρένθεση. Όσον αφορά στο θέμα τώρα.
Υπενθυμίζω, επειδή το είδα να γράφεται κάποιες φορές, πως το ζήτημα με την έμμηνο ρύση δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς. Σωστή και η παρατήρηση του Dying_Incubus για τον άνθρωπο που ήπιε αρκετό νερό και που η επίσκεψή του στην τουαλέτα κάνει το άγιο πνεύμα να αποδρά αιφνιδίως από τον οργανισμό του . Τουλάχιστον, είναι τόσο σωστή η άποψη αυτή, όσο και το ότι με το νεκρό αίμα των εμμήνων, φεύγει το άγιο πνεύμα...

Επίσης, έχουμε άλλα δύο ζητήματα προς συζήτηση:
- Το ένα αφορά στη χρήση του φύλου όταν αναφερόμαστε στη θεότητα (έχει συζητηθεί από τον Αίολο και από τον samuel1974)
- Και το άλλο αφορά στη σχέση του αίματος με τόσο σημαντικά δογματικά και εκκλησιαστικά θέματα στην χριστιανική θρησκεία. Υπενθυμίζω, πως το αίμα έπαιζε σημαντικότατο ρόλο σε αρχαιότερες θρησκευτικές παραδόσεις. Πιθανότατα, άλλη μια ένδειξη της 'πρωτοτυπίας' της χριστιανικής θρησκείας.

Και μιας και μιλάμε για πρωτοτυπία,
χμ... ας δούμε και την πρωτοτυπία των 10 εντολών (που αναφέρθηκαν και από τον φίλο europaios2 σε προηγούμενη σελίδα του παρόντος θέματος -κλικ εδώ)

quote:
europaios2:

-Να συγκρίνουμε τι? τα παγανιστικά όργια στις τελετές! με τι τον Χριστιανισμό και τις 10 εντολές? Ού φονεύσεις ού μοιχεύσεις.....

Οι 10 εντολές λοιπόν, αποτελούν μια εξαιρετική πρωτοτυπία της χριστιανικής θρησκείας, μία σύλληψη, που ούτε καν οι αρχαίοι αιγύπτιοι δεν είχαν διανοηθεί . Καμία σχέση με τις 42 εξομολογήσεις του νεκρού που εμφανιζόταν στο δικαστήριο του Όσιρι και απαντούσε στους 42 δικαστές σε ισάριθμες ερωτήσεις, οι οποίες - σύμφωνα με την αιγυπτιακή βίβλο των νεκρών - είναι οι ακόλουθες:

1. Have you done wrong? (έχεις πράξει λάθος;)
2. Have you robbed with violence? (έχεις ληστέψει με βία;)
3. Have you stolen? (έκλεψες;)
4. Have you slain another? (έχεις δολοφονήσει;)
5. Have you defrauded the offering? (έχεις εξαπατήσει στις προσφορές;)
6. Have you reduced measures? (έχεις κλέψει στο ζύγι;)
7. Have you plundered the Gods? (έχεις κλέψει τους θεούς;)

8. Have you spoken lies? (έχεις πει ψέματα;)
9. Have you spoken evil? (έχεις μιλήσει άσχημα;)
10. Have you caused pain to another? (έχεις προκαλέσει πόνο σε κάποιον;)
11. Have you committed fornication? (έχεις διαπράξει μοιχεία;)
12. Have you caused the shedding of tears? (έχεις προκαλέσει το κλάμα;)
13. Have you dealt with deceit? (έχεις εξαπατήσει;)
14. Have you transgressed? (έχεις καταπατήσει;)

15. Have you dissembled? (έχεις υποκριθεί;)
16. Have you laid waste to the land? (έχεις αφήσει άχρηστα στην ύπαιθρο;)
17, Have you discussed secrets? (έχεις αποκαλύψει μυστικά;)
18. Have you brought false lawsuits? (έχεις ψευδομαρτυρίσει;)
19. Have you been angry but for just cause? (έχεις θυμώσει για κάτι που δεν είναι δίκαια αιτία;)
20. Have you defiled the wife of any man? (έχεις ατιμάσει τη γυναίκα κάποιου άνδρα;)
21. Have you caused terror? (έχεις προκαλέσει τρόμο;)

22. Have you polluted yourself? (έχεις μολύνει τον εαυτό σου;)
23. Have you been hot tempered? (έχεις εξοργιστεί;)
24. Have you been neglectful of truthful words? (έχεις αμελήσει αληθινά λόγια;)
25. Have you cursed another? (έχεις καταραστεί;)
26. Have you acted with insolence? (έχεις φερθεί με αυθάδεια;)
27. Have you stirred up strife? (έχεις εμπλακεί σε βίαια σύγκρουση;)
28. Have you judged hastily? (έχεις δικάσει βιαστικά;)

29. Have you gossiped? (έχεις κουτσομπολέψει;)
30. Have you sought for unearned honors? (έχεις επιδιώξει τιμές που δε σου αξίζουν;)
31. Have you been garrulous in speech? (ήσουν φλύαρος στο λόγο σου;)
32. Have you done evil? (έχεις κάνει κακό;)
33. Have you disputed the King? (έχεις αμφισβητήσει το βασιλιά;)
34. Have you fouled the waters? (έχεις μολύνει τα νερά;)
35. Have you spoken scornfully? (έχεις μιλήσει περιφρονητικά;)

36. Have you cursed a God? (έχεις βλασφημίσει κάποιον θεό;)
37. Have you carried off goods by force? (έχεις αποκτήσει αγαθά με βία;)
38. Have you damaged the offerings to the Gods? (έχεις καταστρέψει προσφορές στους θεούς;)
39. Have you plundered the offerings to the Blessed dead? (έχεις κλέψει τις προσφορές στον ευλογημένο νεκρό;)
40. Have you stolen food from a babe? (έχεις κλέψει τροφή από νήπιο;)
41. Have you harmed the God of your place of birth? (έχεις βλάψει το θεό της γεννέτηράς σου;)
42. Have you slain the cattle of the Gods? (έχεις σκοτώσει τα βοειδή των θεών;)

Σχετικά links:
http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_the_Dead
http://www.templeankh.com/negativeconfessions.htm

15/03/2008, 21:54:27
Ωχ λέγαμε ότι τις 10 εντολές κάπως τις καταφέρναμε...αλλά 42….ήμαρτον ρε Αμαλία, δεν γλιτώνουμε με τίποτε, ειδικά στην τελευταία…. «42. Have you slain the cattle of the Gods? (έχεις σκοτώσει τα βοειδή των θεών;)»

15/03/2008, 22:52:25
Νομίζω ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια, αν δεν βάφτιζε κάποιος το παιδί του, σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα, ήταν «ανύπαρκτο».

Βεβαίως δεν ρωτούσαν, οι παπάδες, το γονιό για τις πεποιθήσεις του, ούτε για το θρήσκευμά του και ούτε υπήρχε εναλλακτική λύση.

Ως συνήθως δεν τους ενδιέφερε η ουσία αλλά η οικονομική συναλλαγή.

Είναι κι αυτό ένας εξαναγκασμός, προσηλωμένος στους τύπους και όχι στην ουσία, όπως όλα τα «μυστήρια», που δείχνει το «σεβασμό» του ιερατείου στην μοναδικότητα του ανθρώπου και στην «ελεύθερη» βούλησή του.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται κι από άλλους συνομιλητές, κανενός βαφτισμένου «χριστιανού» δεν ήταν προσωπική απόφαση η βάφτισή του, ώστε να περιέχει και μια δυναμική.

Φίλη Αμαλία, οι ερωτήσεις απ’ την βίβλο των νεκρών των αιγυπτίων, προφανώς «φωτογραφίζουν» τα 42 βιβλία του Ερμή του Τρισμέγιστου που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα.

Όταν έχεις τη γνώση, είναι δεδομένο ότι μπορείς, έχοντας και τη βούληση, να την κάνεις υπηρέτη της ανθρωπότητας και όχι εργαλείο για την εκμετάλευσή της.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

16/03/2008, 02:13:25
Στην παρούσα ενότητα "μύθος θρησκεία" έχω διαβάσει πολλά τόπικ. Ομολογώ ότι με αυτό καράφλιασα με ορισμένες απόψεις περισσότερο απ'όλα.

Και ως συνειδητή ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ "ΡΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ".

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε και οποιος κατάλαβε ο γέλωτας τον κατέλαβε. Έλεος τί άλλο θα δούνε τα μεγάλα και ωραία μου μάτια?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
16/03/2008, 02:26:07
Και πού είσται φιλαράκια -που λέει και ο αγαπητός elo- θα αλλαξοπιστήσω γιατί δεν μου αρέσει το όνομά μου να γίνω μουσουλμάνα να φορέσω και μια μπούργκα να μη φαίνεται και η ομορφάδα μου και βάζουμε και σε πειρασμό τα αγοράκια να μείνω στο κελί μου με τα νύχια μου βαμμένα κόκκινα και να ντρέπομαι όταν έχω περίοδο επειδή είμαι ακάθαρτη.

Μήπως να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε πια στον 15 αιώνα? Τέλος αυτά τα σχέδια. Μας χώρισαν και έκαναν αντίπαλα τα δύο φύλλα που θάπρεπε να αγαπιώμαστε μια και δεν μπορούμε να κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον.

Τους συνέφερε αυτό. Γιατί όταν είμαστε μαζί έχουμε άλλη δύναμη. Η αγάπη έχει άλλη δύναμη. Απλά αυτά τα θλιβερά θρησκευτικά καθεστώτα δώσανε εξουσία στον έναν και προσπάθησαν να κάνουν τον άλλον υποτακτικό. Για να μην συννενοούνται ποτέ.

Αλλοστε το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή τακτική.

Ονόμασαν αμαρτία τα ιερά για να έχουμε τύψεις για το σώμα μας τις επιθυμίες μας την επαφή μας.

Απαγόρευσαν την ελξη και την αγάπη μεταξύ μας.

Μας χώρισαν στα δύο.

Πολεμάμε και παίζουμε παιχνίδια εξουσίας αντί να αγαπιόμαστε και να συνυπάρχουμε και να συμπηρώνει ο ένας τον άλλον.

Οποιος επιδιώκει τον απόλυτο δυαδισμό γίνεται όργανο του δικού του διαβόλου.-

16/03/2008, 02:42:09
quote:
Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει συνέχεια να παραθέτουμε τα αυτονόητα?
-Εννοώ τη βάπτισή τους στο πρώτο έτος της ζωής τους! Χριστιανοί βαπτίζονται................... γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? τι νιμίζεις ότι καταφέρνεις? απλά τρενάρουμε λίγο την κουβέντα για να εξηγήσουμε τα αυτονόητα! χρόνο κερδίζεις μόνο! αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω σε τι θα σε βοηθήσει αυτό!

europaios2 said:

Δηλαδή αν ήμουν στο αφγανιστάν, νότιο αμερική, αιθιοπία και ήμουν κοινωνός άλλης θρησκείας και βαφτιζόμουν χριστιανή λόγω των ιεραποστόλων εκεί δεν πιάνεται?

Πιάνεται.!!!

Αν είμαι χριστιανή όταν βαφτίζομαι στους έξι μήνες της ζωής μου και όταν γίνω 28 δεν μου κάνει το θέμα και βαφτιστώ μουσουλμάνα δεν πιάνεται?

Πιάνεται!!!

Αρα στους έξι μήνες δεν έχεις την βούληση να αποφασίσεις τί θα ακολουθήσεις θρησκευτικά.

Ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι δεν μπορούν ποτέ να σου αφαιρέσουν τη βούληση γιατί δεν γεννιέται κανένας πουθενά ΕΠΙΛΕΓΕΙ.

16/03/2008, 09:11:17
Θα επανέλθω στο θέμα όταν έχω περισσότερο χρόνο στην διάθεση μου διότι θα ήθελα να τοποθετηθώ σε κάποια σημεία που παρατέθηκαν.

16/03/2008, 12:17:42
gretel

quote:
Και ως συνειδητή ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΩ "ΡΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ".

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα φίλη gretel, αρκεί να προσέξεις το μέρος που θα βρείς το... γαμπρό!

Τα σημεία που "απαγορεύεται" η αναζήτηση νυμφίου, τα ξέρεις...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

sonofzeusΜέλος
16/03/2008, 18:53:34
Φίλε europaios2
Να μη ξεχνιώμαστε καλή τύχη εναντίον στη Ξάνθη.
γράφεις
quote:
Kράτα την κρίση σου για τον ευατό σου! που το παίζεις κριτής τελετουργικών σε μια θρησκεία άγνωστη για σένα.

Εγώ απλά μετέφερα ότι έγραψαν ή είπαν ο Ψηλός και ο πατήρ Συμεών Βενετσιάνος. Επιπλέον προτρέχεις η Ορθοδοξία δεν μου είναι άγνωστη.
Ναι μεν είμαι άθεος αλλά όχι άθρησκος, μάλλον πολύθρησκος. Είμαι λοιπόν άθεος οπαδός του Ορφέα και του Διόνυσου,δωδεκαθειστής, Χριστιανος Ορθόδοξος,με τάσεις ένταξης στους Χρειστιανούς του φίλου Εριώπα προς το παρον. Αν σου πέφτει βαρύ, τρελό ή ακόμα και σχιζοφρενικό λυπάμαι.Η ταυτότητα μου λέει Χ.Ο.
Αν δεν είμαι καλός χριστιανος δεν πειράζει αφού δεν θα είμαι κι ο μόνος όπως λες κι εσύ
quote:
-Δε νομίζω οι σημερινοί Χριστιανοί να έχουν κάποια σχέση με τους πρώτους Χριστιανούς! και στα θετικά τους αλλά και στα αρνητικά τους!
-Τι θα περίμενες δηλαδή? να μην ειρωνευόμαστε και καμία φορά να μη βρίζαμε όπως λες?
-για να αποδείξουμε τι? ότι είμαστε καλοί Χριστιανοί? γιατί για αυτή τη δουλειά έχουμε τους άγιους! εμείς στην πραγματικότητα και αν δε θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είμαστε κατά προσέγγιση Χριστιανοί.
-Ένας αληθινός Χριστιανός θα γύρναγε το μάγουλο του αν τον ράπιζαν!
-Εγώ εχθές τσακώθηκα στο ΟΑΚΑ Παναθηναικός-Σιένα για ένα κάθισμα! είναι αυτό δείγμα καλού Χριστιανού? δηλαδή για κάτι ποιο σοβαρό? τι θα έκανα θα τράβαγα μαχαίρι? Μάλλον ναι! (ανάλογα τη σοβαρότητα βέβαια). Αν θες λοιπόν για δείγματα γραφής να ανατρέξεις στους Αγίους! αυτοί καπάκωσαν τον παράδεισο! οι υπόλοιποι πασχίζουμε πρώτα να αποφύγουμε αν είναι δυνατόν την κόλαση και αν ναι! κανά καλό πλασάρισμα! τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! κανείς δεν τρέφει αυταπάτες!

Για το ότι λές

quote:
-Ο Ετοιμοθάνατος είναι ασθενής! και όλοι οι ασθενοίς στη Χριστιανική θρησκεία εξαιρούνται των κανόνων!

το χρεώνω στη βιασύνη σου, όχι μόνο οι ετοιμοθάνατοι δεν είναι και απαραίτητα ασθενείς αλλά και οι ασθενείς δεν εξαιρούνται των κανόνων
εκτός εάν και μόνο εάν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Διαφωνώ με το
quote:
-Χούλιγκαν είναι ο δημιουργών επεισόδια! ο αμυνόμενος είναι απλά αμυνόμενος!

Χούλιγκανς είναι οι μη νόμιμα εμπλεκόμενοι στα επεισόδια. και όσο για
quote:
Αν ποτέ επιτεθούν να τα σκοτώσουν, για λόγους ληστείας για παράδειγμα ας ακολουθήσουν ότι τα συμβουλεύεις!

οπωσδήποτε δεν μιλάω για νόμιμη άμυνα,εκεί επιβάλεται, και επιτρέπεται ακόμα και η επίθεση ως είδος άμυνας. Φίλε μου εσυ μάθενε τα παιδιά σου να τσακώνοντε για ένα κάθισμα στο γήπεδο (αστειεύομαι φυσικά) και άσε με εμένα να το παίζω πολιτισμένος. Πάντως και οι δυό έχουμε πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα του χιούμορ.
Συγνώμη ήμουν εκτός θέματος και σε μπέρδεψα με το
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
sonofzeus:
Σε μερικές περιπτώσεις ( όπως βιασμού συνεχιζόμενου, απειλή επί ζωής, εσχάτου προδοσίας και ίσως μερικων άλλων )δεν θα πρέπει να ισχύει το απόρρητο.
--------------------------------------------------------------------------------
europaios2

-Αυτό δεν το έχω καταλάβει καλά! τι εννοείς γιατί δίνω 3 διαφορετικές ερμηνίες.

Μιλάω για το απόρρητο της Εξομολόγησης, που συζητιέται τουλάχιστον εδώ στην Αυστραλία , αν θα έπρεπε σε μερικές περιπτώσεις να μην ισχύει- όπως γίνεται και με τους δικηγόρους. Αν δηλαδή κάποιος εξομολογηθεί σε έναν ιερέα ότι κακοποιεί ένα παιδί και συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για το παιδί τότε ο ιερέας να υποχρεούται να το πει στις αρμόδιες αρχές.
Φιλικά Γιάννης
17/03/2008, 11:32:35
quote:

Αγαπητέ europaios2, δεν βαπτίζονται Χριστιανοί, τους βαπτίζουν.
Έχει διαφορά το ένα από το άλλο.
Κι εμένα με βάπτισαν και σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών της ελληνικής επικράτειας, δε νομίζω ότι ήταν ελεύθερη επιλογή κανενός στην ηλικία του πρώτου έτους της ζωής του να βαπτισθεί και να λάβει μια ιδιότητα...

Αυτό ήταν μια μικρή παρένθεση καθώς πιστεύω ότι θα πρέπει να προσεγγίζουμε κατάματα τα πράγματα και στην διάσταση που πρέπει.

Όσον αφορά το αίμα, αυτό συμβολίζει την ζωή κι ως εκ τούτου δε μπορεί να χωριστεί σε "καθαρό" κι "ακάθαρτο".
Οι συγκεκριμένοι επιθετικοί προσδιορισμοί είναι καθαρά συμβατικοί και χρησιμεύουν για να μπορέσει ο άνθρωπος - όπως και με ένα πλήθος άλλων κατατάξεων - να κατανοήσει μια κατάσταση ή να την κατηγοριοποιήσει για δικούς του λόγους.

Το αίμα λοιπόν συμβολίζει την δύναμη και τις ιδιότητες της ζωής που συγκεντρώνει ένας οργανισμός οπότε δε μπορεί να είναι ακάθαρτο γιατί κάτι τέτοιο πολύ απλά αναιρεί αυτό που συμβολίζει.
Την ζωή.

Σχετικά με τη μετάληψη τώρα και τον τρόπο που αποβάλλεται, αλήθεια πως αποβάλλεται πιο εύκολα;
Με τα υγρά των ούρων ή με την αποβολή του αίματος;

17/03/2008, 14:17:33
quote:
macedon :
Εκτός των άλλων, θα ήταν και μια καλή ευκαιρία να μετρηθούν οι ορθόδοξοι να δούμε τέλος πάντων πόσοι είναι πάνω κάτω. Αν για παράδειγμα το κράτος θέσπιζε έναν ειδικό φόρο που θα πληρώνανε μόνο οι χριστιανοί για τη συντήρηση της εκκλησίας τους, είμαι πολύ περίεργος να δω πόσοι θα ήταν αυτοί

-Για βάλε ένα € για 10.000.000 Έλληνες! να οι μισθοί!
-Γιατί δε μαζευόσαστε να κάνετε κάτι! μια πορεία, μια διαμαρτυρία! ένα ψίφησμα στη βουλή! κάτι τέλος πάντων! μόνο μέσω ίντερνετ! δε φτάνει.
-
quote:
amalia :
Μετά τη βάπτιση, ακολουθεί η "εγκεφαλική πλύση" που υφίστανται τα περισσότερα ελληνόπουλα από την οικογένειά τους, με τα γνωστά τραγελαφικά του τύπου 'μην κάνεις αυτό γιατί θα πας στην κόλαση', 'μην κάνεις εκείνο γιατί σε βλέπει ο καλός θεούλης' (με τα κυάλια από το σύννεφο) και όλα τα συναφή. Ακόμα και αν δεν τολμήσει κάποιος να αμφισβητήσει αυτήν την ιδιότητα που του προσάπτουν από τη βάπτιση και το οικογενειακό-κοινωνικό περιβάλλον, αμφιβάλλω κατά πόσον είναι συνειδητός χριστιανός. Αν στην πορεία της ζωής του διαλογιστεί επάνω στο ζήτημα και επιλέξει συνειδητά το χριστιανικό δόγμα, τότε έχει καλώς. Πόσο συχνά όμως γίνεται κάτι τέτοιο; Πόσο συνειδητή είναι η επιλογή του πλήθους των γυναικών που μαζεύονται με τις βιζόν γούνες στην εκκλησία για να σχολιάσουν τη γειτόνισσα και των ανδρών για να θαυμάσουν και να σχολιάσουν τις γάμπες και το πλούσιο ντεκολτέ της; Πόσο σχετική είναι αυτή η νοοτροπία με τη χριστιανική ταπεινότητα, αγάπη και αξιοπρέπεια που πρεσβεύει ο Χριστός;

-Moυ κάναν τέτοιο πράγμα οι γονείς μου? Ευτυχώς που σταμάτησαν οι Διωγμοί ...........θα με σκώτωναν! αν δεν τα κατάφερναν!
-Πάντως πλούσια ντεκολτέ εχθές στις καφετέρις στο Λουτράκι δεκάδες!
Σε αυτήν την εκκλησία όμως!............ να μου γράψεις τις ώρες που πηγαίνεις! ίσως να πάω σε λάθος ώρα!!!!!!!!
quote:
amalia :
Υπενθυμίζω, επειδή το είδα να γράφεται κάποιες φορές, πως το ζήτημα με την έμμηνο ρύση δεν έχει δικαιολογηθεί επαρκώς.

-Το αντίθετο θα με παραξένευε!
-Γιατί επαναλαμβάνονται κάποιες όπως η 11 και η 20? και τι θέλει να μας πει η 34? και τι σχέση έχουν οι ερωτήσεις με τις εντολές? και γιατί δεν υπήρχαν στο δωδεκάθεο? παρά μόνο στους Αιγυπτίους? και αυτά ως μύθος? τόσο έξυπνος ήταν ο Μωησύ? οι δικοί μας κοιμόντουσαν? πάντως μέσα στα τόσα προβλήματά του ο Μωυσή! είχε το χρόνο να κάθεται να μελετάει το δικαστήριο του Όσιρι! ούτε λόγιος να ήταν!
quote:
γιαπετ: Νομίζω ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια, αν δεν βάφτιζε κάποιος το παιδί του, σύμφωνα με τα χριστιανικά έθιμα, ήταν «ανύπαρκτο».

-Όχι! δε χρειαζεται να το ψάξεις σκέψου τους Μουσουλμάνους της Θράκης!
quote:
γιαπετ:
Βεβαίως δεν ρωτούσαν, οι παπάδες, το γονιό για τις πεποιθήσεις του, ούτε για το θρήσκευμά του και ούτε υπήρχε εναλλακτική λύση

-Απαντήθη!
quote:
γιαπετ:
Είναι κι αυτό ένας εξαναγκασμός, προσηλωμένος στους τύπους και όχι στην ουσία, όπως όλα τα «μυστήρια», που δείχνει το «σεβασμό» του ιερατείου στην μοναδικότητα του ανθρώπου και στην «ελεύθερη» βούλησή του.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται κι από άλλους συνομιλητές, κανενός βαφτισμένου «χριστιανού» δεν ήταν προσωπική απόφαση η βάφτισή του, ώστε να περιέχει και μια δυναμική.

Φίλη Αμαλία, οι ερωτήσεις απ’ την βίβλο των νεκρών των αιγυπτίων, προφανώς «φωτογραφίζουν» τα 42 βιβλία του Ερμή του Τρισμέγιστου που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα.

Όταν έχεις τη γνώση, είναι δεδομένο ότι μπορείς, έχοντας και τη βούληση, να την κάνεις υπηρέτη της ανθρωπότητας και όχι εργαλείο για την εκμετάλευσή της.

-Ούτε το όνομα όποιος θέλει το αλλάζει! Ούτε στην αρχαιότητα ρώαταγαν τα βρέφη για το όνομα! εκεί να δεις πλύση εγκεφάλου να τα δεχούν...
-Όσο για τον τρισμέγιστο!
ΕΡΜΗΣ O ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ο πρώτος μονοθεϊστής.

1 Ο Ερμής ο τρισμέγιστος ήταν Ελληνικής καταγωγής. ( Artemi Passio, Migne Patrologia greca XCVI ). ( Ψευδό - Μανέθωνος από Γ. Σύγκελλο ).

2 Στην Ερμητική Θεολογία κυριαρχεί ο Μονοθεϊσμός, όπως ακριβώς εκφράστηκε από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο τον Ορφέα, κ.λ.π. Αξιο να παρατηρηθεί ότι όλοι οι υγιείς ψαλμοί της βίβλου είναι σχεδόν εντελώς πιστή αντιγραφή από τα Ερμητικά και τα Ορφικά.

3 Ο Ερμής έζησε γύρω στο 25.000 π.Χ. και υπήρξε αντιβασιλέας του Κρόνου στην Αίγυπτο, δάσκαλος του Οσίριδος και της Ισιδος.

4 Ερμής ο Τρισμέγιστος 3.1 :" Η δόξα των πάντων είναι ο Θεός…Αρχή των όντων είναι ο Θεός και νους και φύση και ύλη και όλα αυτά εν σοφία εις υπόδειξη όλων…Υπήρχε σκότος άπειρο στην άβυσσο και νερό λεπτό και πνεύμα λεπτό και νοερό με τη δύναμη του Θεού, βρισκόμενα στο χάος. Και έλαμψε φως άγιο και στερεώθηκαν σε άμμο τα υγρά στοιχεία…".

5 Ερμής ο Τρισμέγιστος 4.1 : " Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα. Και όχι βέβαια με τα χέρια, αλλά με το λόγο του ".

6 Ερμής ο Τρισμέγιστος 141.18 : " Αυτά είπε ο Κύριος και Θεός μας και ανέμειξε το νερό με τη γη. Ανακινώντας το μίγμα, και εμφύσησε σ' αυτό πνεύμα…από αυτό το μίγμα έπλασε ζώδια με μορφή ανθρώπου ".

7 Ερμής ο Τρισμέγιστος 1.18 : Και μόλις έγινε αυτό, είπε ο Θεός: Αυξάνεστε και πληθύνεστε εν πλήθη όλα τα δημιουργήματα".

8 Ο Στοβαίος γράφει ότι ο Ερμής έγραψε 42 βιβλία, ο δε Μανέθων λέει ότι αυτά βρισκόντουσαν στην βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και από εκεί τα αντέγραψε ο Μωυσής ( και αφού τα αντέγραψε μετά έπρεπε δια της πυρράς να εξαφανιστούν και να μείνουν μόνο σαν πρωτότυπα του Μωυσή. Μπράβο τους που αποφάσισαν να καταστρέψουν όλες τις γνώσεις χιλιάδων ετών ).

9 Η διδασκαλία του Ερμή, ως γνωστόν επειδή ήταν μυστική ονομάστηκε "Ερμητική" που έκτοτε πήρε την έννοια του σφραγισμένου μυστικού. Ηδη από την εποχή του ο Ερμής γνωρίζοντας όπως φαίνεται καλά τα ανάλογα καταστροφικά αποτελέσματα που είχε για την τότε ανθρωπότητα (καταστροφή της Ατλαντίδος ενδεχομένως) η ανεξέλεγκτη διασπορά των αντίστοιχων μυστηρίων, έδωσε εντολή στους Έλληνες μαθητές του Ασκληπιού και Άμμωνα να κρατήσουν απόλυτη σιγή για τα μυστικά της φύσης και τα " Θεϊκά μυστήρια ". (Ερμητικά κείμενα ).

10 Ο Ερμής είναι γιος του βασιλιά Δία και της κόρης του Άτλαντα Μαίας. Κατά την συνήθειά του ο Δίας την έστειλε να γεννήσει στη Κυλλήνη.

11 Ο πρώτος και μεγαλύτερος προφήτης στην Ελληνική παράδοση είναι ο Θεός Ερμής ή Ερμής Τρισμέγιστος κατά την Αιγυπτιακή εκδοχή. Μεταξύ των μαθητών του φέρεται και ο Θεός Ήφαιστος. Ο Ερμής έζησε κατά άλλους το 9.000 π.Χ. ή κατ' άλλους το 25.000 π.Χ. ή αν θεωρήσουμε ότι ο Ήφαιστος ήταν μαθητής του που έζησε σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο το 50.000 π.Χ, σημαίνει ότι ο Ερμής έζησε πριν το 50.000 π.Χ.

12 Ο Ορφέας αναφέρει πώς στην αρχή βασίλεψε ο Ουρανός που τον διαδέχτηκε ο Κρόνος. Μετά τον Κρόνο βασίλεψε ο Δίας και στη συνέχεια ο Διόνυσος (Ολυμπιόδωρος "Υπόμνημα στον Φαίδωνα" στα Ορφικά) . Ο Ερμής γεννήθηκε από την κόρη του Άτλαντα, Μαία και υπηρέτησε σαν γραμματέας τον Κρόνο, αδελφό του Άτλαντα, μαρτυρία που επιβεβαιώνεται και στην "Ευαγγελική προπαρασκευή" του Ευσέβιου. Ωστόσο, η αποκάλυψη πνεύματος υπερφυσικού, δημιούργησε στο πρόσωπο του Ερμή, τον πρώτο "απόστολο" του μονοθεϊσμού.

13 Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του γραμματολόγου Ιωάννη Στοβαίου τα κείμενα των έργων του Ερμή, γραμμένα στην ιερογλυφική γραφή και κρυμμένα στους αιγυπτιακούς ναούς και στις πυραμίδες, βρέθηκαν από τον αρχιερέα των ναών της Αθηνάς και του Ποσειδώνα στην αρχαία Αθήνα, Βούτη. Ο Βούτης που υπήρξε γενάρχης της ιερατικής κάστας των Ετεοβουτάδων, ήταν γιος του βασιλιά της Αττικής, Πανδίονα και όταν διαμοιράστηκε η εξουσία του πατέρα του, αυτός πήρε την ιερατική εξουσία και ο αδελφός του, Ερεχθέας, την πολιτική. Στην Αίγυπτο όπου ακολούθησε τον βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, βρήκε τα κείμενα αυτά και τα μετέφρασε στην ιερατική γραφή.

14 Παυσανίας "Κορινθιακά" 3 - 4 : "Αυτά που λένε στις μυστικές τελετές της Μητρός (Δήμητρας) σχετικά με τον Ερμή και το κριάρι, αν και ξέρω πολύ καλά τι συμβολίζουν, δεν τα μνημονεύω".

15 Κατά την Ερμητική θεολογία, ο Ποιμάντρης είναι η αποκαλυπτική παρουσία του υπέρτατου Όντος σε μια στιγμή έκστασης του Ερμή του τρισμέγιστου. Η αποκάλυψη της δημιουργίας ξεκινάει από τον πρώτο Νου, τον Πατέρα και την εμφάνιση του φωτός και του σκότους. Από το φως εμφανίζεται ο λόγος, δηλαδή ο γιος του Θεού. Στη συνέχεια το φως οργανώνεται σε ένα κόσμο αμέτρητων δυνάμεων. Δημιουργείται ο άνθρωπος - αρχέτυπο από τον πρωταρχικό Νου κατ' εικόνα του Πατέρα και στη συνέχεια ο ίδιος ο άνθρωπος αρχίζει και αυτός να δημιουργεί και με τη θέληση του Πατέρα γίνεται και αυτός δημιουργός. Στο εσχατολογικό μέρος του Ποιμάντρη αναφέρεται ο θάνατος και η μελλοντική ζωή της ψυχής, όπου η μεν μορφή διαλύεται στα στοιχεία που την αποτελούσαν και τα οποία επανέρχονται στη προηγούμενη κατάστασή τους, αδρανοποιημένου πια και του θνητού χαρακτήρα, η δε ψυχή απελευθερωμένη διέρχεται από τις 7 σφαίρες της κάθαρσης για να φτάσει προ των πυλών της αιωνιότητας. Εκεί θα περάσει από την θύρα που οδηγεί στους κόσμους των ανωτέρων δυνάμεων.

16 Στον πρώτο λόγο ( 24 - 26 ) γίνεται υπαινιγμός στις Πύλες και στις Θύρες που οδηγούν στην Ογδοατική φύση, δηλαδή στους θείους κόσμους των παραλλήλων. Διακρίνεται επίσης η αναφορά στη χημική διαδικασία της σύνθεσης και της αποσύνθεσης της ύλης με υπαινιγμό, επίσης της θείας ουσίας, που ενώνει την ύλη με το πνεύμα.

17 Στο δεύτερο λόγο αναλύεται η φύση και η αιτία της κίνησης στο χώρο της ακινησίας καθώς και η αιτία του πρώτου κινούντος. Όλα αυτά που λαμβάνουν μέρος στο χώρο των συμπάντων κόσμων, αποτελούν " κοίλα στοιχεία " περιδινούμενων κυκλώνων ενεργείας.

18 Στο τρίτο λόγο γίνεται αναφορά στη δημιουργία και την διάλυση των όντων. Έτσι λοιπόν γίνεται αναφορά στους κατώτερους θεούς που αναφέρει και ο Πλάτωνας, δηλαδή στα φωτοφόρα όντα που κατ' εντολή του Θεού επεμβαίνουν στους γενετικούς κώδικες των όντων, όπως στην περίπτωση των Ε και των διαδοχικών τους επεμβάσεων πάνω στην εξελικτική πορεία του γόνου.

19 Στην ουσία οι " θεϊκοί κύκλοι " του Ερμή, οι παραδοσιακοί θεοί της αρχαιοελληνικής θεολογίας (Ωκεανός - Τηθύς - Φόρκυς - Κρόνος - Ρέα - Δίας - Ήρα και άλλοι) και οι θεοί του Πλάτωνα (Τίμαιος 41) είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει ο τελευταίος, δηλαδή κατώτεροι θεοί που είχαν την δυνατότητα να διαμορφώνουν τα δημιουργήματα του Θεού.

20 Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος γράφει ότι " αυτό που είναι ψηλά μοιάζει με εκείνο που είναι χαμηλά " και ότι το ελάχιστο μοιάζει με το μέγιστο" . Χιλιάδες χρόνια πριν από την έλευση του Ιησού Χριστού στην γη, ο Ολύμπιος Ερμής, ο υιός του Δία και της Μαίας, αξιώνεται της πρώτης αποκαλύψεως από τον ίδιο τον Θεό, τον οποίο αποκαλεί Ποιμάντρη. Ο ύμνος του Ερμή προς Παντοκράτορα (Σινά 327, φ 234 β - Ιβήρων 386, φ 174 β) : Βλέμμα ακοίμητου πυρός γρηγόρει. Εσύ που ζωογονείς τον δρόμο του αιθέρα, που ενισχύεις την θέρμη του ήλιου, που δίνεις την λαίλαπα εις τα νέφη, εσύ, που το όνομά σου δεν χωρά εις τον κόσμο. Βλέμμα άφθαρτο, αιώνιο, φοβερό, που εποπτεύει τα πάντα, πατέρα όλων, που είσαι ένας και μοναδικός Θεός, που δεν έχεις καμία αρχή από πουθενά, σε έχω γνωρίσει. Έναν μόνο τιμώ μετά από εσένα, τον Υιόν που προέρχεται από εσένα, με απόρρητη δύναμη και οξύτερη φωνή, με ξεχωριστό τρόπο ευθύς χωρίς φθόνο και πάθος, χωρίς γέννηση γέννησες τον Λόγο, που είναι Θεός, την ουσία εκ της ουσίας, ο οποίος φέρει την δική σου εικόνα, του Πατέρα, την όμοια σου εις όλα. Ώστε εκείνος να ευρίσκεται μέσα σε εσένα, εσύ δε μέσα σε εκείνον, ως καθρέπτης κάλλους και πρόσωπον αμοιβαίας ευφροσύνης.

22 η υπερφυσική αποκάλυψη του πνεύματος του Θεού, καθιστά τον Ερμή τον πρώτο "Απόστολο" του μονοθεϊσμού. Το όνομα Ερμής και η λέξη Θρησκεία έχουν τον ίδιο λεξάριθμο. ΕΡΜΗΣ = 353 = ΘΡΗΣΚΕΙΑ

23 Κυρανίδες, πρόλογος Αρποκρατίωνος : ο Ερμής ελάμβανε την Θεία σοφία από αγγέλους του Θεού δια να την μεταδώσει στους ανθρώπους.

24 Λακτάντιος, Diu. inst. I, 6 : Και να τα ίδια τα λόγια του Ερμή : "Ο Θεός είναι ένας και ο Ένας δεν χρειάζεται όνομα.

25 Ερμής Τρισμέγιστος - Εκ της ιεράς βίβλου - παρ. 18 : "Τόσα μόνον αφού είπε ο Θεός και δικός μου Κύριος, ανέμιξε τα υπόλοιπα συγγενή στοιχεία, δηλαδή το ύδωρ και την γη…".

26 Ερμής Τρισμέγιστος - Καθολικός λόγος προς Τατ - 14 : "Κανένας από τους άλλους που λέγονται Θεοί, κανένας άνθρωπος και κανένας δαίμονας δεν δύναται να είναι τόσο αγαθός όσο ο μόνος Θεός. Αυτό είναι το αγαθόν αυτός είναι ο Θεός. Και να μην πεις κάτι άλλο αγαθό, διότι ασεβείς και μην δώσεις εις τον Θεό άλλο όνομα πέραν του αγαθού".

27 Ερμής τρισμέγιστος - Ποιμάντρης, 27 - 32 : Προσευχή του Ερμή προς τον θεό: Και αφού μου είπε αυτά ο Ποιμάντρης ανεμείχθη με τις δυνάμεις. Και εγώ, αφού ευχαρίστησα και ευλόγησα τον Πατέρα των όλων, πήρα την άδεια να φύγω, αφού ενδυναμώθηκα και διδάχτηκα την φύση του Παντός και το υπέροχο όραμα. Και από τότε έχω αρχίσει να κηρύσσω στους ανθρώπους το κάλλος της ευσέβειας και της γνώσεως. Ω λαοί, άντρες τούτης της γής, σεις που έχετε παραδώσει τους εαυτούς σας στην μέθη και στον ύπνο και στην άγνοια του Θεού, γαληνέψατε από την ικανοποίηση του παραλόγου ύπνου και σταματήσατε την κραιπάλη. Αυτοί δε αφού άκουσαν έφθασαν συγκεντρωμένοι με κοινή ψυχική διάθεση. Και εγώ τους είπα: "Γιατί ω άνδρες γεννήματα τούτης της γης έχετε παραδώσει τον εαυτό σας στον θάνατο, ενώ έχετε εξουσία να μεταλάβετε της αθανασίας; Μετανοήσατε εσείς που από κοινού πορευθήκατε στην πλάνη και γίνατε συμμέτοχοι στην άγνοια. Αφού εγκαταλείψετε την φθορά, απαλλαγείτε του σκοτεινού φωτός και μεταλάβετε της αθανασίας". Και άλλοι μεν από αυτούς αφού φλυάρησαν, απεμακρύνθηκαν, έχοντας παραδώσει τον εαυτόν τους στην οδό του θανάτου, άλλοι δε αφού έπεσαν μπροστά στα πόδια μου παρακαλούσαν να διδαχθούν. Και εγώ αφού τους σήκωσα από κάτω έγινα οδηγός του γένους. Τους δίδαξα τους λόγους, πως και με ποιο τρόπο να σωθούν και έσπειρα ανάμεσά τους λόγους σοφίας και ετράφησαν δια του ύδατος της αμβροσίας. Και το βράδυ όταν το φως του ήλιου άρχισε να δύει τους κάλεσα να ευχαριστήσουν τον Θεό. Και όταν ολοκληρώθηκε η ευχαριστία, καθένας έφυγε για την δική του κλίνη. Κι εγώ αφού ανέγραψα στον εαυτό μου την ευεργεσία του Ποιμάνδρου και πλήρης από όσα ήθελα, ευφράνθηκα πολύ. Και έγινε δι εμένα ο ύπνος του σώματος αγρύπνια της ψυχής και το κλείσιμο των οφθαλμών αληθινή όρασης και η σιωπή μας εγκυμοσύνη του αγαθού και η έκφραση του λόγου έργα αγαθά. Τούτα δε συνέβησαν διότι είχα λάβει από τον νου μου, δηλαδή από τον Ποιμάνδρη, τον λόγο της αυθεντίας. Και έτσι έγινα θεοφόρος της αλήθειας. Για αυτό προσφέρω από την ψυχή μου και από όλη την δύναμή μου ευλογία στον Πατέρα Θεό. Αγιος ο Θεός ο Πατέρας των όλων. Αγιος ο Θεός του οποίου η θέληση εκπληρώνεται από τις ίδιες του τις δυνάμεις. Αγιος ο Θεός ο οποίος θέλει να γίνει γνωστός και γνωρίζεται στους εκλεκτούς. Αγιος είσαι εσύ που με τον Λόγο δημιούργησες τα όντα. Αγιος είσαι εσύ του οποίου την εικόνα αναπαράγει η φύση. Αγιος είσαι εσύ του οποίου η φύση υπήρξε εικόνα. Αγιος είσαι εσύ ο ισχυρότερος από κάθε άλλη δύναμη. Αγιος είσαι εσύ ο μεγαλύτερος από κάθε υπερέχοντα. Αγιος είσαι εσύ ο ανώτερος παντός επαίνου. Δέξου αγνές λογικές θυσίας από αγνή ψυχή και καρδιά που έχει προς εσένα ανυψωθεί, ανεκλάλητε, ανέκφραστε που προσφωνείσαι δια της σιωπής. Σε ικετεύω να μην με αφήσεις να σφάλλω στην ουσιώδη γνώση, δώσε μου σημείο και ενδυνάμωσέ με και με την χάρη αυτή θα φωτίσω τους αδελφούς μου και τους υιούς σου που έχουν άγνοια του γένους των. Για αυτό πιστεύω και μαρτυρώ. Στη ζωή και στο φως προχωρώ. Ευλογητός είσαι Πατέρα. Ο δικός σου άνθρωπος επιθυμεί να είναι άγιος μαζί σου, καθώς έχεις δώσει σε αυτόν όλη την εξουσία.
-Συμωνείς γιαπετ?

quote:
gretel :
Και πού είσται φιλαράκια -που λέει και ο αγαπητός elo- θα αλλαξοπιστήσω γιατί δεν μου αρέσει το όνομά μου να γίνω μουσουλμάνα να φορέσω και μια μπούργκα να μη φαίνεται και η ομορφάδα μου και βάζουμε και σε πειρασμό τα αγοράκια να μείνω στο κελί μου με τα νύχια μου βαμμένα κόκκινα και να ντρέπομαι όταν έχω περίοδο επειδή είμαι ακάθαρτη.

Μήπως να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε πια στον 15 αιώνα? Τέλος αυτά τα σχέδια. Μας χώρισαν και έκαναν αντίπαλα τα δύο φύλλα που θάπρεπε να αγαπιώμαστε μια και δεν μπορούμε να κάνουμε ο ένας χωρίς τον άλλον.

Τους συνέφερε αυτό. Γιατί όταν είμαστε μαζί έχουμε άλλη δύναμη. Η αγάπη έχει άλλη δύναμη. Απλά αυτά τα θλιβερά θρησκευτικά καθεστώτα δώσανε εξουσία στον έναν και προσπάθησαν να κάνουν τον άλλον υποτακτικό. Για να μην συννενοούνται ποτέ.

Αλλοστε το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή τακτική.

Ονόμασαν αμαρτία τα ιερά για να έχουμε τύψεις για το σώμα μας τις επιθυμίες μας την επαφή μας.

Απαγόρευσαν την ελξη και την αγάπη μεταξύ μας.

Μας χώρισαν στα δύο.

Πολεμάμε και παίζουμε παιχνίδια εξουσίας αντί να αγαπιόμαστε και να συνυπάρχουμε και να συμπηρώνει ο ένας τον άλλον.

Οποιος επιδιώκει τον απόλυτο δυαδισμό γίνεται όργανο του δικού του διαβόλου.-

?
quote:
gretel :
Αρα στους έξι μήνες δεν έχεις την βούληση να αποφασίσεις τί θα ακολουθήσεις θρησκευτικά.

Ότι και να κάνουν οι υπόλοιποι δεν μπορούν ποτέ να σου αφαιρέσουν τη βούληση γιατί δεν γεννιέται κανένας πουθενά ΕΠΙΛΕΓΕΙ.

-Oύτε εθνικά! γιατί να λεγόμαστε Έλληνες υπήκοι στο δηματολόγιο? μπορεί να γεννήθηκες στην Ελλάδα! αλλά να σου αρέσουν οι Τούρκοι! γιατί λοιπόν αυτή η επιβολή της εθνικής ταυτότητας?
-Τι λογική σου ακολουθώ..................
quote:
sonofzeus :
Να μη ξεχνιώμαστε καλή τύχη εναντίον στη Ξάνθη.
Γκαντέμη! ...Μητσοτάκη!
quote:
sonofzeus :
το χρεώνω στη βιασύνη σου, όχι μόνο οι ετοιμοθάνατοι δεν είναι και απαραίτητα ασθενείς αλλά και οι ασθενείς δεν εξαιρούνται των κανόνων
εκτός εάν και μόνο εάν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

-Ο ετοιμοθάνατος αν δεν είναι ασθενής! είναι υγιείς...... ποιος ο λόγος να είναι ετοιμοθάνατος αφού χαίρει άκρα υγείας?
-Οι ασθενείς εξαιρούνται .
quote:
sonofzeus :
οπωσδήποτε δεν μιλάω για νόμιμη άμυνα,εκεί επιβάλεται, και επιτρέπεται ακόμα και η επίθεση ως είδος άμυνας. Φίλε μου εσυ μάθενε τα παιδιά σου να τσακώνοντε για ένα κάθισμα στο γήπεδο (αστειεύομαι φυσικά) και άσε με εμένα να το παίζω πολιτισμένος. Πάντως και οι δυό έχουμε πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα του χιούμορ.

-Θα τα μάθω να τσακώνονται για ότι άνομα ή άδικα πάνε να τους πάρουνε είτε αυτό είναι πορτοφόλι είτε κάθισμα είτε ποδήλατο! και εφόσον φυσικά λόγω στιγμής δεν μπορούν να καλέσουν τη νόμιμο αρχή! δηλαδή δεν μπροούν να κάνουν αλλιώς!
quote:
sonofzeus :
Μιλάω για το απόρρητο της Εξομολόγησης, που συζητιέται τουλάχιστον εδώ στην Αυστραλία , αν θα έπρεπε σε μερικές περιπτώσεις να μην ισχύει- όπως γίνεται και με τους δικηγόρους. Αν δηλαδή κάποιος εξομολογηθεί σε έναν ιερέα ότι κακοποιεί ένα παιδί και συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για το παιδί τότε ο ιερέας να υποχρεούται να το πει στις αρμόδιες αρχές

-Μου κάνει εντύπωση ότι κάποιος εγκληματίας θα το μαρτηρήσει στον παπά! όπως και αν ο παπάς δεχτεί τέτοια μαρτυρία να μην το πει στις αρχές! Τότε θα επρόκειτι κατά τη γνώμη μου για υπόθαλψη εγγληματία!
-Να σαι καλά!
quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ europaios2, δεν βαπτίζονται Χριστιανοί, τους βαπτίζουν.
Έχει διαφορά το ένα από το άλλο.

-Λογικό! φίλε μου! Όπως λογικό κάποιος που μεγαλώνοντας να μην του αρέσει ......να ξεβαπιτστεί!
-Συμβουλή μου στα δικά σου παιδιά μην τα βαπτίσεις ως Χριστιανά! και μόλις ενηλικιωθούν, να τους έχεις έτοιμα καμιά δεκαριά ντουζίνες βιβλία με διάφορες θρησκείες και απόψεις για να μπορέσουν μόνα τους να βγάλουν ανεπηρέαστα τα δικά τους συμπεράσματα!
quote:
Dying_Incubus:
Όσον αφορά το αίμα, αυτό συμβολίζει την ζωή κι ως εκ τούτου δε μπορεί να χωριστεί σε "καθαρό" κι "ακάθαρτο".
Οι συγκεκριμένοι επιθετικοί προσδιορισμοί είναι καθαρά συμβατικοί και χρησιμεύουν για να μπορέσει ο άνθρωπος - όπως και με ένα πλήθος άλλων κατατάξεων - να κατανοήσει μια κατάσταση ή να την κατηγοριοποιήσει για δικούς του λόγους.

-Οι συγκεκριμένοι προσδιορισμοί χρησιμεύουν στη θρησκεία μας για να κατανοήσουν οι πιστοί τα τελετουργικά!
quote:
Dying_Incubus:
Το αίμα λοιπόν συμβολίζει την δύναμη και τις ιδιότητες της ζωής που συγκεντρώνει ένας οργανισμός οπότε δε μπορεί να είναι ακάθαρτο γιατί κάτι τέτοιο πολύ απλά αναιρεί αυτό που συμβολίζει. Την ζωή.

-Με το αίμα δίνεις ζωή! αλλά και με το αίμα παίρνεις ζωή.....
quote:
Dying_Incubus:
Σχετικά με τη μετάληψη τώρα και τον τρόπο που αποβάλλεται, αλήθεια πως αποβάλλεται πιο εύκολα;
Με τα υγρά των ούρων ή με την αποβολή του αίματος;

-Μην μπερδεύεις τα τσίσα με το αίμα! ούτε το ατύχημα με την έμμηνο ρύση!
-Το ατύχημα είναι απρογραμάτιστο! την έμμηνο ρύση την έχει προγραματίσει ο οργανισμός!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!