- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αγαπητέ μου sesostris, ξεκινώ επίτηδες απο τη μέση των θέσεων σου στα μηνύματα
σου, επειδή το θεμα ανάγνωσης είναι πολύ σημαντικό, αφου΄είναι γραπτό
και ΄μενει και το ξαναβλέπεις και δεν μπορει να μη δεις το λάθος σου...
Φίλε μου, η εθελούσια σταύρωση του Κυρίου ήταν μωρία για τους Έλληνες
που πίστευαν στη γενναιότητα που πήγαινε με εκείνη την εποχή και δεν μπορούσαν
να δουν στην άμεση εφαρμογή, μια τέτοια θυσία Θεού...Αυτό δεν έρχεται σε
αντιδειαστολή με το πιο πάνω "Έλληνες σοφίαν ζητούσιν..." Άλλο η αναζήτηση
της σο΄φίας κι άλλο η εφαρμογή μιας τέτοιας αλτρουιστικής πράξης, απο πλευράς Θεού,
που, βάση των δικών τους θεών, δεν τον είχαν για τόσο συμπονετικό προς τον άνθρωπο... Πιστεύω είναι εύκολο να το καταλάβεις, αν το διαβάσεις κάποιες φορές...
Εννοιολογικά είναι πολύ εύκολο...
Το πόσο, πάλι χριστιανοί σε ποσοστά είναι οι 10 εκατομ. Έλληνες, θα σε γελάσω, αλλά
μετά θα πάμε στο πόσο ειδωλολατρες είναι το 0,1% των αρχαιολατρών και θα μπλέξουμε...
Καλύτερα ας μείνουμε σε χοντρές γραμμές,ποιοί είναι συντριπτική πλειψηφία
ώστε να ξέρουμε τι λέμε, για να μην εκφυλίζουμε την συζήτηση...
Αυτά τα 10 εκατομ. φίλε μου, έχουν δικαιώματα που κι εσύ πιστεύεις ότι έχεις..
Αλλά σίγουρα ότι,π.χ. δεν πρέπει να υπάρχει χριστιανικός ναός σε ακτίνα 10 χλμ,
που έχω διαβάσει κάπου,είναι υπερβολή αρχαιολατρών και δείχνει ότι όσοι λένε τέτοια, πιστεύουν ότι είναι περισσότεροι...
Εσείς φίλε μου,εσύ, ο Γιάπετ,ο Μακεδόν, κλπ, μιλάτε για αποκλειστικά δικαιώματα
στην ελληνικότητα, όχι εμείς...
Εσείς συκοφαντείτε και υβρίζετε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όχι εμείς...
Περί της αρχαίας ρήσης οικίας ή ακαδημίας, επίτηδες δεν θα σε διαψεύσω για να
δεις πόσα λάθη κάνεις, αλλά το νόημα του έδωσες καμιά σημασία ή κοιτούσες το
δάχτυλο;Φίλε μου, με αφορισμούς και κατηγορίες, δείχνεις στριμωγμένος που κινείται
νευρικά,δεν χρειάζεται, δεν μοιράζουμε ή χωρίζουμε τιποτα...
Απλά συζητάμε για την αλήθεια των συκοφαντιών που θέτει ο Γιάπετ, περί ύβρεων,
όταν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και δεν μπορεί να διαφωνούμε σε κάτι τόσο έντονα
εμφανές.....
Αυτά για τώρα...
quote:"ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" , εκδ. οικος "Γρηγοριος Παλαμας" , ετος εκδ. 1980 .
Ναι στρατηγέ μου το έκανα, αλλά δεν το ήβρα ο έρμος. Γι' αυτό σε ρωτώ μπας και έχεις κάνα άλλο βιβλίο εσύ ... ξέρεις από εκείνα τα ... ειδικά!
Στο διαδυκτιο (που εψαξες) δε κυκλοφορει ...
quote:Ενωπιον ολων σε προκαλω να αναφερεις εστω μια ...
Σάμπως είναι μια και δυο μωρέ Στρατηγέ μου;
quote:Εκανες κακα!
Εγώ δεν το κάνω για λογαριασμό του τρεχαγύρευε, άλλωστε, κάθε άλλο παρά βαριέται ο άνθρωπος.
Το κάνω απλά γιατί γνωρίζω την τακτική σου και καθώς δεν είναι η πρώτη φορά και λόγω του ότι πιστεύω πως όσο κι αν δεν συμφωνείς με κάτι, έχεις την υποχρέωση, τουλάχιστον όταν παραπέμπεις σε κάτι, να είσαι προσεκτικός και να παραθέτεις το κείμενο ως έχει, σωστά;Επειδή, λοιπόν, εγώ δεν την ήβρα αυτή τη δόλια την πρόταση, όπως την παραθέτεις εσύ, είπα να σε ρωτήσω, έκανα κακά;
=================================================

quote:
Αυτό απευθύνεται σε εμένα;Σε ρωτάω γιατί δεν έχεις ονομάσει τον αποδέκτη και αν αυτός είμαι εγώ, οφείλω απάντηση!!
Εγω:
quote:
Απο εκει και περα.. προφανως οταν εγραφες το θεμα δεν ειχες στο νου σου καποια υβρη κατα του ελληνισμου.
Γραφεις ενα θεμα κατηγορώντας χωρίς αποδείξεις.
Απ τη στιγμη που δεν δινεις αποδειξεις το θεμα ειναι απ την αρχη ανυποστατο. Το να κανεις το κοπο να υποστηριξεις τα λεγομενα σου μετα απο 6 μηνες απ τον αρχικο μηνυμα ειναι λυπιρο και ευπροσδεκτο για τωρα. Και λεω για τωρα γιατι εχω βαρεθει να απανταω σε "επιχειρηματα" που δεν εχουν αιτιολογιση. Οι διευκρινισεις είναι βεβαια πάντα ευπροσδεκτες.
Πρωτα απο όλα επαναεξετασα το μηνυμα που εβαλες σε παραθεση για να δω
γιατι δεν μου απαντησες αμεσα αλλα ρωτησες πρωτα "αν απευθυνεται σε εμενα". Μια ερωτηση "παγιδα" που απο μονη της να με καθοδηγησει σε κάποια τουλαχιστον απ τα γραφομενα μου που θες να θιξεις. Γι αυτο κ θα τα θιξω εγω προκαταβολικά για να σε βγάλω απ τον κόπο κ ετσι να μεινουν μονο τα ουσιωδη που αφορουν το θεμα αυτο στο επομενο μηνυμα σου(πιστευω θα υπαρχει επομενο..).
λοιπον, ειπα
quote:
ισως κατι ακουσες απλα.. κ ειπες να "take the shot" μημπως βγει κατι απο αυτο..
Αυτο ειναι μια πολυ καλη υποθεση δεδομενου οτι στο 1ο σου μηνυμα δεν παραθετεις επιχειρηματα.. αυθαιρετη υποθεση.. αλλα βάσιμη
quote:
αλλα θα μου πεις ο σκοπος δεν ειναι να βγει κατι..
Εδω θα μου λεγες "και πού ξερεις τι θελω εγω?".Ξερω οτι οι πεποιθησεις σου ειναι αντιχριστιανικες. Και οτι αυτο που γινεται στο φόρουμ γένικα κ το οποιο κανεις φανερά κ εσύ λέγετε "ρητορία". Η τεχνη του να πειθεις δηλαδη. Τωρα γιατι να θελει καποιος να πεισει.. εχει ψυχολογικα αιτια οπως εχω προαναφερει- κατι βεβαια που ειναι πασιφανεστατο απ το συναισθημα που μεταφερεται στον αναγνωστη διαβάζοντας τα μηνυματα. Στη περιπτωση αυτου θεματος ειναι τα συναισθηματα της αμφιβολίας και του θυμού. Τα οποια οπως απεδειξα στο μηνυμα που παραθετεις Γιαπετ, κακο προκαλεί παρά καλό.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 21/11/2008 15:58:03
quote:
Ψηλός:
Φίλε helios2012,
Θα σου πω πώς το καταλαβαίνω εγώ.
Ο Ιησούς δεν είπε ψέματα. Σύμφωνα με τη Χριστιανική Πίστη ο Ιησούς, κατά την επίγεια ζωή του, ήταν και υιός ανθρώπου.
Ο υιός του Θεού, όντας θεός και ως Θεός, δεν έχει ανάγκη να δοξασθεί, έτσι δεν είναι;Ναι, ο υιός του ανθρώπου, ένας όπως εσύ και εγώ, θα δοξασθεί.
αλλά
Δεν δοξάζεται ο Ιησούς ως άνθρωπος αλλά ως Θεός. Διαμέσου του ανθρώπου Ιησού θα δοξασθεί ο Θεός.
Φίλε Ψηλέ,
Επίτρεψέ μου να μην απαντήσω στα λόγια σου, για τον απλούστατο λόγο ότι οφείλω να σεβαστώ τη φιλοξενία που μου παρέχει το παρόν θέμα, καθώς και την επιθυμία του θεματοθέτη, να περιοριστούμε σε σχόλια όσον αφορά το ''ύβρεις κατα των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία''.
Ήδη, μερικές σελίδες παραπάνω, συμμετείχα σε κάτι παρόμοιο...
Κρατώ βέβαια το δεδομένο ότι σου οφείλω μιαν απάντηση, αλλά αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν μπορεί να γίνει στο παρόν θέμα, γιατί θα παρεκτραπούμε ή πιό απλά, θα βγούμε εκτός θέματος και είναι κάτι που σε μένα δεν αρμόζει ή τουλάχιστον το προσπαθώ, έστω και αν αρκετές φορές αποτυγχάνω.
Θα φροντίσω λοιπόν είτε να βρώ κάποιο θέμα στο οποίο να συζητήσουμε απ'αυτού, είτε να φτιάξω ένα καινούργιο θέμα, όπου θα συμπεριλαμβάνεται και ο στοχασμός σου.
Προς το παρόν και μέχρι να γίνει αυτό, θα περιμένω να μου απαντήσεις σε ένα άλλο θέμα,(''ερμηνείες για έναν κόσμο χωρίς θεό/θρησκείες'') στο οποίο μου έθεσες κάποια ερωτήματα και στα οποία προσπάθησα να σου απαντήσω...
Δεν συμφωνείς πως, μες στα πλαίσια που καθορίζουν έναν υγιή και εποικοδομητικό διάλογο, ''οφείλεις'' σαν αντάξιος συνομιλητής να κάνεις, με τη σειρά σου,ένα σχόλιο, πάνω στα λεγόμενά μου και τα οποία ανέπτυξα πάνω σε ερωτήσεις που μου έθεσες?
Περιμένω λοιπόν να τα πούμε αλλού και φυσικά δεν ξεχνώ τι σου οφείλω, αν θέλω φυσικά να θεωρώ εαυτόν συνομιλητή και όχι μονολογητή!
Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόησή σας...
Σ' εκείνο για το οποίο σε ρώτησα αν απευθύνεται σε μένα, δεν έκανες το ίδιο, επομένως σωστά σε ρώτησα, αν ήταν για μένα.
Θα μπορούσες να το είχες κάνει και να έχεις αποφύγει αυτό το παραμιλητό και τη μεταφυσική ερμηνεία των προθέσεών μου.
Φαντάζομαι να κατανοείς ότι δεν με αφορούν οι υποθέσεις που κάνεις, προσπαθώντας να απαντήσεις ο ίδιος, σε ερωτήσεις που υποβάλλεις σε μένα.
Μπορεί να είσαι καλλίτερος στη συζήτηση με τον εαυτό σου, αλλά εδώ μιλάς με... άλλους, οπότε θα πρέπει να περιμένεις τις απαντήσεις τους, εφόσον ρωτάς κάτι, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτό.
Μου επιτρέπεις λοιπόν, να τοποθετηθώ ΚΙ ΕΓΩ, στις παρατηρήσεις σου.
Το εισαγωγικό μήνυμα του θέματος αναφέρει γενικά την κατεύθυνση της συζήτησης και οριοθετεί το αντικείμενό το.
Στην πορεία και κατά την ανάπτυξη, αν είχες διαβάσει και τα υπόλοιπα μηνύματα, θα έβλεπες ότι οι ύβρεις που υπάρχουν στα εκκλησιαστικά βιβλία, αναφέρθηκαν και από εμένα, αλλά και από άλλους συνομιλητές.
Αν εσύ θεωρείς ότι μετά από 6 μήνες, υποστηρίζω αυτά που φαντάζεσαι και το βρήσκεις λυπηρό, είναι κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζεις ένα διάλογο η οποία, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ότι ευκαιριακά πετάγεσαι σ' ένα θέμα για να "γράψεις"...
Τέλος το τι θα σου έλεγα, αν μου έλεγες και θα σου έλεγα ότι μου έλεγες, είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να πέισεις (όπως κατηγορείς εμένα ότι κάνω), δεν ξέρω ποιούς και γιατί...
Αντιδράσεις επί του θέματος, περίμενα και εκφράστηκαν κατά καιρούς, όμως αυτό είναι απέλπιδα προσπάθεια αποφυγής συγκεκριμένης θέσης, σε συγκεκριμένο θέμα.
Παράδειγμα εσύ που κάνεις ότι αγνοείς την ουσία του θέματος και το αντικείμενό του, εκτός αν πράγματι αγνοείς τις ύβρεις που περιέχουν τα "ιερά" βιβλία.
Άλλο παράδειγμα ο φίλτατος τρεχα...., που επίσης προσπαθεί να αποφύγει σχολιασμό των ύβρεων, έχοντας επιλέξει να με "ρωτάει" συνεχώς, κάτι που στην πρώτη σελίδα του παρόντος είναι φαρδύ πλατύ, απλωμένο στα... μάτια του.
Θα μπορούσα λοιπόν, να ξαναπαραθέσω τα επίμαχα σημεία, αλλά δεν το κάνω, όχι για να μην επαναληφθούν μηνύματα που υπάρχουν ήδη στο θέμα, αλλά επειδή με διασκεδάζει η αφέλεια που έχετε κάποιοι και θέλω να δω, έως πού μπορεί να φθάσει.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" , εκδ. οικος "Γρηγοριος Παλαμας" , ετος εκδ. 1980 .
Ιωαννης Χρυσοστομος , εις τον μακαριον Βαβυλαν , λογος Β΄, παρ. α΄ :
Μπορείς να μου αναφέρεις και τη σελίδα;;
- - - - - - - - - - - -
Ναι φίλε helios2012, έχεις δίκαιο. Θα σου απαντήσω και σε αυτό που με ρώτησες και ας συνεχίσουμε την παρούσα συζήτηση σε κάποιο άλλο θέμα.

quote:Ποιά μια μπορει να εννούσα? Μημπως αυτη δυο μηνυματα πίσω?
ξεμειναμε απο αποριες κιολας?? Μολις 44 σελιδες πηρε... Αντε μονο μια εμεινε.. Ας την απαντησω εγω να δοσω κ λιγο "σασπενς"..
quote:
δεν έκανες το ίδιο, επομένως σωστά σε ρώτησα, αν ήταν για μένα.
Και γιατι δεν απαντουσες έτσι κι αλλιως? Αν μου απαντουσες θα σου ελεγα "Το μηνυμα δεν πηγαινε σε σενα".. βεβαια σε ποιον αλλον θα μπορουσε να πηγαινε?
quote:
Στην πορεία και κατά την ανάπτυξη, αν είχες διαβάσει και τα υπόλοιπα μηνύματα, θα έβλεπες ότι οι ύβρεις που υπάρχουν στα εκκλησιαστικά βιβλία, αναφέρθηκαν και από εμένα, αλλά και από άλλους συνομιλητές.
Υβρης ηταν? Κοιτα ξανα. "Των Ελληνων αυτο.. των Ελληνων εκεινο.."
Δεν ειναι παρα αναφορες στην πλανη της παλαιας θρησκειας και των όσων φανατισμενων με αυτη. Βεβαια αυτο ειναι καταφανερο. Αυτο που δεν ειναι καταφανερο ειναι η υβρης. Γιατι βεβαια δεν λεει "Οι χαζοι οι ελληνες..", "Οι παλιανθρωποι οι ελληνες" και οτιδηποτε που θα μπορουσε να θεωρηθει υβρης γενικά. Θα μου πεις τωρα αν υπηρχε καποια καταφάνερη υβρης στις γραφες ειτε θα ειχε παραπονεθε πολύς ο κοσμος για αυτη. Αλλα φυσικα εμεις επειδη δε παμε το χριστιανισμο θα πρεπει να βρουμε κάτι στις γραφες που να δινει εστω κ μια υπονοια ύβρης προς τους έλληνες.. γιατι βεβαια οι ευαγγελιστες ειχαν προσωπικη βεντετα με τους ελληνες.. δεν τους πηγαιναν ρε παιδι μου..
και φυσικα αυτο στο οποιο δε δοθηκε σημασια παρα συνεχισε η μάταια συζητηση(γιατι αν ειχε δοθει σημασια η συζητηση θα ειχε ληξη)
ει το εξης που ειπωθηκε:
"
quote:"
Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλοι αυτοί είναι κατά δήλωσιν τους χριστιανοί, για εμένα δεν είναι, είναι πιστοί της δικής τους θρησκείας, της "εκκλησιαστικής", της "ιεραρχικής" ή όπως θέλεις τη λες.
Θέλω να πω ότι οι αντιφάσεις είναι μάλλον της "εκκλησίας" (άλλη μια λέξη που άλλαξε νόημα ή μάλλον διαστρεβλώθηκε από αυτούς) και όχι του χριστιανισμού
λες
quote:
Φαντάζομαι να κατανοείς ότι δεν με αφορούν οι υποθέσεις που κάνεις, προσπαθώντας να απαντήσεις ο ίδιος, σε ερωτήσεις που υποβάλλεις σε μένα.
Αφορουν εμενα, γιατι θα μπορουσες να μου πεις κατι σαν αυτο
quote:
προσπάθεια να δημιουργήσεις εντυπώσεις και να πέισεις (όπως κατηγορείς εμένα ότι κάνω)
Αν και δε θεωρω το να "ρητορευει" καποιος κατι αρνητικο, ειναι αληθεια οτι σου αποδιδω προσωπικά αυτο τον χαρακτηρισμο, ενω ηθελα να το κρατησω περισσοτερο σε ενα γενικο επιπεδο, γιατι απλά ειναι κατι που γινεται γεκικως κ που το κανω ΚΑΙ εγω.
Ειχα πει.
quote:
Εδω θα μου λεγες "και πού ξερεις τι θελω εγω?".Ξερω οτι οι πεποιθησεις σου ειναι αντιχριστιανικες. Και οτι αυτο που γινεται στο φόρουμ γένικα κ το οποιο κανεις φανερά κ εσύ λέγετε "ρητορία". Η τεχνη του να πειθεις δηλαδη. Τωρα γιατι να θελει καποιος να πεισει.. εχει ψυχολογικα αιτια οπως εχω προαναφερει- κατι βεβαια που ειναι πασιφανεστατο απ το συναισθημα που μεταφερεται στον αναγνωστη διαβάζοντας τα μηνυματα(εννοώντας τα μηνυματα του φόρουμ γενικά)*.
*Πριν κανω εντιτ το μηνυμα και για περιπου 40 λεπτα ειχα γραψει μετα απο αυτη τη προταση "Πραμα το οποιο αναγνωριζω και σε δικα μου μηνυματα". Πιστευω καποιος συντονιστης ή καποιος που ειχε μπει εκεινα τα 40 λεπτα μπορει να στο επαληθευσει αυτο(θα ηταν καλυτερο μαλιστα να μπει κ ολοκληρο το προ-εντιταρισμενο μηνυμα). Δηλαδη δε σε κατηγορουσα, παρα εκανα αναφορα ενος(αρνητικου ή όχι) φαινομενου που περιλαμβανε και εμενα. Επειδη ειμουνα όμως σχετικα βιαστικος προφανως θεωρησα εκεινη τη στιγμη οτι ειχα κανει ξεκαθαρο τι ηθελα να πω. Κοιτα, αν μπορεις να πεισεις-ρητορεψεις καλο για σενα, και για τον καθενα προσωπικα.. τωρα το πόσο ηθικα σωστο ειναι, ειναι ενα αλλο θεμα..
quote:
Ποιά μια μπορει να εννούσα? Μημπως αυτη δυο μηνυματα πίσω?
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να φαντάζομαι, διότι θεωρώ ότι συζητώ με ανθρώπους που μπορούν να είναι συγκεκριμένοι (όχι όλοι βέβαια, δυστυχώς).
quote:
Και γιατι δεν απαντουσες έτσι κι αλλιως? Αν μου απαντουσες θα σου ελεγα "Το μηνυμα δεν πηγαινε σε σενα".. βεβαια σε ποιον αλλον θα μπορουσε να πηγαινε?
Δηλαδή για να δικαιολογηθεί η παράλειψή σου, πρέπει εγώ να είμαι λάθος που δεν κατάλαβα;
Κανένα πρόβλημα, το χρεώνομαι, όμως συνήθως, πριν τοποθετηθώ σε οτιδήποτε, επιδιώκω να είναι σαφές και αν δεν είναι, προσπαθώ να το διευκρινήσω.
quote:
Υβρης ηταν? Κοιτα ξανα. "Των Ελληνων αυτο.. των Ελληνων εκεινο.."
Δεν ειναι παρα αναφορες στην πλανη της παλαιας θρησκειας και των όσων φανατισμενων με αυτη. Βεβαια αυτο ειναι καταφανερο. Αυτο που δεν ειναι καταφανερο ειναι η υβρης. Γιατι βεβαια δεν λεει "Οι χαζοι οι ελληνες..", "Οι παλιανθρωποι οι ελληνες"
Αν για σένα η αναφορά στων «Ελλήνων τη μωρίαν», δεν είναι ταυτόσημο με το «οι ΄Ελληνες είναι χαζοί», για μερικούς, όπως εγώ, είναι.
Αν το «Έρρει των Ελλήνων τα σαθρά πλάνης σεβάσματα» δεν είναι προσβλητικό για σένα, για κάποιους, όπως εγώ, είναι.
Όπως και το «ότι πάσαν Ελλήνων απετέφρωσεν μανίαν», επίσης.
Ή αν δεν σε πειράζει να λέγεται στους ναούς των χριστιανών, μέσα στη χώρα μας τα:
"1. ... και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ
4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ."
εμένα με πειράζουν...
quote:
και οτιδηποτε που θα μπορουσε να θεωρηθει υβρης γενικά. Θα μου πεις τωρα αν υπηρχε καποια καταφάνερη υβρης στις γραφες ειτε θα ειχε παραπονεθε πολύς ο κοσμος για αυτη.
Παραπονέθηκε μέχρι και ο πρώην πρόεδρος, Κωστής Στεφανόπουλος, αν θυμάσαι...
Αλλά το παπαδαριό....
quote:
Αλλα φυσικα εμεις επειδη δε παμε το χριστιανισμο θα πρεπει να βρουμε κάτι στις γραφες που να δινει εστω κ μια υπονοια ύβρης προς τους έλληνες.. γιατι βεβαια οι ευαγγελιστες ειχαν προσωπικη βεντετα με τους ελληνες.. δεν τους πηγαιναν ρε παιδι μου..
Πάλι προδικάζεις....
quote:
*Πριν κανω εντιτ το μηνυμα και για περιπου 40 λεπτα ειχα γραψει μετα απο αυτη τη προταση "Πραμα το οποιο αναγνωριζω και σε δικα μου μηνυματα". Πιστευω καποιος συντονιστης ή καποιος που ειχε μπει εκεινα τα 40 λεπτα μπορει να στο επαληθευσει αυτο(θα ηταν καλυτερο μαλιστα να μπει κ ολοκληρο το προ-εντιταρισμενο μηνυμα). Δηλαδη δε σε κατηγορουσα, παρα εκανα αναφορα ενος(αρνητικου ή όχι) φαινομενου που περιλαμβανε και εμενα. Επειδη ειμουνα όμως σχετικα βιαστικος προφανως θεωρησα εκεινη τη στιγμη οτι ειχα κανει ξεκαθαρο τι ηθελα να πω. Κοιτα, αν μπορεις να πεισεις-ρητορεψεις καλο για σενα, και για τον καθενα προσωπικα.. τωρα το πόσο ηθικα σωστο ειναι, ειναι ενα αλλο θεμα..
Δεν αμφιβάλλω ότι είναι έτσι, αλλά εγώ σχολίασα αυτό που είδα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
εμένα με πειράζουν...
Γειά σας.
Αυτό δεν σε πείραξε?
http://www.greekalert.com/2008/11/blog-post_12.html

Kόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα
Πως τον είπαμε Jeremy Clarcson??
Αρε Ιερεμία..
Edited by - allzzaro on 21/11/2008 23:26:12
Τεσπα, η ουσια δεν αλλαζει, το νοημα δίνετε.
quote:
Παραπονέθηκε μέχρι και ο πρώην πρόεδρος, Κωστής Στεφανόπουλος, αν θυμάσαι...
Ναι, γιατι βασικα δεν ηταν οι ευαγγελιστες που γραφαν τις υβρεις αλλα αυτοι της εκκλησιας.. αμαν δλδ αυτη η εκκλησια.. τεσπα, απ ο,τι φαινεται αυτοι που γραψαν τα κειμενα ήταν σε ενα βαθμο φανατισμενοι με τη "νεα θρησκεια" και ετσι γραψαν ο,τι ανοησια μπορεί ενας φανατικος να γραψει. Παρ'ολα αυτα δεν ειναι ολα τα αποσπασματα που αναφερθηκαν ανθελληνικα, αλλα κυρίως ανθ-ειδολολατρικα.. Δεν ηταν δηλαδη και ολοι φανατισμενοι, ή ανθελληνες κοκ
quote:
Δεν αμφιβάλλω ότι είναι έτσι, αλλά εγώ σχολίασα αυτό που είδα...
Καλα ναι.. κ γω σημερα δεν τα πηγαινα καλά.. άλλα διαβαζα άλλα καταλαβαινα, άλλα εγραφα, άλλα ηθελα να γραψω ασ'τα να πανε. Η δε συνδεση μου εν τω μεταξυ να πηγαινει με ταχυτητα χελωνας κ εγω να βιάζομαι
Σε κάποιο μακρινό παρελθόν ο Σείριος το πιο λαμπρό άστρο του ουρανού, ήταν εντυπωσιακά πιο λαμπρός. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας ομάδας αστρονόμων που πρόσφατα μελέτησε λεπτομερώς την ιστορία αυτού του φημισμένου άστρου. Ο Σείριος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 8,6 ετών φωτός από εμάς και είναι στην πραγματικότητα ένα διπλό σύστημα που αποτελείται από 2 άστρα κοινής καταγωγής: ένα κανονικό και έναν αμυδρό λευκό νάνο, το νεκρό υπόλειμμα ενός συνηθισμένου άστρου. Η έρευνα των αστρονόμων έδειξε ότι το πρώτο έχει διπλάσια μάζα από τον Ήλιο μας και ηλικία μόλις 225-250 εκατομμυρίων ετών, δηλαδή πολύ μικρή σε σχέση με τα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια του Ήλιου. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα όμως αφορά τον αμυδρό συνοδό του. Προτού αυτός εξαντλήσει τα πυρηνικά του καύσιμα και πάψει να παράγει φως, κάτι που συνέβη πριν περίπου 124 εκατομμύρια χρόνια, ήταν ένα άστρο με πενταπλάσια μάζα από αυτή του Ήλιου. (Γι'αυτό άλλωστε είχε και ταχύτερη εξέλιξη από τον μικρότερο σε μάζα "αδερφό" του). Αυτό σημαίνει ότι εκείνη τη μακρινή εποχή(εποχή των δεινοσαύρων) εμφανίζονταν στον ουρανό της Γής με μια λάμψη μεγαλύτερη και από αυτή της Αφροδίτης, δηλαδή αρκετή για να ρίχνει σκιές στο έδαφος!!!
Προσέξτε μια λεπτομέρια στο παραπάνω δημοσίευμα. Το γεγόνος της πολύ μικρής ηλικίας του αστρικού συστήματος του Σείριου (μόλις 225-250 εκατομμύρια χρόνια) καθώς και ένας γιγάντιος στο παρελθόν συνοδός αστέρας με 5 φορές τη μάζα του ήλιου!!! Είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο ακραίο ραδιενεργά και κλιματολογικά διπλό αστρικό σύστημα και σε ένα τόσο νέο σχετικά -από ηλικιακής άποψης- να μπορέσει να αναπτυχθεί ζωή και πόσο μάλλον ένας ανεπτυγμένος εξωγήινος πολιτισμός (με κουλτούρα αποικισμού πλανητών);;; Συμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης είναι απλά εντελώς απίθανο...
Αυτό ώς απάντηση σε αυτούς που προπαγανδίζουν την καταγωγή μας απ' αυτό το αστρικό σύστημα.
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
χεχε
ενδιαφέρον πάντως!
Εγώ παρακολουθώ τώρα την "Κατρίνα" που σε λίγες ώρες θα "χτυπήσει" την Νέα Ορλεάνη και τις γύρω περιοχές. Είναι κατηγορία 5 αυτή την στιγμή, που σημαίνει μαζική και καταστροφική. Εχει διαταχθεί εκκένωση της πόλης, ενώ γύρω στα 10.000 άτομα (με 13) μπήκαν στο καταφύγιο ή βρίσκονται απ έξω περιμένοντας να μπουν (αν χωρέσουν).
Αναμένονται μεγάλες καταστροφές καθώς η πόλη βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.
Η δορυφορική λήψη
http://www.ghcc.msfc.nasa.gov/GOES/goeseastconus.html
η εικόνα αυτή την στιγμή (η προηγούμενη γιατί μόλις άλλαξε)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Και NAI πολύ σωστά για μια ακόμα φορά Ostria, όντως καταγόμαστε από τους Ανδρομέδιους (οι πρώτοι άποικοι του πλανήτη , δες τις πρώτες επαφές τους με τη φυλή ντογκόν της Αφρικής στα χρονικά τους), τουλάχιστον η λευκή φυλή από εκεί προέρχεται![]()
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them … into the impossible." -- A.Clarke’s Second Law
Edited by - skeptic on 30/08/2005 14:45:27
Σκεφτείτε τι ζημιά έκανε στις περιοχές που χτύπησε και ειδικά την εγχώρια παραγωγή πετρελαίου (υπερβολική άνοδο τιμής στο δυτικό κόσμο)
Δείτε αυτή την αναφορά εδώ:
http://pyr-analysis.blogspot.com/2005/09/katrina-artificial-hurricane.html
Εκτός και αν στην προκειμένη περίπτωση εχθρός των αμερικανών είναι ο ίδιος ο λαός τους και η πατρίδα τους.
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Έχει λοιπόν το ακόλουθο άρθρο με τίτλο «E-mail στο Διάστημα»
«Το προσωπικό τους μήνυμα στο Διάστημα μπορούν να στείλουν οι Ευρωπαίοι χρήστες του Διαδικτύου, μέσω της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει το Γερμανικό παράρτημα της Yahoo. Εώς τις 6 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρώνει τα μυνήματα των χρηστών στη διεύθυνση weltraummail@yahoo.de και στις 12 Σεπτεμβρίου θα τα αποστείλει στο διάστημα, μέσω μιας δορυφορικής κεραίας του Γερμανικού Διαστημικού και Αεροπορικού Κέντρου που εδρεύει στο Βάιλχαϊμ της Βαυαρίας.
Το σύνολο των μηνυμάτων αναμένεται να έχει ισχύ 150 εκατομμυρίων Βατ και σκοπός είναι να φτάσει στο αστέρι 61 Gygni B του ηλιακού συστήματος, όπου είναι άγνωστο αν υπάρχει ζωή. Το αστέρι αυτό βρίσκεται 11,4 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη Γη και οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα μηνύματα θα φτάσουν μετά από 11 χρόνια και 5 μήνες.
Αν υποθέσει κανείς ότι στον άγνωστο πλανήτη υπάρχει ζωή και οι εξωγήινοι καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα και θελήσουν να απαντήσουν, οι αποστολείς του μηνύματος στη Γη θα πρέπει να περιμένουν 23 ολόκληρα χρόνια!
Μια παρόμοια προσπάθεια είχε πραγματοποιηθεί το 1974. Το παγκοσμίως μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo είχε αποστείλει από το Πουέρτο Ρίκο ένα μήνυμα στο Διάστημα, χωρίς ωστόσο να φτάσει πίσω μια απάντηση.»
Για το συγκεκριμένο άστρο έψαξα στο Internet αλλά δεν βρήκα τίποτα.
Όλο αυτό δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό έχει.
Ποιο το όφελος της Υahoo;
Υπάρχουν οικονομικά κίνητρα και αν "Ναι" τότε ποιος χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο εγχείρημα και ποιο το δικό του όφελος;
Μήπως ξέρουν κάτι για το συγκεκριμένο άστρο που δεν ξέρουμε;
Γιατί θα στείλουν μηνύματα από απλούς πολίτες και όχι από επιστήμονες που θα μπορούσαν να στείλουν πληροφορίες για τον πλανήτη μας σε μια γλώσσα που θα ήταν ποιο εύκολο να αποκωδηκοποιηθή π.χ. Πυθαγόρεια μαθηματικά ή στα καινούργια μαθηματικά που ανακαλύφθηκαν και αναπτύχθηκαν από το 1995-96(αν θυμάμαι καλά);
Μήπως είναι πρόβα για κάτι άλλο και που δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είναι.
Προφανώς ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα εκτός ηλιακού συστήματος και διάλεξαν το συγκεκριμένο άστρο λόγο της μικρής απόστασης, συγκριτικά με άλλα άστρα, μιας και ξέρουμε ότι στο δικό μας ηλιακό σύστημα τα μηνύματα φτάνουν μέχρι τα άκρα του σχεδόν όπου είναι το Voyager 1 το οποίο να πούμε ότι έχει μπει στο σημείο που ονομάζεται Helliosheath (Ηλιοθήκη ή κάτι τέτοιο), κινήται με 300-700 μίλια ανά δευτερόλεπτο δηλαδή 1.500.000 μίλια ανά ώρα (από το 2003 στο 2004 η ταχύτητα αυξήθηκε περίπου στο διπλάσιο, 1.7 για την ακρίβεια) και απέχει 8.7 δις μίλια από τον ήλιο.
Ίσως είναι μια δοκιμή προτού στείλουν μηνύματα στο Σείριο, στην Ανδρομέδα, στο αστερισμό του Δράκοντα του Οφιούχου και όπου αλλού είναι οι δημιουργοί της ζωής στον πλανήτη Γη!!!
![]()
Το θέμα είναι πως θα ξέρουν ότι τα μηνύματα θα φτάσουν εκεί;
Θα μπορούσαμε να θέτουμε ερωτήματα επί ώρες και πέρνοντας σαν απάντηση μόνο εικασίες, πάντως είναι ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα που αξίζει να του δώσουμε λίγη προσοχή.
Edited by - STERM on 04/09/2005 04:33:18
quote:
Εγώ νομίζω ότι όταν κάνεις πόλεμο βλάπτεις τον αντίπαλο.
Εκτός και αν στην προκειμένη περίπτωση εχθρός των αμερικανών είναι ο ίδιος ο λαός τους και η πατρίδα τους.
Η αμερικανική σκιώδης κυβέρνηση και οι μυστικές τους υπηρεσίες δεν είναι η πρώτη τους φορά που επιτίθενται στον ίδιο το λαό τους για να εξυπηρετήσουν ειδικά μεγαλοσυμφέροντα.
Αν δεις στο παρελθόν τις δολοφονίες Κένεντυ και άλλων πολιτικών όπως και το Northwoods document του Πενταγώνου της δεκαετίας του 60 όπου ανέφεραν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ρίξουν αμερικανικά επιβατικά jet και θα βάλουν βόμβες για να προκαλέσουν έτσι την οργή του λαού και την υποστήριξη για την εισβολή στην Κούβα!
Οι τύποι είναι αδίστακτοι οπότε μην αποκλείεις τίποτε!
Ορίστε και οι πληροφορίες γι'αυτό το διαδικό αστρικό σύστημα.
Φημολογείται ότι υπάρχει και ένας πλανήτης (ή καφέ νάνος) γύρω από το Cygni B αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα...
http://en.wikipedia.org/wiki/61_Cygni#General_information
Κατά τ'άλλα εύλογες όλες οι απορίες σου STERM !
quote:
Ίσως είναι μια δοκιμή προτού στείλουν μηνύματα στο Σείριο, στην Ανδρομέδα, στο αστερισμό του Δράκοντα του Οφιούχου και όπου αλλού είναι οι δημιουργοί της ζωής στον πλανήτη Γη!!!
Ίσως θα πρεπε να στείλουν τα μηνυματά μας στον Κρόνο, εκεί άλλωστε σταθμεύει και ο Ανδρομέδιος αστροστόλος...
(πάνω από 300+ αντικείμενα έχουν ανακαλυφθεί στην τροχιά του)
quote:
Εγώ νομίζω ότι όταν κάνεις πόλεμο βλάπτεις τον αντίπαλο.
Εκτός και αν στην προκειμένη περίπτωση εχθρός των αμερικανών είναι ο ίδιος ο λαός τους και η πατρίδα τους
Όσο για το παραπάνω νομίζω πως δεν χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να δούμε ότι το μεγαλύτερο θύμα των Αμερικανών (αυτών που κάνουν κουμάντο) είναι ο ίδιος ο Αμερικανικός λαός.
Οποιαδήποτε διαστροφή έχουν στο μυαλό τους για να επιβάλουν στο πλανήτη την δοκιμάζουν πρώτα στον λαό τους.