- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αναζητώ καλά ντοκιμαντέρ εσωτερισμού - - Κινηματογράφος -
Βλέπω κατά καιρούς εδώ στα φόρουμ ποστ του τύπου: "Είδα χθες σε ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ για...", "η ΕΤ-3 έχει αυτή τη βδομάδα το τάδε ντοκυμαντέρ για το δείνα θέμα" κλπ.
Επειδή δε βλέπω πολύ τηλεόραση και δεν τα παίρνω χαμπάρι, είναι δυνατόν όποιος καλός άνθρωπος ξετρυπώνει ένα καλό ντοκυμαντέρ να το αναφέρει εδώ, έτσι ώστε να έχουμε περισσότεροι την ευκαιρία να το δούμε???
Ελπίζω να βοηθήσει αυτό το θέμα και άλλα μέλη του φόρουμ εκτός από εμένα που έχουν το ίδιο πρόβλημα....
Καλό απόγευμα!
-ΥΗVH
Light in extension

Τηλ.: 210 3810565, 210 3810428 - Fax: 210 3810139

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
Edited by - reptilesalonica on 21/01/2004 21:59:51
Νομίζω ότι το Θέμα αυτό ταιριάζει καλύτερα στο Forum - Κινηματογράφος -(από το ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet που το φιλοξένησε αρχικά) όπου και μεταφέρεται.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ, υπάρχει εξειδικευμένη δυνατότητα ανεύρεσης πληροφοριών για τη μετάδοση των ντοκυμανταίρ.
Επί τη ευκαιρία: κάθε Δευτέρα, νομίζω λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00.30'), μεταδίδεται στην ΕΤ-3 η εκπομπή:
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Κατηγορία: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Συζήτηση
Διάρκεια: 30'
Εκπομπή που αναλύει σύγχρονα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη συνήθως μόνον από την αρνητική τους πλευρά. Θα βλέπει βέβαια τα πράγματα και από τη θετική τους πλευρά χωρίς όμως άνευ λόγου προκλήσεις .
Επιμελούνται και παρουσιάζουν οι καθηγητές πανεπιστημίου : Νίκος Μάργαρης και
Γιώργος Γραμματικάκης .
(Αγαπητέ Admin, γράφαμε ταυτόχρονα και τρόμαξα όταν είδα ότι δεν "πέρναγε" η απάντησή μου. Είχα μπει από το Φόρουμ: ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet.
)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
-ΥΗVH
Light in extension

Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο το έχετε ξανακούσει αλλά εγώ το άκουσα πρόσφατα και θα ηθελα να μου πειτε την δικη σας αποψη.
Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...
ομως ολα αυτα ειναι αοριστα.η ψυχη δεν εχει υλη.δεν μπορουμε να ξερουμε ποτε σιγουρα

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Φοράω τα διάφανα...
Ξανθά λυτά μαλλιά μου!
Στη μοναξιά του δειλινού,
δώστε άρωμα βυθού.
Αστέρι,φως και άναμμα φεγγάρι βασιλιά μου!
Θαρρώ πως είμαι αλλουνού
αθάνατου θνητού...
Όπως το βλέπω, έχουμε όλοι μας μιά ανθρώπινη ψυχή όταν γεννιόμαστε, ο καθένας σε διαφορετικό στάδιο (λόγω προγόνων, προηγούμενης ζωής και γονιών). Σάν άνθρωποι στη γή εκτός απ'τη ψυχή μας, η ύπαρξή μας συνοδεύεται και από χαμηλότερες δυνάμεις, τις υλικές, φυτικές, ζωικές και ανθρώπινες, οι οποίες γεμίζουν την ύπαρξή μας.
Νομίζω η εξέλιξη αυτή της ψυχής που λές είναι να γεμίσει η ψυχή την ύπαρξή μας, αντί των κατώτερων αυτών δυνάμεων που τη γεμίζουν τώρα, και να γίνει η ανθρώπινη ψυχή μας κυρίαρχος της ύπαρξής μας, και όχι οι δυνάμεις αυτές. Επειδή η ψυχή έχει το σύνδεσμο με το Θεό και μπορεί να την καθοδηγήσει, όποιος έχει στην ύπαρξή του "μεγαλύτερο ποσοστό" ψυχής αντί χαμηλότερων δυνάμεων, εννοείται νοιώθει τη Δύναμη του Θεού πολύ περισσότερο. Πολλοί άνθρωποι που δέν αισθάνονται καθόλου το Θεό είναι επειδή οι κατώτερες δυνάμεις "πνίγουν" την ανθρώπινη ψυχή και δέν την αφήνουν ν'αναπνεύσει ώστε να την αισθανθούν - χωρίς να το αντιλαμβάνονται βέβαια.
Πάντως αυτή είναι η ουσία της επαφής για την οποία μιλάω στο θέμα "Επαφή με τη Δύναμη της Ζωής" . Αυτή η Δύναμη (ο Θεός) αποκαθιστά από μόνη της (σιγά-σιγά) τις ισορροπίες - μέσα απ'τις αυθόρμητες εμπειρίες που βιώνει όποιος λάβει την επαφή - , δρώντας πάνω στη ψυχή μας και εξελίσσοντάς την ώστε να γεμίσει την ύπαρξή μας, και να βάλει τις κατώτερες δυνάμεις στη θέση τους. Έτσι είναι μιά διαδικασία επιστροφής στο Θεό, και μιά διαδικασία που φέρνει όποιον λάβει την επαφή πιό κοντά στο Θεό στη ζωή του στη γή, αναπτύσσοντας το ένστικτό του όπως λές ώστε να δέχεται συνεχώς μυνήματα απ'το Θεό - καθοδήγηση.
Χαιρετώ και πάλι!
Edited by - vibrant on 03/09/2005 13:41:46
Και αυτές είναι που την εμποδίζουν να εισέλθει στον "οίκο του πατρός" ή στη "νιρβάνα" ή όπως θέλετε πέστε το.
Έχω την υποψία ότι τα προβλήματα του εγώ δεν είναι ακριβώς τα προβλήματα της ψυχής, αλλά ότι μπορούν να χρησιμεύσουν σαν πόρτες για να φτάσουμε μέχρι εκεί.
Και στην ουσία αυτό που θέλει είναι η ελευθερία να μπορεί να "αφεθεί στη ροή" όπως λένε πολλοί δάσκαλοι ή να ενώσει την καρδιά και την βούληση της με αυτή του Υπέρτατου Όντος για να βιώσει την απόλυτη ελευθερία από την αρνητικότητα. Η "επιστροφή στον Θεό" όπως λέει και ο φίλος vibrant.
Κι αυτή η ζωή θα σε αναγκάσει να επιλέξεις και να επιλέξεις ξανά και από αυτές τις επιλογές θα εξαρτηθεί το αν θα απαλλαγείς ή θα προσθέσεις κι άλλες λανθασμένες αντιλήψεις στην ψυχή.
Η ψυχή μας φωνάζει και προσπαθεί να μας κάνει να την ακούσουμε, γιατί θέλει από εμάς πολύ συγκεκριμένα πράγματα - διαφορετικά για τον καθένα μας. Κι όλο αυτό το ταξίδι αναζήτησης που πολλοί από εμας κάνουμε είναι για να μπορέσουμε να αποταυτίσουμε την επίγνωσή μας από το εγώ και να αντιληφθούμε τι πραγματικά θέλει από μας η ψυχή μας και η Ύπαρξη.
Τουλάχιστον εγώ έτσι κατάλαβα μέχρι τώρα.
Καληνύχτα
Vibrant , με κάλυψες άπόλυτα σε ό,τι είπες.
εκτός απ'τη ψυχή μας, η ύπαρξή μας συνοδεύεται και από χαμηλότερες δυνάμεις, τις υλικές, φυτικές, ζωικές και ανθρώπινες, οι οποίες γεμίζουν την ύπαρξή μας
Ανάλογα δηλ. τον συνδυασμό που κάνουμε (του καλού και του κακού) με αυτές τις δυνάμεις επηρρεάζεται η ψυχοσύνθεσή μας και ο τρόπος επικοινωνίας μας με τον Θεό.
Sara11 δεν κατάλαβα τι εννοεις λέγοντας ότι : Η δική μου κατανόηση είναι ότι η ψυχή κατεβαίνει στη γη για να μεταστοιχειώσει λάθος κατανοήσεις της. Συμφωνείς δηλ με τον vibrant?
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."
quote:
και να βάλει τις κατώτερες δυνάμεις στη θέση τους.
Ποια ειναι η θεση των Κατωτερων Δυναμεων;
quote:
Κι αυτή η ζωή θα σε αναγκάσει να επιλέξεις και να επιλέξεις ξανά και από αυτές τις επιλογές θα εξαρτηθεί το αν θα απαλλαγείς ή θα προσθέσεις κι άλλες λανθασμένες αντιλήψεις στην ψυχή
Sara11 η Ψυχη αντιλαμβανεται και πως;
quote:
Υπέρτατου Όντος για να βιώσει την απόλυτη ελευθερία από την αρνητικότητα
Θα ηθελες να μου πεις τι Βιωνεις/Θεωρεις ως Υπερτατο Ον;
quote:
Η δική μου κατανόηση είναι ότι η ψυχή κατεβαίνει στη γη για να μεταστοιχειώσει λάθος κατανοήσεις της.
Που ηταν η Ψυχη πριν Κατεβει στην γη;
Tι θεωρεις Ψυχη;Ειναι προσωπικη;
quote:
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι, ο σκοπός του κάθε ανθρώπου στη γή είναι ακριβώς αυτός, να επιστρέψει στο δημιουργό της.
Vibrant μα γιατι η ψυχη εφυγε απο τον Θεο;
Προσωπικα θεωρω κομματακι ηλιθιο να φυγω απο την κατασταση Θεωσης μονο και μονο για να ξαναγυρισω σε αυτην μεσα απο τα βασανα που περιγραφετε.Και αν ειναι ετσι για Πιο λογο να το κανω αυτο;
quote:
Έτσι μόνο άμεση βοήθεια απ'το Θεό μπορεί να αποκαταστήσει αυτή την ισορροπία δραστικά.
Πως μπορει καποιος να ζητησει Αμεση βοηθεια απο τον θεο;Δηλαδη με ποιον τροπο;
Ryche..
quote:
ΠΟΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ?
Ίσως χρειαστεί να πεθάνουμε για να το κατανοήσουμε. Και όλα όσα και να λέμε απλά είναι λόγια στον άνεμο.
Ίσως αν πεθαίνουμε κάθε στιγμή για τα πάντα, καθαρίσουμε τόσο εσωτερικά ώστε να πλησιάσουμε αρκετά κοντά σε αυτό.
Ποιά η πορεία της ψυχής? Είναι μια ερώτηση προς την κάθε ύπαρξη.
Ας αναρωτηθούμε όποτε μπορέσουμε και αν έχουμε διάθεση προχωρούμε.
Το ποσο θα προχωρήσουμε και που θα φτάσουμε εξαρτάται απο την προσωπική μας βαβέλ στο χρόνο.
H Bαβέλ στο χρόνο εστι: Τι έχουμε προσφέρει, τι έχουμε επιτύχει σε επίπεδο ψυχής, τι περιλαμβάνει το συνειδητό και το ασυνείδητο μας, όλα αυτά.
Σαν να βγάζουμε το "Ζ" της ημέρας και να απολογούμαστε στον εαυτό μας την αλήθεια κάθε στιγμή. Και ποιά είναι η αλήθεια??
Αλήθεια σας λέω, βρίσκεται παντού.
Testament

If you cannot change the world,change yourself.
Yes,if you cannot change the world,change yourself.
But...if you cannot change yourself,then change the world
Τέλος έχουν βρει ότι το πως θα συμπεριφερθούν τα υποατομικά σωματίδια έχει να κάνει με το τι περιμένουν από αυτά αυτοί που διεξάγουν το πείραμα. Ενδιαφέρον, έτσι δεν είναι;
Αυτό που εγώ έχω βιώσει - καταλάβει, είναι ότι η ψυχή είναι αυτό που εκπορεύει, αλλά κι αυτή με τη σειρά της δεν είναι παρά μια γιρλάντα με λουλούδια, όπως λένε οι ανατολίτες. Κάθε ενσάρκωση κι ένα λουλούδι, κι η κλωστή το πνεύμα.
Άλλοι μπορέί να λένε ψυχή και να εννοούν αυτό που εγώ λέω Πνεύμα. Ο λόγος για μένα που κατεβαίνει η ψυχή, είναι ότι κάπου έκανε ένα λάθος και συνδέθηκε με το αρνητικό, και γι' αυτό της δόθηκε η ευκαιρία να έρχεται και να ξαναέρχεται στη γη μέχρι να μπορέσει να καθαρθεί και να γίνει το ον που ήταν πριν την πτώση της. Μπαίνει δηλαδή στον τροχό του Ντάρμα.
Ακόμα πιστεύω ότι όπως λέει και ο Καστανέτα, γι' αυτό το υλικό επίπεδο η αλήθεια είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, δηλαδή ότι ισχύει το ότι κάναμε λάθος και βρεθήκαμε εδώ, αλλά επίσης και το ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος γιατί αυτό που κάναμε ήταν μέρος κάποιου γενικότερου σχεδίου.
Όσο για το τι είναι το Υπέρτατο Ον, όταν το καταλάβω θα φωτιστώ και με χαρά θα σας το ανακοινώσω σε όλα τα Φόρουμ - εντάξει μην βαράτε, πλάκα κάνω.
Για μένα το Υπέρτατο Ον είναι η Ενότητα, μια ενότητα που έχει Αγάπη, Βούληση και Νόηση. Αλλά το αν αυτό που αισθάνομαι εγώ, και όλοι οι υπόλοιποι "φυλακισμένοι του πλανήτοι" όπως τους λέει η Μπέιλι, είναι το Υπέρτατο Ον, ο Δημιουργός των Συμπάντων, η κάποια πιο μικρή οντότητα επιφορτισμένη με την φροντίδα μας, αυτό το αγνοώ παντελώς. Είμαστε κάτι μικρά πλασματάκια σε ένα μικρό πλάνητη στην άκρη του Γαλαξία, νομίζω ότι είναι λίγο χαζό να νομίζουμε ότι μπορούμε να τα κατονήσουμε όλα. Συνήθως κάνουμε λάθος, και για μένα τα σημεία που όλες οι θεωρίες περί Υπέρτατου Όντος συμφωνούν μεταξύ τους ίσως να είναι αυτά που κάτι έχουν να πουν.
quote:
Ανατολίτες ονομάζουν και Μάγια δηλαδή ψευδαίσθηση
Οι Ανατολιτες ονομαζουν την Μαγια και Τεχνη.Αντικατεστησε την λεξη ψευδαισθηση με την Τεχνη και ολη αυτη η Θεωρια αποκτα ενα καινουργιο και σαφως πιο ουσιαστικο Νοημα.
quote:
Ο λόγος για μένα που κατεβαίνει η ψυχή, είναι ότι κάπου έκανε ένα λάθος και συνδέθηκε με το αρνητικό, και γι' αυτό της δόθηκε η ευκαιρία να έρχεται και να ξαναέρχεται στη γη μέχρι να μπορέσει να καθαρθεί και να γίνει το ον που ήταν πριν την πτώση της.
Απο "που" κατεβαινει η Ψυχη;
Aν καταλαβα σωστα εχεις κανει μια ενωση Ιουδαικης αντιληψης περι Πτωσεως με την Ινδουιστικη Μετεμψυχωση.Καλο το βρισκω αυτο,αλλα πες μου ποια ηταν η αιτια της πτωσης;
Kαι τι ειδους Ον ηταν πριν απο την Πτωση της;
Eπισης θα ηθελα να μου πεις πως γινεται αφου θεωρεις οτι η Ψυχη διεπραξε κατι Αρνητικο να συμφωνεις με την αποψη:
quote:
Ακόμα πιστεύω ότι όπως λέει και ο Καστανέτα, γι' αυτό το υλικό επίπεδο η αλήθεια είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, δηλαδή ότι ισχύει το ότι κάναμε λάθος και βρεθήκαμε εδώ, αλλά επίσης και το ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος γιατί αυτό που κάναμε ήταν μέρος κάποιου γενικότερου σχεδίου.
αφου δεχεσαι ως απαραιτητη Αρχη τα ζευγη αντιθετων για την λειτουργια του Συμπαντος πως Θεωρεις οτι Ειναι δυνατον να επικρατησει Το Ενα Εναντια στο Αλλο;To θετικο πανω στο αρνητικο;
quote:
Για μένα το Υπέρτατο Ον είναι η Ενότητα, μια ενότητα που έχει Αγάπη, Βούληση και Νόηση
Αφου ειναι Ενοτητα κατι πρεπει να Ενωνει.Να ενωνει Αντιθετα.Οχι μονο Αγαπη,Βουληση και Νοηση,αλλα επισης Μισος,Αγνοια,Κακο κτλ.
Μου φαινεται οτι εισαι κομματακι μπερδεμενη.
Ryche
Γεννημενος σε εναν Μεταχριστιανικο Βουδιστικο Κοσμο
Η αλήθεια είναι ότι είναι δυνατόν όταν βιώνει κάποιος μιά πνευματική εμπειρία ψυχικά, μπορεί το μυαλό να είναι σιωπηλός παρατηρητής των ανεξήγητων με τη λογική του φαινομένων, και να δεχθεί την ύπαρξη της Ψυχής. Γι'αυτό και'γώ μιλάω για την ύπαρξη της Ψυχής και είμαι σίγουρος γι'αυτήν. Όχι επειδή έχω λογική ή Φυσικομαθηματική απόδειξη (και δέν την χρειάζομαι) αλλά επειδή την έχω βιώσει.
Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αντιληφθεί κάποιες αλήθειες, μέσα απ'την ψυχή του, η οποία ξέρει τα πάντα, όταν βιώσει κάποιες εμπειρίες που παρακολουθεί το μυαλό. Άν ρωτήσεις "γιατί είναι έτσι αυτό" και το μυαλό σου δέν το έχει αγγίξει η ψυχή σου, δέν θα λάβεις απάντηση μέχρι να το ερευνήσεις λογικά και αποδεικτικά (πράγμα αδύνατο για το Θεό). Άν ρωτήσεις την ψυχή σου, και η ψυχή σου έχει αγγίξει το μυαλό σου, τότε δέν προλαβαίνεις να αναρρωτηθείς "γιατί αυτό είναι έτσι;" και σού'χει δωθεί αμέσως η αντίληψη της απάντησης.
Αυτό γίνεται με την αφύπνιση της ψυχής ώστε να αγγίξει σιγά-σιγά όλη την ύπαρξή μας (τη γήινη) και να την καθοδηγήγησει, να είναι εκείνη το "καύσιμό" της. Για να συμβεί αυτό πρέπει κάποιος είτε να λάβει απρόσμενη φώτιση ή να του μεταδοθεί απο κάποιον η Επαφή με τη Δύναμη της Ζωής, ή μάλλον να του αφυπνιστεί.
Έτσι όταν γίνει αυτό μπορεί να αντιληφθεί και όχι να αποδείξει στους άλλους, αλλά μόνο στον εαυτό του, την αλήθεια για πολλά πράγματα και να αντιλαμβάνεται την Ψυχή του και το Θεό. Έτσι εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο Θεός είναι κάτι παντού, που με δημιούργησε και έτσι είναι και μέσα μου (οπότε ψάχνοντάς τον αλλού είναι σάν να κυνηγάς τη σκιά σου). Ο θεός είναι αόριστος (δέν ορίζεται), μόνο όταν το αποφασίσει ο ίδιος να σου προσφέρει Αλήθεια, μόνο τότε την λαμβάνεις. Και τό'χω βιώσει ότι ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει τα πάντα και να κάνει τα αδύνατα δυνατά.
Όμως όταν λέω να επιστρέψουμε στο Θεό δέν μιλάω με τις περιορισμένες νοητικές παραμέτρους του χωροχρόνου. Το μυαλό φαντάζεται ότι όταν λέμε επιστρέφω στο Θεό εννοούμε να πάρω το δρόμο προς τα πάνω, στο τρίτο φανάρι δεξιά και φτάσαμε. Επιστροφή στο Θεό πρέπει να γίνει όσο είμαστε στη γή. Σημαίνει ακριβώς αυτό για το οποίο συζητάμε, να τον αισθανθείς ξανά όπως τον αισθανόταν η ψυχή σου πρίν μπεί σ'αυτό το σώμα. Πού ήταν πρίν? Δέν περιγράφεται με λόγια, καθώς αυτά απλά θα εξάψουν τη φαντασία μας.
Όμως η ύπαρξή μας εδώ είναι συγκεκριμένη. Δέν είναι μόνο η ψυχή μας, αλλά καί οι κατώτερες δυνάμεις. Είναι το υλικό μας σώμα σάν ένα σπίτι με κατοίκους τις κατώτερες δυνάμεις και την ψυχή μας. Σκοπός είναι να γίνει "αρχηγός" η ψυχή και οι δυνάμεις υπηρέτες της σ'αυτό το σπίτι. Αυτή είναι η θέση των κατώτερων δυνάμεων: εργαλεία για την ανθρώπινη ψυχή. Αντίθετα το πιό συχνό είναι η ύπαρξή μας να είναι εργαλείο των κατώτερων δυνάμεων. Ακούγεται απλό άλλα είναι Αλήθεια.
Έτσι καταλήγω ότι δέν μπορείς να πείς ούτε από πού έρχεται η ψυχή ούτε τίποτα απ'όλα αυτά άν δέν τα έχεις βιώσει σάν αλήθειες. Ήρθαν άνα τους αιώνες διδασκαλίες, θεωρίες και οδηγίες. Όμως καθώς όλα απέτυχαν σε γενικό βαθμό, ο Θεός έστειλε άμεση δραστική βοήθεια. Απλά στην εποχή του σκεπτικισμού (σχεδόν πάντα δίκαιου) δέν έχει μαθευτεί μαζικά. Ήρθε μιά εμπειρία που δέν χρειάζεται θεωρίες και αποκαλύπτει από μόνη της και αποδεικνύει την Αλήθεια. Ενώνει όλους ανθρώπους και όλες τις θρησκείες, καθώς όλοι είμαστε ένα σύνολο και όχι τόσο ξεχωριστοί όσο νομίζουμε, και είναι διαθέσιμη σε όλους. Μακρηγόρησα υπερβολικά όμως. Ελπίζω να απάντησα στα σημεία. Χαιρετώ!
quote:
Η ψυχή θα πρέπει να περάσει από κάποιες φασεις , καποια στάδια ζωής προκειμένου να εξελιχθεί και να γυρίσει πάλι πίσω στον δημιουργό της. Γι' αυτό κάποιοι άνθρωποι έχουν πιο αναπτυγμένα ένστικτα και μπορούν να δέχονται μηνύματα απο τον Θεό ή άλλες δυνάμεις. Ότι η ψυχή τους είναι πιο κοντά στον τελικό της προορισμό.
Και εγώ τα ίδια πιστεύω για την πορεία της ψυχής. Οι άνθρωποι που η ψυχή τους έχει προχωρήσει πολλά στάδια, φάσεις και μετανσαρκώσεις ετοιμάζονται να ενωθούν με τον μεγάλο δημιουργό. Απο τα πολλά φροντιστήρια έχουν αρχίσει να απαλλάσονται απο τις υλικές δεσμεύσεις άν και ακόμα βρίσκονται σε υλικό σώμα.
Αυτό σημαίνει στον άνθρωπο η ψυχή να νικάει το σώμα άν και συνυπάρχουν και τα δύο μαζί του. Μόνο στο τελικό της στάδιο η ψυχή μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο. Όσο για το άν έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν την φάση?
Ίσως και να ζούν αφανώς ανάμεσα μας, και δέν θεωρούν σωστό να το μαρτυρίσουν οι ίδιοι σάν πιό σοφοί θα το καταλαβαίνουν αυτό καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα έχουν υπεραναπτυγμένα διάφορα άγνωστα ψυχικά χαρίσματα όπως : διαίσθηση, ενόραση, μαντική-προφητική ικανότητα, τηλεπάθεια και πολλά άλλα.
quote:
Όμως η ύπαρξή μας εδώ είναι συγκεκριμένη. Δέν είναι μόνο η ψυχή μας, αλλά καί οι κατώτερες δυνάμεις. Είναι το υλικό μας σώμα σάν ένα σπίτι με κατοίκους τις κατώτερες δυνάμεις και την ψυχή μας. Σκοπός είναι να γίνει "αρχηγός" η ψυχή και οι δυνάμεις υπηρέτες της σ'αυτό το σπίτι. Αυτή είναι η θέση των κατώτερων δυνάμεων: εργαλεία για την ανθρώπινη ψυχή. Αντίθετα το πιό συχνό είναι η ύπαρξή μας να είναι εργαλείο των κατώτερων δυνάμεων. Ακούγεται απλό άλλα είναι Αλήθεια.
Σε αυτό συμφωνώ και εγώ. Σε εμάς συνυπάρχουν ψυχή και σώμα, η ψυχή σάν προσωρινός κάτοικος και αφεντικό, το σώμα σάν προσωρινή κατοικία και υπηρέτης, αλλά ταυτόχρονα πολύ απαραίτητο βοήθημα και εργαλείο.
Αλλά σχεδόν όλες τις περιπτώσεις το σώμα στον άνθρωπο υποτάσει την ψυχή και αυτό είναι η τραγωδία που δέν μπορεί να ξεφύγει απο το υλικό επίπεδο, και μετά τον θάνατο του αναγκάζεται να επανέλθει με κάποιο άλλο εργαλείο ή σώμα.
Η ψυχή όταν ξεφύγει απο το σώμα αναγνωρίζει την πραγματικότητα και την φαιδρότητα της υλικής ζωής αμέσως. Δέν μπορεί όμως να το αναγνωρίσει όσο συνυπάρχει μαζί με το σώμα, οπότε το σώμα πιά θεωρείται νικητής της. Άν καταφέρει να το αναγνωρίσει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ίσως μετά απο πολλά φροντιστήρια τότε πλέον η ψυχή νικάει το σώμα οριστικά και ολοκληρώνει τον δρόμο που της ανήκει και της αξίζει, τον προορισμό της.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
"Σαν να βγάζουμε το "Ζ" της ημέρας και να απολογούμαστε στον εαυτό μας την αλήθεια κάθε στιγμή. Και ποιά είναι η αλήθεια??
Αλήθεια σας λέω, βρίσκεται παντού."
Υπάρχει τόση πηγή ενέργειας γύρω μας, τόσα πράγματα ουσιαστικά , που μπορούν να μας βοηθήσουν να σώσουμε την ψυχή μας , να βοηθήσουμε να πάει γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρηθεί στον δημιουργό της. Όσο πιο εξελιγμένη είναι τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή της που θα μπορεί να αφυπνίσει και τους γύρω της. Η αλήθεια που πρέπει να ανακαλύψουμε είναι η αγάπη...ο Θεός είναι η αγάπη...και όσο περισσότερο πιστεύεις στην αγάπη τόσο πιο κοντά έρχεσαι με τον Θεό. Το σώμα μας αποτελείται από χώμα και νερό και ακολουθεί και αυτό την δική του πορεία την επιστρέφει του στην φύση. Το σώμα μας γίνεται πηγή ζωής για όλους ζωντανούς οργανισμούς ...έτσι κάτι τέτοιο γίνεται κ με την ψυχή μας,,,έχει τον δικό της προορισμό. (συγνώμη για τις τυχόν αφηρημένες μου σκέψεις αλλά που προκύπτουν γράφοντας)
"Η μεγαλύτερή μας έκπληξη είναι ο ίδιος μας ο εαυτός..."