- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ποτέ ο Θεός δεν αποκάλεσε τον εαυτό του κύριο. Ο ίδιος ο Χριστός έλεγε τους ανθρώπους ΠΑΙΔΙΑ του Θεού όχι σκλάβους του Θεού. Ο τίτλος αυτός αποδόθηκε από την εκκλησία στο Θεό χωρίς εγώ τουλάχιστον να καταλαβαίνω το γιατί
quote:
silverCostasquote:
Φίλε, έχω άσχημα νέα για σένα.Καλά. Πάντως το να πιστεύεις τον 21ο αιώνα τα ασιατικά παραμύθια που κατέγραψαν κάποιοι ανώνυμοι πριν 1900 χρόνια και τα μπουρδολογήματα των καλογέρων που σκοπεύουν στην τρομοκράτηση των αφελών (καλή ώρα) δείχνει πως δίκαια ανήκεις εκεί που ανήκεις.
macedon
Δίπλα σου βρίσκεται αυτό το απαίσιο πνευματικό ον που λέγεται
Διάβολος και κοντρολάρει τις νοητικές σου δυνάμεις.
Ό,τι και αν σου γράψω, σου βάζει την δική του σκέψη, και βασικά αν συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, ουσιαστικά κάνω διάλογο μαζί του!
Εσύ φυσικά κοιμάσαι τον Βαρούχιο ύπνο, χωρίς ούτε καν να υποπτεύεσαι
τι γίνεται, νομίζοντας ότι αυτά που γράφεις είναι δικές σου σκέψεις...
quote:
Eίναι δαιμονισμένος!!!!!
.....μη στεναχωριέσαι macedon!!! θα σου βγάλω εγώ το δαίμονα για να γίνεις καλός άνθρωπος!! 

....δε νιώθεις τώρα λίγο καλύτερα?Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 08/02/2010 09:06:52
Λίγα ελληνικά, ρε παιδί μου,δεν μαθαίνετε;
quote:
silverCostasΔίπλα σου βρίσκεται αυτό το απαίσιο πνευματικό ον που λέγεται
Διάβολος και κοντρολάρει τις νοητικές σου δυνάμεις.Ό,τι και αν σου γράψω, σου βάζει την δική του σκέψη, και βασικά αν συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, ουσιαστικά κάνω διάλογο μαζί του!
Ορίστε trexa, να ένα άτομο που μπορείς να συζητήσεις μαζί του "σοβαρά".
Αν θες να βρεις και άλλες τέτοιους ξέρω που τους έχουν....πες μου να σου πω αν είναι....
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
silverCostas:
Ορίστε trexa, να ένα άτομο που μπορείς να συζητήσεις μαζί του "σοβαρά".
Αν θες να βρεις και άλλες τέτοιους ξέρω που τους έχουν....πες μου να σου πω αν είναι....
Απλά ο φίλος αναφέρεται στην ξεδίπλωση της ψυχικής οντότητας ενός ανθρώπου.
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας τόσο το ανοιχτό και διαυγές πνεύμα στην κατανόηση και αποδοχή των θείων ερεθισμάτων όσο και το ερμητικά κλειστό.
Εκεί αναφέρεται ο φίλος και όχι στην έννοια του πονηρού διαβολάκου με την ουρά και τα κερατάκια.
Αυτό όμως φυσικά και αποτελεί κάτι το υποκειμενικό για το σύνολο, αλλά το αντικειμενικό για εμάς τους χριστιανούς, που όχι απλά αποδεχόμαστε την ύπαρξη αυτών των θείων ερεθισμάτων αλλά και την εξήγηση για τη μή αποδοχή από τους υπόλοιπους, με έναν απλό μεν αλλά αρκετά γλαφυρό τρόπο.
Εξάλλου θα ήταν παράλογο όλοι οι άνθρωποι να είχαν την ίδια αποδοχή στις ιδέες όποιες και εάν είναι αυτές.
Η διαφορετικότητα αυτή τονίζεται όμως με ένα αυστηρό ύφος από το φίλο, που δεν μπορεί να δεχτεί την έλλειψη σεβασμού ως προς τον Δημιουργό και την αχαριστία του ανθρώπου απέναντι στον Δότη -όχι φυσικά απλά της γήινης ζωής αφού αυτό δεν είναι το ζητούμενο για τον χριστιανισμό, αλλά της επουράνιας γι' αυτό και τον ονομάζουμε Φωτοδότη- και αντιδρά με αυτόν τον συμβολικό μεν, παραστατικό δε τρόπο στην άρνηση του Δημιουργού!
Γιατί φυσικά ποια δύναμη είναι αυτή που θα εναντιωθεί απέναντι στον ίδιο το Θεό! αν όχι η διαβολική?
Το να κάτσουμε όμως τώρα να αναλύσουμε όρους που ανήκουν σε έναν μεταβατικό και μή κατανοητό κόσμο για εμάς θα ήταν τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αδόκιμο.
Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος ας μας αποδώσει ο φίλος αυτό που έγραψε με σαφήνεια διορθώνοντάς με.
Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 08/02/2010 11:27:42
quote:
silverCostasνομίζοντας ότι αυτά που γράφεις είναι δικές σου σκέψεις...
φιλε μου , εσυ πως εισαι σε θεση να ξερεις οτι αυτα που γραφεις ειναι ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ? και σε τι διαφερει ενας αλλος που απλα εχει διαφορετικες αντιληψεις απο σενα ?
εγω παλι λεγω , οτι εσυ λες λογια του σατανα , καθως δαχωριζεις τον ανθρωπο σε καλο και κακο , ενω ο θεος σου δεν το κανει αυτο ...
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
quote:
Είναι σίγουρο ότι δεν καταλαβαίνεις εσύ βιομηχανικέ άγγελε,απλά εσύ δεν είσαι καλύτερος...Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν μπορεί,το νόημα του Θεού,είναι μυστήριο,για μας τους ανθρώπους,γι αυτό και φυσικά, ο όρος Κύριος,έχει να κανει με κάποιον που είναι κύριος των καταστάσεων του και βέβαια, δνε συμβολίζει τον αφέντη, όπως το κάναμε εμείς οι άνθρωποι....Κι όχι η εκκλησία..Δεν έχει υόσταση σαν άτομο η εκκλησία, οι άνθρωποι είναι που καταλαβαίνουν ή δεν καταλαβαίνουν ...
Λίγα ελληνικά, ρε παιδί μου,δεν μαθαίνετε;
Μα καλά ρε σύ Βαγγελακι..κάθε φορά που δεν συμφωνούμε μαζί σου -είμαστε άραγε υποχρεωμένοι??- θα επιτίθεσαι ειρωνευόμενος και σαρκάζοντας???
Το τι είναι η Εκκλησία και το άτομο της εκκλησίας και τι συμβολίζει για τον καθένα , άσε μην το ψάχνεις γιατί κάθε ένας , έχει και ένα συμβολισμό..περί αυτών..!
Τώρα για τα Ελληνικά...ρε σύ μπας και οι χριστιανοί μας τα έμαθαν και αυτά???
soul
Πιστεύω και γνωρίζω ... δυό εντελώς διαφορετικά πράγματα που κατα βάσιν , η ύπαρξη του ενός αναιρεί το άλλο!
Όποιος γνωρίζει, αυτό το βασίζει στις αισθήσεις του και στο μυαλό του..
Ποτέ κανείς δεν είπε:
-Πιστεύω σ'αυτό ή στο άλλο και αυτό διότι το γνωρίζει , άρα το δέχεται ως υπαρκτό ..δεν μπορεί να το βλέπει και ταυτοχρόνως να λέει πιστεύω -ότι υπάρχει π.χ- αλλα το βλέπω ...άρα υπάρχει!
Ηπίστη έχει ιδιαίτερη σημασία , όταν πρόκειται για ζητήματα θρησκείας!
Ο Κίργκεκορ έλεγε ότι αν αντιλαμβάνομαι αντικειμενικά το θεό , τότε δεν τον πιστεύω!
Ακριβώς όμως επειδή δεν είμαι σε θέση να αντιληφθώ αντικειμενικά ττην ύπαρξή του ...ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ!
Παλαιότερα , πολλοί προσπαθούσαν να αποδείξουν την ύπαρξη του θεού -ή έστω να την αντιληφθούν- με την λογική τους.
Αν όμως καταπισατούμε με τέτοια συστήματα απόδειξης του θεού και λογικά επιχειρήματα , τότε χάνουμε την πίστη μας και την θρησκευτική μας θέρμη!
Το σημαντικό δεν είναι , αν ο χριστιανισμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , αλλα αν "για μένα" είναι ή όχι αλήθεια!
Στο μεσσαίωνα , η ίδια φράση είχε διατυπωθεί με την φράση "Credo quia absurdum" δηλαδή...."πιστεύω επειδή είναι παράλογο"..!
Αν η κάθε θρησκεία απευθυνόταν στην λογική μας -και όχι σε άλλες πλευρές μέσα μας- τότε δεν θα ήταν θέμα πίστης αλλα γνώσης!
Και ασφαλώς , όλοι όσοι γνωρίζουν περί του Κίργκεκορ...ασφαλώς θα γνωρίζουν το πόσο πιστός υπήρξε και προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση στα περί της πίστεως!
Τώρα βέβαια , οι σύγχρονοι χριστιανοί και μάλιστα οι "ορθοί χριστιανοί"...και τον έχουν δεί το θεό αλλα και έχουν συζητήσει ή και φάει μαζί του και αυτό διότι δεν τους αρκεί που είναι ή πρόκειται για μια προσωπική τους αλήθεια αλλα προσπαθούν να πείσουν και τους υπολοίπους...
Άρα δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει ...δηλαδή να πιστεύουν οι ίδιοι αλλα έχουν υποκειμενικοποιηθεί στο δόγμα και στον φόβο της απώλειας της ύπαρξής του...δηλαδή έχουμε ακραίες ψυχολογικές αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με το "υπερεγώ" τους και όχι απλά με το συνειδητό μέρος του "εγώ"...
Δεν πρόκειται για ταπεινούς ανθρώπους ..."πιστούς" αλλα για ψυχογεννητικά σύδρομα του "υπερεγώ" και δεν είναι τυχαίες οι κορώνες και οι ξέφρενες κραυγές του τύπου:
Φασίστες..σκίσε με ν'αλλάξω ράφτη και όλα τ'αλλα "όμορφα"...
Απωθημένα ...τα οποία απωθούνται βιαίως και αποδίδονται στον σατανά και απωθούνται καθημερινά προκειμένου να γλυτώσουν απο τις επικρίσεις της συνείδησης!
soul
quote:
kostakis:
Κακώς δε βρίσκεται εκεί, αλλά εσύ είσαι σίγουρος ότι δε θα έπρεπε ως πολίτες να πιέσετε την κρατική μέριμνα να λειτουργήσει, αντί να τα περιμένετε από άλλους φορείς;
Ούτε την εκκλησία πιέσαμε....αλλά το έπραξε!
Πάντως τουλάχιστον εδώ στην Κόρινθο τα πάντα είναι συνυφασμένα, σε ότι γίνεται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με το κέρδος των παραγόντων ως ιδιώτες και όχι ως δημόσιοι φορείς που είναι...δεν ξέρω στα μέρη σου.
quote:
kostakis:
Δε διαφωνώ σε αυτή τη σκέψη. Αν μάλιστα μία τέτοια μεταβίβαση γινόταν προς ένα Ν.Π.Δ.Δ. αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, τα μέλη του οποίου θα ευθύνοντο ποινικώς για την παραμικρή ατασθαλία, ακόμα καλύτερα... αλλά πού τέτοια τύχη;
Για να βάζαν μελίσσι....ξέχνατο....θα τα έκαιγαν και μετά θα τα έκοβαν οικόπεδα!

quote:
kostakis:
Τη συμμετοχή της σε μετοχικά κεφάλαια εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο (12 εκατ. μετοχές της ΕΤΕ, ζητώντας μάλιστα και εκπροσώπηση στο Δ.Σ.(!!!) (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4555239&ct=1)), την απόπειρα (ΕΠΑΝ)ίδρυσης εταιρείας της Εκκλησίας, με νεότερο όνομα ΑΝΟΕΕ - ΑΝαπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (http://www.capital.gr/News.asp?id=721690), που αντικατέστησε την πρώην ΣΥΜΕΑΝ και φυσικά οι γνωστές υποθέσεις τύπου Βατοπεδίου και όχι μόνο. Αλλά δεν είναι μόνο ελλαδικό φαινόμενο και το αναγνωρίζω, τουλάχιστον η Εκκλησία της Ελλάδος δεν εμμπορεύεται ναρκωτικά, όπως λέγεται ότι πράττουν κάποιες άλλες...
Από αυτά που διαβάζω, αναφέρεσαι στην νόμιμη οικονομική δραστηριότητα σωστά?
Γιατί λοιπόν η εκκλησία να μην μπορεί να πράξει τα αυτονόητα για τους άλλους?
Για το Βατοπέδιο, την όποια εμπλοκή την έχει το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και όχι η εκκλησία.
Ωστόσο, το θέμα το ανέλαβε η δικαιοσύνη και εφόσον προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν.
Περιμένω όμως να μου πεις τη μή νόμιμη χρηματοοικονομική δραστηριότητα.
quote:
kostakis:
Ο κακός άνθρωπος βιώνει την τιμωρία του σε αυτή τη ζωή. Το βάθος της αντιληπτικότητας και της εσωτερικής κατανόησής του επηρεάζει απλά το βαθμό της συνειδητοποίησης αυτής της τιμωρίας, αλλά δεν την αναιρεί, ανεξαρτήτως του αν ο ίδιος προσπαθεί να την κρύψει. Άλλωστε η ευτυχία δεν είναι αυτό που νομίζουν οι πολλοί...
Όχι πάντα! φαντάζομαι ότι όλο και κάποιον "κακό" θα γνωρίζεις στη ζωή σου, που έφυγε με δόξα και καμάρι τρισευτυχισμένος!....ε! αυτός ακριβώς για εμάς τους χριστιανούς δε θα ξεφύγει από την απονομή της Θείας δικαιοσύνης.
quote:
mimosa:
Το..αφού κάποιος άλλος έχει ανεβεί τον Γολγοθά σας, κοιμηθείτε ήσυχοι;
Μα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει! το ότι κάποιος ανέβηκε στο Γολγοθά είναι και η ανησυχία μας......τι να του πεις τώρα, αυτού του Θεού, όταν θα έρθει η κρίση, για να Tον ξεγελάσεις ή να θολώσεις τα νερά?
quote:
mimosa:
Εκεί έχει ποντάρει και η εκκλησία. Στον φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο και τον σερβίρει με ωραίο περιτύλιγμα. Ο θάνατος είναι παντού, θα έρθει, η ζωή που είναι; γιατί απουσιάζει;
Που δηλαδή απουσιάζει η "γήινη" ζωή στους χριστιανούς?....λες τα κέντρα διασκεδάσεως να είναι γεμάτα από μή χριστιανούς?
quote:
Εαρινός:
Ο Κίργκεκορ έλεγε ότι αν αντιλαμβάνομαι αντικειμενικά το θεό , τότε δεν τον πιστεύω!
Ακριβώς όμως επειδή δεν είμαι σε θέση να αντιληφθώ αντικειμενικά ττην ύπαρξή του ...ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ!Παλαιότερα , πολλοί προσπαθούσαν να αποδείξουν την ύπαρξη του θεού -ή έστω να την αντιληφθούν- με την λογική τους.
Αν όμως καταπισατούμε με τέτοια συστήματα απόδειξης του θεού και λογικά επιχειρήματα , τότε χάνουμε την πίστη μας και την θρησκευτική μας θέρμη!
Και ο Φράνσις Μπέικον είχε πει:
"Η επιφανειακή φιλοσοφία στρέφει τον ανθρώπινο νου στην αθεΐα, αλλά η σε βάθος φιλοσοφία οδηγεί τον ανθρώπινο νου στη θρησκεία.
"
quote:
Εαρινός:
Τώρα βέβαια , οι σύγχρονοι χριστιανοί και μάλιστα οι "ορθοί χριστιανοί"...και τον έχουν δεί το θεό αλλα και έχουν συζητήσει ή και φάει μαζί του και αυτό διότι δεν τους αρκεί που είναι ή πρόκειται για μια προσωπική τους αλήθεια αλλα προσπαθούν να πείσουν και τους υπολοίπους...
Άρα δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει ...δηλαδή να πιστεύουν οι ίδιοι αλλα έχουν υποκειμενικοποιηθεί στο δόγμα και στον φόβο της απώλειας της ύπαρξής του...δηλαδή έχουμε ακραίες ψυχολογικές αναζητήσεις που έχουν να κάνουν με το "υπερεγώ" τους και όχι απλά με το συνειδητό μέρος του "εγώ"...
Εσύ δηλαδή είσαι ο άντρας της παρέας που δε φοβάται τίποτα ούτε και τα κύματα....πότε θα μεγαλώσεις βρε Εαρινέ?

quote:
Εαρινός:
Δεν πρόκειται για ταπεινούς ανθρώπους ..."πιστούς" αλλα για ψυχογεννητικά σύδρομα του "υπερεγώ" και δεν είναι τυχαίες οι κορώνες και οι ξέφρενες κραυγές του τύπου:
Φασίστες..σκίσε με ν'αλλάξω ράφτη και όλα τ'αλλα "όμορφα"...Απωθημένα ...τα οποία απωθούνται βιαίως και αποδίδονται στον σατανά και απωθούνται καθημερινά προκειμένου να γλυτώσουν απο τις επικρίσεις της συνείδησης!
Εσύ τι απωθημένα έχεις που νυχθημερόν καταφέρεσαι κατά του χριστιανισμού?
quote:
Εαρινός:
Όσοι θέλουν να χάσουν την εδώ ζωή τους προς χάριν μιας άλλης που "φαντάζονται" με γειά τους με χαρά τους..
Τι είναι αυτό δηλαδή που χάνουμε σε σχέση με εσένα?
quote:
Sesostris:
Στον Άγιο Κυπριανό στη Χασιά καταφεύγουν για εξορκισμούς οι βαρεμένοι θρησκόληπτοι χριστιανοί , που κουβαλάνε κάτι δυστυχισμένα πλάσματα με ψυχολογικά προβλήματα για να τους εξορκίση ο παπάς τα δαιμόνια . Πήγα μια φορά από περιέργεια για να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα , και μόνο που δεν έκανα εμετό από την αηδία που ένοιωσα .
Έχεις πάρει τελικά σβάρνα τα μοναστήρια εσύ!! τη μια στη Χασιά! την άλλη στη Σαλαμίνα!...βρε μπας και είσαι κρυφοχριστιανός και δε μας το λες?
quote:
macedon:
Έχω και γω νέα για σένα.1. Κανείς δεν ανέβηκε στο Γολγοθά ούτε έπαθε τίποτε εκεί πάνω...ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλο.
2. Ο τύπος που υποτίθεται ότι ανέβηκε στο Γολγοθά είναι εφεύρεση των λαϊκών μύθων, όπως ο Διγενής Ακρίτας.
3. Το "φυλλάδιο χρήσης" εφευρέθηκε το 2ο αιώνα, όταν μαζεύτηκαν σε ενιαίο κείμενο οι προφορικοί μύθοι και οι ιστορίες που έλεγαν οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους για να τρώνε το φαγητό τους. Φυσικά, τις ανοησίες αυτές έχεις κάθε δικαίωμα να τις θεωρείς ιερές...
Όλα αυτά που λες δεν τα στηρίζεις πουθενά!
Εμείς όμως τα στηρίζουμε τόσο στις μαρτυρίες που υπάρχουν από τους πρώτους πατέρες της Εκκλησίας στα τέλη του 1ου και αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ., όσο και από στη χριστιανική μας γραπτή παράδοση.
Ο Στέλιος σου παρουσίασε με στοιχεία, την ύπαρξη των χωρίων των Ευαγγελίων που χρονολογούνται ήδη στο μεταίχμιο του 1ου αιώνα και 2ου μ.Χ., αιώνα δε σε βολεύουν όμως και δεν τα αποδέχεσαι.
Αυτό που κάνεις λοιπόν, είναι να απορρίπτεις ετσιθελικά ότι δε σε βολεύει.
Η επικράτηση του χριστιανισμού κάτω από ιδιαίτερες σκληρές έως εξοντωτικές συνθήκες, (όπως ακόμη και οι εθνικοί ιστορικοί διασώζουν, για παράδειγμα ο Τάκτιος) και οι δεκάδες των μαρτύρων Του, αποδεικνύουν την ύπαρξη του Χριστού και την αγάπη του κόσμου προς αυτόν. Αλλιώς καμία απολύτως όρεξη δε θα είχε να θυσιαστεί ο πιστός, μόλις λίγα χρόνια μετά την Ανάστασή Του,..προς χάριν ενός ψεύτικου Θεού που τον είχε εγκαταλείψει και
Άνθρωποι μορφωμένοι και φιλόσοφοι όπως ο Ιουστίνος του 2ου αιώνα και ο Κλήμης δε θα υπεράσπιζαν έναν άγνωστο στην εποχή τους Ιησού.
Ενώ κανένας από τους αντίθετους προς τον χριστιανισμό και κατήγορος αυτού, στους πρώτους αιώνες δεν αμφισβητεί την ιστορική Του ύπαρξή, παρά μόνο τη Θεότητά του.
quote:
macedon:
Μα... δεν έχω τίποτε εναντίον του όπως δεν έχω και τίποτε εναντίον οποιουδήποτε φανταστικού προσώπου. Τι θα μπορούσα, ας πούμε, να γράψω εναντίον του παπουτσωμένου γάτου;
Ναι αλλά δεν πολεμάς τον παπουτσωμένο γάτο εδώ μέσα....τον Ιησού πολεμάς!! και αφού λες ότι δεν υπάρχει τότε τι τον πολεμάς?...την είδες όπως ο Δον Κιχώτης με τον ανεμόμυλο?
ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Edited by - europaios2 on 08/02/2010 16:57:29
quote:
silverCostas:Δίπλα σου βρίσκεται αυτό το απαίσιο πνευματικό ον που λέγεται
Διάβολος και κοντρολάρει τις νοητικές σου δυνάμεις.Ό,τι και αν σου γράψω, σου βάζει την δική του σκέψη, και βασικά αν συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, ουσιαστικά κάνω διάλογο μαζί του!
Μακεδών, καλά λέω εγώ, ότι έχεις το διάολο μέσα σου.
Τώρα που επιβεβαιώθηκε και από το πλέον κατάλληλο πρόσωπο (!!!) ελπίζω, τώρα, να το δεχθείς και να αρχίσεις διαδικασίες εξορκισμού.
***Αν θέλεις θα στον βγάλω εγώ από μέσα σου και θα τον στείλω σε μερικά γουρούνια, έχει ξαναγίνει και... έπιασε!!***
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Δεύτερον, για τη γνώση και για την πίστη. Είναι και αυτή μια αντίφαση της αντίληψης που έχουν πολλοί για τη θρησκεία και όχι της θρησκείας αυτής καθεαυτής. Η προϋπόθεση για την πίστη είναι η λογική και η γνώση. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα έντομα πιστεύουν ή όχι στο Θεό γιατί δεν ξέρουν. Μόνο ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να πιστέψει εξού και άνω θρώσκω( ρίζα της λέξης άνθρωπος). Μπορούμε να πάμε πιο μακρυά και να πούμε ότι η σχέση Θεού και ανθρώπου πρέπει να είναι γνώσκουσας πίστης και όχι τυφλής. Θα ήταν οξύμωρο ο Θεός να ξεχωρίσει ένα πλάσμα να του δώσει αρκετή λογική ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει το Θεό και ταυτόχρονα αυτό του το χάρισμα της λογικής να αντιμάχεται την πίστη. Και στο τέλος να προσθέσουμε την αυθεντική έκφραση που είναι πίστευε, και μη, ερεύνα δηλαδή να ψάχνεσαι είτε πιστεύεις είτε όχι, αυτό ακριβώς που κάνουν όλοι που κατηγορεί ο τρέχα για εμπάθεια απέναντι στο χριστιανισμό. Το διαστρεβλωμένο πίστευε και μη ερεύνα είναι απαράδεκτο να ακούγεται.
Edited by - IndustrialAngel on 08/02/2010 18:56:37
quote:
Μεταξύ μας, το Διάβολο τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και αν επρόκειτο να έχω ένα θεό, θα προτιμούσα να έχω αυτόν, παρά τον αδύναμο και ταλαίπωρο Ιησού.
Ο Διάβολος είναι παντοδύναμος, κάνει ό,τι θέλει, δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα και υπόσχεται στους οπαδούς του όλα τα καλά "εδώ και τώρα" παρά σε ανύπαρκτες επουράνιες βασιλείες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Σε αντίθεση δε με τον άστεγο Ιουδαίο, ούτε πόλεμοι έγιναν στο όνομά του, ούτε άνθρωποι κάηκαν ή σταυρώθηκαν από οπαδούς του, όπως έγινε από τους οπαδούς του Εβραίου γιαλαντζή θαυματοποιού, ούτε έκανε κανένα κακό σε κανένα.
Μεγάλος μάγκας και παντοδύναμος και το ότι ζείτε μια ζωή με το φόβο του δείχνει το μέγεθος της δύναμής του.
quote:
Ό,τι και αν σου γράψω, σου βάζει την δική του σκέψη
Μάλλον μ'έχει κάνει κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση και είμαι περήφανος γι'αυτό.
quote:
και βασικά αν συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, ουσιαστικά κάνω διάλογο μαζί του!
Ε, και τι; Φοβάσαι; Εγώ ευχαρίστως θα έκανα διάλογο με τον Ιουδαίο περιπλανώμενο που έχεις για θεό αλλά ... δυστυχώς δεν υπάρχει.
quote:
Αυτά όλα είναι δικές μου σκέψεις. Το ότι ταυτίζονται με τις σκέψεις του διαβόλου είναι ενδεικτικό ίσως ότι είμαι ο ίδιος ο διάβολος.
Μπού!
europaie
quote:
Όλα αυτά που λες δεν τα στηρίζεις πουθενά!
Τα στηρίζω στην ανυπαρξία οποιασδήποτε αναφοράς της ύπαρξης, ζωής και δράσης του Ιουδαίου θαυματοποιού από οποιαδήποτε σύγχρονη ή μεταγενέστερη ιστορική πηγή.
quote:
Εμείς όμως τα στηρίζουμε τόσο στις μαρτυρίες που υπάρχουν από τους πρώτους πατέρες της Εκκλησίας στα τέλη του 1ου και αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ.,
Μαρτυρίες; Γνώρισε κανείς από τους "πατέρες" τον Ιησού; Ποιός; Πότε;
quote:
όσο και από στη χριστιανική μας γραπτή παράδοση.
Αυτό που εσείς ονομάζετε "γραπτή παράδοση" δεν είναι τίποτε άλλο παρά συλλογή λαϊκών μύθων και εφευρέσεις ανώνυμων συγγραφέων του 2ου αιώνα.
quote:
Ο Στέλιος σου παρουσίασε με στοιχεία, την ύπαρξη των χωρίων των Ευαγγελίων που χρονολογούνται ήδη στο μεταίχμιο του 1ου αιώνα και 2ου μ.Χ
Αυτό που έφερε ο Στέλιος ήταν αναφορές σε ανώνυμα κείμενα που ήδη υπήρχαν και απ'όπου αντέγραψαν αργότερα οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων.
quote:
Αυτό που κάνεις λοιπόν, είναι να απορρίπτεις ετσιθελικά ότι δε σε βολεύει.
Απλά απορρίπτω ό,τι δεν υπάρχει. Το ότι φαντάζεσαι εσύ ότι υπάρχει, είναι δικό σου πρόβλημα.
quote:
Η επικράτηση του χριστιανισμού κάτω από ιδιαίτερες σκληρές έως εξοντωτικές συνθήκες,
Οι μόνοι που δημιούργησαν εξοντωτικές συνθήκες ήταν οι ίδιοι οι χριστιανοί που επέβαλλαν την ασιατική τους θρησκεία διά πυρός και σιδήρου. Οι "διωγμοί" εις βάρος των χριστιανών υπάρχουν μόνο στη φαντασία σας και στα παραμυθατζίδικα κείμενά σας.
quote:
και οι δεκάδες των μαρτύρων Του
Οσο για τους "μάρτυρες" του χριστιανισμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά φανταστικά πρόσωπα που "μαρτύρησαν" σε φανταστικούς διωγμούς με φανταστικούς τρόπους.
quote:
Ναι αλλά δεν πολεμάς τον παπουτσωμένο γάτο εδώ μέσα....τον Ιησού πολεμάς!!
Ούτε τον Ιησού ούτε τον παπουτσωμένο γάτο. Απλά οποιαδήποτε αμφισβήτηση των ανοησιών που πρεσβεύετε ως "ιερά κείμενα" τα θεωρείτε "πόλεμο". Κι επειδή είστε αρκετά αφελείς ώστε να πιστεύετε τις ανοησίες των ανώνυμων ευαγγελιστών, που γράφτηκαν για τους χωρικούς της Συρίας, ως "θεόπνευστα κείμενα", έχετε την απαίτηση τις ανοησίες αυτές να τις πιστεύει όλος ο κόσμος.
Την ίδια τακτική θα ακολουθούσα αν κάποιος έβγαινε και υποστήριζε ότι ο παπουτσωμένος γάτος υπήρξε και ήταν θεός. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα γνωρίζαμε τουλάχιστον το όνομα του συγγραφέα του "ευαγγελίου", κάτι που δεν συμβαίνει με τη συρραφή των ασυναρτησιών που ονομάζεται "ευαγγέλια".

macedon
ότι εσύ είσαι που προσπαθείς να μας επιβάλλεις τις θέσεις, που δεν έχεις...Εγώ συζητάω, για πράγματα που με απασχολούν, εσύ ψάχνεις να βγεις ωραίος...Απο κει κι έπειτα, το αποδεικνύεις, κάθε φορά, που κάνεις τον συνήγορο των άλλων...Δεν έχεις τίποτε δικό σου να πεις, παιδι μου κι ασχολείσαι με των άλλων;
Χαίρομαι που πιστεύεις σε Θεό,είναι το καλύτερο μέλλον του ανθρώπου, γιατί αν υπολογίσουμε, όλους αυτούς μας το καταστρέφουν,μάλλον δεν μας βλέπω καλά....
Φίλε μου, εγώ ξέρω ότι είναι ένας Θεός και έχω βαρεθεί, να προσπαθούν κάποιοι να μου πουν ότι ο δικός τους, είναι καλύτερος....Αν πιστεύεις κι εσύ, ότι ο Θεός είναι ένας, όλων,τότε, δεν χρειάζεται να διαφωνείς μαζί μου, γιατι κι εγώ αυτό λέω...
Πέραν αυτού, πρέπει να μπορείς κι εσύ κι ο βιμηχανικά προιόμενος άγγελος,να καταλάβετε, ότι λόγω ηλικίας, επαναλαμβάνω, δεν μπορείτε να μου πείτε τίποτε σε θέματα πίστεως,γιατί και έτυχε και πέτυχε...Απο μικρό με εκπαιδεύανε, χωρίς να το θέλω....
Αν, λοιπόν, ξεφύγετε απο την απάτη, του "ξέρετε κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι", μπορεί να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο, ψάχνοντας, όλοι μαζί την αλήθεια,άλλως, το γήπεδο ανοιχτό και τα σκυλιά δεμένα...
Θέλετε να μιλήσουμε, ή να παίξουμε μπάλα;Διαλέχτε!!!!
Για το ύφος σου "έτυχε και πέτυχε" και τον τάση που έχεις να πατρονάρεις τους άλλους που είναι μικρά παιδιά και δεν ξέρουν τι έχεις να πεις; Αυτό σε τι βοηθάει το διάλογο; Εκτός από το να δείχνεις το χαρακτήρα σου για να ξέρουμε και εμείς με ποιον συζητάμε.
Εμπρός λοιπόν, έμπειρε, δείξε μας πώς γίνεται ο σωστός διάλογος. Περιμένω να δω ένα ποστ που να έχει έστω 1 επιχείρημα στα προηγούμενα δεν πρόσεξα ούτε ένα και να προχωράει τη συζήτηση και ας μας την πεις πάλι δεν πειράζει, βερεσέ τα ακούμε όπως και εσύ αυτά που σου λέμε εμείς.
Α και υπόψιν διάλογος σημαίνει ότι έχουμε ελπίδες να βρούμε ένα σημείο συμφωνίας, αν ξεκινάς με ύφος δε χρειάζομαι τίποτα και τα ξέρω όλα τότε απλώς είναι έκθεση απόψεων, παράλληλοι μονόλογοι...Κάπου θα τους έχεις συναντήσει στα τόσα χρόνια σου
Edited by - IndustrialAngel on 08/02/2010 19:50:32
Δεν μπορείς να με ακολουθησεις, όχι να με φτάσεις, ή να με περάσεις...
Μπάλα;Ήμουνα κεντρικό χάφ,για 10 χρονια,ζόρικα χρόνια, δεν νομίζω ότι σε παίρνει, να με κοντράρεις...Και σε επαρχιακό ορεισίβιο ποδόσφαιρο..Άγρια πράγματα....Αλλά,για κουβέντα, γουστάρω....Θα σε κουβαλάω, άμα λάχει κι όλας ναούμε...
Δεν παριστανω τον πατρόνο,απλά ειμαι συνταξιούχος της ζωής και δεν το καυχιέμαι...
Ο σωστός διάλογος, φίλε μου,γίνεται όταν ειμαστε σε μια πορεία ολοι μαζί και ψάχνουμε κάτι, οχι όταν βγάζουμε ο ένας τον άλλο λάθος...Συγχρόνως, όμως, αν είσαι με κάποιον σε αναρρίχηση, πρέπει να ξέρεις αν μπορει να σε "σηκώσει", για περιπτώσεις που θα "κρεμαστείς" σε αυτόν....Γι αυτό, μην ορκίζεσαι περι αγαθπων προθέσεων...
Πιστεύω,όμως, ότι παμε καλά....Σε ενδιαφέρει ο διαλογος...
Διάλογος για το τί;Για το τι ρόλο παίζουμε και πρέπει να κάνουμε....Κάποια στιγμή, πρέπει να μας προβληματισει...Χιλιετίες,και μην το πάρεις στραβά, κο@@βαράμε...Δεν βαρεθήκαμε;
Επ αυτού τι λές;
Κατάφερες και έφτιαξες ένα ποστ που έχει ένα ψήγμα επιχειρήματος για το τι είναι σωστός διάλογος. Είναι άσχετο με το θέμα μας αλλά δεν πειράζει κάτι είναι και αυτό. Πάντως διάλογος δεν είναι να ανεβάζουμε ποστ που οι μισοί θα γράφουν πόσο δίκιο έχει ο θεματοθέτης και οι άλλοι μισοί για το πόσο ωραία αβαντάρουν οι πρώτοι το θεματοθέτη. Διάλογος είναι η ανταλλαγή επιχειρημάτων που μπορεί και να είναι αντίθετα πάντα όμωςμε την ιδέα στο πίσω μέρος του μυαλού ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ότι μπορεί να είμαστε και λίγο λάθος. Από τη στιγμή που δεν αφήνεις αυτό το ανοιχτό παράθυρο δεν κάνεις διάλογο παράλληλο μονόλογο κάνεις. Και ας μη συνεχίσουμε το τι είναι σωστός διάλογος. Επί του θέματος σε παρακαλώ ποια η σχέση γνώσης, πίστης και λογικής;
Σου είπα τον πονο μου και εσύ με είδες εφετζή;Σου έγραψα την πάσα αλήθεια...Γιατι δεν το δέχεσαι;Επειδή, για άλλον με βλέπεις;
Όσο για κατορθωματα,άστο, δεν είναι το θέμα μας...
Με 8 τροχαία, 15 εγχειρήσεις,15 διεθνείς συρράξεις, μάλλον δεν παίζομαι...
Χρησιμοποιείς, όμως, ρε παιδί μου,κάτι λέξεις, μα κάτι λέξεις...
Πίστη, γνώση, λογική....Και τα τρία είναι μερικά, κανένα δε καλύπτει ολόκληρη την αλήθεια...Δεν το ξέρεις αυτό;
Στον διάλογο,η αναζήτηση της αλήθειας,είναι η ανάγκη όλων μας,
δίχως αυτήν δεν μπορούμε...Και τον έχουμε ανάγκη τον διάλογο...
Για να είμαστε άνθρωποι...Γι αυτο διαφέρουμε απο τα ζώα...
Λοιπόν στα σοβαρά, αν θες επέκτεινε αυτό που λες. Ποια είναι η αλήθεια;
Edited by - IndustrialAngel on 08/02/2010 22:41:20