- Πατρικαί Νουθεσίαι. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
europaios2
Σε όλους ανεξαιρέτως δίνεται η κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ! αν αυτό εννοείς!...αν εννοείς κάτι άλλο πες το μας.
Η αγροτική σύνταξη των 350 ευρώ δίνεται σαν κατώτερη σύνταξη γήρατος στους αγρότες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές στον ΟΓΑ , καθώς και σε απόρους ανθρώπους που από διάφορες αντιξοότητες δεν μπόρεσαν να πάρουν σύνταξη από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο , και αυτό είναι από μέρους μου απόδεκτό .
Όμως δεν αποδέχομαι να δίδεται υπό μορφή μισθού ανεξαρτήτως ηλικίας σ’ αυτούς τους χαραμοφάϊδες που κατέχουν την μισή Ελλάδα , και το μόνο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είναι το περιεχόμενο του πεπτικού τους σωλήνα !
*
Αγαπητέ europaios2
quote:
Ούτε την εκκλησία πιέσαμε....αλλά το έπραξε!
Επιχαίρω και επικροτώ. Φοβάμαι πάντως ότι είναι από τις φωτεινές εξαιρέσεις.
quote:
Πάντως τουλάχιστον εδώ στην Κόρινθο τα πάντα είναι συνυφασμένα, σε ότι γίνεται σχεδόν αποκλειστικά και μόνο με το κέρδος των παραγόντων ως ιδιώτες και όχι ως δημόσιοι φορείς που είναι...δεν ξέρω στα μέρη σου.
Σε όλα τα μέρη, ο νεοέλληνας, ιδιώτης ή δημόσιος, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την τσέπη του. ![]()
Αυτό και μόνο αποδεινύει το πόσο λίγοι πραγματικοί χριστιανοί υπάρχουν, όπως υποστηρίζω.
quote:
Για να βάζαν μελίσσι....ξέχνατο....θα τα έκαιγαν και μετά θα τα έκοβαν οικόπεδα!
Βλέπω έχεις τρομερή εμπιστοσύνη στην αποφασιστικότητα του Κράτους να επιβάλλει το Νόμο... σε αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να σε αντικρούσω.
quote:
Από αυτά που διαβάζω, αναφέρεσαι στην νόμιμη οικονομική δραστηριότητα σωστά?
Γιατί λοιπόν η εκκλησία να μην μπορεί να πράξει τα αυτονόητα για τους άλλους?
Γιατί οι άλλοι είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί ή ιδιωτικές εταιρείες επίσης κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Εκκλησία δεν έχει αυτό το σκοπό από τη σύστασή της... ή διαφωνείς;
quote:
Για το Βατοπέδιο, την όποια εμπλοκή την έχει το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους και όχι η εκκλησία.
Διαχωρίζουμε λοιπόν το Άγιον Όρος από τις δραστηριότητες της Ελλαδικής Εκκλησίας; να το δεχτώ. Δεν παύει όμως να αποτελεί, στα μάτια του μέσου Νεοέλληνα, μία αδιαφανή αγοραπωλησία εκ μέρους κάποιου φορέα που "υπερβαίνει" τα υλικά και τα εγκόσμια... και δη, της Πολιτείας του Άθωνος. Τέλος πάντων...
quote:
Περιμένω όμως να μου πεις τη μή νόμιμη χρηματοοικονομική δραστηριότητα.
Παράνομη ενέργεια (θες να την πούμε ανήθικη; να το δεχτώ) δεν ήταν η άμεση διεκδίκηση εδαφών στα καμμένα της Πάρνηθας πριν βγει το διάταγμα για την προστασία των καμμένων;
Θες να πούμε για τα περίφημα οθωμανικά και βυζαντινά χρυσόβουλα; πόσες εκτάσεις διεκδικεί βάσει αυτών των "καλό"χαρτων η Ελλαδική Εκκλησία και εκβιάζει απλούς αδύναμους πολίτες, διεκδικώντας ενοίκια ή φυσικούς πόρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας;
Και πάλι θα επαναλάβω : δεν είμαι κατά της πίστης... δεν είμαι κατά της Ορθοδοξίας και ας μην την πιστεύω. Είμαι όμως κατά της οικονομικής εκμετάλλευσης στο όνομα της θρησκείας. Και αυτό Σ Ι Γ Ο Υ Ρ Ο Τ Α Τ Α δεν αποτελεί ούτε αποκλειστικό προνόμιο, ούτε πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Με 8 τροχαία, 15 εγχειρήσεις,15 διεθνείς συρράξεις, μάλλον δεν παίζομαι...
Ότι δεν παίζεσαι, είναι σίγουρο, αλλά λύσε μου μια απορία ρε ρεχα......
Εντάξει τα ατυχήματα μας τα έχεις ξαναπεί (τέσσερα ήταν πέρυσι, αλλά τέλος πάντων), εντάξει και οι 15 εγχειρήσεις (ας το πάρει το ποτάμι), εκείνες οι διεθνείς συρράξεις τι είναι βρε;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Πονηρούληδες....Κουτσομπολιό και καφεδάκι, δίπλα στο τζάκι;...Φτώχια καταραμένη...
quote:
europaios2
Εμείς οι χριστιανοί, το γνωρίζουμε μέσω του Ιησού τον οποίον πιστεύουμε. Δεν το ασπάζεσαι κανένα πρόβλημα. Άποψη είναι φίλε μου.
Υπεραμύνονται της χριστιανικής θρησκείας περισσότερο οι άνθρωποι που βγάζουν από αυτή το ψωμί τους , παρά εκείνοι που είναι πεπεισμένοι για την αλήθεια της .
*
quote:
IndustrialAngel:
Μπορούμε να πάμε πιο μακρυά και να πούμε ότι η σχέση Θεού και ανθρώπου πρέπει να είναι γνώσκουσας πίστης και όχι τυφλής. Θα ήταν οξύμωρο ο Θεός να ξεχωρίσει ένα πλάσμα να του δώσει αρκετή λογική ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει το Θεό και ταυτόχρονα αυτό του το χάρισμα της λογικής να αντιμάχεται την πίστη.
Του έδωσε πλήρη συνείδηση είναι η σωστή απάντηση.
Ένας βιαστής έχει τη λογική για να καταλάβει ότι αυτό που κάνει είναι κακό! είναι στη συνείδησή του όμως το αν θα διαπράξει το βιασμό ή όχι.
Ο Θεός εάν ήθελε τον άνθρωπο "έτοιμο" για τον παράδεισο απλά θα τον έβαζε εκεί χωρίς να μεσολαβήσει η γη. Αυτό που θέλει είναι να αποδείξει μόνος του ο άνθρωπος εάν το αξίζει αυτό και όχι να τον πάρει από το χεράκι και να τον βάλει.
quote:
IndustrialAngel:
Και στο τέλος να προσθέσουμε την αυθεντική έκφραση που είναι πίστευε, και μη, ερεύνα δηλαδή να ψάχνεσαι είτε πιστεύεις είτε όχι, αυτό ακριβώς που κάνουν όλοι που κατηγορεί ο τρέχα για εμπάθεια απέναντι στο χριστιανισμό. Το διαστρεβλωμένο πίστευε και μη ερεύνα είναι απαράδεκτο να ακούγεται.
Για νέο μας το λες?
quote:
IndustrialAngel:
σε ένα πράγμα έχετε άδικο και οι 2 macedon και silvercostas
ποτέ ο Θεός δεν αποκάλεσε τον εαυτό του κύριο. Ο ίδιος ο Χριστός έλεγε τους ανθρώπους ΠΑΙΔΙΑ του Θεού όχι σκλάβους του Θεού. Ο τίτλος αυτός αποδόθηκε από την εκκλησία στο Θεό χωρίς εγώ τουλάχιστον να καταλαβαίνω το γιατί
Τον όρο σκλάβος απέναντι στον Κύριο, τον χρησιμοποιούν μόνο οι συκοφάντες με την ελπίδα να καταφέρουν κάποιο πλήγμα. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να σκορπούν άφθονο γέλιο.
Με τη λογική τους όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι σκλάβοι αφού πειθαρχούν στους νόμους του κράτους.
Ας αφήσουμε λίγο τον ίδιο τον Ιησού να μας τα πει:
"Oύ πας ο λέγων μοι Κύριε Κύριε, εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών, αλλ' ο ποιών το θέλημά του πατρός μου του εν ουρανοίς. " (κατά Ματθαίου κεφ. ζ' στ. 21)
"Και ιδού λεπρός ελθών προσεκύνει αυτώ λέγων, Κύριε εάν θέλης, δύνασαί με καθαρίσαι. και εκτείνας την χείρα ήψατο αυτού ο Ιησούς λέγων, θέλω καθαρίσθητι" (κατά Ματθαίου κεφ. η' στ. 1-3)
"αποκριθείς δε αυτώ ο Πέτρος είπε, Κύριε ει συ εί, κελευσόν με προς σε ελθείν επί τα ύδατα"
Όταν λοιπόν ο Πέτρος τον αποκαλεί «Κύριε»....εμείς πως να τον αποκαλέσουμε? μπάρμπα?
και λέει ο Ιησούς:
Ο δε Ιησούς έφη αυτώ, "αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου. αύτη εστί η πρώτη και μεγάλη εντολή."
Δεν είχε όμως την έννοια του σκλάβου όπως ψευδός και συκοφαντικός οι λασπολόγοι επιχειρούν να αποδώσουν!
Και σήμερα τον δάσκαλο στο σχολείο τον αποκαλούμαι Κύριο, δεν είμαστε όμως σκλάβοι του αλλά μαθητές του.
quote:
macedon:
Μεταξύ μας, το Διάβολο τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και αν επρόκειτο να έχω ένα θεό, θα προτιμούσα να έχω αυτόν, παρά τον αδύναμο και ταλαίπωρο Ιησού.
Ο Διάβολος είναι παντοδύναμος, κάνει ό,τι θέλει, δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα και υπόσχεται στους οπαδούς του όλα τα καλά "εδώ και τώρα" παρά σε ανύπαρκτες επουράνιες βασιλείες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Σε αντίθεση δε με τον άστεγο Ιουδαίο, ούτε πόλεμοι έγιναν στο όνομά του, ούτε άνθρωποι κάηκαν ή σταυρώθηκαν από οπαδούς του, όπως έγινε από τους οπαδούς του Εβραίου γιαλαντζή θαυματοποιού, ούτε έκανε κανένα κακό σε κανένα.
Μεγάλος μάγκας και παντοδύναμος και το ότι ζείτε μια ζωή με το φόβο του δείχνει το μέγεθος της δύναμής του.
Eσύ λοιπόν ψάχνεις για συναλλαγή!....τον πέρασες φαίνεται επιχειρηματία Τον Θεό.
Μόνο που αυτός ο άστεγος και ανύπαρκτος Ιησούς απέκτησε στέγη στα εκατοντάδες εκατομμύρα των πιστών Του σε αντίθεση με τον Σατανά που έχει αποκτήσει σε κάτι χιλιάδες βλήματα, που φτάνουν ακόμη και σε τελετές όπου θυσιάζουν ανθρώπους.
Τον πόλεμο ο καθένας τον κάνει στο όνομα όποιου τον βολεύει. Και ο Μπους στο όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας στη γη επιτέθηκε στο Ιράκ....φταίει μήπως η ειρήνη και η ασφάλεια?
quote:
macedon:
Τα στηρίζω στην ανυπαρξία οποιασδήποτε αναφοράς της ύπαρξης, ζωής και δράσης του Ιουδαίου θαυματοποιού από οποιαδήποτε σύγχρονη ή μεταγενέστερη ιστορική πηγή.
Τότε να διαβάσεις τον Τάκιτο τον Σουετώνιο και τον Ιώσηπο. Ενώ οι χριστιανικές μαρτυρίες της εποχής είναι δεκάδες.
quote:
macedon:
Μαρτυρίες; Γνώρισε κανείς από τους "πατέρες" τον Ιησού; Ποιός; Πότε;
Ο Κλήμης ήταν μαθητής του Παύλου λες λίγα χρόνια μόλις μετά την Ανάσταση του Ιησού να μην είχε ακούσει τίποτα γι' αυτόν και στα καλά καθούμενα να τον ασπάστηκε?
Γνωρίζεις εσύ από κοντά τον Παπούλια? άρα δεν υπάρχει....ή τον βλέπεις στην τηλεόραση, τον ακούς στο ραδιόφωνο και λύνεται το πρόβλημα? Τότε ούτε τηλεόραση είχαν ούτε ραδιόφωνο και οι πληροφορίες δίνονταν από κατ' ιδίαν έρευνα.
Γνώρισε ο Ηρόδοτος από κοντά τους πρωταγωνιστές της ιστορίας που έγραψε? όχι...άρα δε θα πρέπει να ισχύει ούτε η ιστορία του Ηρόδοτου, παρά να είναι παραμυθάκια από στόμα σε στόμα!!!
quote:
macedon:
Αυτό που εσείς ονομάζετε "γραπτή παράδοση" δεν είναι τίποτε άλλο παρά συλλογή λαϊκών μύθων και εφευρέσεις ανώνυμων συγγραφέων του 2ου αιώνα.
Εσύ έχεις αποδεχτεί ως ικανή και άξια παράδοση αυτή των Εβραίων που γράφτηκε αιώνες ολόκληρους μετά τα γεγονότα και δε δέχεσαι τη χριστιανική παράδοση που γράφτηκε λίγα χρονιά μετά?
quote:
macedon:
Αυτό που έφερε ο Στέλιος ήταν αναφορές σε ανώνυμα κείμενα που ήδη υπήρχαν και απ'όπου αντέγραψαν αργότερα οι ανώνυμοι συγγραφείς των ευαγγελίων.
Μόνο που τα κείμενα αυτά χρονολογούνται από τα τέλη του 1ου αιώνα και κάνουν αναφορές στον Ιησού και τη διδασκαλία Του.
quote:
macedon:
Απλά απορρίπτω ό,τι δεν υπάρχει. Το ότι φαντάζεσαι εσύ ότι υπάρχει, είναι δικό σου πρόβλημα.
Απορρίπτεις ότι σου δημιουργεί πρόβλημα και όχι ότι δεν υπάρχει..."ότι δεν υπάρχει" είναι το όνομα που δίνεις στο πρόβλημά σου.
quote:
macedon:
Οι μόνοι που δημιούργησαν εξοντωτικές συνθήκες ήταν οι ίδιοι οι χριστιανοί που επέβαλλαν την ασιατική τους θρησκεία διά πυρός και σιδήρου. Οι "διωγμοί" εις βάρος των χριστιανών υπάρχουν μόνο στη φαντασία σας και στα παραμυθατζίδικα κείμενά σας.
Ο εθνικός ιστορικός Τάκιτος, μας λέει ότι ο Νέρωνας τους έκαιγε σαν λαμπάδες για να φωτίζεται η Ρώμη το βράδυ!
quote:
macedon:
Οσο για τους "μάρτυρες" του χριστιανισμού δεν είναι τίποτε άλλο παρά φανταστικά πρόσωπα που "μαρτύρησαν" σε φανταστικούς διωγμούς με φανταστικούς τρόπους.
Για όλα έχεις απάντηση!

quote:
macedon:
Ούτε τον Ιησού ούτε τον παπουτσωμένο γάτο. Απλά οποιαδήποτε αμφισβήτηση των ανοησιών που πρεσβεύετε ως "ιερά κείμενα" τα θεωρείτε "πόλεμο". Κι επειδή είστε αρκετά αφελείς ώστε να πιστεύετε τις ανοησίες των ανώνυμων ευαγγελιστών, που γράφτηκαν για τους χωρικούς της Συρίας, ως "θεόπνευστα κείμενα", έχετε την απαίτηση τις ανοησίες αυτές να τις πιστεύει όλος ο κόσμος.
Α! .......και βιβλία κατά του χριστιανισμού γιατί πουλάς?....πουλάς και κατά του παπουτσωμένου γάτου?
quote:
macedon:
Την ίδια τακτική θα ακολουθούσα αν κάποιος έβγαινε και υποστήριζε ότι ο παπουτσωμένος γάτος υπήρξε και ήταν θεός. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα γνωρίζαμε τουλάχιστον το όνομα του συγγραφέα του "ευαγγελίου", κάτι που δεν συμβαίνει με τη συρραφή των ασυναρτησιών που ονομάζεται "ευαγγέλια".
Καλά τότε πάω πάσο, δεν υποστήριξε κάποιος ότι ήταν θεός ο παπουτσωμένος γάτος......να υποθέσω όμως ότι πουλάς και βιβλία κατά του δωδεκάθεου? γιατί πολλοί εδώ μέσα τη θεωρούν ως αληθινή πάτρια θρησκεία!
ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Τότε να διαβάσεις τον Τάκιτο τον Σουετώνιο και τον Ιώσηπο.
Ο Τάκιτος δεν αναφέρει τίποτε. Ο Ιώσηπος επίσης. Οσο για το Σουητώνιο μιλάει για κάποιον "Χρήστο" που δημιουργούσε ταραχές στη Ρώμη.
quote:
Γνωρίζεις εσύ από κοντά τον Παπούλια? άρα δεν υπάρχει
Δεν μπορώ να πω... τα επιχειρήματά σου είναι αντάξια της φήμης σου ![]()
![]()
quote:
Μόνο που τα κείμενα αυτά χρονολογούνται από τα τέλη του 1ου αιώνα και κάνουν αναφορές στον Ιησού και τη διδασκαλία Του.
Μόνο που δεν είναι τα ευαγγέλια.
Μόνο που είναι ανώνυμοι λαϊκοί μύθοι που αργότεροι κάποιοι επίσης ανώνυμοι θα τα συγκεντρώσουν όλα μαζί και θα φτιάξουν ευαγγέλια.
quote:
Ο εθνικός ιστορικός Τάκιτος, μας λέει ότι ο Νέρωνας τους έκαιγε σαν λαμπάδες για να φωτίζεται η Ρώμη το βράδυ!
Ο εθνικός ιστορικός Τάκιτος μιλάει γι'αυτούς που τιμωρούνταν ενώ είχαν ομολογήσει τη συμμετοχή τους στον εμπρησμό της Ρώμης. Για τους εγκληματίες εμπρηστές μιλάει.
Δε λέει για "διωγμό". Αλλωστε, τα πράγματα είναι απλά. Φέρε μας ένα έδικτο που να κηρύσσει διωγμό κατά των χριστιανών. Ήταν να φέρει ο Ψηλός πριν 6 χρόνια αλλά ... δεν το βρίσκει...
quote:
Α! .......και βιβλία κατά του χριστιανισμού γιατί πουλάς?
Θα με μπερδεύεις με άλλον. Δάσκαλος είμαι, δεν πουλάω βιβλία. Απλά πού και πού γράφω κανένα.
Για παράδειγμα, αυτόν τον καιρό γράφω το "Πειράματα με απλά υλικά καθημερινής χρήσης για τη διδασκαλία της φυσικής στο δημοτικό". Όταν θα πας στο δημοτικό, να το πάρεις, μπορεί να σ'αρέσει (αν και δεν ξέρω αν το καταλάβεις, είναι για παιδιά των ανώτερων τάξεων του Δημοτικού).

macedon
quote:
Sesostris:
Η αγροτική σύνταξη των 350 ευρώ δίνεται σαν κατώτερη σύνταξη γήρατος στους αγρότες που δεν είχαν πληρώσει εισφορές στον ΟΓΑ , καθώς και σε απόρους ανθρώπους που από διάφορες αντιξοότητες δεν μπόρεσαν να πάρουν σύνταξη από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο , και αυτό είναι από μέρους μου απόδεκτό .
Eδώ φοβάμαι ότι κάνεις λάθος.
Η κατώτερη αυτή σύνταξη δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως, εφόσον δεν έχουν άλλη σύνταξη από κάποιο άλλο ταμείο και ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης.
quote:
Sesostris:
Όμως δεν αποδέχομαι να δίδεται υπό μορφή μισθού ανεξαρτήτως ηλικίας σ’ αυτούς τους χαραμοφάϊδες που κατέχουν την μισή Ελλάδα , και το μόνο που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είναι το περιεχόμενο του πεπτικού τους σωλήνα !
Ότι δίδεται ως μισθός και ανεξαρτήτου ηλικίας το ακούω πρώτη φορά....επειδή όμως με το συμπάθιο, αλλά δε σου έχω και την εμπιστοσύνη ώστε να γνωρίζω άν λες αλήθεια ή ψέματα, φέρε μας τα στοιχεία για να το καταδικάσω κι εγώ εφόσον είναι έτσι....με την ευκαιρία θα καταδικάσεις επιτέλους την πυρπόληση από την ανίερη συμμαχία της εκκλησίας?
quote:
kostakis:
Γιατί οι άλλοι είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί ή ιδιωτικές εταιρείες επίσης κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η Εκκλησία δεν έχει αυτό το σκοπό από τη σύστασή της... ή διαφωνείς;
Έχει σκοπούς κοινωφελείς και για να δώσει περισσότερα θα πρέπει να πάρει και περισσότερα....διαφωνείς?
quote:
kostakis:
Διαχωρίζουμε λοιπόν το Άγιον Όρος από τις δραστηριότητες της Ελλαδικής Εκκλησίας; να το δεχτώ.
Κοίταξε δεν είναι άσχετοι με την εκκλησία αλλά δεν ελέγχονται καθόλου από αυτήν.
quote:
kostakis:
Δεν παύει όμως να αποτελεί, στα μάτια του μέσου Νεοέλληνα, μία αδιαφανή αγοραπωλησία εκ μέρους κάποιου φορέα που "υπερβαίνει" τα υλικά και τα εγκόσμια... και δη, της Πολιτείας του Άθωνος. Τέλος πάντων...
Οι αδιαφανής διαδικασίες θα πρέπει να πάψουν από όπου και εάν προέρχονται....ειλικρινά μακάρι να χυθεί το φως που χρειάζεται ώστε όσοι κάνουν λαμογιές να πάνε επιτέλους φυλακή.
Όμως θα πρέπει να χυθεί φως και όχι απλά συκοφαντικές ειδήσεις! Ακόμη θυμάμαι το ρεπορτάζ στις ειδήσεις, όπου μία δημοσιογράφος περιέγραφε την εμφάνιση ενός ελικοπτέρου που έλεγε με παρρησία ότι ήταν του Εφραίμ και που τελικά όπως αποδείχτηκε από μετέπειτα πληροφορίες, δεν ήταν παρά ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σε υπηρεσία.
quote:
kostakis:
Παράνομη ενέργεια (θες να την πούμε ανήθικη; να το δεχτώ) δεν ήταν η άμεση διεκδίκηση εδαφών στα καμμένα της Πάρνηθας πριν βγει το διάταγμα για την προστασία των καμμένων;
Εάν έγινε κάτι τέτοιο ήταν όντως ανήθικο.
quote:
kostakis:
Θες να πούμε για τα περίφημα οθωμανικά και βυζαντινά χρυσόβουλα; πόσες εκτάσεις διεκδικεί βάσει αυτών των "καλό"χαρτων η Ελλαδική Εκκλησία και εκβιάζει απλούς αδύναμους πολίτες, διεκδικώντας ενοίκια ή φυσικούς πόρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας;
Οθωμανικά χρυσόβουλα? πολύ θα ήθελα να με παραπέμψεις κάπου ώστε να δω τα στοιχεία.
Αναφέρεσαι στις μεταβιβάσεις που έγιναν προς το Άγιο Όρος επί τουρκοκρατίας?
ή λες ότι το Οθωμανικό κράτος χάρισε περιουσίες στην Εκκλησία?
Εάν το δεύτερο είναι όχι μόνο κατακριτέο αλλά απαιτείτε και άμεση δήμευση.
Εάν το πρώτο το πράγμα είναι λίγο πολύπλοκο.
Πολλοί Έλληνες για να ξεφύγουν από τη μαύρη τους μοίρα, επί Τουρκοκρατίας εγκατέλειψαν την Ελλάδα. Για να μην πάρει την περιουσία τους ο Τούρκος, χάρισαν ένα μέρος στην Εκκλησία γιατί όλη απαγορευόταν, επειδή πολλοί έφευγαν ως ολόκληρα σόγια και οι Τούρκοι ήθελαν να έβαζαν χέρι.
Σε αυτή την περίπτωση η μεταβίβαση αναγκαστικά έχει τη βούλα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αφού αυτή ήταν το κράτος τότε.
Μπορεί λοιπόν κάποιος να ισχυριστεί ότι ενδεχομένως οι μεταβιβάσεις αυτές να έγιναν εξ ανάγκης.
Οπότε να επιστραφούν στους πολίτες με κλήρο ή με κάποιον άλλον τρόπο.
Όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η δωρεά εκατοντάδων στρεμμάτων που έχει κάνει η εκκλησία.....που όμως ακριβώς αναφέρεσαι?
Τα Βυζαντινά είναι σεβαστά γιατί ήταν το κράτος μας και θα πρέπει να μείνουν απαραβίαστα.
Με την ευκαιρία όσον αφορά το μισθό των κληρικών, έπεσα ψάχνοντας στο κάτωθι που είναι μέρος της από μία εγκύκλιο της εκκλησίας της Ελλάδας.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
προς κ. Daniel J. O' Grady
Ἀναπληρωτήν Διευθυντήν τοῦ
Τμήματος Πολιτικῶν Ὑποθέσεων
τῆς Ἀμερικανικῆς Πρεσβείας.
Ἐπισημαίνομεν λοιπόν ὅτι τό Ἑλληνικόν Κράτος καταβάλλει πράγματι τούς μισθούς τῶν Κληρικῶν, ἀλλά διά νά καλύψῃ τήν δαπάνην αὐτήν παρακρατεῖ τό 35% ἐπί ὅλων τῶν ἐσόδων τῶν Ἱερῶν Ναῶν.
Πρός τοῦτο ἐπισημαίνομεν, ὅτι αὐτό ὁρίζει ὁ Νόμος 536/1945 ἄρθρον 2, παράγραφος 2, ἐδάφιον Α´.
Ἡ διάταξις αὐτή ὁρίζει, ὅτι τό Ἑλληνικόν Κράτος διά νά καταβάλῃ τούς μισθούς τῶν Κληρικῶν θά παρακρατῇ τό 25% ἐπί ὅλων τῶν ἐσόδων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.
Τό δέ ἄρθρον 5 τοῦ Νόμου 3559/1956 ὥρισεν ὅτι τό ποσοστόν αὐτό ὑπολογίζεται ἐπί τῶν πάσης φύσεως εἰσπράξεων τῶν Ναῶν, περιλαμβανομένων καί :
i) τοῦ προϊόντος τῶν διενεργουμένων ὑπό τῶν Ναῶν ἐράνων,
ii) τῶν ὑπό μορφήν τακτικῆς εἰσφορᾶς καταβαλλομένων εἰς τούς Ναούς ὑπό τῶν πιστῶν δι' οἱανδήποτε αἰτίαν ποσῶν καί
iii) τῶν εἰσοδημάτων τῆς ἀκινήτου αὐτῶν περιουσίας.
Ἐν συνεχείᾳ ὁ Νόμος 469/1968 εἰς τό ἄρθρον 5 καθώρισε τό ποσοστόν αὐτό εἰς 35% ἐπί τοῦ συνόλου τῶν κερδῶν τῶν Ἱερῶν Ναῶν
Είναι νομίζω ένα επιπρόσθετο στοιχεία σε προηγούμενες συζητήσεις μας.
quote:
Sesostris:
Υπεραμύνονται της χριστιανικής θρησκείας περισσότερο οι άνθρωποι που βγάζουν από αυτή το ψωμί τους , παρά εκείνοι που είναι πεπεισμένοι για την αλήθεια της .
Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να συμβαίνει....αν για παράδειγμα ήμουν εγώ αρχιεπίσκοπος θα είχα δώσει εντολή να υπάρχει τουλάχιστον ένας αρχιεπίσκοπος σε κάθε φόρουμ και να γράφει.
Σκέψου τι εύκολο είναι για αυτούς να ψάξουν και να βρουν στοιχεία,
τι στιγμή που γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τους Πατέρες και το συγγραφικό τους έργο.
Αν πάρω εδώ για παράδειγμα αυτό το φόρουμ! προσωπικά θα μου είχε λύσει τα χέρια και θα αφιερωνόμουνα αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι της ιστορίας.
Δε συμβαίνει όμως Sesostris και το περίεργο είναι ότι όταν πήγα κι έψαξα στην εκκλησιαστική βιβλιοθήκη της Κορίνθου, γιατί στην Δημοτική δεν μπόρεσα να βρω στοιχεία για τον Αθανάσιο τον Πάριο που ήθελα,
ο παπάς που ήταν ο βιβλιοθηκάριος με κοίταξε έκπληκτος όταν του είπα για τι ακριβώς τα ήθελα και μου συνέστησε να μην χάνω το χρόνο μου άδικα γράφοντας στο φόρουμ!
Όταν τον ρώτησα γιατί όχι μόνο δεν κάθεται να γράψει αυτός για παράδειγμα που τα γνωρίζει, αλλά από πάνω με συμβουλεύει και να μην το κάνω, η απάντησή του ήταν ότι όποιος θέλει να μάθει να κάτσει να βρει τα στοιχεία και να τα μελετήσει μόνος του.
Μου κακοφάνηκε βέβαια....αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Όπως το βλέπει ο καθένας τελικά.
ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α΄
Περί σωτηρίας ψυχής και Παραδείσου.
9 ) Επιστολή
Ας δοξάσωμεν τον αναστάντα Κύριον, που μας ηξίωσε να εορτάσωμεν την αγίαν Ανάστασίν Του ευχόμενοι, ίνα μας αξιώση ο Θεός να εορτάσωμεν και τον αιώνιον Σαββατισμόν εις τους ουρανούς, εις την νέαν Ιερουσαλήμ, εις την αιωνίαν χαράν, «και την χαράν ταύτην, ουδείς αίρει αφ’ ημών». Ναι, παιδί μου, διότι την επίγειον την διαδέχονται και πάλιν θλίψεις, αίτινες δύνανται να την εκμηδενίζουν, ενώ εκείνην όχι, ρέουσά εστιν αενάως ως από πηγής αστειρεύτου και ζωηφόρου.
Ας βιαζώμεθα εις τα χριστιανικά μας καθήκοντα, ίνα επιτύχωμεν να εορτάσωμεν το αιώνιον Πάσχα, πλησίον του Χριστού μας και να Τον βλέπωμεν πρόσωπον προς πρόσωπον προς μακαρίαν απόλαυσιν χωρίς να την διακόπτουν πλέον πειρασμοί και απογνώσεις.
=====================================================================
quote:
europaios2quote:
Sesostris:
Eδώ φοβάμαι ότι κάνεις λάθος.
Η κατώτερη αυτή σύνταξη δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως, εφόσον δεν έχουν άλλη σύνταξη από κάποιο άλλο ταμείο και ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης.
[quote]
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος.
Ένας ηλικιωμένος για να πάρει αυτή την σύνταξη θα πρέπει να μην έχει άλλα εισοδήματα, Πρέπει δλδ να είσαι ΑΠΟΡΟΣ.
Μια χαρά στα λέει ο Sesostris.
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ