- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πες ότι έχεις τέτοιες ακράδαντες αποδείξεις να μάθουμε όλοι ότι υπήρχε "Βυζαντινή αυτοκρατορία" και πρίν την άλωση...
Αν και ο όρος "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" εμφανίζεται πράγματι στην ιστοριογραφία του 19ου αιώνα, ο όρος Βυζάντιο χρησιμοποιούταν στην καθομιλουμένη της αυτοκρατορίας και ταυτιζόταν με την Κωνσταντινούπολη.
π.χ
[02066] Τούτων τοιγαρούν οι στρατιωται ακηκοότες καὶ των στρατιωτων οπόσον στρατηγικόν τε καὶ έκκριτον, καταλαμβάνουσι
τὸ Βυζάντιον, των ίσων ή καὶ κρειττόνων τευξόμενοι·
(Μιχαήλ Ψελλός, Χρονογραφία) όπου η λέξη αναφέρεται άλλες 9 φορές
Όταν λοιπόν οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης χρησιμοποιούσαν την ονομασία Βυζάντιο, δεν είναι και τόσο αδόκιμο να ονομάζουμε την αυτοκρατορία Βυζαντινή. Έτσι δεν είναι;
Edited by - veritas on 08/06/2008 23:54:11
Αυτό συμβαίνει διότι η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε (σαν νέα Ρώμη) απ' τον Κωνσταντίνο, πάνω στην Ελληνική πόλη Βυζάντιο, την οποία είχε χτίσει ο Βύζας 1000 χρόνια πριν.
Λειτουργούσε σαν γεωγραφικός προσδιορισμός της Κωνσταντινούπολης και μόνον αυτής.
Όμως αυτό να γίνει αυτοκρατορία και μάλιστα Ελληνική, είναι λιγάκι ... χοντρό.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Ε... βέβαια ειδήμων και βάλε... Αφού ήταν πατέρας του ιδιοκτήτη...Πες ότι έχεις τέτοιες ακράδαντες αποδείξεις να μάθουμε όλοι ότι υπήρχε "Βυζαντινή αυτοκρατορία" και πρίν την άλωση...
Κι εγώ που νόμιζα ότι περιορίζεσαι μόνο στις χριστιανικές ιστοσελίδες για αντιγραφή!!
Aπό κάπου πρέπει να αντιγράψω! είτε από το Ίντερνετ είτε από βιβλίο! Εσύ γράφεις δικές σου διαπιστώσεις κατόπιν μελέτης αρχέτυπων ιστορικών πηγών?
Ο συγκεκριμένος είναι ειδήμων. Συνταξιούχος φιλόλογος, οποίος μου είπε ότι έχει διαβάσει πολλά βιβλία και τόμους περί Βυζαντίου, όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από ξένους συγγραφείς.
Για αυτό ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια όταν του είπα την όλη φάση.
quote:
γιαπετ:
Φίλε veritas, πολύ σωστά.
Αυτό συμβαίνει διότι η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε (σαν νέα Ρώμη) απ' τον Κωνσταντίνο, πάνω στην Ελληνική πόλη Βυζάντιο, την οποία είχε χτίσει ο Βύζας 1000 χρόνια πριν.
Λειτουργούσε σαν γεωγραφικός προσδιορισμός της Κωνσταντινούπολης και μόνον αυτής.
Όμως αυτό να γίνει αυτοκρατορία και μάλιστα Ελληνική, είναι λιγάκι ... χοντρό
Σωστά ..........ως γεωγραφικός προσδιορισμός! Δε μπορούσαν να τη βρούν αλλιώς την Πόλη!

Ο Νικήτας Χωνιάτης, γράφοντας για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Δυτικούς, θρηνεί επειδή του έλαχε η μοίρα: «Να παραπέμψω τοις έπειτα πράξεις πολεμικάς εν αις μη νικώσιν Έλληνες, να μεταχειρισθώ την Ιστορίαν, χρήμα βέλτιστον και κάλλιστον των Ελλήνων εύρημα, ίνα διαιωνίσω την μνήμην βαρβαρικών καθ' Ελλήνων κατορθωμάτων.»
Να δεις κουμπάρε, που εδώ ο Χωνιάτης εννοούσε τους Περσικούς πολέμους!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
europaios2
Παρακαλώ! δεν κάνει τίποτα! δε θα ήθελα ένας φίλος μου να βρεθεί σε δύσκολη θέση!
Δεν είμαι φίλος σου , και ούτε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο .
quote:
europaios2
Επαγγελματίας?.........Να σου πω! και εγώ απορώ με τον εαυτό μου σε λιγότερο από 8 μήνες έμαθα περισσότερα από ότι είχα μάθει μέσα σε 25 περίπου χρόνια! Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι δεν κοπιάζω! όσο θα έπρεπε!
Σίγουρα θα έγινε με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος . Λέγε με απολογητή !
quote:
europaios2
Για παράδειγμα πάω σε μια βιβλιοθήκη! προσφέρεται οικιοθελώς ο υπάλληλος να με βοηθήσει! Του λέω τι αναζητώ! και μου υποδεικνύει έναν κύριο! Του πιάνω κουβέντα! (περί Βυζαντίου!) Βάζει τα γέλια και μου γράφει σε ένα χαρτάκι μερικά βιβλία προς μελέτη!………
………Βλέπω λοιπόν ένα βράδυ που πήγα για να κάνω μια εργασία. Έναν ηλικιωμένο να διαβάζει national geographhic σχετικά με την άλωση το 1453 στο σαλονάκι.
Ρωτάω, ήταν ο πατέρας του ιδιοκτήτη........ καταλαβαίνεις τον έπιασα κουβέντα ο άνθρωπος μιλάμε για ειδήμων! μου έδωσε την άλλη μέρα ένα τρίτομο έργο του Οstrogorsky και μου είπε ότι ήταν λάτρης της Βυζαντινής εποχής! Έχει στη βιβλιοθήκη του δεκάδες έργα με σημειώσεις και όποτε θέλω να τον επισκεφτώ να μου δώσει και άλλα βιβλία!
Απόρησε μάλιστα με αυτά που γράφονται στο forum! Και μου τόνισε ότι αποκλείεται να είναι Έλληνες, γιατί και αυτό να συνέβαινε θα μπαίναν στον κόπο να αναζητήσουν κάποιο βιβλίο και να ανοίξουν έτσι τα μάτια τους! ......Τα έχασε ο άνθρωπος!
Τι λές βρε παιδί μου ! Τέτοιες συμπτώσεις !!!! Και βυζαντινολάτρες και ομοϊδεάτες . Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις ?
Ποιούς πας να δουλέψεις europaios2 ?! Αφού είναι η νύχτα με τη μέρα η διαφορά αυτών που τα γράφεις μόνος σου , (η ασυνταξία και η ανορθογραφία σου είναι χαρακτηριστική) , από αυτά που σου τα γράφουν οι άλλοι για να μας τα μεταφέρης σαν δήθεν δικά σου στο Forum .
quote:
europaios2
Όσον αφορά τώρα τη Καινή Διαθήκη! δε χρειάστηκε παρά να τη διαβάσω!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη διάβασες . Η αμφιβολία έγκειται στο κατά πόσον έχεις καταλάβει αυτά που διάβασες .

quote:
Aπό κάπου πρέπει να αντιγράψω! είτε από το Ίντερνετ είτε από βιβλίο! Εσύ γράφεις δικές σου διαπιστώσεις κατόπιν μελέτης αρχέτυπων ιστορικών πηγών?
Ο συγκεκριμένος είναι ειδήμων. Συνταξιούχος φιλόλογος, οποίος μου είπε ότι έχει διαβάσει πολλά βιβλία και τόμους περί Βυζαντίου, όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από ξένους συγγραφείς.
Για αυτό ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια όταν του είπα την όλη φάση.
Σου έχω ξαναπεί ότι όταν ακούς ή διαβάζεις κάτι, ανατρέχεις στις πηγές για να έχεις άποψη και συνδιαστικά την διαμορφώνεις. Διαφορετικά γνωρίζεις ότι η άποψή σου δεν είναι ασφαλής και ούτε την παρουσιάζεις σαν τέτοια, ούτε κλείνεις μάτια και αυτιά σε οτιδήποτε άλλο.
Κατάλαβες;;;;
Κι εγώ σου λέω ότι έχω διαβάσει πολλά βιβλία και το συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αγνοούσαν τον όρο "Βυζαντινή αυτοκρατορία". Κάποιοι γνώριζαν ότι η πόλη χτίστηκε πάνω σε μια αρχαία πόλη που λεγόταν Βυζάντιο.
Γιατί δεν με πιστεύεις;;![]()
![]()
quote:
Σωστά ..........ως γεωγραφικός προσδιορισμός! Δε μπορούσαν να τη βρούν αλλιώς την Πόλη!
Είδες που η λαχτάρα για διαφωνία σε κάνει γραφικό;;
Εκτός και αν αυτό μπορείς να καταλάβεις απ' αυτό που έγραψα, οπότε έχεις τη συμπάθειά μου!!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
veritas, ούτε η αληθεια που θέτει ο europaios2 για την χρήση
του όρου Έλληνας κατά την βυζαντινή περίοδο σας κάνουν να καταλαβαίνετε ότι τερατολογείται... Για μένα αυτό δείχνει
σκοπιμότητα, αρνούμαι ότι δεν βλέπετε τα στοιχεία αυτά...
Απλά δεν θέλετε να τα δεχτείτε μόνο και ΄μονο για να μην χάσετε
τον πόλεμο ενάντια στο Βυζάντιο, αλλά όπως φαίνεται αυτή
η αυτοκρατορία νικάει ακόμη με την ουσία της και σεις κλείστε όσο θέλετε τα μάτια σας...
Το Βυζάντιο ήταν Ελληνική πόλη και δεν το αμφισβητεί κανείς, η νέα Ρώμη όμως, που χτίστηκε πάνω του, είναι άλλο πράγμα.
Αν ευθέως πεις ότι έχεις αυτήν την άποψη επειδή εξυπηρετεί την πίστη σου, κανείς δεν θα έχει αντίρρηση, φαντάζομαι, διότι είναι δικαίωμά σου. Δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να το κρύβεις αυτό...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Sesostris:
Δεν είμαι φίλος σου , και ούτε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο .
Εάν σου πω! ότι έγινα δωδεκαθεϊστής και μισώ τους Χριστιανούς?
Εάν σου πω ότι το Βυζάντιο ποτέ δεν ήταν Ελληνικό αλλά Σλαβικό?
Θα γίνω τότε φίλος σου?

quote:
Sesostris:
Σίγουρα θα έγινε με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος . Λέγε με απολογητή !
Το χω σκεφτεί!....αλλά δεν έχω αποδείξεις!

quote:
Sesostris:
Τι λές βρε παιδί μου ! Τέτοιες συμπτώσεις !!!! Και βυζαντινολάτρες και ομοϊδεάτες . Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις ?
Ποιούς πας να δουλέψεις europaios2 ?! Αφού είναι η νύχτα με τη μέρα η διαφορά αυτών που τα γράφεις μόνος σου , (η ασυνταξία και η ανορθογραφία σου είναι χαρακτηριστική) , από αυτά που σου τα γράφουν οι άλλοι για να μας τα μεταφέρης σαν δήθεν δικά σου στο Forum .
Mε στεναχωρείς! με μειώνεις!
Να σου πω! τίποτα δε μου αρέσουν τα ψέματα! και όχι μόνο αυτό αλλά κυνηγώ και τους ψεύτες!
Όταν έχω ανάγκη από τον απολογητή το γράφω ή το αναφέρω όταν μου ζητηθεί όπως για παράδειγμα με τους Σκύθες. Με το Βυζάντιο τα περισσότερα τα έχω αναφέρει μέσα από βιβλία! εξάλλου παρακολουθείς και βλέπεις. Πάντως όσα έχω γράψει μέσα από βιβλία ποτέ δεν βρίσκονται σε αντίθεση με τους απολογητές όπως ο Κορδάτος που τον έχεις και εσύ αλλά δεν ξέρεις να τον εκτιμήσεις.

quote:
Sesostris:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη διάβασες . Η αμφιβολία έγκειται στο κατά πόσον έχεις καταλάβει αυτά που διάβασες .
Φαίνεται από τα γυαλιά που κάθε φορά σου βάζω!

quote:
γιαπετ:
Κι εγώ σου λέω ότι έχω διαβάσει πολλά βιβλία και το συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες της ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας αγνοούσαν τον όρο "Βυζαντινή αυτοκρατορία". Κάποιοι γνώριζαν ότι η πόλη χτίστηκε πάνω σε μια αρχαία πόλη που λεγόταν Βυζάντιο.
Γιατί δεν με πιστεύεις;;
Γιατί? ρωτάς το γιατί? Εάν είχες διαβάσει για παράδειγμα την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους την πλέον έγκριτη πηγή αναφοράς δε θα συνέχιζες στις ανιστόρητες απόψεις σου!

quote:
γιαπετ:
Είδες που η λαχτάρα για διαφωνία σε κάνει γραφικό;;
Εκτός και αν αυτό μπορείς να καταλάβεις απ' αυτό που έγραψα, οπότε έχεις τη συμπάθειά μου!!!
Μετάφρασα ότι έγραψες! γεωγραφικό προσδιορισμός "ανέφερες".
quote:
γιαπετ:
τρεχα..., τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η ιστορική αλήθεια για την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, είναι πόλεμος κατά του Βυζαντίου;Το Βυζάντιο ήταν Ελληνική πόλη και δεν το αμφισβητεί κανείς, η νέα Ρώμη όμως, που χτίστηκε πάνω του, είναι άλλο πράγμα.
Αν ευθέως πεις ότι έχεις αυτήν την άποψη επειδή εξυπηρετεί την πίστη σου, κανείς δεν θα έχει αντίρρηση, φαντάζομαι, διότι είναι δικαίωμά σου. Δεν καταλαβαίνω τι σε κάνει να το κρύβεις αυτό...
Πάνω από όλα εξυπηρετεί την πατρίδα μας! Τι δική σου? τι την εξυπηρετεί?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 10/06/2008 21:37:19
Edited by - europaios2 on 10/06/2008 21:39:48
ή τουλάχιστον όχι από δειλία ή ένδεια επιχειρημάτων, όπως
υπονοείς...
Φίλε μου, όταν διαλύθηκε η δυτική ρωμαική αυτοκρατορία, η
ανατολικη που λες εσύ, πως λέγονταν;Επίσης υπάρχουν στοιχεία και τοποθετήσεις περί ύπαρξης κειμένων που δείχνουν ότι Βυζάντιο λέγονταν από τότε,
αυτό γιατί το κάνεις γαργάρα, φιλαράκι;
Δεν είναι τόσο δυσνόητο το προηγούμενο μήνυμά μου και απορώ πώς δεν αντιλαμβάνεσαι τι γράφω...
quote:
υποφαινόμενοςΤο Βυζάντιο ήταν Ελληνική πόλη και δεν το αμφισβητεί κανείς, η νέα Ρώμη όμως, που χτίστηκε πάνω του, είναι άλλο πράγμα.
Εδώ γράφω ότι λεγόταν Βυζάντιο η πόλη πάνω στην οποία χτίστηκε η νέα Ρώμη που μετά, προς τιμήν του Κωνσταντίνου, ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη.
Σαφώς και υπάρχουν κείμενα που αναφέρονται στο Βυζάντιο, όμως εννοούν την Κωνσταντινούπολη συγκεκριμένα και όχι ολόκληρη την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Πού μπερδεύεσαι;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μεταφέρω ένα θέμα, δε σημαίνει το ξανα-ανοίγω αγαπητέ φίλε.
Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω ότι θα επιληφθούν οι ιθύνοντες.
Αν θέλεις, διάβασε λίγο τα θέματα εδώ στην "ΨΥΧΗ", γιατί νομίζω ότι θα βρεις κάποιες απαντήσεις.
Καλή συνέχεια...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
κανείς δε βιάζεται. Έχεις χρόνο... Σιγά-σιγά θα βρεις απαντήσεις...
Κανείς δεν είναι "φυσιολογικός". Όλοι άνθρωποι είμαστε με τις ιδιαιτερότητές μας.
Ειδικά με τις βαριές διαταραχές πανικού το μόνο που δε σου χρειάζεται είναι η βιασύνη, το άγχος και ο φόβος.
Οτιδήποτε σου συμβαίνει, δεν είναι έξω από τη φύση σου και χρειάζεται σιγά σιγά να εξοικιωθείς μ' αυτό και να μπορέσεις να το ελέγξεις.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Χρήστο καλώς όρισες στην παρέα μας και καλή αναζήτηση σου εύχομαι!
Θα ήθελα να μου πεις γιατί πιστεύεις οτι το περιστατικό που έζησες μικρός με την Ελληνογερμανίδα φίλη σου σχετίζεται με πιο πρόσφατα γεγονότα στην ζωή σου; Αν δεν σχετίζεται γιατί το ανέφερες;
Όλοι μας έχουμε ζήσει παρόμοιες καλοκαιρινές περιπέτειες και σίγουρα η ανάμνηση του πρώτου φιλιού είναι έντονα χαραγμένη στην μνήμη μας. Το μόνο που είναι λιγάκι ανεξήγητο είναι το ότι είδατε το ίδιο όνειρο το ίδιο βράδυ.
Πως όμως συνδέονται όλα αυτά με τα προβλήματα υγείας που έχεις εσυ και τα παιδιά σου; Νομίζω πως δεν συνδέονται. Οι διαταραχές στον ύπνο σου μάλλον έχουν ως αιτία το άγχος που είναι δικαιολογημένο στην κατάσταση σου.
Περαστικά σου εύχομαι απο την καρδιά μου!

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Ομολογουμένως,για κάποιον που δεν έχει αχοληθεί με κάποια πράγματα,κάποια θέματα εδώ ίσως φαίνονται αλλόκοτα ή και τρομακτικά.
Σιγά σιγά όμως θα δεις ότι αυτό που αποκαλούμε "φυσικό",έχει πάρα πολλές πτυχές και ότι δεν είναι και τόσο τρμακτικά τα πράγματα μιάς και είναι μέρος της φύσης και της ζωής.
Αλλά όπως πολύ σωστά είπε και η Zadok,σιγά-σιγά ![]()
Τα τελευταία όνειρα ή εφιάλτες τα οποία περιέγραψες,είναι σίγουρα απόρροια της τωρινής σου κατάστασης.
Ψυχολογικά τουλάχιστον υποδηλώνουν "απώλεια ελέγχου του εαυτού",κάτι που όντως σου συμβαίνει τώρα.(Όπως για παραδειγμα το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο που επιβαίνεις,για κάποιο λόγο κάποια στιγμή "παύει να ελέγχεται").
Πάρα πολλές φορές τα όνειρα είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων και των φοβιών μας.
Να σου ευχηθώ κι εγώ ό,τι καλύτερο και να είσαι σίγουρος ότι όλοι μας θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε απαντήσεις,κατα το μέτρο των δυνατοτήτων και των γνώσεών μας βέβαια.
Να 'σαι πάντα καλά ![]()

να σε καλοσωρίσω κι εγώ στις συζητήσεις μας....
και να συμφωνήσω με τους αγαπητούς Zadok και Gothic ότι αυτά είναι πράγματα που έχεις όλο τον χρόνο να τα ξεδιαλύνεις χωρίς πίεση και επιπλέον άγχος...
για αρχή να πω ότι όπως τα περιγράφεις τα πράγματα, ίσως θα ήταν καλό να τα "ξεχωρίσεις" λιγάκι....
να διαφοροποιήσεις δηλαδή το θέμα εκείνου του ονείρου στην εφηβική ηλικία από όσα τώρα σου συμβαίνουν....
όσο για το panic disorder που αναφέρεις πως σε ταλαιπωρεί, μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως δεν είναι τόσο σπάνια περίπτωση όσο νομίζεις....
γι'αυτό όμως καλύτερα να απευθυνθείς καταρχήν σε κάποιον ειδικό σύμβουλο σε θέματα ψυχολογικής υποστήριξης, που είμαι σίγουρη πως θα σε βοηθήσει στην αναζήτηση τόσο της αιτίας του όσο και στην αντιμετώπιση του...
τέλος, τα θέματα της υγείας των παιδιών σου δες τα κι αυτά ξεχωριστά από όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις...
για να φτάσουμε να πούμε πως όλα αυτά συνδέονται σε εσωτερικά πεδία αναζήτησης σημαίνει πως έχουμε πρώτα εξαντλήσει την αναζήτηση μας στα εξωτερικά .... ![]()
και πάλι καλως ήλθες
και θα χαρούμε όλοι να μας συντροφέψεις στις συζητήσεις μας....
![]()
Galadriel

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...