- - - - { ο Ά γ ν ω σ τ ο ς Υμηττός } - - - - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ομως γιατι μενουμε συνεχεια στο θεμα της γυναικας-πουλι;
Γατι δεν ασχολουμαστε με το υπογειο συστημα του Υμηττου,που ειναι συγουρο οτι υπαρχει;
Και μην ξεχναμε οτι το χρεισιμοποιουσε και ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ(Χριστος Νατσος).
quote:
Την υπόθεση για την γυναίκα Πουλί την είχα αναφέρει σε ένα πολύ παλιό θέμα του Esoterica για το Mothman (μου φάνηκε ότι υπήρχε κάποια σύνδεση), αρκετές πληροφορίες πάντως για αυτήν μπορείς να βρεις στο άρθρο του Τ.Μ. «Τι συμβαίνει στα Σπάτα», τεύχος 98 (11-2001) από τον Ι. Γιαννόπουλο (αν θες το άρθρο το έχω scanαρει) με σύγχρονες μαρτυρίες του (τώρα αυτό βέβαια σηκώνει πολύ συζήτηση διότι δεν είναι αξιόπιστος ερευνητής αλλά..) αναφορές υπάρχουν και στο βιβλίο «Αττική η Μαγική Γή» του ΤΣΙΚΛΙΔΗ (δεν έχω πρόχειρες αυτή την στιγμή συγκεκριμένες σελίδες) . . .
Καταρχιν σ΄ευχαριστω πολυ για το e-mail.Απο τα λιγα που διαβασα στο αρθρο,στον καμπο υπαρχει ελια της σφιγγας και μαλιστα υπαρχει και ενα παραξενο σχημα χαραγμενο πανω στην ελια.Τωρα τα ατυχηματα που γινονται στην πανω πλευρα του αεροδρομιου ισως να εχουν σχεση με καποια καταρα της σφιγγας.
quote:
Να μην τον αμολήσεις.
Αχ, μ'αυτά που διαβάζω φοβάμαι πως θα αμοληθεί μόνος του. Και δεν θα έχει κι άδικο.
Εγώ απλά ας αναφέρω πως η γέφυρα του Μπρούκλυν ανέκαθεν έχαιρε άκρας υγείας και πως είναι μια χαρά στη θέση της. Λίγο ψάξιμο στο google (ή και στο εσωτέρικα) και θα λυθούν οι απορίες περί ιστοριών mothman, γεφυρών κλπ.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Καταρχιν σ΄ευχαριστω πολυ για το e-mail.Απο τα λιγα που διαβασα στο αρθρο,στον καμπο υπαρχει ελια της σφιγγας και μαλιστα υπαρχει και ενα παραξενο σχημα χαραγμενο πανω στην ελια.Τωρα τα ατυχηματα που γινονται στην πανω πλευρα του αεροδρομιου ισως να εχουν σχεση με καποια καταρα της σφιγγας.
FRODO, χαίρομαι που σου φάνηκε ενδιαφέρον, να είσαι καλά!
Από εκεί και πέρα βέβαια όπως έγραψα και παραπάνω μην παίρνεις τίποτε τις μετρητής ειδικά από τον Ι. Γιαννόπουλο, μπορείς όμως άνετα να το δεις ως ένα ενδιαφέρον ή τουλάχιστον γοητευτικό folklore.
Υ.Γ.
Αν θέλετε και μόνο με την άδεια του δημιουργού του θέματος Βριλ, μπορώ να παραθέσω δυο φωτογραφίες του 2004 (παρ’ όλο που έχουν περάσει 10+ χρόνια είναι ακόμα εμφανέστατο λόγο τις ελάχιστης βλάστης) με το υποτιθέμενο μέρος πρόσκρουσης του UFO στην πλαγιά που όπως εξήγησα παραπάνω επρόκειτο για απλή πυρκαγιά, έκτοτε μάλιστα οι περιπολίες της Πυροσβεστικής στα πέριξ έχουν αυξηθεί -μην παρεξηγηθούμε.
Edited by - XD on 25/03/2006 08:19:53
quote:
Παντος ενας φιλος μου,ειπε οτι την συναντησε και την ειδε να πινει καφε.
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
Να μην τον αμολήσεις.
Αχ, μ'αυτά που διαβάζω φοβάμαι πως θα αμοληθεί μόνος του. Και δεν θα έχει κι άδικο.
Εγώ απλά ας αναφέρω πως η γέφυρα του Μπρούκλυν ανέκαθεν έχαιρε άκρας υγείας και πως είναι μια χαρά στη θέση της. Λίγο ψάξιμο στο google (ή και στο εσωτέρικα) και θα λυθούν οι απορίες περί ιστοριών mothman, γεφυρών κλπ.No Method, No Guru, No Teacher
Φιλε μου,η γεφυρα του Μπρουκλιν ειχε πεσει και ξαναφτιαχτηκε.Εγω γραφω αυτα που ξερω και εχω ακουσει,απο΄κει και περα εσυ βλεπεις αν τα πιστευεις η οχι.Και δεν ειπα ποτε εγω οτι τα πιστευω.
Στο βαθυ ρεμα του Καρεα ακουγονταν ενας ηχος ο οποιος τρομοκρατουσε τα κοπαδια των βοσκων.Πολλοι ειχαν δει αυτο το πλασμα και το ερμηνευαν σαν βρυκολακα.
Ο αγιος αστροναυτης
Στην μονη Αστεριου υπαρχει μια ιστορια που λεει οτι για πολλα χρονια εμφανιζονταν στην περιοχη ο Αγιος Ταξιαρχης με μια στολη αστροναυτη.
Η λαμια του Κορωπιου
Στους προποδες του Υμηττου απο την πλευρα του Κορωπιου,υπειρχε ενα παλιο πηγαδι,στο οποιο ζουσε μια λαμια.Καποια μερα την ειδε ενας κατοικος του Κορωπιου και την σκοτωσε με το ντουφεκι του.Ομως,οπου εσταξε το αιμα της δεν ξαναφυτρωσε χορταρι.
quote:
Το Βυζάντιο ως Θεοκρατικό Χριστιανικό Κράτος έδιωξε τους έλληνες ειδωλολάτρες και τους πήρε τις περιουσίες. (Δεν υπήρχε καν θέμα για την ελευθερία της γνώμης των αλλοθρήσκων)
Σε όλες τις θρησκείες έχουν γίνει εγκλήματα φίλε μου εν ονόματι της όποιας πίστης. Σίγουρα και εν ονόματι της πίστης του Χριστιανισμού έγιναν μεγάλα εγκλήματα και υπήρξε τεράστια πλάνη προκειμένου η όποια εξουσία να ασκήσει κατά του συμφέρον της. Νομίζω όμως και πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσουμε το εξής, ότι για τα εγκλήματα αυτά δεν ευθύνεται η όποια θρησκεία με την όποια φιλοσοφία, ευθύνεται η εξουσία που την καταχράστηκε μα πάνω από όλα ευθύνονται οι ίδιοι οι πιστοί οι οποίοι έχουν την τάση να ακολουθούν ως πρόβατα την κάθε φιλοσοφία χωρίς να ψάγνουν μέσα σε αυτούς και έξω από αυτούς την αλήθεια. Φταίει φίλε μου η όποια θρησκεία αν εμείς δεν έχουμε την τάση να ψάχνουμε το τι μας πουλάνε; Φταίει ο σημερινός πιστός για τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν;
Σήμερα στο 2006 υπάρχουν γειτονικές χώρες στις οποίες ακόμα διαπράττονται εγκλήματα εν ονόματι κάποιου πιστεύω, εγκλήματα μεσαιωνικά και απάνθρωπα. Και γω αναρωτιέμαι γιατί η επικέντρωση αρνητικότητας και επιθετικότητας σε μια συγκεκριμένη θρησκεία η οποία μπορεί και υπάρχει το ενδεχόμενο να ασκεί πλάνη αλλά τουλάχιστον στο σήμερα δεν ασκεί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Γιατί δεν επικεντρώνετε όλον αυτόν το αρνητισμό και την αντίθεση στα εγκλήματα που διαπράττονται στο σήμερα, γιατί δεν κοιτάμε τι αλλαγή θα μπορούσε να γίνει εκεί όπου ακόμα υπάρχουν γυναίκες που σφάζονται, όπου παιδιά πηδάνε δεμένα σε σκοινιά με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουν με ανοιγμένα κεφάλια κ.τ.λ. Επειδή απλώς δεν υπάρχουν στην χώρα μας;
Όλο το προιγούμενο κείμενο φίλε μου δεν είχε ως σκοπό μόνο την υποστήριξη της δημοκρατίας και της διαφορετικότητας της άποψης. Όλο το προιγούμενο κείμενο είχε ως σκοπό να δείξει το εξής:
Ότι ναι υπάρχουν φανατικοί Χριστιανοί με τους οποίους δεν συμφωνώ όπως δεν συμφωνώ με κάθε είδους φανατισμού.
Αλλά ναι υπάρχουν και φανατικοί αντι – Χριστιανοί με τους οποίους επίσης δεν συμφωνώ.
Στα μάτια μου υπάρχει το εξής, φανατικοί να κατηγορούν φανατικούς για τον φανατισμό τους.
Πίσω από τον φανατισμό των Χριστιανών πιθανόν να υπάρχει μια πλάνη που να εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα, πίσω από τον φανατισμό των αντι-Χριστιανών υπάρχει επίσης μια πλάνη που εξυπηρετεί κάποια άλλα συμφέροντα.
Ίσως κάποια στιγμή να έπρεπε να βάλετε στο μυαλό σας ένα σκάκι όπου λευκά πιόνια φανατικών Χριστιανών με μαύρα πιόνια φανατικών αντι-Χριστιανών κινούνται υπο τον έλεγχο κάποιας εξουσίας.
Γνωρίζω ότι αυτό που γράφω είναι δύσκολο ως προς την αποδοχή του καθότι ο φανατισμός διακατέχεται από τα στοιχεία της ισχυρογνωμοσύνης και του μη καθαρού μυαλού. Γνωρίζω επίσης ότι πιθανότατα να φάω και εγώ λογοκρισία που θα μου έρθει και από τις δύο πλευρές. Έστω όμως και ένας να βάλει το μυαλό του να σκεφτεί την σκέψη μου αυτή, μου αρκεί και δεν θέλω να πείσω κανέναν για τίποτα.
Ας αφήσει ο καθένας τον καθένα στην πλάνη του κι ας κάνει ότι μπορεί για να μην πλανάται ο ίδιος. Είναι αστείο να κατηγορούμε τον δίπλα μας για την πλάνη του και να σπαταλάμε όλο μας τον χρόνο εκεί αντί να σπαταλάμε τον χρόνο μας για το τι πλάνη πιθανόν να έχουμε υποστεί οι ίδιοι.
Είναι αστείο επίσης να θεωρούμε τον εαυτό μας μικρούς θεούς της όποιας θρησκείας και να έχουμε την μεγαλύτερη πλάνη από όλες τις πλάνες: ότι δεν έχουμε πουθενά πλανευτεί.
Αντί αυτός ο διάλογος να έχει ως σκοπό να ξεστραβώσει ο καθένας όσο μπορεί τον εαυτό του, έχει ως σκοπό ποιος θα δώσει την καλύτερη μάχη ώστε στο τέλος να βγει νικητής. Και σε ρωτάω φίλε μου, όχι μόνο εσένα γενικά, είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος ώστε ποτέ να μην βρούμε άκρη σε τίποτα; Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος ώστε ποτέ να μην βρούμε που σταματάει η αλήθεια και που το ψέμα; Είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος να σπαταλάμε ώρες, μέρες και στιγμές που θα μπορούσαμε να γράψουμε πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα σε λογομαχίες, βρισιές και ότι άλλο με μόνο αποτέλεσμα τι;
Να παραμένουμε κολλημένοι στην πλάνη μας. Αν αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη πλάνη που έχουν περάσει, τότε πια είναι; Ας κάτσει λοιπόν ο καθένας κολλημένος στον δικό του φανατισμό κι ας τρώει την σκέψη και το πνεύμα του στο ποιος ξέρει να βρίζει καλύτερα και στο ποιος θα κερδίσει την μάχη στο τέλος.
Αυτό θέλουν, αυτό τους δίνουμε.
Ουδέποτε θα είμαστε ελεύθεροι αν δεν ελευθερώσουμε το πνεύμα μας από τους φανατισμούς μας. Υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να δημιουργήσεις έναν εμφύλιο πόλεμο βάση φανατισμού; Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από το να πετάξεις ένα τυράκι στους μεν φανατικούς και ένα τυράκι στους δε φανατικούς. Πως αλλιώς φίλε μου ένας Έλληνας θα δεχόταν να σφάξει Έλληνα;
Δεν χρειάζεται μια απάντηση στο όλο παραπάνω είναι απλά μια σκέψη προς όλους τους φανατικούς πάσης ιδεολογίας.
Ειλικρινά αυτό θα ήθελα κάποια στιγμή να το ανοίξω ως θέμα, ως ένα θέμα που θα έπρεπε όλοι να το σκεφτούν και να αναρωτηθούμε από πού πηγάζει όλος ο φανατισμός των Χριστιανών και από πού πηγάζει όλος ο φανατισμός των αντι-Χριστιανών (και λέγοντας αντι-Χριστιανούς δεν εννοώ αυτούς που έχουν κάποια άλλη θρησκεία εννοώ αυτούς που έχουν θυμό και μίσος συγκεκριμένα για τον Χριστιανισμό ενώ όποια άλλη θρησκεία αντίθετη του πιστεύω τους μοιάζουν να την αγνοούν). Θα ήθελα να ψάχναμε το τι κρύβεται πίσω από εκεί και που σκοπεύει.
Αναρωτιέμαι όμως, είμαστε σε θέση να μπούμε σε μια τέτοια κουβέντα; Μπορούμε να κοιτάξουμε προς αυτή την κατεύθυνση της πολιτισμένης κουβέντας όπου πιστεύω κάποιο κέρδος θα είχαμε; Ή θα ξεκινήσει ένας γραπτός πόλεμος όπου φανατικοί θα βρίζουν φανατικούς για τον φανατισμό τους;
Αναρωτιέμαι αν αξίζει να μπω στην διαδικασία να το ανοίξω και θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει διάλογος ή κάθε φορά που κάποιος θα λέει κάτι πέρα του πιστεύω μας θα πετιούνται 10 να βρίζουν. Γιατί αν είναι έτσι σας αφήνω να πολεμήσετε μόνοι σας και ενημερώστε με για τον νικητή.
πάντα φιλικά,
serenite
quote:
Όπως κατάλαβες, κατατάχθηκες ήδη στους "παπάδες" και "Δεσποτάδες". Ποιός στη χάρη σου. Άντε και...Αρχιεπίσκοπος!
Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου πουθενά πέρα της αντίθεσης που έχω για τον μη σεβασμό προς τον συνομιλητή. Το ίδιο ακριβώς θα έκανα αν έβλεπα μια ίδια αντίδραση απέναντι σε κάποιον που πίστευε στον Βούδα στον Δωδεκάθεο ή όπου αλλού.
Ο σεβασμός είναι δικαίωμα ανθρώπινο και όχι δικαίωμα κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας.
Πέρα αυτού όμως και επειδή ξεφύγαμε νομίζω κατά πολύ από το αρχικό θέμα, θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς εννοείς με την πρόταση σου
quote:
Αν η Παναγία εκλείψει, θα πεθάνουμε όλοι
διότι απόλυτα είναι η αλήθεια πως δεν καταλαβαίνω το τι θέλεις να πεις. Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως η Παναγία δίνει στην ανθρωπότητα και είναι ανώτερο του Χριστού ή των Αγίων;
Είναι κατα την αποψή σου κάτι που συμβολίζει στις καρδιές των ανθρώπων κάτι που έχουν ανάγκη προκειμένου να αντέχουν τις αντιξοότητες ή είναι θέμα κάποιας ανώτερης δύναμης που πιστεύεις πως έχει απο τα υπόλοιπα πρόσωπα της πίστης;
Ελπίζω να μην ξαναεπιστρέψουμε στο θέμα υποτίμησης και μη σεβασμού με κάποιο νέο επιθετικό μήνυμα, αν μη τι άλλο εκτός απο ανούσιο θα είναι και υπερβολικά βαρετό![]()
Please?????? Thank you.
συμφωνώ μαζί σου ως προς την βασική θέση ότι εδω μέσα γίνεται σύγκρουση Χριστιανών - αντιχριστιανών.
Διαφωνώ ως προς τον φανατισμό τους. Για να εξηγούμαι, δεν είναι όλες οι συγκρούσεις φανατισμένες. Αρκετές ναι, αλλά όχι όλες. Πολλές φορές συζητούμε σε πολιτισμένα πλαίσια και διαφωνούμε άνευ φανατισμού.
Η περιγραφή σου λοιπόν των φανατισμένων δεν ευσταθεί.
Κατ'αρχάς ζούμε σε μια χριστιανοκρατούμενη κοινωνία. Δεν πρέπει να θεωρούμε εύκολη την θέση κάθε ενός αρνητή της κύριας θρησκείας του κράτους μας. Δεν είμαι το ίδιο με τον Ψηλό χριστιανό. Μέχρι πριν από λίγο δεν μπορούσα να διοριστώ στο Δημόσιο λόγω μη Χριστιανικής ταυτότητας.
Η θέση μου, της αθεϊας, έχει προκύψει αφού πρώτα είμουν χριστιανός και τον αρνήθηκα βάσει της μόρφωσης που έλαβα. Δεν είναι το ίδιο με τον κάθε θεολόγο ή κάθε χριστιανό της χώρας μας. Απλούστατα διότι ο χριστιανός πήρε έτοιμο φαγητό και δεν χρειάστηκε να ανακαλύψει τίποτε (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο).
Κάθε αρνητής του χριστιανισμού έχει ανέβει τον δικό του γολγοθά της γνώσης και της κοινωνικής κριτικής για να φθάσει στην διαφορετική άποψή του, είτε αυτή λέγεται αθεϊα, είτε δωδεκάθεο.
Η ελληνική κοινή γνώμη τώρα έχει αρχίσει να κατανοεί την απέραντη ζημιά που έκανε στην χώρα και τον ελληνισμό ο Χριστιανισμός. Είναι φυσικό όσο περνά ο καιρός να ζητούνται ευθύνες από τους φέροντας την ίδια ιδεολογία με τους τότε Χριστιανούς. Οι Χριστιανοί ζημίωσαν και κατέστρεψαν το αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Από αυτούς ζητά κάποιος τις ευθύνες.
Ας μας πουν ότι αρνούνται και καταδικάζουν όλους τους εγκληματίες πάπες, παπάδες, πατέρες της εκκλησίας που έδιωκαν και σκότωναν έλληνες ώστε να μην ξανασχοληθούμε με το χριστιανικό παρελθόν.
Είμαστε σύμφωνοι ότι δεν φέρουν ευθύνη οι σημερινοί Χριστιανοί για τα εγκλήματα του παρελθόντος.
Τότε γιατί υπερασπίζονται με μένος και φανατισμό όλους τους εγκληματίες των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων; Γιατί υπερασπίζονται και αγιοποιούν τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου που μισούσαν και δίωκαν τους έλληνες;
Μ'αυτά τα απλά ερωτήματα σε χαιρετώ προσωρινά.
Βασίλης
quote:
Ας μας πουν ότι αρνούνται και καταδικάζουν όλους τους εγκληματίες πάπες, παπάδες, πατέρες της εκκλησίας που έδιωκαν και σκότωναν έλληνες ώστε να μην ξανασχοληθούμε με το χριστιανικό παρελθόν.Είμαστε σύμφωνοι ότι δεν φέρουν ευθύνη οι σημερινοί Χριστιανοί για τα εγκλήματα του παρελθόντος.
Τότε γιατί υπερασπίζονται με μένος και φανατισμό όλους τους εγκληματίες των πρώτων μεταχριστιανικών αιώνων; Γιατί υπερασπίζονται και αγιοποιούν τους Αυτοκράτορες του Βυζαντίου που μισούσαν και δίωκαν τους έλληνες;Μ'αυτά τα απλά ερωτήματα σε χαιρετώ προσωρινά

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.
quote:
Κατ'αρχάς ζούμε σε μια χριστιανοκρατούμενη κοινωνία. Δεν πρέπει να θεωρούμε εύκολη την θέση κάθε ενός αρνητή της κύριας θρησκείας του κράτους μας. Δεν είμαι το ίδιο με τον Ψηλό χριστιανό. Μέχρι πριν από λίγο δεν μπορούσα να διοριστώ στο Δημόσιο λόγω μη Χριστιανικής ταυτότητας.
quote:
συμφωνώ μαζί σου ως προς την βασική θέση ότι εδω μέσα γίνεται σύγκρουση Χριστιανών - αντιχριστιανών.
Αγαπητέ Βασίλη
Θέλεις ν' αλλάξουμε λίγο τη φύση της σύγκρουσης; Δεν έχεις παρά να ανοίξεις ένα νέο thread, όπου θα διεκδικείς ν' ανεγερθούν τζαμιά, όπου ζουν μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Αξίωσε τότε να τοποθετηθούν όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα θεωρείς αντιπάλους, ή ομοϊδεάτες σου.
Τόλμησέ το! Να δούμε πόσες μάσκες θα παραμείνουν στη θέση τους
quote:
Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως η Παναγία δίνει στην ανθρωπότητα και είναι ανώτερο του Χριστού ή των Αγίων;
Serenite, θα χρειαστώ χρόνο για να αναπτύξω το θέμα. Αν έχεις την υπομονή και περιμένεις λίγες ημέρες...
Πρώτα απ' όλα θα θεωρούσα καλό να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με κάποιο άλλο μέλος.
Δεν έχει νόημα την στιγμή που είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας κι ο καθένας μας έχει την ιδιοσυγκρασία του και τον τρόπο σκέψης του.
Επιπλέον, θεωρώ πως τον προσωπικό μας Γολγοθά τον ανεβαίνουμε όλοι μας, είτε πιστεύουμε σε κάποιον Θεό (όπως κι αν τον ονομάζουμε) είτε όχι.
Είτε είμαστε Χριστιανοί, είτε Δωδεκαθεϊστές, είτε άθεοι.
Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ερευνούν κάποια πράγματα, έχουν αρκετές θρησκειολογικές γνώσεις κι ανήκουν σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα.
Αυτό όμως δε μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην έρευνα τους αν αυτοί οι ίδιοι δεν επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
quote:
Η θέση μου, της αθεϊας, έχει προκύψει αφού πρώτα είμουν χριστιανός και τον αρνήθηκα βάσει της μόρφωσης που έλαβα. Δεν είναι το ίδιο με τον κάθε θεολόγο ή κάθε χριστιανό της χώρας μας.
Κάποια στιγμή στην ζωή μου, φίλε μου, ίσως και να έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα στον εαυτό μου.
Σύντομα όμως κατάλαβα οτι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.
Έχω γνωρίσει άτομα που ασπάζονται τον Χριστιανισμό, τον Δωδεκαθεϊσμό είτε δεν ασπάζονται τίποτα κι έχουν αρκετά μεγάλη μόρφωση κι ένα πολύ ανοιχτό πνεύμα.
Άρα θα ήταν πολύ άδικο εκ μέρους μου να έχω μια τέτοια άποψη για μια μερίδα ανθρώπων.
Οπότε καταλήγω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις η μόρφωση κι η ελευθερία του νου δεν έχει να κάνει με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου.
Έχει να κάνει με τον ίδιο τον άνθρωπο.

In anticipation of my resurrection...
«Είναι αστείο επίσης να θεωρούμε τον εαυτό μας μικρούς θεούς της όποιας θρησκείας και να έχουμε την μεγαλύτερη πλάνη από όλες τις πλάνες: ότι δεν έχουμε πουθενά πλανευτεί.»
Τι εστί Θεός? ¶νθρωπος αθάνατος.
Τι εστί άνθρωπος? Θεός θνητός……..
Αυτα

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.