- Ερωτήσεις περί μετεμψύχωσης - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η κυριολεκτική εξήγηση των γραφών, αποτελεί δικό σου πρόβλημα.
Ε γράψε εσύ τότε δική σου γραφή όπως προσωπικά σε βολεύει. Αυτό άλλωστε δεν κάνουν συνέχεια τα επίσημα δόγματα και οι διάφορες αιρέσεις και από πίσω ακολουθούν αβούλως τα πρόβατα οι πιστοί. Προσαρμογή σε ότι μας βολεύει λοιπόν... ότι χαϊδεύει το αυτί... ότι δαγκώνει και δεν μας αρέσει, ψαλιδάκι και το πετάμε.... όπως και στο συγκεκριμένο χωρίο.
quote:
Η αντίφαση προέρχεται μέσα από τη δική σου παρερμηνεία.
Ποιά παρερμηνία; Εννοείς προφανώς την δικιά σου, γιατί εγώ απλά δεν έδωσα καμία ερμηνεία αλλά παρέθεσα αυτούσιο το κείμενο με τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν στο original, δηλαδή μίσος και πάλι μίσος, αλλιώς δεν κάνεις για μαθητής του Ιησού!.
.Η αντίφαση λοιπόν προέρχεται από την δικιά σου αδυναμία να δώσεις τις απαραίτητες εξηγήσεις και να μπαλώσεις τα αμπάλωτα.

quote:
Η αντίφαση λοιπόν προέρχεται από την δικιά σου αδυναμία να δώσεις τις απαραίτητες εξηγήσεις και να μπαλώσεις τα αμπάλωτα.
Δεν αισθάνομαι καμιά υποχρέωση να δώσω σε κανένα απαραίτητες εξηγήσεις για τίποτα. Ειδικά σε ανθρώπους που διαβάζουν τη γραφή σαν τον Τσελεμεντέ. Απλά γιατί δεν έχω κανένα όφελος από το τι θα πιστέψει ή θα καταλάβει ο καθένας.
Τα μπαλώματα βρίσκονται μέσα στο δικό σου μυαλό γιατί ήδη έχεις αποφασίσει ότι υπάρχουν τρύπες. Ήδη έχεις αποφασίσει τι είναι αλήθεια και τι όχι, ήδη έχεις αποφασίσει ότι οι γραφές λένε αυτό που εσύ είδες σε αυτές. Για αυτό δεν δέχεσαι την παραμικρή ερμηνεία λες και δεν υπάρχει ύπο-έννοια στο λόγο. Η παρέμβαση σου (όταν έθεσες τα χωρία) δεν ήταν για συζήτηση αλλά για μια ακόμα επιβεβαίωση.
Καλά δεν μπορώ να καταλάβω 2000 χρόνια πέρασαν, τόσοι «αλλοίωσαν» τις γραφές κανένας έξυπνος δεν βρέθηκε να «λύσει» αυτές τις «αντιφάσεις». Στη σημερινή εποχή μαζεύτηκαν όλοι οι φωστήρες για να δουν την «αλήθεια»;
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά όσο φαίνονται;
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
«Να γιατί λέω πως ένας ηλίθιος είναι αήτηττος.»
Αγαπητέ WWalker, επειδή καλό είναι όταν συμμετέχουμε σε μια συζήτηση να σχολιάζουμε με όνομα και όχι αόριστα, μήπως θα’θελες να μας ενημερώσεις ποιος είναι κατά την άποψη σου ο αήττητος ηλίθιος που εντόπισες?
«Δυστυχώς τα λόγια του Χριστού δεν τα ακολουθούν οι χριστιανοί.»
Δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι ποτέ δεν ακολουθήθηκαν? Δεν θα πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός ότι όπου ιστορικά παρατηρήθηκε υψηλή συγκέντρωση χριστιανών βασίλευσε μια ευρύτερη κοινωνική σήψη σε βάρος άλλων θρησκειών και της ελευθερίας του λόγου?
dimitris2:
«Δηλαδή ο Πλάτων και άλλοι σοφοί που δεν δούλευαν είχαν κάτι το ύποπτο ή επιλήψιμο?»
Εγώ δεν αναφέρθηκα σε επιλήψιμες πράξεις αλλά έθεσα ερώτημα. Οι φιλόσοφοι, δίδασκαν και αμείβονταν, προσέφεραν υπηρεσίες και ενίοτε διατηρούσανε σχολές.
Άλλο αυτό.
dimitris2:
«Στο μόνο που λογομάχησαν ήταν το θέμα της περιτομής στο οποίο ο παύλος είχε δίκιο και το παραδέχτηκαν.»
Δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε δίκιο. Απλά μπορούμε να πούμε ότι και έτσι μπορεί να ερμηνευτεί. Όπως τόσα και τόσα…..
dimitris2:
«Νομίζω ότι δεν θα ήταν σωστό να κάνει τέτοιο έγκλημα ο θεός, να αφαιρέσει δηλαδή από τον άνθρωπο το αυτόβουλο και αυτεξούσιο και να ρυθμίζει μόνος του τα πράγματα τα των ανθρώπων.»
Ούτε και το κάνει ποτέ ο Θεός αυτό. Με το να διατηρεί το δικαίωμα της τελικής κρίσης, με το να διατηρεί την κόλαση και τον παράδεισο, με το να έχει εμφανιστεί δίδοντας εντολές, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.
dimitris2:
«Φυσικά η εκκλησία και το πατριαρχείο ευλογεί τις προσπάθειες των ανθρώπων και στέλνει επαινετικές επιστολές στους συγγραφείς ως ήθισται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αντικαθιστά το ευαγγέλιο με τους σχολιαστές του.»
Δεν είναι έτσι αγαπητέ τα πράγματα. Όταν διανέμει ο επίσημος εκδοτικός οίκος της εκκλησίας μια Αγία Γραφή, τότε έχει ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ την ερμηνεία.
Και αυτό επισημαίνω.
«Απαιτώ να ξαναπάς στο λύκειο Schwabe μετά απο αυτή την δήλωση γιατί δεν έχεις εμπεδώσει στοιχειώδη λογική ούτε και στοιχεία άλγεβρας....»
Περονόσπορε σοβαρέψου.
Σου απάντησα με την ίδια «λογική» που εσύ απάντησες.
quote:
Α Ν Α Σ Τ Η Μ Ε Ν Ο Σ
φως εε..!!ε ρε φωτια στα μπατζακια μας..!!
αυτο το φως επνιξε στο σκοταδι 30χρονια την ζωη μου...
αλλα ηταν και η αιτια..για τα χαλια που βλεπω σημερα..!!
φως,,, λενε... μερικοι..ελεος..!!
ξυπνηστε..ρε..!!
sakhs3
«Πως την αφορά αφού είναι ανεφάρμοστη και άνευ αντικειμένου?»
Την αφορά διότι εγώ εκφράζω την άποψη μου, και δεν δεσμεύω ή επιβάλλω ιδεολογίες σε τρίτους. Απλό είναι.
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ:
«Αχ μικρέ πολιτευτή. Πως μπόρεσες να πείσεις έστω και λίγους εδώ μέσα ότι έχεις επιχειρήματα…»
Σκοπός δεν είναι να «πείσουμε» κανέναν, αλλά να βάλουμε ιδέες. Και ιδέες, δεν αναπτύσσονται σε κλειστούς ορίζοντες.
Τα υπόλοιπα ευφυολογήματα είναι άχρηστα φίλτατε.
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ:
«Εαν δεν υπάρχει εδάφιο (που δεν υπάρχει) και θεωρείς ότι «εκμαιέυονται» από τους ευαγγελικούς λόγους σου απαντώ εκ΄των προτέρων οι «εκτιμήσεις» είναι δικές σου.»
Τότε να πας και να κατεβάσεις τις εικόνες που απεικονίζουνε αυτά τα «υποδείγματα». Δεν είναι «εκτιμήσεις» δικές μου, αλλά μια θλιβερή πραγματικότητα.
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ:
«Όταν δημιουργείς ένα ολόκληρο θέμα με «ΕΑΝ» για να συνεχίσεις την από χρόνια «επιχειρηματολογία» σου..»
Το θέμα μου δεν είναι το «εάν». Αλλά το αν μπορεί ή πρέπει όντως να είναι πρότυπο. Μην βιάζεσαι τόσο να απαντήσεις.
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ:
«Όσο για το «μικρέ πολιτευτή» αν και σε χαρακτηρίζει απόλυτα το αποσύρω εάν σε ενοχλεί.»
Καλύτερα να αποσύρεις τον τρόπο που επιχειρηματολογείς.
quote:Δεν είναι έτσι αγαπητέ τα πράγματα. Όταν διανέμει ο επίσημος εκδοτικός οίκος της εκκλησίας μια Αγία Γραφή, τότε έχει ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ την ερμηνεία.
Και αυτό επισημαίνω.
Ο εκδοτικός οίκος είναι το τυπογραφείο . Τυπώνει και περιοδικά με κείμενα του κάθε άσχετου. Δεν είναι αγία γραφή. Η θέση της εκκλησίας είναι σαφής στο ότι κανείς πατέρας της εκκλησίας ή άλλος ερμηνευτής αντικαθιστά την αγία γραφή.
«Ο εκδοτικός οίκος είναι το τυπογραφείο . Τυπώνει και περιοδικά με κείμενα του κάθε άσχετου. Δεν είναι αγία γραφή.»
Και πάλι αγαπητέ, δεν είναι έτσι.
Ο κάθε τυχάρπαστος δεν λαμβάνει τις ευλογίες ούτε του Πατριάρχη ούτε και της Ιεράς Συνόδου. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για την Καινή Διαθήκη!
Εδώ λοιπόν, για μια ακόμη φορά, έχουμε ΠΛΗΡΗ αποδοχή της ερμηνείας.
Και αυτό, απαντά σε όλα. Είτε μας αρέσει είτε όχι.
quote:Αυτό που είδες εσύ είναι η στάνταρ ευλογία που υπάρχει ΣΕ ΟΛΕΣ τις εκδόσεις που είναι εγκεκριμένες και δεν αφορά ΜΟΝΟ την δική σου έκδοση...
Ο κάθε τυχάρπαστος δεν λαμβάνει τις ευλογίες ούτε του Πατριάρχη ούτε και της Ιεράς Συνόδου. Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για την Καινή Διαθήκη!
Και η δική μου έχει αυτές τις σφραγίδες και έχει άλλη ερμηνεία είτε σου αρέσει είτε όχι....

«Αυτό που είδες εσύ είναι η στάνταρ ευλογία που υπάρχει ΣΕ ΟΛΕΣ τις εκδόσεις που είναι εγκεκριμένες και δεν αφορά ΜΟΝΟ την δική σου έκδοση...»
Λάθος.
Δεν γνωρίζω τι έχεις στα χέρια σου, αλλά «στάνταρ» ευλογίες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ! Τι άλλο θα’κουσουμε……
Η συγκεκριμένη έκδοση του Τρεμπέλα, ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΕΣ, μιας και ΕΙΔΙΚΩΣ η «έν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία ΕΝΕΚΡΙΝΕ το έργον».
Το αντιλαμβάνεσαι φίλτατε? Έγιναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, εδόθησαν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ, και δεν υπάρχει καμία…………«στάνταρ ευλογία».
Υπάρχει προφανώς όμως….στάνταρ αποφυγή της αλήθειας…..
«To onoma Schwabe ti shmainei?apo pou bgainei?einai germanos?»
Όχι αγαπητέ δεν είμαι Γερμανός. Έλληνας.
Schwabe είναι το ίδιο όπως θα λέγαμε Θεσσαλονικιός ή Αθηναίος. Οι κάτοικοι της Στουτγκάρδης (Stuttgart) και των περιοχών που ανήκουνε διοικητικά στο κρατίδιο αποκαλούνται Schwaben. Επίσης είναι τόπος γέννησης μου.
Καλώς ήλθες λοιπόν στο esoterica!
«
Α καλά, εσύ χρωστάς και της Μιχαλούς!!!![]()
![]()
![]()
Άντε να παίξεις με κανένα κουβαδάκι φίλτατε, άντε να παίξεις….