- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ο σατανας και οι δαιμονες του, ειναι πνευματικες οντοτητες με υφη και υποσταση, με προσωπο και προσωπικοτητα, και διαγουν σε ανωτερο επιπεδο ζωης σε σχεση με τον υλικο ανθρωπο...
το 'αιωνιο' πυρ ειναι το αντιστοιχο της 'αιωνιας' ζωης
και ακριβως τονιζει την αυτην ομοιοτητα
για παντα οι ασεβεις θα εξαλειφτουν (ανθρωποι και δαιμονες) δεν υπαρχει περιπτωση δηλαδη, να εμφανιστουν ποτε και παλι ασεβεις σε ολο το συμπαν, (γιατι οτι πεφτει στη φωτια γινεται σταχτη)
οπως ακριβως οι δικαιοι θα ζουν για παντα, και κανεις (ασεβεις) δεν θα μπορει να τους ενοχλησει και να τους κανει κακο...
και αυτο θα ισχυει αιωνια...
ο Αδαμ εζησε 930 χρονια
την ιδια μερα που παρηκουσε ηταν νεκρος στα ματια του Ιεχωβα, αλλα επισης και σε σχεση με την ημερα του Ιεχωβα (1000 χρ.) παλι πεθανε πριν αυτη περασει...
υπαρχει πληθωρα εδαφιων που ξεκαθαριζει οτι ολος ο ανθρωπος πεθαινει (Εκκλησιαστης 9:5,10)
μην ξεγελας τον εαυτο σου αποδεχωμενος διδασκαλιες και ενταλματα ανθρωπων, πραγματα που ειναι καθαρα ψευδη και πολυ μακρια απο την αληθεια του Δημιουργου μας...
η λεξη 'κολαση' προερχεται απο το κολαζω, το οποιω σημαινει:
1)αποκοπτω, κλαδευω
2)περιοριζω, καταπιεζω
3)ελεγχω, τιμωρω
Ματθαιος 25:46
'και θελουσιν απελθει ουτοι εις κολασιν αιωνιον, οι δε δικαιοι εις ζωην αιωνιον'
επομενως οι αδικοι τιμωρουνται με το να αποκοπτωνονται απο την ζωη για παντα, οι δε δικαιοι ζουν για παντα.
καμμια αναφορα σε κανενα τοπο βασανων...
{στις αρχαιες βαβυλωνιακες και ασσυριακες δοξασιες ο κατω κοσμος παριστανεται σαν ενας τοπος γεματος απο φρικαλεοτητες που τον επιβλεπουν θεοι και δαιμονες οι οποιοι εχουν μεγαλη δυναμη και αγριοτητα}
the religion of Babylonia and Assyria, Boston 1898, Morris Jastrow, jr. σ. 581
{μερικες πρωτες ενδειξεις σχετικα με τη φωτια του αδη του λεγομενου χριστιανικου κοσμου βρισκονται στη θρησκεια της αρχαιας Αιγυπτου} the book of the dead, new hyde park, new york, 1960
{ο βουδισμος ο οποιος χρονολογειται απο τον 6ο αιωνα π.κ.χ. κατεληξε με τον καιρο να διδασκει και πυρινο και παγωμενο αδη}
the encyclopedia americana, 1977, τομος 14, σ. 68
{αναπαραστασεις της κολασης που απεικονιζονται σε καθολικες εκκλησιες στην Ιταλια εχει εξακριβωθει οτι εχουν ετρουσκικη καταγωγη}
la civilta etrusca, milan 1979
Ο τρόπος που προσπαθείς να κάνεις το προμότινγκ της σέκτας σου μέσω του φόρουμ καταντάει εμετικός. Έχεις αφήσει εδώ και μήνες απειράριθμες ερωτήσεις, που σου έχουνε θέσει, αναπάντητες και ενώ συσσωρεύονται σε έναν πακτωλό τα ερωτήματα στα οποία προσκρούουνε οι δοξασίες σου, εσύ συνεχίζεις να αναμασάς την κακοραμμένη κουρελού της εταιρείας σας, καθώς εξακολουθείς να παραπέμπεις σε αριθμούς απο εδάφια, αναφέροντας τα σαν τσιτάτα, λες και βρίσκεσαι σε δικαστήριο, μιας και το κόλλημα με τα δικαστήρια ανταποκρίνεται στην αμερικάνικο ισοπεδωτισμό, που έχετε υποστεί.
Για ποιά κόλαση κάθονται και σου λένε;; Υπάρχει μεγαλύτερη κόλαση που να βιώνει ένας άνθρωπος, απο το να μην μπορεί να αρθρώσει ένα στρωμμένο και συγκροτημένο κείμενο, λόγω της χιλιαστικής λοβοτόμησης...
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
ο δικος σου λογος καταντα εμετικος και εμπρηστικος στην απελπιδα προσπαθεια σου να υπερασπιστεις τα κεκτημενα...
μην ανησυχεις, με το ζορι κανεις δεν μπορει να γινει αληθινος χριστιανος...
απλα σου παρουσιαζω την αληθεια, τουλαχιστον να την ξερεις, ωστε να εχεις και την προσωπικη σου ευθυνη...
αν εχω παραλειψει να σου απαντησω σε καποιες λογικες αποριες σου, ειμαι προθυμος να το κανω τωρα, να απαντησω σε οτι θελεις...
γιατι ξερω οτι κατα βαθος, διψας να μαθεις...
quote:
eidos
ψηλεο σατανας και οι δαιμονες του, ειναι πνευματικες οντοτητες με υφη και υποσταση, με προσωπο και προσωπικοτητα, και διαγουν σε ανωτερο επιπεδο ζωης σε σχεση με τον υλικο ανθρωπο...
Φίλε eidos,
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο περισσότερο ποια είναι η "υφή", η "υπόσταση", το "πρόσωπο και προσωπικότητα" του σατανά και των δαιμόνων.
Επίσης, ως προς τι είναι ανώτερο το επίπεδο ζωής τους σε σχέση με εκείνο των ανθρώπων;
quote:
το 'αιωνιο' πυρ ειναι το αντιστοιχο της 'αιωνιας' ζωης
και ακριβως τονιζει την αυτην ομοιοτητα
για παντα οι ασεβεις θα εξαλειφτουν (ανθρωποι και δαιμονες) δεν υπαρχει περιπτωση δηλαδη, να εμφανιστουν ποτε και παλι ασεβεις σε ολο το συμπαν, (γιατι οτι πεφτει στη φωτια γινεται σταχτη)
οπως ακριβως οι δικαιοι θα ζουν για παντα, και κανεις (ασεβεις) δεν θα μπορει να τους ενοχλησει και να τους κανει κακο...και αυτο θα ισχυει αιωνια...
Φίλε μου, το αιώνιο στην ανυπαρξία δεν υφίσταται. Όταν κάτι εξαλείφεται, όπως λες, τελείωσε, πάει, δεν μπορείς να το συνδέσεις με την αιωνιότητα. Εξαλείφεται μια φορά άπαξ και δια παντός. Το πυρ το αιώνιο, η αιώνια τιμωρία, ……. έχει νόημα μόνο όταν κάτι υπάρχει.
Και στάχτη να γίνει το υλικό όταν πέσει στη φωτιά, συνεχίζει να υπάρχει αλλά με άλλη μορφή.
Ο άνθρωπος όμως δεν είναι μόνο ύλη. Είναι σαφές πως ο Ιησούς μας μιλά για την ψυχή του ανθρώπου η οποία είναι άφθαρτη.
quote:
ο Αδαμ εζησε 930 χρονια
την ιδια μερα που παρηκουσε ηταν νεκρος στα ματια του Ιεχωβα, αλλα επισης και σε σχεση με την ημερα του Ιεχωβα (1000 χρ.) παλι πεθανε πριν αυτη περασει...
υπαρχει πληθωρα εδαφιων που ξεκαθαριζει οτι ολος ο ανθρωπος πεθαινει (Εκκλησιαστης 9:5,10)
μην ξεγελας τον εαυτο σου αποδεχωμενος διδασκαλιες και ενταλματα ανθρωπων, πραγματα που ειναι καθαρα ψευδη και πολυ μακρια απο την αληθεια του Δημιουργου μας...
Η ημέρα του Ιεχωβά έχει ώρες και περιόδους, όπως η ημέρα του ανθρώπου; Δηλαδή, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μεσάνυχτα;

Ο πατερας μου δεν ηταν ο φανατικος χριστιανος,δεν πηγαινε εκκλησια,δεν..δεν..Μα οποτε χτυπουσε το κουδουνι του σπιτιου και εμφανιζονταν οι καθε απιθανοι ιεχωβαδες τους ανοιγε και τους εκανε σκονη,ρομπα κοινως,Οι ιεχωβαδες προσπαθουν να προσυλητισουν συνηθως ατομα που δεν εχουν εντρυφισει πολυ στην αγια γραφη,μα αν βρουν τα σκουρα οπως στην δικη μου περιπτωση,φευγουν σαν λαγοι.Φυσικα μετα την ρομπα τους πετουσε κλοτσιδον και δε ξαναπατουσανε στην περιοχη.
Κυριακή πρωί χτυπάει το κουδούνι. Καλοκαιράκι, εγώ γυμνός φορώντας το σώβρακο. Πάω στο ματάκι της πόρτας (ψυθιρίζοντας... "ποιός διάολος πρωί-πρωί...") και βλέπω δύο γυναίκες με τα περιοδικά στα χέρια: "Σκοπιά" και "Ξύπνα". Η μία ήταν εμφανίσιμη, η άλλη να τρως κουκιά και να τη φτύνεις.
Ανοίγω την πόρτα, με κοιτάνε... τις κοιτάω... ξεπερνούν το σοκ του σωβρακοφορεμένου και με ρωτάει η νεαρή...
"Ενδιαφέρεστε για το λόγο του Κυρίου";
"Αν ενδιαφέρομαι λέει? Πεθαίνω να μάθω", της απαντάω... "Αλλά, κοίταξε" συνεχίζω, "επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συζητήσω, δώσε μου τη διεύθυνσή σου και θα έρθω στο σπίτι σου το βραδάκι κατά τις 8.
"Μα... δεν μπορείτε να έρθετε στο σπίτι μου", μου λέει.
"Γιατί, εσύ πώς ήρθες στο δικό μου;" της απαντάω...
Κοιτάει η μία την άλλη, πετάνε ένα "χαίρετε" και φεύγουν. Εκτοτε, έβαλα ένα σημείωμα στην πόρτα:
"Προς Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αυτήν τη στιγμή δεν είμαι διαθέσιμος. Αφήστε μου τη διεύθυνσή σας και θα σας επισκεφτώ εγώ".
Ω, του θαύματος, κανείς δεν με ενόχλησε από τότε...

macedon
δηλαδη εσυ θεωρεις οτι ξερεις την Γραφη;
και το θεωρεις κατορθωμα αυτο που εκανε ο πατερας σου;
(οπως και ο Μακεδων;)
αυτοι που φορανε παντελονια, και οχι μονο σωβρακα, πρεπει να το αποδεικνυουν οτι ειναι αντρες σοφρωνες, και οχι μονο να το λενε, και να χτυπανε το θωρακα τους, οπως οι χιμπατζηδες...
Edited by - eidos on 31/01/2008 07:33:07
οι αγγελοι, οπως και οι αγγελοι που εγιναν δαιμονες, ειναι οντα πολυ πιο ισχυρα απο τον ανθρωπο,
2 Βασιλεων 19:35,36
{σε μια νυχτα ενας αγγελος θανατωσε 185.000 Ασσυριους}
Εβραιους 1:7
"και περι των αγγελων λεγει: ο ποιων τους αγγελους αυτου πνευματα και τους λειτουργους αυτου πυρος φλογα"
Εβραιους 2:6-9
"τι ειναι ο ανθρωπος, ωστε να ενθυμησαι αυτον; η ο υιος του ανθρωπου, ωστε να επισκεπτεσαι αυτον; εκαμες αυτον ολιγον τι κατωτερον των αγγελων"
αυτοι που θα ζουν στην αιωνιοτητα, θα ξερουν οτι η τιμωρια των ασεβων θα ειναι αιωνια, παντοτινη...
Το να γυρνάνε οι εκπρόσωποι μιας θρησκείας Κυριακή πρωί στα σπίτια σαν παιδάκια που λένε τα κάλαντα, προς άγρα πελατών, όχι μόνο είναι ανόητο και παράνομο αλλά και αρκούντως εκνευριστικό.
Αν ενδιαφέρεται κανείς και θέλει να σας βρει, γνωρίζει που θα σας βρει. Στο κάτω-κάτω ήρθαν ακάλεστες και με ξύπνησαν. Δεν ήξερα να φορέσω το κουστούμι μου για να τις υποδεχτώ...
Πάντως, ανεξάρτητα από το τι νομίζεις εσύ, εγώ ησύχασα απ'όλους τους ηλίθιους που συνήθιζαν να έρχονται Κυριακάτικα για να μου μιλήσουν για τον "Κύριό" τους.

macedon
Είναι φυσιολογικό αυτό ή πρέπει να "φτάξω" κάτι ?
Αν κατάλαβα καλά,όταν ανοίγεις τη σελίδα του ESOTERICA,δεν βλέπεις τα νέα μηνύματα.Είναι πολύ πιθανό να ανοίγει πρώτα η σελίδα που είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή σου,από την τελευταία φορά που μπήκες στο διαδίκτυο.Μόλις πατήσεις F5 (refresh),τότε εμφανίζεται η σελίδα όπως είναι εκείνη την ώρα,με τα τελευταία μηνύματα.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς,ούτε να "φτάξεις"
κάτι.Είναι μια φυσιολογική κατάσταση!
O Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 23/09/2003 23:32:23
Πρέπει κι αυτό να έχει σχέση με το refresh.
Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω;

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------