- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όσα λες περί συμφεροντο-κατευθυνόμενης επιστήμης σήμερα.
Το πρόβλημα είναι πως αυτή η επιστήμη, ποτέ δεν κλήθηκε, ως σήμερα, να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της.
Και ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν άτομα που την υποστηρίζουν τυφλά, μάλλον παρακινούμενοι από τον τυφλό φανατισμό τους ενάντια σε καθετί «παραδοσιακό» και, στη δική μας περίπτωση, βλέπουμε τους διάφορους χριστιανομάχους να υπερβαίνουν τον εαυτό τους!!
Ως παράδειγμα, θα αναφέρω το σκάνδαλο με το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1. Ολόκληρος ο ΠΟΥ διασύρθηκε, αλλά, σήμερα, το θέμα αποσιωπήθηκε και δεν γνωρίζουμε αν δικάστηκε κανείς ή αν αποζημιώθηκαν τα κράτη που κατασπατάλησαν δις για να γεμίσουν τα ταμεία των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών.
Οι ίδιες αυτές πολυεθνικές απαγορεύουν την παραγωγή φαρμάκων, για τα οποία κατέχουν την αποκλειστικότητα, σε χώρες του τρίτου κόσμου, διότι τα συμφέροντά τους δεν ικανοποιούνται αρκετά και, έτσι πλήθος κόσμου νοσεί, συνεχίζει να νοσεί ή/και πεθαίνει εν μέσω της παγκόσμιας «επιστημονικής» αδιαφορίας.
«Την ώρα που η μία χώρα μετά την άλλη ακυρώνουν τις παραγγελίες εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1, βουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέγραψαν κείμενο, με το οποίο ζητούν από το Συμβούλιο την άμεση σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών». Επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, γερμανός επιδημιολόγος που έχει στο παρελθόν υποστηρίξει ότι η πανδημία ήταν "κερδοσκοπική φούσκα." Ο γερμανός βουλευτής του SΡD μιλώντας σε διεθνή μέσα κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε ψευδή πανδημία. Θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις ακολουθώντας το κλίμα πανικού υπέγραψαν προκαταβολικά συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες για εκατομμύρια δόσεις εμβολίων αφήνοντας αιχμές για τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων στον ΠΟΥ και άλλους ισχυρούς οργανισμούς στον τομέα της Υγείας, και για πιέσεις που ασκήθηκαν ώστε να αναγκασθεί τελικά ο ΠΟΥ τον Ιούνιο του 2009 να ανακηρύξει σε πανδημία τη γρίπη Η1Ν1 - μόνο σε βάση υψηλής μεταδοτικότητας και χωρίς να πληρούται το κριτήριο υψηλής θνητότητας. Ο γερμανός επιδημιολόγος αποκαλεί την υπόθεση «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητά να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28202

quote:
Δεν ξέρεις τι λές .
Δεν μπορεί να έχουμε μία 50ετία συνεχούς ανόδου και να μου λές : "ξέρεις ΠΕΡΥΣΙ η θερμοκρασία μειώθηκε αρα δεν υπάρχει πρόβλημα " .
Αυτά είναι ανόητα πράγματα .
Δηλαδή φανερώνει οτι δεν κατανοείς τι σημαίνει στατιστική απόκλιση σε ένα φαινόμενο .
Αν παρατηρηθεί μία συνεχείς πτώση για μία ΔΕΚΑΕΤΙΑ τουλάχιστον τότε μπορείς να μιλάς για ΑΠΑΤΗ .
Διαφορετικά καλιεργείς απλα μία διαμαχη που για την επιστήμη ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ .
εγω δεν ξερω τι λεω η εσυ δεν μπορεις να κανεις λογικες συνεπαγωγες;
η κατακορυφη πτωση του 2010 δεν θα συνεβαινε ποτε εαν ισχυε το φαινομενο του θερμοκηπιου, δεν ειναι απλα μια αποκλιση, ειναι ενα γκρεμοτσακισμα του δεικτη...δεν μειωθηκε απλα η θερμοκρασια, επεσε σε επιπεδα προ δεκαετιων...
αυτο δειχνει οτι κατα δεκαετιες μπορει να ανεβαινει η θερμοκρασια για χιλιους δυο αλλους λογους και μετα να ξαναπεφτουν αποτομα οι θερμοκρασιες..
και οτι αυτο πιθανοτατα εχει συμβει εκατονταδες φορες στην ιστορια του πλανητη χωρις να σχετιζεται με την κερδοφορα υποθεση του θερμοκηπιου...
quote:
ΔΕΝ είπες πάλι τίποτα .
Παραθέτεις απλά απόψεις 3-4αρων επιστημόνων οι οποιοι έχουν απλά ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για το υπερβολικό του πράγματος , και μπορεί να έχουν κάπου και δίκιο , και οι οποιοι επι της ουσίας δεν διαφωνούν οτι ο άνθρωπος έχει επηρεάσει την παγκόσμια θερμοκρασία με την αλόγιστη χρήση των υδρογονανθράκων .
δεν εχουν ενστασεις απλως, καταγγελουν τον παραλογισμο της καταστασης...
επιπλεον ολο και πιο πολλοί κλιματολόγοι βγαίνουν και μιλάνε πλέον ανοιχτά για πρόκληση της παρατηρησιμης πριν 10 χρόνια υπερθέρμανσης λόγω της τότε αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας και έξαρσης της δραστηριότητας αυτής...αντιστοιχα φαινόμενα εξαρσης και κατόπιν πτώσης εξαιτίας του ήλιου παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν και στον μεσαίωνα...η παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια ψυξη του πλανήτη οφείλεται επίσης στην πτώση της ηλιακής δραστηριότητας που είναι και ο κυριος ρυθμιστής του κλίματος της Γης και των άλλων πλανητών...
ο παραλογισμος και η μπαρουφολογια φανηκε σε ολο της το μεγαλειο και στο συνεδριο του ΟΗΕ οπου επιστημονες του υποστηριξαν οτι οι παγετωνες των Ιμαλαιων θα εχουν λειωσει μεχρι το 2030 απειλωντας το ενα τριτο του παγκοσμιου πληθυσμου με λειψυδρια.
φυσικα η Ινδια αντεδρασε και τους εκανε ρομπα σε βαθμο που παραδεχτηκαν οτι ειχαν κανει λαθος στις εκτιμησεις τους...
quote:
Να δεις Ψηλέ, που θα το κουκουλώσουν...
Τώρα .........;
Αφού το έκαναν ήδη.
Όταν είχε γίνει ο ντόρος για τη φραπελιά, ορίστε τι είχε δηλώσει ο κος Κρεμαστινός:
«Πριν πολλά μάλιστα χρόνια, ορισμένοι κάτοικοι της Κρήτης, οι οποίοι ήταν απομονωμένοι και τρεφόντουσαν με φυσική διατροφή και ελαιόλαδο, είχαν τελείως διαφορετική εικόνα από τους κατοίκους όλου του πολιτισμένου κόσμου, αν θέλετε να πούμε τη λέξη, που έχουν την επάρατο νόσο που λέγεται στεφανιαία νόσος, η οποία σκοτώνει περίπου το μισό πληθυσμό. Ένα συστατικό που βρίσκεται κυρίως στον πυρήνα της ελιάς, δηλαδή στο κουκούτσι ή στη φλούδα ή στα φύλλα, είναι ισχυρότερο από το γνωστό λάδι, διότι ακόμα και ένας που έχει έμφραγμα, εάν το παίρνει, το έμφραγμά του είναι το 1/3 του εμφράγματος σχετικά με εκείνον που δεν το παίρνει. Αυτό υπήρξε αντικείμενο μιας ερευνητικής προσπάθειας και δεν είναι απλές έτσι ανακοινώσεις, οι οποίες μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχουν κάποια δόση υπερβολής. »
**Τι έγινε τελικά με την εν λόγω ερευνητική προσπάθεια που τόσα υπόσχεται;
Άκουσε κανείς σας τίποτα; Γιατί κανείς δεν μιλά ανοιχτά για τις τόσο ελπιδοφόρες έρευνες; Γιατί δεν υπάρχει συνέχεια;
- - - - - -
Εδώ η σχετική συζήτηση που είχαμε με τη med-tech

Ένα απ' αυτά, μέσα στις δυνατότητες του εν λόγω προγράμματος, είναι και ο επηρεασμός των κλιματικών συνθηκών σε τοπικό αλλά και γενικό επίπεδο.
Ίσως άρχισε νέα περίοδος, νέων πολέμων........
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Την παγκοσμιοποίηση, τη βλέπεις, πίσω απο αυτο το δήθεν παράλογο;...
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 :
quote:
εγω δεν ξερω τι λεω η εσυ δεν μπορεις να κανεις λογικες συνεπαγωγες;η κατακορυφη πτωση του 2010 δεν θα συνεβαινε ποτε εαν ισχυε το φαινομενο του θερμοκηπιου, δεν ειναι απλα μια αποκλιση, ειναι ενα γκρεμοτσακισμα του δεικτη...δεν μειωθηκε απλα η θερμοκρασια, επεσε σε επιπεδα προ δεκαετιων...
αυτο δειχνει οτι κατα δεκαετιες μπορει να ανεβαινει η θερμοκρασια για χιλιους δυο αλλους λογους και μετα να ξαναπεφτουν αποτομα οι θερμοκρασιες..
και οτι αυτο πιθανοτατα εχει συμβει εκατονταδες φορες στην ιστορια του πλανητη χωρις να σχετιζεται με την κερδοφορα υποθεση του θερμοκηπιου...
ΑΣΕ . Μην χρησιμοποιεις την λέξη ΛΟΓΙΚΗ , γιατί εσυ δεν έχεις σχέση με αυτήν.
Εγώ σου έκανα μία απλή ερώτηση :
Πιστευεις οτι οι ανθρώπινες δραστηριότητες δεν επηρεάζουν το κλίμα του πλανήτη ?
ΝΑΙ Η ΟΧΙ . Μία απλή απάντηση θέλω .
Ασε τους άλλους λόγους που μεταβάλλουν το κλίμα.
Αυτοί δεν είναι στο χέρι μας , και δεν τους ελέγχουμε .
quote:
επιπλεον ολο και πιο πολλοί κλιματολόγοι βγαίνουν και μιλάνε πλέον ανοιχτά για πρόκληση της παρατηρησιμης πριν 10 χρόνια υπερθέρμανσης λόγω της τότε αυξημένης ηλιακής δραστηριότητας και έξαρσης της δραστηριότητας αυτής...αντιστοιχα φαινόμενα εξαρσης και κατόπιν πτώσης εξαιτίας του ήλιου παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν και στον μεσαίωνα...η παρατηρούμενη τα τελευταία χρόνια ψυξη του πλανήτη οφείλεται επίσης στην πτώση της ηλιακής δραστηριότητας που είναι και ο κυριος ρυθμιστής του κλίματος της Γης και των άλλων πλανητών...
ΑΝΟΗΣΙΕΣ για άλλη μία φορά .
Ο ΗΛΙΟΣ βρίσκεται σε "ηρεμη" φάση απο το 1985 και παρόλαυτα οι θερμοκρασίες όλο αυτο το διάστημα απο το 1985 μέχρι το 2008 ανεβαινουν συνεχώς .
Απλά το 2008 παρουσιαστηκε ιστορικό χαμηλό της ηλιακής δραστηριότητας , και σε συνδυασμο με το φαινόμενο ελ νίνιο υπήρξε πτώση των θερμοκρασιών .
Τι γίνεται όμως το 2010 ?
Δείτε εδώ :
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=204900.
ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ οτι με τον ηλιο σε χαμηλή δραστηριότητα , το 2010 ηταν απο τα θερμότερα ετη της παγκόσμιας ιστορίας ?
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ .
Φαντάσου να ήταν και ενεργός ο ήλιος τι θα γινόταν .
Ασφαλως και ο ηλιος και άλλα φαινόμενα επηρεάζουν το κλίμα , και δεν είναι μόνο το διοξείδιο του ανθρακα που παράγει ο άνθρωπινος πολιτισμός .
Αυτο δεν σημαίνει όμως οτι δεν πρέπει να ανησυχούμε και να μην ερευνούμε το θέμα , γιατί ολες οι ενδείξεις δείχνουν οτι τα πράγματα είναι σοβαρά .
Και αυτό δεν το λένε μόνο οι επιστήμονες αλλα και ΟΛΕΣ οι οικολογικές οργανώσεις που παρακολουθούν το φαινόμενο .
ΟΥΤΕ φυσικά στοιχειοθετείται καμμία απάτη , αφού ολα τα στοιχεία δείχνουν οτι η θερμοκρασία ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ παρά την χαμήλη δραστηριότητα του Ηλιου .
ΤΩΡΑ οι ΑΝΟΗΣΙΕΣ που γράφεις είναι απλά για ΓΕΛΙΑ γιατί καταρρίπτονται απο τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ .
trexagireve:
quote:
Το μόνο που πρέπει να καταλάβεις, αγαπητέ είναι ότι αυτό που εσύ
και άλλοι, ημιμαθείς, με συγχωρεις για τη λέξη,δεν γνωρίζεται,
εξηγώ γιατι και είναι το ότι έχει ξαναπαρατητηθεί τέτοια αύξηση θερμοκρασίας, στον πλανήτη γή..Πιο γνωστή, ήταν το μεσαίωνα,δεν θυμάμαι ακριβή περίοδο,μπορείς να το βρείς...
Αλλά και να σου θυμίσω, ότι η Γροιλανδία, έβγαζε κάποτε παραγωγη πολλών αγροτικών προιόντων,όπως έχει βρεθεί, σε κείμενα, που λέγαν για προιόντα και ποιότητα των, ώς εύφορη περιοχή κι όχι ως παγωμένη...Γιαυτό και την λένε "πράσινη γή"..
Το πράσινη, το έβαλαν ειρωνικά, νομίζεις;...Ήταν πράσινη, όπως και θα ξαναγινει..Εμείς, γιατί τρελαινόμαστε, τοσο πολύ, όμως;Για μετά ποα 100 χρόνια;...
Μηπως επίτηδες,η βία, ο πανικός, η ενοχή, ώστε, να ενωθούμε, στην παγκοσμιοποίηση και υπο ένα έθνος, ένα ηγέτη, μια θρησκεία, μια γλώσσα, μόνο..Έστω για το ...."καλο" μας, ρε παιδί μου...
Ψάξε το λίγο..Μην βλέπεις,μόνο κοντά...Δες πιο μακρυά....Ο ...μεσαίωνας, θα σε βοηθήσει..
Χα χα χα.
Να με λές ειδικά εσύ ημιμαθή είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ , γιατί μάθηση σαν την δικια σου δεν έχω , ουτε θα ήθελα να έχω ποτέ μου .
Αφου δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα γιατί μιλάς ?
Εχεις καταλάβει γιατί μιλάμε εδώ ?
Τι μεσαιωνας και πράσινα άλογα λες ?
Εδώ συζητάμε αν η συγχρονη ανθρώπινη δραστηριότητα , επηρεάζει το κλίμα ή όχι .
Στο παρελθον έχουν υπάρξει και εποχές παγετώνων με χαμηλές θερμοκρασίες , οπως και εποχές μεσοπαγετωνικές με υψηλές θερμοκρασίες .
Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα ?
quote:
Ναι ρε Γιάπετ, αλλά, το πως χρεώνουν σε εσένα και μένα, για ότι γίνεται, δεν έχω καταλάβει καλά..
Αν το καταλάβαινες θα έπρεπε να βρουν κάτι πιο... πολύπλοκο.![]()
![]()
quote:
Τόσο χαζοί είμαστε;...
Και λίιιιιιγο περισσότερο!!!![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
η κάθε άποψη στο ΣΩΣΤΟ topik για να μπορούμε να παρακολουθούμε
ΑΧΤΑΡΜΑ τα έχετε κάνει

Η σπηλιά είναι ένα θέμα που με ελκύει και θα ήθελα να μοιραστω τη μικρή ιστορία μου. Πριν από 2 μήνες περίπου σάββατο βράδυ μου λέει ο φίλος μου "αν αύριο έχει καλή μέρα πάμε βόλτα στην πεντέλη και να ψάξουμε να βρούμε και τη σπηλιά". Μέχρι εκείνη την ώρα το μόνο που ήξερα για την σπηλιά είναι ότι εχουν παρατηρηθεί περίεργα φώτα και διάφορα φαινομενα που έχουν να κάνουν με τη βαρύτητα. Κυριακή πρωί λοιπόν κατά τη 1:00 το μεσημέρι έχουμε φτάσει στη σπηλιά. Με πολύ κόπο ομολογώ και εφόσον ρωτήσαμε όλους όσους βρήκαμε στο δρόμο μας. Για να μη σας κουράζω η εντύπωση που μου άφησε η σπηλιά ήταν περίεργη. Χωρίς κανέναν απολύτως λόγο δεν ένιωθα άνετα και δεν ήθελα να γυρίσω την πλάτη μου φεύγοντας. Μετά από μια μικρή περιήγηση μέσα και γύρω από τη σπηλιά φυγαμε. Στο σπίτι πλέον ψάχνω στο νετ οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σπηλιά. Ετσι μπήκα και πρώτη φορά στο φόρουμ του εσωτέρικα. Διαβάζω το βιβλίο του Γ. Μπαλάνου "Πέρα από το αίνιγμα της Πεντέλης" και κυριολεκτικά αναρωτιέμαι τι απ όλα ισχύει και τι είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Το προηγούμενο Σάββατο αποφασίζουμε να πάμε ξανά στη σπηλιά μαζί με άλλο ένα ζευγάρι και μια κοινή μας φίλη. Η αίσθηση του φόβου αυτή τη φορά δεν υπήρχε. Επειδή είχαμε παρέα; Επειδή οπως λένε η σπηλιά έχει και αυτή τις μέρες της; Δεν ξέρω. Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες με απλή ψηφιακή μηχανή μέσα στη σπηλιά. Οι φωτό είναι ο λόγος που σας γράφω. Κάποιες από αυτές παρουσιάζουν κάποια φαινόμενα που αφενός θα ήθελα να δει κάποιος πιο σχετικός με τη φωτογραφία σαν τέχνη μήπως δώσει κάποια εξήγηση και αφετέρου αν κάποιος άλλος έχει κάτι παρόμοιο ίσως να το συγκρίναμε. Αν και εφόσον οι διαχειριστές μου δώσουν το οκ θα τις ανεβάσω να τις δείτε. Μέχρι τότε σας αφήνω και θα τα πούμε ελπίζω σύντομα. Συγνώμη αν κούρασα ή αν ανακαινίζω ένα θέμα που μπορεί να το έχετε βαρεθεί.
Νούνι
Θα τις ανεβάσω αμέσως. Βασικά ο φίλος μου γιατί εγώ είμαι και ψιλοάσχετη. Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα θα τις δείτε σύντομα.
Nouni

Αυτές είναι οι φώτο. Αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει το κυκλικό σημάδι που βρίσκεται μονίμως πάνω από τη φίλη μας. Καθώς και το σύννεφο που εμφανίζεται δίπλα σε μένα. Εχω βάλει και μια που δεν έχει ούτε σύννεφα ούτε φωτεινές κηλίδες να δείτε τη διαφορά. Τα πρόσωπα τα έκοψα για ευνόητους λόγους. Η μηχανή είναι απλή ψηφιακή. Στην τηλεόραση οι φωτό φαίνονται πολύ πιο καθαρά.
Νούνι
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/02/2011 20:15:03
Νούνι