ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

z_i_p61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
02/11/2015, 03:51:08

Το χωρίο του Διογένη του Λαέρτιου το θυμάμαι από παλιά, όπου παραπέμπει στον Τίμαιο. Ο Διογένης γενικώς θεωρείται αρκετά αξιόπιστη πηγή, φαντάσου τα περισσότερα που ξέρουμε για τους αρχαίους φιλοσόφους είναι από αυτόν, κι ας τον χωρίζουν μερικοί αιώνες. Ωστόσο θα τα ψάξω καλύτερα τα "περί λογοκλοπής και εκδίωξης" που ξεκάθαρα αναφέρει και θα επανέλθω κάποια στιγμή αν βρω κάτι νέο. Έχε πάντως υπόψιν ότι η φήμη αυτή υπήρχε για τον Πλάτωνα στην εποχή του (το ξέρουμε και από άλλες πηγές), ασχέτως αν ήταν δίκαη ή όχι, το ότι είχε αντιγράψει κάποια πράγματα από τους Πυθαγόρειους. Μπορεί να ήταν δηλαδή και λάσπη κάποιων συγχρόνων του ωστόσο ότι υπήρχε μεγάλη φήμη υπήρχε και γενικώς ξέρουμε ότι ο Πλάτωνας ήταν ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικός στις επιρροές του (ακόμη και περιγραφές της Ατλαντίδας φαίνεται σε αρκετά σημεία να τις έχει δανειστεί -να το πω κομψά- από την Σχερία του Ομήρου, τη χώρα των Φαιάκων).

quote:
Κι όταν κανείς λειτουργεί με "άλλες πηγές και δικές μας σκέψεις, συσχετίσεις και συνειρμούς.", καλό θα είναι να το δηλώνει ξεκάθαρα και εξαρχής, γιατί αλλιώς μπλέκει με παρεξηγήσεις του τύπου που κατακεραύνωσες σφοδρώς τώρα τελευταία.

Πουθενά δε μπλέκω Dsm και καμία σχέση δεν είχα και δεν έχω με τακτικές που κατακεράυνωσα όπως λες...και δεν ξέρω που την βλέπεις εσύ αυτή τη σχέση!...εγώ εξέφρασα μία δική μου γνώμη (την οποία δεν πήρα από κάπου αλλού), με περίσσια βεβαιότητα η αλήθεια είναι διότι θεωρώ ότι προκύπτει από το ίδιο το κείμενο...όταν δηλαδή λέω ότι "είναι γενικώς άγνωστο ότι ο Εμπεδοκλής και ο Πλάτωνας εκδιώχτηκαν από την ομάδα των Πυθαγορείων επειδή φανέρωσαν κάποια απόρρητα" εδώ εκφράζω με βεβαιότητα μία γνώμη, και ακόμα και αν κάνω λάθος η άποψη αυτή είναι δική μουα...αν είναι έτσι αυτό μάλλον δε θα το μάθουμε ποτέ...και αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι αν οι Διογένης-Τίμαιος εννοούν αντιγραφή της προφορικής παράδοσης ή αντιγραφή κάποιων κειμένων περιορισμένης κυκλοφορίας...ο Διογένης λέει ότι ο Πυθαγόρας είχε γράψει βιβλία, οι Ιάμβλιχος-Πορφύριος λένε ότι δεν είχε γράψει τίποτα και μόνο προφορικά παρέδιδε...τέλος πάντων, άλλη στιγμή θα ψαχτούν αυτά

02/11/2015, 04:01:13
Kost
quote:
Έχε πάντως υπόψιν ότι η φήμη αυτή υπήρχε για τον Πλάτωνα στην εποχή του (το ξέρουμε και από άλλες πηγές), ασχέτως αν ήταν δίκαη ή όχι, το ότι είχε αντιγράψει κάποια πράγματα από τους Πυθαγόρειους.

Δεν με ενδιαφέρουν οι φήμες. Δώσε τις πηγές που ξέρεις. Ασχέτως αν η φήμη ήταν δίκαιη ή όχι?

Dishopefully as it seems, we have the worst possible understanding, dear.

Ως εκτούτου, άσε τον Εμπεδοκλή, τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα.

Περιορίσου σε θέματα, που ενδεχομένως γνωρίζεις καλλίτερα. Όπως το θέμα που θεματοθέτησες, και που όσο έγκυρη είναι του καθενός η άποψη, είναι και η δική σου:

"To παράδοξο του Fermi (περί εξωγήινων πολιτισμών)"

Υ.Γ. Αν και μοιάζει με προσωπική μομφή, δεν είναι. Ο μόνος τρόπος να παραμείνει το θέμα σου σε ένα σοβαρό επίπεδο, είναι να μην αρχίσει στραβά. Κι ο σίγουρος τρόπος να το κάνεις μόνος σου ντέφι, είναι να μιλάς για πράγματα που δεν κατέχεις, και να αυθαιρετείς με θολό τρόπο στις παρεμβάσεις και τα συμπεράσματά σου. Άσε που κάνεις και τον Μάριο να βαριέται.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

02/11/2015, 10:20:09
quote:

κάποιοι άνθρωποι να είχαν το χάρισμα τηε μακρυνής όρασης στο μέλλον...welcome to the machine

ενορατικούς τους λένε,τουλάχιστον αυτούς που έχουν ήχο και εικόνα.Να σου γράψω και ένα μυστικό...την τεχνολογία,αυτός τουλάχιστον που συναπάντησα εγώ,την βλέπουν σαν ψυχασθένιαward81!
Δεν με πιστεύεις;
Καλά,το πείραμα με την προβολή,δε νομίζω οτι ήταν σε HD αλλά δεν έχει και σημασία,της κότας στους ιθαγενής το ξέρεις;
Βλέπουν και προσπαθούν να ερμηνεύσουν!
Για πάρτη τους!
Μην κρίνεις ινα μην κριθείς, είναι το μοτο τους!
Υπάρχει και ένας εδώ μέσα,οχι οχι δε νομίζω οτι είναι ο ζιπάκος,ε simori?

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
02/11/2015, 12:26:24

quote:
Αν και μοιάζει με προσωπική μομφή, δεν είναι.

Και φαίνεται και είναι προωπική μομφή...έχει όλα τα γνωστά, καλά χαρακτηριστικά του 'σε περιμένω στη γωνία μπας και σε βρω καμπόσο'...'ποιός νομίζει δηλαδή ότι είναι αυτός ο kost που εκθέτει τους άλλους επειδή μπορεί να αντέγραψαν ή να κορόιδεψαν!"...Είναι άλλο το καλοπροαίρετο σχόλιο και η σωστή ερώτηση που έκανες στην αρχή και άλλο το να καταλήγεις λέγοντας "ασχολήσου kost με κάτι που κατέχεις και άσε τον Εμπεδοκλή και τον Πλάτωνα ήσυχους για τους οποίους δεν κατέχεις και αυθαιρετείς" (είσαι ο πρώτος που μού λέει ότι έχω μεσάνυχτα για τους αρχαίους μπάι δε γουέι, και μάλλον και ο τελευταίος)...

Στα προηγούμενα δύο μηνύματά μου ανέφερα λοιπόν αρκετά περί Αναξίμανδρου, Ομήρου κτλ, και αν ήταν για καθετί που λέω να παραπέμπω στις πηγές τότε θα έπρεπε να γράφω ολόκληρη εργασία σε καθε μήνυμα (το οποίο δεν σκοπεύω να κάνω). Ωστόσο όποτε κάποιος αμφισβητήσει κάτι που λέω πολύ καλά θα κάνει να μού ζητήσει κάποιες πηγές. Όπως έκανες εσύ, και στο οποίο σού απάντησα.

Χαίρομαι λοιπόν που σε ενδιαφέρι τόσο πολύ ο Πλάτωνας και ο Εμπεδοκλής και γι'αυτό σού παραθέτω εδώ άλλες πέντε-έξι πηγές που αναφέρονται στο θέμα περί της κατηγορίας της 'λογοκλοπής', η οποία εδώ που τα λέμε ήταν συχνή στην αρχαιότητα. Στο Πυθαγορικό όμως πλαίσιο όμως φαίνεται πως έχει και μία επιπλέον βαρύτητα λόγω δηλαδή του ότι γνωρίζουμε από πηγές ότι ήταν φειδωλοί στις όποιες δημοσιεύσεις τους.

Ξέρουμε επίσης λοιπόν ότι ο 'Τίμαιος' του Πλάτωνα είναι το μόνο Πυθαγορικό κείμενο που μάς έχει διασωθεί, και από τα ελ΄χιστα που κυκλοφορούσαν στα αρχαία χρόνια. Έχουν συμφωνήσει πολλοί μελετητές ότι όσον αφορά την ιστορία των ελληνικών μαθηματικών είναι αδύνατον να διακρίνουμε τι είναι Πλατωνικό και τι είναι Πυθαγορικό, και ότι ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η αναφορά του Αριστοτέλη στο ότι ο Πλάτωνας ακολούθησε σε αρκετά τους Πυθαγόρειους.

Για τις δε κατηγορίες της λογοκλοπής, πέρα από την αναφορά του Τίμαιου, και κατά τον Νεάνθη αρχικά οι Πυθαγόρειοι μοιράζονταν ανοιχτά πληροφορίες και γνώσεις μεταξύ τους, όταν όμως είδαν τον Εμπεδοκλή να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές στα ποιήματά του τότε τον έδιωξαν και αποφάσισαν διά νόμου να μην ξαναμοιραστούν πληροφορίες με ποιητές.

Για τον δε Πλάτωνα, έχουμε τουλάχιστον πέντε συγγραφείς που τον κατηγόρησαν ως λογοκλόπο, επιχειρώντας δηλαδή να θίξουν και την αυθεντικότητά του και τον ηθικό του χαρακτήρα (η λίστα φαίνεται στην τέταρτη πηγή παρακάτω): είναι ο Θεόπομπος ο Χίος (με την 'εν τω κατά της Πλάτωνος διατριβής'), μετά είναι ο Αριστόξενος, που θεωρούσε ότι η 'Πολιτεία' του Πλάτωνα ήταν αντιγραφή των 'Αντιλογικών' του Πρωταγόρα, ο Άλκιμος που θεωρούσε ότι ο Πλάτωνας αντέγραφε τον Επίχαρμο, αλλά και άλλοι, ο Τίμων ο Φλίος, ο Έρμπιππος (που κατηγορούσε τον Πλάτωνα ότι αντέγραψε τον Φιλόλαο), μέχρι και οι Επικούρειοι που τον κατηγορούσαν ότι τον τελευταίο μύθο της Πολιτείας τον πήρε από κείμενα του 'Ζωροάστρη'.

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είμαι σε θέση να κρίνω κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες αυτές (και ουδείς φυσικά είναι στη θέση αυτή), ωστόσο έχοντας δει ιδίοις όμμασιν ότι ο Πλάτωνας σε αρκετά σημεία δανείζεται και παραφράζει τον Όμηρο είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα το έκανε και για άλλους, ήταν δηλαδή ο ορισμός του πολυσυλλεκτικού συγγραφέα, και ακριβώς επειδή ήταν συγγραφέας-ποιητής γι'αυτό και δεν φανέρωνε τις πηγές του. Αυτό σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μειώνει το τεράστιο (και λίγα λέμε) ανάστημά του, ωστόσο καλό είναι να πούμε ότι την εποχή εκείνη για αρκετούς Έλληνες δεν θεωρούνταν και ο ορισμός της πρωτοτυπίας

https://books.google.co.uk/books?id=bKbsCAAAQBAJ&pg=PA221&dq=Plato+was+accused+of+plagiarism+on+many+occasions&hl=el&sa=X&ved=0CCsQ6AEwAWoVChMIrbTwlLvxyAIVRLYaCh1KTwL2#v=onepage&q=Plato%20was%20accused%20of%20plagiarism%20on%20many%20occasions&f=false

https://books.google.co.uk/books?id=of-ghBD9q1QC&pg=PA161&dq=Empedocles,+plagiarism&hl=el&sa=X&ved=0CCsQ6AEwAGoVChMIgebsgbzxyAIVzNsaCh0brAqX#v=onepage&q=Empedocles%2C%20plagiarism&f=false

https://books.google.co.uk/books?id=mpmCrQ7JkPgC&pg=PA165&dq=empedocles+was+accused+of+plagiarism&hl=el&sa=X&ved=0CCYQ6AEwAGoVChMIrKyGpbzxyAIVBkAaCh2kmgZL#v=onepage&q=empedocles%20was%20accused%20of%20plagiarism&f=false

https://books.google.co.uk/books?id=0LM3AAAAIAAJ&pg=PA165&dq=Plato%27s+plagiarism&hl=el&sa=X&ved=0CCoQ6AEwAGoVChMI6NC8pb3xyAIVCz8aCh23ZA5h#v=onepage&q=Plato's%20plagiarism&f=false

https://books.google.co.uk/books?id=p0ihjZufKncC&pg=PA156&dq=burkert,+plato%27s+plagiarism&hl=el&sa=X&ved=0CFIQ6AEwBWoVChMIq_vIpL7xyAIVBdIaCh0PEgxS#v=onepage&q=burkert%2C%20plato's%20plagiarism&f=false

https://books.google.co.uk/books?id=6RANh6FdAIsC&pg=PA333&dq=empedocles+banned+from+the+Pythagoreans&hl=el&sa=X&ved=0CFUQ6AEwB2oVChMInaTLrb_xyAIVzNcaCh0sOAPS#v=onepage&q=empedocles%20banned%20from%20the%20Pythagoreans&f=false

02/11/2015, 12:29:25

quote:
Άσε που κάνεις και τον Μάριο να βαριέται.

Ωχ, κάναμε τον πασά να βαριέται, με συγχωρείς Dsm, δεν θα ξανασυμβεί μην αγχώνεστε, όλα θα τα συζητήσουμε, και θα τις λύσουμε όλες τις απορίες του Μάριου που επείγεται να μάθει "αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι"

02/11/2015, 13:26:47
quote:

Αλλά επί της ουσίας, υπάρχουν εξωγήϊνοι?
Εχουν επισκεφθεί την Γη?
Εφυγαν?
Εμειναν?
Πάνε κι έρχονται?
Αν ναι, πόσες φυλές από αυτούς ήρθαν?
μας προστατεύουν από άλλα αρπακτικά κακών διαθέσεων?
μας επιτηρούν να ωριμάσουμε?
αν ναι, γιατί?
να μας φάνε ή να μας εκπολιτίσουν?

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτά τα θέματα. Είναι καθαρές εικασίες, τουλάχιστον όπως το έθεσα εγώ για κάποια από αυτά. "θα μπορούσαμε να υποθέσουμε", κάπως έτσι αρχίζεις να μιλάς για αυτά.

02/11/2015, 14:23:41
quote:
Kost
με συγχωρείς Dsm, δεν θα ξανασυμβεί μην αγχώνεστε, όλα θα τα συζητήσουμε, και θα τις λύσουμε όλες τις απορίες του Μάριου που επείγεται να μάθει "αν υπάρχουν εξωγήινοι ή όχι"

Ο Μάριος δεν έχει καούρα να μάθει.Ξέρει!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/11/2015, 14:29:23
quote:
Heretic
Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτά τα θέματα. Είναι καθαρές εικασίες, τουλάχιστον όπως το έθεσα εγώ για κάποια από αυτά. "θα μπορούσαμε να υποθέσουμε", κάπως έτσι αρχίζεις να μιλάς

Τι μας λες κυρ-Γιάννη?

Από μόνο του αυτό που έγραψες, είναι ολόκληρο μυθιστόρημα.

Γιατί να μην υπάρχει απάντηση?

1ον. πραγματικά δεν υπάρχει.
2ον. υπάρχει, αλλά δεν σου την λένε.

Τι λες να παίζει?

Και δεν πρόκειται για εικασίες, αλλά τουλάχιστον για ενδείξεις.
Και σε αυτές θέλω να εστιάσετε.
Προσπαθήστε λοιπόν να απαντήσετε.
Μην φοβάστε, δεν θα γίνετε περίγελως κανενός.Μέσα σε όλους σας υπάρχουν τα ερωτήματα, όπως και οι πιθανές ερμηνείες.
Απλά βγάλτε τα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/11/2015, 14:34:19
quote:
DSM
Τί ακριβώς θα σήμαινε για τον καθένα μας η επιβεβαίωση ή απόρριψη του σεναρίου της γενικευμένης ζωής?"

Απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα, ούτε καν από εσένα, αλλά δεν χτυπιέμαι και σαν το χταπόδι...

Χαχα

Για μένα η επιβεβαίωση του σεναρίου, με αφήνει απλώς αδιάφορο.Επειδή είμαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ζωή είναι γενικευμένη.Τόσο γενικευμένη, όσο και το σύμπαν που την περιέχει.

Τώρα απάντα κι εσύ στα δικά μου ερωτήματα.Και να απαντήσεις τόσο επιστημονικά, όσο και...αισθαντικά!
Ξέρεις εσύ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/11/2015, 14:48:20
quote:

Γιατί να μην υπάρχει απάντηση?

1ον. πραγματικά δεν υπάρχει.
2ον. υπάρχει, αλλά δεν σου την λένε.

Τι λες να παίζει?

Και δεν πρόκειται για εικασίες, αλλά τουλάχιστον για ενδείξεις.
Και σε αυτές θέλω να εστιάσετε.
Προσπαθήστε λοιπόν να απαντήσετε.
Μην φοβάστε, δεν θα γίνετε περίγελως κανενός.Μέσα σε όλους σας υπάρχουν τα ερωτήματα, όπως και οι πιθανές ερμηνείες.
Απλά βγάλτε τα!

Καμία απ οτις δύο. Ναι υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις. Αρα μόνο εικασίες μπορώ να κάνω. Εγω. Αν τωρα κάποιος άλλος είχε στενές επαφές... τι να πω... Οι αποδείξεις είναι πάντα το θέμα. Οσα έχω διαβάσει απο σοβαρούς ufoλογους (σαν τον Vallee) μάλλον συνηγορούν σε αυτό που γράφω.

evgeniosΜέλος
12/08/2004, 12:31:26
Καλησπέρα σε όλους!
Φίλε Κέλσο το βλέπεις πως κάνω τα λόγια μου πράξη...!!! Ελπίζω μόνο να ταιριάζει το θέμα στο forum...
Θα ήθελα την γνώμη σας για την τελειότητα. Κι ας ξεκινήσω τις ερωτήσεις μου...

Τί είναι το το τέλειο;
Είναι υποκειμενικό ή μπορεί να υπάρξει και αντικειμενικά κάτι τέλειο;
Πρέπει να υπάρχει;
Για ποιον λόγο;
Μπορούμε να φτάσουμε στην τελειότητα και αν ναι πως;
Ή μήπως είναι κάτι που ανήκει στο θεϊκό στοιχείο μόνο;
Γιατί την αναζητούμε τόσο πολύ;
Για χρήμα, δόξα, αναγνώριση, αρμονία;
Από εγωϊσμό, περιέργεια, ένστικτο;
Μήπως είναι ένα κίνητρο για την πρόοδο;

Η αναζήτηση του τέλειου υπάρχει παντού: στην τέχνη, στην ζωή, στα αθλήματα, στην ίδια μας την ψυχή...
Το ερώτημά μου είναι: Γιατί;

seminaΜέλος
12/08/2004, 20:06:03
TI EINAI TO TEΛEIO????ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,'Η ΕΙΝΑΙ????ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ??ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ?ΓΙΑΤΙ ΠΑΣΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ??ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ??ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ!!!ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??ΝΑ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ???ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!!! ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ..ΓΙΑΤΙ????Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ..ΜΑΛΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ!!!(ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑΩ)ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ..
ΦΙΛΙΚΑ

ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ

15/08/2004, 17:44:25
quote:
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ???ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!!! ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ,ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ..ΓΙΑΤΙ????Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ..ΜΑΛΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩΙΣΤΗΣ!!!(

Δεν είναι έτσι... κάνεις φρικτό λάθος..

Σκοπός του ανθρώπινου είδους .. ειναι να υποβαθμίσει στο ελάχιστο τα ζωώδη ενστικτά του....

Η αναζήτηση της τελειότητας δεν εχει να κάνει με τον εγωισμό, ούτε με την αναζήτηση μιας δεύτερης γυναίκας πιο τέλειας...

Η αναζήτηση της τελειότητας .. ειναι μια πολύ φιλοσοφημένη άποψη , ενα άπιαστο όνειρο, που οσο και να προσπαθήσει κάποιος έστω και αν το εχει φιλοσοφήσει , δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει..
Οι απόψεις σε οτι αφορά την τελειότητα διίστανται, αναλόγως απο ποια οπτική γωνία τη βλέπει κανείς , οπως εσύ πχ
Εγώ προσωπικά νομίζω οτι ίσως, λέω ΙΣΩΣ η τελειότητα να μην αφορά τον άνθρωπο με την σημερινή του μορφή.
ΙΣΩΣ να αφορά τον ΑΝΘΡΩΠΟ που να μπορεί να φέρει άξια τον τίτλο αυτό... τον ΆΝΘΡΩΠΟ που θα έχει ξεπεράσει τα ζώωδη ενστικτά του, δεν θα τον εξουσιάζουν πλέον τα πάθη του, ούτε οι σωματικές του ανάγκες, θα εχει εξασφαλίσει την ειρήνη σε ολον τον πλανήτη και σίγουρα θα εχει δώσει σε ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ επάνω σε αυτόν τον πλανήτη την ευκαιρία να γεννηθεί, και να πεθάνει με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

seminaΜέλος
15/08/2004, 23:53:57
ΚΑΛΩΣ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ..ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ,Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΚΑΛΥΡΕΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ..ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ALLZZARO

Edited by - semina on 15/08/2004 23:57:29

evgeniosΜέλος
16/08/2004, 13:52:04
Καλή μου semina βασιζόμουνα σε σένα!

Λοιπόν, αν είναι κάποιος τέλειος τότε τι κάνει; Οι ινδουιστές θεωρούν την ένωση με το μπράχμαν σαν τελειότητα... Κι αυτό γιατί μετά σταματάνε να ενδιαφέρονται για κάτι άλλο... Γι'αυτόν τον κόσμο είναι πλέον νεκροί, άχρηστοι (ας μου επιτραπεί η λέξη)... Γιατί όμως; Γιατί απλά δεν θέλουν να προσφέρουν άλλο στον κόσμο, εκεί κρύβεται ο εγωισμός της τελειότητας.
Είπες πως ο τέλειος ζητά κάτι τέλειο στην ζωή του.
Για ποιον λόγο; Ο τέλειος δεν θα έπρεπε να είναι οδηγός για τους υπόλοιπους; Δεν θα έπρεπε να τους συμπαραστέκεται και να τους βοηθά;
Ο Θεός είναι τέλειος(;). Κι όμως κατέβηκε σ'εμάς (με οποιανδήποτε μορφή: Χριστός, Βούδας κτλ...) για κάποιον λόγο.
Όσο για την αναζήτηση της τέλειας γυναίκας, δεν υπάρχει!!!:)))
Όπως και δεν υπάρχει ο τέλειος άντρας. Συμβιβαζόμαστε με κάποια πράγματα...:)))
Μήπως όμως τα μπλέκουμε λιγάκι; Τελειότητα είναι να είσαι τέλειος ή να έχεις τον τέλειο σύντροφο, το τέλειο σπίτι, την τέλεια δουλειά, τα τέλεια παιδιά;
Τέλος, κάτι που είπες: Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από κάτι άλλο; Το τέλειο δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει;
Θα ήθελες να ήσουν τέλεια;;;

Φιλικά
Ευγένιος

16/08/2004, 13:58:34
quote:
Δεν είναι έτσι... κάνεις φρικτό λάθος..

Αγαπητή Σεμίνα.. μάλλον μίλησα λίγο εγωιστικά.. Λάθος μου sorry..
Nα επανορθώσω

quote:
ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ,Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ

Συμφωνώ απολύτως..είναι μια άποψη και αυτή που εκφράζεις..
Εγώ το πήγα πολύ μακρυά ..
sorry και πάλι..

evgeniosΜέλος
16/08/2004, 14:03:40
Φίλε ALLZZARO
Συμφωνώ και δεν συμφωνώ με όσα λες...!!!!!
Πραγματικά ψάχνουμε μέσα μας να γίνουμε Άνθρωποι, να ξεπεράσουμε κάθε άλλο ένστικτο, να μην έχουμε πάθη. Όμως με τρομάζει κάπως αυτή η ιδέα.
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε απαθείς και αδιάφοροι σε κάθε ερέθισμα, σε κάθε πάθος, με αποτέλεσμα τελικά να μην ζούμε; Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς έστω και την πιο μικρή επιθυμία; Χωρίς έστω και το πιο μικρό ένστικτο επιβίωσης; Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!

Τελικά, μπορούμε να το αντέξουμε; Κι αν το αποκτήσουμε, μήπως θα πρέπει να χάσουμε όλα τα άλλα;

16/08/2004, 14:12:46
Φίλε Ευγένιε...

quote:
Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε απαθείς και αδιάφοροι σε κάθε ερέθισμα, σε κάθε πάθος, με αποτέλεσμα τελικά να μην ζούμε; Πως θα ζήσει ένας άνθρωπος χωρίς έστω και την πιο μικρή επιθυμία; Χωρίς έστω και το πιο μικρό ένστικτο επιβίωσης; Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!

Η τελειότητα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φιλοσοφία.
Φτιάχτηκε για ολους τους ανθρώπους απο τους πιο απλούς μέχρι και τους πιο φιλοσοφημένους..
Τα πράγματα είναι λοιπόν απλά .. πολύ απλά... τόσο απλά που δεν μπορείς να φανταστείς πόσο... ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ...

Ηδη λοιπόν δεν θα ήθελες να εφαρμόσεις μερικά μικρά και ταπεινά απλά που θα σε κάνουν να διαφέρεις απο το ζωικό βασίλειο..
Σκέψου λοιπόν να σου πω και αλλα που αφορούν τον έρωτα, τα χρήματα, τη γεύση, τη φαντασία, και γενικά τις σωματικές ανάγκες.

Η τελειότητα φίλε μου είναι απλή και την γνωρίζουν οι πάντες...
Αυτοί που θα προσπαθήσουν να την εφαρμόσουν θα στερηθούν πολλά.
Αυτό που θα πρέπει να σκεφθείς λοιπόν είναι αν αξίζει τον κόπο να είναι κανείς τέλειος...

Edited by - allzzaro on 16/08/2004 14:24:46

16/08/2004, 14:21:18
quote:
Αν το τέλειο είναι αυτό, τότε δεν νομίζω πως θα το ήθελα!

Μην σε τρομάζει η τελειότητα..
Για αυτό η ανθρώπινη παρουσία είναι υπαρκτή επάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω , ούτε ειμαι αρμόδιος να σε πληροφορήσω, ούτε υπάρχει κανένας επάνω σε αυτόν τον πλανήτη να σε πληροφορήσει ΓΙΑΤΙ δεν δημιουργηθήκαμε κατευθείαν τέλειοι .. αφού γινόταν..
Μάλλον λοιπόν πρέπει να γίνουμε τέλειοι αφού αναγνωρίσουμε το να μην είμαστε τέλειοι...

Προσωπικά ομως νομίζω οτι η τελειότητα δεν χωρά σε αυτή τη διάσταση.
Οσο και να προσπαθήσει κάποιος να είναι τέλειος κάπου θα λυγίσει.
Και πάλι προσωπικά νομίζω ομως οτι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ως υποτιθέμενοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα πρέπει να γνωρίζουμε την ``θεωρία της τελειότητας``.
Ετσι για να ξέρουμε απο που θα ξεκινήσουμε...

seminaΜέλος
16/08/2004, 15:18:15
ΦΙΛΕ allzzaro,
ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ..ΙΣΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΩ ΚΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..
ΦΙΛΙΚΑ