- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
εξής συγκλονιστικό:Οι γιατροί στήσανε οφ σόρ εταιρίες, ώστε να
πληρώνονται εκεί τα "φακελάκια" που θα ζητάνε απο τους ασθενείς
τους....
"Του Γιώργου Σόμπολου
Για ακόμη ένα έτος τα διαχρονικά «βασίλεια» της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα, συνεχίζουν να είναι οι πολεοδομίες, οι νομαρχίες, οι δήμοι και οι κοινότητες, οι υπηρεσίες για το περιβάλλον, το σύστημα Υγείας όπου κάνουν θραύση τα φακελάκια, οι οικονομικές υπηρεσίες και τα υπουργεία.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος παρουσίασε χθες την ετήσια έκθεσή του για το 2008.
Η πολυσέλιδη έκθεση, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαιώνει ότι τα χρόνια περνούν χωρίς να γίνεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να λυθεί η κακοδιοίκηση που οδηγεί στη διαφθορά στο Δημόσιο.
Οι υπηρεσίες δεν εκτελούν αλλά ούτε και συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, ενώ είναι χαρακτηριστική η μεγάλη καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
«Μαύρο πρόβατο» του Δημοσίου με την ευρύτερη έννοια αναδεικνύονται και πάλι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πολεοδομίες, μεταφορές, περιβάλλον, δημόσια έργα και άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι οι βασικές εστίες κακοδιοίκησης στους OTA.
«Οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι σχεδόν όλες ελλειμματικές, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες είναι ελλιπείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ρακιντζής άσκησε κριτική στα πειθαρχικά συμβούλια, που αποτελούνται κυρίως από συνδικαλιστές, των οποίων οι κρίσεις είναι πάντα αθωωτικές και στις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που πάντα φέρουν τον χαρακτηρισμό «εξαίρετος». «Δεν είναι δυνατόν 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι να είναι εξαίρετοι», σημείωσε...
Σύμφωνα με τα στοιχεία: Το 21,7% των υποθέσεων αφορούσε κάποια δημόσια υπηρεσία, το 20,6% τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, το 19,7% οι δήμοι και οι κοινότητες και το 10,7% οι εποπτευόμενοι ιδιωτικοί φορείς. Ανά θεματική κατηγορία το ποσοστό των υποθέσεων ανέρχεται σε 31,5% για οικονομική διαχείριση - ελέγχους, 14,6% πολεοδομικά θέματα, μεταφορές - επικοινωνίες 11%. Εντυπωσιακές και καθόλα σοκαριστικές είναι ορισμένες από τις υποθέσεις που ανέλυσε ο κ. Ρακιντζής:
Φακελάκι
«Χρυσές δουλειές» έκανε επιμελητής του ΚΑΤ, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και σύμφωνα με τις έρευνες σε διάστημα 6 ετών είχε αποκτήσει εισόδημα άνω των 2 εκατ. ευρώ από «φακελάκια». Ο γιατρός αθωώθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο υποστηρίζοντας ότι οι... ασθενείς του ήταν όλοι φίλοι και συγγενείς που γιόρταζαν.
Ο γιατρός είχε συνολικά 36 λογαριασμούς σε πέντε τράπεζες, χρηματιστηριακές συναλλαγές μεγάλων ποσών μέσω τεσσάρων χρηματιστηριακών εταιρειών, ενώ ήταν ιδιοκτήτης και 14 ακινήτων, μεταξύ των οποίων σπίτια, οικόπεδα αλλά και ενός καταστήματος, ενώ στην εφορία δήλωνε 33.000 ευρώ. Πλέον εκκρεμεί εναντίον του πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή.
Εντυπωσιακή είναι η περίπτωση γιατρών με υπεράκτιες εταιρείες: «Κάποιοι γιατροί έχουν ιδρύσει off shore εταιρείες, όπου βάζουν τα εισοδήματα από τα φακελάκια» εξήγησε ο κ. Ρακιντζής. Σε άλλη περίπτωση, τριάντα γιατροί του ΕΣΥ, οι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται στον εισαγγελέα, έβαζαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις εφημερίες πελάτες για πλαστικές εγχειρήσεις.
Το θέμα βέβαια, είναι ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα, ειναι όχι
ενδεικτικό,αλλά χαρακτηριστικό...
όλο ζήτημα, εδώ και δεκαετίες φρενήρους ρυθμού, είναι το
πώς θα μας τα πάρουν...
Για να μας τα πάρουν,βρίσκουν τρόπους, να μας αφήσουν να
πάρουμε μια ανάσα, δεν πρόκειται...
Δεν είναι οργανωμένο αυτό , ώστε να γίνει εξαρτημένος ο πολιτης;
Δεν υπάρχει σήμερα, κιόλας, μεγάλη εξάρτηση, απο την κάθε μέρα,
αφού δεν ξέρεις πόσο τη βγάζεις με τα λεφτά που έχεις....Το
άγχος, μεγάλο, ο φόβος μην εκτεθείς, μεγάλος...
Σε τέτοιες συνθήκες, καταλύεται η δημοκρατία και κανείς, ή σχεδόν
κανείς δεν αντιδρά...
Δεν έχει κουράγιο κανείς για να αντιδράσει...Ότι θέλουν κάνουν....
Μας έχουν υποδουλώσει κι όλας...
Οι αλλαγές στη ζωή μας, σαρρωτικές,δεν προλαβαίνουμε να τις
αφομειώσουμε....
Κάποια στιγμή, θα ξυπνήσουμε σε ένα κόσμο, που δεν έχουμε θελήσει,
αλλά και δεν θα μπορουμε να αλλάξουμε....
κατασταλτικό μηχανισμό κατά του Έλληνα πολίτη, την
απαγόρευση του καπνίσματος..Κι αυτό βοηθάει, στο να μην
καταλαβαίνουμε τι γίνεται, ή να μην το ψάχνουμε....
Είμαστε γενικά χαλαροί εμείς οι Έλληνες και, πάντα,
ψιλοπαράνομοι, τώρα, θα είμαστε σίγουρα πιο εκτεθειμένοι,
σε έλεγχο και ασύμβατες με τους νόμους της χώρας ενέργειες...
Κατάλυση του υπάρχοντος κράτους....
Κι αυτό το μέτρο, κατά την γνώμη μου, είναι μέσα στο σχέδιο
ελέγχου με τον φόβο, του πολίτη, γεμίζοντας την ζωή του με
απαγορεύσεις, σε ότι του αρέσει και ασυδοσία σε ότι άχρηστο...
Πολεμάνε πραγματικά περίεργες δυνάμεις τον πολίτη,αλλά, τόσο
πολυ, τόσο αδυσώπητα, για να τον κανουν να ευχαριστει που
ζει και μόνο;
Τι ζητάνε απο αυτόν τον απλό πολίτη, ξέρουνε;
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Και φυσικά δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο νέο φόβητρο και
κατασταλτικό μηχανισμό κατά του Έλληνα πολίτη, την απαγόρευση του καπνίσματος..
Το θέμα του καπνίσματος είναι μεγάλη ιστορία και δε νομίζω ότι εντάσσεται στη σειρά των μηχανισμών, τα οποία στα προηγούμενα Posts σου επικαλείσαι.
quote:
μέσα στο σχέδιο ελέγχου με τον φόβο, του πολίτη, γεμίζοντας την ζωή του με απαγορεύσεις, σε ότι του αρέσει και ασυδοσία σε ότι άχρηστο...
Εγώ πάλι, ως μη καπνιστής (και όχι ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ, όπως κάποιοι ξύπνιοι των ΜΜΕ σπεύδουν να πουν) θα σου πω ότι το τσιγάρο είναι ασυδοσία σε κάτι άχρηστο και απαγόρευση σε κάτι που αρέσει σε οποιοδήποτε εύλογο ον (τον καθαρό, κατά το δυνατόν, αέρα σε κλειστό χώρο και το να μη ζέχνει καπνίλα). Μου κάνει εντύπωση που εσύ, βάσει των θέσεων που έχεις σχετικά με τις "ταπεινές" ανθρώπινες εξαρτήσεις και επιθυμίες, δείχνεις (ή έτσι αφήνεις να εννοηθεί) ότι υποστηρίζεις αυτή τη μορφή εξάρτησης.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 03/07/2009 13:05:47
που δεν πάει το μυαλό σου, είναι πεδία ελέγχου των
συναισθηματικών καταστάσεων των ανθρώπων...Εδώ και καιρό....
Άρχισε μετά τον 2ο Παγκόσμιο,μεταξυ αμερικάνων και Ρώσσων...Θέλω
να πιστεύω, ότι κάτι έχεις ακούσει επ ΑΥΤΟΎ.....
Αυτό που υποστηρίζω εγω, με αφρομή το κάπνισμα, επειδή ειμαι
καπνιστής, είναι ότι,το χρησιμοποιούν για να ελέγξουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού που καπνίζει..Απο αυτό τι δεν κατάλαβες;
Ο έλεγχος του ανθρώπου, απο κάποιους που κρύβονται πίσω απο
κυβερνήσεις και παγκόσμιους οργανισμούς, είναι το θέμα...
Αν το πρόσεξες..Γι αυτό μιλάμε...
Ας καπνίζει αλλα δεν του φταίμε εμείς που δεν καπνίζουμε .
Τώρα γιατι πήραν αυτό το μετρο ? μάλλον τα έβαλαν κάτω και είδαν ότι
Δεν τους συμφέρει οικονομικά βαση στατιστικής και το ποσοι θάνατοι
Και αρρώστιες Οφείλονται στο συστηματικό κάπνισμα αρα επιβαρύνεται
Το σύστημα οικονομικά .
Με άπλα λογια δεν τους συμφέρω οικονομικά μην πιστέψει κανεις ότι
Νοιάστηκαν για την υγεία μας όλα τα βλέπουν με λεφτά .
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Φίλε μου Kostakis,όχι μόνο το κάπνισμα, αλλά πολλά άλλα
που δεν πάει το μυαλό σου, είναι πεδία ελέγχου των συναισθηματικών καταστάσεων των ανθρώπων...
Πολύ υποτιμάς τις γνώσεις μου, αλλά δεν πειράζει. Καλύτερα να νομίζεις έτσι, σε αφήνω στη νιρβάνα σου...
quote:
Θέλω να πιστεύω, ότι κάτι έχεις ακούσει επ ΑΥΤΟΎ.....
Όχι, γιατί γεννήθηκα από ένωση Ελ με άνθρωπο, ερχόμενος από το Σείριο (όχι το ΣΕΑ).
Τι να σου πω αγαπητέ μου; αφού τα ξέρεις όλα εσύ, μου αρκεί.
quote:
Αυτό που υποστηρίζω εγω, με αφρομή το κάπνισμα, επειδή ειμαι
καπνιστής, είναι ότι,το χρησιμοποιούν για να ελέγξουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού που καπνίζει..Απο αυτό τι δεν κατάλαβες;
Αυτό είναι προέκταση του
quote:
το νέο φόβητρο και κατασταλτικό μηχανισμό κατά του Έλληνα πολίτη, την απαγόρευση του καπνίσματος..
Εγώ πάντως από το δεύτερο κατάλαβα ότι θεωρείς αρνητικό το μέτρο κατά του καπνίσματος.
Στο πρώτο όμως λες ότι το κάπνισμα αποτελεί μέτρο ελέγχου του πληθυσμού.
Άρα και τα δύο μέτρα ελέγχου τα θεωρείς... και το κάπνισμα και την απαγόρευσή του!!!
Οκ, ο,τι πεις!!
quote:
Ο έλεγχος του ανθρώπου, απο κάποιους που κρύβονται πίσω απο
κυβερνήσεις και παγκόσμιους οργανισμούς, είναι το θέμα...
Αν το πρόσεξες..Γι αυτό μιλάμε...
Αλήθεια, θες να σου απαντήσω σοβαρά σε αυτό;;;
Αν δε θες διάλογο στο topic σου, γράφε το από την αρχή να μην ταλαιπωρούμαστε. Δεν είαστε του επιπέδου σου ασφαλώς, αλλά ενημέρωσέ μας τουλάχιστον.
Δε θα πω άλλη κουβέντα, ειλικρινά απαξιώ.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Και φυσικά δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο νέο φόβητρο και
κατασταλτικό μηχανισμό κατά του Έλληνα πολίτη, την
απαγόρευση του καπνίσματος..Κι αυτό βοηθάει, στο να μην
καταλαβαίνουμε τι γίνεται, ή να μην το ψάχνουμε....
trexagireve
quote:
Κι αυτό το μέτρο, κατά την γνώμη μου, είναι μέσα στο σχέδιο ελέγχου με τον φόβο, του πολίτη, γεμίζοντας την ζωή του με απαγορεύσεις, σε ότι του αρέσει και ασυδοσία σε ότι άχρηστο...
Eίσαι και καπνιστής Βαγγέλη.. αααα. με απογοητεύεις..
Κοίταξε σε αυτό που λές μπορεί να έχεις και δίκιο.
Το παράνομο και οσο πιο απαγορευμένο είναι τόσο περισσότερο εθίζεται ο αλλος.. Ισως και αυτό που λές.. δλδ... ο φόβος.. ενώ απο τη μία να φαίνεται οτι γίνεται κάτι καλό για τον άνθρωπο τον πολίτη, στην ουσία θα προκληθεί φόβος.
Εχω την εντύπωση Βαγγέλη οτι αυτό θέλεις να πεις..
Edited by - allzzaro on 03/07/2009 20:47:55
ενδιαφερον θα ελεγα εαν ειναι αληθινο , αλλα δεν εχω κατι υποψιν μου για "ελεγχο συναισηματικων καταστασεων" ή εκτος εαν το γνωριζω με καποιο αλλο ορο , εχεις μηπως καποιο βιβλιο οπου γινεται αναφορα ή καποιο λινκ ?
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
.
ρε συ ζηλευεις?
ΞΥΔΙ!
.
ΛΟΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
σαν πολυ ωρα δεν εμεινε το τοπικ στον αερα???
εκτος κι αν το αφηνετε σαν παραδειγμα για να ξεχωριζουμε τους αληθινους κομιτατζηδες βιετκονγκ...
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Έγινε μετατροπή του τίτλου(αφαίρεση λέξεων εκεί όπου υποδεικνύεται με *) και αφαίρεση ολόκληρου του κειμένου του μηνύματος, εξαιτίας υβριστικών, υποτιμητικών, παραπλανητικών, προσωπικού χαρακτηρισμού και άλλων τύπων ιδιαίτερα αρνητικής χροιάς περιεχομένων. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε.
----------------------
jonniebegood, είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήσουν "απασχολημένος" με το να επιθυμείς τόσο πολύ να εκφράσεις κάποια πράγματα που προφανώς σε πιέζουν ιδιαίτερα,
"σαν πολυ ωρα δεν εμεινε το τοπικ στον αερα???
εκτος κι αν το αφηνετε σαν παραδειγμα για να ξεχωριζουμε τους αληθινους κομιτατζηδες βιετκονγκ..."
θα έβρισκες σίγουρα κάποιον πραγματικά λειτουργικό τρόπο ώστε να ειδοποιήσεις κάποιον ή και κάποιους από τους Συντονιστές γι'αυτό το προβληματικό Θέμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιληφθούν της κατάστασης εφόσον θα γνώριζαν πλέον την ύπαρξή του κι εσύ θα είχες βοηθήσει σε αυτό.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------