ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

axilmar30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
arisseiriosΜέλος
15/08/2005, 16:21:44
quote:

Όχι, η απάντησή μου δεν ήταν αυτή!

Ας το πω περιγραφικά για να μην υπάρχουν παρερμηνείες λόγω .. του λεξικού. Μπορεί κάτι να είναι πεπερασμένο αλλά όχι περιορισμένο.

Μπορεί δηλαδή να έχει όρια αλλά όχι αρχή και τέλος, όπως η επιφάνεια μιας σφαίρας.

Και ο Θεός λοιπόν δεν έχει όρια χρονικά και χωρικά, δεν έχει δηλαδή αρχή και τέλος, είναι Αιώνιος και Άχρων, αλλά ωστόσο θα μπορούσε να είναι πεπερασμένος, στον χωροχρόνο, όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί ο Θεός είναι Πνεύμα και έτσι ενώ δεν είναι περιορισμένος χωρικά και χρονικά, ωστόσο μπορεί σε άλλες διαστάσεις να είναι πεπερασμένος.

Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν έχουν νόημα συγκρίσεις με χωρικό ή χωρικό περιεχόμενο, όπως ισχυρότερος ή βαρύτερος, κλπ.

Ουσία του Θεού είναι ο Λόγος (Θεός ην ο Λόγος) και ο Λόγος είναι Άπειρος και Έξω από τον χρόνο. Πεπερασμένες είναι οι αναπαραστάσεις.

Με λίγα λόγια, μπορεί εμείς να θεωρούμε τον Θεό πεπερασμένο κάτω από το πρίσμα του χωροχρόνου, όπου ερμηνεύουμε τα πάντα, αλλά ο Θεός είναι μη περιορισμένος σε συστήματα άχρονα και αιώνια.

Α.

Η σφαίρα ως προς τον εαυτό της δεν έχει αρχή και τέλος και συνεώς δεν έχει όρια. Ποιά είναι τα όριά της; Έχει όμως διαστάσεις οι οποίες την περιορίζουν στον χωροχρόνο. Περι-ορίζω=θέτω όρια γύρω γύρω. Πεπερασμένος=αυτός που έχει πέρας (δηλ. τέλος) άρα έχει όρια.
Το τί μπορεί να συμβαίνει δεν αποτελεί επιστημονική, ούτε καν λογική εξήγηση. Ερμηνεύουμε βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και ονειροπολούμε ανευ αυτών. Επιλογή! Ωστόσο αν υπάρχει Θεός δεν είναι περιορισμένος ούτε φυσικά πεπεραμένος, στις παρούσες ή σε άλλες διαστάσεις. Αν υπάρχει αποτελεί κοσμική δύναμη που διέπει όλο το σύμπαν και όλες τις διαστάσεις. Στην περίπτωση αυτή ο θεός των χριστιανών είναι μόνο αναπαράσταση-εικόνα του πραγματικού θεού, περιορισμένου στις ανθρώπινες ανάγκες, φοβίες, αντιλήψεις αυτών που τον δημιούργησαν.
nikostheaterΜέλος
15/08/2005, 20:16:39
quote:
nikostheatre ειναι η δεύτερη φορά που ανακατεύεσαι χωρίς να σου έχω απευθύνει το λόγο

Είσαι τόσο κολλημένος και τόσο ηλίθιος που προφανώς δεν κατέχεις και λίγη αίσθηση του χιούμορ.
Ξέρω οτι πρέπει με κάποιο τρόπο να παπαγαλίσεις αυτά που ακούς απο τα παπαδαριά που σου πιπιλάνε το μυαλουδάκι σου (αν υπάρχει ακόμη) αλλά τουλάχιστον βρες τις κατάλληλες στιγμές για να μην εκτίθεσαι συνέχεια που θες και να μου εξηγήσεις κακομοιράκο. Ανοιξε λίγο το μυαλουδάκι σου πρώτα (ξαναλέω αν υπάρχει).
Αντε λοιπόν τώρα στα κουβαδάκια σου κολλημένε με την μπάλα και κοίτα να αλλάζεις και καραμελίτσες που και

Αν χιουμορ ειναι να προσβαλλεις τους αλλους τοτε συγνωμη,δεν ειναι το στυλ του χιουμορ που μαρεσει.
το αν μου πιπιλαει καποιος το μυαλουδακι η οχι και το αν εχω μυαλο δεν εισαι εσυ καταλληλος να το κρινεις.
Και φυσικα με τον τροπο που με προσεβαλλες μαλλον εσυ δειχνεις για ηλιθιος,οποτε δεν εισαι ουτως η αλλως καταλληλος να με κρινεις.
Σου συνιστω να αλλαξεις χιουμορ και να σταματησεις να προσβαλλεις τους αλλους.ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!
15/08/2005, 21:09:26

actr Έχασες τον έλεγχο, σε παρακαλώ να χρησιμοποιείς εκφράσεις που δεν προσβάλουν τους συνομιλητές σου.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

snoopyΜέλος
15/08/2005, 21:23:52
quote:
nikostheater:
Και φυσικα με τον τροπο που με προσεβαλλες μαλλον εσυ δειχνεις για ηλιθιος,οποτε δεν εισαι ουτως η αλλως καταλληλος να με κρινεις

Αυτή είναι η τακτική του φίλε, προηγήθηκα και εγώ πολλές φορές πρίν απο εσένα όποιος δέν συμφωνεί μαζί του αυτά ακούει
15/08/2005, 22:34:35
Αντί να μπούμε να κάνουμε ένα διάλογο της προκοπής εμείς τρωγόμαστε....
Δε μπορώ όμως να βλέπω γραμμένο οτι σε αυτά τα θέματα προσβάλλονται οι Χριστιανοί από "εμάς τους άθεους" κτλ.
Όταν υπάρχουν μέλη που μας στολίζουν με χαρακτηρισμούς προσβλητικότατους γιατί δεν τους το επισημαίνει κανένας, βρέ παιδιά?
Λάθη γίνονται κι από τις 2 πλευρές, μη χρεώνουμε μόνο τη μία.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

actrΜέλος
15/08/2005, 23:36:37
quote:
Μπορεί ο Θεός να δημιουργήσει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει?

Νομίζω πως φαίνεται καθαρά πως περί πλάκας πρόκειται.
Αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει τότε μάλλον έχει πρόβλημα και έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αν νομίζει πως έτσι προσβάλλω την πίστη κάποιου

quote:
Γινεται ο actr να ωριμασει για λιγο;οχι για παντα,μονο για λιγο,για να σταματησει επιτελους να κανει ηλιθιες ερωτησεις.
Πρωτα πρωτα στην ερωτηση σου δεν περνεις υποψη σου τι οντοτητα ειναι ο Θεος,δευτερον δεν περνεις υποψη σου τι ειναι η πετρα και τι το Συμπαν και τριτο αγνοεις προφανως την εννοια της δημιουργιας.
Οταν μεγαλωσεις,ελα να σου εξηγησω την "αγαθη" απορια σου.
Μα ποτε θα σοβαρευτουν ορισμενοι;

Ποιός προσβάλλει ποιόν λοιπόν τώρα?
Οταν λοιπόν εμένα φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ με προσβάλλουν, ετσι αντιδρώ και χάνω τον έλεγχο τί να κάνουμε

nikostheater καταλαβαίνω την προσπάθειά σου να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις εδώ μέσα, αλλά επειδή φαίνεται δεν ξέρεις τί να πείς σχολιάζεις τα λόγια των άλλων. Χαρακτηριστικό των ανθρώπων του επιπέδου σου. Ευτυχώς το μόνο που κάνεις είναι να εκτίθεσαι
αντε στα κουβαδάκια σου τώρα λοιπόν

15/08/2005, 23:46:10
axilmar:
«Μαλιστα...και γιατι ειναι προβλημα αυτο; εαν δεν ειναι ο Θεος το Α και το Ω, ποιος θα ειναι; εγώ ή εσυ;»

Η απάντηση αυτή σκοπό είχε να εξηγήσει ότι ακριβώς ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΝΑΣ «ΠΡΩΤΟΣ» ΚΑΙ ΕΝΑΣ «ΔΕΥΤΕΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ. Τόσο ο Ιησούς, όσο και ο Ιεχωβάς, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.

Τώρα, εάν και κατά πόσο είναι ή όχι ετούτος ο θεός, ή ο οποιοσδήποτε άλλος, πράγματι το Α και το Ω, αυτό μάλλον θα παραμείνει στο σκοτάδι της εσχατολογικής αναζήτησης και φαγωμάρας περί του……ορθού copy-right μεταξύ των εκατοντάδων Αβρααμικών κλάδων!

velialΜέλος
16/08/2005, 00:46:34
Και οι Εθνικοί και οι Χριστιανοί περιβάλλονται από δυσιδεμονίες που μάλλον κακό τους κάνουν. Φυσικά, μπορεί κάποιος μέσα του να νιώθει πολύ ωραία, πιστεύοντας ότι η Αγία Θέκλα τον προστατεύει, ή ο Άρης θα πολεμήσει τους εχθρούς του. Όταν όμως προσπαθεί να επιβάλλει τα (ανυπόστατα) πιστεύω του σε άλλους, ή να πείσει ότι ο Ιεχωβάς- Φονιάς είναι καλύτερος από τον Δία- Κεραυνοεμπρηστή, τότε... άστα!
Οι μεν φυσικές δυνάμεις έχουν μελετηθεί και εξηγηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ η δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου δεν προυποθέτει την ύπαρξη Θεού... Το μόνο που μένει λοιπόν είναι η μετά θάνατον ζωή, μια έννοια αβάσιμη, και ένας αδόκιμος όρος. Ας αφήσουμε το μετά λοιπόν, και να δούμε τι κάνουμε τώρα. Οι αυθαίρετες δοξασίες τύπου Δίας και Σαβαώθ, δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο αντιπαραθέσεις και παρηγοριές.
Στην τελική, όταν θα πεθάνουμε θα τα μάθουμε όλα...
dimitris2Μέλος
16/08/2005, 02:12:30
quote:

Φυσικά, μπορεί κάποιος μέσα του να νιώθει πολύ ωραία, πιστεύοντας ότι η Αγία Θέκλα τον προστατεύει, ή ο Άρης θα πολεμήσει τους εχθρούς του.

Θέκλα:
έβαλα στο γκούκλ να δω τι είναι η θέκλα. Είδα ότι είναι χριστιανή αγία και γιορτάζει στις 19 αυγούστου.
Και θαύμασα την πίστη μερικών στις δοξασίες τους, που τους αναγκάζει να εργάζονται πυρετωδώς για τις ιδέες τους ώστε να προλάβουν να προστατεύσουν τον πιστό πριν πάει να ανάψει κερί στην αγία.
Είναι μερικοί δηλαδή αγωνιστές που επιτελούν το έργο τους.
Κοιτούν το ημερολόγιο της εκκλησίας και ξέρουν καλύτερα από τους χριστιανούς πότε γιορτάζει ο κάθε άγιος ώστε να τους αποτρέψουν να τους τιμήσουν. Γιατροί χωρίς σύνορα! χωρίς δίπλωμα.

Δεν πιστεύω να έχουν καταλάβει κατι, όχι τόσο γιατί βάλουν εναντίον της θέκλας αλλά εναντίον του θεού άρη.

velialΜέλος
16/08/2005, 02:40:40
Να σου πω την αλήθεια, έβαλα Θέκλα γιατί είναι αστείο όνομα :)
Εκεί όμως που διαφωνώ περισσότερο είναι στο περί δοξασιών: φίλε μου, δοξασίες είναι οι θρησκείες και ΟΧΙ η λογική. Π.χ. η βάση του Χριστιανισμού (Π.Διαθήκη) υποστηρίζει εν πολλοίς ότι η γη είναι 6000 ετών... ενώ είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι είναι τουλάχιστον 4,5 δις ετών. Συνεπώς όποιος πιστεύει ότι η Π. Διαθήκη περιγράφει αληθινά γεγονότα, πιστεύει μια ΔΟΞΑΣΙΑ.
Φυσικά τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για όλες τις θρησκείες. Ακόμα και να υποθέσουμε ότι υπάρχει κάποιο είδος θεού (πράγμα για το οποίο δεν έχουμε ΚΑΜΜΙΑ ένδειξη), σίγουρα πάντως οι εως τώρα θρησκείες απέχουν από την αλήθεια. Και σίγουρα, σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν κατέχουν την απόλυτη αλήθεια όπως ισχυρίζονται. Γιατί λοιπόν είναι δοξασία η απόρριψή τους???
Δοξασία είναι να θεωρείς δοξασία τη φωνή της λογικής...