ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σεβασμός στην διαφορετικότητα, ή μήπως στην οπισθοδρομικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σεβασμός στην διαφορετικότητα, ή μήπως στην οπισθοδρομικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
24/12/2010, 00:24:41
quote:
europaios2
Όσο για τους μουσουλμάνους, γιατί σας ενοχλούν? Τρόπος ζωής τους είναι.
΄
Εσένα σε βολεύει η παρουσία τους , γιατί τους έχεις στα χωράφια να σου δουλεύουν με τρεις κι εξήντα .

quote:
europaios2
Αν σας ενοχλούσε να τους σταματούσατε τότε που έμπαιναν ανεξέλεγκτα στη χώρα..

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι χριστιανομάχοι τους έφεραν στην Ελλάδα για να χτυπήσουν την Ορθοδοξία ;

*

24/12/2010, 00:24:45
quote:
αθεος

σαν κάλος δημόσιος υπαλληλάκος πρέπει να συνεχίσεις να γλείφεις τα αφεντικά σου ψηλέ, συνέχισε να κατηγορείς τους πατριώτες ως φασιστοναζιστές, γι αυτό σε πληρώνουν άλλωστε τα ρεμάλια που εσύκαι οι όμοιοι σου έχετε βάλει στην βουλή,πληρώνεστε για να εξαφανίσετε τον έλληνα και να μείνουν μόνο οι γραικύλοι σαν και του λόγου σου

quote:
Ψηλός

Σε έχει αλλοιώσει ο φράγκικος τρόπος σκέψης και τίποτα ελληνικό δεν έχεις πάνω σου.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα υποτιμητικά σχόλια για την εργασία συνομιλητών είναι αχρείαστα, όπως αχρείαστη είναι και η αυθαίρετη μέτρηση της ελληνικότητας κάποιων άλλων.
Θα πρότεινα να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους που είναι εντελώς έξω από το κλίμα και τη φιλοσοφία των συζητήσεων του Esoterica.

Επικεντρωθείτε στο θέμα παρακαλώ και αφήστε στην άκρη τα συκοφαντικά σχόλια που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δυναμιτίσουν τη συζήτηση εκτρέποντας την προς ανεπιθύμητη ρότα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

24/12/2010, 00:28:19
quote:
Εαρινός
E!! Καλά τώρα ρε Νώντα...πόση διαφορά έχουν απο τον Μαυροφορεμμένο εκείνο καλόγερο που βλέπουμε στην φωτό που έχεις επιλέξει , να ανεμίζει την σημαία στα Φάντομ...ένα μαντηλάκι στο πρόσωπο κάνει την διαφορά..???
Το ίδιο κάνουν και οι απέναντι με την μόνη διαφορά ότι εκείνοι -εκείνες δηλαδή διότι οι άντρες δεν φοοράνε-φορούν και μπούργκα...αλλα τελικά το σκηνικό είναι το ίδιο...
Λές μια μπούργκα να κάνει διαφορά..???

Κάπως έτσι θα ήταν φίλε Δήμο και τα καλλιστεία στη χώρα μας αν έκαναν κουμάντο οι παπάδες .

*

24/12/2010, 01:26:02
Sesostris η Μις Ταλιμπαν καθεται στην πρωτη η στη δευτερη σειρα?

Αν κυβερνησουν οι δικοι μας παπαδες,δεν θα υπαρχουν ουτε καλλιστεια.
Ασε που θα μας κοψουν και τις προγαμιαιες σχεσεις και τοτε θα δεις,
Η μακακια θα παει συννεφο.

2233

24/12/2010, 03:28:37
Ρε Σωτήρη είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα που θίγεις.

Εδώ βλέπουμε τους...συμπαθείς μεγαλοχριστιανούς του φόρουμ να αμφισβητούν την ίδια την επιστήμη όχι γιατί έχουν πειράματα ή έρευνες από μόνοι τους και έβγαλαν άλλα πορίσματα αλλά επειδή (νομίζουν ότι) συγκρούεται με αυτά που πιστεύουν.Ηλικία της γης, εξέλιξη του ανθρώπου, ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ και ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ακόμα και η ετυμολογία των λέξεων της...νέας ελληνικής έχει αμφισβητηθεί. Περιμένεις από άλλους να σεβαστούν την αισθητική σου; Σαν να υπερεκτιμάς την αισθητική σου...χεχε. Στο σοβαρά, έχεις δίκιο. Εσύ και εγώ νιώθουμε προσβολή αλλά τι να κάνουμε;ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ. Είναι τρομερά δυνατή αυτή η λέξη και συνεπάγεται πάρα πολλά.

Για τη γυναικεία περιτομή(ίσως είναι αδόκιμος ο όρος) έχεις ακούσει; Είναι πρακτική σε κάποιες άλλες θρησκείες. Δε θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το ακριβώς κάνουν, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Εγώ προσβάλλομαι ακόμα και αν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ένα κλειστό σπίτι και όχι στο δρόμο και ίσως ΟΥΤΕ καν στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα. Το να γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ λόγους με φέρνει σε δύσκολη θέση, ως άνθρωπο.

Και ξέρεις κάτι; Δεν μπορείς να πεις όχι στον ένα και ναι στον άλλο. Ή τους σέβεσαι όλους ή κανέναν. Εφόσον λοιπόν ΔΕΝ παραβιάζεις το νόμο ΚΑΘΕ θρησκεία, κάθε δοξασία, κάθε τελετουργικό ΟΣΟ παράλογο και αν φαίνεται επιτρέπεται...ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ όπως είπα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις τη γνώμη σου και να ελπίσεις ότι ΙΣΩΣ με καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ, όπως πολύ σωστά είπες, κάποιοι άνθρωποι θα αλλάξουν άποψη...

24/12/2010, 06:15:03
quote:
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα υποτιμητικά σχόλια για την εργασία συνομιλητών είναι αχρείαστα, όπως αχρείαστη είναι και η αυθαίρετη μέτρηση της ελληνικότητας κάποιων άλλων.
Θα πρότεινα να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους που είναι εντελώς έξω από το κλίμα και τη φιλοσοφία των συζητήσεων του Esoterica.

Επικεντρωθείτε στο θέμα παρακαλώ και αφήστε στην άκρη τα συκοφαντικά σχόλια που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δυναμιτίσουν τη συζήτηση εκτρέποντας την προς ανεπιθύμητη ρότα

ο ψηλός έκανε πρώτος προσωπική επίθεση σε έμενα(με το παρακάτω μήνυμα) και εγώ τον πλήρωσα με το ίδιο νόμισμα

quote:
Πόσο ρηχός έχει γίνει σήμερα ο νεοέλληνας ώστε να του αρέσει τόσο να αυνανίζεται με τα όνειρα του παρθελθόντος;

Πόσο φασιστοναζιστές έχουν γίνει οι Έλληνες σήμερα που δεν έχουν τα αρ.... να τα βάλουν με τους κυβερνήτες τους για την όλη κατάσταση που βιώνουν σήμερα, παρά τα βάζουν με φουκαράδες, γυναίκες και παιδιά και ανήμπορους άνδρες, μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ... προτείνοντας δε να τους πυροβολούν όταν μπαίνουν από τα σύνορα.

Έχουν γίνει τόσο θρασύδειλοι που τα βάζουν με ανήμπορους ανθρώπους και ..... το παίζουν άνδρες και πατριώτες!!

αν λοιπόν ο ψήλος δεν αντέχει την αλήθεια καλό είναι να το ράβει το στοματάκι του και να αφήσει για το κατηχητικό τις βαρύγδουπες παπάτζες

Υ.Γ. ακόμα να μας πει τι δουλειά κάνει και τον πληρώνω εγώ αλλά και όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι αυτού του τόπου

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Edited by - αθεος on 24/12/2010 06:16:12

24/12/2010, 10:41:37
quote:
Eαρινέ:
E!! Καλά τώρα ρε Νώντα...πόση διαφορά έχουν απο τον Μαυροφορεμμένο εκείνο καλόγερο που βλέπουμε στην φωτό που έχεις επιλέξει , να ανεμίζει την σημαία στα Φάντομ...ένα μαντηλάκι στο πρόσωπο κάνει την διαφορά..???

Το ίδιο κάνουν και οι απέναντι με την μόνη διαφορά ότι εκείνοι -εκείνες δηλαδή διότι οι άντρες δεν φοοράνε-φορούν και μπούργκα...αλλα τελικά το σκηνικό είναι το ίδιο...

Λές μια μπούργκα να κάνει διαφορά..???

Τεράστια διαφορά.
Ο καλόγερος φοράει τη στολή του, όπως ακριβώς φοράει τη δική του ο πιλότος στο αεροπλάνο.
Δεν κρύβει όμως το πρόσωπό του, ούτε αυτός ούτε ο πιλότος.

quote:
Νικόμαχος:
Οχι φιλε ευρωπαιε
δεν δεχομαι την αποψη σου για τον Σχολαριο.Εχω την δικη μου.Εκεινη την εποχη ειδωλολατρεις και ελληνες ηταν ενα και το αυτο.

Tην εποχή του Σχολάριου, οι ειδωλολάτρες είτε δεν υπήρχαν, είτε ήσαν ελάχιστοι.
Ο Πλήθων θεωρώντας ότι ο χριστιανισμός είχε αποτύχει, αφού δεν κατάφερε να σταματήσει το ισλάμ, θεώρησε ότι έπρεπε να δημιουργηθεί μία νέα θρησκεία, η οποία συνδεόταν άμεσα με το παλιό δωδεκάθεο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σχολάριος έκανε αυτή τη δήλωση.

Ας προσέξει ο αναγνώστης....γράφει ο Σχολάριος:

"Ελλην ων την φωνήν, ουκ αν ποτέ φαίην Ελλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ Ελληνες, αλλ' από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσται δόξης και ει έροιτό με τι ειμί, αποκρινούμαι Χριστιανός είναι."

Θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει Ρωμιός!! έτσι δεν είναι? Το Ρωμιός όμως δεν προσδιόριζε τη θρησκεία! αλλά το έθνος! κι εδώ δεν αναφερόταν σε έθνη! αλλά στη θρησκεία .... λέει λοιπόν «Ναι! Ελληνικά μιλάω...αλλά δεν είμαι Έλληνας (δηλαδή ειδωλολάτρης!) αλλά Χριστιανός!»
Και όλα αυτά!.....γιατί είχε τη φαεινή ιδέα ο Πλήθων να φτιάξει στηριζόμενος στο δωδεκάθεο! μια νέα θρησκεία!!

Τώρα αν κάποιοι θέλουν να διαβάζουν αυτά που βλέπει η καρδιά τους και όχι τα μάτια τους...... λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Ας δούμε μια επιστολή που γράφει ο Σχολάριος προς τον μέγα δούκα, δηλαδή τον περίφημο Λουκά Νοταρά, άλλο ένα πρόσωπο κατασυκοφαντημένο από τους ίδιους πάντα κύκλους. Στην επιστολή αυτή ο Σχολάριος υπογράφει ως Γεννάδιος, άρα είναι πλέον μοναχός.

Γράφει λοιπόν ο Γεννάδιος προς τον μεγάλο δούκα: «Αλλά συ γε ταληθή μένε φρονών και χάριν ειδώς τω Θεώ ανθ’ ων σε κεκόσμηκεν υπέρ πάντας τους νυν όντας Έλληνας».
Ο Σχολάριος προτρέπει εδώ τον ομόφρονά του Νοταρά να συνεχίσει να φρονεί «τ’ αληθή» και να χρωστάει χάρη στον Θεό για όλα εκείνα με τα οποία τον στόλισε πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους τους Έλληνες του καιρού τους, ενώ λίγο πιο κάτω προσφωνεί πάλι τον Νοταρά ως τον«βέλτιστο των νυν Ελλήνων απάντων».

Ας δούμε όμως λίγο, ένα έργο του γραμμένο το 1446 με την μορφή των πλατωνικών διαλόγων.
Σε αυτό παρουσιάζονται δύο πρόσωπα, ο Νεόφρων και ο Παλαίτιμος, να συζητάνε για τις δογματικές διαφορές των ορθοδόξων με τους δυτικούς και για διάφορα άλλα συναφή θέματα. Όπως μας λέει η επιγραφή, Νεόφρων είναι ο ενωτικός πατριάρχης Γρηγόριος Μάμας, ενώ Παλαίτιμος είναι ο ίδιος ο Σχολάριος.
Αναφερόμενος στους προγόνους του και των συγχρόνων του, λέει:
«Παλαίτιμος: Οι πατέρες ημών, Ελλήνων γάρ εσμεν παίδες, πολλώ πλείους ημών, και σοφώτεροι δε ουχ ημών μόνον, αλλά και σου και ει τις άλλος κοινωνεί σοι της δόξης, Πλάτων, Αριστοτέλης εκείνος, Πυθαγόρας, Αναξαγόρας, πολύς μεν φιλοσόφων εσμός, πολλά δε ρητόρων έθνη»

Δηλαδή.
Οι πατέρες μας, διότι είμαστε παιδιά Ελλήνων, ήταν πολύ καλλίτεροί μας και σοφώτεροι, αλλά όχι μόνον από εμάς, αλλά και από εσένα και από οποιανδήποτε άλλο που έχει τις ίδιες με σένα απόψεις. Ο Πλάτωνας, εκείνος (ο σπουδαίος) ο Αριστοτέλης, ο Πυθαγόρας, ο Αναξαγόρας, οι αμέτρητοι φιλόσοφοι και οι ατέλειωτες ομάδες των ρητόρων.

Τόσο «ανθέλληνας» ήταν ο Σχολάριος και τόσο πολύ μισούσε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, ώστε να θεωρεί όλους τους Έλληνες απογόνους των φιλοσόφων και των ρητόρων.

Διάβασε λίγο ιστορία φίλε Νικόμαχε και άφησε στην άκρη τους εγωισμούς.
Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος και ότι δεν γνωρίζαμε.
Κακό είναι, να μας αποδεικνύουν την αλήθεια και εμείς να επιμένουμε στα λάθη μας.

quote:
Νικόμαχος.
Ετσι το ερμηνευω και ετσι το αποδιδω.
Κανε και εσυ το ιδιο.
Δεν ξερεις το επιπεδο των δικων μου γνωσεων και πολυ περισσοτερο απο που τις εχω.Και φυσικα δεν γνωριζω τις δικες σου.Εσυ μπορεις να τις αντλεις απο τα Εικονογραφημενα Κλασσικα,επειδη δεν το ξερω δεν σου λεω τιποτα,απο που τις εχεις.
Κανε κι εσυ το ιδιο.

Κανεις δεν ξερει σημερα τι εννοουσε ο Ανδρεας Παπανδρεου οταν ειπε εκεινο το Τσοβολα δωστα ολα,κι ας εχουν περασει 15 χρονια μονο.

Δεν είναι κακό να κουβεντιάζουμε, μάλιστα είναι πολύ πιθανόν ο ένας να μάθει από τον άλλον. Αν νομίζεις κάτι από τα παραπάνω που έγραψα δεν υφίσταται, απλά πες το μου.

quote:
Νικόαχμος:
Πως ξερουμε τι εννοουσε ο Σχολαριος?
Αλλη η δικη μου αλλη η δικη σου,ερμηνευτικη δυνατοτητα.

Η γνωση ομως του καθενος ειναι κτημα του και μονο ο ιδιος ξερει,ποσα χρονια και ιδρωτα σπαταλησε για αυτη.Ασε και το χρημα.

Μετα τιμης
Μαριος
Το πραγματικο μου ονομα.

Για να μάθουμε τι ακριβώς εννοεί κάποιος, τις απόψεις του με λίγα λόγια, δεν έχουμε παρά να ελέγξουμε μια σειρά από γραπτά του.
Εάν σου φέρω κάποιες αποσπασματικές δηλώσεις από τον Κολοκοτρώνη και σου πω ότι βάση αυτών ο Κολοκοτρώνης ήταν προδότης των Ελλήνων θα μου πεις ότι είμαι συκοφάντης, γιατί πολύ απλά γνωρίζεις μια σειρά από γεγονότα που αφορούν τον Κολοκοτρώνη.

Εάν όμως τα δείξω σε έναν Πολωνό, αυτός με τη μία θα τον πει προδότη.
Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και με με τον Σχολάριο.
Εγώ γνωρίζω αρκετά από τη δράση του ώστε να σε πω συκοφάντη, ενώ εσύ ελάχιστα ή τίποτα ώστε να τον λες ανθέλληνα κ.λ.π......και οι δύο φίλε μου όμως (βάση των γνώσεων του καθενός), έχουμε δίκιο!
Εάν κάτσεις κι εσύ αγαπητέ Μάριε και ερευνήσεις για τον Σχολάριο, θα φύγεις από τη θέση του Πολωνού!,

Μπαγάσας - Νικόλας Άσιμος

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 24/12/2010 11:26:23

24/12/2010, 11:17:49
quote:
άθεος:
προσπαθήσαμε, αλλά εσείς μας λέγατε φασίστες και ρατσιστές
και τώρα εσείς πάλι, κάνετε στον άγιο παντελεήμονα εκδηλώσεις υπέρ των λαθρομεταναστών και αποκαλείτε τους έλληνες κάτοικους της περιοχής ρατσιστές

αλλά τι να περιμένει κάνεις από ένα άτομο που παίρνει λαθρομετανάστες να του μαζέψουν τις ελιές, γιατί αν πάρει έλληνες θα πρέπει να τους πληρώσει όχι με ένα κομμάτι ψωμί και λίγο τυρί που πληρώνει τους λαθρομετανάστες αλλά κανονικό μεροκάματο

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

Σε είπα εγώ ποτέ φασίστα?
Φίλε μου δεν ανήκω σε αυτούς που δεν γνωρίζουν ιστορία. Δυστυχώς ανήκω σε αυτούς που γνωρίζουν και λέω δυστυχώς γιατί μερικές φορές η άγνοια ίσως τελικά να σε κάνει ποιο ευτυχισμένο.

Πριν κάποια χρόνια είχα μπει με το απόφθεγμα:ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΥΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

Μερικοί το βρήκαν μακάβριο και αποκρουστικό....ήταν όμως η αλήθεια.
Έτσι είναι άθεε, η ιστορία είναι κάτι που συνεχώς επαναλαμβάνεται και δυστυχώς σήμερα είμαστε περίπου στην ίδια εποχή όπως κάποιες δεκάδες χρόνια πριν την οριστική πτώση του Βυζαντίου.
Καταφέραμε όμως να ξαναζωντανέψουμε μέσα από τις στάχτες μας. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αυτή τη φορά η πτώση θα είναι οριστική.

quote:
άθεος:
αλλά τι να περιμένει κάνεις από ένα άτομο που παίρνει λαθρομετανάστες να του μαζέψουν τις ελιές, γιατί αν πάρει έλληνες θα πρέπει να τους πληρώσει όχι με ένα κομμάτι ψωμί και λίγο τυρί που πληρώνει τους λαθρομετανάστες αλλά κανονικό μεροκάματο

Φρίντριχ φον Σίλλερ

Πρόσεξε λίγο.
Τα πορτοκάλια (Ναβελίνα, η ποιο γλυκιά ράτσα), στον έμπορα τα έδωσα φέτος 11 λεπτά το κιλό.
Πόσο έχει στο σουπερ-μάρκετ? από 70 λεπτά έως 1 ευρώ.

Για βάλε τώρα ρεντίσματα, κλαδέματα, βενζίνες, λίπασμα, πότισμα....και έλα να κάνεις ταμείο.

Που είναι το κράτος για να με προστατέψει?
Έχει το πορτοκάλι μεταποίηση?
Γιατί φτάνει από 600 έως 900% στην τιμή του επιπλέον στα ράφια των σουπερ-μάρκετ?

Ή θα έπρεπε να φτάνουν στο ράφι το πολύ 15-18 λεπτά, ή θα έπρεπε εγώ να τα δίνω στον έμπορα 40-60 λεπτά.
Εάν τα έδινα τόσο πιστεύεις ότι δε θα έβαζα Έλληνες στη δούλεψή μου?

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που ζημιώνει τη χώρα? ο παραγωγός που εκ των πραγμάτων αναγκάζεται να κάνει πράγματα που δε θέλει ή ο πολιτικός με το μαγαζί που έχει στήσει? στις πλάτες του πολίτη με τις ευλογίες του πολίτη?

Παλιά στο Βυζάντιο, στην Πόλη, υπήρχαν ολόκληρες συνοικίες με αλλοδαπούς. Ακόμη και χώρος προσευχής (τζαμί) υπήρχε για τους μουσουλμάνους.
Ήταν όμως όλα υπό έλεγχο.
Υπήρχε σοβαρή διοικητική εξουσία, μέχρι τη στιγμή που άρχισαν τα λαμόγια να μπαίνουν στο χώρο της εξουσίας, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

Να σου πω και κάτι άλλο.
Από Βυζαντινής ακόμη εποχής υπήρχε η λεγόμενη ευλογία. Τι ήταν αυτό?
Όταν πήγαινες και αγόραζες για παράδειγμα ένα κιλό ελιές, ο παραγωγός (γιατί τότε επιτρεπόταν ο παραγωγός να πουλήσει ο ίδιος την παραγωγή του, ενώ σήμερα μόνο εάν είναι κατ' επάγγελμα αγρότης), δε σου έδινε ακριβώς ένα κιλό πορτοκάλια!, ή ελιές κ.ο.κ., αλλά σου έβαζε και κάτι παραπάνω, τη λεγόμενη "ευλογία".
Για κοίτα σήμερα, πόσοι στη λαϊκοί αγορά σου δίνουν την ευλογία? το 3%? το 5%? το 8%? παραπάνω αποκλείεται....το αναφέρω αυτό γιατί είναι και αυτό δείγμα της κατάντιας της ελληνικής κοινωνίας.
-Εξάλλου, τέτοιος που είσαι τέτοια διοίκηση έχεις.

quote:
Sesostris:
Εσένα σε βολεύει η παρουσία τους , γιατί τους έχεις στα χωράφια να σου δουλεύουν με τρεις κι εξήντα .

Στα χωράφια μου σπάνια τους παίρνω, όταν εκ των πραγμάτων δεν μπορώ μόνος μου να αντεπεξέλθω.
Να σου πω τώρα λίγο τι παίζει με τις τιμές.
Ο Αλβανός παίρνει 35 ευρώ. Δουλεύει καλά, αλλά μόνο όταν τον κοιτάς, αν γυρίσεις από την άλλη πλευρά, σταματάει αμέσως να εργάζεται.
Ο Πακιστανός, παίρνει 25 ευρώ. Δεν έχει νεύρο επάνω του και δε σου τα πρήζει με το ωράριο.
Το κυριότερο όμως είναι ότι ναι μεν ως απόδοση είναι χαμηλότερη από αυτή του Αλβανού, αλλά είναι σταθερή και συνεχίζει να δουλεύει ακόμη και εάν για κάποιο λόγο φύγεις από το χτήμα.
Προτιμώ λοιπόν τους Πακιστανούς και τους Ινδούς.

Α! Έλληνα όσο και να ψάξεις για να έρθει να σου δουλέψει στα χωράφια δε θα βρείς! Εάν έχεις κανέναν να μου δώσεις το τηλέφωνό του.

quote:
Sesostris:
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι χριστιανομάχοι τους έφεραν στην Ελλάδα για να χτυπήσουν την Ορθοδοξία ;

Όχι, δεν τους έφεραν οι χριστιανομάχοι.
Ο ανόητος Έλληνας πολίτης τους έφερε χωρίς μέτρο, που προκειμένου να διαπλεκεί για το τομάρι του έστω και λίγο (όσο δηλαδή μπορεί), έκανε τα στραβά τα μάτια και ψήφισε και θα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

quote:
Νικόμαχος:
Αν κυβερνησουν οι δικοι μας παπαδες,δεν θα υπαρχουν ουτε καλλιστεια.
Ασε που θα μας κοψουν και τις προγαμιαιες σχεσεις και τοτε θα δεις,
Η μακακια θα παει συννεφο.

Δε θα ήσαν όμως άδεια τα ταμεία!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 24/12/2010 11:19:04

24/12/2010, 11:52:56
Ατοπο το επιχειρημα σου ευρωπαιε,με τον Πολωνο.Αν ηταν εξυπνος Πολωνος και το ερευνουσε?

Ας δωσω λιγη συνεχεια.

Πολυ καλα εκανες και ανεβασες τα ακριβη του λογια.Του Σχολαριου.

Ας κρινει το αναγνωστικο κοινο.

Βλεπουμε το ιδιο κειμενο και αλλοιως το καταλαβαινεις εσυ και αλλοιως εγω.Ερμηνευω αυτο που ειπα,ερμηνευεις αλλοιως.

Ας δουμε και την επιστολη στον Λουκα Νοταρα,για να μη νομιζεις οτι η γνωση ειναι μονο δικο σου κτημα.
Τον αποκαλει βελτιστο των ΝΥΝ Ελληνων απαντων.Δηλαδη των Ελληνων της εποχης του,των τ ω ρ α Ελληνων.Οχι των προγενεστερων η των επομενων.Με ποια πολιτικοθρησκευτικα κριτηρια της εποχης το κανει αυτο?Ξερουμε,να μην μακρυγορω.

Και στο εργο του με τον Παλαιτιμο,εγω ερμηνευω οτι αναιρει τον εαυτο του,αποκαλωντας τον Πλατωνα εκ των σοφοτερων και σπουδαιοτερων Ελληνων,διοτι ο Πλατων ελεγε:

Οι Ελληνες ειναι γεννηματα και θρεμματα θεων,γεματοι αρετες{Πλατων Τιμαιος 24 δ}

Απογονοι θεων και παιδια θεων ονομαζονται Ελληνες{Πλατων Τιμαιος 40 β}

Ειναι φυτα τ ουρανου οι Ελληνες και οχι της γης,διοτι στον ουρανο βρισκονται οι ριζες τους.Τους ανεθρεψε η Αθηνα{Πλατων Τιμαιος 23 δ-ε}

Τα ειχε υπ οψιν αυτα ο Σχολαριος?Ναι τα ειχε,αλλα πηγαινε με την φορα του ανεμου της χριστιανικης επιβολης του καιρου του.

Σημειωση δικη μου.Δεν κατηγορω τον Σχολαριο σαν ανθρωπο.Τα λογια του ειναι καπως...ατσαλα.

Φιλε ας μην κατηγοπυμε ο ενας των αλλον για τις γνωσεις που εχει και απο που τις αντλει.Ας παραθετουμε αποψεις και ας κρινουν οι αναγνωστες.Δεν διαγωνιζομαστε.Ειλικρινα και φιλικα στο λεω,δεν προσβαλω τα συμπερασματα σου.

2233

24/12/2010, 14:35:49
quote:
Ο_Τρελός_Του_Χωριού:
Και τι να ψηφιζε; Την Παπαρηγα η τον Σφυριζα; Οσο και αν δεν σας-μας αρεσει αυτα τα δυο κομματα ειχαν-εχουν τους σοβαροτερους πολιτικους. Αυτα τα δυο κομματα μεσα απο τα σταβα και αναπαοδα τους εκφραζουν και καποιες κοινωνικες πραγματικοτητες, αλλα και την γενικοτερη ανευθυνοτητα του Ελληνα.

Να ψήφιζαν από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά εκτός από αυτά τα δύο κόμματα ορντινάντσες των ξένων και ανθελληνικών συμφερόντων.
Όταν διαλύουν τη χώρα και τους ψηφίζεις ισχυριζόμενος ότι έχουν σοβαρούς πολιτικούς, τότε είσαι ένα με αυτούς και την κατάντια της χώρας.
Και ποιος είναι σοβαρός από αυτούς? Ο Πάγκαλος? το βλαμμένο ο Γιωργάκης? η Βασούλα? ποιος?

Μας έβαλαν στο βόθρο και περιμένουμε από αυτούς να μας ξαναβγάλουν? Έχουμε χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας προς τα έξω.
Ακούν Ελλάδα και φτύνουν. Μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα συμπαθούν αυτό το μέρος και την ευθύνη την έχεις εσύ που δεν μπορείς να βρεις αλλού σοβαρούς πολιτικούς.
Τους δοκίμασες βρε φίλε? Πως τους κρίνεις χωρίς να τους έχεις δει?
Τους άλλους πάλι που τους έχεις δει πως στα κομμάτια πας και τους ξαναψηφίζεις? τόσο πολύ δε βλέπεις? ή τόσο συμφεροντολόγος είσαι?
Και εάν είσαι συμφεροντολόγος, δε γνωρίζεις ότι όταν κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι?

quote:
Ο_Τρελός_Του_Χωριού:
Ευθυνονται και οι ξενοι, αλλα το ευθυνονται μονο οι ξενοι η μονο οι χριστιανοι κλπ δεν σας-μας οδηγει πουθενα. Ειναι κατι σαν παραδοση των οπλων.

Τι δουλειά έχει ο χριστιανισμός με το χάλι της Ελλάδας? Τον Ιησού είδες στα ψηφοδέλτια ή τον Καραμαν-Αλή και τον κουτοΓιώργη?

quote:
Ο_Τρελός_Του_Χωριού:
Περα απο τους κομματισμους και τις ιδεολογιες κλπ. Ως ενας τριτος που βλεπει την κατασταση σας(δεν ψηφιζω στην Ελλαδα και δεν εκπροσωπω καμια ιδεολογια), αυτοι που εκαναν το μεγαλυτερο κακο στην Ελλαδα ειναι οι πεινασμενοι αριστεροι που ανεβηκαν στην εξουσια με το ΠΑΣΟΚ και εκαψαν και κατασπαραξαν τα παντα.

Το κακό στην Ελλάδα το έκανε η μή εφαρμογή των νόμων. Η χαλάρωση της εκτελεστικής εξουσίας αλλά και της νομοθετικής εξουσίας.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς έχουν μεγάλη ευθύνη επάνω σε αυτό.

Που είναι να δώσουν εντολή να συλλάβουν όσους έκλεψαν? και με συνοπτικές διαδικασίες να τους χώσουν στα κάτεργα? Που ακούστηκε σε μια πενταετία να παραγράφονται οι λαμογιές?
Που ακούστηκε να είναι στο απυρόβλητο τα λαμόγια οι υπουργοί? κ.λ.π.?

quote:
Ο_Τρελός_Του_Χωριού:
Ο Ελληνας λογω και της αναρχικης φυσης του, χρειαζεται βουρδουλα για να στρωσει, για αυτο πιστευω οτι σας παει περισσοτερο η δεξια. Σκληρη διακυβερνηση, οχι φυσικα τυπου Κισιγκερ(αν ειναι αληθεια αυτο που λεγεται οτι ειπε), ισως μαλιστα η λυση να ειναι ακριβως το αντιθετο. Δηλαδη η προσκολληση και οχι η απομακρυνση απο τις πολιτισμικες ριζες, που ασυνηδητα επιχειρειται και απο τους καημενους τους Ελληνοπληκτους.

Ο Έλληνας έχει ανάγκη να μάθει καλά την ιστορία του. Εάν το κάνει αυτό θα βρει πολύ εύκολα και τη λύση.

Εάν ήξερε το μεγαλείο του επί Βυζαντίου δε θα ανεχόταν πολλά πράγματα σήμερα. Δυστυχώς αντί να διαβάζει ο Έλληνας κανά βιβλίο ιστορίας παρακολουθεί την Ανίτα και διαβάζει βλακείες δεξιά και αριστερά στο ίντερνετ χωρίς ίχνος κριτικής σκέψης αφού δε διαθέτει γνώσεις ώστε να το πράξει.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Ατοπο το επιχειρημα σου ευρωπαιε,με τον Πολωνο.Αν ηταν εξυπνος Πολωνος και το ερευνουσε?

Γιατί ποιος σου είπε ότι είναι χαζός? Απλά αμαθής είναι επί του θέματος (Κολοκοτρώνης). Και λόγω της αμάθειας του είναι έτοιμος να φάει ότι του δώσουν.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Ας δωσω λιγη συνεχεια.
Πολυ καλα εκανες και ανεβασες τα ακριβη του λογια.Του Σχολαριου.

Ας κρινει το αναγνωστικο κοινο.
Βλεπουμε το ιδιο κειμενο και αλλοιως το καταλαβαινεις εσυ και αλλοιως εγω.Ερμηνευω αυτο που ειπα,ερμηνευεις αλλοιως.

Ας δουμε και την επιστολη στον Λουκα Νοταρα,για να μη νομιζεις οτι η γνωση ειναι μονο δικο σου κτημα.
Τον αποκαλει βελτιστο των ΝΥΝ Ελληνων απαντων.Δηλαδη των Ελληνων της εποχης του,των τ ω ρ α Ελληνων.Οχι των προγενεστερων η των επομενων.Με ποια πολιτικοθρησκευτικα κριτηρια της εποχης το κανει αυτο?Ξερουμε,να μην μακρυγορω.

Η γνώση ανήκει σε όλους εφόσον την αναζητήσουν.

Ο Γεννάδιος αναφέρεται στην εποχή του, όπου Ο Νοταράς ήταν όντως ο ποιο αξιόλογος ή ένας από τους ποιο αξιόλογους Έλληνες, εκείνης της εποχής.

Και ποια ήταν τέλος πάντων η γνώμη του «ανθέλληνα», του «τουρκόφιλου», του «τουρκόδουλου» Σχολάριου για τους Έλληνες; Ας τον αφήσουμε να μας την πει μόνος του μέσα από κάτι άλλο που μας άφησε ο Γεννάδιος....για τους ποιο δύσπιστους:

«Άγχομαι δεινώς επί τω του γένους ολέθρω.
Γένους, ο των επί γης το κάλλιστον ην, σοφία διαλάμπον, φρονήσει τεθηλός, ευνομίαις ανθούν, καλοίς πάσι κατάκομον.
Τις ουχ ομολογεί βελτίστους Έλληνας ανθρώπων πάντων γενέσθαι; τις ου πειράται προς αυτούς αναφέρειν εν τοις συνούσι καλοίς, καν Ιταλός, καν βάρβαρος η;».

"Θλίβομαι πολύ για τον όλεθρο του γένους.
Ένα γένος που δεν είχε όμοιό του σ’ όλο τον κόσμο, που έλαμπε για την σοφία του, τη φρόνηση, που άνθιζε από ευνομία, που ήταν φορτωμένο από όλα του κόσμου τα καλά.
Γιατί, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;
Ποιος δεν θα τους αναφέρει αμέσως για κάθε καλό που έχει στην ζωή του, είτε είναι Ιταλός, είτε είναι βάρβαρος;"

Ας κρίνουν λοιπόν οι αναγνώστες.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Και στο εργο του με τον Παλαιτιμο,εγω ερμηνευω οτι αναιρει τον εαυτο του,αποκαλωντας τον Πλατωνα εκ των σοφοτερων και σπουδαιοτερων Ελληνων,διοτι ο Πλατων ελεγε:

Οι Ελληνες ειναι γεννηματα και θρεμματα θεων,γεματοι αρετες{Πλατων Τιμαιος 24 δ}
Απογονοι θεων και παιδια θεων ονομαζονται Ελληνες{Πλατων Τιμαιος 40 β}

Ειναι φυτα τ ουρανου οι Ελληνες και οχι της γης,διοτι στον ουρανο βρισκονται οι ριζες τους.Τους ανεθρεψε η Αθηνα{Πλατων Τιμαιος 23 δ-ε}
Τα ειχε υπ οψιν αυτα ο Σχολαριος?
Ναι τα ειχε,αλλα πηγαινε με την φορα του ανεμου της χριστιανικης επιβολης του καιρου του.

Σημειωση δικη μου.Δεν κατηγορω τον Σχολαριο σαν ανθρωπο.Τα λογια του ειναι καπως...ατσαλα.

Φυσικά και τα είχε υπόψιν.
Ο Πλάτωνας είχε μονοθεϊστικές αντιλήψεις και εδώ μιλούσε αλληγορικά.
Ακόμη και δωδεκαθεϊστής να ήταν γνώριζε πολύ καλά ότι καμία Αθηνά δεν ανέθρεψε τους Έλληνες.

Μην απορείς λοιπόν με τον Γεννάδιο. Αυτός ήταν τόσο μορφωμένος που ήξερε πολύ περισσότερα από εμάς τους απογόνους του.
Ο Γεννάδιος δεν είπε τίποτα περισσότερο από αυτά που και ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Παγκόσμιας Γραμματείας, στις ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, αναγνώριζει και ομολογεί ότι " Η διάνοια του Πλάτωνος ήτο χοάνη, μέσα στην οποία συγχωνεύθυκαν απόλυτα η θρησκεία της Καινής Διαθήκης με την Πλατωνική παράδοσι της Ελληνικής φιλοσοφίας και το προϊόν αυτής της συγχώνευσις μετεδόθη στον Χριστιανισμό".

Τις μονοθεϊστικές αντιλήψεις του Πλάτωνα, τις βρίσκει κανείς διάσπαρτα στους "Διαλόγους", όπως για παράδειγμα στο διάλογό του "ΤΙΜΑΙΟΣ"
" Τον μεν ουν ποιητήν και πατέρα τούδε του παντός ευρείν τε έργον χαλεπόν και ευρόντα εις πάντας αδύνατον λέγειν

Δηλαδή:
"Δύσκολο πράγμα να βρει κανείς τον Δημιουργό Πατέρα του σύμπαντος και εάν τον εύρη είναι αδύνατον να το πει στους άλλους".

Επίσης ο μάρτυρας Ιουστίνος (110-167 μ.Χ.) που υπήρξε απολογητής και φιλόσοφος της χριστιανικής πίστεως συνέταξε "Απολογία" προς τον αυτοκράτορα Αντωνίνο αναφέρει:
"O Πλάτων υπήρξε η γέφυρα που με βοήθησε να περάσω από τους Προφήτες στον Ιησού."

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Φιλε ας μην κατηγοπυμε ο ενας των αλλον για τις γνωσεις που εχει και απο που τις αντλει.Ας παραθετουμε αποψεις και ας κρινουν οι αναγνωστες.Δεν διαγωνιζομαστε.Ειλικρινα και φιλικα στο λεω,δεν προσβαλω τα συμπερασματα σου

Άλλο άποψη και άλλο γνώση. Η άποψη στηρίζεται στις γνώσεις και εγώ αυτές τις χρησιμοποιώ προκειμένου να ενισχύσω και να διατυπώσω την άποψή μου.
Το ότι σε κατηγορώ όμως για ελλιπής γνώσεις αυτό δεν είναι κακό.
Κανείς εξάλλου δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.

Αγαπητέ Μάριε, στο χέρι σου είναι με αφορμή τα όσα ανέφερα να το ψάξεις το θέμα και είτε να τα αποδεχτείς, είτε να τα απορρίψεις με άλλα όμως επιχειρήματα-αποδείξεις, που θα με κάνουν και μένα με τη σειρά μου είτε να τα αποδεχτώ, είτε να φέρω άλλα επιχειρήματα-αποδείξεις ακόμη ποιο ισχυρά ώστε να ενισχύσω την άποψή μου για τον Σχολάριο.

Δεν έχω βέβαια σκοπό να σε προσβάλω....δεν βρίσκω το λόγο.
Όταν όμως με αυτά που γράφεις προσβάλλεις κάποιον που είναι αποθανών και μάλιστα αυτό το κάνεις άδικα, δεν πρέπει κάποιος που ξέρει (επί του θέματος) κάποια πράγματα περισσότερα να υπερασπίσει αυτόν τον άνθρωπο?
Αυτό λοιπόν κάνω, υπερασπίζω έναν απόντα άνθρωπο με τεκμήρια που διαψεύδουν τα δήθεν περί ανθελληνισμού κ.λ.π.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

Edited by - europaios2 on 24/12/2010 14:48:13

24/12/2010, 14:49:22
quote:
Θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει Ρωμιός!! έτσι δεν είναι? Το Ρωμιός όμως δεν προσδιόριζε τη θρησκεία! αλλά το έθνος!
Θα μπορούσε επίσης κάλλιστα να γράφει Κινέζος ή μπουdαλάς ή μαλάκας.
Φεύ όμως, γράφει "Ελλην"!

Αχ ρε ευρωπαίο με τα επιχειρήματά σου!

24/12/2010, 15:36:27
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗ ΒΡΟΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Dr Jekyll

quote:

Φίλε Sesostris είναι πράγματι καίριο το ερώτημά σου και το έθεσες πολύ ωραία..

Η γνώμη μου είναι, εμένα του οπισθοδρομικού(), ότι πρέπει, προφανώς, να υπάρξει μια καλύτερη.. μια ΠΟΛΥ καλύτερη μεταναστευτική πολιτική. Η Ελλάδα είναι ο ΠΛΕΟΝ ακατάλληλος τόπος για υπερμετανάστευση. Λέω ο Π Λ Ε Ο Ν ακατάλληλος τόπος.
Και αυτό γιατί το κράτος είναι το Π Λ Ε Ο Ν ανίκανο να προστατεύσει τα συμφέροντα και τον όποιο πολιτισμό της χώρας μ α ς.

Θεωρώ με άλλα λόγια ότι πρόκειται περι σεβασμού στην οπισθοδρομικότητα.

Και το στηρίζω αυτό και στην εξής άποψη.

Εγώ άμα δω στο δρόμο έναν πχ Άγγλο, Δανό, Ιταλό δεν τον νιώθω καθόλου ως απειλή για εμένα. Ο Άγγλος δηλαδή, ή ο Αμερικάνος ή ο Δανός, β ρ ω μ ά ει κοσμιότητα. Για να μη πω ότι μπορεί να είναι και πιο κόσμιος απ' τους Έλληνες.
Ο Ινδός όμως.. απλά ΒΡΩΜΑΕΙ. Και είναι λογικό να βρωμάει, αφού έρχεται απο μια χώρα που ο κόσμος χέζει στους δρόμους. Και ένας επιπλέον λόγος να βρωμάει, ακόμα και αν ερχόταν απο "πολιτισμένη" χώρα, είναι γιατί ο ίδιος προέρχεται απο την ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ της χώρας αυτής. Φανταστείτε δηλαδή όλη τη πλέμπα των ελλήνων, φέρτε τη λίγο στον νου σας, και φανταστείτε τη να μεταναστεύει σε άλλη χώρα. Ε εγώ θεωρω ότι καμιά χώρα δεν θα την ήθελε. Αλλά ο πολιτισμός, έστω και ο στοιχειώδης, κάνει διαφορά σε κάποιον λαό.

Ο σεβασμός ως προς την μετανάστευση, είναι το τελευταίο στάδιο μιας μεγάλης αλυσίδας κινήσεων. Γιατί τα άτομα τα οποία βρίσκονται στο σ π ι τ ι σου, τα σέβεσαι, προφανώς, με τη διαφορά όμως ότι στο σπίτι σου ξέρεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Δεν αφήνεις τη πόρτα ανοιχτεί να μπουν τα πρεζόνια, οι σκύλοι και οι γάτες και σέβεσαι ότι μπει, ανεξαιρέτως. Γιατι αν αφήνεις ανοιχτή τη πόρτα του σπιτιού σου, είναι σίγουρο, ότι κάποια στιγμή, θα πάψει να είναι σπίτι σου.

Το πότε εξαρτάται καθαρά από το μέγεθος του σπιτιού.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/12/2010 16:08:44

24/12/2010, 15:46:52

*

24/12/2010, 16:04:31
Φιλε ευρωπαιε2
Μαλλον εισαι ευρωπαιος δυο ταχυτητων.
Αλλοιως γραφεις οταν αναφερεσαι στα χωραφια σου και γενικα λες καταδικα σου πραματα και αλλοιως οταν αναφερεσαι σε γεγονοτα και τις ερμηνειες τους.
Σαν να εχεις εναν αγιορειτη καλογερο διπλα σου η κανενα θεολογο.
Δεν εξηγειτε αλλοιως η εμφανης διαφορα στο λογο σου.

2233

24/12/2010, 18:01:33
quote:
Αίολος:
Θα μπορούσε επίσης κάλλιστα να γράφει Κινέζος ή μπουdαλάς ή μαλάκας.
Φεύ όμως, γράφει "Ελλην"!
Αχ ρε ευρωπαίο με τα επιχειρήματά σου!

Δε γράφει όμως....και αφού πας γυρεύοντας, κοίταξε τον Χαλκοκονδύλη, αν δεν απατώμαι σε ολόκληρο το έργο του δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη Ρωμαίος, αλλά μόνο "Έλληνας".....και μην επιχειρήσεις να δικαιολογηθείς.....απλά σου βγάζω κίτρινη.... φιλικά!, αλλιώς θα σου είχα δώσει κατευθείαν την κόκκινη!....από τότε!....αλλά βλέπεις σου έχω μια κάποια αδυναμία από τότε που έγραφες σε άλλο θέμα...(μια ωραία ιστοριούλα, στο Βόρειο αν θυμάμαι καλά πόλο.)

quote:
Ο_Τρελός_Του_ΧωριούL:
Αλλα οι σοβαροι πολιτικοι ειναι μαζεμενοι σε αυτα τα κομματα.

Κανένας σοβαρός πολιτικός δεν βρίσκεται ποια, στα δύο αυτά κόμματα. Μόνο σαβούρα υπάρχει εκεί....ναι μην ξεχάσω την Ντόρα που πήγε να φτιάξει τη δική της σαβούρα.

quote:
Ο_Τρελός_Του_Χωριού:
Εισαι μελος ενος μεγαλυτερου οργανισμου(Ευρωπη) και η επιρροη που θα δεχθεις ειναι δεδομενη. Τα παιδακια του Σφυριζα πιο πολυ απο ευκολα θα γινουν ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ειναι εκτος τοπου και χρονου. Ο Καρατζαφερης συμπαθητικος ειναι, αλλα ευκολα και αυτος θα γινει Ν.Δ και δεν εχει την δυναμικη της (δες τωρα που στηριζε το ΠΑΣΟΚ).

Οι επιλογες που εχεις ειναι πολυ συγκεκριμενες, καποιο λαθος κανεις.

Ο καλος πολιτικος, ειναι αυτος που θα επιλλεξει το κακο απο το χειροτερο, δεν υπαρχουν ιδανικοι πολιτικοι και οι ψευδαισθησεις της μαζας ειναι κατι σαν καρκινος, για αυτους που μετρανε τους ψηφους και προσπαθουν να ασκησουν πολιτικη βασισμενοι στην κοινη γνωμη.

Εχει δημιουργηθει μια σαπια κατασταση και απο και προς την κοινωνια και πολυ δυσκολα θα αλλαξουν τα πραγματα και δεν ειναι τοσο ευκολα και απλα οσο τα λες.

Δεν κάνω κανένα λάθος.
Εάν είναι μεσημέρι και επάνω σε ένα τραπέζι υπάρχουν μόνο σκατά, απλά δε θα φάω.
Το να φάω κάποια από αυτά και να πω: "ε! τι να κάνουμε...αυτή η κουραδίτσα που έφαγα είναι καλύτερη από αυτήν την άλλη εκεί πέρα", είναι κάτι που δεν μου αρμόζει.

Τα πράγματα φυσικά και είναι εύκολο να αλλάξουν. Ας στείλουν στο σπίτι τους τα κοπρόσκυλα όπως έκαναν οι Τούρκοι απέναντι με την Τσιλέρ και τότε θα δούμε αλλαγή.
Να στο πω ποιο ωμά.
Τι θα έλεγες να καθόσουν σε έναν μικροτσούτσουνο και μετά να έλεγες σιγά το πράγμα....να ούτε 8 πόντους δεν ήταν!..... σα να μην έτρεχε τίποτα?

Sesostris, καλή διασκέδαση!

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Φιλε ευρωπαιε2
Μαλλον εισαι ευρωπαιος δυο ταχυτητων.
Αλλοιως γραφεις οταν αναφερεσαι στα χωραφια σου και γενικα λες καταδικα σου πραματα και αλλοιως οταν αναφερεσαι σε γεγονοτα και τις ερμηνειες τους.
Σαν να εχεις εναν αγιορειτη καλογερο διπλα σου η κανενα θεολογο.
Δεν εξηγειτε αλλοιως η εμφανης διαφορα στο λογο σου.

Λες?

Μπαγάσας - Νικόλας Άσιμος

24/12/2010, 18:08:10
http://www.youtube.com/watch?v=KU51JLMmILE&feature=related

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
24/12/2010, 18:13:49
quote:

Εχει δημιουργηθει μια σαπια κατασταση και απο και προς την κοινωνια και πολυ δυσκολα θα αλλαξουν τα πραγματα και δεν ειναι τοσο ευκολα και απλα οσο τα λες.

Edited by - Ο_Τρελός_Του_Χωριού on 24/12/2010 15:33:46

Μεγάλη κουβέντα και πέρα για πέρα αληθινή είπες φίλε μου...το όλο σκεπτικό σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και θα συμπλήρωνα επιπλέον , ότι προσωπικά δεν θεωρώ ότι θ'αλλάξει προς το καλύτερο τίποτα..σίγουρα προς το χειρότερο ... στο πολύ χειρότερο μάλιστα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
24/12/2010, 19:43:54
quote:
Ο Έλληνας έχει ανάγκη να μάθει καλά την ιστορία του. Εάν το κάνει αυτό θα βρει πολύ εύκολα και τη λύση.

Εάν ήξερε το μεγαλείο του επί Βυζαντίου δε θα ανεχόταν πολλά πράγματα σήμερα

Αν ο ελληνας εργατης-αγροτης-υπαληλος και γενικα μεσαιος η φτωχος ηξερε πως περνουσε η ταξη του στο μεγαλειο της αρχαιας ελλαδας η του βυζαντιου,θα ευχαριστουσε 100 φορες την ημερα την θεα τυχη που γεννηθηκε στη σημερινη εποχη.
Αλλα η ιστορια μιλαει μονο για παρθενωνες -αγιες σοφιες,πολεμους νικες φιλοσοφους.Τον απλο λαο και το πως περνουσε,τον εχει γραμμενο στα παπαρια της η κυρα ιστορια....

Μετα απο 1000 χρονια,η κυρα ιστορια θα γραφει για το μεγαλειο της ελλαδας του 2000 που διοργανωσε τους καλυτερους ολυμπιακους αγωνες....

24/12/2010, 20:54:32
quote:
skartados:
Αν ο ελληνας εργατης-αγροτης-υπαληλος και γενικα μεσαιος η φτωχος ηξερε πως περνουσε η ταξη του στο μεγαλειο της αρχαιας ελλαδας η του βυζαντιου,θα ευχαριστουσε 100 φορες την ημερα την θεα τυχη που γεννηθηκε στη σημερινη εποχη.
Αλλα η ιστορια μιλαει μονο για παρθενωνες -αγιες σοφιες,πολεμους νικες φιλοσοφους.Τον απλο λαο και το πως περνουσε,τον εχει γραμμενο στα παπαρια της η κυρα ιστορια....

Μετα απο 1000 χρονια,η κυρα ιστορια θα γραφει για το μεγαλειο της ελλαδας του 2000 που διοργανωσε τους καλυτερους ολυμπιακους αγωνες....

Η κάθε εποχή έχει τις δικές της κοινωνικοπολιτικές δομές και ανάγκες.
Αναφέρομαι στη συνολική εικόνα της χώρας και αυτή ήταν σαφώς ανώτερη στο Βυζάντιο σε σχέση με τη σημερινή Ελλάδα.
Θα πρέπει όμως να λάβεις στα υπόψη σου τους συνεχείς πολέμους, με άραβες, Τούρκους, Βούλγαρους, Πέρσες, Σλάβους κ.λ.π. που ανάγκαζαν εκ των πραγμάτων την επιβολή μεγάλης φορολογίας.
Εάν τότε δεν υπήρχαν οι εξωτερικοί πόλεμοι που ήσαν καθημερινότητα, να είσαι σίγουρος ότι δε θα υπήρχε άνθρωπος που να μην έτρωγε με χρυσά κουτάλια.

Ας σου δώσω μία εικόνα της πρωτεύουσας Κων/λης και σύγκρινε τη με αυτή της Αθήνας σήμερα.
"Η πόλη της Κων/λης έχει περιφέρεια 18 μιλίων,....Οι Έλληνες που την κατοικούν διαθέτουν άφθονο χρυσό και κοσμήματα. Κυκλοφορούν ντυμένοι στο μετάξι, με χρυσά σχέδια ραμμένα ή κεντημένα πάνω στα ενδύματά τους.
Ιππεύουν τα άλογά τους σαν πρίγκιπες."
(Βενιαμίν της Τουδέλης, Εβραίος ταξιδώτης απ' την Ισπανία, ύστερος 12ος αιώνας).

Η οικονομική ισχύ της Πόλης προσέλκυε Σύρους, Ρώσους, Άραβες και Βενετούς εμπόρους, ενώ ο μικρός αριθμός ξένων νομισμάτων που ανασκάφτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, καταμαρτυρεί το υψηλό κύρος και την επάρκεια του χρυσού βυζαντινού σόλιδου, του νομίσματος που αποτελεί σύμβολο της εικόνας ενός μάλλον ηγεμονικού, παρά ενός εμπορικού κράτους.

Για πες μου τώρα, τι εικόνα σχηματίζει ένας σημερινός ξένος για τους Έλληνες στην Αθήνα του 2010?

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

24/12/2010, 21:21:10
Ρε συ ευρωπαιε,εισαι με τα καλα σου;Συγκρινεις το βιοτικο επιπεδο των τελευταιων δεκαετιων στο δυτικο κοσμο με το βυζαντιο;Και τι μου λες;Τι ειπε καποιος περιηγητης;Για φαντασου να τον πηγαινες σημερα στη χαλικιδικη και να εβλεπε εκατονταδες χιλιαδες παραθαλασιες κατοικιες ,τι θα ελεγε....

Αυτα που δηθεν στερουμαστε σημερα,ο αρχαιος κοσμος ουτε τα ειχε διανοηθει....Αλλα πιο πολυ μου αρεσε οτι θα ετρωγε με χρυσα κουταλια ο απλος κοσμος στο βυζαντιο....Τι αλλο θα ακουσουμε εδω μεσα;Δεν πατε καλα ρε σεις.Η αγωνια σας να εξιδανικευσετε καταστασεις σας οδηγουν σε αντι να μη πω....Ειδε τοτε αυτος ο βλαμενος εκατο ατομα στη κωνσταντινουπολη σε αλογα και χεστηκε η φοραδα....Αλλα για κατι τετοιους επρεπε να εφευρεθει η μηχανη του χρονου,και να σας στειλει στο μεγαλειο του βυζαντιου να ζησετε....να περασετε καλα....