- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1)Ποιοι είναι οι αρχικοί εμπνευστές, ποιοί το χρηματοδοτούν και ποιοί είναι οι υπεύθυνοι κατά το νόμο για to esoterica;
2)Γιατί η συμπεριφορά σας, των διαχειριστών, είναι ανισοβαρούς αυστηρότητας σε μερικά μέλη, όπως πχ το Σβάμπε , ενώ πολύ αυστηρότερη σε άλλα;;;
Το μέλος Schwabe σημειωτέον , δε διστάζει να προσβάλλει με κάθε ευκαιρία τη χριστιανική θρησκεία και γενικότερα κάθε θρησκεία , αδιαφορώντας για όποιες αποδείξεις και αν του παρατεθούν, που να διαψεύδουν τα επιχειρήματά του.Και χωρίς να καταθέτει καμμιά δική του από πρωτότυπες πηγές ή μη στρατευμένες επιστημονικές εργασίες εγνωσμένου κύρους. Το ίδιο κάνουν και κάποια άλλα μέλη συστηματικά, χωρίς ποτέ να σας συγκινήσει κάτι τέτοιο και να τους θέσετε όρια στον τρόπο που εκφράζονται. Αν δεν είστε πιστοί καμμιάς θρησκείας τουλάχιστον σαν άνθρωποι με δίκαιη κρίση θεωρείτε ότι θα έπρεπε να αφήνετε να διαδίδεται μια τέτοια τάση αισχροποίησης των συζητήσεων και καθυβρισμού όλων των θρησκειών και των ιερών προσώπων;
3)Κατ' αρχήν πως γνωρίζετε ότι μερικοί λογαριασμοί είναι πολλαπλοί αφού αυτόι είναι αδύνατο υπό φυσιολογικές και νόμιμες συνθήκες ;
Γιατί αφήνετε να υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί για ένα πρόσωπο και μόνο εκ των υστέρων έρχεστε να διορθώσετε τη ζημιά όταν αυτός παρεκτραπεί τελείως και να διαγράψετε κάποιους από τους πολλαπλους ενώ θα μπορούσατε να το κάνετε εξ αρχής;;
4)Γιατί δημοσιεύσατε την πρόσκληση για βοήθεια σε χώρο που ελάχιστες επισκέψεις (σε σύγκριση με το σύνολο επισκέψεων όλων των κατηγοριών ) δέχεται και δεν τη θέσατε στην πρώτη σελίδα ή σαν ανακοίνωση σε κάθε συζήτηση όπως κάνω με το παρόν μήνυμα;;;
5)Γιατί δεν κάνετε μερικά αυτονόητα πράγματα αν θέλετε να διεξάγεται σωστός διάλογος,όπως:
α)Να δοθεί δυνατότητα να επεμβαίνουν σε όλα τα μυνήματα ενός θέματος οι ιδρυτές του (χωρίς να τα αλλοιώνουν) και να έχουν τη δυνατότητα να τα απομακρύνουν προσωρινά μέχρι να εξεταστούν και επό ένα ανώτερης τάξης υπέυθυνο μέλος (πχ διαχειριστή) ως προς το περιεχόμενό τους και να οδηγηθούν
είτε στην απολίθωση είτε στη συζήτηση που ανήκουν ξανά;;;
Άραγε αυτά δεν είναι προφανή;;;;
Και ο χρόνος ενός έτους και πλέον δε φτάνει να υλοποιηθούν;;;
6)Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;
7)Γιατί από τους διάφορους εσωτεριστικούς οργανισμούς και χώρους μόνο ενός υπάρχει η
συνέντευξη;;;
8)Γιατί αφήνετε να γίνεται αλαλούμ στις συζητήσεις με το να μιλάνε για άσχετα θέματα σε χώρους με τελείως διαφορετικούς τίτλους συζητήσεων ή να ανοίγουν θέματα σε άσχετες κατηγορίες;
9)Γιατί δε γίνεται αυτή η κακόμοιρη δενδροειδής κατάταξη που είχα προτείνει από τότε που πρωτομπήκα εδώ (και δεν είμαι ο μόνος νομίζω γιατί και άλλοι είχαν συμφωνήσει);
10)Γιατί λέτε δε μπορεί να σβηστεί ένα μήνυμα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας βέβαια) ενώ κάτι
τέτοιο είναι απολύτως δυνατό κατά τη γνώμη μου μιας και στην ιστοσελίδα των snitz forums το λέει σαφώς;Μήπως το έλεγχο τον έχει κάποια άλλη
εξουσία πάνω από σας και δε σας το επιτρέπει;;;
Μήπως κάποιο κέντρο του εξωτερικού;;;
11)Γιατί ενώ το μέλος Schwabe μίλησε για troijan που κληρονόμησε το εσωτέρικα δεν έγινε καμμιά αναφορά στο θέμα αυτό;;;
Που ήξερε ότι έχει ιό και μάλιστα ότι τον κληρονόμησε;;; Μόνο αν ο ίδιος τον έβαλε ή και αν έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα , που μόνο λίγοι (ή ένας) φαντάζομαι θα έχουν, μπορούσε να ξέρει κάτι τέτοιο.
12)Γιατί δεν προωθείται η επώνυμη συμμετοχή στα φόρουμ αλλά αντιθέτως η ανώνυμη η οποία (έχει λόγο μόνο αν κανείς θα είχε πρόβλημα λόγω των ενδιαφερόντων του στο περιβάλλον του) ακόμη και όταν γίνεται κατάχρηση της ανωνυμίας όπως βλέπουμε πολλές φορές να γίνεται;
Αυτά για αρχή και αναλόγως των απαντήσεων η συνέχεια.
Καλή χρονιά!
Όλα είναι τέλεια
Δε γινεται συνεχεια ο κυριος Schwabe να λασπολογει και να καθυβριζει τον χριστιανισμο και να μην ασχολειται κανενας..ενω αν καποιος χριστιανος πει μια λεξουλα ολοι να πεφτουν πανω του!!Και λιγη ισονομια δε βλαπτει αγαπητοι μου!
“11)Γιατί ενώ το μέλος Schwabe μίλησε για troijan που κληρονόμησε το εσωτέρικα δεν έγινε καμμιά αναφορά στο θέμα αυτό;;;
Που ήξερε ότι έχει ιό και μάλιστα ότι τον κληρονόμησε;;; Μόνο αν ο ίδιος τον έβαλε ή και αν έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα , που μόνο λίγοι (ή ένας) φαντάζομαι θα έχουν, μπορούσε να ξέρει κάτι τέτοιο.”
Φίλτατε Φιλόσοφε, αν και δεν κατανοώ τις «συνομοσιολογικές» μομφές που εκτοξεύεις, ωστόσο οφείλω να παρατηρήσω ότι η συγκεκριμένη σου αναφορά έχει καθαρά συκοφαντικό χαρακτήρα.
Ουδέποτε μίλησα για κάποιον ιό, πόσο δε μάλλον για το εάν κάποιος τον κληρονόμησε ή όχι.
Σε καλώ λοιπόν είτε να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αυτό που λες είτε να ζητήσεις συγνώμη.
Η πρώτη επί του "διαδικαστικού" : Αγαπητέ filosofos3, άνοιξες το θέμα σε όλες τις υποκατηγορίες του forum ΕΚΤΟΣ από αυτήν στην οποία μάλλον ταιριάζει καλύτερα και που είναι η "Απόψεις, Προτάσεις"...Με τόσα θέματα ανοιχτά, ΠΟΥ μπορεί να γίνει η όποια συζήτηση; Καλύτερο είναι να υπάρχουν οι απόψεις συγκεντρωμένες, πιστεύω!
Η δεύτερη πιο..."επί της ουσίας" : Έχεις κάθε δικαίωμα φυσικά να σχολιάσεις και να προτείνεις πράγματα πάνω στη λειτουργία του χώρου...Με την τακτική όμως του να προσωποποιείς τις "μομφές" σου, μήπως κινδυνεύει το όλο θέμα να "ανατιναχθεί" και να χαθεί η ουσία του; Νομίζω πως κάτι τέτοιο ήδη αρχίζει να συμβαίνει άλλωστε, αν κρίνω και από την παρέμβαση του μέλους Schwabe στο οποίο και αναφέρθηκες, την οποία βεβαίως και κρίνω δικαιολογημένη, εφόσον αναφέρθηκε το όνομά του.
Οι παρατηρήσεις με κάθε καλή διάθεση φυσικά...![]()

quote:
o Schwabe einai h maskot tou forum?
Εσύ γιατί απορείς; Θες να γίνεις εσύ μήπως; ![]()
![]()

Δόκιμα επίσης τα σχόλια και οι επισημάνσεις του μέλους durden_alie.
Filosofos3, το ενδιαφέρον σου για την εύρυθμη (?) λειτουργία του χώρου εμφανές. Η πρόθεση και το κίνητρο που σε ωθεί στην κατάθεση τόσο αυστηρών παρατηρήσεων και η σχολαστικότητά σου πάνω σε θέματα αμιγώς λειτουργικά (δε θα πω "μομφές" εγώ), μου διαφεύγει. Πρωταρχικός στόχος (κατ'εμέ) οποιασδήποτε ιστοσελίδας είναι η επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων. Η παρούσα λειτουργία του χώρου σε αναχαιτίζει να το κάνεις αυτό? Και αν ναι, γιατί? Επειδή μέσα στην πολυφωνία μπορεί να δεις και καταθέσεις κατά το κριτήριό σου υβριστικές/προσβλητικές/απαξιωτικές? Αναμφισβήτητα αυτά είναι πράγματα που΄πρέπει να αποφεύγονται στην διαλεκτική, αλλά οφείλουμε εδώ να συνυπολογίζουμε ότι σε έναν πολυπληθή χώρο σαν αυτόν, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές αντιλήψεις, νοοτροπίες, στάση ζωής και πιθανότατα, σύστημα αξιών. 'Οταν συμμετέχουμε σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε κι αυτό, μάλλον αποστασιοποιημένα θα'λεγα και πάντως όχι να μπαίνουμε στην ίδια ισοπεδωτική ή απαξιωτική λογική που στιλιτεύουμε ή εν πάση περιπτώσει δεν εγκρίνουμε. Προσωπικά, όντας στην διαχείριση άλλης ιστοσελίδας, προτιμώ να αφήνω να εκφράζονται ελεύθερα τα μέλη, με την προϋπόθεση να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας. Αυτό ίσως μπορεί να επιβληθεί. Το επίπεδο όμως, όχι. Το κάθε μέλος κρίνεται απ'τη στάση και το επίπεδό του. Αν το κρίνουμε ανάξιο ή απρεπές, δεν έχουμε παρά να το αγνοήσουμε. Η αδιαφορία και η περιφρόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος "απομόνωσης" των ιταμών και μη θετικά συμβαλλόμενων σε ένα τόπικ.
Σε ό,τι με αφορά, θα μπορούσα να επισημάνω κι εγώ ίσως λάθη της διαχείρισης, όταν ως "φρέσκια" στο χώρο άνοιξα θέμα που ηδη προϋπήρχε και σωστά μου το "απενεργοποίησαν" (αυτό περί θαυμάτων), αλλά ταυτόχρονα δεν βλέπω πάντα να κάνουν το ίδιο όπως π.χ. σε ένα σωρό άλλα τόπικς που έχουν ήδη ανοιχτεί και στα οποία αναπτύσσεται διάλογος, αλλά που έχουν τον΄ιδιο κεντρικό πυρήνα (Χριστός, Χριστιανισμός κλπ). Θα μπορούσα να το στιλιτεύσω ή να διαμαρτυρηθώ, αλλά δεν το κάνω για 3 ευνόητους λόγους: α/ κι οι διαχειριστές άνθρωποι είναι, κατά συνέπεια όχι αλάθητοι, β/ δεν μπορούν ούτε θα'πρεπε να είναι πάντα "από πάνω μας" εποπτεύοντας τα πάντα σχολαστικά και γ/ και σημαντικότερο: ο ρόλος τους δεν πρέπει να περιορίζεται σ'αυτόν του χωροφύλακα, γιατί παρασυρόμενοι από υπέρμετρο ζήλο, μπορεί να στραγγάλιζαν την χαλαρότητα και την ελευθερία της έκφρασης που προσωπικά εμένα μου αρέσει εδώ μέσα, γι'αυτό και συνεχίζω να συμμετέχω.
Θα διαφωνήσω λοιπόν με το signature σου. 'Ολα ΔΕΝ είναι τέλεια αγαπητέ. Θα πρέπει ίσως να μάθουμε να το αποδεχόμαστε αυτό και να επιδιώκουμε να βγάζουμε το βέλτιστο/γονιμότερο/χρησιμότερο απ'τις καταστάσεις ή συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμεθα να λειτουργήσουμε (γενικότερα) ή (εν προκειμένω) να συνδιαλαγούμε σε φόρα επικοινωνίας.
Φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα.
Καλή χρονιά σε όλους
Βίκυ
.
Edited by - Arela on 31/12/2005 17:48:27
Edited by - Arela on 31/12/2005 17:54:07
"ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ"
νομίζω θέτει ο άνθρωπος.
Κι ως τώρα, απαντούν άλλοι πολλοί πλην αυτών.
.-= Κινηματογράφος =-.
.-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
.-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
.-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
παραμένει ενεργό μόνο το παρόν και μεταφέρεται στην καταλληλότερη θεματική ενότητα:
"Απόψεις, Προτάσεις κ.ά."
Όσα μηνύματα μελών, έχουν γραφτεί στα υπόλοιπα θέματα, μεταφέρονται στη συνέχεια στο παρόν θέμα.
Επίσης, όλα τα θέματα, μεταφέρονται επίσης στην κατηγορία "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α."
Δεν μου επιτρέπει αυτή τη στιγμή ο χρόνος που διαθέτω, να επεκταθώ περισσότερο. Οπότε, για την ώρα εύχομαι μόνο:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αλλά με το να ανοίγεις το ίδιο ακριβώς θέμα 50 φορές, και σε κατηγορίες θεμάτων που δέν έχουν καμία απολύτως σχέση με το περιεχόμενο του δέν πρόκειται να βρείς δικαίωση.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να σχολιάσω και μερικά απο αυτά που γράφεις:
quote:
Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;
Οι διαχειριστικές αρμοδιότητες δέν έχουν καμία σχέση με την όρεξη που έχει το κάθε μέλος, να δίνει τα προσωπικά του στοιχείο με στόχο πολλές φορές την αυτοπροβολή του.
Οι διαχειριστικέ αρμοδιότητες πρέπει να δίνονται μονάχα σε όσους είναι ικανοί να επιτελέσουν το συγγεκριμένο έργο.
quote:
Γιατί αφήνετε να υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί για ένα πρόσωπο και μόνο εκ των υστέρων έρχεστε να διορθώσετε τη ζημιά όταν αυτός παρεκτραπεί τελείως και να διαγράψετε κάποιους από τους πολλαπλους ενώ θα μπορούσατε να το κάνετε εξ αρχής;;
Εδώ δέν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο κατα πόσο το τεχνικό επιτελείο των Forum έχει τις δυνατότητες να γνωρίζει επιβεβαιωμένα άν υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί και ποιοί είναι αυτοί.
Ενδείξεις και υποψίες υπάρχουν, αλλά πολύ δύσκολα μετατρέπονται σε αποδείξεις.
quote:
Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;
Γιατί ... ίσως και να μήν έχουν τα κατάλληλα προσόντα.
quote:
Γιατί η συμπεριφορά σας, των διαχειριστών, είναι ανισοβαρούς αυστηρότητας σε μερικά μέλη, όπως πχ το Σβάμπε , ενώ πολύ αυστηρότερη σε άλλα;;;
Ο Σβαμπέ απο όσο τον παρακολουθώ, όσο σκληρά λόγια και άν λέει απέναντι στον χριστιανισμό δέν έχει υπερβεί ποτέ τα όρια της απρεπούς συμπεριφοράς απέναντι στον οποιονδήποτε συνομιλητή του.
quote:
Γιατί αφήνετε να γίνεται αλαλούμ στις συζητήσεις με το να μιλάνε για άσχετα θέματα σε χώρους με τελείως διαφορετικούς τίτλους συζητήσεων ή να ανοίγουν θέματα σε άσχετες κατηγορίες;
Εδώ λίγο ώς πολύ έχεις δίκιο ...
Αυτά και Καλή Χρονιά.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
Απεστάλη: 31/12/2005, 15:45:18
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7633
quote:α)Να δοθεί δυνατότητα να επεμβαίνουν σε όλα τα μυνήματα ενός θέματος οι ιδρυτές του (χωρίς να τα αλλοιώνουν) και να έχουν τη δυνατότητα να τα απομακρύνουν προσωρινά μέχρι να εξεταστούν και επό ένα ανώτερης τάξης υπέυθυνο μέλος (πχ διαχειριστή) ως προς το περιεχόμενό τους και να οδηγηθούν
είτε στην απολίθωση είτε στη συζήτηση που ανήκουν ξανά;;;
ως θεματοθετης τοπικ και ως μελος, θα ηθελα να υπαρχει η δυνατοτητα προσωρινου κοκκινισματος απο τον θεματοθετη, αλλα μονο των υβριστικου περιεχομενου μηνυματων, και εννοω υβριστικου κυριολεκτικα.
quote:β) Σε χρήστες που δε σέβονται τις πεποιθήσεις των άλλων αν έχουν δυνατότητα προσωρινής απενεργοποίησής τους από το θέμα
δικοπο μαχαιρι ειναι αυτο αδελφε...
δηλαδη επειδη δεν σεβαστηκα την πεποιθηση καποιου θεματοθετη οτι υπαρχουν αυτοδημιουργητοι βρυκολακες ή οτι θα γινει πολεμος οπωσδηποτε τον Νοεμβρη του 2005, θα με απενεργοποιουσαν προσωρινα απο το τοπικ?
quote:6)Γιατί στα μέλη που θα ήθελαν να γίνουν γνωστά και επωνύμως δε χορηγούνται αρμοδιότητες διαχειριστικές ενώ στα μέλη που έχουν χορηγηθεί δεν είναι γνωστά τα στοιχεία τους;;;
ωπα!
ειμαι απο αυτους που εχουν δηλωσει επανειλημενα τα στοιχεια τους, αλλα νιωθω πιο ελευθερος ως μελος, πιστεψε με!
quote:12)Γιατί δεν προωθείται η επώνυμη συμμετοχή στα φόρουμ αλλά αντιθέτως η ανώνυμη η οποία (έχει λόγο μόνο αν κανείς θα είχε πρόβλημα λόγω των ενδιαφερόντων του στο περιβάλλον του) ακόμη και όταν γίνεται κατάχρηση της ανωνυμίας όπως βλέπουμε πολλές φορές να γίνεται;
θα συμμαζευε αρκετους που ξεσαλωνουν, γινεται αυτο ομως?
ναστε καλα!
και σορυ για την παρεμβαση.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Απεστάλη: 31/12/2005, 17:47:00
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7633
Πρώτα απ' όλα να σου πώ οτι θεωρώ περιττό το ότι άνοιξες τόσα πολλά topics σχεδόν σε όλες τις Κατηγορίες Συζητήσεων εκτός από αυτήν που ίσως να έπρεπε να το ανοίξεις, στις Απόψεις-Προτάσεις.
Νομίζω πως θα το έβλεπε κάθε μέλος κι εκεί πέρα...
Θέτεις κάποια ερωτήματα, αγαπητέ μου.
Νομίζω πως το να αναφέρεσαι στον Schwabe και τον Χ Schwabe δεν έχει καμία σημασία.
Για να είμαστε ειλικρινείς, φίλε μου, εγώ δεν βλέπω μόνο ένα μέλος να εκφράζεται απρεπώς για θρησκείες κι ιδεολογίες.
Βλέπω κι άλλα μέλη που του ανταπαντούν και συνεχίζουν προφανώς αυτή την αντιπαράθεση επί μακρόν και σίγουρα για αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ένα μέλος μόνο.
Αναφέρεις όμως γιατί δεν κλειδώνεται ο Schwabe και γιατί υπάρχει αυτή η επιείκια απέναντι του.
Προσωπικά δεν διαβλέπω καμία επιείκια σε κανένα, βλέπω να εφαρμόζονται οι ίδιοι κανόνες πρός όλους.
Αναφέρεις επίσης την δυνατότητα να απενεργοποιείται κάποιο μέλος από ένα topic όταν το προσβάλλει.
Καταλαβαίνεις οτι αυτό το δικαίωμα ίσως δρούσε ασύδοτα από κάποια μέλη - θεματοθέτες που ενδεχομένως να μην ήθελαν να ακουστεί μια αντίθετη άποψη?
Επιπλέον, σε ένα topic πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις με τον πρέποντα σεβασμό στους συνομιλητές μας και τις πεποιθήσεις τους.
Από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις που εγκαταλείπονται από τους θεματοθέτες τους ή εκείνοι ίσως να μην έχουν το κριτήριο για το πότε να επέμβουν σε ένα μήνυμα ή στο να απομακρύνουν ένα μέλος.
Οπότε αυτή η λύση που προτείνεις ίσως να έκανε τα πράγματα χειρότερα...
Τουλάχιστον εγώ έχω παρατηρήσει περιπτώσεις που όταν κάποιο μέλος έδρασε εμπρηστικά σε κάποιο topic και παρενέβη κάποιους κανόνες να διαγράφεται...
Τέλος, αναφέρεις για την ανωνυμία και την επωνυμία (δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων των ατόμων).
Πρώτα απ' όλα, πιστεύεις οτι όταν ένα μέλος δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του αυτομάτως του δίνεται κι η δυνατότητα να ασκεί διαχειριστικά - συντονιστικά καθήκοντα?
Νομίζω πως ο ρόλος του διαχειριστή - συντονιστή απαιτεί άλλα πράγματα παρά την δημοσίευση των στοιχείων του.
Επίσης, σε τι θα βοηθήσει η ανακοίνωση των στοιχείων του καθενός μας?
Θα μας κάνει πιο υπεύθυνους και πιο σεβαστικούς απέναντι στους συνομιλητές μας?
Δε νομίζω...
πιστεύω οτι αυτό μπορεί να γίνει από ΟΛΟΥΣ μας ενόσω είμαστε ανώνυμοι.
Σου είπα την άποψη μου επειδή διάβασα όλα τα ερωτήματα και μου γέννησαν κάποιες απορίες... ![]()
Καλό σου απόγευμα και Καλή πρωτοχρονιά! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Απεστάλη: 31/12/2005, 18:10:38
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7635
Απεστάλη: 31/12/2005, 18:18:08
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7635
1)Έθεσα τα ερωτηματα σε πολλές κατηγορίες για να τα δουν ,όπως και τις επακόλουθες απαντήσεις όσο περισσότεροι χρήστες γίνεται. Η ηγετική ομάδα δεν έχει την ίδια πρόθεση όπως βλέπω. Γιαυτό και θάβει τα ερωτήματα σε ένα χώρο που δέχεται ελάχιστες επισκέψεις σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Τη συχγχαίρω!
2)Δεν κατάλαβα το ερώτημα που μου ετέθη, αν πιστεύω πως "η επωνυμία κάποιου του δίνει περισσότερα δικαιώματα ως χρήστη κλπ". Εγώ δεν είπα ότι του δίνει αλλά ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ. Ανωνύτμως μπορεί κανείς να λέει ότι θέλει και καρφί δεν του καίγεται. Οι θρασύδειλοι βρίσκουν την ευτυχία τους στην αναωνυμία και αν τους διαγράψεις (όταν φτάσουν πλέον στο αποκορύφωμα, γιατί και για να διαγραφεί κανείς εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια) ξαναμπαίνουν με άλλο όνομα και συνεχίζουν.
3)Προς Αρέλα: αγαπητή Βίκυ εμένα δεν με πειράζει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ και δεν αρνούμαι να συζητήσω καμμία, αλλά να το κάνω με ΠΡΟΣΩΠΑ που εννοούν αυτό που υποστηρίζουν όχι με ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που δε σέβονται τίποτε , στρατευμένα στην υποστήριξη μιας ιδεολογίας. Τέτοια όντα μου είναι απεχθή, τα θεωρώ ανάξια λόγου και δεν έχω την πρόθεση για κανένα διάλογο μαζί τους διότι δεν έχουν ως σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας αλλά την εκτέλεση της αποστολής τους.
4) Όσον αφορά το θέμα του Troijan αν ο χρήστης που το έγραψε δεν το έσβησε (γιατί έχει τέτοια δυνατότητα) θα το κάνω αντιγραφή για να το δουν και όσοι δεν είχαν δει το συγκεκριμένο μήνυμα.
Όλα είναι τέλεια
filosofos3, το θέμα μεταφέρθηκε στην κατηγορία όπου ανήκει από την ίδια του τη φύση. Αλώστε εσύ ο ίδιος ζητάς με το θέμα αυτό την καλύτερη εφαρμογή των κανονισμών του φορουμ και επιπλέον, κάνεις προτάσεις που θεωρείς ότι θα βελτιώσουν τη λειτουργία του. Συνεπώς δεν θα έπρεπε να έχεις αντιρρήσεις για την μεταφορά του σε αυτόν το χώρο.
Απ’ ότι βλέπω η αναγνωσιμότητα είναι αρκετά καλή και αν επιθυμείς να γίνει μεγαλύτερη, μπορείς στο τέλος κάθε ποστ που κάνεις σε άλλα θέματα να βάλεις μια παραπομπή για εδώ έτσι ώστε αυτοί με τους οποίους συνδιαλέγεσαι να μάθουν τις προτάσεις σου.
12)Η ανωνυμία και η ελευθερία είναι κάτι που χαρακτηρίζει (ακόμα τουλάχιστον) το ίντερνετ και του προσδίδει δύναμη.
Σε τι θα βελτίωνε την κατάσταση η επώνυμη συμμετοχή στο φόρουμ ; Θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα. Για παράδειγμα θα μπορούσαν κάποιοι, αντί να εκφέρουν επιχειρήματα, να επικαλεστούν το όνομά τους για να στηρίξουν τις απόψεις τους. Εξάλλου το όνομα από μόνο του είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για να ακουστούν αντεπιχειρήματα, με κίνδυνο να καταστεί το φόρουμ μια κλειστή κοινότητα συγκεκριμένων αναζητητών όπου τελικά ο ένας γνωρίζει τον άλλον και τις απόψεις του, οπότε δεν κινείται φύλο
Η κατάσταση που επικρατεί στο μύθος και θρησκεία κάθε άλλο παρα τον τίτλο του δικαιολογεί. Προσωπικά έχω πάψει να το διαβάζω γιατί έχει καταντήσει μια στείρα αντιπαράθεση μεταξύ δύο ομάδων: των νοσταλγών της αρχαίας ελληνική θρησκείας και των οπαδών του χριστιανισμού. Ισως είναι αναγκαία η δημιουργία μιας ξεχωριστής κατηγορίας που θα αφορά μόνο αυτήν την αντιπαράθεση.
Edited by - Δημήτρης on 02/01/2006 18:10:41
Η καθαρή λογική - που κανένας ερευνητής της αλήθειας δε θα ήταν σκόπιμο να την παραβεί - λέει, πως εφόσον υπάρχουν στα forum κατηγορίες, οι οποίες εξυπηρετούν κάθε θεματική ενότητα για τη δημοσίευση των σχετικών συζητήσεων, ένα θέμα τοποθετείται στην ενότητα όπου ταιριάζει καλύτερα θεματικά. Συγκεκριμένα, το θέμα που άνοιξες αφορά την κατηγορία "Απόψεις, Προτάσεις, κ.α." κι εκεί τοποθετήθηκε.
Η μνήμη και η παρατήρηση επίσης μας επιτρέπει να εξετάσουμε, το αληθές της πρότασης:
quote:
Γιαυτό και θάβει τα ερωτήματα σε ένα χώρο που δέχεται ελάχιστες επισκέψεις σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Εάν λοιπόν ανοίξεις την κεντρική σελίδα των forums θα διαπιστώσεις, πως η ενότητα στην οποία μεταφέρθηκε το θέμα αυτό, έρχεται 3η σε επισκεψιμότητα μεταξύ όλων των θεματικών κατηγοριών έχοντας τη στιγμή αυτή που σου γράφω 27287 μηνύματα και 785 θέματα, ενώ οι άλλες 2 κατηγορίες που αντιστοιχούν σε μεγαλύτερους αριθμούς συμμετοχής είναι οι εξείς:
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
61374 μηνύματα και 1690 θέματα
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
43456 μηνύματα και 876 θέματα
(η κατηγορία "ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet" έχει 934 θέματα, αλλά 6973 μηνύματα, γι' αυτό και δεν την συμπεριέλαβα στις παραπάνω)
Εκτός αυτού, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί θα έπρεπε το θέμα που άνοιξες να δημοσιευθεί σε όλες τις συζητήσεις. Γνωρίζεις φαντάζομαι, πως δεν είναι ούτε το πρώτο, αλλά ούτε και το τελευταίο παρόμοιο θέμα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσες κάλλιστα να δημοσιεύσεις τις ερωτήσεις αυτές σε ένα ήδη υπάρχον. Άλλωστε, στην απάντησή μου στην μεταξύ μας επικοινωνία, δεν σου έγραψα κάτι διαφορετικό:
"Πιστεύω πως τα σοβαρότατα και καίρια αυτά ερωτήματα που θέτεις, θα ήταν καλύτερα να τα ανέβαζες - όπως μου τα έχεις γράψει - σε ένα θέμα στο forum."
Γιατί να αδικήσουμε άλλους ανθρώπους, που ίσως να ήθελαν να προβληθεί το θέμα τους επίσης παντού, δίνοντας στο δικό σου θέμα αυτή τη διάκριση;
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μερικές δικές μου σκέψεις:
Είναι δυνατόν να είναι γνωστοί κάποιοι πολλαπλοί λογαριασμοί διότι αυτοί που τους δημιούργησαν το παραδέχονται! Υπάρχουν επίσης οι περιπτώσεις που δεν καλύπτουν επαρκώς τα... νώτα τους και αυτό γίνεται εμφανές είτε από τα λόγια τους είτε από τον υπολογιστή τους.
Αν κάναμε όλοι που θεωρούμε πως έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε όπως ο filosofos3 και ανοίγαμε τόπικς παντού θα υποβιβάζαμε το φόρουμ σε δοχείο για spam. Κάθε θέμα έχει τον χώρο στον οποίο ταιριάζει. Η μαζική αποστολή επειδή "θέλω να τα πω" ταλαιπωρεί τα υπόλοιπα μέλη. Αν σε μια παρέα θέλω να πω κάτι δεν θα τους πιάσω όλους από το πέτο φωνάζοντας. Υπάρχει και μια ρημάδα "ετικέττα" ΚΑΙ στο διαδίκτυο!
Το να κινηθεί επωνύμως κάποιος δεν τον κάνει ταυτόχρονα άξιο του τίτλου του διαχειριστή. Η ανωνυμία των φόρουμ -με τα θετικά και τα αρνητικά της- είναι παγκοσμίως ο πιο διαδεδομένος τρόπος λειτουργίας και μάλιστα για ευνόητους λόγους: είναι αδιανόητο να αναγκάζεσαι να δηλώνεις όνομα (άρα και φύλο, διεύθυνση, τηλέφωνο) σε κάθε καρυδιάς καρύδι που σε διαβάζει στο internet! Πρόκειται για φόρουμ, όχι για κλειστό κλαμπ ολίγων γνωστών.
quote:
έχει λόγο μόνο αν κανείς θα είχε πρόβλημα λόγω των ενδιαφερόντων του στο περιβάλλον του
Αυτό είναι σίγουρα ο λιγότερο σοβαρός λόγος. Εδώ μιλάμε για θέματα που ξεκινούν από την παρενόχληση και φτάνουν στο έγκλημα.
Η -ευγενική- αίτηση του schwabe χρήζει άμεσης απάντησης.
Η δυνατότητα του δημιουργού ενός θέματος να λύνει και να δένει στο θέμα του μάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα παρά θα τα λύσει. Συμφωνώ με τον jonniebegood.
quote:
Γιατί λέτε δε μπορεί να σβηστεί ένα μήνυμα (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας βέβαια) ενώ κάτι
τέτοιο είναι απολύτως δυνατό κατά τη γνώμη μου μιας και στην ιστοσελίδα των snitz forums το λέει σαφώς;Μήπως το έλεγχο τον έχει κάποια άλλη
εξουσία πάνω από σας και δε σας το επιτρέπει;;;
Μήπως κάποιο κέντρο του εξωτερικού;;;
...Μήπως ο Οξαποδώ; Μήπως ο Σούπερμαν;
Μήπως, απ'την άλλη, παρεκτρεπόμαστε λιγάκι και προβάλλουμε αναπόδεικτες συνομωσιολογίες;
Πάντως,ναι, κάποιες από τις απορίες του filosofos3 τις έχω κι εγώ!
Καλή χρονιά.
No Method, No Guru, No Teacher
quote:
Κατ' αρχήν πως γνωρίζετε ότι μερικοί λογαριασμοί είναι πολλαπλοί αφού αυτόι είναι αδύνατο υπό φυσιολογικές και νόμιμες συνθήκες ;
Πολλαπλοί
ξεράθηκα...
Αχ.. βρέ filosofos3 θα πάθω τίποτα.. μην τα λές έτσι απότομα.
Τώρα σε οτι αφορά τον Shwabe είναι μια ειδική περίπτωση.
Το οτι ο κόσμος δημουργήθηκε τυχαία.. και οτι δεν υπάρχει καμμία ανώτερη δύναμη.. είναι φυσικά μια άποψη.
Το είναι κάποιος Αθεος.. είναι μια άποψη.