ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το πραγματικο προσωπο του χριστου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το πραγματικο προσωπο του χριστου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ελεύθερος60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
15/08/2003, 00:29:10
[quote]
Αγαπητέ Schwabe,
στην 3η σελίδα αυτού του topic και μόλις στο 2ο μήνυμα σου στο esoterica μου έκανες παρατήρηση γιατί έγινα υπέρ του δέοντος συναισθηματικός.
Είδα το λάθος μου,κατάπια την πίκρα μου,και προσπάθησα να διορθωθώ και να γυρίσω στην επιχειρηματολογία.
Διάβασε σε παρακαλώ τα δύο τελευταία σου μυνήματα και απάντησε στον εαυτό σου, και όχι σε μένα, αν τα θεωρείς επιχειρήματα σοβαρού και αντικειμενικού ερευνητή.
Έκανα μια ερώτηση σχετικά με τον Ωριγένη,αλλά έχει χαθεί μες στο πλήθος των στοιχείων που παρέθεσαν οι νέοι μας φίλοι.Θα ήθελες να την απαντήσεις?

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΩ ΑΝ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ.

ΕΡΕΥΝΑ

15/08/2003, 20:34:41
quote:
ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Από τα αδυσώπητα αυτά διλήμματα εμφανίσθηκε τα τελευταία χρόνια και η άποψη της ανυπαρξίας του Ιησού ως ιστορικού προσώπου. Πρώτος ο Dupuis (1742-1809) αρνούμενος την ύπαρξη του Χριστού θεωρεί το χριστιανισμό ως νέα μορφή της παλιάς λατρείας του Ήλιου και των αστέρων, και ότι ο Χριστός είναι προσωποποίηση του Ήλιου και οι δώδεκα απόστολοι είναι οι δώδεκα αστερισμοί.

ΑΒΒΑ, μαλλον δε διαβασες το βιβλιο του Dupuis,γιαυτο μη γινεσαι φερεφωνο των αποψεων των αλλων. Κανε το κοπο και διαβασε το, ειναι μολις 85 σελιδες. Στα Ελληνικα κυκλοφορει απο τις εκδοσεις ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ, "ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ", του Charles Francois Dupuis.
quote:
Έτσι η μεν γέννηση του Χριστού συμπίπτει με την ακμή του χειμώνα όπου βασιλεύει το σκότος και την ανάσταση σαν την άνοιξη όπου και βασιλεύει το φως. Αυτή η εξήγηση όμως αποβαίνει επισφαλής και αυθαίρετη, καθόσον διατύπωσε ο I.B. Peres χλευάζοντας τον Dupuis.
Αυτο το "χλευαζοντας", φανταζομαι οτι ειναι ο πλεον ορθολογικος και διαλογικος τροπος αντιπαραθεσης που ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ απο οσους δεν εχουν να αντιπαραθεσουν τι[ποτα λογικο!
  • Φιλε μου, το αν υπηρχε ο Τζεσουα ιστορικα σαν ναζαρηνος η ζηλωτης η Εσσαιος δεν εχει καμμια σημασια.
  • Αυτος ομως που περιγραφουν τα "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΑ" κειμενα, δεν εχει υπαρξει ΠΟΤΕ...
  • Καλα, απο αυτα που διδασκει ο Κελσος, τιποτα δεν αντιλαμβανεσαι;Ποτε δεν εχεις ακουσει για ΜΥΗΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ;Η κοκκινοσκουφιτσα ειναι ενα διδακτικο ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ....ΔΕΝ...ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!!

15/08/2003, 22:33:19
Φίλτατε ΑΒΒΑ,

για δές ΠΟΙΟΙ μιλάνε για....τύφλα! Οι οπαδοί της ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ που κατάντησαν τον ΕΛΛΗΝΑ "Ρωμιό", ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ όλους τους..."τυφλούς", ονομάσανε τον ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ...ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και μάθανε στον ταλαίπωρο και αγράμματο ΕΛΛΗΝΑ ότι η αβρααμική κάστα των χαλδαίων ΜΑΓΩΝ με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ βιβλιαράκι μαγγανείας είναι....η δική του ιστορία!!!!

Κάνε λοιπόν διάλογο με "δυνατά" άτομα, γιατί εγώ δέν έχω ούτε την δύναμη να αυτοευνουχίσω το πνεύμα μου αλλά ουτε και το "στομάχι" να ανεχτώ τις πορνογραφικές αηδίες απο το χαλδαικό βιβλιαράκι. Όσο για τα "στοιχεία" σου, θα σου το πώ μία φορά ακόμα: είναι το γνωστό κολλημένο σημείο του δίσκου των τελευταίων 1700 χρόνων. Πάρτο χαμπάρι!

Παιρετέρω, και επειδή για να αντιληφθείς ΕΣΥ το τί παίχτηκε με τον Χριστό του παραμυθιού που πρεσβεύεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ, βγάλε έστω για λίγο τα γυαλιά του ιουδαιοχριστιανικού δόγματος περί χριστολογίας ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ.

ΑΝ (????) καταλάβεις τίποτα, κάνε την αυτοκριτική σου, ΚΑΙ ΔΕΣ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ.

Shalom!

MercuryΜέλος
16/08/2003, 02:19:07
Φίλε Πασχάλη,

Εγώ σου υπόσχομαι ότι θα αγοράσω και θα μελετήσω το βιβλίο του Charles Dupuis που προτείνεις.
Δεν σου κρύβω όμως οτι μου κάνει εντύπωση η σιγουριά σου, οτι τα πορίσματα του συγκεκριμένου βιβλίου είναι και τα ορθά.
Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω, αν αυτή η σιγουριά είναι αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής σου έρευνας, τα συμπεράσματα της οποίας συνέπεσαν με αυτά του βιβλίου που διάβασες.

Αν όχι,τί το τόσο πειστικό περιέχει αυτό το βιβλίο?

Θέλω να πω,κυκλοφορούν τόσες μα τόσες πολλές θεωρίες για την ζωή και τη διδασκαλία του Χριστού.Τόσες,ώστε κάποιος θα μπορούσε να ξοδέψει χρόνια ψάχνοντας και ερευνώντας την αξιοπιστία της κάθε μίας από αυτές.

Και μπορούν οι προσωπικές μας αντιλήψεις να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα διαβάσματα μας?

Πριν λίγο καιρό διάβασα το βιβλίο του Πήτερ Ουσπένσκυ, 'Αναζητώντας τον Κόσμο του θαυμαστού'.Σε αυτό το εκπληκτικό,κατά τη γνώμη μου,βιβλίο ο συγγραφέας καταγράφει τη διδασκαλία του μεγάλου μύστη και φιλοσόφου Τζώρτζ Γκουρτζίεφ,έτσι όπως τη βίωσε ως μαθητής του κατά τη διάρκεια του Α΄Παγκόσμιου Πολέμου.
Σύμφωνα με το Γκουρτζίεφ τα Ευαγγέλια όχι μόνο έχουν σε κάποιο βαθμό διαστρεβλώθεί,αλλά και έχουν εξ αρχής γραφεί για αυτούς ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,δηλ τους μυημένους,και έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια κατανόησης τους απο αυτούς που ΔΕΝ γνωρίζουν είναι εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία.
Ο ίδιος προχωρεί σε μια ασύλληπτη περιγραφή του Μυστικού Δείπνου,την οποία περιγράφει σα μια "μαγική τελετουργία γιά τη δημιουργία σύνδεσης ανάμεσα σε αστρικά σώματα",υποστηρίζοντας οτι ο Χριστός ΔΕΝ έδωσε στους μαθητές του άρτο και οίνο,αλλά το πραγματικό αίμα και την πραγματική σάρκα του!Όλα αυτά μέσα στα πλαίσια μιας τελετουργίας "αδελφοποιίας"
(Θα δημοσιεύσω το πλήρες κείμενο όταν βρω λίγο χρόνο,και θα δείς οτι δε θα σου φανεί και τόσο παράλογο)

Παρότι το συγκεκριμένο βιβλίο με έχει αλήθεια εντυπωσιάσει,δεν μπορώ να αποδεχτώ τόσο αβασάνιστα τη συγκεκριμένη εκδοχή.
Γιατί απλά ξέρω οτι υπάρχουν τόσα και τόσα που δεν έχω διαβάσει,τόσα και τόσα που δεν ξέρω...

Θα παρακαλούσα το φίλο ΑΒΒΑ, να μη δώσει συνέχεια στην ανταλλαγή υποτιμητικών προσωπικών χαρακτηρισμών.Κρατήσαμε τη συζήτηση σε σχετικά καλά επίπεδα μέχρι τώρα,παρά την "υψηλή επικινδυνότητα" του θέματος.Ας μην την πετάξουμε στα σκουπίδια.
Επίσης φίλε ΑΒΒΑ,όχι άλλο κείμενο από ιστοσελίδα παρακαλώ.Οι σεβαστές απόψεις της Εκκλησίας για το θέμα μας, έχουν καταγραφεί πλήρως πιστεύω με τα κείμενα που έχετε ήδη παραθέσει.
Σας ευχαριστώ.

NikromΝέο Μέλος
16/08/2003, 08:54:30
Και να που πριν ακόμα επικολλήσω την απάντησή μου, βρήκα και άλλα ερωτήματα (αυτό είναι το κακό των φόρουμ, να βρίσκεις όλο τις ίδιες και τις ίδιες διαστρεβλώσεις της ιστορίας σε κάθε φόρουμ, και ο καθένας να τις παίρνει να τις επικολλάει από εδώ και από εκεί, χωρίς να κάνει σοβαρή έρευνα πριν).

Άντε, να απαντήσω φίλε Schwable και σε αυτό πριν επιστρέψω στις ασχολίες μου, απλώς για να δείξω ότι απαντήσεις υπάρχουν, και είναι πανεύκολο να απαντηθούν αυτά τα αστεία επιχειρήματα. Αλλά φυσικά μου είναι αδύνατον να κάθομαι εδώ και να απαντάω σε κάθε άσχετη ερώτηση. Γιατί πέραν των άλλων ασχολιών μου, έχω ήδη συζητήσεις σε άλλα 3 φόρουμ, και μόνο 15 λεπτά βρήκα για να ασχοληθώ με το μήνυμά σου αυτό από την ημέρα που το έβαλες.

Αυτά είναι ενδεικτικά:

Ρωτάς φίλε μου:

«1) Ποιός είναι ο Πατέρας του Ιωσήφ τελικά? Ο Ιακώβ ή ο Ηλί?»

Απάντηση:
Στον Ισραήλ ίσχυε ο ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. (Δευτερονόμιο 25/κε΄ 5-10). Εκεί όταν κάποιος πέθαινε άτεκνος, ο κοντινότερος συγγενής του, ΟΦΕΙΛΕ να παντρευτεί την γυναίκα του, και να της «αναστήσει σπέρμα» (Δες για παράδειγμα Ρουθ 4/δ΄ 9 – 12, πώς ο Βοόζ έκανε παιδί με τη Ρουθ, και το σπέρμα ανήκε στον Μααλών που πέθανε. Και αυτός πρόγονος του Ιωσήφ).

Ομοίως συμβαίνει και εδώ με τις γενεαλογίες τού Ιωσήφ. Ο ένας Ευαγγελιστής χρησιμοποιεί την καταγωγή του Ιωσήφ με βάση τους φυσικούς πατέρες της γενεαλογίας, και ο άλλος Ευαγγελιστής, με βάση τους ανδραδελφικούς γάμους, καθώς ο Ιωσήφ ήταν τέκνο ανδραδεφικού γάμου, και κάποιος συγγενής ανέστησε σπέρμα στον αποθανώντα πατέρα του. Κατά τον ίδιο τρόπο και ο Ιησούς, θεωρείτο βάσει του Μωσαϊκού Νόμου «όπως ενομίζετο» τέκνο του Ιωσήφ, και είχε όλα τα δικαιώματα της γενεαλογίας του Ιωσήφ από τον βασιλιά Δαυίδ, ενώ ήταν «Υιός Θεού».
Προτού λοιπόν κατηγορήσει κάποιος την Εκκλησία ότι δεν ξέρει τι πιστεύει, καλό είναι να τη ρωτήσει πρώτα. Κάτι ξέρει περισσότερο από τον κατήγορο…

Ρωτάς:
2) Ποιό γενεαολογικό δέντρο ευσταθεί και τί γίνεται με την διαφορά των "χαμένων" 26 γενεών? (Ματθαίος versus Λουκάς)

Απάντηση:
Τα παραπάνω στην πρώτη ερώτηση, απαντούν και στη διαφορά των 26 γενεών, καθώς μιλάμε για άλλη γενεαλογική γραμμή, με βάση τους ανδραδελφικούς γάμους.

Ρωτάς:
3) Πού αναφέρεται η πόλη Ναζαρέτ (?) εκτός απο τα θεόπνευστα κείμενα? Για να σε βοηθήσω λίγο θα σου υπενθυμίσω ότι ο Άγιος Ιερώνυμος (ο ιδρυτής της Βουλγκάτας) στη θέση "Ναζωραίος" αναφέρει τη λέξη "Nazareus" που σημαίνει απλά "ναζαρινός", αυτός δηλαδή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (στα εβραϊκά nazir).

Απάντηση:
Σε αυτό ήδη σου απάντησα στο προηγούμενο μήνυμά μου, και μάλιστα εδώ δείχνεις ότι αγνοείς πλήρως τη διαφορά των Ναζωραίων, από τους ΝΑΖΗΡΑΙΟΥΣ, όπως ήταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και ο Σαμψών. Άλλο θα πει Χαλκιδική, κι άλλο θα πει Χαλκίδα (που λέει και το τραγούδι).

Έγραψες:
4) Γεννήθηκε κατα την Βασιλεία του Μέγα Ηρώδη ή κατα την απογραφή που έγινε επί Κυρηνίου (διοικητής Συρίας) σύμφωνα με την διαταγή του Αυτοκράτορα Αυγούστου? (βλέπε κατά Λουκάν 2.1-7)

Απάντηση:
Και σε αυτό ήδη σου απάντησα. Δες το προηγούμενο μήνυμά μου.

Έγραψες:
5) Ο Άγιος Ειρηναίος (μαθητής του Άγιου Πολύκαρπου) μας πληροφορεί ότι..."ήταν επάνω απο πενήντα ετών όταν δίδασκε!" και επίσης ότι.." θανατώθηκε επάνω απο τα πενήντα του χρόνια, πλησιάζοντας πλέον το γήρας!" Μήπως και οι δύο αυτοί οι Πατέρες ήτανε...αμόρφωτοι φίλε Μανόλη? Μήπως άραγε δέν είχανε λάβει υπ'όψιν τους τις επιθυμίες περί του "ιδανικού προφίλ" στην μετά-κωνσταντίνου χριστολογία? Λέω μήπως..

Απάντηση:
Και σε αυτό ήδη απάντησα πιο πάνω. και αν κατά τη γνώμη σου οι Χριστιανοί συγγραφείς τού 2ου αιώνα είναι αλάθητοι, πρέπει να δεχθείς και όσα γράφουν για τον Χριστό. Αν όχι, αυτοαναιρείσαι.

Ρώτησες:
6)Πόσα είναι τα αδέλφια του Ιησού?

Απάντηση:
http://users.aias.gr/oode/meletes/panagia2.htm
Στη διεύθυνση αυτή θα μάθεις για τους αδελφούς του Χριστού.

Ρώτησες:
7)Για ποιό λόγο για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο (επιλεγμένο απο τον Θεό!) όπως η Μύριαμ, μητέρα του Ιησού, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ? Για ποιό λόγο θα πρέπει ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ να δηλώνει η εκκλησία ότι τα ονόματα των γονέων της (Ιωακείμ και Άννα) είναι...υποθετικά?

Απάντηση:
Πού το είδες εσύ ότι είναι υποθετικά τα στοιχεία για την οικογενειακή της καταγωγή; Για πήγαινε στην Αγία Άννα του Αγίου Όρους, να δεις και τα τίμια λείψανα της αγίας Άννας της μητέρας της Παναγίας. Υπάρχουν πλήρη στοιχεία. Μάλλον σε παραπληροφορήσανε.

Ερώτηση:
8)Μήπως μας λέει τίποτα το γεγονός ότι ο ιδρυτής του χριστιανισμού Σαούλ (Παύλος) ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ? Μήπως ότι ο ΛΟΥΚΑΣ ΗΤΑΝΕ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ? Μήπως το γεγονός ότι ο ΜΑΡΚΟΣ θεωρείται ως απλός γραμματέας του Πέτρου, και ΔΕΝ αποτέλεσε αυτόπτη μάρτυρα όπως μας αναφέρει επακριβώς ο Papias?

Απάντηση:
Ποιος σου είπε ότι ο ιδρυτής ήταν ο Σαούλ; Προφανώς δεν έχεις ιδέα από Χριστιανική πίστη. Όταν ο Σαούλ μετεστράφη στον Χριστιανισμό, ήδη η Χριστιανική Εκκλησία λειτουργούσε, (αν ανοίξεις το βιβλίο των Πράξεων). Και τον Ιησού τον γνώρισε προσωπικά, την ημέρα που πήγαινε στη Δαμασκό να σκοτώσει Χριστιανούς. Το ότι, ο Λουκάς ήταν βοηθός του, βεβαίως λέει πολλά: Ότι το βιβλίο των Πράξεων είναι αξιόπιστο για την ιστορία του Παύλου, μια και γράφτηκε από τον Λουκά. Το ότι ο Μάρκος δεν ήταν αυτόπτης, δικαιολογεί το μικρό του Ευαγγέλιο. Είναι όμως βέβαιο ότι γνώρισε αρκετούς αυτόπτες, και γι αυτό κατέγραψε τα στοιχεία που συνέλεξε.

Μήπως αυτά όλα λένε τίποτα για τις γνώσεις σου περί της Χριστιανικής πίστης;

15 λεπτά χρειάστηκα να απαντήσω στα φοβερά σου επιχειρήματα…

Όσο ζω θα σκέπτομαι, γιατί όταν θα πάψω να σκέπτομαι θα είμαι νεκρός.

Nikrom

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
16/08/2003, 11:07:10
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΛΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗ ΛΟΓΟΥ

http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/kelsos_tot.htm

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ Η ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΕΡΕΥΝΑ

16/08/2003, 12:09:49
quote:
Φίλε Πασχάλη,

Εγώ σου υπόσχομαι ότι θα αγοράσω και θα μελετήσω το βιβλίο του Charles Dupuis που προτείνεις.
Δεν σου κρύβω όμως οτι μου κάνει εντύπωση η σιγουριά σου, οτι τα πορίσματα του συγκεκριμένου βιβλίου είναι και τα ορθά.
Θα ήθελα λοιπόν να σε ρωτήσω, αν αυτή η σιγουριά είναι αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής σου έρευνας, τα συμπεράσματα της οποίας συνέπεσαν με αυτά του βιβλίου που διάβασες.

Αν όχι,τί το τόσο πειστικό περιέχει αυτό το βιβλίο?

Θέλω να πω,κυκλοφορούν τόσες μα τόσες πολλές θεωρίες για την ζωή και τη διδασκαλία του Χριστού.Τόσες,ώστε κάποιος θα μπορούσε να ξοδέψει χρόνια ψάχνοντας και ερευνώντας την αξιοπιστία της κάθε μίας από αυτές.

Και μπορούν οι προσωπικές μας αντιλήψεις να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα διαβάσματα μας?

Mercury
quote:

Φιλε μου mercury, για καποιον που δεν εχει ασχοληθει με παραπλησια θεματα, το προαναφερθεν βιβλιο δεν ειναι πανακεια στην αναζητηση του,ισως μαλλιστα να αποβει και αρνητικο στην εξελιξη του.Για σενα ομως που εχεις εντρυφησει, συμπληρωνει πολλα κενα και δινει παρα πολλα ερεισματα για την αναζητηση της αληθειας.Παρατηρησε τα γραφομενα του Κελσου. Καταλαβαινω την αγανακτηση του, οταν ακουει καποιες παρωπιδιστικες δογματικες αντιληψεις. Καλα, λες, τοσο δυσκολο ειναι να δεις και λιγο παρακατω απο την επιφανεια του μυθου; Ο απλος ανθρωπος-μαλλον θαλεγα οι νεες ψυχες-παθιαζεται και φανατιζεται για το αν ο Ηρακλης φορουσε 49 νουμερο παπουτσι, για το αν ο Οδυσσεας ηταν τοσο καλος ναυτικος και εκανε ΜΟΝΟΝ 10 χρονια να παει απο την Τροια στην Ιθακη,για το αν ο Τζεσσουα ηξερε να κανει επιπλα!
  • Αυτο ειναι που λενε, του δειχναν το φεγγαρι και αυτος εκανε διατριβη για το δαχτυλο.Ειναι να μην αγανακτεις;
  • Αν και το σφαλμα νομιζω οτι ειναι δικο μας. Εχουμε απαιτηση, πολλες φορες, να αντιμετωπιζουμε τα παιδια σαν ενηλικες.Με ρωτας αν τα συμπερασματα ειναι δικα μου. Καποτε εκανα φανατικα το φερεφωνο σε καθε καινουρια αντιληψη, ειδικα σε αυτες που σοκαριζαν τις κατεστημενες αντιληψεις,η εφερναν σε αδιεξοδο καποιους υποστηρικτες αντιθετων αντιληψεων.(Το ονειρο του παιδιου ειναι να κολλησει στον τοιχο το δασκαλο του!)
  • Περασαν πανω απο 25 χρονια, απο τοτε που, μαθητης στο Λυκειο, ενα αγκαθι δε μαφηνει να κατσω ησυχα.Ευτυχως η πρωιμη ενασχολιση μου με τη μυθολογια μου εδειξε οτι, τουλαχιστον ειχε ενα ηθικο διδαγμα να διδαξει. Ε, οπου υπαρχει ενα ψαξε και για δευτερο. Μετα, καταιγιδα οι κατανοησεις. Τι ηταν ο Αγαμεμνονας, τι διδασκει και συμβολιζει η Αργοναυτικη εκστρατεια, τι ηταν το δωδεκαθεο. Ετσι επαγωγικα, καποια στιγμη "πιανεσαι" και με το θεμα ΤΑΜΠΟΥ. Τη θρησκεια.
[list]
  • Η αγανακτηση ερχεται, οχι οταν καποιοι δεν κατανοουν και μεταφερουν λανθασμενα κατι, αλλα για ΑΥΤΟΥΣ που ΣΚΟΠΙΜΑ διαστρεβλωσαν τις γνωσεις που σε φερνουν στα μονοπατια της αναζητησης και της εξελιξης.Ειναι οι επιορκοι μυστες που χρησιμοποιησαν τα δωρα για ιδιον οφελος. Και το χειροτερο; Για την καταδυναστευση και εκμεταλλευση του συνανθρωπου.Φυσικα δεν ειναι μονον τα ιερατεια αλλα και πολλοι μεσα απο μυητικες σχολες, (δικαιολογημενα βγηκε η φημη για καποιους μασονους οτι καναν λεσχες πολιτικης και εξουσιασμου). Βεβαια για τους επιορκους μυστες δεν ευθυνεται η Μυητικη σχολη. Αν και φερει καποιο μεριδιο ευθυνης στον τροπο αξιολογησης.
  • Κανενα βιβλιο δεν ειναιο τοσο καλο, ωστε να αποτελεσει τον "μπουσουλα", οπως και κανενα βιβλιο δεν ειναι τοσο κακο ωστε να μη σου δωσει τιποτα.Το διαβασμα ειναι ευλογια για την προσωπικη εξελιγη. Δεν ειναι ομως αυτο που θα φερει την εξελιξη.
  • Επιστημη χωριζομενης αρετης, πανουργια εστι, λεγαν οι προγονοι μας.Σκετη γνωση το πολυ πολυ να σε μεταμορφωσει σε μια καλη και ακριβη εγκυκλοπαιδεια.Η κατανοηση ειναι αυτη που σε μεταμορφωνει ουσιαστικα. Η κατανοηση ομως ειναι προσωπικο βιωμα.Σε τρια επιπεδα "γνωριζουμε".Εξωτερικα, εσωτερικα και μυστικα.Γνωριζουμε τα ρητα, τα απορρητα και τα αρρητα.Τα"ρητα" ειναι προσιτα σε ολους. τα "απορρητα" σε λιγους (και πολλοι να τα ακουσουν, λιγοι θα τα κατανοησουν).Τα αρρητα δε λεγονται σε κανενα.Αυτα ΜΟΝΟ βιωνονται.
  • [/list,Στην αναζητηση η συνδρομη του οδηγου ειναι ΠΑΡΑ πολυ πολυτιμη.Αν εχουμε υπομονη και πιστη, ο οδηγος θαρθει για να μας συνδραμει στο δρομο της αναζητησης. Δε χρειαζεται να ακολουθουμε τον τυχοντα αυτοκλητο δασκαλο, ειναι απο αχρηστο εως και επικινδυνο. Υπαρχουν οι μυητικες σχολες που βοηθαν τον μαθητη. Οι Τεκτονες και οι Ροδοσταυροι παρεχουν ασφαλη τροπο και δοκιμασμενο συστημα διδασκαλιας.Ομως αυτο το θεμα ειναι προσωπικη επιλογη του καθενος και ας αποφασισει μονος του. Μπορει μεσα στο συρφετο των δασκαλων της εκμεταλλευσης να υπαρχουν και καποιοι σωστοι (που σιγουρα θα υπαρχουν).

ΜανόληςΝέο Μέλος
    16/08/2003, 12:17:36
    Από ότι βλέπω κύριε schwabe,
    δε θα μπορέσουμε να κάνουμε σοβαρό διάλογο.
    Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που έγιναν τον περασμένο αιώνα, έπαψαν να ισχύουν? Δεν ανακαλύφθηκε η επιγραφή που σας είπα για τον Κυρήνιο (που βγάζει ψεύτες ή τουλάχιστον αμαθείς αυτούς που διαδίδουν τέτοια)? Οι ανασκαφές της Κνωσού από τον Έβανς (και οι περισσότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις) που έγιναν εκατό και πλέον χρόνια πριν, έπαψαν να ισχύουν? Ποιος αρχαιολόγος λέει αυτές τις ασυναρτησίες?
    Εσείς είπατε για ανύπαρκτα τείχη που «αποδεικνύουν» ότι λέει ψέματα η Α. Γραφή. Και σας ρωτάω. Επειδή δε βρέθηκαν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν?
    Επειδή δε βρέθηκε ακόμη ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου σημαίνει πως δεν υπάρχει?
    Εγώ σας μίλησα για τόμους βιβλίων (και μπορώ να σας παραπέμψω σε ολόκληρη βιβλιοθήκη) που γράφτηκαν από ειδικούς και εσείς μου λέτε για ένα βιβλίο, που λέει τις παραπάνω ασυναρτησίες.
    Τέλοσπάντων, πείτε μου ένα αρχαιολογικό εύρημα που αποδεικνύει ότι κάπου γράφτηκε ένα ψέμα. Δεν έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο, αλλά αν κρίνω από τις ασυναρτησίες που λέτε, λέει ανακρίβειες.
    Υ.Γ. Μαζί με τη Ναυτεμπορική ανέφερα και το Time (αν διαβάσατε)

16/08/2003, 12:26:01
    Μπερδεύεσαι με τα πίτουρα φίλτατε Nikrom και θα σε φάνε οι κότες….. την επόμενη φορά πριν αρχίσεις την……χρονομέτρηση, βάλε λίγο το μυαλό σου στο παιχνίδι της ίδρυσης και συντήρησης του παραμυθιού της χριστολογίας. Θα σου κάνει καλό!

Εγώ λοιπόν (..σύμφωνα με την τακτική της χρονομέτρησης!) θα χρειαστώ περίπου κανένα δεκάλεπτο! Ας σοβαρευτούμε. Οι απαντήσεις σου είναι και άσχετες άλλα και χρονολογικά διάτρητες. Δεν πειράζει, η αγωνία σου είναι κατανοητή.

Επειδή ΔΕΝ πρόκειται να αντιληφθείς τι έγινε ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ, και μπερδεύεσαι στους μονόδρομους του Δευτερονομίου, σου παραθέτω τα εξής λίγα:

· Το Ιουδαϊκό παραμύθι ξεκινάει με το μακρύ ταξίδι της Μύριαμ, η οποία δεν αμφισβητεί ούτε μια στιγμή τα λόγια του αγγέλου, των 180 χιλιομέτρων που χωρίζουν την Γαλιλαία από το βασίλειο του Ιούδα. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η διήγηση του 4ου αιώνα (!!) ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ (!!) ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ (ουδέν σχόλιο περί της «εγκυρότητας» των εβραίων φονταμενταλιστών!).

ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΣΤΗΡΑ» ΙΩΣΗΦ ΕΊΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ

· Κατά την διήγηση πάντα έχουμε μία νέα κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί (διαφορετικά γιατί να είναι….αρραβωνιασμένη???) έναν άντρα από δαυϊδική και βασιλική γενιά. Ξάφνου της αναγγέλλουν ότι θα μείνει έγκυος, ότι θα αποκτήσει γιο ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ (οι λέξεις ΔΕΝ επιλέχθηκαν τυχαία ΟΥΤΕ είναι «συμβολικού» χαρακτήρα!) και εκείνη ρωτά: «πώς έσται τούτο επεί άντρα ου γιγνώσκω?» Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν. ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΗΔΗ ΟΤΙ Ο ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ! Η πρώτη περίπτωση σοκάρει από πολλές απόψεις, διότι προϋποθέτει ότι η Μύριαμ αποπειράθηκε ήδη ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ με τον μνηστήρα που λέγεται Ιωσήφ, και τότε ΔΕΝ είναι παρθένος, τουλάχιστον ηθικά. Ή ότι δέχθηκε να παντρευτεί έναν άντρα ΠΟΥ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΝΩΣΤΗ, αλλά αυτό αντίκειται στον εβραϊκό νόμο (αν δεν το ξέρουνε οι «παντογνώστες» ιουδαιοχριστιανοί ΑΣ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝΕ μιάς και μιλάμε για ΙΟΥΔΑΪΚΑ παραμύθια!)

Το Ταλμούθ έδινε το πολύ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ διορία στον ανίκανο σύζυγο (καλά, μιλάμε για ΤΗΝ ηθική ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!). Μετά ήτανε υποχρεωμένος να αποδώσει την ελευθερία της στη γυναίκα του. (Talmud: Arakh5, 6 Keth 13, 5 Ned 11,12 Keth 5,6 για να μαθαίνεις και τίποτα αντικειμενικό αντί να ασχολείσαι με τις χρονομετρήσεις Nikrom)
    Αμέσως έπειτα το δικαστήριο εβγαζε το διαζύγιο. Στο Ισραήλ ο γάμος, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΩΝ, είχε σκοπό την ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Το να παντρευτεί κανείς έναν άντρα ανίκανο ή μία γυναίκα στείρα, ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΣΕ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Γι’αυτό λοιπόν, πριν αμολάτε τα χιλιοειπωμένα παραμύθια σας, ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΤΕ. Δεν είναι μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία αλλά ένα εβραϊκό κατασκεύασμα.

Όσο για το γελοίο επιχείρημα που δίνεις φίλτατε Nikrom περί ΑΝΔΡΑΔΕΛΦΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ και άλλες τέτοιες μπούρδες (όποιος θέλει να τα αποδείξει όλα, στο τέλος δεν αποδεικνύει ΤΙΠΟΤΑ), με άλλα λόγια δηλαδή για μία «εξ αίματος» και μία «κατά νόμον» καταγωγή θα σου πω (σε δύο λεπτά!) τον εξής απλό συλλογισμό:
    · Αν δεχθούμε κάτι τέτοιο θα είναι σαν να παραδεχόμαστε ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΧΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΡΙΖΕ Ο ΜΩΣΣΑΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!!!!! Καλά, το χάσατε εντελώς μωρέ? ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ (!) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ «ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ» ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ. Μία τέτοια «εξήγηση» μπορεί βέβαια να ικανοποιήσει μόνο τα θεόπληκτα μυαλά των παπαγαλιζόντων ιουδαιοχριστιανών ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Θα πρότεινα λοιπόν, πρώτα να βελτιώσεις έστω και στοιχειωδώς το επίπεδο των «γνώσεων» σου περί του παραμυθιού που ευαγγελίζεσαι και μετά να …..ξαναχρονομετρήσεις τις αποδόσεις σου! Επιπλέον, δεν θέλω να επεκταθώ στα άλλα «στοιχεία» που μας παραθέτεις διότι απλά αδυνατείς να αντιληφθείς τι σου λένε και τι διαβάζεις. Αυτά παθαίνει κανείς όταν ασχολείται επί μακρόν τις εσχατολογίες και την χριστολογία των ΕΒΡΑΙΩΝ ΘΕΟΥΡΓΩΝ.

Shalom!

ΜανόληςΝέο Μέλος
    16/08/2003, 13:19:45
    Κύριε,
    ούτε και αυτό το επιχείρημά σας είναι άξιο προσοχής. Η Α. Γραφή λέει ότι η Παναγία ήταν παρθένος όταν της παρουσιάστηκε ο Άγγελος. Επίσης λέει ότι ήταν αρραβωνιασμένη. Αλλά δε λέει αν ήταν 5 ή 10 μέρες αρραβωνιασμένη. Συνεπώς ίσως δεν είχαν περάσει οι δύο εβδομάδες που αναφέρετε.
    Υπάρχει, όμως, και ένα κενό σε αυτό το επιχείρημα. Πώς θα αντιλαμβάνονταν μέσα σε 2 εβδομάδες ότι έπιασε παιδί η γυναίκα? Αφού ακόμη και σήμερα δε φτάνουν τόσες μέρες. ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ?

10/02/2011, 19:54:12
    quote:

Ναι καποδιστρια,ομως ο πατριαρχης,μονο δειλος δεν ηταν.Στην ουσια θελησε να αυτοκτονησει,παρα να συμμετεχει και αυτος στη δημιουργια ανεξαρτητου κρατους-εκκλησια.Ειναι πολυ δυσκολο για καθε ανθρωπο,να βλεπει στα χερια του να χανει τη δυναμη του ,ενας πανισχυρος οργανισμος οπως το πατριαρχειο,με ιστορια δεκαδων αιωνων.Δεν θα ηθελα να ημουν με τιποτα στη θεση του.

Γι'αυτό είσαι ο skartados και όχι ο Πατριάρχης!

Θέλω να πω αγαπητέ συνδίκτυε,ότι οι άνθρωποι που
    αναλαμβάνουν θέσεις ύπατες,πρέπει να είναι αναλόγου
    "ύψους"! Έτσι θέλει το σύστημα...

Μ'άλλα λόγια πιθανώς εσυ να ήσουν ΑΡΙΣΤΟΣ στην θέση που
    θα καταλάμβανες και όχι του συμφέοντος και της όποιας
    σκοπιμότητας!!!
    Καταλαβαίνεις...

Το να παίρνουν θώκους,μόνον για τους τίτλους,αλλά
    και για όποιο όφελος μέσω αυτών απορρέει,δεν έχει καμία
    αξία,για κανέναν. Τόσο αυτόν όσο και τον λαό που πιθανώς
    ν'αντιπροσωπεύει!

Ο Ανώνυμος πάνω-κάτω αυτό θέλει να πεί. Πως ένας καλός
    Ποιμενάρχης θα είχε μεριμνήσει ούτως ώστε αυτός ο λαός να
    περνούσε στην επόμενη φάση,αυτή της ανάγκης για ελευθερία,
    πολύ πιό ομαλά και κυρίως πιό οργανωμένα!
    Με άλλα λόγια έπρεπε η τακτική του να ήταν φίλη πρός
    τους απλούς ανθρώπους που βασανίζονταν κάτω απο την
    βάρβαρη κατοχή του οθωμανού,και όχι να τους "πότιζε" με
    το φαρμάκι της θεϊκής τιμωρίας,που έφερε τον τούρκο,ως μέσω εξαγνισμού!!!

Νομίζω πως το αντιλαμβάνεσαι ΑΠΟΛΥΤΑ !!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 10/02/2011 19:57:15

10/02/2011, 20:08:07
    Αγαπητη μου καποδιστρια,αντιλαμβανομαι τι θελεις να πεις,αλλα πιστευω πως ολος ο συλογισμος σου ξεκιναει απο ενα λαθος.
    Το πατριαρχειο δεν ιδρυθηκε για να προστατευει τα συμφεροντα καποιου εθνους,π.χ ελληνικου,αλλα για να εδραιωσει και να προασπισει τα συμφεροντα της ορθοδοξιας και της οικουμενικοτητας της.Και οπως γινεται σε ολες αυτες τις περιπτωσεις,μεσα σε λιγο καιρο,οι ανθρωποι που το απαρτιζουν,αγαπανε και ταυτιζονται,πιο πολυ με το ιδρυμα παρα με τη θρησκεια.Απλως το καλο του ενος,εξασφαλιζει το καλο του αλλου.

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο δικη μου εμπειρια,η οποια φυσικα δεν ειναι του ιδιου βεληνεκους,ομως σε μικρογραφια,εχει καποια σχεση.Για πολλα χρονια,ημουν προεδρος σε εναν απο τους πιο δυναμικους συνδεσμους του ΠΑΟΚ.Ο συνδεσμος αυτος οπως και ολοι,ιδρυθηκαν για να βοηθησουν την ομαδα.Μεσα σε λιγο καιρο,καταλαβα,οτι πλεον πιο πολυ με ενδιεφερε το καλο του συνδεσμου,παρα της ομαδας.Απλα αυτα τα 2 καλα ηταν συγκοινωνουχα δοχεια.Το αυτο ακριβως πιστευω οτι σμβαινει και σε ολα τα εκκλησιαστικα ιδρυματα ολων των θρησκειων,διαχρονικα,και ειναι και τελειως ανθρωπινο.

10/02/2011, 20:23:43
    quote:

Αγαπητη μου καποδιστρια,αντιλαμβανομαι τι θελεις να πεις,αλλα πιστευω πως ολος ο συλογισμος σου ξεκιναει απο ενα λαθος.
    Το πατριαρχειο δεν ιδρυθηκε για να προστατευει τα συμφεροντα καποιου εθνους,π.χ ελληνικου,αλλα για να εδραιωσει και να προασπισει τα συμφεροντα της ορθοδοξιας και της οικουμενικοτητας της.Και οπως γινεται σε ολες αυτες τις περιπτωσεις,μεσα σε λιγο καιρο,οι ανθρωποι που το απαρτιζουν,αγαπανε και ταυτιζονται,πιο πολυ με το ιδρυμα παρα με τη θρησκεια.Απλως το καλο του ενος,εξασφαλιζει το καλο του αλλου.

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο δικη μου εμπειρια,η οποια φυσικα δεν ειναι του ιδιου βεληνεκους,ομως σε μικρογραφια,εχει καποια σχεση.Για πολλα χρονια,ημουν προεδρος σε εναν απο τους πιο δυναμικους συνδεσμους του ΠΑΟΚ.Ο συνδεσμος αυτος οπως και ολοι,ιδρυθηκαν για να βοηθησουν την ομαδα.Μεσα σε λιγο καιρο,καταλαβα,οτι πλεον πιο πολυ με ενδιεφερε το καλο του συνδεσμου,παρα της ομαδας.Απλα αυτα τα 2 καλα ηταν συγκοινωνουχα δοχεια.Το αυτο ακριβως πιστευω οτι σμβαινει και σε ολα τα εκκλησιαστικα ιδρυματα ολων των θρησκειων,διαχρονικα,και ειναι και τελειως ανθρωπινο.

Τότε η εκκλησία να κοιτάξει να βρεί άλλες δοξασίες,που
    να μην συμπεριλαμβάνουν τον άνθρωπο,αφού στην προκειμένη
    περίπτωση (τουρκοκρατία) αυτό έπρεπε να προέχει!

Άν βαυκαλίζονταν με την οικουμενικότητα και νόμιζαν πως έτσι θα
    επιτύχουν,ποιός ξέρει ίσως και να εκχριστιανίσουν τους
    οθωμανούς,τότε να αλλάξουν επάγγελμα!!!

Και στο τέλος-τέλος από αυτόν τον φουκαρά λαό,ζητούσαν και
    το ίδιο και σήμερα ζητούν (ένας λόγος παραπάνω για τότε
    να ντρέπονται αφού απευθύνονταν σε εξαθλιωμένους ανθρώπους),
    ζητούσαν λοιπόν μέχρι και το αίμα του!!!

Άν εσύ αγαπητέ skartados,αυτά τα βλέπεις ανθρώπινα,με
    συγχωρείς αλλά εγώ τα βλέπω ΣΥΜΦΕΡΟΝ και μόνον!!!
    Τα βλέπω ως όντα που η αξίες τους αρχίζουν και σταματούν
    στο πόσα θα βάλουν στο σακούλι!!!

Έν πάσει περιπτώσει για τον λόγο αυτό δημοσιεύω την
    Ελληνική Νομαρχία (στο γράφω και στο άλλο θέμα) γιατί
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ότι γινόταν τότε γίνεται και σήμερα!!!

Φυσικά πάντα θα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις απλά πρός
    επιβεβαίωση του κανόνα και ΜΟΝΟΝ !!!

Velissarios1Μέλος
    10/02/2011, 20:50:40
    Εσυ και η Παπαρηγα Καποδιστρια

10/02/2011, 21:04:43
    quote:

Συντροφισα η καποδιστρια;

Velissarios1Μέλος
    11/02/2011, 09:40:21
    quote:

quote:

Το ταγαρι της λειπει μονο

11/02/2011, 18:36:01
    Τί έγινε εδώ;
    Πού το έφθασες το θέμα Velissarios1!!!

Δηλαδή το να είσαι ευαίσθητος απέναντι στα
    ανθρώπινα,είναι προνόμιο ΜΟΝΟΝ των κομμουνιστών;!!!

Καλά τόσα χρόνια δεν έχεις καταλάβει πως αυτά είναι
    πρός λαϊκή κατανάλωση και εκ του ασφαλούς,από
    πλευράς τους;

Άκου Velissarios1,το να ευαισθητοποιείσαι σε κοινωνικά
    προβλήματα είναι θέμα παιδείας και φυσικά και
    χαρακτήρα (ρομαντικός,με την έννοια του ευαίσθητου).

Τώρα άν εσυ βλέπεις κομμουνιστές πίσω από τέτοιες
    ευαισθησίες,εγω δεν μπορώ να κάνω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ επ'αυτού!

Ένα μόνον,αν δεν διακατέχεσαι από ιδεολογίες αναλόγου
    περιεχομένου (Μαρξισμός άντε και λίγο από Εσσαίους),απέφυγέ το
    και μην ασχολείσαι!!! Θα κακοχαρακτηριστείς...

11/02/2011, 18:39:31
    skartados:

quote:

Σύντροφος στην κερκίδα με τον ΠΑΟΚ
    (όταν παίζεται με ΟΣΦΠ),μπορεί,
    από το άλλο ,"απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο"...

11/02/2011, 19:00:27
    Δεν φταίω ΚΑΘΟΛΟΥ,αν κάποιοι είναι κολλημένοι στην
    δική τους εγωϊστική ύπαρξη,και δεν βλέπουν πέρα από αυτό
    που λέει το δικό τους μυαλό!!!

Κάθε πράγμα έχει την αιτία του,κάθε γεγονός που συντελείται
    έχει κι'αυτό την δική του συγκεκριμένη στιγμή πραγμάτωσης!!!

Άν όλα όσα ταλανίζουν την κοινωνία/ες μας μπούν σε ένα
    τσουβάλι,το μόνο που θα εισπράξουμε θα είναι το
    Χάος και η Αναρχία!!!

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι,όταν φιλοσοφούσαν στις σχολές τους
    ή στα δείπνα,αυτό δεν σήμαινε ότι όλα έβαιναν καλώς!

Αλλά είπαμε ο καθείς με ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ,αρκεί να φανεί η
    αντίδραση!

Α,ναι, είπανε οι "εξουσιαστές" μας ότι θα βάζουν
    πρόστιμο 200 ευρώ,θα αφαιρούν πινακίδες και διπλώματα γι'αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια!

Και σ' εκείνους που δεν πληρώνουν εισητήριο στα λεωφορεία,θα
    έχει ποινή φυλάκισης έως και 3 μήνες!!!
    Δεν θα νευριάσεις γι'αυτό που τουλάχιστον ΑΞΙΖΕΙ;!!!

11/02/2011, 20:42:55
    ποιος είναι ο καινούργιος που ήρθε με το νικ Shadow Hunter; λες να είναι ο λούπους;

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
    Φρίντριχ φον Σίλλερ