ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Ωό60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
28/09/2007, 12:34:19
quote:
Πρώτον ο Σπυρόπουλος μέχρι στιγμής έχει περάσει 20 χρόνια σκάβοντας στον Ταύγετο. Πόσα χρόνια έχει περάσει σκάβοντας στην Κωπαϊδα ή καλύτερα ΠΟΙΑ είναι τα ευρήματα του για να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο;

Οι έρευνες συνεχίστηκαν το 1970-1973 από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (έφορος Θ. Σπυρόπουλος) και έφεραν στο φως μεταξύ άλλων το μυκηναϊκό ανάκτορο, προϊστορικό νεκροταφείο και το αρχαίο θέατρο.

http://www.viotia.com.gr/index.php?module=ContentExpress&func=print&ceid=71

"Ότι ήρθαν από την Αίγυπτο στο τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετηρίδας, όπως υποστηρίζει ο γερμανός αρχαιολόγος Κ. Ο. Μύλερ και άλλοι (Βοίκιος, Κρούσιος), και τη γνώμη τους παραδέχονται και νεότεροι ερευνητές (Θ. Σπυρόπουλος)."

http://www.orchomenos.gr/ORCHOMENOS/LEV01/HISTORY/ARX/PROIST/minyes.htm

quote:
και σε ολόκληρη την άλλη Ελλάδα να την έχουμε παρόμοια έργα ή οχυρώσεις...

"Ο προϊστορικός Ορχομενός της Αρκαδίας είχε ιδρυθεί στους πρόποδες της ακρόπολης, ενώ στους ιστορικούς χρόνους ιδρύθηκε επί του όρους όπου βρίσκονται και τα σημαντικότερα μνημεία του (Αγορά, Θέατρο κλπ.). Στην πεδιάδα έχουν εντοπισθεί εγκαταστάσεις αποστράγγισης και διευθέτησης ποταμών κατά τους προϊστορικούς και μεταγενέστερους χρόνους (Χώμα των Καφυατών).

Στις αρχές του αιώνα, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, υπό τον Mendel και άλλους, ανέσκαψε τα μνημεία του Ορχομενού των ιστορικών χρόνων. Την τελευταία δεκαπενταετία, ο ΄Εφορος Αρχαιοτήτων Δρ. Θ. Σπυρόπουλος ερεύνησε και ανέσκαψε τους προϊστορικούς τύμβους και οικισμούς και τις προϊστορικές αποστραγγιστικές εγκαταστάσεις της πεδιάδας του Ορχομενού"

http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2634

"Στην περιοχή αυτή οι έρευνες μας αποκάλυψαν μυκηναϊκό οικισμό και αρχαίο Ιερό στην θέση Μύτικας, γεφύρι των αρχαϊκών χρόνων στο πρώτο Ορχομένιο πεδίο, δύο προϊστορικούς τύμβους και αναχωματικές εγκαταστάσεις απορροής και αποστράγγισης της ορχομένιας λεκάνης, που συνδέονται και με το μνημονευόμενο από τον Παυσανία "χώμα των Καφυατών". Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχαία υδροτεχνολογία κατά το ανάλογο της Κωπαϊδικής λεκάνης στην Βοιωτία."

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/arcadia-hist/topics/arh_erevna_arc.html

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

Edited by - τυχερουλης on 28/09/2007 12:40:32

28/09/2007, 20:35:35
Τυχερούλη,
Ξέρω τι γράφω και τι μπλόφες πετάω κατά την διάρκεια μιας συζήτησης...
Ιδιαίτερα εάν το ζήτημα είναι διφορούμενο και δύσκολο για τον συνομιλητή μου...

Γιατί λοιπόν δεν συνέφερε κάποιον να βάλει τα λινκ και γενικά τις σημειώσεις που εσύ έβαλες και τα οποία τα βρήκες μετά από λίγο ψάξιμο στα νετ;
Το μεταφέρεις πολύ ωραία:
"Ότι (οι Μινύες) ήρθαν από την Αίγυπτο στο τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετηρίδας, όπως υποστηρίζει ο γερμανός αρχαιολόγος Κ. Ο. Μύλερ και άλλοι (Βοίκιος, Κρούσιος), και τη γνώμη τους παραδέχονται και νεότεροι ερευνητές (Θ. Σπυρόπουλος)."
Άρα κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα...

Όσο για τα υπόλοιπα πρέπει να ξέρεις ότι είμαι οπαδός της θεωρίας που λέει ότι ο Ηρακλής ήταν ο πρώτος μηχανολόγος της Ελλάδος... ¨Οχι μόνο τα ξέρω, αλλά μπορώ να γράψω πολύ περισσότερα - όπως τα αρδευτικά έργα που είχαν δημιουργήσει οι Μυκηναίοι (Μινύες ή όχι) στον Βουραϊκό ποταμό.
(Αλήθεια γιατί ονομάστηκε Ορχομενός Αρκαδίας;;;)
Το φλέγων ζήτημα όμως εδώ είναι η χρονολόγηση.
Δεν μπορεί να βάζεις δημιουργήματα του 1500π.χ. 2000χρόνια πριν αυτά γίνουν, γιατί έτσι συμφέρει κάποιους...

LeporelloΝέο Μέλος
28/09/2007, 22:40:13
quote:
OANNHSEA: Πολύ απλά ακολούθησα την συμβουλή του Σουν Τζου και σε έφερα στο δικό μου γήπεδο για να παίξω με τις γνώσεις ΜΟΥ. Τις γνώσεις που δεν είχες μελετήσει ή καλύτερα είχες ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ στην έρευνα σου μια και ήξερες την αλήθεια μέσα από τα παραμύθια κάποιων...
Αντίθετα εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να φέρω κανένα δικό μου επιχείρημα. Αρκεί που γκρεμίζω τα επιχειρήματα τού Πελασγού. Αυτό ο και Γαλλομαθής Πελασγός θα έπρεπε να το εκλάβει σαν tour de force: Διαλέγω κάτι στο οποίο ο Πελασγός υποτίθεται ότι έχει εντρυφήσει (αφού έγραψε ολόκληρο βιβλίο) και δείχνω ότι όσα λένε δεν έχουν βάση. Ετσι, διαλέγω να παίξω στο γήπεδό του. Δεν χρειάζεται να τον μπερδεύω και να φέρνω δικά μου επιχειρήματα περί Ινδοευρωπαίων, Σουμερίων, Ινδών κ.λ.π. γιά να τα σχολιάσει. Και τι ανάγκη έχω άλλωστε, αφού το βιβλίο του περιέχει αποσπάσματα όπως τα εξής:

(1) Σελ. 41: "Συγκρίνοντας τώρα με διαφορετικούς όρους τα όσα στοιχεία διέθεταν οι πρώτοι γλωσσολόγοι, όταν έδωσαν στον αρχέγονο λαό την ονομασία Πρωτοϊνδοευρωπαίοι, θα λέγαμε ότι μοιάζουν με κάποιους παλαιοντολόγους που έχουν περιγράψει έναν δεινόσαυρο, λέγοντάς μας ότι ήταν φυτοφάγος, ότι έζησε στα μέσα τής Περμίας περιόδου, είχε 128 δόντια και νομαδική συμπεριφορά, και όλη αυτή η περιγραφή έχει γίνει με βάση μόνο το αποτύπωμα τού πέλματος ....Το παράδειγμα βέβαια είναι υποθετικό, όμως το γεγονός ότι οι πρώτοι δεινόσαυροι εμφανίσθηκαν ... 20 εκατομμύρια χρόνια μετά την λήξη τής Περμίου περιόδου το καθιστά ιδιαίτερα άκομψο.

(2) Σελ. 52 "Οι περισσότεροι γλωσσολόγοι άλλωστε δέχονται σήμερα ότι η πελασγική γλώσσα ήταν μία από τις ιαπετικές, δηλαδή πρωτοελληνικές γλώσσες Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς εδώ: Πως συμφωνούν οι "περισσότεροι γλωσσολόγοι" στο τι ήταν η πελασγική γλώσσα, αφού είναι άγνωστη; Η ότι οι ιαπετικές γλώσσες λέγονται αλλοιώς και πρωτοελληνικές; (μέχρι που διάβασα αυτό το απόσπασμα νόμιζα ότι ιαπετικές είναι ένα κάπως παλιομοδίτικο όνομα γιά τις ΙΕ γλώσσες)

(3) Σελ. 95 "Επίσης ίχνη ΙΕ στοιχείων βρίσκουμε σε μη ΙΕ γλώσσες όπως Ιλλυρικά, Φρυγικά, Λιγουρικά, ΣκυθικάΜέχρι που διάβασα το απόσπασμα αυτό νόμιζα ότι η όλες αυτές οι γλώσσες εκτός από τα Λιγουρικά είναι Ινδοευρωπαϊκές. Αλλωστε και ο ίδιος ο Πελασγός σύντομα αλλάζει γνώμη και αποφαίνεται στην σελίδα 158: "Κάρες, λοιπόν, Λέλεγες, Φρύγες, Λύκιοι και άλλοι είναι οι πρώτοι ορατοί σε μάς - μέσω ιστορικών και αρχαιολογικών πηγών - πληθυσμοί, απόγονοι των Πελασγικών ομάδων

(4) Σελ. 99 "Οι βαλτικοί και οι σλαβικοί λαοί, από τις απαρχές τής καταγεγραμμένης ιστορίας και τής μυθολογίας τους δεν έχουν μετακινηθεί από τις γεωγραφικές θέσεις που βρίσκονται σήμερα. Εδώ ο Πελασγός εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι οι μεν Σέρβοι πάντοτε κατοικούσαν στην σημερινή Σερβία (άρα οι Ιλλυριοί δεν υπήρξαν ποτέ) ενώ πάντοτε Ρώσοι κατοικούσαν (και) στο Βλαδιβοστόκ. Ετσι αναδεικνύεται σε έναν απροσδόκητο υποστηρικτή τού Mario Alinei.

(5) Σελ. 104 "οι οποίοι συνεχίζουν μάταια να αναζητούν τα ίχνη τού προγόνου των γλωσσών τού ανθρώπινου γένους στην περιοχή αυτή τού κόσμου, μέσα στα στενά όρια μιάς πολύ μικρής σχετικά περιόδου των 5 με 10 χιλιάδων χρόνων τού πρόσφατου προϊστορικού παρελθόντος, αντί η φάση αυτή να αποδοθεί σε μία περίοδο 3 με 5 εκατομμυρίων χρόνων όπως θα ήταν πιό λογικό, δεδομένου ότι η παρουσία τού ομιλούντος ανθρώπου με την σημερινή του μορφή και τις εν δυνάμει ικανότητες ομιλίας και διανόησης (homo sapiens) έχει αποδεδειγμένα τουλάχιστον τόση διάρκεια!" Αυτό έχω έναν ενδοιασμό αν αποτελεί εύρημα τού Πελασγού ή τον παρέσυρε ο Πουλιανός ή κάποιος ανάλογος. Πάντως, το να εμφανίζει τον Homo Sapiens να έχει παρουσία 5 εκατομμυρίων (!!!!!) ετών αντί γιά τις 200.000 το πολύ που υποστηρίζουν οι περισσότεροι λίγο ήθελα να το ανακηρύξω στο κορυφαίο εύρημά του.

(6) Σελ. 161: "Αυτός ο χώρος κατοικήθηκε συνεχώς από τα μέσα τής 7ης χιλιετίας μέχρι και την 4η χιλιετία π.Χ. την ίδια εποχή που η κεντρική Ευρώπη καλύπτεται από στρώμα πάγου" Αυτό δεν είναι μεγάλη Πελασγιά, αφού οι πιό πολλοί από τον Ελληνοκεντρικό χώρο έχουν την τάση να μεγαλώνουν την τελευταία εποχή των παγετώνων μέχρι και και 4.000 χρόνια μετά την λήξη της. Ομως ο Πελασγός διακρύνεται γιατί εμφανίζει (μόνιμο;) στρώμα πάγου στην Κεντρική Ευρώπη πράγμα που δεν συνέβη ούτε στην μέγιστη έκταση των παγετώνων πριν από 20.000 χρόνια:
http://en.wikipedia.org/wiki/Last_Glacial_Maximum

(7) Νομίζω ότι το κορυφαίο, ανεπανάληπτο απόσπασμα από το βιβλίο βρίσκεται στην σελίδα 264 και είναι το γνωστό που αφορά το Σουμερικό ιππικό και τους σαρισσοφόρους Μυρμιδόνες.

(8) Στην Σελ. 368 "Οι Φοίνικες, πριν από το φοινικικό αλφάβητο χρησιμοποιούσαν ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα γραφής, την σφηνοειδή γραφή, προερχόμενη από τους πολιτισμούς τής Μεσοποταμίας" Αξιόλογο καθ'όλα εύρημα που θα είχε σοβαρότητα αν υπήρχε και κάποια πηγή που να το υποστηρίζει. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι σε ένα βιβλίο που υποτίθεται ασχολείται με την προέλευση των ΙΕ γλωσσών, ο συγγραφέας αισθάνεται πρέπον να ασχοληθεί με άλλον ένα αγαπημένο θέμα τής ελληνικεντρικής ατζέντας: την προέλευση (ή μη) τού Ελληνικού αλφαβήτου από το Φοινικικό, παρά το ότι συνέβη σε χρόνους 2000-3000 χρόνια μεταγενέστερα από εκείνα που εξετάζουμε.

Γενικά, η δυσκολία στο να αντικρούσει κανείς τον Πελασγό έγκειται στο περιορισμένο τού χρόνου και όχι στην ποιότητα των επιχειρημάτων. Ορεξη νάχει κανείς να γράφει χρειάζεται μόνο.

Edited by - Leporello on 28/09/2007 22:56:05

28/09/2007, 23:10:54
quote:
Ξέρω τι γράφω και τι μπλόφες πετάω κατά την διάρκεια μιας συζήτησης...
Ιδιαίτερα εάν το ζήτημα είναι διφορούμενο και δύσκολο για τον συνομιλητή μου

Σεβαστο.
Και δικη μου αγαπημενη τακτικη.

quote:
τα βρήκες μετά από λίγο ψάξιμο στα νετ

Το κανω όταν βαριεμαι

quote:
μπορώ να γράψω πολύ περισσότερα

Θα μας πεις καποια πραγματα και για τα πλοια που «φταναν το πολύ μεχρι την σικελια»

---

29/09/2007, 14:24:27
Τυχερούλη,

Δεν θα γράψω κατ’ αρχάς για τις μυθωδίες που πλάθονται με θράσος, από τους διαφόρους άλλους ‘συνομιλητές’ και τις κραυγαλέες γκάφες που μένουν αναπάντητες, ούτε τις συντονισμένες αλλά και διασκεδαστικές προσπάθειες γελοιοποίησης των παραλληλισμών που έκανα στο κεφάλαιο περί Σουμερίων, με την ψευδαίσθηση ότι οι υπερχιλιετείς χρονικές αποστάσεις των στοιχείων που παραλληλίζω στο βιβλίο μου θα απευθύνονταν σε αναγνώστες με την στοιχειώδη τουλάχιστον αντίληψη γύρω από τα αυτονόητο: ότι υπάρχουν και πολιτισμικά στοιχεία που διατηρούν επαφή με αντίστοιχα του παρελθόντος έστω και μετά την πάροδο πολλών χιλιάδων χρόνων, επομένως μπορούμε να επικαλεστούμε ως ένδειξη αυτήν την πραγματικότητα, χωρίς σε κανένα σημείο να υπονοούμε ότι αυτό αποδεικνύει κάτι . Μόνο εξαιρετικά αφελείς ή υπερβολικά κακοήθεις θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι αγνοώ τις χρονικές διαστάσεις και τα ταυτίζω χρονικά !

Όμως, ανάμεσα σε αυτά που έγραψες εσύ σε προηγούμενο μήνυμα σου σχετικά με την καταγωγή των Μινυών, υπάρχει κάποιο στοιχείο που έχει μια βάση αληθείας, και γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να το διευκρινίσω.

Πράγματι ο καθηγητής Θ. Σπυρόπουλος είχε κάποτε δεχθεί ως πιθανότητα με βάση τα μέχρι τότε στοιχεία, το ενδεχόμενο της καταγωγής των Μινυών να είναι από την Αίγυπτο. Αυτό είχε συμβεί πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Σήμερα μετά τις αλλεπάλληλες ανακαλύψεις από τις ανασκαφές που έχει κάνει ο ίδιος αλλά και τις αποκαλύψεις του πυρηνικού φυσικού και αρχαιομέτρη Δρα Γιάννη Λυριτζή από τις χρονολογήσεις που έχουν γίνει με την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο της θερμοφωταύγειας που εφεύρε ο ίδιος, ο καθηγητής σήμερα είναι κάθετος και κατηγορηματικός στο γεγονός ότι η καταγωγή των Μινυών προέρχεται από την Κεντρική Ελλάδα !

Η στάση αυτή του καθηγητή Θ.Σπυρόπουλου, δείχνει αφ’ ενός την επιστημονική συνέπεια του, με τις εκτιμήσεις του να συμβαδίζουν με τα υπάρχοντα στοιχεία της κάθε εποχής και να μην τον αναγκάζουν να εμμένει στην ‘ελληνοκεντρική’ ερμηνεία του κάθε ευρήματος, αλλά επίσης και την έλλειψη στασιμότητας στην συνεκτίμηση νέων στοιχείων που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια.

Θα πρέπει επίσης να τονίσω ότι αυτά τα γράφω χωρίς την κάλυψη της ανωνυμίας που επιτρέπει στο θράσος μερικών να συρράβουν ανύπαρκτα σενάρια, και να διαβεβαιώσω ότι την παραπάνω θέση, μου την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο καθηγητής σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε πριν από δέκα περίπου λεπτά.

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

29/09/2007, 20:38:16
Πελασγός,
Θα μπορούσες εσύ ή ο Καθηγήτης να μας αναφέρετε ποιά είναι τα στοιχεία που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη μέσα σε 20 χρόνια;;;

Δεύτερον τί είναι αυτό που ο καθηγητής Λυριτζή μέτρησε με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας;;;

Για το ευρή κοινό να πως δουλεύει αυτή η μέθοδος...
http://www.physics4u.gr/articles/archaiology1.html
Όπως θα διαβάσετε είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ ακριβής από την μέθοδο του άνθρακα 14 και χρειάζεται να "μηδενιστεί" για να λειτουργήσει σωστά...

Edited by - OANNHSEA on 29/09/2007 20:46:44

30/09/2007, 01:05:11
OANNHSEA,

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συνομιλητή να θέτει ερωτήσεις.

Όμως η χονδροειδής ελαφρότητα στα γραπτά σου και ο χλευαστικός τόνος, σου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να αξιώνεις απο μένα απαντήσεις, ιδίως όταν δεν σου έχω απευθύνει το λόγο.

Είναι το αναντίρρητο δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να επιλέγει να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που τηρούν την στοιχειώδη κοινωνική υποχρέωση να συμπεριφέρονται με πολιτισμένο τρόπο.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θεωρώ επί πλέον και παράλογο το να συζητώ γλωσσολογικά θέματα με κάποιον που ενώ κάνει σχετικές υποδείξεις και μάλιστα με ανακριτικό ύφος, δεν γνωρίζει ούτε να γράφει ούτε και να συντάσσει με επάρκεια τα Ελληνικά.

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

30/09/2007, 10:15:23
quote:
Όμως η χονδροειδής ελαφρότητα στα γραπτά σου και ο χλευαστικός τόνος, σου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα να αξιώνεις απο μένα απαντήσεις, ιδίως όταν δεν σου έχω απευθύνει το λόγο.

Μου έχεις απευθείνει το λόγο;;;
Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι ή ποιός νομίζεις ότι είσαι;;;
Ο θεός ή ότι είσαι ΤΟ εξέχων μέλον της κοινωνίας;;;
Είσαι σε φόρουμ και αυτό σημαίνει ότι ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και εσύ θα πρέπει να απαντήσεις... Το έχεις καταλάβει αυτό ή νομίζεις ότι μιλάς σαν προφέσορας σε πανεπιστήμιο;;;

Χαντροειδής ελαφρότητα στα γραπτά μου, όταν εσύ πετάς ογκόλυθους του τύπου "οι Σουμέριοι είχαν ιππικό και διαβάστικ ο δίσκος του Φαιστού";;;
Δηλαδή προφέσορα εσύ μπορεί να γράφεις ότι γελοιότητα θέλεις για να υποστήριξεις τα ψέματα σου, αλλά εγώ δεν μπορώ να γράφω με τον τρόπο που θέλω για να σε κράξω;;; Δεν το νομίζω...
Άλλωστε το έχω ξαναγράψει: είμαι σχεδιαστής μηχανημάτων και γραμμών παραγωγής και η κάθε σκέψη μου ΠΡΕΠΕΙ να είναι σωστή αλλιώς δεν δουλεύει, ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρω ορθογραφία για αν δουλέψει ένα μηχάνημα, θέλει ΛΟΓΙΚΗ...
Λογική που εσύ δεν διαθέτεις όταν γράφεις τις γελοιότητες σου. Η ορθογραφία στην προκειμένη περίπτωση σου είναι ΑΧΡΗΣΤΗ...

ΕΓΩ περίμένω, ή θα βάλεις ΕΣΥ τις αποδείξεις του Σπυρόπουλου που τον οδήγησαν στην αλλαγή των απόψεων του Ή θα τον βρω ΕΓΩ και θα του ζητήσω (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) να καταθέση τις θέσεις του.
Βλέπεις είναι κάτι που "εμείς" οι κατασκευαστές λέμε: με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει - ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ...

30/09/2007, 14:04:06
Για πολλοστή φορά απαντάς χωρίς να έχεις προσέξει τι λέω, αν και το τελευταίο μου post ήταν μόνο 5 γραμμές.
Ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έγραψα και σκέψου πάνω σε αυτό, όχι σε αυτό που φαντάζεσαι.

Το ότι ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να θέτει ερωτήσεις το έγραψα πριν από σένα αλλά δεν το πρόσεξες καν, γι αυτό και το ξανάγραψες με κεφαλαία σαν να έκανες εισαγωγή νέων αντιλήψεων.

Το δικαίωμα να μην απαντά σε ερωτήσεις με υβριστικό ύφος πάλι το έχει ο καθ’ ένας, είτε βρίσκεται σε forum είτε βρίσκεται στο λιμάνι, είτε βρίσκεται στο κοινοβούλιο.

Δεν χρειάζεται να είσαι προφέσορας για να απαιτείς τον ελάχιστο σεβασμό από το συνομιλητή σου. Μπορεί να είσαι και ο πιο ασήμαντος πολίτης, και απορώ με το πώς μπορείς και περιορίζεις μέσα στο μυαλό σου αυτό το αυτονόητο δικαίωμα σε προφέσορες.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς σε κάποιον που συμπεριφέρεται χλευαστικά ακόμα κι αν είσαι ο τελευταίος του χωριού.

Αντίθετα και ο τελευταίος του χωριού μπορεί να απευθύνει το λόγο όπου θεωρεί χρήσιμο, και κανένας δεν τον υποχρεώνει όταν μιλάει να απευθύνεται ταυτόχρονα και σε όσους δεν επιθυμεί να απευθυνθεί. Αν αυτά τα νοήματα δεν σου είναι κατανοητά, θα πρέπει ίσως να αναζητήσεις άλλου είδους γλωσσολογική λύση γι αυτό το πρόβλημα. Οπωσδήποτε πάντως θα έχει σχέση με την λογική που θα σου χρειαστεί και στη δουλειά.

Τον καθηγητή λοιπόν θα πρέπει να τον βρεις εντελώς μόνος σου αν σε ενδιαφέρει εκείνη η καθόλου πρόσφατη αλλαγή της στάσης του. Το γεγονός ότι τον γνωρίζω προσωπικά, τον σέβομαι και τον εκτιμώ απεριόριστα για το πολύ σημαντικό έργο του, δεν σημαίνει ότι θα εκτελώ χρέη μεσάζοντος, και άλλωστε δεν θα ήθελα ποτέ να τον φέρω σε αντιπαράθεση με κάποιον που έχει τον δικό σου χλευαστικό και ανακριτικό τόνο, έστω και εξ αποστάσεως.

αυτά

Πελασγός
www.aegean-theory.gr

(=|=)

30/09/2007, 15:45:46
quote:
αρχαιομέτρη Δρα Γιάννη Λυριτζή από τις χρονολογήσεις που έχουν γίνει με την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο της θερμοφωταύγειας που εφεύρε ο ίδιος,

"Ιστορική ανασκόπηση της θερμοφωταύγειας

Φωταυγή και θερμοφωταυγή φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί από παλιά. Τον 17ο αιώνα το φαινόμενο της ΘΦ περιγράφηκε σε άρθρο της Royal Society του Λονδίνου το 1663 από τον Robert Boyle, που περιέγραψε το αποτέλεσμα εκπομπής φωτός από ένα διαμάντι, όταν θερμάνθηκε στην θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.

Η χρησιμοποίηση της αποθηκευμένης ΘΦ σε ένα ορυκτό ή αγγείο για τον προσδιορισμό της ηλικίας προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Danniels. Οι Kennedy και Knopff (1960) έδειξαν ότι η χρήση της ιδέας της πλήρωσης των παγίδων στους κρυστάλλους παρά τη διαδικασία δημιουργίας νέων παγίδων επιτρέπει την χρονολόγηση υλικών με ακρίβεια +-20%.

Στην συνέχεια οι παρατηρήσεις των Fremlin και Srirath (1964) πάνω στην ανομοιογένεια διαφόρων υλικών, καθώς επίσης και οι υποθέσεις των Ichikawa (1965) και Fleming (1966) σε μετρήσεις κρυσταλλικών κόκκων χαλαζία – π.χ. κόκοι διαμέτρου περίπου 0.1mm – που αφαιρέθηκαν από αγγεία, συνέβαλαν στην διόρθωση των απόλυτων ηλικιών.

Διάφορες άλλες μελέτες που συμπεριλαμβάνουν και την τεχνική των λεπτών κόκκων 1-8μm (1μm= 1:1.000.000 του μέτρου) από αγγείο του Zimmerman (1967) εξελίχθηκαν με ταχεία πρόοδο και σε άλλα υλικά εκτός των κεραμικών.

Το ερευνητικό κέντρο της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει πρωτοπόρο συμβολή στις έρευνες αυτές."

(Αρχαιομετρία σελ. 24 – μέθοδοι χρονολόγησης στην αρχαιολογία – Γιάννης Λυριτζής – Εκδόσεις Καρδαμίτσα

01/04/2008, 09:02:49
Κalhmera ...googloterica .
Egw exw ena mikro provlhmataki me to pc poy elpizw na dior8w8ei...to vlepete eksalloy pio einai.Kati egine kai den yparxoyn ka8oloy ta ellhnika.
Grafei mono greeklish!!!!!!

Mh grapsw perissotera arketa sas stravwsa

Wra gia kafedakia

Καλό μήνα σε όλους

Wolf
01/04/2008, 09:26:37
Kαλημερα, καλο μηνα... αν και ειπαμε... για την περιοχη της Κοζανης, δεν ισχυει η "πρωταπριλια", αλλα η "πρωτομαρτια"... οποτε...

παντως πετυχημενο...

"Say HELLO to My Little Friend"
snoopyΜέλος
01/04/2008, 09:51:46
Kαλημέρα

Καλό μήνα.
Και εγώ έχω μάθει να ξεχωρίζω αμέσως όλα τα πρωταπριλιάτικα, σε λίγο θα την καταργήσουμε την γιορτή.

MarteΜέλος
01/04/2008, 10:50:02
Δεν ξέρω αν έγινε σκόπιμα, αλλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να ειπωθεί και να τιμηθεί και ο άλλος μέτοχος (ο οποίος είναι ένας παρακαλώ) που απέκτησε το 41% των μετοχών.
Μια περιουσία μου στοίχισε....

Καλό μήνα!

01/04/2008, 10:50:45
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους και στο …googloterica

Φυσικά μετά την μεταβίβαση του 51% στην google, πιστεύω ότι όλοι γνωρίζεται ότι οι συνομιλίες σας θα φακελώνονται….οπότε προσέξτε το τι γράφετε, γιατί ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ και τα πάντα θα χρησιμοποιηθούν εναντίων σας….

01/04/2008, 11:22:11
Καλημέρα καλό αυτό με το googloterica .
quote:
Φυσικά μετά την μεταβίβαση του 51% στην google, πιστεύω ότι όλοι γνωρίζεται ότι οι συνομιλίες σας θα φακελώνονται

Πρέπει να προσέχουμε τι γραφούμε
01/04/2008, 13:12:37
-Με φοβίζει αυτό το μεγάλο μάτι!
-Πάντως με την ευκαιρία σίγουρα ο Η/Υ και τα κινητά! είναι το <<τρίτο μάτι>> αλλά με την ευκαιρία! καλός είναι μόνο ο νεκρός Αμερικάνος και ο νεκρός Εβραίος!
-Θεέ μου συχώραμε!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

01/04/2008, 14:56:08
H αληθεια πανω απο ολα... χεχεχε... δεν φοβομαστε κανεναν και τιποτα!

loukritiaΜέλος
01/04/2008, 15:55:08
Xαίρετε κι από μένα!

Εγώ πάντως να ξέρετε πως όταν παρακολουθούμαι, παρεκτρέπομαι και μπινελικώνω ασύστολα!

Γι' αυτό το βουλώνω προκαταβολικά...

Α, και καλό μήνα!

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
01/04/2008, 16:56:05
ετσι ε?

αλλα αμα δεν ξερεις οτι "παρακολουθησε"?