ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Online βάνδαλοι και συκοφάντες - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

gentleman95 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
angiΜέλος
09/06/2007, 23:38:12
quote:

Δεν μου διέφυγε. Βαριόμουν να γράψω περισσότερα.

Έχω μια αστήριχτη θεωρία τι παίζεται με τους βάνδαλους στα παγκάκια. Θα στην γράψω κάποια στιγμή στο άλλο topic.

Dare To Dream

Ασε...
μην την γραψεις...
την ξερουμε εδω και χρονια...
το θεμα ειναι ο βαθυτερος λογος για τον οποιο γινεται αυτη η επανασταση και ο τροπος με τον οποιον γινεται...
Αυτο τουλαχιστον προσπαθω να κατανοησω εγω προσωπικα...
Νομιζω οτι εχω βρει μια λογικη ακρη.
Εσυ;;;

10/06/2007, 09:23:24
πριν λιγες μερες ειχα πει

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=2&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=9230

quote:
δυστηχως εχεις βαλει τον ακατανομαστο κατω απο τις φτερουγες σου γιατι σε εξυπηρετει σε εξυπηρετει να κανει αυτος την "καθαρση" του εσωτερικα απο οσους ζητανε αποδηξεις για το αν ευσταθει η παραφυσικη,μεταφυσικη η οπως αλλιως θες να το πεις

και η απαντηση της αμαλιας ηταν

quote:
Μεσα στο θέμα είσαι gigenis:
Θεωρία συνομωσίας...

και ρωτω τωρα σε περιπτωση που ειχε γραψει καποιος αλλος αυτον τον οχετο

quote:

και με δεδομενο το οτι η αμαλια ηταν τις μεταμεσονυκτιες ωρες μεσα στο φορουμ

quote:
10/06/2007 05:40:00
by: amalia

θα ειχε επεμβει με κοκκινισμα ως και κλεισημο λογαργιασμου για καποιες μερες η οχι;;

αυτα δεν τα γραφω για να δωθει καποια "τιμωρια" στον ακατανομαστο
το εχω πει πολλες φορες ειμαι κατα των διαγραφων
και μου προκαλει αηδια η κλαψα
"μπουχου κυρα συντονηστρια με βριζουν"
"μπουχου κυριε συντονιστα ο γιωργακης με ειπε κλαψιαρη"

απλα δειχνω πως πρεπει να κινουνται οσοι λενε για θεωριες συνομοσιας

εδωσα μια θεωρια

quote:
δυστηχως εχεις βαλει τον ακατανομαστο κατω απο τις φτερουγες σου γιατι σε εξυπηρετει σε εξυπηρετει να κανει αυτος την "καθαρση" του εσωτερικα απο οσους ζητανε αποδηξεις για το αν ευσταθει η παραφυσικη,μεταφυσικη η οπως αλλιως θες να το πεις

και επιβεβαιωθηκα

ετσι κινουνται ρε συνωμοσιολογοι οσοι θελουν να στυριξουν τις θεωριες τους
δεν μπουρδολογουνε για πληρωμενους απο αγνωστους και μυστικες ομαδες κατω απο λευκες πυραμηδες

πολυ απλα στηριζουν με επαρκη στοιχεια και χειροπιαστα οτι λενε

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβoλωντας το κεφαλι του

10/06/2007, 18:04:24
Τελικά όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη!

κατά πως λέει μια λαϊκή παροιμία μας βέβαια...

quote:

και με δεδομενο το οτι η αμαλια ηταν τις μεταμεσονυκτιες ωρες μεσα στο φορουμ

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
10/06/2007 05:40:00
by: amalia
--------------------------------------------------------------------------------

θα ειχε επεμβει με κοκκινισμα ως και κλεισημο λογαργιασμου για καποιες μερες η οχι;;

Μιας και σε βλέπω να κόπτεσαι εναγωνίως, πάρε δύο δωράκια:

Για να μετράς καλύτερα τα λεπτά

Για να περιμένεις στην γωνία έτοιμος

Υ.Γ. Όσον αφορά την επέμβαση στο μήνυμα του gentleman, έγινε τόσο σ' αυτό όσο και σε δικό σου μήνυμα καθώς δεν ήσουν και τόσο "αθώα περιστερά" (ως συνήθως)...

In anticipation of my resurrection...

10/06/2007, 18:27:00
ο κυριος συντονιστης οπως παντα προβλεψιμος
με χιουμορ αρκετα κρυο (ευτηχως εχει ανεβει η θερμοκρασια και το χρησιμοποιω σαν κλιματιστικο)
με προσπαθια μεταφορας ευθυνων απο τον θυτη στο θυμα
και με ατυχεστατες κινησης θωλοματος των νερων

μια απορια εχω περνατε καποιο σχολειο για να γινετε συντονιστες
η το εχετε εμφυτο ολο αυτο το πακετο;

10/06/2007, 18:57:18
quote:
ο κυριος συντονιστης οπως παντα προβλεψιμος

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί, gigenis!
Ειδικά όταν οι κινήσεις του κρεμασμένου κινούνται πάντα στα ίδια πλαίσια...

10/06/2007, 19:01:10
quote:
Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί, gigenis!
Ειδικά όταν οι κινήσεις του κρεμασμένου κινούνται πάντα στα ίδια πλαίσια...

ενταξη τοτε
δεν θα ξαναμιλησω στο σπιτι σας για σκοινι κυριε συντονιστα

10/06/2007, 19:51:34
quote:
Dying_Incubus:
Απεστάλη: 10/06/2007, 18:57:18

quote:
gigenis:
Απεστάλη: 10/06/2007, 19:01:10

Μήπως κρέμεσαι κυριολεκτικά από τα χείλη μου?
Κάνε ένα break!

quote:
ενταξη τοτε
δεν θα ξαναμιλησω στο σπιτι σας για σκοινι κυριε συντονιστα

Έλα τώρα!
Αυτές τις ατάκες τις λένε τα παιδιά στο Δημοτικό!
Don't let me down...

10/06/2007, 22:37:13
quote:
Μήπως κρέμεσαι κυριολεκτικά από τα χείλη μου?
Κάνε ένα break!

quote:
Έλα τώρα!
Αυτές τις ατάκες τις λένε τα παιδιά στο Δημοτικό!
Don't let me down...

ειπα να γραψω κατι που θα το καταλαβεις

angiΜέλος
11/06/2007, 00:35:34
quote:
Την ανθρώπινη αδυναμία μας εκμεταλλεύονται και οι δύο.

Σε αυτη τη ζωη,
σκοπος μας ειναι να διορθωνουμε τις αδυναμιες μας και οχι να τις προβαλουμε και εκθειαζουμε....

gentlemanΜέλος
11/06/2007, 02:14:03
Angi, μισό να λύσω μια απορία στο gigenako.

-------

> "μπουχου κυρα συντονηστρια με βριζουν"
> "μπουχου κυριε συντονιστα ο γιωργακης με ειπε κλαψιαρη"

Σήκωσες χέρι στον καινούριο δάσκαλο του σχολείου, gigenako, κι αυτός σου τράβηξε το αυτάκι. Μυαλό δεν έβαλες, κι ο κύριος σου ξανατράβηξε το αυτάκι.

Mυαλό πάλι δεν έβαλες, και ζητήθηκε επέμβαση της διευθύντριας του σχολείου.

Η διευθύντρια έκανε το λάθος να αρκεστεί σε ένα "ζήτα συγνώμη", συγνώμη που φυσικά ποτέ δεν ήρθε - τέτοιες ευγένειες είναι ξένες στο matrix της ζούγκλας και της αλητείας όπου έχεις συνηθίσει.

Για το ευχαριστώ προς τη διευθύντρια και την ανοχή της, εσύ αποθρασύνθηκες, τράβηξες το σχοινί κι άλλο, κι άλλο, μέχρι που ένα μήνα αργότερα έφτασες να σηκώσεις χέρι στην διευθύντρια.

Και τότε άρπαξες την αποβολή από τη διευθύντρια που από καιρό τα οπισθιάκια σου ζητούσαν.

Τώρα τι πας να κάνεις; Να σώσεις τον συν-αλήτιο από την απόρριψη της αμαλίας; Να τον σώσεις από την κατακραυγή όσων άλλων αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την ανάλγητη δημαγωγία του jbg με τις εξυπνακίστικες ατάκες και τις χαριτωμενιές που προσπαθούν να παρασύρουν μακρυά από την ουσία των θεμάτων, στα πλαίσια της προσπάθειάς του να χειραγωγήσει τους αναγνώστες.

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να λες ότι γουστάρεις στα δημόσια fora, ότι υπάρχουν κάποιοι κοινωνικοί κανόνες;

Όταν θέλεις να απευθυνθείς σε κυρίες και κυρίους, δηλαδή όλους αυτή τη στιγμή εκτός από σένα, καλό θα είναι να πλένεις το στοματάκι σου με σαπούνι και αντιβακτηριακό.

Γιατί δεν πας στα blogs; Η αγέλη έφυγε, οι συν-ύαινες γύρισαν στη ζούγκλα. Αφοδεύουν από τη ζούγκλα την ατελείωτη χολή τους.

Εσύ γιατί δεν πας μαζί τους, και μένεις με μας του χαζούς;

Δεν έχει στόχους για διασκέδαση στο δικό τους forum;

Δεν έχει πλάκα όταν δεν καταστρέφονται οι συζητήσεις των άλλων;

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 11/06/2007 02:34:56

11/6/2007

gentlemanΜέλος
11/06/2007, 02:32:06
> > Την ανθρώπινη αδυναμία μας εκμεταλλεύονται και οι δύο.

> σκοπος μας ειναι να διορθωνουμε τις αδυναμιες μας και οχι να τις προβαλουμε και εκθειαζουμε....

OK, αυτό ελπίζω κι εγώ. Το πρώτο βήμα για να αντισταθούμε στην ακαταμάχητη γοητεία, είναι να συνειδητοποιήσουμε την ύπαρξή της, και το που οδηγεί, όχι εμάς, αλλά αυτόν που την ασκεί. Τον κάνει αναίσθητο. Η ασυλία που του δίνουμε, τον κάνει αλύπητο.

Dare To Dream

Edited by - gentleman on 11/06/2007 02:37:22

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
26/10/2008, 00:34:33
quote:

Πρόσεξε όμως, όπως γράφεις....."κάποια από τα στοιχεία του δημοσιεύματος έχουν μεγάλη πιθανότητα να είναι αλήθεια".......οπότε θα πρέπει να διευκρινίσουμε πρώτα τι εννοείς κάποια.....δηλαδή από τις εκατοντάδες παπούτσια για παράδειγμα εάν τελικά έχει δέκα ζευγάρια θα ανήκει στο "κάποια"?
Δεν εθελοτυφλώ, ξέρω ότι η σημερινή εκκλησία δεν είναι η εκκλησία που θα ήθελε ο Κύριος να είναι. Από κει και έπειτα όμως μετά από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ έχει αρχίσει μία στροφή, όπως για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυσε με 1.000.000 δρχ. για κάθε νέο τρίτο παιδί Χριστιανό Ορθόδοξο που αποφάσισε και έδωσε ο Χριστόδουλος στα πλαίσια της υπογεννητικότητας της Ελλάδας στην «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης. Δε θυμάμαι εάν ήταν σε ένα μόνο νομό την Κομοτηνή ή σε όλους. Και είναι εκατοντάδες οι αγαθοεργίες της εκκλησίας!!!!!!!

Έχω ξαναγράψει ότι σίγουρα υπάρχει και διαφθορά και κραιπάλη στις τάξεις της. Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Χριστόδουλος στην αρχή και ο Ιερώνυμος στη συνέχεια εξακολουθούν να έχουν μία στάση που αποσκοπεί στο ξερίζωμα των κακών ποιμένων......κοινός βρίσκονται σε καλό δρόμο. Μπορεί να οδεύουν με ρυθμούς χελώνας αλλά μη ξεχνάμε ότι στο τέλος τον έφαγε το λαγό.......

Φίλε europaios, η εκκλησία σαν θεσμός θα μπορούσε να είναι 100 φορές καλύτερη, ειδικά όταν οι έννοιες 'κράτος' και 'κρατικοί μηχανισμοί' μπάζουν πολλά νερά εδώ στην Ελλάδα. Καλά και άγια τα 3000Ε αλλά θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα (και έχει και τα κεφάλαια για αυτό), και να είσαι σίγουρος ότι ο Έλληνας δεν είναι αχάριστος και αγνώμων και βλέπει ποιοί του δίνουν χέρι βοήθειας.
Και περί Ιερώνυμου, νομίζω ότι θα έπρεπε να επέμβει αμέσως (με το που ξεκίνησε η δημοσιότητα στο Βατοπέδι), να απομακρύνει τον Εφραίμ και να τον περάσει ο ίδιος από πειθαρχικό/εξεταστική επιτροπή. Δυστυχώς το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι να περιοριστεί σε κάποιο χλιαρό σχόλιο του στυλ "ακούω για αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν ξέρω πόση αλήθεια έχει".
Οπότε φίλε μου δεν είναι μόνο θέμα διαφθοράς αλλά και θέμα ικανότητας..

quote:

Και να στο πω και αλλιώς εάν υποθέσουμε ότι ο σημερινός αρχιεπίσκοπος κινείται με ένα φιατάκι και ζει σε ένα ταπεινός σπίτι όπου και ζει απ' ότι ξέρω. Και κάποια στιγμή βγουν εναντίων του καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων κλοπή και μαστροπεία......τότε θα βγεις εσύ να πεις ότι αυτό αποκλείεται γιατί ο αρχιεπίσκοπος κινείται με φιατάκι? και ζει σ' ένα φτωχικό?

Ναι, εγώ θα έβγαινα να το πω. Αν θα είχε την αρετή της ταπεινότητας (σε μια εποχή που οι ληστρικοί κυβερνώντες αρμέγουν τον λαό για να γεμίζουν τους δικούς τους λογαριασμούς), και ενώ άνετα θα μπορούσε να έχει το ακριβό αμάξι/σπίτι, εμένα προσωπικά δεν θα με έπειθε με τίποτα όποια κατηγορία του βγάζανε. Δυστυχώ όμως αυτό δεν πιστεύω να γίνει ποτέ..
Δες και αυτό το link: http://en.wikipedia.org/wiki/Pope_John_Paul_I για τον πάπα John Paul I. Να δεις πως τον φάγανε (ποτέ δεν αποδείχτηκε βέβαια), επειδή ήθελε να ξηλώσει την διαφθορά και να επιχορηγήσει από τα έσοδα των εκκλησιών, τους πεινασμένους στην Αφρική. Η πιο σύντομη διάρκεια πάπα στην ιστορία, μόλις 33 ημέρες!! Για να πάρεις μια ιδέα τι παίζεται στα υψηλά κλιμάκια..

quote:

Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα μια φτωχιά εκκλησία που ο αρχιεπίσκοπος να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του για μετάβαση προς και από το εξωτερικό για σκοπούς της εκκλησίας. Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα η εκκλησία να μην έχει τους πόρους να διοργανώσει διάφορες συνεστιάσεις συμβούλια συνέδρια κ.λ.π.΄
Σε καμία περίπτωση η εκκλησία δε θα ήθελα να μην μπορεί να ενισχύει όπως κάνει σήμερα για παράδειγμα τα νέα φτωχά ζευγάρια τα οποία σε κάθε νομό τα ενισχύει.....κ.ο.κ.

Σε καμία πάλι περίπτωση η εκκλησία δε θα ήθελα να έχει στην κατοχή της πλούτο τον οποίο να μη χρησιμοποιεί υπέρ των φτωχών και αδυνάτων.
Και σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα μία εκκλησία βουβή στις κοινωνικές αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου όταν αυτό χρειάζεται όπως για παράδειγμα η παρέμβασή της στο Μακεδονικό.
Αυτά σε γενικές γραμμές για να γνωρίζεις τις απόψεις μου πάνω κάτω για την εκκλησία.

Συμφωνούμε σε όλα εδώ. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς δεν είναι.. Οπότε μην απορείς που με κάθε επίδειξη πλούτου (ή υπερβολής) από την εκκλησία, υπάρχουν 'αντίθρησκοι' που βγαίνουν και κατηγορούν. Έχουν κάνει τα ελάχιστα (κατ'εμέ) για τον λαό, και τους αξίζουν (οι κατηγορίες).
Να σου θέσω και την εξής ερώτηση: Σε τι ποσοστό έχεις δει χοντρούς (κοιλαράδες) παπάδες, και σε τι αδύνατους? Και μη μου πεις για σωματότυπους, ούτε για το αν πρέπει να είναι οι παπάδες ανορεχτικοί.. . Για νορμάλ αδύνατους ρωτάω (δλδ την λεπτή φιγούρα που έχουν όλοι όσοι νηστεύουν και είναι εγκρατείς σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας).

"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein

Edited by - Οδοιπόρος on 26/10/2008 00:38:27

26/10/2008, 22:20:13
quote:
KERRY KING:
Φίλε europaios2 σε προηγούμενη ζωη πρέπει να ήσουνα ιεροεξεταστής.... δεν εξηγήται αλλιώς η ευκολία με την οποία ρίχνεις στην πυρά ότι θεωρείς πως διαβάλλει την θρησκεία σου. Η εμφάνιση του κειμένου έγινε γιατί αναφερόμαστε σε ένα θέμα που καταπιάνεται με την εκκλησιαστική περιουσία - θέμα επίκαιρο γενικότερα. Μου ήρθε σαν e-mail και το παρέθεσα αφού φρόντισα να βρω την πηγή του προκειμένου να ελέγξει όποιος θέλει την αυθεντικότητά του. Το αν τα αντικείμενα ήταν δεκάδες ή χιλιάδες δεν το ξέρεις ούτε εσύ ούτε εγώ. Το ξέρουν αυτοί που αναφέρονται στην αρχή του κειμένου, αν έχεις τόση κωλοφαγούρα να μάθεις τα απόλυτα νούμερα, τράβα ρώτα τους. Λογική για μένα δεν υπάρχει σε ότι αφορά την συμμορία της εκκλησίας, οπότε τίποτα από αυτά που αναφέρονται δεν μου κάνει εντύπωση. Τα βλέπω τα μπουμπούκια με τα χρυσοστόλιστα άμφια τους και τις λιμουζίνες, η λιτότιτά τους περνάει μέσα από πιατέλες με "φαντασίες θαλασσινών", το αν φοράνε και μεταξωτά κυλοτάκια θα κάνουμε θέμα τώρα ?....

Γράφεις..... "Μου ήρθε σαν e-mail και το παρέθεσα αφού φρόντισα να βρω την πηγή του προκειμένου να ελέγξει όποιος θέλει την αυθεντικότητά του." Τι εννοείς λέγοντας αυθεντικότητα? έγαραψες ότι το δημοσίευσε το περιοδικό "ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008"
1)Ερώτηση. Είσαι σίγουρος ότι υπάρχει μηνιαίο περιοδικό με αυτόν τον τίλτο?

Γράφεις "Το ξέρουν αυτοί που αναφέρονται στην αρχή του κειμένου, αν έχεις τόση κωλοφαγούρα να μάθεις τα απόλυτα νούμερα, τράβα ρώτα τους
- Ποιοι είναι αυτοί? ονοματεπώνυμο για να τους ρωτήσω.........

Γράφεις "Λογική για μένα δεν υπάρχει σε ότι αφορά την συμμορία της εκκλησίας, οπότε τίποτα από αυτά που αναφέρονται δεν μου κάνει εντύπωση"
-Για σένα λοιπόν η εκκλησία είναι μια συμμορία.......απλά το επισημάνω.....

Γράφεις "Τα βλέπω τα μπουμπούκια με τα χρυσοστόλιστα άμφια τους και τις λιμουζίνες, η λιτότητα τους περνάει μέσα από πιατέλες με "φαντασίες θαλασσινών", το αν φοράνε και μεταξωτά κυλοτάκια θα κάνουμε θέμα τώρα ?........."
- Δε συζητάμε για τα μεταξωτά κυλοτάκια.......εκτός και εάν βρήκαν στου Χριστόδουλου.......βρήκαν? αν ναι να το συζητήσουμε αν όχι γιατί το αναφέρεις?.......(θυμίσου την ερώητση 1 και την επισήμανσή μου..........)

quote:
KERRY KING:
Εσύ μπορείς να γουστάρεις να έχει φράγκα η εκκλησία σου να σκορπάει, εγώ δεν ανέχομαι η φορολογία μου να πηγαίνει σε "φαντασίες θαλασσινών" - δικαίωμά μου δεν είναι ?

Το δικαίωμα του καθενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου.....(..........κι εδώ υπάρχει φυσικά συνέχεια .......)

quote:
Οδοιπόρος:
Εσύ λόγο πίστης ίσως να σου είναι δύσκολο να πάρεις αντικειμενική θέση για το άρθρο αυτό, αλλά σε ρωτάω τι γνώμη θα είχες αν δεν ήταν για τον Χριστόδουλο αλλά για ένα πολιτικό πρόσωπο (που έχεις δει ότι κυκλοφορεί με ακριβά αμάξια και έχει πλούσια ρούχα), που ήταν σε υψηλή θέση εξουσίας. Έστω και χωρίς αποδείξεις (που πολύ καλά ξέρουμε εδώ στην Ελλάδα ότι αυτές κάπου 'χάνουν' το δρόμο τους), δεν θα είχες μια μεγάλη σιγουριά ότι περιέχει πολύ αλήθεια? (και λέω πολύ αλήθεια και όχι πλήρης αλήθεια γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της εσκεμμένης υπερβολής)

Τα φαινόμενα απατούν.....όπως το ράσο δεν κάνει τον παπά.....ούτε το παντελόνι τον άντρα έτσι και η μερσεντές δεν κάνει τον κλέφτη.
Εάν η καταγγελία γινόταν από μια εφημερίδα ή ένα υπαρκτό περιοδικό και από επώνυμο συντάκτη και όχι στη στήλη του ανώνυμου......τότε ναι.......ο κάθε ψηλός θα είχε την υποψία και όχι τη σιγουριά.....εάν όμως η καταγγελία αυτή γινόταν από "ανύπαρκτο" φυλλάδιο ο κάθε europaios2 θα εφεύρει υπαρκτές συμμορίες........και ο νοών δυστυχώς νοήτο, όχι τίποτα άλλο αλλά για να δει ο ζων φίλος τι όμορφα είναι όταν σε συκοφαντούν με ευκολία.........
quote:
Οδοιπόρος:
Και περί Ιερώνυμου, νομίζω ότι θα έπρεπε να επέμβει αμέσως (με το που ξεκίνησε η δημοσιότητα στο Βατοπέδι), να απομακρύνει τον Εφραίμ και να τον περάσει ο ίδιος από πειθαρχικό/εξεταστική επιτροπή. Δυστυχώς το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι να περιοριστεί σε κάποιο χλιαρό σχόλιο του στυλ "ακούω για αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν ξέρω πόση αλήθεια έχει".
Οπότε φίλε μου δεν είναι μόνο θέμα διαφθοράς αλλά και θέμα ικανότητας..

Η μονή Βατοπαιδίου δεν ανήκει αν δεν κάνω λάθος στην Εκκλησία της Ελλάδας αλλά στο Πατριαρχείο, εάν κάνω διορθώστεμε για να το γνωρίζω κι εγώ.

quote:
Οδοιπόρος:
Ναι, εγώ θα έβγαινα να το πω. Αν θα είχε την αρετή της ταπεινότητας (σε μια εποχή που οι ληστρικοί κυβερνώντες αρμέγουν τον λαό για να γεμίζουν τους δικούς τους λογαριασμούς), και ενώ άνετα θα μπορούσε να έχει το ακριβό αμάξι/σπίτι, εμένα προσωπικά δεν θα με έπειθε με τίποτα όποια κατηγορία του βγάζανε. Δυστυχώ όμως αυτό δεν πιστεύω να γίνει ποτέ..

Αυτή είναι η διαφορά μας, εγώ αντιθέτως θα περίμενα το αποτέλεσμα της έρευνας των καταγγελιών ......... ποτέ δεν προτρέχω και στο συνιστώ......
quote:
Οδοιπόρος:
Συμφωνούμε σε όλα εδώ. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς δεν είναι.. Οπότε μην απορείς που με κάθε επίδειξη πλούτου (ή υπερβολής) από την εκκλησία, υπάρχουν 'αντίθρησκοι' που βγαίνουν και κατηγορούν. Έχουν κάνει τα ελάχιστα (κατ'εμέ) για τον λαό, και τους αξίζουν (οι κατηγορίες).

Όχι δεν απορώ....... "αντίθρησκοι" πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.......Για σένα τα ελάχιστα κοιτώντας το σήμερα.....για μένα τα μέγιστα κοιτώντας το σήμερα μαζί με το χθες.....έχω μάθει να μην ξεχνάω.......σαν τον ελέφαντα.......
quote:
Οδοιπόρος:
Να σου θέσω και την εξής ερώτηση: Σε τι ποσοστό έχεις δει χοντρούς (κοιλαράδες) παπάδες, και σε τι αδύνατους? Και μη μου πεις για σωματότυπους, ούτε για το αν πρέπει να είναι οι παπάδες ανορεχτικοί.. . Για νορμάλ αδύνατους ρωτάω (δλδ την λεπτή φιγούρα που έχουν όλοι όσοι νηστεύουν και είναι εγκρατείς σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας).

Μπορώ να σου απαντήσω με πολλά επιχειρήματα.....επάνω σε αυτό......
Θα σου αναφέρω μόνο ένα και αυτό όχι για να ικανοποιήσω την ερώτησή σου γιατί δεν τη βρίσκω ενδιαφέρουσα, αλλά για να δείξω τις αδυναμίες της.......Αγαπητέ Οδοιπόρε εάν ένας χοντρός άνθρωπος επισκεφτεί διαιτολόγο το πρώτο που θα του πει είναι να κόψει τα ψωμιά και τα γλυκά.........με τόσα πρόσφορα περικυκλωμένοι οι παπάδες.....τι να σου κάνουν?

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 26/10/2008 22:23:17

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
27/10/2008, 18:41:59
quote:

Τα φαινόμενα απατούν.....όπως το ράσο δεν κάνει τον παπά.....ούτε το παντελόνι τον άντρα έτσι και η μερσεντές δεν κάνει τον κλέφτη.

Η Μερσέντες όμως χτίζει γόητρο, ενώ το φιατάκι προσδίδει ταπεινότητα. Τι να την κάνεις όμως την ταπεινότητα, ιερωμένος άνθρωπος? Καλύτερα Μερσέντες και σωφέρ, με τι μούτρα θα πας στην ιερά σύνοδο? Πνευματικότητα σου λέει μετά..

quote:

Εάν η καταγγελία γινόταν από μια εφημερίδα ή ένα υπαρκτό περιοδικό και από επώνυμο συντάκτη και όχι στη στήλη του ανώνυμου......τότε ναι.......
Αυτή είναι η διαφορά μας, εγώ αντιθέτως θα περίμενα το αποτέλεσμα της έρευνας των καταγγελιών ......... ποτέ δεν προτρέχω και στο συνιστώ......

Σωστά.. αν ήταν από έγκυρο περιοδικό/εφημερίδα ή αν ήταν αποτέλεσμα μιας επίσημης έρευνας, θα έτρεχες να το ασπαστείς... lol Το πιο πιθανό να έλεγες για "λάσπη και 'ξένους δάκτυλους' που θέλουν να καταστρέψουν την ρίζα του Ελληνισμού".
Να χρησιμοποιήσω και εγώ αυτήν τη γραμμή επιχειρήματος?
Λέω ότι δεν βγαίνει σε επίσημη εφημερίδα ούτε θα γίνει ποτέ επίσημη έρευνα γιατί η σχέση εκκλησίας-κράτους είναι πολύ δυνατή (άσχετα με τις 'φωνές' της κάθε αντιπολίτευσης), και γιατί δικαστικοί-πολιτικοί-αρχιιεράρχες-δημοσιογράφοι έχουν φτιάξει την τέλεια αριστοκρατία. Δεν σε πειράζω-δεν με πειράζεις, τα κουκουλώνουμε μεταξύ μας και που-και-που πετάμε και τίποτα στο λαό (καμιά ψιλοέρευνα, όχι καταδίκη όμως..).

quote:

Η μονή Βατοπαιδίου δεν ανήκει αν δεν κάνω λάθος στην Εκκλησία της Ελλάδας αλλά στο Πατριαρχείο, εάν κάνω διορθώστεμε για να το γνωρίζω κι εγώ.

Χμμ δεν μπορώ να πω ότι είμαι σχετικός για τα εκκλησιαστικά 'τσιφλίκια' της εκκλησίας, οπότε μάλλον έχω λάθος εγώ. Οπότε ότι προ-είπα ότι θα έπρεπε να κάνει ο Ιερώνυμος, θα έπρεπε να το κάνει ο Πατριάρχης.

quote:

Μπορώ να σου απαντήσω με πολλά επιχειρήματα.....επάνω σε αυτό......
Θα σου αναφέρω μόνο ένα και αυτό όχι για να ικανοποιήσω την ερώτησή σου γιατί δεν τη βρίσκω ενδιαφέρουσα, αλλά για να δείξω τις αδυναμίες της.......Αγαπητέ Οδοιπόρε εάν ένας χοντρός άνθρωπος επισκεφτεί διαιτολόγο το πρώτο που θα του πει είναι να κόψει τα ψωμιά και τα γλυκά.........με τόσα πρόσφορα περικυκλωμένοι οι παπάδες.....τι να σου κάνουν?

Σίγουρα δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο οι επικές ιστορικές αντιπαραθέσεις που έχεις συμμετάσχει, αλλά για μένα είναι μία ένδειξη του παρόντος για τους ιερωμένους. Ακόμα και από τα πρόσφορα να είναι φίλε europaios (που αμφιβάλω αν θα έπεφταν τόσο 'χαμηλά'), καλό είναι να έκαναν λίγο κράτει.. εκτός αν το μπακοκοίλι έχει χρηστικό λόγο (πχ να στηρίζουν κανά ευαγγέλιο πάνω του, ελλείψη τριπόδου.. )

Albert Einstein

27/10/2008, 20:09:48
quote:
Οδοιπόρος:
Μερσέντες όμως χτίζει γόητρο, ενώ το φιατάκι προσδίδει ταπεινότητα. Τι να την κάνεις όμως την ταπεινότητα, ιερωμένος άνθρωπος? Καλύτερα Μερσέντες και σωφέρ, με τι μούτρα θα πας στην ιερά σύνοδο? Πνευματικότητα σου λέει μετά......

Το θέμα όμως δεν είναι εάν θα έχει μούτρα ή όχι χωρίς τη μερσεντές, το θέμα μας είναι εάν η μερσεντές αρκεί για να βγάλει κανείς συμπεράσματα και να προτρέξει να υποστηρίξει μια καταγγελία η οποία γράφτηκε σ' ένα ανύπαρκτο περιοδικό απ' ότι πληροφορούμαι.

quote:
Οδοιπόρος:Σ
ωστά.. αν ήταν από έγκυρο περιοδικό/εφημερίδα ή αν ήταν αποτέλεσμα μιας επίσημης έρευνας, θα έτρεχες να το ασπαστείς... lol Το πιο πιθανό να έλεγες για "λάσπη και 'ξένους δάκτυλους' που θέλουν να καταστρέψουν την ρίζα του Ελληνισμού".
Να χρησιμοποιήσω και εγώ αυτήν τη γραμμή επιχειρήματος?
Λέω ότι δεν βγαίνει σε επίσημη εφημερίδα ούτε θα γίνει ποτέ επίσημη έρευνα γιατί η σχέση εκκλησίας-κράτους είναι πολύ δυνατή (άσχετα με τις 'φωνές' της κάθε αντιπολίτευσης), και γιατί δικαστικοί-πολιτικοί-αρχιιεράρχες-δημοσιογράφοι έχουν φτιάξει την τέλεια αριστοκρατία. Δεν σε πειράζω-δεν με πειράζεις, τα κουκουλώνουμε μεταξύ μας και που-και-που πετάμε και τίποτα στο λαό (καμιά ψιλοέρευνα, όχι καταδίκη όμως..).

Κάνεις λάθος γιατί απλά δεν υπάρχει περιοδικό με τέτοια ονομασία. Αυτός είναι και ο λόγος που αμέσως αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της ζούγκλας απ' ότι έμαθα.
Έχουμε λοιπόν μια καταγγελία που δημοσιεύτηκε από ένα περιοδικό. Το περιοδικό όμως δεν υπάρχει..........αν υπάρχει πληροφορήστεμε.
Τώρα τι έχεις να πεις αγαπητέ οδοιπόρε?

Υπάρχει ένα περιοδικό με το όνομα "παρακαταθήκη" όχι όμως με το όνομα "ιερά παρακαταθήκη" και το οποίο δεν έχει γράψει τίποτα απολύτως.

Και το κυριότερο ποιο περιοδικό με τον τίτλο "ιερά παρακαταθήκη" θα έγραφε αυτές τις σαχλαμάρες?
Όσο για το τι θα έκανα? Θα καταδίκαζα.

Για πες μας τώρα αγαπητέ οδοιπόρε?

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

27/10/2008, 23:25:47
Για να καταλάβω και να επανέλθει το θέμα στον προβληματισμό που εκφράζει, ποιός αμφισβητεί σήμερα, τις ρεμούλες των "ιερών μονών" και πόσο σεβασμό και πίστη στο θεό, υπάρχει πίσω από τέτοιες ενέργειες.

Ας μην παραφιλολογούμε (υπάρχουν τόσα θέματα που γίνεται αυτό), αλλά να πούμε για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας;;

Είναι ανυπόστατες συκοφαντίες;
Είναι πλεκτάνη κατά του ήθους της εκκλησίας;;
Είναι νόμιμες ενέργειες που συνάδουν με το πνεύμα της εκκλησίας και τους "ιερούς κανόνες";;;
Είναι ηθικές ενέργειες;;
Είναι μια απλή συνεργασία κράτους και εκκλησίας;;

Έτσι πρέπει να γίνεται ή όχι;;;

Μήπως θα έπρεπε να εισαχθούν στο χρηματιστήριο οι μονές;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/10/2008, 00:01:32
Για την ενημέρωση των ευρωπαίων

Το περιοδικό "Ιερά Παρακαταθήκη" εκδίδεται από τον Απρίλιο του 2007, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, από το θεολόγο και δημοσιογράφο Οδυσσέα Τσολογιάννη.

Βρίσκεται στο 18ο τεύχος και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκδότη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

otsol@otenet.gr

ή στην ταχυδρομική διεύθυνση
Περιοδικό "ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ"
Οδυσσέας Τσολογιάννης
Σουρωτή, 57006 ΒΑΣΙΛΙΚΑ.

Εχω και το κινητό του αν θέλετε

macedon

samuel1974Μέλος
28/10/2008, 01:10:59
Εγώ πιστέυω ότι πολλά απο αυτά που ακούγονται είναι ανυπόστατες συκοφαντίες, αλλά δεν στοχεύουνε στην Εκκλησία, απλά υπάρχουνε μερικοί καρχαρίες που θέλουνε να βάλουνε έναν άλλον διαχειριστή στην πολιτική εξουσία (πιο αφελή), για να τρώνε καλύτερα.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 28/10/2008 01:11:51

ΟδοιπόροςΝέο Μέλος
28/10/2008, 13:48:49
quote:

... μια καταγγελία η οποία γράφτηκε σ' ένα ανύπαρκτο περιοδικό απ' ότι πληροφορούμαι.
Το περιοδικό όμως δεν υπάρχει..........αν υπάρχει πληροφορήστεμε.
Τώρα τι έχεις να πεις αγαπητέ οδοιπόρε?

Νομίζω ότι πληροφορήθηκες επαρκώς από τον macedon

quote:

Και το κυριότερο ποιο περιοδικό με τον τίτλο "ιερά παρακαταθήκη" θα έγραφε αυτές τις σαχλαμάρες?
Όσο για το τι θα έκανα? Θα καταδίκαζα.

Λέω να ακολουθήσω τη συμβουλή σου και να περιμένω για περαιτέρω (πιο έγκυρα) δημοσιεύματα (αν βγουν). Αν και έχω μία αμφιβολία (να μη βγουν) για τους λόγους που προανέφερα (ομάδες εξουσίας). Καλύτερα να την ακολουθήσεις και εσύ τη συμβουλή σου, και να μην καταδικάζεις εκ των προτέρων - εκτός και αν είσαι σίγουρος για το ψευδές(?) δημοσιεύμα, οπότε αυτό σε κάνει είτε μάντη, είτε φανατικό. Αν είσαι μάντης πάντως, ψάχνω εδώ και καιρό 6 μαγικά νουμεράκια, να σου στείλω pm να μου τα πεις...

Albert Einstein

28/10/2008, 14:51:18
quote:
macedon:
Για την ενημέρωση των ευρωπαίων

Το περιοδικό "Ιερά Παρακαταθήκη" εκδίδεται από τον Απρίλιο του 2007, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, από το θεολόγο και δημοσιογράφο Οδυσσέα Τσολογιάννη.

Βρίσκεται στο 18ο τεύχος και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκδότη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

otsol@otenet.gr

ή στην ταχυδρομική διεύθυνση
Περιοδικό "ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ"
Οδυσσέας Τσολογιάννης
Σουρωτή, 57006 ΒΑΣΙΛΙΚΑ.

Εχω και το κινητό του αν θέλετε

To κινητό του είναι προσωπικό δεδομένο. Αφού εκδίδει το περιοδικό στη Θεσσαλονίκη και μιας και είσαι από εκεί, κάνε μας τη χάρη και σκανάρισε την πρώτη σελίδα του περιοδικού γιατί θέλω να επικοινωνήσω με μαζί του μέσο του περιοδικού ή γράψε μας το σταθερό τηλέφωνο του περιοδικού.
Εάν μπορείς σκανάρησε και το κείμενο ολόκληρο για να δούμε εάν γράφει και τα μέλη της επιτροπής εάν δεν τα γράφει απλά περιορίσου να μας γράψεις το σταθερό τηλέφωνο του περιοδικού.
Η ηλεκτρονική επικοινωνία και η ταχυδρομική διεύθυνση δε με εξυπηρετούν.

(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 28/10/2008 14:53:20