- 10 Χρόνια ESOTERICA Forums - 2001-2011 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ!?!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Ο Αργυρόπουλος ασχολείται με αυτό που ονομάζεται ισοψηφία. Βρίσκουμε τον λεξάριθμο μιας λέξης ή φράσης και τον συσχετίζουμε με κάποια άλλη λέξη ή φράση με το ίδιο άθροισμα. Την ισοψηφία δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ η αριθμητική αξία αυτή καθ' αυτή. Έτσι προβάλει το ότι ΝΟΜΟΣ = ΑΡΙΘΜΟΣ και όχι ότι ΝΟΜΟΣ = 430. Επίσης αυτό που ο Αργυρόπουλος ονομάζει προβλεπτικότητα της Ελληνικής γλώσσας δεν αντιστοιχεί στην σημασία που έχει καταλάβει η λέξη πρόβλεψη. Όταν σήμερα κάποιος μιλάει γιά πρόβλεψη εννοεί προ-υπολογισμό. Με βάση δηλαδή νόμους των φυσικών επιστημών μπορούμε να υπολογίσουμε επακριβώς πότε ή και πώς θα συμβεί ένα γεγονός π.χ. έκλειψη Ηλίου. Η λέξη όμως πρόβλεψη προέρχεται από το προ-βλέπω. Μπορώ να δω(βλέπω) ένα όνειρο και αυτό περίπου να συμβεί έπειτα. Εδώ το βλέπω μπορεί να αντιστοιχεί σε καθαρή ή λιγότερο καθαρή όραση. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε γιά προφητικό όνειρο ή γιά προ-βλεψη αλλά όχι με την επιστημονική σημασία του προ-υπολογίζω. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Η Ελληνική γλώσσα είναι ζωντανή - μαθηματική και έχει αυτο-οργάνωση. Έτσι δεν είναι περίεργο το ότι εμφανίζονται σχέσεις όπως αυτές που αναφέρει ο Αργυρόπουλος. Αυτό με το οποίο δεν συμφωνώ είναι ο τρόπος που τις προβάλει τις σχέσεις αυτές. Δεν πρόκειται λοιπόν γιά προ-υπολογισμό και άρα από απόψεως θετικών επιστημών είναι άχρηστες. Όταν σχηματίζει κανείς φράσεις πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι επειδή οι δυνατοί συνδυασμοί είναι μεγάλοι η περίπτωση για σύμπτωση είναι μεγάλη. Αυτό που έχει ενδιαφέρον στους λεξαρίθμους είναι η επιστημονική γνώση που είναι κωδικοποιημένη σε αρχαίο Ελληνικής λέξεις(όχι όλες). Έτσι οδηγούμαστε σε αυτό που ονομάζω εγώ αριθμολογία(την πραγματική και όχι την αριθμοσοφο-αστρολογική). Έτσι αντί να μελετούμε την ισοψηφία μελετούμε την αριθμητική αξία μιας λέξης - συνήθως ουσιαστικό στην ονομαστική πτώση - χωρίς άρθρο. Η αλλαγή πτώσης ή η πρόσθεση του άρθρου δεν μας δίδει επιπλέον πληροφορία και άρα δεν έχει λόγο και ενσωματωθεί στην κωδικοποίηση.
Δεν συνιστώ λοιπόν στα μέλη του Forum να κολλήσουν με τις Αργυροπούλειες σχέσεις καθώς είναι χάσιμο χρόνου. Έχω διαβάσει βιβλία ή και άρθρα σε περιοδικά του Αγγελόπουλου, Μανιά, Δάκογλου, Μαρκάτου, Αλμπάνη πάνω στο θέμα αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το "ζουμί" της υπόθεσης βρίσκεται αλλού.
Όσοι ενδιαφέρονται γιά τους λεξάριθμος μπορεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μου:
http://www.geocities.com/thiva20/index.html
Edited by - Ogygos on 26/05/2004 02:56:23
quote:
μελετούμε την αριθμητική αξία μιας λέξης - συνήθως ουσιαστικό στην ονομαστική πτώση - χωρίς άρθρο.
ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ "Ogygos" ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ???
quote:
Όταν σχηματίζει κανείς φράσεις πρέπει να έχει υπ' όψιν του ότι επειδή οι δυνατοί συνδυασμοί είναι μεγάλοι η περίπτωση για σύμπτωση είναι μεγάλη.
ακριβώς. Είναι καθαρή σύμπτωση και το ίδιο ισχυει σε ΟΛΕΣ τις γλώσσες.
quote:
Αυτό που έχει ενδιαφέρον στους λεξαρίθμους είναι η επιστημονική γνώση που είναι κωδικοποιημένη σε αρχαίο Ελληνικής λέξεις(όχι όλες).
Αμα δεν ισχύει για όλες, δεν ισχύει για καμία.
Ποιά είναι η επιστημονική γνώση πίσω απ αυτό ; Ποιά;
ΝΟΜΟΣ = ΑΡΙΘΜΟΣ και όχι ότι ΝΟΜΟΣ = 430
Μου θυμίζει το παραδειγμα με τις μελανοκυλίδες.
Άλλο ΝΟΜΟΣ και άλλο ΑΡΙΘΜΟΣ.
Άσχετα.
Καλά, πιστεύεις οτι κάποιος έλυσε όλες τις δυνατές μαθηματικές εξισώσεις, ώστε να συσχετίζει ΚΑΙ τελείως άσχετες έννοιες μεταξύ τους αμφιμονοσύμαντα, ΚΑΙ γραμματικούς κανόνες ΚΑΙ πτώσεις να βγάζει, και μελλοντικές γέφυρες και αλεξικέραυνα να προβλέπει ΚΑΙ αλωτρίωση της γλώσσας από τουρκικά, φραγγικά, αρβανίτικα και αγγλικά ΚΑΙ ΚΑΙ...
και παρόλα αυτά να βγάζει και νόημα...
Μόνο που δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ αποδειξη περί των γραφόντων
quote:
Δεν συνιστώ λοιπόν στα μέλη του Forum να κολλήσουν με τις Αργυπολούλειες σχέσεις καθώς είναι χάσιμο χρόνου.
[/quote]
Συμφωνώ.
Μούφα !
quote:
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΣΥΝΔΙΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΩ ΧΑΖΟΣ ΑΛΛΑ ΨΗΛΟΝΥΣΤΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΩΡΑ!!1
ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ!?!ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
είναι απλό!
Έίναι σύμπτωση, γιατί σαν ισοψηφείς προτάσεις είναι παντελώς άσχετες, συνειρμούς προκαλούν και τίποτ άλλο. Δεν έχουν απολυτως κανένα λογικό νόημα. Και ίσο, με την ένννοια του ίδιο, δεν είναι με ΤΙΠΟΤΑ.
Λογικά νοήματα δεν είναi του τύπου "απ την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα"
(δεν εξετάζω την έδοση "και αν = καν", γιατί ο λαϊκός ποιητής θέλει εδώ να εφράσει το άσχετο!)
quote:
A ENTΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΣΟΥ!!!
ευχαριστώ και καληνύχτα,
πήγε 2:47 και ούτε που το κατάλαβα.
Καταπληκτικοί συνομιλητές !
Τονίζω, ΚΑΙ οι διαφωνούντες.
Ευχαριστώ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ!!!
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑΛΕΜΕ ΔΗΛΑΔΗ!!!
Αυτό που το στηρίζεις; Δηλαδή ίδια σπουδαιότητα έχουν οι λέξεις ΖΕΥΣ και ΑΡΟΤΡΟΝ. Δηλαδή αν κωδικοποιείτω κάτι στην πρώτη πρέπει ντε και καλά να κωδικοποιείτω και στην δεύτερη.
>>Ποιά είναι η επιστημονική γνώση πίσω απ αυτό ; Ποιά;
ΝΟΜΟΣ = ΑΡΙΘΜΟΣ και όχι ότι ΝΟΜΟΣ = 430<<
Αν επισκεφθείς την διαδικτυακή μου σελίδα θα το μάθεις.
Και κάτι άλλο. Το γερμανικό Vril υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από παραφθορά του ΒΡΕΛ = 137 = 1/α = ΑΡΚΑΔΙΑ;
ΑΛΛΑ Ο VRIL O ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ???
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!?!
quote:
ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ!!! ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ 'Ogygos' ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!
ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΗ "Ogygos" ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ???
Το κλειδί είναι η σταθερά λεπτής υφής άλφα (1/α = 137,03599911). Η κωδικοποίηση μπορεί να έχει γίνει ως γινόμενο με κάποια μαθηματική σταθερά π, φ κλπ. Επίσης μπορεί να έχει κωδικοποιηθεί χρησιμοποιώντας κάποια "ιερή" μονάδα μέτρησης μήκους, στη γλώσσα ή σε πέτρα - πυραμίδες κλπ..
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x π = 730 x 3,14159... = 2293,36
ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ = 2294
Άρα δεν έχουμε ισότητα. Δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες δεν ξέραν επακριβώς το π;
ΑΚΤΙΣ x 2 x π = 531 x 2 x π = 3336,37
ΔΥΑΣ ΥΜΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΥ = 3338
Άρα πάλι δεν έχουμε ισότητα.
Αλλά ας πάρουμε την ίδια την γλώσσα μας:
π είναι περίπου 3
1/3 = 2/6 = Β/F
ΒΗΤΑ/ΔΙΓΑΜΜΑ = 311/99 = 3,1414...
Πρόκειται γιά πυραμιδικές σχέσεις κωδικοποιημένες στο αλφάβητο.
π = 3,14159...
Πάλι:
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x(ΒΗΤΑ/ΔΙΓΑΜΜΑ) = 2293,23
ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ = 2294
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ => ΜΠΑΡΟΥΦΑ
Edited by - Ogygos on 26/05/2004 03:44:57
quote:
>>Αμα δεν ισχύει για όλες, δεν ισχύει για καμία.<<
Αυτό που το στηρίζεις;
Δεν έχει νόημα η κωδικοπίηση τότε. Δεν μπορείς να κωδικοποιείς μια ολοκληρη γλώσσα και να την βαφτίζεις μαθηματική. Ή κωδικοποιείς ορισμένες μόνο λέξεις/φράσεις/συνειρμούς και βαφτίζεις αυτές ΟΠΩΣ θές. π.χ. ιερές ή οτιδήποτε αλλο σου κάνει κέφι.
Γενικοποίηση όμως σημαίνει αυστηρά, οτι πρέπει ναν ισχύει για όλες.
Συγκεκριμένα, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ. Βρήκες εξεραίσεις, .... πάει, κάηκες.
quote:
Δηλαδή ίδια σπουδαιότητα έχουν οι λέξεις ΖΕΥΣ και ΑΡΟΤΡΟΝ.
Σαν λέξεις μιας γλώσσας, ναι. Σαν έννοιες, όχι. Φάντης και ρετσινόλαδο.
quote:
Δηλαδή αν κωδικοποιείτω κάτι στην πρώτη πρέπει ντε και καλά να κωδικοποιείτω και στην δεύτερη.
Ναι. Φαντάσου έναν κώδικα, που θέλει ναν μεταφέρει μυστικά, σοφία και δεν ξέρω και γώ τι μέσα από αιώνες, δηλ. να μην έχεις να ρωτήσεις κανέναν ποιητή, τι ήθελε να πει μ αυτό, και να έχεις έναν κώδικα που να έχει 1000+2 εξαιρέσεις, ανακρίβεις και αντιφάσεις.
Ή ισχύει, ή όχι. Δεν έχει ενδιάμεσο. Αλλιώς αλλαξε κώδικα.
quote:
Αν επισκεφθείς την διαδικτυακή μου σελίδα θα το μάθεις.
Ευχαρίστως. Συζήτηση κάνουμε, δεν ανάβουμε πυρρά !
quote:
Και κάτι άλλο. Το γερμανικό Vril υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από παραφθορά του ΒΡΕΛ = 137 = 1/α = ΑΡΚΑΔΙΑ;
Ενδιαφέρον.... Αλλά και το ΑΦΜ μου ΔΕΝ βγάζει και τον λεξάριθμο του ΑΡΚΑΔΙΑ.
Α, και κατι αλλο. Στον δαιδυκτιακό τόπο κάποιου προφέσσορα είδα και το εξής
0+(απειρο)=1.
καλά κρασιά. Έτσι σου βγάζω και εγώ οτι θές....
Μην ακούσω τώρα καμια εξήγηση, οτι το τίποτα και το άπειρο ΕΙΝΑΙ ένα... θα φωνάξω τον Βισνού με τα πολλά χέρια
quote:
Το γερμανικό Vril υπάρχει περίπτωση να προέρχεται από παραφθορά του ΒΡΕΛ
Γιαυτό χαίρομαι όταν ακούω για HELLEN φυλές κοντά στο Δούναβη. Εκεί μεγάλωσα...
Σταματήστε κάποιον στο δρόμο και ρωτήστε τον "τι σημαίνει δημοκρατία ?"
Οι περισσότεροι θα σας απαντήσουν "μα φυσικά, δημοκρτία σημαίνει οτι ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ότι του καπνίσει... "
Σωστά ?
Σωστά.
Πράγματι, οι περισσότεροι αυτό θα σας πούν.
Κάντε λοιπόν ένα τέστ. Πόσο δημοκράτες είστε ?
Πόσο θα συμπεριφερόσασταν ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι, πόσο θα θέλατε να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι...
Προϋποθέτω οτι έστω κάποιοι από εσάς ξέρουν τι σημαίνει Δημοκρατία και ποιές είανι οι βαθύτερες επιταγές της.
Όχι, δεν ανοίξαμε τραπεζικό θέμα. Τέστ είναι.

The love is like a ball. Ul c
.|.
Οταν δεν συμβαινει αυτο εχουμε την σημερινη Αχρηστοκρατια.

quote:
Μα πως να απαντήσουμε στο ΤΕΣΤ, ξέροντας πως δεν σημαίνει αυτό δηοκρατία?
Δυστυχώς, αυτό ακριβώς σημαίνει.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 19/08/2005 21:57:59
(εκτός αν είσαι μαζοχιστής)
Edited by - ALOS on 19/08/2005 22:39:22
Πριν αρχίσω να λέω για τη δημοκρατία και τις απόψεις μου επ'αυτής, θα ήθελα να δηλώσω εκ προοιμίου ότι το μόνο βέβαιο είναι πως ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, εδώ στην Ελλάδα, αλλά ούτε νομίζω πως υφίσταται και σε καμιά άλλη χώρα (εκεί ίσως είναι και χειρότερα...)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Ποιά δημοκρατία?
α)την δημοκρατία ως ιδέα
β)την (άμεση)δημοκρατία ως πολιτικό σύστημα της αρχαίας Αθήνας
γ)την σημερινή κοινοβουλευτική (και όχι μόνο) ασυδοσία
Η "δημοκρατία" είναι μια ωραία λέξη-καραμέλα που έχει πιπιληθεί για τα καλά από όλους τους άσχετους, τους αμόρφωτους και τους ηλίθιους.
Α ναι, και από αυτούς που γνωρίζουν όντως τι σημαίνει
Ναι έτσι είναι
Ας μάθουμε πρώτα τι σημαίνει μία λέξη και μετά να την χρησιμοποιούμε