ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

panpam30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
01/02/2014, 12:45:08
quote:
....
Οποτε η τεχνολογια για την γη και το νερο απο τοτε ...

Για τις "προφητειες επι προφητειων" ειναι πολυ χαζο να σου
γραψω σχετικα μιας που εχω χρησιμοποιησει την φραση μεσα σε εισαγωγικα σε αυτη την παραγραφο...

Κανεις αναφορα για εικονα του Θηριου που κινιται και μιλα
που ακριβως το κεφαλαιο 11 το γραφει αυτο ;
σοβαρα δεν το βρηκα παρακαλω να μου το υποδειξεις ακριβως ......

Έχεις δίκιο είναι στο 13:14-15 από μνήμης έγραφα. Κι ας είναι η τεχνολογία του 19ου αιώνα, του 1ου ή του 2ου που γράφτηκε, δεν είναι.

Οι 144000 είναι ζήτημα άσχετο με το θέμα. Αν θέλεις να το συζητήσεις άνοιξε τόπικ κι όποιος θέλει σου γράφει (που είναι γενικά αδιάφορο οπότε δεν έχω λόγο να ασχοληθώ τώρα.)

gewkwnΜέλος
01/02/2014, 17:52:28
quote:

quote:
....
Οποτε η τεχνολογια για την γη και το νερο απο τοτε ...

Για τις "προφητειες επι προφητειων" ειναι πολυ χαζο να σου
γραψω σχετικα μιας που εχω χρησιμοποιησει την φραση μεσα σε εισαγωγικα σε αυτη την παραγραφο...

Κανεις αναφορα για εικονα του Θηριου που κινιται και μιλα
που ακριβως το κεφαλαιο 11 το γραφει αυτο ;
σοβαρα δεν το βρηκα παρακαλω να μου το υποδειξεις ακριβως ......

Έχεις δίκιο είναι στο 13:14-15 από μνήμης έγραφα. Κι ας είναι η τεχνολογία του 19ου αιώνα, του 1ου ή του 2ου που γράφτηκε, δεν είναι.

Οι 144000 είναι ζήτημα άσχετο με το θέμα. Αν θέλεις να το συζητήσεις άνοιξε τόπικ κι όποιος θέλει σου γράφει (που είναι γενικά αδιάφορο οπότε δεν έχω λόγο να ασχοληθώ τώρα.)

Η τεχνολογια panpam ασχετα εαν το δεχεσαι εσυ
ή οχι υπηρχε ...
δυστηχως για εσενα ετσι ειναι.

Οχι φιλε μου δεν ειναι ασχετοι οι 144.000 μιας
που ειναι κομματι της αποκαλυψης .

δεν θελεςι να το συζητησεις υπο αυτο το πρισμα
οκ λοιπον να το θεσω αλλιως ...

Τ οπρωτο που θα εκανα ( σαν αντιχρηστος) ειναι να σκοτωσω
τους 144 χιλιαδες αρχικους εκλεκτους απο τις φυλες του
Ισραηλ , ετσι για να παω κοντρα στον θεο σου...

Προσεξε οτι η αντιπαραθεση μας ξεκινισε γιατι θεωρησες οτι
δεν γινεται να μην κανω τιποτα σαν αντιχριστος επειδη
θα ερχονταν σε αντιπαραθεση με τις γραφες της εκλησιας σου.

Οκ λοιπον αν σκοτωνα τους αρχικους 144000 εκλεκτους
ή καλυτερα εαν σκοτωνα ΟΛΟΥΣ τους τους Εβραιους
πως θα γινοταν να γινει η Δ.Π. οπως την εχει προφητεψει
Ο Ιωαννης ;

Ναι panpam αυτο θα εκανα ...
θα σκοτωνα ολους τους Εβραιους !

βλεπεις φιλε οτι εαν υποθετικα υπαρξει ποτε
ο Αντιχριστος με το οποιο μυαλο διαθετω τυουλαχιστον
εγω εχω βρει δυο τροπους σε διαστημα μιας εβδομαδας
για να καταστρεψω την Δ.Π.
1)Γενοκτονια Εβραιων( εξυπνη παγιδα κλειδωματος Ελληνων... Οσοι καταλαβαν)
2)Να μην κανεις κατι ...

ΥΣ:Οι 144000 φαινομενικα ειναι ασχετοι στην ουσια
μπορουν να καταστρεψουν ολη την Δ.Π.

Edited by - gewkwn on 01/02/2014 17:54:02

01/02/2014, 21:55:15
Οι 14400 δεν έχουν να κάνουμε με τον Αντίχριστο. Δεν παίζουν ρόλο στο ζήτημα του τι θα έκανες αν ήσουν... όσο για την τεχνολογία πίστευε ότι θέλεις, αλλά ομιλούσες κινούμενες εικόνες η τιβι και το σινεμά φέρανε

gewkwnΜέλος
01/02/2014, 23:03:00
quote:

Οι 14400 δεν έχουν να κάνουμε με τον Αντίχριστο. Δεν παίζουν ρόλο στο ζήτημα του τι θα έκανες αν ήσουν... όσο για την τεχνολογία πίστευε ότι θέλεις, αλλά ομιλούσες κινούμενες εικόνες η τιβι και το σινεμά φέρανε

οκ λοιπον
εγω εαν ημουνα ο αντιχριστος θα σκοτωνα
ολους τους Εβραιους ,κατα επεκταση και τους
144000.
Αντε να δω πως θα εκανε ο θεος σου Δ.Π.
χωρις Εβραιους ....

βλεπεις που παροτι δεν εχουν ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ
σχεση εχουν αμεση σχεση μιας που συνφωνα
με την θρησκεια σου για να γινει Δ.Π.
χρειαζεται Αντιχριστος;

Και ενταξει ερχεται ο Αντιχειστος
χωρις 144000 πως θα γινει Δ.Π.;
οποτε εχει αμεση σχεση μιας που
με γενοκτωνια Εβραιων Ο Ιωαννης στην
Αποκαλυψη ( που εχεις χρησιμοποιησει εδω)
δεν μας κανει σωστη προφητεια;

Ενδεχωμενως να μην το καταλαβαινεις
ακομη αυτο πυο σου γραφω βεβαια σου το εχω
γραψει με τρεις τροπους!!!

1) μια απλη αναφορα σαν υστερογραφο
( το αγνοησες) μιας που δεν το επιασες
( η τουλαχιστον εκανες οτι δνε το επιασες)

2) σε προηγουμενο μυνημα οπου σε ρωταω ξανα
με αφορμη την αναφορα σου στην Αποκαλυψη του Ιωαννη
οπου σου γραφω "καλυμενα" οτι εαν πεθανουν με ευθηνη
Αντιχριστου οι Εβραιοι δεν γινεται να υπαρξει Δ.Π.
οπως την εχει περιγραψει ο Ιωαννης.
( μου γραφεις οτι ειναι ασχετο θεμα)

3) Εδω σου το γραφω καθαρα Εαν ημουν ο Αντιχριστος
Θα καθαριζα ολους τους Εβραιους για να μην μπορει ο θεος
ΣΟΥ να επιλεξει τους 144000 πρωτους
οποτε στην ουσια βγαζω Ψευτη τον Ιωαννη μιας που τα
πραγματα δεν θα γινουν οπως "ο Ιδιος" εχει προφητευσει
παλιοτερα ....
Σου εχω γραψει ( νομιζω σε αλλο θεμα ) οτι βλεπεις μονο το δεντρο
και οχι το δασος, δυστηχως για εσενα αυτα που μου γραφεις
με κανουν να παγειωνω ολο και πιο πολυ αυτη την αποψη μου.

Για την τηλεοραση ( ο κινηματογραφος ειναι αλλο πραγμα μιας που βαισζεται σε καταγραφη και οχι σε αποστολη σηματος σε πραγματικο
χρονο οπως η τηλεοραση) .
πρεπει να σου γραψω δυστηχως οτι η τεχνολογια αυτη υπηρχε!!!

Εργασια γιατο σπιτι (εαν αντεχεις να την κανεις φιλε ...)
television
μια γλωσικη αναλυση και ερευνα επι της λεξης θα σου αποκαλυψει
αρκετα πραγματα ...

Υσ: εαν αντεχεις βεβαια κατι τετοιο...

02/02/2014, 15:32:15
quote:
Για τον αντίχριστο το θέμα που ορίζεται με σαφήνεια από τις πηγές χωρίς ανάγκη προσφυγής σε παλαιότερα έργα. Άλλη υπόθεση το θηρίο, αλλά αν ο Πλάτωνας μίλησε για θηρίο - δεν πάει να πει ότι απο τότε όποιοι μιλάνε για κάτι ανάλογο το εμπνεύστηκαν από τον Πλάτωνα...

Για ποια σαφήνεια όμως; Δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη σαφήνεια στο ερώτημα «τι θα έκανες αν ήσουν ο αντίχριστος?». Τα ίδια τα χριστιανικά κείμενα είναι ελάχιστα σαφή στο θέμα αυτό. Σε κάποιες επιστολές μιλάνε γενικώς για αντίχριστους που θα έρχονται κατά καιρούς στον κόσμο, ενώ στην αποκάλυψη ταυτοποιείται έμμεσα ο ψευδοπροφήτης με τον αντίχριστο, ο οποίος σχετίζεται με το θηρίο -ή μάλλον με τα θηρία που περιγράφονται.

Γι’αυτό λέω εγώ ας δούμε το θέμα από την αρχή.

Καταρχάς τα περιγραφόμενα τέρατα της Αποκάλυψης είναι μυθολογικού και συμβολικού χαρακτήρα…πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό…εκτός βέβαια και αν κάποιος πιστεύει πως όντως κάποια στιγμή θα αναδυθεί από την θάλασσα ένα πολυκέφαλο τέρας με πλήθος μορφών…

Όπως λοιπόν ο Πλάτωνας (διά του Σωκράτη) ομιλεί περί μυθικών τεράτων (Χίμαιρα, Σκύλα, Κέρβερος) τα οποία συμβολίζουν τα άλογα, θηριώδη πάθη της ψυχής έτσι και οι εξηγητές συχνά κάνουν παραλληλισμούς ερμηνεύοντας το θηρίο της αποκάλυψης ως το άλογο κακό που ελλοχεύει πρωτίστως στους ανθρώπους. Διαφωνείς μέχρι εδώ?

Η δε επιρροή του Πλάτωνα στην ελληνιστική εποχή και τους Ιουδαίους είναι ξεκάθαρη, λαμβάνοντας κυρίως υπόψιν την μεγάλη επιρροή που δέχτηκε ο Φίλων από τον Αθηναίο φιλόσοφο.

Γι’αυτό και εγώ εμμένω περισσότερο στην εσωτερική πτυχή του θέματος και στο ότι προέχει η προσωπική διερεύνηση του καθενός για τα «θηρία» που κρύβει μέσα του και λιγότερο η εμμονή με το πότε θα έρθει ο «αντίχριστος», τι θα κάνει και τα συναφή.

Μία ενδιαφέρουσα άποψη στο θέμα αυτό είναι ο «Αντίχριστος» του κορυφαίου Λαρς φον Τρίερ, μία αρκετά σκοτεινή και ακραία διερεύνηση της αβύσσου της γυναικείας ψυχής.

Η Γυναίκα είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος και φορέας του «Αντίχριστου» ή «Σατανά», από την πλευρά του ιουδαιοχριστιανισμού, είναι εκείνη που υπέστη (και υφίσταται ακόμα) με το σφοδρότερο μένος την κατηγορία του «σατανικού όντος»…εάν διερευνηθεί, σε ψυχολογικούς όρους, τι είναι αυτό που έτρεμε περισσότερο το ιερατείο, τότε καταλήγουμε φυσικά στην γυναικεία σεξουαλικότητα…και από αυτή την πλευρά, η σταδιακή ανεξαρτητοποίηση της Γυναίκας με την έλευση του Υδροχόου, μπορεί σαφώς να ειδωθεί ως η αληθινή έλευση του «Αντίχριστου», ως η απελευθέρωση της χαοτικής -και κατά βάση ανεξέλεγκτης- θηλυκής δύναμης.

Ο «Αντίχριστος» ως η Γυναίκα, ή ο Εωσφόρος ως η Αφροδίτη…και ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει…

03/02/2014, 11:50:41

quote:
...2) σε προηγουμενο μυνημα οπου σε ρωταω ξανα
με αφορμη την αναφορα σου στην Αποκαλυψη του Ιωαννη
οπου σου γραφω "καλυμενα" οτι εαν πεθανουν με ευθηνη
Αντιχριστου οι Εβραιοι δεν γινεται να υπαρξει Δ.Π.
οπως την εχει περιγραψει ο Ιωαννης.
( μου γραφεις οτι ειναι ασχετο θεμα)

3) Εδω σου το γραφω καθαρα Εαν ημουν ο Αντιχριστος
Θα καθαριζα ολους τους Εβραιους για να μην μπορει ο θεος
ΣΟΥ να επιλεξει τους 144000 πρωτους
οποτε στην ουσια βγαζω Ψευτη τον Ιωαννη μιας που τα
πραγματα δεν θα γινουν οπως "ο Ιδιος" εχει προφητευσει
παλιοτερα ....
...

Και γιατί να γράψεις καλυμμένα; Έξυπνα όλ'αυτά - ή μήπως κουτοπόνηρα; - πράγματι οι προφητείες μιλούν και γι'αυτό, άρα βγάζουν αληθινό τον Ιωάννη. Λογικά εαν πεθανουν με ευθηνη
οποιουδήποτε Αντιχριστου οι Εβραιοι δεν γινεται να υπαρξει Δ.Π. – βλέπω μια ομοιότητα στο σκεπτικό στο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκες «Ιουδήθ» κεφ. 5:20-21.

Πες ότι σαν «αντίχριστος» θα το προσπαθούσες. Θα το πετύχαινες; Υπάρχει εγγύηση;
Εύκολα λες «θα καθάριζα» - θα μπορούσες να το επιχειρήσεις – το τι θα κατάφερνες άλλο θέμα... λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο...!

03/02/2014, 13:55:27
Οσες λιγοτερες αναφορες γινονται εναντια της γυναικας στο Φορουμ αυτο τοσο καλυτερα. Μισογυνισμος και ανεπαρκεια συνδεονται. ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΣ.

03/02/2014, 14:06:20
Δειτε πως οι army of lovers αντιμετωπιζουν την γυναικα.
https://www.youtube.com/watch?v=3hjglYB-_Hc&feature=youtube_gdata_player

landofthefreeΝέο Μέλος
03/02/2014, 14:08:39
Για να συμπληρωσω τον 16-17ο αιωνα οπου το κυνηγι μαγισσων ηταν σε εξαρση,οι γυναικες ηταν ο σχεδον αποκλειστικος στοχος ως υποπτες για ερωμενες του σατανα.Και το παραδοξο οτι οι ηλικιες αυτων των γυναικων σπανια ξεπερνουσε την ηλικια των 14 ετων.

03/02/2014, 14:15:41
quote:

Οσες λιγοτερες αναφορες γινονται εναντια της γυναικας στο Φορουμ αυτο τοσο καλυτερα. Μισογυνισμος και ανεπαρκεια συνδεονται. ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΤΗΣ ΤΣΟΠΑΝΑΣ.

Αυτά τι σχέση έχουν με την κουβέντα που γίνεται στο τόπικ;

03/02/2014, 14:16:40
quote:
mariaa

quote:
mariaa
Δειτε πως οι army of lovers αντιμετωπιζουν την γυναικα.

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
maria3Μέλος
03/02/2014, 14:24:58
quote:

quote:
Για τον αντίχριστο το θέμα που ορίζεται με σαφήνεια από τις πηγές χωρίς ανάγκη προσφυγής σε παλαιότερα έργα. Άλλη υπόθεση το θηρίο, αλλά αν ο Πλάτωνας μίλησε για θηρίο - δεν πάει να πει ότι απο τότε όποιοι μιλάνε για κάτι ανάλογο το εμπνεύστηκαν από τον Πλάτωνα...

Για ποια σαφήνεια όμως; Δεν διακρίνω κάποια ιδιαίτερη σαφήνεια στο ερώτημα «τι θα έκανες αν ήσουν ο αντίχριστος?». Τα ίδια τα χριστιανικά κείμενα είναι ελάχιστα σαφή στο θέμα αυτό. Σε κάποιες επιστολές μιλάνε γενικώς για αντίχριστους που θα έρχονται κατά καιρούς στον κόσμο, ενώ στην αποκάλυψη ταυτοποιείται έμμεσα ο ψευδοπροφήτης με τον αντίχριστο, ο οποίος σχετίζεται με το θηρίο -ή μάλλον με τα θηρία που περιγράφονται.

Γι’αυτό λέω εγώ ας δούμε το θέμα από την αρχή.

Καταρχάς τα περιγραφόμενα τέρατα της Αποκάλυψης είναι μυθολογικού και συμβολικού χαρακτήρα…πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό…εκτός βέβαια και αν κάποιος πιστεύει πως όντως κάποια στιγμή θα αναδυθεί από την θάλασσα ένα πολυκέφαλο τέρας με πλήθος μορφών…

Όπως λοιπόν ο Πλάτωνας (διά του Σωκράτη) ομιλεί περί μυθικών τεράτων (Χίμαιρα, Σκύλα, Κέρβερος) τα οποία συμβολίζουν τα άλογα, θηριώδη πάθη της ψυχής έτσι και οι εξηγητές συχνά κάνουν παραλληλισμούς ερμηνεύοντας το θηρίο της αποκάλυψης ως το άλογο κακό που ελλοχεύει πρωτίστως στους ανθρώπους. Διαφωνείς μέχρι εδώ?

Η δε επιρροή του Πλάτωνα στην ελληνιστική εποχή και τους Ιουδαίους είναι ξεκάθαρη, λαμβάνοντας κυρίως υπόψιν την μεγάλη επιρροή που δέχτηκε ο Φίλων από τον Αθηναίο φιλόσοφο.

Γι’αυτό και εγώ εμμένω περισσότερο στην εσωτερική πτυχή του θέματος και στο ότι προέχει η προσωπική διερεύνηση του καθενός για τα «θηρία» που κρύβει μέσα του και λιγότερο η εμμονή με το πότε θα έρθει ο «αντίχριστος», τι θα κάνει και τα συναφή.

Μία ενδιαφέρουσα άποψη στο θέμα αυτό είναι ο «Αντίχριστος» του κορυφαίου Λαρς φον Τρίερ, μία αρκετά σκοτεινή και ακραία διερεύνηση της αβύσσου της γυναικείας ψυχής.

Η Γυναίκα είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος και φορέας του «Αντίχριστου» ή «Σατανά», από την πλευρά του ιουδαιοχριστιανισμού, είναι εκείνη που υπέστη (και υφίσταται ακόμα) με το σφοδρότερο μένος την κατηγορία του «σατανικού όντος»…εάν διερευνηθεί, σε ψυχολογικούς όρους, τι είναι αυτό που έτρεμε περισσότερο το ιερατείο, τότε καταλήγουμε φυσικά στην γυναικεία σεξουαλικότητα…και από αυτή την πλευρά, η σταδιακή ανεξαρτητοποίηση της Γυναίκας με την έλευση του Υδροχόου, μπορεί σαφώς να ειδωθεί ως η αληθινή έλευση του «Αντίχριστου», ως η απελευθέρωση της χαοτικής -και κατά βάση ανεξέλεγκτης- θηλυκής δύναμης.

Ο «Αντίχριστος» ως η Γυναίκα, ή ο Εωσφόρος ως η Αφροδίτη…και ο καθένας ό,τι καταλαβαίνει…

AitheroVamon δεν ξέρω αν αντιλήφθηκες τον υπαινιγμό, το θέμα της mariaa και της landofthefree μάλλον σε αυτό αναφέρεται.

03/02/2014, 14:31:56
quote:

quote:

...Μία ενδιαφέρουσα άποψη στο θέμα αυτό είναι ο «Αντίχριστος» του κορυφαίου Λαρς φον Τρίερ, μία αρκετά σκοτεινή και ακραία διερεύνηση της αβύσσου της γυναικείας ψυχής.

Πουθενά, γραφές και προφητείες δεν βλέπουν τη Γυναίκα ως "αντίχριστο", "εωσφόρο" ή "αφροδίτη" - αντρες και γυναίκες βλέπονται ως "εικόνα" του Θεού που "χάσανε" κάποιο "ομοίωση" και που ο Ιησούς ως Χριστός θα επανέλθει για να αποκαταστήσει.

03/02/2014, 16:14:13
mariaa αυτό το αηδιαστικό πράγμα που έγραψες σε εμένα απευθύνεται???

Πριν απαντήσεις έχε υπόψιν ότι τα δικά μου μηνύματα απευθύνονται σε έξυπνους ανθρώπους που προβληματίζονται και κρίνουν και όχι σε παρασιτικά βλήτα που δημιουργούν φασαρία από το τίποτα, ούτε και σε άτομα προβληματικής σεξουαλικότητας που ψάχνουν αφορμές για να προβάλλουν τα θέματα τους...επομένως προλαβαίνεις να το σώσεις και να σβήσεις ή να δικαιολογήσεις αυτή την κομπλεξική αηδία που τρόλαρες...

Περιμένω απάντηση άμεσα

Panpam, μπορεί στην ΚΔ όντως να μην γράφεται κάτι εξαιρετικά μειωτικό για τις γυναίκες. Ωστόσ όλοι θυμόμαστε ότι η Εύα της βίβλου παρουσιάζεται ως άμεσα επηρεαζόμενη από τον Όφι. Επίσης το θηλυκό αρχέτυπο του Χριστιανισμού (η Παναγία) παρουσιάζει αρκετά προβλήματα μιας και προβάλλει ένα αδύνατο πρότυπο στη Γυναίκα (αυτό της μητρότητας και παρθενίας ταυτόχρονα!), κάτι που έχει παρατηρηθεί εύστοχα από μελετητές θρησκειών.

Αυτό όμως που είπα πριν δεν αφορούσε τόσο τα ευαγγέλια όσο το γεγονός ότι η Εκκλησία (και ένα τεράστιο μέρος πιστών) διαχρονικά έβλεπε στα μάτια της Γυναίκας (και ειδικά στο κομμάτι της γυναικείας σεξουαλικότητας) την προσωποποίηση του Διαβόλου...φερόμενοί της "ανάλογα"...αυτό συμβαίνει φυσικά ακόμα σε μουσουλμανικές χώρες των οποίων οι θρησκευτικές καταβολές πηγάζουν από τον πατριαρχικό ιουδαϊσμό. Και οι οποίες χώρες κάποιες στιγμές εύχομαι να εξαφανίζονταν από τον παγκόσμιο χάρτη (και δεν ντρέπομαι καθόλου που το λέω αυτό)...

Εάν λοιπόν θεωρήσουμε ως "Αντίχριστο" ένα διαχρονικό πλάσμα που ο εκκλησιαστικός χριστιανισμός έτρεμε και απεχθανόταν τότε θεωρώ δεδομένο ότι ο "Αντίχριστος" θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε Γυναίκα (ομιλώντας σε ένα νοητό επίπεδο μιας και το θέμα αυτό είναι αφηρημένο, στην πραγματικότητα κατεμέ ουδείς "αντίχριστος" υπήρξε ή θα υπάρξει)...ενσαρκώνοντας δηλαδή πολλά από αυτά που ο σκοταδισμός θέλησε να καθυποτάξει με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

03/02/2014, 16:49:01
quote:

...
Panpam, μπορεί στην ΚΔ όντως να μην γράφεται κάτι εξαιρετικά μειωτικό για τις γυναίκες. Ωστόσ όλοι θυμόμαστε ότι η Εύα της βίβλου παρουσιάζεται ως άμεσα επηρεαζόμενη από τον Όφι. ...

...

Και ο Αμάμ από την Εύα - ποιος ήταν πιο μπούφος;

quote:

...
...τον πατριαρχικό ιουδαϊσμό. Και οι οποίες χώρες κάποιες στιγμές εύχομαι να εξαφανίζονταν από τον παγκόσμιο χάρτη (και δεν ντρέπομαι καθόλου που το λέω αυτό)...

...

Κάνεις το συνηθισμένο αλλά στοιχειώδες λάθος να αποδίδεις την πατριαρχία στον Ιουδαϊσμό ενώ ήταν και είναι ο κανόνας για κάθε, πρακτικά, θρησκεία και βέβαια όλος ο αρχαίος παγανισμός ήταν επίσης πατριαρχικός - πλην εξαιρέσεων που μάλλον επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τελικά αν εξαφανίζονταν από τον παγκόσμιο χάρτη θα αντικαθιστόνταν από κάποιον άλλο επίσης πατριαρχισμό αν οι κοινωνικές συνθήκες το επέβαλλαν.

gewkwnΜέλος
03/02/2014, 21:23:31
quote:

.....

Πες ότι σαν «αντίχριστος» θα το προσπαθούσες. Θα το πετύχαινες; Υπάρχει εγγύηση;
Εύκολα λες «θα καθάριζα» - θα μπορούσες να το επιχειρήσεις – το τι θα κατάφερνες άλλο θέμα... λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο...!

καλυμενα το γραφω γιατι εχω την αρχη( οσο τουλαχιστον μπορω)
να βαζω τον συνομιλιτη μου σε σκεψη .
Αυτο θα ηθελα και εγω για να μην ειναι απλη επαναληψη
η καθε αποψη μιας πεπαγειωμενης θεσης για τα πραγματα
επειδη ετσι εχει ενδεχωμενως διδαχτει.

Τωρα επι της ουσιας ...

Δηλαδη θελςι να μου πεις οτι εαν θα το επειδιωκα
ο θεος θα με σταματουσε με καποιο τροπο;
Εα νεννοεις κατιτετοιο θεωρω οτι καταργηται το
δικαιωμα της Ελευθερης επιλογης στην θρησκεια σου .

Εαν για πραδειγμα ηθελα να κανω γενοκτονια στους Εβραιους
και με σταματουσε ο Θεος σου με τηνιδιοτητα "γνωστης των παντων απο παντα"
θα εκανε "τα μαγικα του " βαζωντας "καποιους μηχανισμους"
να με σταματησουν , εχωντας ομως την πρωαναφερθεσα ιδιοτητα
θα καταργουσε το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης συμπεριφορας
των ανθρωπων ...
Αν παλι το εκανε με χρηση καποιων αγγελων η κατι σε τετοιο
επιπεδο τοτε οι προφητειες για την Δ.Π. των Χριστιανων
θα επρεπε να το εχουν Προβλεψει σαν ενδεχωμενο.

Εαν παλι δεν γινεται να γινει επειδη δεν το εχει γραψει
σαν κειμενο το πεδιο της προφητειας γενικα τοτε
αυτοματα ο Αντιχριστος εινια υπαλληλος του θεου των Χριστιανων
και ο θεος παρουσιαζει σημαδια του θεου της παλιας διαθηκης ...
εαν με καταλαβαινεις...

Οτι και να λαβεις σαν δεδομενο παντα θα υπαρχει κατι
που θα καταστρεφει αυτο το δεδομενο λογο των αντιφασεων στην θρησκεια
σου .
Το πιο δυσκολο κομματι ειναι αυτο που θα πρεπει να αποφασισει
ποια ακριβως κομματια θα αποδεχτει και ποια θα αποριψει μιας που ολα
ειναι "θεοσταλτα" και εχουν τον ιδιο βαθμο σοβαροτητας ...

Υσ:Πολυ μπερδεμα η θρησκεια σας .
Οι πολυθειστηκες χωρις μεσσιες ( ή καποιας μορφης συνβολαια για
το μελλον) εινια πιο βατες στο νοημα τους, ασχετα εαν ολες
ειναι design απο ανθρωπους ( μαλλον στον εντυπωσιασμο το χασαν0

Edited by - gewkwn on 03/02/2014 21:25:31

03/02/2014, 21:45:03
Καλησπέρα, νομίζω ότι το μεγαλύτερο κόλπο του είναι το να μας κάνει να πιστέψουμε ότι απλά δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει, καταρρίπτεται κάθε κατηγορία εναντίον του, και μένει μόνο ένας να κατηγορηθεί για την στέρηση ελεύθερης βούλησης. Ο Δημιουργός. Ετσι, ο άνθρωπος μπερδεύει την ελευθερία με την ασυδοσία, και η "ένδοξη" ιστορία του γράφεται όπως τη βλέπουμε.

ΚΥΩΝΜέλος
03/02/2014, 22:42:06
Πότε θα μεγαλώσουμε αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των πράξεών μας?

03/02/2014, 22:47:35
Μαγικό το ερώτημα σου ΚΥΩΝ. Ετσι όπως τα κάναμε, μετά από πολλές φάπες. Το πάρτυ θα χει κι άλλες εκπλήξεις...

gewkwnΜέλος
03/02/2014, 22:55:12
quote:

Καλησπέρα, νομίζω ότι το μεγαλύτερο κόλπο του είναι το να μας κάνει να πιστέψουμε ότι απλά δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει, καταρρίπτεται κάθε κατηγορία εναντίον του, και μένει μόνο ένας να κατηγορηθεί για την στέρηση ελεύθερης βούλησης. Ο Δημιουργός. Ετσι, ο άνθρωπος μπερδεύει την ελευθερία με την ασυδοσία, και η "ένδοξη" ιστορία του γράφεται όπως τη βλέπουμε.

οκ αυτο που γραφεις αλπα για να γινει κατι τετοιο
δεν θα πρεπει να ενφανιστει οσο υπαρχουν Χριστιανοι
μιας που αυτοι θα πιστευουν στην επιθκιμενη ενφανιση του .

Απο την αλλη εαν δεν υπαρχουν Χριστιανοι δεν γινεται
Δ.Π. μιας που δεν θα πιστευουν στο θεο -χριστο-αγιο πνευμα
δηλαδη θα ειναι αλλοθρησκοι και παλι θα υπαρχει λογικο παραλογο
πραγμα που το αποριπτει σαν πιθανοτητα .

Η μονη περπτωση ειναι ο θεος του Χριστιανισμου να λειτουργει
σε χαοτικο μοτιβο (μονο αυτο μπορει για να εχουν νοημα
οι αντιφασεις των σημειων με την ιδια σοβαροτητα)

Σε μια τετοια ομως περιπτωση η λογικη της προφητειας
"αποκαλυψης" μελουμενων δεν γινεται να εχει βαση μιας που ειναι
συνεχως μεταβαλομενη με τις οποιες καταστασεις που θα μπορουν να γινουν σαν την γατα του Σρεντινγκερ