- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Συμπέρασμα επαλήθευσης ταυτοτήτων ;
Αχ δε πάμε καθόλου καλά !
Αν κάποιος υποστηρίξει την άποψη του αυτόματα του βάζουν και μια ταμπελίτσα και όλα ΟΚ. Το λύσαμε το θέμα.
Από την άλλη δε μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει, όταν κάποιοι καταφέρνουν να μιλάνε εδώ μέσα όμορφα και ωραία, να δέχονται την άτοπη τοποθέτηση κάποιου.
Αχ δε χιονίζει κιόλας να δούμε και άσπρη μέρα !
quote:
Αχ βρε beren, γράφεις κατεβατά και δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι βρίσκεσαι σε τεκτονικό club.. δες λίγο τις απαντήσεις... δες το χλευαστικό επιπεδο που σου απαντούν μερικοί.Δες τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες, το επίπεδο, και τότε θα καταλάβεις ...
Ψιτ Kostino, εδώ δεν είναι ούτε Τεκτονικό club, ούτε και χριστιανικό ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα forum όπου ο καθένας γράφει κάποιες απόψεις. Λυπάμαι πολύ (αλλά όχι για πολύ
) που κάποιοι σκέφτονται μόνον να χαρακτηρίσουν κι όχι να αποδείξουν. Τι να κάνουμε, ίσως να μπερδευτούν αν προσπαθήσουν να κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα...
Συνδέεις τον Τεκτονισμό με οτιδήποτε έχει σχέση με αντιφάσεις, χλευασμό, ανακρίβειες, χαμηλό επίπεδο κλπ. Περιμένω να δω τις αντιφάσεις. Περιμένω να δω τον χλευασμό (εφόσον δεν έδωσε κάποιος αφορμή...), περιμένω να δω τις ανακρίβειες, περιμένω να δωτο χαμηλό επίπεδο.
Από που εξάγεις τέτοια συμπεράσματα; Ξέρω, είναι δύσκολο να σε στήνουν με την πλάτη στον τοίχο παραθέτοντας συγκεκριμένα χωρία της Καινής Διαθήκης περί Εωσφόρου, να σου παραθέτουν στοίχουν της χριστιανικής υμνολογίας, εικόνες με τον Ιησού να κρατά Τεκτονικά εργαλεία, να ανατρέχουν πάντα σε συγκεκριμένες και εύκολα διασταυρούμενες πηγές και να μην έχεις τίποτα να απαντήσεις.
Κανείς δεν ξεκίνησε να γράφει σε αυτό το topic με απώτερο σκοπό την επίθεση στο χριστιανισμό ή άλλη θρησκεία. Αντί λοιπόν να χάνεις χρόνο και χρήμα αναμασώντας τα γνωστά περί επίθεσης στο χριστιανισμό, άνοιξε και κανένα βιβλίο εκτός της Βίβλου μπας και καταλάβεις κάτι παραπάνω. Έχω κουραστεί πλέον να ακούω υπέρμαχους του χριστιανισμού να επιτίθενται σε οποιονδήποτε πει ή κάνει κάτι που επισήμως η εκκλησία απορρίπτει. Δεν είναι κακό να το κάνεις, κακό είναι το πως το κάνεις και δυστυχώς εκεί βλέπω μόνο άδεια λόγια, επιφανειακή και άνευ επιχειρημάτων προσέγγιση χωρίς τίποτε άλλο. Όχι φίλε μου, δεν είναι αυτός ο χριστιανισμός. Είνει κάτι άλλο και σίγουρα δεν είναι ο χριστιανισμός του Παύλου αυτό που δίδαξε ο Ιησούς. Αλλά τι να κάνουμε; money talks...
Στον φίλο Beren έχω να πω ότι τελικά ανακάλυψα το αγαπημένο του σπορ. Είναι το να κάνει τον όρο "θρησκεία" λάστιχο ώστε να ταιριάζει σε κάθε περίπτωση! Αν βρει ένα (1) κοινό στοιχείο με μια θρησκεία, να η βάπτιση του Τέκτονος σε ακόλουθο θρησκείας! Επειδή ο Μωαμεθανισμός δεν αποτυπώνει τον θεό του, αυτό είναι απόδειξη ότι και ο Τεκτονισμός που κάνει το ίδιο είναι θρησκεία. Ναι αλλά γιατί δεν μας είπες για τους αρχαίους μας προγόνους κάτι; Εκείνοι αν και δεν είχαν θρησκεία, αλλά κοσμοθεωρία, αποτύπωναν τους θεούς-σύμβολα σε αγάλματα (βέβαια η σύλληψη του Αρχαιοελληνικού τρόπου προσέγγισης του θείου είναι για εσένα κάτι το άπιαστο... Schwabe σου βρήκα μαθητή
). Με τη δική σου λογική πρέπει ο κάθε άνθρωπος να είναι ακόλουθος πολλών θρησκειών, μιας και όπως γνωρίζεις οι περισσότερες θρησκείες έχουν μεταξύ τους πολλά κοινά στοιχεία.
Λες ότι επειδή ο Τεκτονισμός δεν αποτυπώνει σε υλικό μέσο τον "θεό" του είναι θρησκεία επειδή το ίδιο κάνει και ο Μωαμεθανισμός που είναι θρησκεία. Οκ πάρα πολύ όμορφα! Όμως και ο Ιουδαϊσμός δεν αποτυπώνει τον θεό του σε υλικό μέσο, άρα τι σημαίνει αυτό; Ιουδαϊσμός=Μωαμεθανισμός! Βλέπεις πόσο εύκολα μπορούμε να συνδέσουμε με τεχνάσματα πράγματα που δεν συνδέονται με τη λογική; Σε κάτι τέτοια είσαι μαέστρος... Επίσης σε ρώτησα αν στο Rotary όπου κάνουμε προσευχή προς τον Κύριο κατά την έναρξη της συνεστίασης έχει σχέση με θρησκεία αλλά δεν σχολίασες τίποτα επί τούτου... Το θέμα μπορεί να τραβήξει για άλλες 25869 σελίδες αλλά και η τελευταία θα μοιάζει με την τρέχουσα. Πάντως σε παραδέχομαι που κατάφερες να κάνεις κάποιους να ασχολούνται μαζί σου χωρίς να έχεις κάτι να δώσεις, κάτι που ο άλλος θα κρίνει άξιο να το ψάξει, να μάθει από εσένα. Μπράβο σου αγόρι μου! Από εμένα πάντως μην περιμένεις ξανά ανταπάντηση χωρίς να στέκεσαι στο ύψος της κουβέντας. Είσαι κλασική φιγούρα χριστιανού που ξέρει 5 και νομίζει ότι ξέρει 500. Όταν όμως σε στριμώξουν με επιχειρήματα γίνεσαι δάσκαλος της μπουρδολογίας!
Πιάνεσαι από τυχαία στοιχεία και βγάζεις αυθαίρετα αποφάσεις. Την απόφαση όμως της ομάδας των 7 θεολόγων της θεολογικής σχολής Αθηνών το 1933, όπου βγήκε το συμπέρασμα πως ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία την ξέχασες! Σίγουρα θα έχεις και τη φωτογραφία του Μπρατσιώτη δίπλα στο εικονοστάσι σου...
Και μια συμβουλή. Αντί να κάθεσαι και να εκθέτεις τον εαυτό σου στους άλλους γράφοντας αερολογίες και κάνοντας επίθεση χωρίς επιχειρήματα, ψάξε λίγο να δεις αν τελικά ο χριστιανισμός στον οποίο πιστεύεις είναι αυτό που δίδαξε ο Ιησούς. Ίσως έτσι εκτεθείς μόνον απέναντι στον εαυτό σου...

...θα κατουρηθώ........
Που τον θυήθηκες το Μαργιωρή;;;;;;;
Τελος πάντων εγώ προσωπικά δεν έχω σχέση με αυτό το τσίρκο
Λοιπόν σοβαρά τώρα,επειδή είμαι κι εγώ της απόψεως του Oculatis Abis και ότι το θέμα σε κάθε σελίδα του λέει τα ίδια και τα ίδια,πρότασή μου φίλε BEREN είναι να σταματήσουμε εδώ.
Μην πεις ότι τα παρατάμε διότι μας στρίμωξες και δεν έχουμε τι να πούμε διότι είναι πολύ κοινότυπο.Εγω προσωπικά μπορώ να συνεχίσω μέχρι να μας κλειδώσουν το θέμα.
Απλά δεν οδηγεί πουθενά και ούτε καν έχω την πρόθεση να σε μεταπείσω.
Σεβαστές οι απόψεις σου.
Σεβαστές οι απόψεις μου.
Απλά έγινε βαρετό.
Ούτε εγώ έχω φίλε όρεξη να παίζω το παιγνίδι των quotes με τις ώρες.
Να σχολιάσω τώρα τι;
Την ερμηνεία σου για τον Συνέσιο;
Δεν σου ζήτησα ερμηνεία και ειδικά αυτήν την ηλιθιότητα που έγραψες (συγγνώμη για τη λέξη αλλά ελληνικά ξερω).
Σε ρώτησα βασικά τη γνώμη σου.
Εσύ βεβαίως μας ανέπτυξες τι θα έπρεπε να πει ο Συνέσιος "τότε" για να έχεις εσύ να πεις κάτι "τώρα".
Απλώς για να τελειώνω κι εγώ σου λέω ότι ο τεκτονισμός ΟΥΤΕ κατέχει ΟΥΤΕ διδάσκει καμμία αλήθεια και όσο για τα σύμβολα, σου λέω ότι στον εσωτερισμό έχουν συγκεκριμένη σημασία και ποτέ και σε καμμία σχολή η τάγμα δεν ερμηνευόντουσαν με δόσεις και σιγά-σιγά και δίνοντας διαφορετικές ερμηνείες κάθε λίγο και λιγάκι.
Τέλος πάντων απαντώ επί τροχάδην και σε όσα θυμάμαι και σταματώ για να μην νομίζεις ότι έχω και πρόθεση να σου αλλάξω γνώμη.
Έτσι κι αλλιώς 3 χρόνια που δούλεψα στην ιεραποστολή σιχάθηκα τον εαυτό μου.
Ούτε πρόκειται να ξαναπροσπαθήσω στη ζωή μου να αλλάξω σε κάποιον αυτό που πιστεύει.
Όσο για τον kostino,μην ασχολείστε.
Από τα 31 μηνύματα που έχει γράψει τα 32 είναι @@ριες.Τον έχω παρακολουθήσει.
Αντι να εκφέρει μία άποψη για να συζήτηση προτίμησε το ρόλο του σφογγοκωλάριου του BEREN.
Δικαίωμά του.
Καλή σας ημέρα αγαπητοί ![]()

BEREN
quote:
Δεν απορρίπτω τα σύμβολα και τις αλληγορείες.
Απορρίπτω την μέθοδο της απόκρυψης αληθειών μέσω της συμβολολογίας.
Ενα σύμβολο πόσες ερμηνείες έχει κατά τον εσωτερισμό?
Μα πως γίνεται τώρα αυτό?
Από τη στιγμή που δέχεσαι τα σύμβολα και τις αλληγορίες θα πρέπει να δεχθείς και τον ρόλο τους.
Ο ρόλος τους είναι να κάνουν τον καθένας μας να εργαστεί και να παιδευτεί προκειμένου να φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα. Επίσης μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία ανάλογα την δική του οπτική και να μην καλουπώνει πράγματα.
Γιατί θα πρέπει ο αποσυμβολισμός να είναι ένας? Ποιος μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος? και με πια κριτήρια μπορεί να γίνει αυτό? Τι νόημα θα είχε κάποιος να σου έλεγαν «αυτό είναι και τέλος»? και εάν αυτή ή άποψη – που σίγουρα θα ήταν κάποιου – ήταν λάθος?
Όσο για τα άλλα ερωτήματα που σου έθεσα, απλά υπενθυμίζω για τελευταία φορά που απάντηση δεν μου έδωσες.
kostino
Σοβαρές οι απόψεις σου και πολύ όμορφα τοποθετημένες… εύγε
Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό που κατάλαβα,πάντως η άποψή μου είναι ότι η σημασία των συμβόλων ήταν κατ' εξοχήν να "περιγράφουν" κάποιους κοσμικούς νόμους.
Και εφ'όσων οι κοσμικοί νόμοι αυτοί είναι αιώνιοι,αναλλίωτοι και ίδιοι για όλους άρα και το σύμβολο δεν μπορεί παρά να έχει το ίδιο νόημα ή καλύτερα να "δίνει" το ίδιο βίωμα σε όλους.Όλοι θα πρέπει να κατανοούν τον ίδιο νόμο ή αρχή.
Πιστεύω δηλ. ότι αν δείξουμε έναν κύκλο ή ένα ισόπλευρο τρίγωνο σε δύο ανθρώπους με τελείως διαφορετικά πιστεύω ή θρησκεία και τους ρωτήσουμε τι συμβολίζουν,θα δώσουν την ίδια κατα βάση ερμηνεία.
Άποψή μου βέβαια...![]()

Ας με συγχωρήσει, λοιπόν, η φιλτάτη elpida, που σπεύδω να σχολιάσω πριν απαντήσει στον αγαπητό μας Gothic.
Αλήθεια, πόσες άχρηστες σελίδες και άτοπες συζητήσεις θα είχαμε γλιτώσει, αν αντιλαμβανόμασταν την έννοια των αρχετύπων και γνωρίζαμε, το απλούστερον ...ελληνικά.
Είχε γραφτεί στη σελίδα 8 του παρόντος θέματος:
quote:
Ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν υπαγορεύει στα μέλη του τί ακριβώς να πιστεύουν και τί όχι, αλλά βεβαίως τους διδάσκει μία μεθοδολογία με βάση την οποία, κατόπιν δικής τους εργασίας, θα αποφανθούν για το εάν θα ενστερνισθούν ή όχι μία πίστη.
Ως θεσμός απέστερξε να εγκλωβιστεί σε παροδικά πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, διότι ασχολείται στο πλέον θεμελιώδες πεδίο της φιλοσοφικής έρευνας, στο πεδίο δηλαδή της ανακαλύψεως των τελικών κινήτρων που κυβερνούν την ανθρώπινη δράση και αποκαλύπτει στον άνθρωπο το Μυστήριο της πνευματικής αναγέννησης.Σχετική βιβλιογραφία:
- R.F. Gould, History of Freemasonry, Grand Lodge of Scotland Year Book 1996.
- J. Hamill, The Craft: A History of English Freemasonry, Inner Traditions International, 1987 & Lewis Masonic, 1994.
- A Mackey, The History of Freemasonry, Gramercy Books, 1996.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 17/01/2005 13:46:22
O oculatis kai o gothic σοφα εγραψαν οτι δεν εχει σημασια πλεον η συνεχεια.
Συμφωνοντας και γω με αυτην την αντιληψη,
σαν υστατο χαιρετισμο προς τον ΒΕΡΕΝ,
του αφιερωνω το παρακατω ποιηματακι...
Ο ΜΑΘΗΤΗΣ
R.KIPLING
(Μτφρ. Ν.Καρβούνη)
Όποιος έχει ένα Ευαγγέλιο
στους ανθρώπους να κηρύξει,
Όσο κι αν το υπηρετεί πιστά
με το νού, με το κορμί, με την καρδιά,
Κάθε μέρα αν ανεβαίνει
στον πικρό το Γολγοθά -
Θα του κάμει ο Μαθητής Του
μάταια κι άπιαστα όλ' αυτά.
για τη διψασμένη γή -
Ή σε ατσάλι το χαράξει
ή στην πέτρα το σκαλίσει -
για να μείνει στους αιώνες
ό,τι κι όπως τόχει πει,
Θα διαβάζει ο Μαθητής Του
όπως κι αν του κατεβεί.
Κι έτσι θάναι ο Μαθητής Του
(πριν τα κόκκαλά Του λιώσουν)
που τη διδαχή θ' αλλάξει,
Την Κληρονομιά σκορπώντας
με σοφίσματα βαθειά,
Κι άλλ' αντ' άλλων θα κηρύττει,
Λέγοντας πως κι ο Διδάσκαλος
όμοια θάκανε όλ' αυτά.
Και θε νάναι ο Μαθητής Του
στους ανθρώπους που θα πει,
σαν τι θάγραφε ο Διδάσκαλος -
αν βρισκόταν στη ζωή -
Τι από κείνα που άλλοτε είπε
θ' άλλαζε προσεκτικά.
Όλα τούτα ο Μαθητής Του
κι άλλα τόσα θα τα ειπεί σοφά.
που στον Ουρανό οδηγεί,
(Μαραγκός ή Καμηλιέρης
ή της Μάγιας ονειρόπαρτο Παιδί),
Χίλια μύρια το κορμί του
θα τρυπήσουνε σπαθιά,
μα του Μαθητή Του θάναι
η πιό βαθιά κι η πιό πικρή λαβωματιά.
Ελπίζω να σας ερεθίζω θετικά
… και να βγει κάτι θετικό από όλο αυτό και όχι εγώ με… μαυρισμένο μάτι …
να το απολαύσουμε δηλαδή όχι να φάμε ξύλο...
Θα προσπαθήσω να εξηγήσω ξανά τι εννοούσα στο προηγούμενο post μου γιατί πολύ πιθανόν να μην ήμουν αρκετά σαφής.
Αρχικά συμφωνώ μαζί σου Gothic για την περιγραφή των κοσμικών νόμων όπως επίσης θέλω να προσθέσω πως μέσω των συμβόλων διαιωνίστηκαν και μεταφέρθηκαν ανά τον κόσμο πράγματα και καταστάσεις.
Κάθε σύμβολο όμως είναι γεγονός πως έχει παραπάνω από μία ερμηνεία.
Για παράδειγμα έχουμε έναν κύβο.
Κάποιος μπορεί να πει πως ο κύβος συμβολίζει έναν κατεργασμένο άνθρωπο, κάποιος άλλος τον τέκτονα, κάποιος τρίτος να το θεωρήσει έμβλημα των ανθρώπινων γνώσεων, κάποιος τέταρτος μπορεί να πει πως είναι δύο τετράγωνα το ένα πάνω από το άλλο ενωμένα με κάθετες γραμμές κ.ο.κ.
Ποιος λοιπόν από όλους αυτούς έχει δίκιο ? Πολύ πιθανόν όλοι. Αυτό λοιπόν έχει να κάνει με την οπτική του καθενός που προσεγγίζει το θέμα και χωρίς η μία ερμηνεία να απορρίπτει την άλλη.
Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα, που μόλις μου ήρθε στο μυαλό.
Νομίζω πως πολλές φορές ουσιαστικά και σε βάθος το αποτέλεσμα είναι ίδιο απλά τα λόγια ποικίλλουν και «συνώνυμες» λέξεις προβάλλονται.
Φυσικά τίποτα από τα ανωτέρω δεν αμφισβητεί την ύπαρξη του εν λόγο κύβου.
Αγαπητή Zadok ,
Δεν τίθεται θέμα καμίας συγνώμης για τον σχολιασμό σου, άλλωστε ο κάθε καλοπροαίρετος σχολιασμός είναι ευπρόσδεχτος από όλους.
quote:
Κάθε σύμβολο όμως είναι γεγονός πως έχει παραπάνω από μία ερμηνεία.
Για παράδειγμα έχουμε έναν κύβο.
Κάποιος μπορεί να πει πως ο κύβος συμβολίζει έναν κατεργασμένο άνθρωπο, κάποιος άλλος τον τέκτονα, κάποιος τρίτος να το θεωρήσει έμβλημα των ανθρώπινων γνώσεων, κάποιος τέταρτος μπορεί να πει πως είναι δύο τετράγωνα το ένα πάνω από το άλλο ενωμένα με κάθετες γραμμές κ.ο.κ.Ποιος λοιπόν από όλους αυτούς έχει δίκιο ? Πολύ πιθανόν όλοι. Αυτό λοιπόν έχει να κάνει με την οπτική του καθενός που προσεγγίζει το θέμα και χωρίς η μία ερμηνεία να απορρίπτει την άλλη.
Θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα, που μόλις μου ήρθε στο μυαλό.
Νομίζω πως πολλές φορές ουσιαστικά και σε βάθος το αποτέλεσμα είναι ίδιο απλά τα λόγια ποικίλλουν και «συνώνυμες» λέξεις προβάλλονται.
![]()
Θα έλεγα ότι η μαγεία του συμβόλου έγκειται στο ότι είναι διαχρονικό, φιλικό και λειτουργικό εργαλείο για κάθε αναζητητή, ανεξαρτήτως της ικανότητας ή του βάθους προσέγγισής του.
Ωραίος ο Rudyard, αγαπητέ Πασχαλης! ![]()
.
.

Θα σταθώ λίγο σε μια ιστορική λεπτομέρεια που αφορά τον Eλληνικό χώρο με αφορμή αυτό που έγραψε λίγο πιό πάνω ο αγαπητός Occulatis Abis
quote:
Πιάνεσαι από τυχαία στοιχεία και βγάζεις αυθαίρετα αποφάσεις. Την απόφαση όμως της ομάδας των 7 θεολόγων της θεολογικής σχολής Αθηνών το 1933, όπου βγήκε το συμπέρασμα πως ο Τεκτονισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία την ξέχασες! Σίγουρα θα έχεις και τη φωτογραφία του Μπρατσιώτη δίπλα στο εικονοστάσι σου...
To 1933, λοιπόν, η Iερά Σύνοδος (ιερατείο) συζήτησε το θέμα σχετικά με το κατά πόσο οι αρχές του Tεκτονισμού είναι αντίθετες με την θρησκεία και ποιά θα είναι η παραπέρα στάση απέναντι στο θέμα. Προκειμένου λοιπόν να πάρει μια υπεύθυνη γνώμη το ιερατείο, απευθύνθηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών. H επταμελής επιτροπή, αφού μελέτησε το ζήτημα, κατέληξε με ψήφους 6 - 1 στην ετυμηγορία ότι ο Tεκτονισμός δεν αντιτίθεται στη θρησκεία. Ωστόσο, η Iερά Σύνοδος (ιερατείο), υιοθέτησε τη γνώμη του ενός!!!
Tώρα πώς είναι δυνατόν η γνώμη του ενός να βαραίνει περισσότερο από τη γνώμη των έξι, είναι μια λογική που απέχει πολύ από τη δική μου και δείχνει ότι η απόφαση ήταν μάλλον προαποφασισμένη.
Γιατί όμως το ιερατείο επιτίθεται κατά του Tεκτονισμού;
Mα είναι απλό. Για να καλύψει τη δική του άγνοια, αφού αντιλαμβάνεται ότι ο Tέκτων που σύμφωνα με τεκτονικό τυπικό το οποίο έχει αναφερθεί εδώ από προλαλήσαντες «ουδέν θέτει όριο στην αναζήτηση της Aλήθειας» και έχει ως αντικείμενο τη γνώση του εαυτού του, γνωρίζει ό,τι αντιπροσωπεύει η ύψιστη συνείδηση και ως εκ τούτου μπορεί να διακρίνει το μέγεθος της άγνοιας του ιερατείου.
Oταν, λοιπόν, αυτή η άγνοια αρχίσει να γίνεται κοινό μυστικό, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα (για το ιερατείο) και ο βασιλιάς αρχίζει να δείχνει τη γύμνια του.
Y.Γ.: Aπό την εποχή των θρησκευτικών του σχολείου αναρωτιόμουν γιατί ο Iούδας πρόδωσε το Xριστό. Iσως γιατί δεν κατάλαβε τη διδασκαλία του. Tελικώς, σημασία έχει να είσαι «πιστός χριστιανός» ή «αληθινός χριστιανός» ;

quote:
Tελικώς, σημασία έχει να είσαι «πιστός χριστιανός» ή «αληθινός χριστιανός»;
Φίλε μου τους ενδιαφέρει να είσαι αληθινά πιστός
Πάντως αναρωτιέμαι. Οι άλλες θρησκείες εκδηλώνουν τέτοια οργή προς τον Τεκτονισμό, ανάλογη της εκκλησίας; Δεν νομίζω. Μόνον η χριστιανική εκκλησία διατηρεί το προνόμιο να έχει γνώμη για όλα. Επίσης αν ο Τεκτονισμός είναι τόσο μεγάλη απειλή για την εκκλησία (στα πλαίσια της υποτιθέμενης "θρησκείας"), γιατί δεν δείχνουν το ίδιο μένος και για τις άλλες θρησκείες, αλλά αντίθετα συντρώγουν με ομόνοια; εεεεεεε;;;;;;

Φίλη elpida είσαι απόλυτα σαφής.Συμφωνώ μαζί σου όπως και με την Zadok ![]()
Φίλε Oannes είναι ακριβώς όπως τα λες.Όλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτε και ζητούν να τους αποκαλύψουμε τα "φρικτά και αποτρόπαια μυστικά της μασωνίας" και όταν ξεκινούμε να τους εξηγούμε...Ω ! ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ !
Ξαφνικά γίνονται οι ΑΠΟΛΥΤΟΙ γνωστες και μας αποκαλύπτουν τα "άπλυτα μας",τα όποία άπλυτα βρίσκονται στο κεφάλι τους και μόνον,μιας και εκεί μέσα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο και χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος σαβούρας.
Το τραγικό είναι ότι ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ χριστιανοί,έχοντας πλήρη άγνοια και αυτού του θέματος,βρομίζοντας έτσι και την έννοια του χριστιανισμού.
Κατανοώ απόλυτα ΟΛΟΥΣ μέσα στο φόρουμ που-ας μου επιτραπεί η έκφραση-τάχουν πάρει στο κρανίο μαζί τους και τους βρίζουν ανελέητα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ !
Τους κατανοώ όμως.
Αυτό που πιστεύουν αυτά τα ζόμπι δεν είναι χριστιανισμός.
Το μόνο που λυπάμαι είναι τα παιδιά τους...αν έχουν.![]()

manos
Δεν ξέρω αν έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις το παρόν θέμα, αλλά τα ερώτήματά σου έχουν απαντηθεί.
.
.

quote:
εχω ριξει παραγαδι
σας αρεσει η ελλαδα μις
τι θα κανεται το βραδυ
.........the grecce
Kάθε ομοιότης με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, μπορεί και να μην είναι συμπτωματική

manos
manos
Επίσης μπορείς να αγνοείς και όσους σε χλευάζουν με ειρωνικά εύγε, ενώ οι ίδιοι αποτελούν διατεταγμένα (και ελπιδοφόρα) στρατιωτάκια του club.
Όσο για τους λαμπρούς πνευματικούς ταγούς που αυτοαναγορεύονται σε προστάτες του forum (και όχι club) .. ας γελάσουμε προς απάντηση!
Συνεχίστε.. το διασκεδάζουμε πολύ!
Edited by - kostino on 18/01/2005 03:33:28
Το φαινόμενο «επαναστάτης χωρίς αιτία» τείνει να γίνει μάστιγα και οι συμπεριφορές αυτές θα πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνονται ως γραφικές και να προσπερνιούνται χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.
Αν μη τι άλλο δικαστές – κριτές σαν τον kostino υπήρξαν και θα υπάρχουν σε κάθε χώρο ελεύθερο όπως είναι το esoterica.
Αυτοί οι οποίοι τυφλωμένοι και οδηγούμενοι από το πάθος τους νέοι, που στο πέρασμα τους θέλουν να τα σαρώσουν όλα, όχι για να επιφέρουν ανανεωτικές αλλαγές, όχι γιατί πρεσβεύουν μια νέα ιδέα, όχι γιατί μιλάνε με γνώμονα τη γνώση, αλλά γιατί ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί η περιορισμένων δυνατοτήτων διάνοια τους πρέπει να καταστρέφεται.
Αυτοί που πάντα αποτελούσαν και αποτελούν τον όχλο, αυτοί που φέρουν επάξια την ονομασία Βέβηλος, αυτοί που έκαναν την ελευθερία ασυδοσία και τα παιδικά τραύματα τα μετέφρασαν σε αντικορφομιστική δράση.
Ας τους αφήσουμε να δείξουν λοιπόν στον εαυτό τους πως η καταρρακωμένη τους ύπαρξη έχει λόγο να εκφράζεται δημόσια και να διατρανώνει την απίστευτη βλακεία της φαντασιόπληκτης ζωής τους.
Ούτως ή άλλως ότι δεν κατανοούν και ότι τους αντιστέκεται το χλευάζουν, ότι και να πεις δεν πρόκειται να μπορέσουν να το συλλάβουν και να το επεξεργαστεί ο έτσι κι αλλιώς μειωμένης λειτουργίας εγκέφαλος τους, γι αυτούς ένας είναι ο στόχος και ο σκοπός, να ξεπεράσουν την ταπείνωση και την καταρράκωση που υφίστανται καθημερινά από την ίδια την κοινωνία μέσα σ’ ένα ανώνυμο Forum.
Καλημέρα σας.