- !!ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
.-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
στην ενότητα
ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Συνεπώς, και προφανέστατα όχι μόνο λόγω αυτού, πιστεύω πως η αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία είναι ένα από τα φλέγοντα εθνικά θέματα της Ελλάδος της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα και της αρχής του 21ου. Ίσως εαν όπως ο σεβαστός΄, κατά την προσωπική μου άποψη, κος Μητσοτάκης είχε προτείνει τα Σκόπια είχαν ονομαστεί Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και αυτός ο όρος τηρούνταν (διότι αν δεν τηρούνταν τότε και πάλι το πρόβλημα δεν θα είχε εξαλιφθεί) τότε το παράδειγμα της φίλης mariha θα είχε ίσως κάποια υπόσταση.
Δυστυχώς σήμερα απέχουμε πολύ από μια τέτοια κατάσταση.
Φιλ
το παράδειγμα που δίνεις κατα την αποψή μου είναι άσχετο γιατί αν σκεφτείς λίγο την εποχή που πήρε η New York
το ονομά της από την Αγγλική πόλη York, οι Αμερικάνοι θεωρούνταν απο τους Άγγλους ως ομοεθνοίς (δηλ. στην ουσία οι Αμερικάνοι ήταν Άγγλοι άποικοι). Ειληκρινά δεν πιστεύω να είχαμε κανένα πρόβλημα αν τα αδέρφια μας οι Κύπριοι ονόμαζαν καποια πόλη τους π.χ Νέα Χαλκίδα ή Νέος Βόλος. Αλλά αυτοί οι καταραμένοι σλαβοβούλγαροι δεν είναι Έλληνες, γι' αυτό διαμαρτυρόμαστε εδω και τόσο χρόνια, δεν πιστεύω στην πληοψηφία του ότι ο Ελληνικός λαός να είναι τοσο εθνηκιστές (με την κακή ένοια) ώστε να διαμαρτηρώμαστε χωρίς λόγο, απλά και μόνο για να μην πάρει ενα άλλο κράτος το όνομα αυτό, γιατί στην ουσία δεν είναι το όνομα αλλα η ιστορία που υπάρχη πίσω απο αυτό το όνομα, γιατί διεκδηκόντας αυτό το όνομα είναι σαν να διεκδηκεί ενα κομάτι απο την ιστορία μας. Οπώτε ξανασκέψου λιγο αυτά που έγραψες, αν και απο την άλλη, αποψή σου είναι αν και δεν συμφωνώ παρ' όλα αυτά την σέβομαι.
Ευχαριστώ πολύ
μιλαμε για εθνικο θεμα και δεν νομιζω να χωρανε ιδεολογικα ζητηματα του περασμενου αιωνα . Μαθηματακια ιμπεριαλισμου εδωσαν και οσοι φωναζαν εναντιον των ιμπεριαλιστων ...
Για μένα η αλήθεια είναι σημαντικότερη από το "εθνικό" συμφέρον.
και αυτο δεκτό . Προφανως δεν χρειαζομαστε ισχυρη πατριδα.
θα μας φυλαξει απο τους γειτονες η αληθεια .
Οπως φυλαξε και την Κυπρο(?) και αλλα εδαφη που χαθηκαν μαζι με τους Ελληνες που σφαγιαστηκαν (τα ψηφισματα κλπ ακομη αναμενουν εφαρμογή)
Ωραιος ο ουτοπισμός παντως . μου αρέσει πολυ .
Μου μεταδίδει και μια γαληνια ησυχια οτι ολα πανε καλα .
quote:
Για μένα η αλήθεια είναι σημαντικότερη από το "εθνικό" συμφέρον.και αυτο δεκτό . Προφανως δεν χρειαζομαστε ισχυρη πατριδα.
θα μας φυλαξει απο τους γειτονες η αληθεια .
Οπως φυλαξε και την Κυπρο(?) και αλλα εδαφη που χαθηκαν μαζι με τους Ελληνες που σφαγιαστηκαν (τα ψηφισματα κλπ ακομη αναμενουν εφαρμογή)Ωραιος ο ουτοπισμός παντως . μου αρέσει πολυ .
Μου μεταδίδει και μια γαληνια ησυχια οτι ολα πανε καλα .
Εμένα μου αρέσει πιό πολύ όταν λέω κάτι Α και μετά με αντιμετωπίζουν σα να λεώ κάτι Β! Με κάνει και γελάω...
Προφανώς έπεσε πολύ έξω.......
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
ΚΟΙΝΩΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ? ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ? ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ)? ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΠΩΣ ΝΑΙ, ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ? ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΟΡΚΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ. ΤΙΣ ΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΩΚΕΑΝΟΣ.!!! ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ??????
ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΣΥΝΟΡΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!! ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ.!!!!
ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ...
ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ EΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ SITES, ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ( ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ).
quote:
ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΣΥΝΟΡΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ, ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!! ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ.!!!!
Οπως δηλαδή στην Ελλάδα λεμε "Βορεια Ηπειρος" ωστέ να έχουμε ερίσματα ωστέ να μπούμε μέσα στν Αλβανία?
Οπως λέμε "Κωνσταντινούπολη" ωστέ να έχουμε ερίσματα ωστέ να μπούμε μέσα στην Τουρκία ?
Μπήκαμε ?????? Μπά...
Προσπάθησε να είσαι ρεαλιστής. Ακόμα και αν θέλουνε οι σκοπιανοί (μακεδόνες) να μπούνε μέσα στην Ελλάδα, τι νομίζεις οτι θα καταφέρουνε ? Ελέος δηλαδή, να φοβόμαστε και τους σκοπιανούς τώρα !
Οσο για τον Μεγα Αλέξανδρο, ειναι ΔΙΚΟΣ μου προγονος, οχι δικός σου και να μην τον πιάνεις στο στόμα σου.
Οσο για την Ελλάδα, θα σου άρεσε να ονομάζεται "Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας" ? Διοτι κάτι τέτοιο ήταν μετά την επανάσταση.
Αγγελος.
Η περιοχή στην οποία εκτείνεται το σημερινό κράτος της FYROM, γεωγραφικά, πως λέγεται; Διότι τα "εθνικά" σύνορα μπορεί να χαράχθηκαν με πολέμους και συνθήκες--αρκετά πρόσφατα--αλλά πως να το κάνουμε, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι και εκεί πάνω! Χωρίς βέβαια να αποδέχομαι τις γελοιότητες περί "μακεδονικού έθνους", περί Σλάβου Μεγάλου Αλεξάνδρου κλπ--μην παραξηγηθώ κιόλας--εκφράζω έναν προβληματισμό για το κατά πόσο το γειτονικό κρατίδιο διατηρεί ένα μέρος του δικαιώματος να αποκαλείται "Μακεδονία", βασισμένο σε καθαρά γεωγραφικά κριτήρια. Μήπως λοιπόν πρέπει να γυρίσουμε λίγο πίσω στο χρόνο και να αναρωτηθούμε αν είχαν δίκιο τελικά όσοι έλεγαν ότι η πιο δίκαιη ονομασία θα ήταν "Σλαβομακεδονία"; (Κι ας τους πετροβολούσαμε κάποτε!) Διατηρεί τον γεωγραφικό όρο, αλλά τονίζει την εθνική υπόσταση του κρατιδίου! Και το κυριότερο, δεν "κουτσουρεύεται"! Οποιαδήποτε άλλη σύνθετη ή με πολλούς όρους ονομασία κλπ, εύκολα γίνεται σκέτη "Μακεδονία" στην καθ' ημέρα πράξη, και άντε μετά να βρεις το δίκιο σου. Ενώ το "Σλαβομακεδονία", ως μία λέξη, μένει ως έχει!
Είναι μια πιθανότητα κι αυτή, δε νομίζετε;