- ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία και την διαδρομή που ακολούθησε ο λεγόμενος Αντισημιτισμός, θα βρούμε μπροστά μας ΜΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. Να πιάσουμε τον ίδιο τον Χίτλερ ή την Κου Κλούξ Κλάν?
Είναι σαφές ότι η αγάπη του δόγματος ΔΕΝ ΕΣΩΚΛΕΙΕΙ και τους αλλόθρησκους ή τους Θεοκτόνους Εβραίους. Κάτι που έχει βέβαια τις ρίζες του στην ίδια την μυθολογία των Εβραίων (Πεντάτευχος), την οποία συνάμα παρέλαβαν και ως πνευματικό υπόβαθρο και μετέπειτα οι χριστιανοί.
Έτσι, η καταδίκη και βίαια κατάπνιξη κάθε διαφορετικότητας, πηγάζει ουσιαστικά από την ίδια την Παλαιά Διαθήκη, μια σκυτάλη που πολύ εύκολα παρέλαβαν οι χριστιανοί μπροστά στον «προδότη» Ιούδα……..
quote:
Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΧΥΡΕΝΙΟΥ ΟΜΟΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΟ ΕΚΑΨΕ.
χμμμμμ....πολύ kitch και banale αισθητική.....
μου θυμίζει το κάψιμο του καρνάβαλου τις απόκριες.
Τώρα αφού οι άνθρωποι στο συγκεκριμένο νησί θέλουν να ρίξουν κατάρες και βρισιές πολυ καλά κάνει ο Παπάς της εκκλησίας και τους δίνει υλικό για εκτόνωση. Από το να πλακωθούν οι συγχωριανοί μεταξύ τους ή να δείρουν κανέναν Αλβανό, καλύτερα να βγάλουν την συσσωρευμένη αγανάκτησή τους στο αχυρένιο κουφάρι του Ιούδα(ο αλήτης έγραψε και ευαγγέλιο). Ο Παπάς παράγει κοινωνικό έργο λοιπόν και είναι άξιος επαίνου. Θα ήταν ακόμα καλύτερο να έβαζε και κόκκινη μπογιά ή σιρόπι βυσσινάδας μέσα στον Ιούδα για να γουστάρει περισσότερο ο αγανακτισμένος κόσμος από το αίμα του προδότη...
quote:
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΙΟΥΔΑ ΑΛΛΑ ''Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ''
Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού ...και τα μυαλά στα κάγκελα, του ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ...
Οπου βλέπεις Αόρατος Εχθρός = Εβραίοι...
Απλα μερικοί Ελληνες και Νεοέλληνες εμπνέονται από θεωρίες συνομωσίας κακών ύπουλων μασονοεβραίων που μια ζωή κυνηγάνε τον ελληνισμό ή τον ελληνοχριστιανισμό για να δώσουν ένα άλλοθι στην μιζέρια τους...Τι να πει κανείς.....
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

Διαχειριστης του δικτυου IRCNET
quote:
...ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΥΡΗΤΕΙ ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΧΥΡΕΝΙΟΥ ΟΜΟΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΟ ΕΚΑΨΕ.
quote:
Μην το πάμε μακριά... πάρτε για παράδειγμα όλους εκείνους που εκκλησιάζονται φανατικά κάθε Κυριακή, τους οποίους μόλις βγουν από την εκκλησία μπορεί να τους ακούσουμε να βρίζουν, να κουτσομπολεύουν και να κακολογούν τον οποιοδήποτε, σκεπτόμενοι ότι την επόμενη φορά που θα κοινωνήσουν ή θα εξομολογηθούν, θα καθαρίσουν τις αμαρτείες από πάνω τους, απλά και γρήγορα. Λίγη νηστεία, λίγο κρασάκι από τον παπά και σα να μην έγινε τίποτα, μπορούν να συνεχίσουν...!

Όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να είναι δίπλα μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι δίπλα μου!
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΧΥΡΕΝΙΟΥ ΟΜΟΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΟ ΕΚΑΨΕ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΙΟΥΔΑ ΑΛΛΑ ''Ο ΕΒΡΑΙΟΣ '' ΚΑΠΟΥ ΑΓΑΠΕΣ ΚΙ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ
Αγαπητέ μου η Εκκλησία με κάθε τρόπο προσπάθησε να ξεριζώσει κακοδαιμονίες, αγυρτείες και άλλες παγανιστικές πρακτικές. Όπως αποδείχτηκε αυτό ήταν περισσότερο δύσκολο από όσο θα επιθυμούσε και έτσι δεν τα κατάφερε στο βαθμό που θα ήθελε. Για παράδειγμα ούτε τα καρναβάλια έπαψαν να υπάρχουν, ούτε τα αναστενάρια παρόλη την «λυσσασμένη» αντίδραση της εκκλησίας. Αλλά έμειναν και αποτελούν σημαντικό μέρος των λαϊκών εθίμων, όπως προφανώς και το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα, το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει, χωρίς σε αυτό να συμμετέχει η εκκλησία της Ελλάδος. Τώρα τη συμμετοχή κάποιου τοπικού παπά, ο οποίος προφανώς ήθελε να συμπλεύσει ως προς το έθιμο, με την τοπική κοινωνία, από την οποία πιθανότατα προέρχεται, μάλλον πρέπει να την δούμε με την δέουσα συγκατάβαση.
Τώρα ίσως πρέπει να σκεφτούμε ότι οι κατηγορίες που απευθύνονται κατά της Ελληνικής εκκλησίας για "αντισημιτισμό", εκπορεύονται από τα ίδια εκείνα βυσοδομούντα στόματα, που την άλλη στιγμή την κατηγορούν για "σημιτισμό" και "εβραιοδουλισμό".
Με εκκτίμηση.
Χριστός Ανέστη σε όσους πιστεύουν στον Χριστιανισμό και καλή βδομάδα μόνο σε όσους δεν πιστεύουν
Καλά όντως να ήταν μόνο αυτό με το κάψιμο πάλι καλά θα ήταν
Mystic theories, δεν χρειάζεται ξέρεις να βγουν από την εκκλησία για να κουτσομπολέψουν. Εγώ πήγα εκκλησία αυτές τις μέρες, και ένιωθα να μου βγάζουν ακτίνες Χ
Όσο για τα αναστενάρια που λέτε, επειδή ζω σε μέρος που έχει να κάνει με αναστενάρια, ο δεσπότης εδώ προσπαθεί να τα απαγορεύσει και το κατάφερε κάποιο καιρό. Αν τον πιάσεις όμως τον δεσπότη, λερώνεσαι, και όταν του δίνεις το χέρι σου μετά πρέπει να μετρήσεις τα δάχτυλά σου.
Οπότε αν μιλήσουμε για το κάψιμο, πάρτο σαν συμβολική πράξη τιμωρίας, έστω και αν ο Χριστός είπε να αγαπάμε και να συγχωρούμε.
Η ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ . ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΝΩ. ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΣΕ [ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ;;;] ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ;;
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΙ ΤΩΝ ''ΠΟΙΜΕΝΩΝ'' ΤΟΥ
ΚΙ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΤΑΝ ΕΚΑΙΓΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ... ΑΓΑΠΟΥΣΕ . ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΝ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
για αυτό να κοιτάξουμε εμείς τι κάνουμε, και τι πρέπει να κάνουμε, και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι θέλουν
Υποκρισία και αντιφάσεις δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα. Ακόμα και σε συμβολικές πράξεις.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ.
ΤΟ ΠΥΡ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΣΗΣ..
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΛΙΑ. (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ)
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ (ΙΟΥΔΑΣ)...
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΓΥΦΤΟΥΣ" ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ??????
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ..
ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ another star ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΠΗΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..
quote:
Εγώ πήγα εκκλησία αυτές τις μέρες, και ένιωθα να μου βγάζουν ακτίνες Χγια αυτό να κοιτάξουμε εμείς τι κάνουμε, και τι πρέπει να κάνουμε, και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι θέλουν
Υποκρισία και αντιφάσεις δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα. Ακόμα και σε συμβολικές πράξεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Ο Ιησούς ήταν Εβραίος, οι Απόστολοι το ίδιο, ο Ιούδας ήταν Εβραίος. Όταν μιλούμε για Χριστιανισμό, κατά κάποιο τρόπο μιλούμε για την Ιστορία - Μυθολογία των Εβραίων.
Ο Παύλος διακύρητε τον Χριστιανισμό μέσα από τις συναγωγές των Εβραίων.
Αργότερα ο χριστιανισμός έγινε θρησκεία της Ρωμαικής Αυτοκρατορείας και οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους Εβραίους για την Θανάτωση του Ιησού. Έκτοτε οι Εβραίοι είναι οι "προδώτες" της ιστορίας.
Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση:
Από την μία ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι Εβραίος (διότι θεωρεί τους Εβραίους τον περιούσιο λαό του και τιθέμενος επικεφαλής τους σφάζει και σκοτώνει τους λαούς της Χαναάν). Επίσης ο Χριστός είναι Εβραίος και όλοι οι Απόστολοι το ίδιο.
Από την άλλη η "Χριστιανική" εκκλησία κυνηγά τους Εβραίους από τον μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτοί που μας "δουλεύουν" είναι οι Χριστιανοί. Θέλουν να χρησιμοποιούν το "προιόν" (Ιησούς + παλαιά Διαθήκη) χωρίς να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα. Ακόμη περισσότερο, βρίζουν και διώκουν τους δημιουργούς και "ιδιοκτήτες" του παραμυθιού, τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
Φιλικά Βασίλης
quote:
αγαπητοί φίλοι,Ο Ιησούς ήταν Εβραίος, οι Απόστολοι το ίδιο, ο Ιούδας ήταν Εβραίος. Όταν μιλούμε για Χριστιανισμό, κατά κάποιο τρόπο μιλούμε για την Ιστορία - Μυθολογία των Εβραίων.
Ο Παύλος διακύρητε τον Χριστιανισμό μέσα από τις συναγωγές των Εβραίων.
Αργότερα ο χριστιανισμός έγινε θρησκεία της Ρωμαικής Αυτοκρατορείας και οι Χριστιανοί κατηγόρησαν τους Εβραίους για την Θανάτωση του Ιησού. Έκτοτε οι Εβραίοι είναι οι "προδώτες" της ιστορίας.Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση:
Από την μία ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι Εβραίος (διότι θεωρεί τους Εβραίους τον περιούσιο λαό του και τιθέμενος επικεφαλής τους σφάζει και σκοτώνει τους λαούς της Χαναάν). Επίσης ο Χριστός είναι Εβραίος και όλοι οι Απόστολοι το ίδιο.
Από την άλλη η "Χριστιανική" εκκλησία κυνηγά τους Εβραίους από τον μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αυτοί που μας "δουλεύουν" είναι οι Χριστιανοί. Θέλουν να χρησιμοποιούν το "προιόν" (Ιησούς + παλαιά Διαθήκη) χωρίς να πληρώνουν πνευματικά δικαιώματα. Ακόμη περισσότερο, βρίζουν και διώκουν τους δημιουργούς και "ιδιοκτήτες" του παραμυθιού, τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
Φιλικά Βασίλης
Βασίλη καλωσήρθες και πάλι.
Τον πιο πάνω συλλογισμό τον έκανες μόνος ή σε βοήθησε και κανείς άλλος;;![]()
........ αστειεύομαι βέβαια, μην το πάρεις προσωπικά αλλά όταν διαβάζω κάτι τέτοια δεν κρατιέμαι χωρίς να πω και εγώ ένα αστείο!!![]()
![]()

ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Αποσύρθηκα στο προσωπικό μου ερημητήριο, όπως έκανε ο Άγιος Αντώνιος, ώστε να διαβάσω λίγα βιβλία με την ησυχία μου.
Χαίρομαι που σου κέντρισα το ενδιαφέρον.
Δεκτό το αστείο σου!
περιμένω όμως και απάντηση επί της ουσίας.(όχι δακρύβρεχτη!!!)
φιλικά Βασίλης
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ.
ΤΟ ΠΥΡ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΔΩΡ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΘΑΡΣΗΣ..
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΛΙΑ. (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ)
quote:
Εγώ φίλοι μου συμφωνώ απόλυτα με τον AVATARGR , κάπως έτσι έχουν τα πράγματα .
Όμως το παράδοξο είναι ότι από την μιά καίμε τον (κακό) Εβραίο και από την άλλη προσευχόμαστε γιά τον Ισραήλ και αναγορεύουμε τον Αβραάμ και τους Εβραίους πατριάρχες σε άγιους προπάτορές μας .
Όπως έγραψε και ο AVATARGR η φωτιά είναι πράγματι ένα παλιό γνωστό λαικό έθιμο που η επίσημη εκκλησία δέν το αναγνωρίζει. Κάνοντας χρήση των εθίμων αυτών που παρουσιάζει έξαρση στην Ελληνική ύπαιθρο ο παπάς βρήκε και την κατάλληλη ευκαιρία να εκτονώσει το γνωστό αντιχριστιανικό μένος κατά του Ιούδα δημιουργώντας ένα ομοίωμα του σάν θύμα.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΡΙΣΝΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ , ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ .... ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ .... ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ [ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...]
ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ 2006 ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ , Η ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΙ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ 2006 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ .... ΑΧΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ , Η ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ [ ΟΠΩΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ] ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ..ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ... ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ; [ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΙ ΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ... ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ]
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΩΚΕΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΚΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ; ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΚΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ [ ΤΩΡΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ....]
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΡΙΣΝΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ , ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ .... ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ .... ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ [ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ , ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ...]
ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ 2006 ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 2000 ΧΡΟΝΙΑ , Η ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΙ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ 2006 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ .... ΑΧΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ , Η ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ [ ΟΠΩΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΣΩΒΙΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΕΡΑΙΤΩΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ] ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ..ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ... ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑΤΑ; [ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΚΙ ΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ... ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ]
ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΙΩΚΕΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΚΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ; ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΚΙ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ [ ΤΩΡΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ....]
Αντίθετα αναφέρεται συχνά στον Ιούδα όχι σαν πρόσωπο αλλά σαν οποιονδήποτε από τα δις ανθρώπων οποιοδήποτε βαθμο κι αν κατέχει στην κοινωνική ή θρησκευτική ιεραρχία πουλά τις αξίες έναντι τριάκοντα αργυρίων.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ dimitris2 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ;
ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΩΣ ΚΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ , ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΚΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΒΡΙΣΕΙ , ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ , ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΦΗΜΟΥΣΕ ΚΛΠ
ΕΙΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ , ΗΤΑΝ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΑΜΑ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΜΑΤΑ
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΛΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ [ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙ ΗΤΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ;] ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ [ ΕΙΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΨΩ ΣΕ ΔΙΑΛΗΛΩΣΗ ΤΟ ΑΥΤΙ ΕΝΟΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΚΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ] ΚΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΟΤΑΝ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ
Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;
ΜΕΤΑ ΕΝΑΣ ΡΩΜΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ..... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ .... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΚΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ...ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ
ΚΑΠΟΥ Ο ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝΒ ΡΩΜΑΙΩΝ ΚΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ... ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ .. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ
ΚΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΠΕΦΗΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΕΠΙ ΟΝΟΥ ΚΑΘΙΜΕΝΟΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ Π Χ ΥΙΕ ΔΑΥΙΔ ΕΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ [ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ] ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΡΩΜΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ [ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ] ΚΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ , ΠΗΓΕ ΚΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥΣ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ [ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΝΑΟΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΥΡΑ] ΚΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΩΛΩΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ [ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ] ΚΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ
ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ [ Η ΧΗΡΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ]
ΚΙ ΑΦΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΟΠΟΥ ΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
ΑΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΜΙΗΠΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ; ΜΗΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΟΦΕΙΛΩΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ;
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Η Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ;
Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ Η ΤΟΝ ''ΕΦΑΓΑΝ '' ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ [ [ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗΣ ΚΙ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ
ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ , ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΦΤΑΙΕΙ ΟΙ ΣΥΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΟΥΝ
Τους Εβραίους πρέπει να τους κρίνουμε βάση της σημερινής τους συμπεριφοράς, τον σημερινό λαό του 2006 αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Ο Ιούδας εκπροσωπούσε στα Ευαγγέλια όλες τις αρνητικές δυνάμεις που πήγαν κόντρα στον Ιησού και την διδασκαλία του, και κατάντησε το σύμβολο της οποιασδήποτε προδοσίας.
Η επίσημη εκκλησία σαφώς και καταδικάζει την πράξη του αλλά δέν συμφωνεί με αυτή την ενέργεια.
Τα φανατισμένα χριστιανικά πλήθη πολλές φορές εκμεταλεύονται αυτή την καταδίκη της εκκλησίας προς το πρόσωπο του προκειμένου να προχωρήσουν 2 - 3 βήματα περισσότερο.
Κατα την δική μου γνώμη η πράξη του να αυτοκτονήσει μετά την πράξη της προδοσίας δείχνει άνθρωπο εξαιρετικά φιλότιμο. Σπάνια την συναντάμε σε ανθρώπους που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους τακτικές. Αλλά η απορία μου είναι, οτι απο την στιγμή που ήταν στα σχέδια του Ιησού τα πάθη του, η Σταύρωση, και η Ανάσταση ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΚΟ που προξένησε ο Ιούδας?
Το μόνο κακό που έκανε ήταν οτι έβαλε το χεράκι του να εξελιχθούν τα πράγματα προς τον τελικό τους στόχο μιά ώρα γρηγορότερα.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ