- Ομιλίες περί πίστεως - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
-Να στο πω αλλιώς.............. μία μητέρα γεννάει 2 παιδιά με τελείως διαφορετικά σχήματα εξωτερικής εμφάνισης αλλά και εγκεφαλικής διάπλασης! Ο ένας τράβηξε αριστερά ο άλλος δεξιά! και δεν ξανασυναντήθηκαν! Ε! Δε στέκει................................
-Αφού τους ίδιους γονείς δεν είχαν? πως τα παιδιά βγήκαν διαφορετικά?
Σαφώς και από τους ίδιους γονείς βγαίνουν διαφορετικά παιδιά, ως προς το χαρακτήρα, ως προς την εξωτερική εμφάνιση, ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται και ερμηνεύουν τα ερεθίσματα, άρα έχουν και διαφορετικές απόψεις.
Δεν σου έχει τύχει να δεις αδέλφια, ακόμη και δίδυμα, να μη μοιάζουν σε πολλά πράγματα;
quote:
-Δεν αντιλέγω αλλά εμφανισιακά αν εξαιρέσουμε το χρώμα είναι όμοιοι!
Επίσης ένας εκπρόσωπος της λευκής φυλής και ένας της μαύρης ή της κίτρινης ή της κόκκινης, δεν έχουν διαφορά μόνο στο χρώμα του δέρματος, αλλά και άλλες διαφορές σε βιολογικές λεπτομέρειες.
Είναι όμως γενετικά συμβατοί και μπορούν και αναπαράγονται μεταξύ τους.
quote:
Η πράξη όμως αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος μόνο σοφός δεν είναι! και πολύ ποιο κάτω από τη φύσι!
Σ' αυτό συμφωνώ, αλλά... δεν είναι πλασμένος "κατ' εικόνα και ομοίωσιν", πώς αμφισβητείς τη σοφία του θεού, μέσω της ατέλειας του ανθρώπου;
quote:
πως λοιπόν θα καταλάβουμε κάτι ποιο πέρα από εμάς?
Δεν είναι όμως λύση ό'τι δεν καταλαβαίνουμε να το "χρεώνουμε" σε κάποιον "πάνσοφο" και να αλλάζουμε πλευρό στον ύπνο.
Λύση είναι να αναζητούμε, να μαθαίνουμε, να ερμηνεύουμε και να καταλήγουμε σε λογικά συμπεράσματα.
Μια διαδικασία που εξασκεί τον εγκέφαλο και δυναμώνει τη λογική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, να προχωρούμε συνεχώς βαθύτερα στο παρελθόν, όπου βρίσκεται η γνώση.
Αλήθεια υπάρχουν σήμερα "θηλαστικά" που πιστεύουν ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο πριν μερικές χιλιάδες χρόνια;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
-Εν πας περιπτώση επειδή με τον Think_Math! κάνουμε έναν πολύ ωραίο διάλογο δε θα ήθελα να αμαυρωθεί με ειρωνικά σχόλια που μόνο αποπροσαναοτλισμό μπορούν να επιφέρουν!
-Κρατώ αυτό που είπες.....<<Λύση είναι να αναζητούμε, να μαθαίνουμε, να ερμηνεύουμε και να καταλήγουμε σε λογικά συμπεράσματα.
Μια διαδικασία που εξασκεί τον εγκέφαλο και δυναμώνει τη λογική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, να προχωρούμε συνεχώς βαθύτερα στο παρελθόν, όπου βρίσκεται η γνώση.>>
-και διαγράφω αυτά .....γιαπετ:<<Αλήθεια υπάρχουν σήμερα "θηλαστικά" που πιστεύουν ότι ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο πριν μερικές χιλιάδες χρόνια;>> και <<Δεν είναι όμως λύση ό'τι δεν καταλαβαίνουμε να το "χρεώνουμε" σε κάποιον "πάνσοφο" και να αλλάζουμε πλευρό στον ύπνο.>>
-Με τον Think_Math, έχουμε αναπτύξει έναν υγιή διάλογο με ωραίες απόψεις και πληροφορείες, αν θες συμετείχε αλλά μη χαλάς το ωραίο κλίμα! θα είναι κρίμα.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
europaios2
Εν πας περιπτώση..
Αγαπητέ ευρωπαίε, νομίζω ότι το παραπάνω χρήζει της προσοχής σου.

macedon

Και εν πάση περιπτώση, συγγνώμη αν παρενέβην, αλλά δεν είχα σκοπό να "χαλάσω" το διάλογό σου με τον φίλο Think_Math.
Οι ερώτηση είναι πολύ σοβαρή και αφού μιλάμε για πίστη, καλό θα ήταν να δώσεις το στίγμα σου.
Άλλωστε, μου επιτρέπεις να έχω γνώμη και να την εκφράζω, έτσι;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φίλε trexagireve :
quote:
Πάντως ότι λέει ο φίλος Europaios2 για τα πηθικοειδή, όπως ο μπαμπουίνος που τρώνε κρέας συμφωνώ και το ξέρω σίγουρα, το να το αρνείσαι είναι κουτό…
Αρχίζω να αμφιβάλλω οτι διαβάζεις αυτά που γράφω .
quote:
Όσον αφορά τους επιστήμονες που τοποθετούνται επι της θεωρίας της εξέλιξης και την απορρίπτουν, τι να σου πω..., η καθημερινή γράφει για 150 Έλληνες Ακαδημαϊκούςπου διαφωνούν, άλλοι τόσοι εύκολα βρίσκονται στη διεθνή σκηνή, δεν φαντάζομαι να θέλεις να σε πιστέψω ότι κάνουν λάθος;…
Ακόμα περιμένω να μου αναφέρεις έστω και έναν .
Καλά ... είναι τόσοι πολλοί και δεν μπορείς να βρείς ούτε ενός το όνομα ?
Κάνε μας τη χάρη τώρα ...
Μην γίνεσαι γελοίος , γράφοντας συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες ανυπόστατες κοτσάνες .
quote:
Η επιστήμη μιλάει σήμερα για την ψυχή του ανθρώπου, όπως με συμπληρώνει η σύζυγος μου,την επιστήμη της ψυχολογίας, όταν στα ζώα δεν υπάρχει αυτό…
Η θεωρία της εξέλιξης, δημιούργησε και την ψυχή;..
Και ποιός έχει αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής στον άνθρωπο , η για να στο θέσω αλλιώς , ποιός έχει αποδείξει οτι είναι ανύπαρκτη στα ζώα ?
Η βίβλος , ό απολογητής , ή η Ιερά μονή παντοκράτορος ?
έφτιαξε τον κόσμο και τον άνθρωπο από χώμα και
λάσπη και πριν 7.500 χρόνια, συγκεκριμένα…
Βέβαια διάνοιες της τάξης σου πιστεύουν ότι έγινε από το Bing Bang μπούμ γιατί οι αρχαίοι θεοί σου δεν ισχυρίζονται πουθενά κάτι τέτοιο…
Γιάπετ, για τον χαρακτήρα μιλάς ή για τα χαρακτηριστικά των αδελφιών που λέει ο Europaios2; Αν αναφέρεσαι στα χαρακτηριστικά των, προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε… Δεν λέει ο άνθρωπος πόσο μοιάζουνε σαν αδέλφια, αλλά αν υπήρξε εξελικτικό στάδιο στον ένα κι όχι στον άλλο…
γιατί προσπαθείς να κάνεις μεγάλες προτάσεις;
Αφού δεν είναι το στοιχείο σου…
Το αστείο είναι ότι υπάρχουν σήμερα θηλαστικά που πιστεύουνε ότι η τελειότητα του ανθρώπου, έγινε κατά λάθος κι
από μια ακολουθία λαθών…
Το γέλιο της αρκούδας…
Πάντως κι ο Μακεδόν και το Agnostic, δείχνουν το επίπεδο επικοινωνίας που θα ακολουθήσουν από δω κι έπειτα…
με νοήματα πότε με το καλό;
Φίλε Think Not Math, ειλικρινά πιστεύω ότι δεν διαβάζεις τι γράφεις, αλλοιώς έχεις σκοπό να μας διασκεδάζεις και δεν το ξέρουμε…
Και η ψυχή δεν υπάρχει και έχουν και τα ζώα; Πως το καταφέρνεις και λες τέτοιες απίθανες… κοτσάνες;
Θέλεις ονόματα επιστημόνων: Γιάννης Κούμαρης ,π.χ. Έλληνας , η Καθημερινή δεν αναφέρει τους 150 ποιοι είναι ονομαστικά, λέει ψέμματα;
Ο διάσημος εξελικτικός του Πανεπιστημίου του Χάβαρντ Dr. G. Simpson, . Jastrow, ιδρυτής και πρώην διευθυντής Διαστημικών σπουδών της NASA, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι που βαριέμαι να γράψω…
για να το αντιστρέψω λίγο, πες μου εσύ 5 σοβαρούς επιστήμονες που την παραδέχονται πλην του ζωοτέχνη Δαρβίνου που την κατασκεύασε για να δώσει υλιστική εξήγηση στην ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας στη γη…
quote:
Ευρωπαίος2-Να στο πω αλλιώς.............. μία μητέρα γεννάει 2 παιδιά με τελείως διαφορετικά σχήματα εξωτερικής εμφάνισης αλλά και εγκεφαλικής διάπλασης! Ο ένας τράβηξε αριστερά ο άλλος δεξιά! και δεν ξανασυναντήθηκαν! Ε! Δε στέκει................................
-Αφού τους ίδιους γονείς δεν είχαν? πως τα παιδιά βγήκαν διαφορετικά?
![]()
![]()
![]()
Υ.Γ. Μερικά θηλαστικά είναι πράγματι, προϊόντα, λάθους.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
macedon:
Αγαπητέ ευρωπαίε, νομίζω ότι το παραπάνω χρήζει της προσοχής σου.
-Πέραν των διαφόρων αντιπαραθέσεων χαίρομαι να με διορθώνεις στις εκφράσεις μου, με την ορθογραφία άστο! να σκεφτείς ότι από αντίδραση με καθηγήτριά μου! έγραφα στις εκθέσεις χρησιμοποιόντας το α-φωνιεντικό σύστημα! ..............με αφήνει παντελώς αδιάφορο! όμως τις εκφράσεις θέλω να τις διορθώνεις εν πάση περιπτώση!
quote:
γιαπετ:
Οι ερώτηση είναι πολύ σοβαρή και αφού μιλάμε για πίστη, καλό θα ήταν να δώσεις το στίγμα σου.
Άλλωστε, μου επιτρέπεις να έχω γνώμη και να την εκφράζω, έτσι;
-Eννοείτε αλλά τις ειρωνίες σου έγραψα που τις εντόπισα.
-Ακόμη ο trexagireve σου επισήμανε .....<<Γιάπετ, για τον χαρακτήρα μιλάς ή για τα χαρακτηριστικά των αδελφιών που λέει ο Europaios2; Αν αναφέρεσαι στα χαρακτηριστικά των, προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε… Δεν λέει ο άνθρωπος πόσο μοιάζουνε σαν αδέλφια, αλλά αν υπήρξε εξελικτικό στάδιο στον ένα κι όχι στον άλλο>>....
Δε μπορώ να δεκτώ ότι δεν το είχες καταλάβει!
-Όσον αφορά το ερώτημά σου δεν ξέρω αν ήταν 7.500 χρόνια πριν ή πολύ περισσότερο ή πολύ λιγότερο! αλλά όντως ο Θεός έφτιαξε πιστεύω τον άνθρωπο από χώμα-λάσπη και έκοψε πλευρό από τον Αδάμ για να φτιάξει την Εύα!
-Εννοείται όμως ο συμβολσιμός του πράγματος και μη μου πεις ότι τον αγνοείς? ή δεν μπορείς να τον φανταστείς!
-Φίλε Think_Math περιμένω να συνεχίσουμε!
quote:
Ευρωπαίος2:-Να στο πω αλλιώς.............. μία μητέρα γεννάει 2 παιδιά με τελείως διαφορετικά σχήματα εξωτερικής εμφάνισης εξωτερικής εμφάνισης αλλά και εγκεφαλικής διάπλασης! Ο ένας τράβηξε αριστερά ο άλλος δεξιά! και δεν ξανασυναντήθηκαν! Ε! Δε στέκει ................................
-Αφού τους ίδιους γονείς δεν είχαν -Αφού τους ίδιους γονείς δεν είχαν? πως τα παιδιά βγήκαν διαφορετικά?γιαπετ:
Υ.Γ. Μερικά θηλαστικά είναι πράγματι, προϊόντα, λάθους
Kαι είναι παρατηρημένο ότι πάντα μοιάζουν του μπαμπα! είναι αυτή η φύσις που δεν ξεγελιέται με τίποτα! ούτε στο σκοτάδι
Edited by - europaios2 on 15/03/2008 00:35:08
Edited by - europaios2 on 15/03/2008 00:40:21
quote:
europaios2 - αλλά όντως ο Θεός έφτιαξε πιστεύω τον άνθρωπο από χώμα-λάσπη και έκοψε πλευρό από τον Αδάμ για να φτιάξει την Εύα!
-Εννοείται όμως ο συμβολσιμός του πράγματος και μη μου πεις ότι τον αγνοείς? ή δεν μπορείς να τον φανταστείς!
Ευρωπαίε θα με ενδιέφερε πραγματικά να διαβάσω την γνώμη σου για τον συμβολισμό περί δημιουργίας Αδάμ και Εύας .