- Το ταξίδι του Just A Man προς την Εν Χριστώ Ζωή - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Απ τα γραφόμενά σου βγαίνει το αμυδρό συμπέρασμα ότι δεν έχεις ακούσει το λόγο του Θεού, αλλά τον λόγο των ΜΜΕ, των παπάδων κλπ.
Ακούω λόγο θεού σημαίνει κάθομαι και διαβάζω, αγ. γραφή, βέδες κλπ κι ότι με φωτήσει.
Απ την άλλη το ευχάριστο αγαπητή νεράιδα, είναι ότι έχεις βρεί το μονοπάτι.
quote:
Τελευταία προσπαθώ να εστιάζω περισσότερο στα δικό μου λάθος τρόπο λειτουργίας (αμαρτίες).
Αγαπητέ φίλε Just_A_Man .
Για να σε βγάλω απο την θλίψη και τις αναίτιες κατα την γνωμη μου τύψεις , σου παραθέτω πιό κάτω ένα απόσπασμα από έναν φανταστικό διάλογο μεταξύ Ιησού , Προμηθέα και Μώμου , όπως τον φαντάστηκε ο μεγάλος μας ποιητής και πεζογράφος Κώστας Βάρναλης .
Είναι ελάχιστα αποσπάσματα , όμως κατά την γνώμη μου αποδίδουν όλη την ουσία του σημερινού Χριστιανισμού ( Παυλιανισμού ) , των αρχιερέων του και την εκμετάλλευση που γινεται εκ μερους τους εις βαρος των πιστων που είναι κατά την άποψή μου θύματα και ακούσια όργανά τους .
ΜΩΜΟΣ απευθυνόμενος πρός τον Προμηθέα , γιά τον: Χριστό :
…..Μην ακούς τι λέει . Ένοια σου !δεν ήρθε να καταλύση τη δύναμη , ήρθε να τη στεριώση πιό πολύ
Εσύ είσαι λιγάκι πρωτόγονος και χοντροκομένος . Τα λες έξω από τα δόντια .
Ο νέος θεός ( όσοι θα μιλάνε γιά λογαριασμό του ) είναι πιό πιτήδειος , πιό διπλωμάτης . Ξέρει τη δουλειά του καλύτερα .
Η μέθοδο η δική σου ( των Ελλήνων και των Ρωμαίων ) είναι η μέθοδο του << έτσι θέλω εγώ ο αφέντης >> ! Η μέθοδο η δική του είναι η μέθοδο του << έτσι θέλει ο θεός , έτσι θέλουνε κ’οι σκλάβοι >> !
Είναι μέθοδο πολιτισμένη . Χάρη σ’αυτήνε θα μπή ρυθμός και τάξη στο μυαλό των αδικημένων . Θα ζητάνε μοναχοί τους ν’αδικιούνται – γιά το καλό τους .
……και πιό κάτω :
Ήρθε λέει να σώση όλους τους ανθρώπους ….μετά θάνατον .
Μα εκείνους , που έχουν ανάγκη να σωθούνε , εκείνους που τα στερούνται όλα , τους απαγορεύει να πιθυμούναι τ’αγαθά των αλλωνών και ν’αντιστέκονται στη δύναμή τους . Αυτοί θα πλουτίσουνε και θα λευτερωθούνε , αφού πεθάνουνε πρώτα . Εις τον αιώνα τον άπαντα .
……και πιό κάτω :
Έλεγε και ξανάλεγε , πως θάδινε τάχα στους φτωχούς ( άν καθότανε φρόνιμα ! ) τη βασιλεία των ουρανών . Μα τουτ’ οι κακομοίρηδες ακούσανε μοναχά το << Βασιλεία >> , δεν τ’άκούσανε το << ουρανών >> ! Και πήρανε τα μυαλά τους αέρα .
……και πιό κάτω απευθυνόμενος στον Ιησού :
Οι Φαρισαίοι κ’οι παπάδες όλου του κόσμου μετά λίγα χρόνια θα σε κάνουνε θεό . Θα σου χτίζουνε μεγαλόπρεπες εκκλησιές και θα σε προσκυνάνε ντυμένοι στό μάλαμα .Και θα καίνε ζωντανόν όποιονε σ’αρνιέται .
Εσύ , ο Θεός – Πνέμα , Σωτήρας της ψυχής , θα γίνης ο Θεός – Σωτήρας της κοιλιάς τους . Γι’αυτουνούς απόθανες .
Αντίς να φέρης την βασιλεία των ουρανών , θεμέλιωσες τη βασιλεία του πλούτου .
Θάπρεπε ν’αφάνιζες τους Φαρισαίους και τους μεγαλοπαπάδες , αν ήθελες να σώσης τα μιλλιούνια των σκλάβων .
Μα τότε δε θα γινόσουνα Θεός !
Αν αναλογιστούμε καλέ μου φίλε τον ιερό καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ Χριστόδουλου και Βαρθολομαίου για το ποιός θα ελέγχει και θα καρπώνεται τον μπαγιόκο των μητροπόλεων της βορείου Ελλάδος ( μιλάμε γιά χοντρά λεφτά και αφορολόγητα ) , είχε άδικο όταν πριν 70 περίπου χρονια τα έγραφε αυτά ο αείμνηστος μπαρμπακώστας ;
Δημήτρης2,
Σε καλωσορίζω μια και γράφει πρώτη φορά στο παρόν topic.
Και θα ήθελα να εκφράσω ένα προβληματισμό χωρίς να τον απευθύνω σε κανένα που διαβάζει αυτό το topic.
Αλήθεια, οι Έλληνες τα τελευταία δυο χιλιάδες χρόνια με ποιο δόγμα προχώρησαν?
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά τελικά είναι πιο εύκολο να επιτεθεί σε κάποιον με θυμό και οργή, στο όνομα της δικαιοσύνης παρά να είσαι ταπεινός και γεμάτος αγάπη.
Και είναι αλήθεια ότι πολύ άνθρωποι στο όνομα του Γλυκού μας Χριστού και της Αγάπης του κάνουν μέχρι και στις μέρες μας τα μεγαλύτερα εγκλήματα.
Και τελικά το πρόβλημα που υπάρχει γενικά στην ζωή μας και όχι μόνο με την Θρησκεία είναι, ότι δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε με διάκριση.
Όλοι αυτοί που καταδικάζουν την ορθοδοξία δεν έχουν διαβάσει ούτε μια φορά το Ευαγγέλιο πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Είναι αλήθεια ότι αυτή την στιγμή, η κρίση της Ορθοδοξίας δίνει τροφή σε όσους θέλουν να εκτονώσουν το θυμό τους ,και να αυτό δικαιωθούν.
Δυστυχώς πάρα πολύς κόσμος ξεχνάει ότι οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας μεγάλωσαν με μια Παναγιά και ένα Χριστό στο πλευρό.
Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν πεθάνω. Ένα είναι σίγουρο.
Πρώτα ο Θεός, όταν ανέβω στους Ουρανούς, θα τους αντικρίσω και θα με αντικρίσουν με ΧΑΡΑ!!! που παρά έμεινα Ορθόδοξος.
Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μας το πάρει καμιά Ορθόδοξη διένεξη.
Είναι αλήθεια ότι ο Γλυκός μας Χριστός θέλει την κάθε Ψυχή δίπλα του με ανιδιοτελή Αγάπη. Γιατί και Εκείνος με Ανιδιοτελή αγάπη θυσιάστηκε για μας.
Όσοι άνδρες θέλουν πνευματικό παράδειγμα Άνδρα υπάρχει μόνο ένα.!!!
Και αυτός είναι ο Γλυκός μας Χριστός.
Όσες γυναίκες θέλουν πνευματικό παράδειγμα Γυναίκα υπάρχει μόνο μία!!!
Και αυτό είναι η γλυκιά μας Παγκόσμια Μάνα, η Γλυκιά μας Παναγιά!!!
Αλλά ίσως θα πρέπει όλοι μας την μέρα που ξημερώνει να την αφιερώσουμε στην μεγαλύτερη Αγάπη του κόσμου.
Και αυτή είναι η Μάνα μας.
Κυριακή 9 Μαΐου 2004.
Στο ξημέρωμα μια μεγάλης γιορτής της Αγια Φωτεινής της Σαμαρείτιδος,
Γιορτάζουν οι Μητέρες όλου του κόσμου. Με πρώτη την Παγκόσμια Μάνα μας.
Ίσως, το μεγαλύτερο παράδειγμα αυτοθυσίας αγάπης σε όλη την ανθρωπότητα.
Για αυτό ας τις Τιμήσουμε. !!!
Και όχι μόνο με κάποια λουλούδια σαν μια χειρονομία Αγάπης,
Αλλά και με την φυσική μας παρουσία.
Γιατί το άρωμα της Αγάπης, της Φυσικής μας Παρουσίας είναι το ομορφότερο δώρο που μπορούμε να τους προσφέρουμε.!!!
Την συμπάθεια μου, θα ήθελα να εκφράσω σε όσούς έχουν χάσει την Μητέρα τους (έχει κοιμηθεί) και σε αυτούς που ποτέ δεν την γνώρισαν ποτέ.
Για αυτό, όσοι τις έχουμε ας μην τις ξεχνάμε!!
Μάνα μας Γλυκιά, Γλυκιά μας Παναγία,
φύλαγε τις μανούλες όλου του κόσμου, στην γλυκιά σου αγκαλιά.
Μάνα μου γλυκιά, Μάνα μου πονεμένη,
Συχώρεσε με για το καημούς που σου ‘χω προσφέρει.
Μάνα μου, σε σένα χρωστώ, την κάθε αναπνοή μου,
Που με έκανες πνοή, από την πνοή σου!!!
Δημήτρης2,
Ευλογημένο να είναι το ταξίδι σου στο μονοπάτι της Αγάπης.
Χριστός Ανέστη.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
"Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη Εκείνου, να είναι μαζί μας"
”Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Edited by - Just_A_Man on 09/05/2004 00:53:41
quote:
είχε άδικο όταν πριν 70 περίπου χρονια τα έγραφε αυτά ο αείμνηστος μπαρμπακώστας ;
Sesostris,
Μιλώντας πάντα με διάκριση, η τουλάχιστον προσπαθώντας πάντα να μιλάω με διάκριση, πολλά από αυτά που έχουν αναγραφή στα διάφορα topic έχουν ρίζες αλήθειας.
Από εκεί και πέρα καλούμαστε, είτε να παραμείνουμε με τον θυμό μας μέχρι να αυτό δικαιωθούμε, και πίστεψε με πάντα ο άνθρωπος πετυχαίνει αυτό που πιστεύει και βρίσκει και τα στοιχεία για να το αποδείξει,
η γίνετε ενεργώς και εκφράζει αυτό που αισθάνεται ότι είναι λάθος και το διορθώνει με τον σωστό τρόπο.
Μια αδικία δεν διορθώνεται με μια άλλη αδικία.
Ούτε ένας θυμός δικαιώνεται με ένα άλλο θυμό.
Προσωπικά πιστεύω στο Όραμα του Γλυκού μας Χριστού, και αυτό ακολουθώ, Ελεύθερα, και όχι για να αυτό δικαιωθώ.
O just a man δεν του αρέσει να τον δοξάσει κανένας άνθρώπος γιατί πιστεύει μέσα από την καρδιά του, ότι όλη η δόξα ανήκει στο Γλυκό μας Χριστό.
Αν και από ότι έχω καταλάβει ο Γλυκός μας Χριστός το μόνο που θέλει είναι να έχει δίπλα του καλά φιλαράκια. Να του λέμε τον πόνο μας, να τον ευχαριστούμε γενικά για ότι μας έχει χαρίσει με το πέρασμα του από την Γη.
Εκείνος κατέβηκε με ένα όραμα στην Γη. Να υπάρχει Ειρήνη.
Τελικά όμως πόσοι έχουμε αυτό το κοινό όραμα, και με ποιο τρόπο?
Αν θέλουμε προσωπικές δοξασίες και αξιώματα και ότι για παράδειγμα ό just μιλάει για την Αγάπη, μάλλον θα έχω χάσει το αποτέλεσμα.
Η Αγάπη καλέ μου φίλε χαρίζετε ελεύθερα και δεν επιβάλετε με το ζόρι.
Σαν απλός άνθρωπος διάλεξα αυτό το δρόμο να εκφράσω την αγάπη μου προς το Θείο και όχι τα πνευματικά μου πιστεύω για το Θείο.
Γιατί ότι κάνω το κάνω με Αγάπη.
Δεν ανήκω σε κανένα Ορθόδοξο κύκλο.
Απλά σαν όλα τα πρόβατα όπως λεγόμαστε, πάω και εκκλησιάζομαι.
Όποτε νιώθω ότι θα πρέπει να πάω για εξομολόγηση το κάνω.
Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που μόνο όταν το βιώσεις αισθάνεται η Ψυχή μια μεγάλη ανακούφιση κατά ένα μυστήριο τρόπο.
Και τέλος αφού έχω κάνει την προσωπική μου ψυχική προετοιμασία, μετέχω στην Θεία Ευχαριστία.
Ακόμα ένα μεγάλο μυστήριο. Που όταν το βιώνεις συνειδητά νιώθεις μια ψυχική χαρά που δεν μεταφράζετε με λόγια.
Είναι αλήθεια ότι ποια γνωρίζω πολλά για τον Ορθόδοξο δρόμο. Αλλά ο χρόνος πολύ λίγος για να τα μοιρασθώ.
Και ας μην ξεχνάτε ότι κάνω το κάνω από Αγάπη για Εκείνο, και όχι σαν ένα αγώνα δρόμου για να πείσω κάποιου, η για να προσηλυτίσω, η για να αυτό δικαιωθώ.
Ο just a man δεν τα έχει ανάγκη αυτά του είδους τα πιστεύω.
Εξάλλου από λένε ο Θεός δεν βιάζετε, μόνο ο Δ!αβολος βιάζεται γιατί είναι λίγος ο χρόνος του.
Αν είσαι κοντά στο Θεό, δεν υπάρχει βιασύνη.
Αν θέλεις φιλέ μου καλέ να μιλήσουμε για την Αγάπη με την ευρύτερη έννοια είμαι ανοιχτός πάντα για όλα τα μέλη.
Αν είναι να μηλεισούμε για ποια νου είναι σωστό ο πνευματικός δρόμος και ποια νου δεν είναι, το βρίσκω ανώφελο και για αυτό και δεν παίρνω μέρος σε ένα σωρό topic.
Θα είμαι εδώ για όποιον θέλει να κουβεντιάσουμε απορίες πάνω στον προσωπικό του Ορθόδοξο Χριστιανικό δρόμο.
(Αρκεί οι ερωτήσεις να είναι μικρές γιατί και ο προσωπικός μου χρόνος δεν είναι ατελείωτος.)
Προσωπικά, πιστεύω ότι ο Γλυκός μας Χριστός, δεν μας ζητάει να ζούμε με τύψεις και ενοχές.
Και αν μας ζητάει να έχουμε μνήμη αμαρτιών το ζητάει για να μην ξεχνιόμαστε, βασανιζόμαστε και σκλαβωνόμαστε από τα προσωπικά μας πάθη.
Αν είχαμε διαβάσει όλοι οι Χριστιανοί με προσοχή το Ευαγγέλιο θα ήμασταν ελεύθεροι και όχι δούλοι κανενός Θεού και Ανθρώπου!!!
Και όταν προσφωνούμε το Γλυκό μας Χριστό Κύριο. το κάνουμε από ευγένεια, και όχι από την Θέση ενός απόμακρου βασιλέα.
Σε οφείλω και μια απάντηση για το 1821 όπως και στους υπόλοιπους φίλους.
Σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας.
Υστερόγραφο.
Θα ήθελά να σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη που σου μίλησα κάπως εριστικά στο topic του 1821.
Συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου.
Χριστός Ανέστη.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
”Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Edited by - Just_A_Man on 09/05/2004 23:22:48
Edited by - Just_A_Man on 09/05/2004 23:26:23
καλά τα γράφεις, ωραίο το ποίημα του Βάρναλη.
Είναι γεγονός ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και της ιστορίας, σε όλες τις θρησκείες αρχαίες και σύγχρονες υπήρχε το ιερατείο, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην καινή διαθήκη.
Απ την άλλη υπήρχε ο όχλος κι απ την άλλη ο φιλόσοφος στην έρημο ή στην πολυκατοικία.
Τα ιερατεία (και οι εξουσίες γενικά) σε όλες τις θρησκείες (και αρχές) κάνουν κατάχρηση του αξιώματος που τους έχει δώσει ο θεός. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ακολουθούν τη φιλοσοφία του Χριστού, αν θέλεις να είσαι πρώτος θα υπηρετείς τους πάντες και θα είσαι και θα είσαι ο τελευταίος όλων (και στον εγωισμό).
Τα λέει παραστατικά ο Γκιμπράν.
"Ο κλήρος οικοδομεί τους ναούς του πάνω στους τάφους και τα κόκαλα των πιστών. Ο πρίγκιπας εκμεταλλεύεται τα χέρια του φελάχου ενώ ο ιερέας αδειάζει τις τσέπες του. Ο κυβερνήτης κοιτάζει συνοφρυωμένους τους γιούς των αγρών και ο επίσκοπος τους ευλογεί με το χαμόγελό του.
Ανάμεσα στο βλέμμα του τίγρη και το χαμόγελο του λύκου κάπου χάνεται το κοπάδι. Ο κυβερνήτης λογιάζει τον εαυτό του βασιλιά του νόμου κι ο ιερέας αντιπρόσωπο του Θεού.Ανάμεσα στους δύο τα σώματα ασθενούν και οι ψυχές ταλαντεύονται στο πουθενά.
Πάμε τώρα στον φιλόσοφο, τον εραστή μιας θρησκείας ή θεωρίας.
Ο πραγματικός φιλόσοφος μπορεί να είναι μες την πόλη ή σε κάποια έρημο (λες και η πόλη δεν είναι έρημος)
Αυτός που είναι στην πόλη, δεν επιζητεί μαθητές αλλά διδασκάλους για να συμπληρώσει τη γνώση του, δεν ζητεί χρήματα αν δεχθεί μαθητές όπως ο Σωκράτης, δεν ανοίγει σχολές να διδάξει (την τύφλα του) όπως κάνουν 100άδες (σκοταδιστές) αυτοαποκαλούμενοι φιλόσοφοι.
Αυτός που είναι στην έρημο, συνήθως κρύβεται. Θεωρεί τον εαυτό του έσχατο (εν οιδα ότι ουδέν οίδα) σε όποια φιλοσοφική παράταξη κι αν βρίσκεται. Αν περιμένει τα γκρουπάκια για να διδάξει κάτι δεν πάει καλά.
Οι οπαδοί, οι πιστοί και οι άπιστοι.
Αυτός είναι ο όχλος.
Ο όχλος τη μια φωνάζει ωσσανά Υιέ Δαβίδ και την άλλη σταύρωσον , σταύρωσον αυτόν.
Θανατώνει ένα Σωκράτη για να διαβάσει με ψυχική αγωνία Πλάτωνα.
Κι όμως . Σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφίες ο λαός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όχι για να τον εκμεταλλευτούν, αλλά γιατί αν ο σοφός είναι το διαμάντι, ο λαός είναι ο πλανήτης.
Ο πλανήτης που βιώνει σπασμούς πείνας όταν ο Νέρων ζει σε θαυμαστά παλάτια.
αγαπητε Just_A_Man ,
τα τελευταία 2000 χρόνια οι έλληνες σαν όχλος που περιγράφω παραπάνω προχώρησαν χωρίς να έχει σημασία το 'πού'.
Το ότι προχώρησαν φαίνεται στην εξέλιξη, αρχαιότητα, βυζάντιο, σήμερα.
Αν δηλαδή μας βλέπει ο Πλάτων από ψηλά, πιστεύω θα χαίρεται και θα λέει: Βρε μπαγάσηδες αν και δεν με καταλάβατε, προχωρήσατε. Αλλά σας άφησα κι εγώ μερικά βιβλία να χετε να περνάτε τις ελεύθερες ώρες σας.
Τα βιβλία του Πλάτωνα είναι διαχρονικά.
Τα βιβλία του Χριστόδουλου δεν ξέρω αν αντέξουν στο χρόνο.
Μη μπλέκουμε τους σοφούς με τους άρχοντες .
καλά τα γράφεις, ωραίο το ποίημα του Βάρναλη.
Είναι γεγονός ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και της ιστορίας, σε όλες τις θρησκείες αρχαίες και σύγχρονες υπήρχε το ιερατείο, όπως ακριβώς αναφέρεται και στην καινή διαθήκη.
Απ την άλλη υπήρχε ο όχλος κι απ την άλλη ο φιλόσοφος στην έρημο ή στην πολυκατοικία.
Τα ιερατεία (και οι εξουσίες γενικά) σε όλες τις θρησκείες (και αρχές) κάνουν κατάχρηση του αξιώματος που τους έχει δώσει ο θεός. Ελάχιστοι είναι αυτοί που ακολουθούν τη φιλοσοφία του Χριστού, αν θέλεις να είσαι πρώτος θα υπηρετείς τους πάντες και θα είσαι και θα είσαι ο τελευταίος όλων (και στον εγωισμό).
Τα λέει παραστατικά ο Γκιμπράν.
"Ο κλήρος οικοδομεί τους ναούς του πάνω στους τάφους και τα κόκαλα των πιστών. Ο πρίγκιπας εκμεταλλεύεται τα χέρια του φελάχου ενώ ο ιερέας αδειάζει τις τσέπες του. Ο κυβερνήτης κοιτάζει συνοφρυωμένους τους γιούς των αγρών και ο επίσκοπος τους ευλογεί με το χαμόγελό του.
Ανάμεσα στο βλέμμα του τίγρη και το χαμόγελο του λύκου κάπου χάνεται το κοπάδι. Ο κυβερνήτης λογιάζει τον εαυτό του βασιλιά του νόμου κι ο ιερέας αντιπρόσωπο του Θεού.Ανάμεσα στους δύο τα σώματα ασθενούν και οι ψυχές ταλαντεύονται στο πουθενά.
Πάμε τώρα στον φιλόσοφο, τον εραστή μιας θρησκείας ή θεωρίας.
Ο πραγματικός φιλόσοφος μπορεί να είναι μες την πόλη ή σε κάποια έρημο (λες και η πόλη δεν είναι έρημος)
Αυτός που είναι στην πόλη, δεν επιζητεί μαθητές αλλά διδασκάλους για να συμπληρώσει τη γνώση του, δεν ζητεί χρήματα αν δεχθεί μαθητές όπως ο Σωκράτης, δεν ανοίγει σχολές να διδάξει (την τύφλα του) όπως κάνουν 100άδες (σκοταδιστές) αυτοαποκαλούμενοι φιλόσοφοι.
Αυτός που είναι στην έρημο, συνήθως κρύβεται. Θεωρεί τον εαυτό του έσχατο (εν οιδα ότι ουδέν οίδα) σε όποια φιλοσοφική παράταξη κι αν βρίσκεται. Αν περιμένει τα γκρουπάκια για να διδάξει κάτι δεν πάει καλά.
Οι οπαδοί, οι πιστοί και οι άπιστοι.
Αυτός είναι ο όχλος.
Ο όχλος τη μια φωνάζει ωσσανά Υιέ Δαβίδ και την άλλη σταύρωσον , σταύρωσον αυτόν.
Θανατώνει ένα Σωκράτη για να διαβάσει με ψυχική αγωνία Πλάτωνα.
Κι όμως . Σε όλες τις θρησκείες και φιλοσοφίες ο λαός είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όχι για να τον εκμεταλλευτούν, αλλά γιατί αν ο σοφός είναι το διαμάντι, ο λαός είναι ο πλανήτης.
Ο πλανήτης που βιώνει σπασμούς πείνας όταν ο Νέρων ζει σε θαυμαστά παλάτια.
αγαπητε Just_A_Man ,
τα τελευταία 2000 χρόνια οι έλληνες σαν όχλος που περιγράφω παραπάνω προχώρησαν χωρίς να έχει σημασία το 'πού'.
Το ότι προχώρησαν φαίνεται στην εξέλιξη, αρχαιότητα, βυζάντιο, σήμερα.
Αν δηλαδή μας βλέπει ο Πλάτων από ψηλά, πιστεύω θα χαίρεται και θα λέει: Βρε μπαγάσηδες αν και δεν με καταλάβατε, προχωρήσατε. Αλλά σας άφησα κι εγώ μερικά βιβλία να χετε να περνάτε τις ελεύθερες ώρες σας.
Τα βιβλία του Πλάτωνα είναι διαχρονικά.
Τα βιβλία του Χριστόδουλου δεν ξέρω αν αντέξουν στο χρόνο.
Μη μπλέκουμε τους σοφούς με τους άρχοντες .
quote:
Θα ήθελά να σου ζητήσω ταπεινά συγνώμη που σου μίλησα κάπως εριστικά στο topic του 1821.
Καλέ μου φίλε Just_A_Man , πίστεψέ με , ποτέ δεν αισθάνθηκα να θίγομαι από τα γραφόμενά σου .
Ειλικρινά , προσωπικά σε βλέπω με συμπάθεια , σαν έναν άνθρωπο ευαίσθητο που προσπαθει στήνοντας γύρω του μία εικονική πραγματικότητα ιδανικής ιστορίας και κοινωνίας , να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα που τον πληγώνει .
Σάν έναν άνθρωπο που αυτομαστιγώνεται αναίτια από τύψεις και ενοχές που θα έπρεπε να απασχολούν άλλους .
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοί άνθρωποι ή ποιές συγκυρίες σε έχουν φέρει σ'αυτην την θέση , γνωρίζω όμως ότι αν εσύ νοιώθεις έτσι , τότε το παπαδαριό μας θα έπρεπε σύσσωμο να φουντάρη τελετουργικά στο Φάληρο .
quote:
ωραίο το ποίημα του Βάρναλη.
Αγαπητέ φίλε dimitris2 , που να το διάβαζες ολόκληρο το κείμενο του διαλόγου .
Προσωπικά πιστεύω ότι ο << Διάλογος μεταξύ Προμηθέα (δεσμώτη) . Ιησού (εσταυρωμένου) και Μώμου >> , καθως και η << Πραγματική απολογία του Σωκράτη >> είναι από τα καλύτερα και πιό βαθειά φιλοσοφημένα έργα του Κ.Βάρναλη .
Δημήτρης2,
Θα συμφωνήσω με όλα όσα μας παράθεσες δεν έχω να προσθέσω κάτι.
Sesostris,
quote:
στήνοντας γύρω του μία εικονική πραγματικότητα ιδανικής ιστορίας και κοινωνίας , να ξεφύγει από την σκληρή καθημερινότητα που τον πληγώνει .
Είναι αλήθεια ότι με πληγώνει όχι η διαφορετικότητα των ανθρώπων, αλλά ότι ο φόβος τους έχει κάνει να λειτουργούν χωρίς σεβασμό και Aγάπη στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
quote:
Σάν έναν άνθρωπο που αυτομαστιγώνεται αναίτια από τύψεις και ενοχές που θα έπρεπε να απασχολούν άλλους .
Το να ζητήσω συγγνώμη το θεωρώ κάτι φυσιολογικό γιατί ξέρω ότι δεν είμαι τέλειος και με αυτό τον τρόπο απλά αναγνωρίζω το λάθος μου. Άσχετα σε ποιο θεό η όχι πιστεύουμε το να αναγνωρίζουμε το λάθος μας ως προς την συμπεριφορά μας, είναι απλός κανόνας στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν θέλω να με σέβονται όπως είναι επιθυμητό από όλους μας.
quote:
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοί άνθρωποι ή ποιές συγκυρίες σε έχουν φέρει σ'αυτην την θέση,
Είναι αλήθεια ότι το πώς βιώνει η κάθε Ψυχή την πνευματικότητα της η γενικά την Ζωή της (πόσο έντονα η όχι, με Αγάπη ή φόβο, με φανατισμό ή όχι) είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.
Ένα από τα μεγαλύτερα ακόμα μυστήρια είναι οι συνάντηση των Ψυχών. Από την αρχή που θα γεννηθεί μια Ψυχή έως και σε καθημερινή βάση.
Μετά από επτά χρόνια πνευματικών αναζητήσεων, όχι ότι έχω σταματήσει και έχω κλείσει τα μάτια μου και τα αυτιά μου, έχω καταλήξει στο δρόμο που του ανήκω και όχι μου ταιριάζει.
Όταν σου έχει συμβεί ένα προσωπικό θαύμα υγείας, με αποδείξεις, τις οποίες αποδείξεις τις έχω και χειροπιαστές, όταν σου κάνει μυστικά την παρουσία του Εκείνος, την Αγάπη του, δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια.
Η παρουσία μου στο esoterica.gr είναι πρώτα από ευγνωμοσύνη για ότι έχω δεχτεί, και δεύτερον γιατί το όραμα του είναι ότι πιο όμορφο έχω γνωρίσει.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι και 10000 μηνύματα να καταχωρίσω για το πώς αισθάνομαι και για την ευγνωμοσύνη μου για Εκείνο, αν Εκείνος δεν τον επιλέξει το μαθητή η δικιά μου προσφορά δεν έχει κανένα όφελος.
Τώρα αν ωφεληθεί κάποιος γενικά στην ζωή του από όσα προσφέρω με ανιδιοτέλεια έχει καλός. Αν πάλι δεν υπάρχει κάποιο όφελος, έχει καλός πάλι.
quote:
γνωρίζω όμως ότι αν εσύ νοιώθεις έτσι , τότε το παπαδαριό μας θα έπρεπε σύσσωμο να φουντάρη τελετουργικά στο Φάληρο .
Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να ωραιοποιήσει την παρούσα κατάσταση, νομίζω ότι είναι ανώφελο. Δεν μου αρέσει να προσβάλω την νοημοσύνη κανενός.
Η Εκκλησία δεν ανήκει σε κανένα άνθρωπο και σε καμία χώρα. Ανήκει στον ιδρυτή της. Και αυτός είναι ο Γλυκός μας Χριστός.
Ανθρώπινες αδυναμίες φίλοι μου. Και δυστυχώς όλοι έχουμε αρκετές.
Τουλάχιστον αν κρίνω από τις προσωπικές μου. Από την άλλη έχω καταλάβει ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει κατά παραχώρηση από τον Θεό για να μην γινόμαστε εγωιστές και υπερήφανοι.
Σας ευχαριστώ για την Αγάπη που μου προσφέρετε.
Το εκτιμώ.
Είθε η Αγάπη Εκείνου να είναι ΠΑΝΤΑ μαζί μας.
Χριστός Ανέστη.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
για εκπαιδευτικούς λόγους αναφέρω πως η Νημερτής ήταν κόρη του Νηρέα και της Δωρίδας, η σοφότερη εκ των 50 νυμφών.
Ευτυχώς δεν ακολούθησα ούτε επηρεάστηκα ποτέ στη ζωή μου από τα λεγόμενα άλλων. Έχω δική μου κρίση ανεπτυγμένη, ικανή να μου δώσει τις σωστές κατευθύνσεις.
Ομολογώ ότι δεν βρίσκω πλέον κανένα ενδιαφέρον στο παρόν θέμα.
Η κατεύθυνση που δίνετε είναι συγκεκριμένη και όπως είπα διαφωνώ κάθετα.
Θα παρακαλέσω μόνο για κάτι και αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, απλά σεβαστείτε το.
Ο Θεός ή οι Θεοί, είναι δικοί μου και μόνο. Δεν μου υπαγόρευσαν ποτέ πως να φέρομαι. Δεν μου έδειξαν το καλό και το κακό. Δεν μου είπαν τίποτα. Είναι απλά εκεί. Υπάρχουν. Μόνο για μένα.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο δικός σας Θεός μοιάζει με τους δικούς μου. Δεν με ενδιαφέρει ουτέ καν αν τους έχει αντιγράψει. Μπορείτε να βγείτε στους δρόμους και να φωνάζετε αν θέλετε για τον δικό σας Θεό. Να κάνετε συγκεντρώσεις, καθοδηγήσεις, και ό,τι άλλο θέλετε προκειμένου να προσελκύσετε και άλλους στο δρόμο σας.
Επ' ουδενί όμως δεν επιτρέπω να αποδίδετε τα έργα των Θεών μου στον δικό σας. Ανήκω στους δικούς μου Θεούς. ΜΟΝΟ.
Καλή συνέχεια...
-------------------------
...The Unerring Nereis...
περάσει μεθοδευμένα και με πολλους τροπους, απο
τους μεγάλους εδώ και 40 χρόνια και συνεχίζεται μέσω
των λεσχών Μπίλντεμπεργκ, ΟΥΡΑΝΤΙΑ, κλπ...
Έχουν χαλάσει την κοινωνια και ο μόνος που δεν φταίει
είναι ο πολίτης...
Απλά δουλεύουν μέσω του κράτους και έχουν το ανάλογο κύρος
και επηροή στον κόσμο.. Ειτε με το καλό είτε με το κακό...
Περα απο ολα αυτα... μεγαλυτερη σημασια εχει πως αντιμετωπιζουμε τον "διπλανο" μας, οταν δεν συμβαδιζει με τα πιστευω μας!
Ο σωστοτερος τροπος ειναι ο Ευγενικος... αν μας "προκαλει", καλο θα ηταν να τον αποκρουαμε ευγενικα, με το να μην ριχνουμε "λαδι στη φωτια"...
Χειροτερο ειναι να μην αρχιζουμε εμεις οι ιδιοι την προκληση...
μηπως να τα ξανασκεφτουμε αυτα και αμα θελουμε να κανουμε συζητηση, χωρις ομως να αντιλεγομαστε με βαριες κουβεντες...

quote:
Φίλε PREDATOR, επιμένω ότι η διαφθορά έχει
περάσει μεθοδευμένα και με πολλους τροπους, απο
τους μεγάλους εδώ και 40 χρόνια και συνεχίζεται μέσω
των λεσχών Μπίλντεμπεργκ, ΟΥΡΑΝΤΙΑ, κλπ...
Έχουν χαλάσει την κοινωνια και ο μόνος που δεν φταίει
είναι ο πολίτης...
Απλά δουλεύουν μέσω του κράτους και έχουν το ανάλογο κύρος
και επηροή στον κόσμο.. Ειτε με το καλό είτε με το κακό...
μην ψάχνετε να βρείτε κακούς εμείς φταίμε αν είμαστε δούλοι και πρόβατα και όχι αυτοί που βρίσκουν έτοιμους δούλους για να κάνουν την δουλειά τους
καιρός να ξυπνήσει ο κόσμος
σε κάποιον να σου μιλήσει για την χειραγώγηση των μαζών
και την διαφθορά...είναι παράγοντες που κάνουν την διαφορά...
quote:
simori :
Εκεί ακριβώς έγκειται το ερώτημά μου, γιατί δεν προάγεσαι πνευματικά με τέτοιες πράξεις εφόσον όπως λες δεν προσβάλλεις και δεν κάνεις κακό σε κανέναν?
Mα σε τι να προαχθείς? Συζητάμε για τους άθεους! Ο άθεος δεν πιστεύει σε Θεό-Θεούς και ανύψωση του πνεύματος!!!
Ενώ στο Χριστιανισμό ή στις άλλες θρησκείες αυτό ισχύει και θεωρείται κακό!! Καταλαβαίνεις φίλη μου τη διαφορά? Όταν μελετάμε είτε τον άθεο είτε τον Χριστιανισμό θά πρέπει να φοράμε και τα κατάλληλα γυαλιά!! Και ο μεν και ο δε στη συγκεκριμένη περίπτωση και κάτω από το δικό τους πρίσμα ορθός πράττουν.... για τον Χριστιανό είναι κακό, για τον άθεο δεν είναι κακό!! και δεν μπορεί να είναι κακό!! αλλιώς γίνεται ένθεος!! και οι δύο έχουν δίκιο....τι δεν μπορείς να καταλάβεις??
quote:
simori :
Φίλε μου europaios2, εγώ ήδη σου απάντησα και με πέρασες στις εξαιρέσεις ως "αρχηγό" της ηθικής... Δεν σου φτάνει η απάντησή μου?
Βγάλε την ταμπέλα από πάνω μου.. "της ηθικής" και ίσως δεις τον λόγο
Όχι μόνη σου τη φόρεσες, μόνη σου και θα την βγάλεις!!!!
quote:
simori :
(Και εγώ σου λέω πως κάποιος άλλος μπορεί να μου πει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες-πως είμαι ανήθικη που τολμάω να σκέφτομαι τον χωρισμό και δεν κάθομαι να υπομένω μέχρι τέλους..ή ό,τι άλλο μπορεί να αντιλαμβάνεται ο καθένας!!)
Ο Χριστιανός θα έχει δίκιο να το πει, εάν δηλώνεις ένθεη και άδικο εάν δηλώνεις άθεη.
quote:
simori :
Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα είναι προσωπικός, πέραν αυτού που λέμε "ηθική" υπάρχουν βαθύτερες έννοιες... η ηθική είναι υποκειμενική ανάλογα που ζει και τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος, υπάρχουν όμως έννοιες που είναι πανανθρώπινες και δεν αλλάζουν, όπως ο σεβασμός στον εαυτό και κατ' επέκταση στον συνάνθρωπο, μιλώντας πάντα για υγιείς ανθρώπους και υγιείς κοινωνίες...όσο είναι αυτό δυνατόν.. Πιστεύω πως κάτω από οποιαδήποτε ταμπέλα, χρειάζεται η σκέψη.. και για τους χριστιανούς και για τους άθεους ή για όποιους άλλους, οι ταμπέλες από μόνες τους κάποια στιγμή καταρρέουν..
Η ηθική δεν είναι υποκειμενική αλλά αντικειμενική. Η λέξη παίρνει διαφορετική χροιά μόνο εάν αλλάξεις Δόγμα και όχι πρόσωπο.
quote:
simori :
Καταρχάς με παρεξήγησες.. εγώ δεν είπα πως η κάθε σου πράξη καθορίζει το ηθικό ποιόν του ανθρώπου, που σίγουρα το καθορίζει όπως και η σκέψη.. ή ο "πειρασμός" εγώ όμως είπα πως οι πράξεις σου σε καθορίζουν "γενικά" και εννοώ με την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος... και ας μην αναφερθούμε στην εχεμύθεια πάλι, μιλάω πολύ πιο σφαιρικά...
Όπως είπα αν κάποιος είναι ευτυχής μέσα σε μία σχέση δεν θα έχει ανάγκη να μπει σε τέτοια διαδικασία, οπότε θα πρέπει να είναι ή δυστυχής ή αδιάφορος ή ανώριμος για να μην νοιάζεται για τυχόν άσχημες συνέπειες, πρώτα από όλα ως προν τον εαυτό λόγω του διχασμού, της προδοσίας στον εαυτό, της απομάκρυνσης από τον σύντροφο, του φόβου πως ίσως αποκαλυφθεί με κάποιο τρόπο, της ίδιας της σκέψης και της ανάμνησης, της ανάγκης επαναπροσδιορισμού της σχέσης με τον σύντροφο και γενικότερα διάφορες εσωτερικές διεργασίες με αντίχτυπο και στον σύντροφο και κατ'επέκταση στην σχέση..
Γιατί να απομακρυνθεί από τον σύντροφο? και γιατί να υπάρχει φόβος? Αν για παράδειγμα έχει μια εφήμερη σχέση με έναν τουρίστα ή τουρίστρια που την άλλη μέρα φεύγει για Δανία! ποιος ο φόβος?
quote:
simori :
Φίλε μου τί να πώ? με το ζόρι βάφτισμα? Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να αποδείξω κάτι.. εσύ με βάφτισες και όχι εγώ....δεν με νοιάζει να σκεφτείς πως είμαι ηθικός ή ανήθικος άνθρωπος.. το ίδιο μου κάνει... εγώ τα ίδια θα πιστεύω και θα σκέφτομαι όπως και να χει...
Εγώ δεν είπα πως είμαι ηθική ούτε και λίγο ηθική .. εγώ είπα πως δεν είμαι ηθικός άνθρωπος
Βγάλε τις ταμπέλες και κοίτα την ουσία.. προσπαθώ να σου πω... !!!"και έχε υπόψιν σου πως ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να με βαφτίζει άλλος πέραν του εαυτού μου..." ειδικά με τόσο παρεξηγημένες έννοιες, όπως η ηθική..
Μάλιστα........... Πως να μπεις στη διαδικασία? Εάν παίζεις με τη φωτιά κάποια στιγμή θα καείς. Την ταμπέλα λοιπόν στη βγάζω με τη δική μου παράκληση να κοιτάς ποιο προσεκτικά τους διαλόγους ειδικά όταν δεν είναι δικοί σου και απλά είσαι παρατηρητής, τότε οφείλεις είτε να κάνεις τοποθέτηση οπότε και θα δεχτείς την κριτική ή να διατυπώσεις ερωτήματα για να λάβεις διευκρινήσεις......
Η ηθική δεν είναι παρεξηγημένη έννοια και για το βάπτισμα.....μόνη σου το επέτυχες...........
quote:
macedon:
Με άλλα λόγια, ο πραγματικά ηθικός άνθρωπος (μ'αυτό που ο ίδιος αλλά και η κοινωνία στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο ορίζει ως ηθική) όχι μόνο βρίσκεται εκτός των θρησκειών αλλά δεν μπορεί καν να υπάρξει μέσα στη θρησκεία, καθώς η τελευταία ευτελίζει την ηθική και την υποβιβάζει στο επίπεδο της σχέσης συμπεριφοράς-τιμωρίας.
Όπως πάντα κάτι πας να πεις αλλά στο τέλος δίνεις μια και τα γκρεμίζεις.....
αφού βαπτίζεις όποιον είναι Χριστιανός και ανήθικο!!!!!!! Αλήθεια συμφωνεία κανείς μαζί του???Αγαπητέ οδοιπόρε τι λες επ' αυτού? ή δεν ανήκουν στα περισσότερα? αλλά στα λιγότερα?
quote:
kostakis :
Ελπίζω, φίλε europaios2, να διακρίνεις επίσης ότι "μη χριστιανός" δε σημαίνει απαραίτητα αντι-χριστιανός ή "χριστιανομάχος" (όπως ονομάζεται στο esoterica...χαχαχα), αλλά απλά ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
Όχι ποτέ δεν είπα!! και ούτε πρόκειται να πω κάτι τέτοιο. Ο Χριστιανομάχος δεν έχει καμία σχέση με τον άθεο ή τον ά-θρησκo. Αυτός έχει την ιδεολογία του η οποία είναι και σεβαστή. Σε τέτοιον θα μετατραπεί όταν ο μόνος του σκοπός είναι όχι η ιδεολογία του αλλά το να βλάψει συκοφαντώντας και εμφανίζοντας ψευδή στοιχεία ή μερικά στοιχεία, τον Χριστιανισμό.
quote:
kostakis :
Παρακάτω βέβαια υποπίπτεις στο ατόπημαeuropaios2:
Παράλληλα είσαι άθεη δεν πιστεύεις πουθενά ούτε σε Θεό ούτε σε Διάβολο?kostakis :
Επιτέλους δεχτείτε ότι η ανθρώπινη ηθική δεν είναι απαραίτητο να συναρτάται με συγκεκριμένα δόγμα. Υπάρχουν ηθικοί άνθρωποι μη θρήσκοι ή και άθεοι, υπάρχουν και ανήθικοι θρήσκοι, όπως ασφαλώς και τα αντίθετα. Νισάφι πια! Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, πρέπει οπωσδήποτε να ειρωνευόμαστε και να περιπαίζουμε την αντίθετη άποψη;
Φίλε PREDATOR, η τοποθέτησή σου ως προς το ερώτημά μου με καλύπτει απόλυτα.
Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά?.........κάντο και θα δεις πόσο άδικος είσαι.......
quote:
kostakis :
φίλε europaios2, αφού υπάρχουν τόσοι και τόσες όμορφες, έτοιμες για αμαρτίες, δε μου στέλνεις και μένα κάνα δύο, που έχω μείνει μόνο και έρημο; μόνο που δε θέλω να είναι πολύ ψηλή, ούτε πολύ ξανθιά...χαχαχαχαχα. Να σαι καλά πάντως και ελπίζω να κατάλαβες το χιούμορ μου.
Το χιούμορ πάντα είναι ευπρόσδεκτο....
quote:
kostakis :
Αν είναι όμως έτσι, γιατί σπεύδετε εσείς να βγάλετε ανήθικους τους άθεους, αντί να αφήσετε την κρίση στον τελικό Κριτή; είστε τόσο σίγουροι ότι π.χ. η simori ή εγώ ή ο elo ή ο χ άθεος δε θα κριθεί τελικά πιο Χριστιανός (ήτοι, πιο ηθικός κατ' εσέ) από εσάς; Δε βρίσκεις αντίφαση εδώ; μην κρίνετε λοιπόν, ίνα μην κριθείτε, άρα μη ζητάς απάντηση στο ερώτημα με την ψηλή, ξανθιά (αμάν αυτές οι ξανθιές) κούκλα ή το δίμετρο, μποντιμπιλνταρά (αυτό είναι δική μου πρόσθεση... ) από τους άθεους. Άσε να ζητήσει την απάντηση ο Κύριος σου.

Που είδες να λέω ότι ο άθεος είναι και ανήθικος???? Να με διαβάζεις ποιο προσεκτικά.............ή που είπα ότι ο Χριστιανός είναι κατ΄ ανάγκη και ηθικός? Εγώ αυτό που έχω τονίσει κατ’ επανάληψη είναι ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!!!
quote:
kostakis :
Πως καταφέρνεις σε ένα post να μου γίνεσαι τη μία τόσο "συμπαθής" και την άλλη τόσο "παρανοϊκός" (πλάκα κάνω, έτσι;), δεν μπορώ να το καταλάβω. +1 για το συγκεκριμένο.
Γιατί δε με διαβάζεις προσεκτικά. -1 για το συγκεκριμένο!!!!
quote:
macedon :
Αυτός που περιγράφεις δεν παρανομεί γιατί φοβάται την τιμωρία του νόμου οπότε όταν αυτή εκλίπει (π.χ. όταν κανείς δεν θα έχει γνώση της παρανομίας του, όπως περιγράφεις), τότε θα παρανομήσει. Αυτός είναι και ο "ηθικός" εντός της θρησκείας, γιατί άν η θρησκεία του θα του πει "μπορεις να σκοτώσεις τον αλλόθρησκο γιατί αυτό αρέσει στο θεό", ή "μπορείς να γκρεμίσεις το ναό του", θα το κάνει. Η σχέση του με την ανηθικότητα/αδικία (όπως και αν ορίζονται αυτές) είναι απλά σχέση πράξης/τιμωρίας και όχι συνείδησης του καλού.
Εξαρτάται ίσως από τη Διδασκαλία της κάθε θρησκείας, ο Χριστός στην προκειμένη περίπτωση για εμάς τους Χριστιανούς δεν είπε πουθενά να σκοτώνεις ή να γκρεμίζεις τους ναούς.
quote:,
macedon :
Το "ου φονεύσεις" εμπίπτει στην ελαστικότητα της ηθικής που προείπα. Ναι μεν απαγορεύεται σαν ηθικός κανόνας, εντούτοις δεν εφαρμόζεται. Και όχι μόνον αυτό. Οι χριστιανοί θεωρούν πως αυτό έχει εφαρμογή μόνον στους ομοθρήσκους ενώ οι υπόλοιποι μπορούν άνετα να εξολοθρευτούν για τη δόξα του θεού τους. Μια βόλτα στα σχετικά θέματα των φανατικών χριστιανών που πραγματεύονται προφητείες και ονειρεύονται αιματοχυσίες παγκόσμιου επιπέδου για τη δόξα του θεού τους, μπορεί να στο επιβεβαιώσει. Και το παράδοξο της "ηθικής" αυτής είναι πως παρόμοιες ενέργειες τις τοποθετούν στο στόμα του θεού τους και θεωρούν όχι μονο πως τέτοιες ενέργειες είναι απόλυτα "ηθικές", αλλά και πως αυτές αποτελούν το θέλημα του θεού τους.
Και από πότε 5-10 άτομα βαπτίζονται αντιπρόσωποι του Χριστιανισμού?
quote:
macedon :
Αρα, ή ο θεός είναι ανήθικος ή οι οπαδοί του (ή και οι δύο).
Άρα.....

quote:
macedon :
Όποτε ο χριστιανισμός αποτέλεσε κρατική θρησκεία (Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Μεσαιωνική Δύση) το "ου φονεύσεις" αντικαταστάθηκε με την ηθική του Μπέρναρντ Γκούι, που έλεγε "ο καλός χριστιανός δεν κάνει διάλογο με τον άπιστο. Του χώνει το ξίφος στην κοιλιά, όσο πιο βαθιά μπορεί". Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε ο φόβος της τιμωρίας (της επίγειας, γιατί την επουράνια κανείς χριστιανός δεν την πιστεύει σοβαρά).
Ο Χριστιανός δεν κρίνεται από τον τίτλο που φέρει αλλά από τις πράξεις του. Το ότι οι αυτοκράτορες δήλωναν Χριστιανοί δε σήμαινε ότι και ήσαν..... Πως είναι δυνατόν να είσαι και αυτοκράτορας και ηθικός?????
quote:
macedon :
Γι'αυτό επαναλαμβάνω πως προσωπική μου πεποίθηση είναι πως πραγματική ηθική δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στις θρησκείες, καθώς η "ηθική" τους εξυπηρετεί πολύ συγκεκριμένες πολιτικές και στόχους.
Είσαι λάθος.......όπως εξυπηρετεί πολιτικές όχι θρησκευτικές ανησυχίες......
quote:
macedon :
Αυτό ακριβώς είπα. Απλά η εσωτερική αυτή ηθική που περιγράφεις δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο πλαίσιο ενός θρησκευτικού δόγματος, καθώς εκεί η "ηθική" είναι πολύ συγκεκριμένη και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς: Από την διατήρηση του πιστού στο κοπάδι μέχρι την εξολόθρευση των αντιπάλων.
Βλέπεις Κostaki πόσο εύκολα ξεχωρίζει ένας Χριστιανομάχος???
quote:
macedon :
Φυσικά δε σημαίνει πως όποιος είναι εκτός δογμάτων ή ελεύθερος θρησκευτικών δεσμών είναι ηθικός εκ προοιμίου.
Ενώ εάν ανήκει σε κάποιο θρησκευτικό Δόγμα είναι εκ προοιμίου ανήθικος!!!!

quote:
kostakis :
Ας γίνω λίγο πιο καυστικός τώρα. Θα ρωτήσω τους ένθεους του forum την ακριβώς αντίθετη ερώτηση : αν κάποιος (για τον οποίο γνωρίζετε ότι κάθε προσφυγή σε θρησκευτικούς όρου αποτελεί υποβιβασμό του συνομιλητή του, δηλαδή θεωρεί τους θρήσκους "πρόβατα", "άνόητους", κλπ. κλπ.) σας αποκαλούσε "πιστό" ή "θρήσκο", θα σας έθιγε; αν η προσφώνηση αυτή προήρχετο από κάποιο, ο οποίος είτε ήταν, είτε δεν ήταν θρήσκος, αλλά σεβόταν τη θρησκευτική επιλογή και το δόγμα του άλλου, θα σας έθιγε; μήπως εντέλει οι χαρακτηρισμοί λαμβάνουν τη χροιά από το υποκείμενο που τους αποδίδει (και τη λογική που διακρίνει το υποκείμενο στον τρόπο σκέψης του) και όχι από αυτούς - καθαυτούς τους ιδίους; Αν κάποιος με αποκαλέσει άθεο, επειδή δεν πιστεύω στο Θεό, θα το θεωρήσω κανονική προσφώνηση, αν κάποιος με αποκαλέσει άθεο ως ανήθικο, καταραμένο, ανίδεο κλπ. κλπ. ασφαλώς θα θιχτώ. Αν γίνει το ίδιο με σας, τι θα κάνατε;
Φίλε trexagireve, σχετικά με την αποδοχή εκ μέρους μου της αντίθετης γνώμης, σου έστειλα προσωπικό μήνυμα. Δεν αποτελεί αντικείμενο του topic, μπορούμε να το συζητήσουμε μεταξύ μας.
Aγαπητέ Κοstaki, δεν έχει ποτέ θιχτεί κάποιος Χριστιανός όταν τον έχουν πει έτσι.........αυτό συμβαίνει όταν τον λένε ηλίθιο, πρόβατο, εγκληματία, ανίδεο, άσχετο, ανιστόρητο, ανήθικο, ξεπερασμένο, αιμοβόρο, αιμοσταγή......κ.ο.κ.
quote:
macedon :
Μα... είναι απλό. Αν πιστεύανε στην επουράνια τιμωρία, θα φρόντιζαν όλοι οι χριστιανοί να ζούνε σύμφωνα με τις επιταγές και τους κανόνες του δόγματός τους. Δηλαδή, όλοι οι χριστιανοί:1. Θα συγχωρούσαν όλους τους εχθρούς τους
2. Θα έδιναν το δεύτερο σπίτι/διαμέρισμα/αυτοκίνητό τους σε κάποιον που δεν έχει.
3. Θα αγαπούσαν αλλήλους
κτλ. κτλ.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κανέναν να ζει έτσι. Εσύ;
Έχεις δει εσύ ότι κανένας Χριστιανός δεν αγαπάει αλλήλους????
Ο Χριστιανός δεν είναι ο Διδάσκαλος για να προβεί στις δωρεές που ανέφερες......... προσπαθούμε στα πλαίσια των ανθρωπίνων αδυναμιών αλλά και δυνατοτήτων να ανταπεξέλθουμε σε πολλά......όχι όμως και σε όλα...... ο Κύριος θα μας κρίνει στο τέλος......
quote:
macedon :
Απεναντίας, θίγομαι αφάνταστα αν κάποιος με φωνάξει "χριστιανό", που το θεωρώ τη μεγαλύτερη ύβρη που μπορεί να μου απευθύνει κανείς.
Λογικός ως Χριστιανομάχος...........τι άλλο να σε έθιγε???

quote:
simori :
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω αλλά ας μην ξεχνάς πως και οι χριστιανοί υπήρξαν θύματα και εννοώ από τον ίδιο τον κλήρο και την εξουσία, που ασκούσανε το μονοπώλιο συμφαίρον μεταξύ όποιας κρατικής μηχανής ή βασιλείας και της θρησκείας ..
Πέρα από τις γενικεύσεις πέρασε σε ειδικεύσεις......
quote:
simori :
Ο σκοπός ήταν και είναι η χειραγώγηση του λαού, γιατί ο απλός χριστιανός να εξαιρείται? Στην βάση της πυραμίδας υπήρξε πάντα... ο απλός χριστιανός πίστευε όπως πιστεύει και σήμερα, αυτό άλλωστε ήταν και η νίκη της όλης μηχανευόμενης διαδικασίας, μέσα στα χρόνια που διανύθηκαν...
Αν δεν υπήρχε ο απλός πιστός χριστιανός, θρησκόληπτος ή όχι, χριστιανισμός δεν θα υπήρξε ποτέ...ούτε και ποτέ καμιά θρησκεία..
Μπα εμάς τους "ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΟΥΣ" όπως λες μας ρώτησες? η απαντάς και για λογαριασμό μας??

quote:
Οδοιπόρος Μία εκκλησία που απαρτίζονταν και απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν κάνει φριχτά εγκλήματα στο όνομα του Θεού και στο σύνολό της είναι πολύ πιο αμαρτωλή από το ποίμνιό της.
Δηλαδή μιλάμε για μια συμμορία!!!!!!! Σωστά? Για πέρνα τώρα στο παρασύνθημα............. φέρε μου παραδείγματα που βεβαιώνουν τη γενίκευση που μας παρουσιάζεις.........αλλιώς θα είσαι συκοφάντης......

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Dying_Incubus :
Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι διαφωνώ κάθετα με το παράδειγμα του europaios2 για τον άθεο και τον ένθεο που μπορεί να μοιχεύσει κατά την διάρκεια του γάμου του.
Στην Ελλάδα λοιπόν τα διαζύγια και σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να είναι και σε ποσοστό περίπου 50% των ζευγαριών που παντρεύονται.
Από τις βασικότερες αιτίες είναι κι η απιστία του/τησ συζύγου.
Με το σκεπτικό λοιπόν του europaios2 καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι είτε άθεοι είτε μη Χριστιανοί για να μοιχεύουν...
Eίτε απλά φίλοι του Χριστιανισμού γιατί το να είσαι πραγματικά Χριστιανός είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ούτε εγώ είμαι γνήσιος Χριστιανός!!! φίλος του Χριστιανισμού είμαι. Για να γίνω γνήσιος Χριστιανός χρειάζομαι πολλά καρβέλια ακόμη........
Οπότε λάθος συμπέρασμα.....

quote:
trexagireve:
Κι αυτό το λέω εσκεμμένα, διότι σήμερα π.χ.είναι της
μόδας το να απατήσει ένας έγγαμος/η το σύντροφο του.
Δεκάδες σήριαλ, ταινίες, τόλκ σώου, κλπ, αναφέρονται
κάθε μέρα σε αυτά... Κι αν ένας έχει πίστη, αγαπάει
το ταίρι του και δεν μπορεί να είναι ανακόλουθος
των θέσεων του, τότε λέγεται χαζός, γραφικός,κορόιδο,
κλπ...
Αυτο το πράγμα έχει να κάνει με συγκεκριμένες κατευθυντήριες
γραμμές που δίνονται ώστε να διαβρωθεί η οικογένεια,
μετά την θρησκεία, έτσι ώστε οιάνθρωποι να είναι
απομονωμένοι και εύκολοι στη χειραγώγηση...
Πολύ σωστά!!!!!!!!!!!!
quote:
PREDATOR
Eγω παντως δεν βλεπω ενας πιστος να εχει "ηθικους" φραγμους στο να διαπραξει ενα εγκλημα, φυσικο ή "συναισθηματικο"...Ακομα και πολλοι ιερωμενοι, υπο την σκια της "θεσης" τους, κανουν σοβαρα εγκληματα...
Οποτε δεν ισχυει σχεδον παντα αυτο που θελουμε να πιστευουμε... οτι εχουμε "φραγμους" και "μη-" εμεις που πιστευουμε
Σωστά το να δηλώνει κάποιος Χριστιανός αυτό δεν είναι πανάκεια..........οι πράξεις το δείχνουν όχι τα λόγια!!! ή τα ράσα!!
quote:
PREDATOR:
για την διαβρωση της θρησκειας ποιος φταιει? φυσικα, πρωτα οι πρεσβευτες της! Ο απλος λαος, πρεπει να εχει καθοδηγητες ΣΩΣΤΟΥΣ, και οχι "ανηθικους" και "ξεμωραμενους"...
Γιατί γενικεύεις?????
quote:
PREDATOR:
δεν ξερω αν καταλαβες ή δεν σου εχω δωσει το στιγμα να καταλαβεις, αλλα δεν κατακρινω ολους τους ιερωμενους...Απλα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπαρχουν αυτοι οι ΚΑΚΟΙ ανθρωποι, που "λερωνουν" τα Αγια για τα οποια υποτιθεται "εγκαταλειπουν" τα "εγκοσμια" για μια λιτη και γεματη ιεροσυνη ζωη!
Ο trexagireve, μια χαρά κατάλαβε όπως και εσύ.........γι' αυτό και το διόρθωσες..........

quote:
Eίτε απλά φίλοι του Χριστιανισμού γιατί το να είσαι πραγματικά Χριστιανός είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ούτε εγώ είμαι γνήσιος Χριστιανός!!! φίλος του Χριστιανισμού είμαι. Για να γίνω γνήσιος Χριστιανός χρειάζομαι πολλά καρβέλια ακόμη........
Οπότε λάθος συμπέρασμα.....
Καθόλου λάθος συμπέρασμα, φίλε μου!
Οπότε στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο ποσοστό φίλων του Χριστιανισμού κι όχι Χριστιανών.
Το αναφέρω διότι τελευταία ακούω πολλά άτομα για 98%, για 99% των Χριστιανών στο Ελληνικό Κράτος κι απορώ που βρέθηκε ένα τέτοιο ποσοστό. ![]()
quote:
Εδώ ρε παιδιά θέτετε θέμα ηθικής και όχι
πίστης. Το λέω αυτό παρά το ότι συμφωνώ με τον
Ευρωπαίος2 ότι ο χριστιανός έχει περισσότερες άμυνες
ενάντια σε ανήθικα πράγματα , από έναν άθεο, που
δέχεται του κανονες του σήμερα....
Αγαπητέ, ας μην σκεφτόμαστε απόλυτα.
Γιατί αν γίνουμε απόλυτοι κι άτεγκτοι θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι και πολλά διαζύγια υπάρχουν στην χώρα μας, πολλοί άνθρωποι είναι στις φυλακές για διάφορα εγκλήματα οπότε οι άμυνες που έχει ο καθένας είναι θέμα που έχει πολύ μικρή σχέση με την θρησκεία.
Οπότε είτε οι Χριστιανοί έχουν λιγότερες άμυνες ή είναι τελικά πάρα πολλοί οι άθεοι ή έστω οι μη Χριστιανοί... ![]()
quote:
Αυτο το πράγμα έχει να κάνει με συγκεκριμένες κατευθυντήριες
γραμμές που δίνονται ώστε να διαβρωθεί η οικογένεια,
μετά την θρησκεία, έτσι ώστε οιάνθρωποι να είναι
απομονωμένοι και εύκολοι στη χειραγώγηση...
Αυτά τα σενάρια φίλε D I πως τα βλέπεις; Δεν έχεις ακούσει
ποτέ ξανά τέτοια,ε;
Χμμμ!
Διακρίνω μια υφέρπουσα επιθετικότητα ή κάνω λάθος;
Φίλε μου, απόψεις καταθέτουμε και δεν είναι τίποτα το τρομερό το να έχουμε διαφορετικές απόψεις, σωστά;
Ως άνθρωπος δεν ελκύομαι από σενάρια συνωμοσίας κι ούτε προσπαθώ να βλέπω συνωμοσίες σε πολλές καταστάσεις γύρω μου.
Εάν το κάνω είναι πολύ πιθανόν να βλέπω κι εκεί που δεν υπάρχουν ή να γίνω ένας Δον Κιχώτης χωρίς λόγο... ![]()

In anticipation of my resurrection...
καχύποπτος μαζί μου.... Με στεναχωρείς, λίγο...
χιούμορ έκανα, σε πείραζα δλδ, αλλά στη ρίμα του λόγου
και με οικεία διαθέση...
Όπως και νάχει, η ερώτηση αφορά στο αν βλέπεις να επηρεάζουν
άλλα συμφέροντα, την πορεία του κόσμου, με οφέλη των αοράτων
ενάντια στην ανθρωπότητα, σε βαθμό προδοσίας...
Όσο για το απόλυτο φίλε μου , κατι είναι ή άσπρο ή μαύρο
δεν υπάρχει γκρί... υπάρχει όμως, διαβάθμιση άσπρου και
μαύρου...Ο άνθρωπος έρχεται στη γή για να βελτιωθεί, αυτό
δεν μπορεί να αλλοιωθεί, χωρίς συνέπειες...
Φυσικά καταλαβαίνεις τη διαφορά του ευφάνταστου,με τον
ερευνητή. Γιατί για μένα,ερευνώντας την αλήθεια, υπάρχουν
πάντα οι υπερβάλλοντες, οι διαστρεβλωτές και οι ημιμαθείς
που δεν προσεγγιζουν την αλήθεια και δημιουργούν χάος, αλλά
πρέπει κάποια στιγμή να έχει κι ο αληθινά ανήσυχος άνθρωπος
να σκεφτεί ΄μονος του, από αγάπη για τη γνώση, από πραγματική
διάθεση γνώσεων που αφορούν σε πνευματικά πεδία.
Τα πράγματα φίλε μου, πάνε στα άκρα, άσπρο ή μαύρο, πάνε οι
ευκαιρίες του γκρί.. Τα πράγματα είναι πολύ μετέωρα....
Η αληθινή θρησκεία και οι υπόλοιπες, βάλλονται από τη νέα
παγκόσμια υλιστική θρησκεία, ένα μείγμα θρησκειών και υλισμού,
ώστε να γίνει ένα παγκόσμιο κρατος, με έναν μόνο ηγέτη που θα
παίζει τον ρόλο του θεού.. Πολλοί άθεοι θα καλυφτούν τότε
από θρησκευτικής πλευράς, αλλά θα είναι η απάτη το αιώνα....
quote:
Δηλαδή μιλάμε για μια συμμορία!!!!!!! Σωστά? Για πέρνα τώρα στο παρασύνθημα............. φέρε μου παραδείγματα που βεβαιώνουν τη γενίκευση που μας παρουσιάζεις.........αλλιώς θα είσαι συκοφάντης......
Συμμορία είναι ένας σωστός χαρακτηρισμός για την εκκλησία, έχεις δίκιο.. Παραδείγματα της εκκλησίας που στο όνομα του Θεού έχει κάνει τα άνομα έχεις τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση, τα συγχωροχάρτια - νομίζω αυτά φτάνουν (μιλάω γενικά για την εκκλησία, όχι για την ορθόδοξη αποκλειστικά). Για πρόσφατες 'αμαρτίες' της 'δικιάς' μας εκκλησίας έχουμε 'ροζ' σκάνδαλα, 'τακιμιάσματα' με δικαστές (από τα γνωστά) και το πατροπαράδοτο 'πέσιμο' στις θεούσες γριούλες να γράψουν το σπιτάκι τους/κτηματάκι τους για να 'πάνε' στον παράδεισο - ας είναι καλά το παπαδαριό που φροντίζει για την σωτηρία των ψυχών του ποίμνιού της...
Έχουνε πάρει σβάρνα οι Αρχιεπίσκοποι και ο Πάπας και ζητάνε συγγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους παπάδες, σαν δε ντρεπόμαστε λέω γω - η υποκρισία πάει σύννεφο και μου λες ότι είμαι συκοφάντης? Ξύπνα, ώρα για ύπνο europaios2..
"Any fool can know. The point is to understand."
Albert Einstein
quote:
Οδοιπόρος:
Συμμορία είναι ένας σωστός χαρακτηρισμός για την εκκλησία, έχεις δίκιο.. Παραδείγματα της εκκλησίας που στο όνομα του Θεού έχει κάνει τα άνομα έχεις τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση, τα συγχωροχάρτια - νομίζω αυτά φτάνουν (μιλάω γενικά για την εκκλησία, όχι για την ορθόδοξη αποκλειστικά). Για πρόσφατες 'αμαρτίες' της 'δικιάς' μας εκκλησίας έχουμε 'ροζ' σκάνδαλα, 'τακιμιάσματα' με δικαστές (από τα γνωστά) και το πατροπαράδοτο 'πέσιμο' στις θεούσες γριούλες να γράψουν το σπιτάκι τους/κτηματάκι τους για να 'πάνε' στον παράδεισο - ας είναι καλά το παπαδαριό που φροντίζει για την σωτηρία των ψυχών του ποίμνιού της...
Έχουνε πάρει σβάρνα οι Αρχιεπίσκοποι και ο Πάπας και ζητάνε συγγνώμη για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών από τους παπάδες, σαν δε ντρεπόμαστε λέω γω - η υποκρισία πάει σύννεφο και μου λες ότι είμαι συκοφάντης? Ξύπνα, ώρα για ύπνο europaios2..
Ώρα για ύπνο σίγουρα είναι!! όχί όμως για συκοφαντίες. Τι δουλεία έχει η Εκκλησία μας με τις Σταυροφορίες, την Ιερά εξέταση και τα συγχωροχάρτια?
Εμένα με απασχολεί δική μου η Εκκλησία το γενικά δε με δεσμεύει, εσύ γιατί το επικαλείσαι?
Αυτά που αναφέρεις είναι η μειοψηφία. Στον αντίποδα υπάρχουν ταμεία για ορφανά, για προικοδότηση, για ελεημοσύνη, για γηροκομεία, για ανθρωπιστικές αποστολές, για την ενίσχυση των πολύτεκνων Ελλήνων στη Θράκη για τον ΟΚΑΝΑ, για ιδρύματα με παιδάκια που πάσχουν από νοητική στέρηση κ.ο.κ.
Το να γενικεύεις είναι δείγμα μικροψυχίας, το να μου λες ξύπνα είναι δείγμα αδυναμίας.......
Ο πάπας και ο κάθε αρχιεπίσκοπος όποτε σφάλλουν άλλοι ιερείς εισπράττουν την ευθύνη, όποτε πράττουν αξιόλογες πράξεις θα πρέπει να
εισπράττουν τα εύσημα.........εσύ έχεις δώσει ποτέ σου εύσημα στην Εκκλησία?

Edited by - europaios2 on 18/08/2008 23:58:48