ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησους Χριστος: Ελληνας η Εβραιος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησους Χριστος: Ελληνας η Εβραιος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Υποχθονιος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
12/05/2004, 01:03:36
dimitris2,

ας εκκινήσουμε φίλτατε από το τέλος της τοποθέτησης σου, μιας και εκεί βρίσκονται οι περισσότερες αυθαίρετες εκτιμήσεις.

ΠΟΙΟΣ σου είπε πως ο Ιησούς 12 χρονών διόρθωνε τους γραμματείς του νόμου? ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ? Από πού εξάγεις δηλαδή ετούτο το συμπέρασμα? Από τα όσα σου έχει μεταφέρει το ιερατείο του δόγματος (απολύτως αναμενόμενο δηλαδή) ή από ενδεχόμενη έρευνα?

Να υποθέσω πως συμβαίνει το πρώτο?

Για να δούμε λοιπόν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ λέει το επίμαχο εδάφιο: «…εν τω ιερώ καθεζόμενον εν μέσω των διδασκάλων και ακούοντα και επερωτώντα αυτούς. Εξίσταντο δε πάντες οι ακούοντες αυτού επί τη συνέσει και ταις αποκρίσεσιν αυτού» (Κατά Λουκάν 2.46-47)

Ο συγγραφέας του κειμένου ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ φίλτατε: μας πληροφορεί ότι ο μικρός Ιησούς ρωτάει τους νομοδιδασκάλους, αυτοί του απαντάνε και εκείνος τους ακούει. Με την σειρά του έπειτα του θέτουνε ερωτήσεις και εκείνος απαντά με έξυπνο τρόπο. Το ότι τάχα…«διόρθωνε τους νομοδιδασκάλους» ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΓΝΩΣΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?

Για να μην τρελαθούμε εντελώς δηλαδή.

Πρόκειται, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, για μία συνηθισμένη σκηνή ρουτίνας, μία σκηνή κατηχητισμού του ιουδαϊσμού. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Και για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς: σύμφωνα με τον ιουδαϊκό νόμο, η ενηλικίωση των ανδρών γίνεται στα δεκατρία τους χρόνια (σημ: αφού έκλειναν δηλαδή τα 12 χρόνια). Από την στιγμή της ενηλικίωσης αρχίζουνε οι υποχρεώσεις καθώς και τα δικαιώματα έναντι του νόμου. Μπορεί πχ να παντρευτεί κάποιος, να συνάπτει συμφωνίες και συμβόλαια στο όνομα του κτλ.
Επίσης είναι πλέον υποχρεωμένος να εκτελεί όλα τα θρησκευτικά του καθήκοντα, καθώς και έχει το δικαίωμα να διαβάζει την Πεντάτευχο.

Η σκηνή που μας παραδίδεται μέσω του Λουκά λοιπόν, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ, ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΜΠΑΡ ΜΙΤΣΒΑ. Και δεδομένου ότι ο μικρός Ιησούς ήτανε πλέον στην κατάλληλη ηλικία, απλά εκτέλεσε τα ιερά του καθήκοντα, σαν εβραίος που ήτανε, έναντι του εβραϊκού νόμου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο!

Επρόκειτο (μπάρ μιτσβά) για ένα είδος εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον ήταν ικανός κάποιος να επωμιστεί τις νέες του υποχρεώσεις και ευθύνες απέναντι στο θρησκευτικό νόμο, ως υπεύθυνος πολίτης του Ισραήλ. Λογικό, και για γενεές ολάκερες σύνηθες.

Βέβαια, οι τυφλωμένοι από τα λόγια των παπάδων και μοναχών χριστιανοί δεν σκέφτηκαν ποτέ τους κάτι σχετικό αλλά ούτε και ερεύνησαν. Διότι, πώς είναι δυνατόν να φανταστούμε όλους αυτούς τους αφιερωμένους στην μελέτη της Τορά και του Ταλμούθ καθηγητές (επίσης μυημένοι και στην μυστική γνώση της Κάββαλα) να κατεβαίνουν στο επίπεδο ενός κατηχούμενου και να παίρνουν……………μαθήματα?

Έτσι λοιπόν βλέπουμε πώς μία διαδικασία που ήτανε γνωστή σε όλους τους μικρούς εβραίους και δεν ήτανε τίποτα περισσότερο από απλές τυπικές εξετάσεις της θρησκευτικής ενηλικίωσης, κάποιοι την ονόμασαν με μπόλικη δόση φαντασμαγορίας «ο Ιησούς διδάσκων δωδεκαετής εις τον Ναόν»!

Λοιπόν, μήπως θα’θελες να μας εξηγήσεις βάση ποιών πηγών υποστηρίζεις τα όσα μας γράφεις? Θα είναι ενδιαφέρον φαντάζομαι.

Παρακάτω μας λες πως «Δε διεκδίκησε τη μοναδικότητα του απολύτου γιατί είναι το μοναδικό απόλυτο.» Μάλιστα.

Για να δούμε φίλτατε Δημήτρη όμως τι μας λέει η Πεντάτευχος, η ρίζα του χριστιανισμού, αλλά και τι λέει σχετικά ο ίδιος ο Ιησούς.

Ο Γιαχβέ επικοινωνούσε με τους δούλους του Ισραηλίτες μέσω ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΤΟΥ. Κάθε προφήτης ήταν εκλεκτός του άνθρωπος, ήταν κατά την εβραϊκή έκφραση Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που τον επισκέπτονταν στα ενύπνια του (Αριθμοί ΙΒ’,6 και Ψαλμοί Η’, 4) και του ανέθετε να μεταφέρει στον περιούσιο Λαό του τους λόγους του, τις αποφάσεις του και τις εντολές του (Ιεζεκιήλ Γ’ , 4).

Με την έννοια αυτή χρησιμοποιείται πολλές φορές στα βιβλία της Πεντατεύχου (Π.Διαθήκης) η φράση «Γιος του ανθρώπου». Μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ» ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ και τον προφήτη Δανιήλ (Δανιήλ Η’, 17).

Ο Ναζωραίος Ιησούς (υπ’οψιν ότι το όνομα αυτό δηλώνει ΙΔΙΟΤΗΤΑ και ΟΧΙ καταγωγή!) αυτοαποκαλούνταν, όπως είναι γνωστό, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Γεγονός που φανερώνει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Ποιου άραγε??)

Άνθρωποι του θεού ήταν όμως φίλτατε ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΗΡΑΙΟΙ! Για να πούμε όμως λίγα λόγια για το θέμα: ο θεσμός του Ναζηραίου καθιερώθηκε με ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ. Κάθε άνδρας ή γυναίκα μπορούσε να κάνει ευχή Ναζηραίου, για να αφιερωθεί στο Γιαχβέ για κάποιο διάστημα ή και για ολόκληρη τη ζωή του.
Κατά την διάρκεια της αφιέρωσης τους απαγορευόταν στους Ναζηραίους να πίνουν οινοπνευματώδη ποτά, και γενικά να πίνουν ή να τρώνε οτιδήποτε προέρχεται από αμπέλι, από τον φλοιό μέχρι και τον πυρήνα του καρπού. Απαγορευόταν επίσης να κόβουνε τα μαλλιά τους ή να ξυρίζονται (επίσης, Αριθμοί κεφ. ΣΤ’).

Παραφράζοντας και αλλοιώνοντας τα ιουδαϊκά ιερά κείμενα οι μετέπειτα Χριστιανοί (που είχανε ΑΓΝΟΙΑ των εβραϊκών παραδόσεων), ερμήνευσαν την παρουσία του Ιησού ως τον ερχομό του Μεσσία (Messiah). Τον αναμενόμενο αυτό Σωτήρα και αιώνιο Βασιλιά του Ισραήλ, ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου «Δανιήλ» (γράφτηκε περ.τον 2ο αιώνα πχ) τον ονομάζει Messiah, τίτλος που στα ελληνικά έχει αποδοθεί με την λέξη «Χριστός» (Δανιήλ Θ, 25 & 26).

Οι Χριστιανοί λοιπόν, πιστεύουν ότι ο «Χριστός» του Δανιήλ γεννήθηκε στο πρόσωπο του Ναζωραίου Ιησού. Πλην όμως, αν και επικαλούνται ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ την Πεντάτευχο, οι προβλέψεις των προφητών Ησαϊα και Μιχαϊα για την κατάργηση των φονικών όπλων και το σταμάτημα των πολέμων, δεν έχουνε πραγματοποιηθεί ακόμη. Αν και έχουνε περάσει δύο χιλιάδες χρόνια μετά την γέννηση του………………………………………

Αυτά τα λίγα προς το παρόν περί του ποιος και εάν υπήρξε το μοναδικό απόλυτο αγαπητέ.

Θέλοντας να αποφύγω να κουράσω θα επανέλθω στα υπόλοιπα αργότερα, αλλά φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι πως εάν θέλεις να πείσεις θα πρέπει να έχεις λίγο πιο καλοδουλεμένα επιχειρήματα.

12/05/2004, 01:11:48
quote:
Εάν ο θεός που έπλασε τον πλανήτη είναι κι αυτός γεννημένος και μεταβλητός, τότε δεν θα είναι θεός, και πάμε αναγκαστικά προς τα πίσω, σ αυτόν που τον δημιούργησε που πρέπει να είναι αμετάβλητος , άχρονος, και άυλος ακίνητος για μην επιδέχεται μεταβολή και φθορά.

Η όποια δημιουργία από μόνη της είναι χρονικό σημείο για τον δημιουργό. Άρα το άχρονος πάει περίπατο.
Επίσης η όποια δημιουργία προϋποθέτει κάποια μεταβολή και κάποια κίνηση από το δημιουργό. Άρα και τα αμετάβλητος-ακίνητος πάνε περίπατο.
Τα δημιουργήματα του εφ' όσον είναι φθαρτά, το ίδιο φθαρτός πρέπει να είναι και ο δημιουργός γιατί μετέχει του φθαρτού κόσμου. Άρα και το άφθαρτος πάει περίπατο.
Μένει το άυλος. Αν εννοείς τους φυσικούς νόμους στη θεωρητική τους υπόσταση θα συμφωνήσω μαζί σου Dimitris2. Αλλά οι φυσικοί νόμοι είναι πάρα πολλοί. Δεν είναι ένας και όπωσδήποτε ούτε Έλληνας ούτε Εβραίος.

Φιλικά

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

asofΝέο Μέλος
12/05/2004, 01:40:49
Αγαπητοί Schwabe και dikitris 2, με ενδιαφέρον παρακολούθώ την ανταλλαγή απόψεών σας. Ομολογώ ότι μου τράβηξαν την προσοχή. Ποιος μπορεί όμως αγαπητέ Schwabe να μας πείσει για τη μία ή την άλλη άποψη; Με προσοχή σε παρακολουθώ να αμφισβητείς την ύπαρξη και τη γενικότερη εικόνα του Χριστού. Εγώ (όπως και κανένας άλλος φαντάζομαι) δεν μπορούν να αποδείξουν σε κανέναν ότι ο Χριστός υπήρξε ιστορικά ή ότι έκανε αυτά που αναφέρονται ότι έκανε. Από την άλλη, γιατί θα πρέπει να έχουμε την ανάγκη να το αποδείξουμε και να το ψάξουμε τόσο όσο να πλησιάσουμε τις απαντήσεις; Οι πιστεύοντες λοιπόν το αντίθετο , μπορούν να αποδείξουν ότι ο Χριστός δεν υπήρξε; Έχουν τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για να το κάνουν αυτό; Ή μήπως η ανάγκη τους για να πιστέψει ο άνθρωπος σε κάτι λιγότερο ευάλωτο τους κάνει να προσπαθούν; Δεν θέλω να περάσω καμία άποψη. Ειλικρινά. Απλά αναρωτιέμαι...

12/05/2004, 10:09:17
asof,

αυτό που προσπαθώ να αναδείξω φίλτατε είναι ακριβώς η ΑΝΑΓΚΗ του κόσμου, πάντοτε βέβαια και σε σχέση με το πολιτιστικό επίπεδο της εκάστοτε κοινωνίας και εποχής, να υπάρξει για αυτόν ένας «Χριστός». Ο Χριστός του Ευαγγελισμού είναι ο «Χριστός» που χρειάστηκε ώστε να πληροί τα κριτήρια μιας οικουμενικής θρησκείας-συστήματος εξουσίας. Είναι ευκολότερο να έχεις εκκλησιές για τον λαό παρά αστυνομικά τμήματα.

Κατά τα άλλα, και πέρα από ελάχιστες ιστορικές (αμφισβητούμενες) αναφορές, δεν υπάρχει κάποια ενιαία ιστορική περιγραφή της ζωής του Χριστού. Ακόμα και η ημερομηνία γεννήσεώς του, δεν είναι γνωστή, παρότι ακριβώς αυτό το έτος γεννήσεως έχει καθοριστεί ως η αρχή της σύγχρονης χρονομετρήσεως. Το έτος γεννήσεως του Χριστού εκτιμάται ότι βρίσκεται.μεταξύ τού 4 και του 1 π.Χ.

Η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γεννήσεως δεν έχει σχέση με το Χριστό, αλλά ταυτίζεται με την ημέρα γεννήσεως προχριστιανικών θεϊκών μορφών ( Μίθρας) και με ρωμαϊκές εορταστικές εκδηλώσεις (βλέπε κείμενα στο Internet). Στη χριστιανική Ρώμη καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως εορτή τής γεννήσεως το έτος 354, στην Κωσνταντινούπολη το 379 και στην Αντιόχεια το 388.

Οι δε αντιφάσεις με την Π.Δ. (πάνω στην οποία στηρίζεται συνάμα η Κ.Δ.) είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, αλλά και οι γενικότερες διδαχές είναι εξόχως αμφισβητούμενες.

Για τα χρόνια από τη γέννηση μέχρι τη δημόσια εμφάνιση του Ιησού, η οποία τοποθετείται σύμφωνα με αναφορές στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο περί τα έτη 28-29, δεν υπάρχουν επίσης ιστορικά στοιχεία. Αντίθετα, ιστορικές αναφορές υπάρχουν για τη σταύρωση τού Χριστού κατά τα χρόνια που ήταν διοικητής ο Πόντιος Πιλάτος (26-36). Η θανάτωση στο σταυρό επιβαλόταν κατά το ρωμαϊκό ποινικό δίκαιο για πολιτικά εγκλήματα σε μη Ρωμαίους πολίτες. Η σταύρωση εκτιμάται ότι εκτελέστηκε στα έτη μεταξύ 29 και 31.

Aπό τα ίδια τα Ευαγγέλια δεν προκύπτει ότι ο Χριστός είχε με τη διδασκαλία του ως στόχο την ίδρυση μιας νέας θρησκείας! Αντίθετα, οι ευαγγελικές περιγραφές (Ματθαίος) δείχνουν μια συμπεριφορά και ομιλία πιστού Ιουδαίου ο οποίος απλά καυτηριάζει την Α ερμηνεία και αναδεικνύει την Β: «... ούκ ήλθον καταλύσαι (τον νόμον και τους προφήτας), αλλά πληρώσαι».
Επίσης, εάν προσέξει κανείς λίγο καλύτερα τα κείμενα θα διαπιστώσει πως μέσα απο τα ίδια τα λόγια του προκύπτει πως αυτοπροσδιορίζεται ως ΠΡΟΦΗΤΗΣ και όχι "Θεός" αλλά ούτε και κανένας "ενσαρκωμένος Θεάνθρωπος".

Η εκτροπή των εξελίξεων προς μία νέα θρησκεία, αφενός με στοιχεία από την εβραϊκή θρησκεία, από το ελληνικό δωδεκάθεο και από διάφορες ειδωλολατρικές θρησκείες στο χώρο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και της εκείθεν ανατολής (Μίθρας, Αττις), αφετέρου με απλοϊκά και περιεκτικά μηνύματα (αγαπάτε αλλήλους κτλ.), φαίνεται ξεκάθαρα πως καττασκευάστηκε απο τον Απόστολο Παύλο, διάφορους οπαδούς και από μαθητές της μετέπειτα οργάνωσης- σε αντιπαράθεση με τον Απόστολο Πέτρο - οι οποίοι με τη δράση και το κήρυγμά τους ανύψωσαν το Χριστό ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ στη θέση τού ιδρυτή και ηγέτη.

Η διδασκαλία του Χριστού και των Αποστόλων που κωδικοποιήθηκε στην «Καινή Διαθήκη», αναγνωρίστηκε ως επίσημη κρατική θρησκεία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία από τον Κωνσταντίνο και επεβλήθη δια της βιας ως μοναδική από τον Θεοδόσιο.

Ο χριστιανισμός αποτελεί το τέκνο της σύγκρουσης μεταξύ του ελληνικού ορθολογικού ανθρωποκεντρισμού και του ανατολικού μεταφυσικού μυστικισμού. Ο μεταφυσικός μυστικισμός, έκδηλος στο μονοθεϊστικό χαρακτήρα, επικράτησε, με αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να χρειασθεί να φθάσει στον Kαρτέσιο για να ανακαλύψει εκ νέου, ό,τι είχε ήδη τεκμηριωθεί από την εποχή της ελληνικής αρχαιότητας ...

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την άποψη που έχω για το θέμα.

Να'σαι καλά.

dimitris2Μέλος
12/05/2004, 23:16:13
Schwabe,
Ευχαριστούμε για την κατήχηση υπέρ της αρχαίας θρησκείας
Αλλά δε θα πάρουμε.
Να σου θυμίσω ότι η στοά στα πρώτα χρόνια της ρωμαικης αυτοκρατορίας είχε πέσει σε μαρασμό η θρησκεία, οι ναοί είχαν συληθεί απ τους ίδιους ειδωλολάτρες, οι ελάχιστες ιέρειες βαράγαν μύγες.
Οι επιθέσεις εναντίον κάποιας θρησκείας δεν αναβιώνουν κάποια άλλη.
Το έχει δείξει η ιστορία, το λέει η λογική. Μάταιος ο αγώνας σου εναντίον του χριστιανισμού για αναβίωση της θρησκείας σου.
Θα μου πεις, τι με νοιάζει η αρχαία θρησκεία , εγώ απλά βάλλω εναντίον του χριστιανισμού.
Νομίζω ότι εκεί κοντεύει να καταντήσει ο νεοπαγανισμός. Γιατί? Ο ένας λόγος είναι η επήρεια του καπιταλισμού, ο άλλος,...τον καταλαβαίνεις.
Βοήθειά σου , αλλά με τη μέθοδο που ακολουθείς νομίζω ότι τζάμπα καταναλώνεσαι.
Ποιά μέθοδο?
Αυτό φαίνεται απ τα διάφορα φόρουμ, που καταναλώνονται πολλά μεγαμπαιτ δίσκων με χίλια δύο θέματα σε κάθε τόπικ που θυμίζει γύφτικο παζάρι, ελάτε να πάρετε απ όλα έχουμε και το μόνο που δε φαίνεται είναι κάτι σοβαρό, επιστημονικό , θεολογικό.
Παρουσιάζουμε θεωρίες , φιλοσόφους ,ιστορικούς, όλα τα έχουμε συμφέρει, αγοράστε.
Παραπάνω μας έβαλες στον πάγκο, 40 ονόματα «αξιόλογων ιστορικών» όπως έγραψες, και σου απέδειξα ότι οι 22 δεν ήταν κάν ιστορικοί, ή έγραψαν την ιστορία ενός γεγονότος και όχι την παγκόσμια. Δηλαδή ακόμα και ρολόια μαιμούδες πουλάτε προκειμένου να αναβιώσεις την παλαιά θρησκεία. Αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν κόπτεσαι απ ότι έχω καταλάβει για την αρχαία δόξα αλλά για να βάλλεις εναντίον του χριστιανισμού. Γιατί και σε άλλο τόπικ του ίδιου φόρουμ αναιρείς όλους τους αρχαίους φιλοσόφους, πυθαγορικούς, πλάτωνα , αριστοτέλη κλπ, και δέχεσαι μόνο τον Ηράκλειτο. Φυσικά, γιατί ο Ηράκλειτος δεν έγραψε δεκάδες βιβλία όπως ο πλάτων, παρά είπε λίγα αποφθέγματα, που τα αναφέρουν συνήθως αντίπαλοί του, κι αυτά όλα με ασάφεια γι αυτό και ο Ηράκλειτος ονομάστηκε «σκοτεινός». Παίρνουμε δηλαδή τα λίγα κομμάτια του Ηράκλειτου , τα μεταφράζουμε όπως θέλουμε, π.χ.
Έλεγε ο Ηράκλειτος «πατήρ πάντων ο πόλεμος» , το διασκευάζουμε εμείς , «πατήρ πάντων ο πόλεμος ...αντιθέτων» πουλάμε και μούρη έτσι ότι αναλύσαμε και τον Ηράκλειτο, τη στιγμή που υπήρχαν συνεχιστές Ηρακλείτειοι και δεν δίνουν αυτή την ανάλυση και τα έχουμε και καλά με τους ειρηνηνιστές. Γιατί άντε πέσε σε ειρηνιστή «πατήρ πάντων ο πόλεμος», ή «δία ρίξε τους κεραυνούς» όπως γράφει άλλος πιο θρησκευτικός σε τούτο το φόρουμ.
Ευτυχώς ο φίλος Schwabe αποφεύγει να βρίζει τις θρησκείες και τα πιστεύω των άλλων προκειμένου να αναβιώσει τη δική του, όπως γίνεται σε άλλα φόρουμς.

Φιλικά
Dimitris 2

exotericaΜέλος
13/05/2004, 08:25:37
Ολοι κινούμαστε γύρω απο το ερωτημα: Ειναι ο Χριστός αληθινός? Γιατί άραγε?
Επειδή με αυτό το πρόσωπο συμβάινει κατι το διαφορετικό. Αυτοι που Τον πιστευουν αποδεικνύουν με την ζωή τους, οτι ο Χριστός αναστήθηκε και δεν ειναι μόνο ιστορικό πρόσωπο, αλλά ζωη. Ειναι Αυτό το οποίο ομορφαίνει την αθλια καταστασή μας.

13/05/2004, 10:57:46
dimitris2,

φίλτατε θα μου κάνεις μια χάρη εάν θέλεις να παραμείνει ο διάλογος σε κάποιο επίπεδο: θα σχολιάζεις όσα έχω αναφέρει και όχι όσα φαντάζεσαι μέσα από την έκδηλη αγωνία σου. Απλό είναι θα έλεγα.

Την κατήχηση ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ η αφεντιά σου? ΠΟΥ και ΠΟΤΕ έχω αναφερθεί υπέρ του δωδεκάθεου ή οποιασδήποτε άλλης αρχαιοελληνικής λατρευτικής διαδικασίας? Θα’θελα λοιπόν να μου υποδείξεις ΕΝΑ τέτοιο σχόλιο μου. ΕΝΑ!

Αντιθέτως όμως αυτό ακριβώς κάνεις του λόγου σου! Προπαγανδίζεις τα ιδεώδη του ιουδαιοχριστιανισμού και γενικότερα μάχεσαι (αδίκως κατά την γνώμη μου..) υπέρ του εξ ανατολών ορμώμενου δόγματος της μεσσιανικής προσδοκίας.

Η κατήχηση φίλτατε, όπως ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ και ο δια βίας μαζικός εκχριστιανισμός, αλλά και οι ψευδεπίγραφες προσπάθειες σφετερισμού ελληνικών αξιών είναι διαχρονικές «αξίες» της ιουδαιοχριστιανικής παράδοσης που διακηρρύτεις.

Να προσέχεις λοιπόν λίγο περισσότερο όταν συγχύζεσαι, διότι στο σπίτι του κρεμασμένου ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ!

Όσον αφορά αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες περί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, ας σταματήσει επιτέλους αυτό το θέατρο. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ η Ελληνική Σοφία των δυο Ανδρών με την ιουδαϊκή μεσσιανική προσδοκία του τιμωρού προσωπικού «Θεού» Γιαχβέ-Χριστού. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους!

asofΝέο Μέλος
14/05/2004, 01:04:51
Φίλοι μου καλησπέρα και πάλι(ή μήπως θα ήταν καλύτερα να πω καλήμέρα;). Παρατηρώ ότι τα αίματα έχουν...."ανάψει"!!! Δεν είναι απαραίτητο ο ένας να πείσει τον άλλον γι' αυτό που πιστεύει. Ανταλλαγή απόψεων είναι ο σκοπός. Επανέρχομαι στο θέμα με ερωτήματα. Και για να είμαι σαφής και ειλικρινής, είμαι οπαδός του χριστιανισμού (η λέξη οπαδός νομίζω ότι είναι άτοπη. Πιστεύω στην ύπαρξη του Χριστού, του Θεού και όλων αυτών που συνεπάγονται. Αυτό θέλω να πω). Δεν είμαι φανατισμένη, δεν έχω παρωπίδες και σαφώς και δέχομαι και ακούω άλλες απόψεις. Πιστεύω με έναν δικό μου τρόπο. Άλλωστε νομίζω οτι ο ορισμός και τα πιστεύω του χριστιανισμού δεν είναι γραμμένα πουθενά από Θεία Δύναμη. Δεν υπάρχουν ορισμοί. Η θρησκεία δεν είναι μεταφραστικό λεξικό. Απλά κάποιοι νομίζω την έχουν εκμεταλλευτεί, την έχουν κάνει εμπορεύσιμη με συνέπεια να διώχνουν τον κόσμο μακριά. Ποιος όμως μπορεί να μας αποδείξει ότι όλα αυτά που πιστεύουμε είναι σωστά; Ιστορικά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αλήθεια των γραφομένων;
Αγαπητέ φίλε Schwabe, η παρατήρησή σου σχετικά με τις αντιφάσεις μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εύστοχη. Ενώ ο Θεός(όποιος και ό,τι και αν είναι Αυτός), έχουμε διδαχθεί μέσα από την Καινή Διαθήκη ότι δεν είναι τιμωρός (η οργή είναι ανθρώπινο συναίσθημα), στην Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζει ένα πρόσωπο οργισμένης δύναμης (Βλέπε Κατακλυσμό του Νώε και Σόδομα και Γόμορα). Πώς είναι δυνατόν; Δεν είναι λίγο τραβηγμένη αντίφαση;Και πάλι αναρωτιέμαι. Μήπως η Παλαιά Διαθήκη αν μη τί άλλο δεν είναι αξιόπιστη και έγκυρη πηγή(ας μην ξεχνάμε από ποιους γράφτηκε!!!!). Και αν δεν είναι γιατί τη διδασκόμαστε; Μήπως υπάρχουν σκοπιμότητες; Μήπως η όντως απόλυτη ανάγκη πολλών από μας να πιστέψουμε απόλυτα σε αυτό που θέλουμε δεν μας αφήνει να κρίνουμε αντικειμενικά;

ΧρήστοςΜέλος
14/05/2004, 01:31:20
Παιδιά, τζάμπα σκοτώνεστε..
Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή αν κοιτάξετε τις πράξεις του. Ήτανε 100% Έλληνας!

Οι λόγοι είναι απλοί και φανεροί:

1) Ακολούθησε την δουλειά του πατέρα του
2) Έμενε με την μάνα του μέχρι και μετά τα 30 του
3) Πίστευε πως η μάνα του ήτανε παρθένα
4) Η μάνα του πίστευε πως αυτός ήτανε θεός.

14/05/2004, 02:17:31
Εύθυμη νότα!
Αν παρεξηγηθώ, θα είναι η 1549786η φορά, οπότε κάτι τρέχει στα γύφτικα να πούμε. Τα κόκκινα δικά μου.
Χρήστος έφη:
1) Ακολούθησε την δουλειά του πατέρα του Χμ ναι! Τουλάχιστον στο . . . τάκα τούκου. Ούτε ο πατέρας του τάκα τούκου τη Μαρία, ούτε αυτός τάκα τούκου καμιάν άλλη
2) Έμενε με την μάνα του μέχρι και μετά τα 30 του Ναι! Και μόλις έσκασε μύτη στον πραγματικό κόσμο τα βρήκε μπαστούνια! Κατάληξε σίξυλος πάνω σ' ένα σταυρό, χωρίς κι' ο ίδιος να καταλάβει το γιατί.
3) Πίστευε πως η μάνα του ήτανε παρθένα Χα χα χα! Το ίδιο πίστευα κι' εγώ! Μέχρι που μεγάλωσα!
4) Η μάνα του πίστευε πως αυτός ήτανε θεός. Ου καλά! Όλες οι μανάδες το ίδιο δεν πιστεύουνε για τον κανακάρη τους; Το εκπληκτικό είναι ότι το ίδιο πίστεψε κι' αυτός

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

MasvidalΜέλος
14/05/2004, 13:49:22
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ
ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
ΕΓΩ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ. ΑΓΑΠΗ ΔΙΔΑΞΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΩ ΣΑΝ
ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΦΥΛΑΧΤΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !

Edited by - Masvidal on 14/05/2004 13:50:29