- Τα Ονοματα των 12 Θεων Του Ολυμπου. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αθηνά είναι προελληνικό όνομα. Δε σημαίνει τίποτα στα ελληνικά, εκτός από "Αθηνά". Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, να κάτσει να μάθει ελληνικά.
Ε τότε κάτι πρέπει να σημαίνει στα . . . προελληνικά
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
quote:quote:
Αθηνά είναι προελληνικό όνομα. Δε σημαίνει τίποτα στα ελληνικά, εκτός από "Αθηνά". Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, να κάτσει να μάθει ελληνικά.
Ε τότε κάτι πρέπει να σημαίνει στα . . . προελληνικάΌμως τι;
Κανείς δεν ξέρει, γιατί από τις προελληνικές γλώσσες έχουν διατηρηθεί ελάχιστα αυθεντικά κείμενα (π.χ. μερικές επιγραφές στην Κρήτη, μερικές στη Σαμοθράκη, κατά τους περισσότερους η Γραμμική Α΄ κλπ). Δε γνωρίζουμε επαρκώς αυτές τις γλώσσες ώστε να πούμε ότι η δομή τους ήταν έτσι κι έτσι και άρα Αθηνά = αυτό+εκείνο. Η ελληνική δανείστηκε τη λέξη (πιθανότατα από τους Πελασγούς) μαζί με τη θεά.
quote:
Ηρακλής κάνει μπαμ ότι σημαίνει "δόξα της Ήρας" (Ήρα+Κλέος), αλλά αυτό πάντα με προβλημάτιζε αφού ο Ηρακλής την έκανε ρόμπα τη μητριά του.
Από την μία την έκανε ρόμπα αλλά από την άλλη όλος αυτός ο κατατρεγμός του χάρισε και την τόσο μεγάλη του φήμη........
Νομίζω πως έχεις δίκιο σχετικά με Ήρα+Κλέος.. το έχω συναντήσει ξανά κάπου........
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Φίλε κυνικέ και γω έτσι το βλέπω, αν και έχει δίκιο ο Avatar ότι Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΛΗ ΣΕ ΦΥΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧH ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Ναι, αλλά αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι συστηματικές για τα σανκριτικά και τα λατινικά. Όποια κοινή ρίζα είχε e,o,a,u στα σανσκριτικά κατέληξε σε a για παράδειγμα. Το (z)d δε γίνεται sh, ούτε
το ya γίνεται i, ούτε το us γίνεται va.
Η Αθηνά είναι προελληνική λέξη. Η ετυμολογία που δίνεις δεν ισχύει (αν και απαντάται συχνά). Μην ξεχνάμε ότι το στερητικό α- συνήθως ανεβάζει τον τόνο της λέξης (οπότε θα περιμέναμε κάτι σαν Άθηνα) και εξάλλου το -θηνά με κανέναν τρόπο δε μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο παράγωγο του θάω (π.χ. με μια μετοχή που θα ήταν και το φυσιολογικότερο).
quote:
Ηρακλής κάνει μπαμ ότι σημαίνει "δόξα της Ήρας" (Ήρα+Κλέος), αλλά αυτό πάντα με προβλημάτιζε αφού ο Ηρακλής την έκανε ρόμπα τη μητριά του.
εγω νομιζω οτι σημαινει ο Ηρακλης πηρε την δοξα του ΑΠΟ την Ηρα που τον κυνηγουσε συνεχεια
quote:
Η Αθηνά είναι προελληνική λέξη. Η ετυμολογία που δίνεις δεν ισχύει (αν και απαντάται συχνά). Μην ξεχνάμε ότι το στερητικό α- συνήθως ανεβάζει τον τόνο της λέξης (οπότε θα περιμέναμε κάτι σαν Άθηνα) και εξάλλου το -θηνά με κανέναν τρόπο δε μπορεί να συσχετιστεί με κάποιο παράγωγο του θάω (π.χ. με μια μετοχή που θα ήταν και το φυσιολογικότερο).
Γι αυτό την έβαλα ως πιθανή ρίζα, δεν έχω βρει κάτι άλλο.
Φίλη simori, για τον Κρόνο έχω και μία άλλη ετυμολογική ρίζα, εκτός του "χρόνου". Κάποιοι λένε ότι μπορεί να βγαίνει και από το "κραίνω" (κρανέω) ρίζα που δηλώνει την κεφαλή ή την εξουσία. Αρα Κρόνος μπορεί να σημαίνει αυτός που είναι επικεφαλής, αυτός που ασκεί την εξουσία.
Το χρόνος λένε ότι βγαίνει από την ρίζα -χερ που σημαίνει πιάνω ή περιλαμβάνω.
Ο Πλούτων βγήκε από τον πλούτο, την αυθονία των αγαθών.
Ταυτίζεται με τον σίτο που είναι ο πλούτος, το δώρο της γης στους ανθρώπους.
Ο Ποσειδών (Ποτ(ε)ιδάν) λέγεται ότι έχει την ρίζα του στο πόσις ή στο ποταμός, πόντος (εκ του πίπτω).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:quote:
εγω νομιζω οτι σημαινει ο Ηρακλης πηρε την δοξα του ΑΠΟ την Ηρα που τον κυνηγουσε συνεχεια
Σωστά, ομολογώ πως δεν το είχα σκεφτεί έτσι
.
Αθηνά: προελληνικό.
Άρης: καταστροφή (αρχ. αρά, συγγενική λέξη "κατάρα").
Αφροδίτη: προελληνικό (!). Κάτι που θα το έλεγα κατ' ευθείαν αν ήξερα ότι πηγή της αφροετυμολογίας είναι ο Κρατύλος.
Δήμητηρ: Δα+μήτηρ = Μητέρα Γη.
Δίας: ισχύουν όσα ΙΕ είπε η Όστρια. Με κανέναν τρόπο δεν ισχύει ό,τι γράφεται στον Κρατύλο. Ο Κρατύλος είναι για τη γλωσσολογία ό,τι η Βίβλος για τη φυσική: φιλοσοφικό κείμενο που επειδή το πήραμε πολύ τοις μετρητοίς η επιστήμη έμεινε 2000 χρόνια πίσω.
Διόνυσος: 1) Γιος του Δία (πειστικότερο γλωσσολογικά αν υπάρχει χαμένη λέξη νύσος=γιος) 2) Δίας+Νύσα (λιγότερο πειστικό γλωσσολογικά, περισσότερο σημασιολογικά).
Ερμής: αβέβαιη ετυμολογία
1) ελληνικά: λέξη συγγενική με το έρμα=σωρός λίθων, που πάνω από τάφο συμβόλιζε τον ψυχοπομπό Ερμή.
2) προελληνικό δάνειο.
Εστία: ...εστία.
Ήρα: μάλλον ελληνικό, αλλά με αβέβαιη ετυμολογία:
1) Πολύ παλιός θηλυκός τύπος του ήρως, που προϋποθέτει όμως (σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής) έναν ακόμα προγενέστερο τύπο ΉρFάα ο οποίος δε μαρτυρείται.
2) Συγγενικό με το "ώρα", οπότε είναι η "θεά του έτους".
3) Προελληνικό δάνειο (αφού η θεά είναι σίγουρα δανεική από το μεσογειακό υπόστρωμα).
Ήφαιστος: προελληνικό. Μη σας μπερδεύει η σχέση με το "ηφαίστειο". Πρόκειται για αντιδάνειο μόλις του 19ου αιώνα, από τις λατινογενείς γλώσσες που χρησιμοποιούν παράγωγα του "Vulkan" (ένα από τα λατινικά προσωνύμια του Ηφαίστου) για τη λέξη "ηφαίστειο". Στα αρχαία δε γινόταν διάκριση ανάμεσα στις έννοιες "βουνό" και "ηφαίστειο".
Ποσειδών: πιθανόν είναι προσφώνηση, "Πότει Δας" = "Κύριε της Γης", όπως μαρτυρεί ο χθόνιος (αρχαίος) χαρακτήρας του και οι αρχαιότεροι σωζόμενοι τύποι: Po-se-da-o (Γραμμική Β), Ποτειδάων (κρητ.).
Πλούτων: ισχύει αυτό για τον πλούτο της γης. Για το Άδης τώρα υπάρχουν δύο ετυμολογίες (ελληνικές), ανάλογα με το πώς ακριβώς προφερόταν ο αρχαίος τύπος της λέξης (ΑΙΔΗΣ):
1) Άιδης: "ο κοινός τόπος", "ο τόπος που όλοι συναντούνται".
2) Αΐδης: "αθέατος, αόρατος, απρόσιτος"
quote:
Ποσειδών: πιθανόν είναι προσφώνηση, "Πότει Δας" = "Κύριε της Γης", όπως μαρτυρεί ο χθόνιος (αρχαίος) χαρακτήρας του και οι αρχαιότεροι σωζόμενοι τύποι: Po-se-da-o (Γραμμική Β), Ποτειδάων (κρητ.).
Σωστό κι αυτό junk. Πιθανόν να βγαίνει από το πόσις-πότις (πότ-νια, δεσ-πότης, δεσ-πότ-νια=δέσ-ποινα) και στα λατινικά είναι potis = ισχυρός. Είναι ο κύριος, ο άντρας, ο σύζυγος.
Για τον Ερμή βρήκα ότι μπορεί να βγαίνει από το είρω που σημαίνει συνδέω αλλά και λέγω. Επειδή ήταν θεός των οδών (συνέδεε τις πόλεις)και με το λέγω επειδή ήταν θεός των γραμμάτων.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Γλαύξ (κουκουβάγια) προέρχεται απ το γλαύσσω και γλαυκόν , θεωρώ δηλ. και υπόλευκο ή ψιλο-ορατό, (λέγεται και σήμερα). Η αθηνά από αθρηζω -με η- (αθρείν)γιατί αθρηζει εκ των προτέρων τα σκοτεινά, τα μέλλοντα δηλ. [αθρεί σημαίνει βλέπε και άθρει σημάινει νόησον].
Η πλάκα είναι ότι όλοι έχουν κι ένα πουλί σύνήθως.
Ο προφήτης Ηλίας τον ιέρακα που ταυτίζεται με τον ήλιο (Ηλίας=ήλιος, ελληνική λέξη, υπάρχει σχέση με ελλάδα αλλά δεν είναι ο λόγος για το παρόν) λόγω του εύκολου πετάγματος.
Ο Ποσειδών είχε την νήσσαν (νερό, ναυς , Νηρεύς κλπ).
Η αφροδίτη ένα πουλί υδρόβιο που ονομάζεται φαληρίδα και παίρνει το όνομα απ το φάλο (σημαίνει βότσαλο αλλά και λόφος δίπλα σε λίμνη) που άντε κι αυτό παίρνει όνομα απ το φαλλό κι επειδή η φαληρίδα είναι άσπρη συμβολίζει το περιβάλλον του σπέρματος και κάνει κύκλο η ιστορία σε κυματική μορφή. Φάλαρα λεγόσανε και τα ασπρισματάκια.
Λευκό πουλί είχε κι ο Απόλλωνας, τον κύκνο. Το πουλί ήταν άσπρο γιατί δηλώνει το εμφανές κι όχι το κρυφό (μαύρο) γιαυτό και Δήλιος Απολλωνας ονομαζόταν όχι γιατί ήταν απ τη Δήλο αλλά απ το "δήλα" και εμφανή ποιών, επιθετικό. Οτι τα κάνει όλα εμφανή.
Ο Δίας είχε τον αετο, εδω δε χρειάζεται να γράψουμε κάτι, παρά μόνο ότι αετός μάλλον βγαίνει απ το αω απ όπου βγαίνει και ο αέρας και σημαίνει πνέω.
και ψάχνοντας να βρώ το πουλί του διονύσου τον κισσό, δεν το βρήκα αλλά αγαπητοί φίλοι βρήκα κάτι πιο φοβερό. Ποίηση του βαλαωρίτη, σας το αφιερώνω.
"Δεν είναι διαβατάρικο πουλί, που για μια μέρα
σχίζει τα νέφη και περνά γοργό σαν τον αγέρα,
ούτε κισσός, π' αναίσθητος την πέτρα περιπλέκει
ούτ' αστραπή, που σβύνεται χωρίς αστροπελέκι,
δεν είναι νεκροθάλασσα, βοή χωρίς σεισμό,
νοιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό"
Edited by - dimitris2 on 20/04/2004 00:35:53

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ ΑΙΤΙΟΝ ΤΙΝΟΣ ΕΝ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ
Edited by - EPIMENIDES on 20/04/2004 03:51:21
quote:
KapodistriaΣοβαρα και χωρις χιουμοριστικη χροια.
Ναι ισχυουν ακριβως οπως τα λεω.
Δεν θα τα ξανα-αναλυσω αποκλειστικα για σενα.Ειναι θεσεις κατατεθειμενες αναλυτικα,απο χθες.
Κοιτα τες προσεκτικα και αυτο που εγραψε ο Αργυρης Τσακαλιας ειναι
χρονια στο μελλον.Δεν ειναι λαθος.
Ουκ εν τω πολλω το ευ.Το ξερεις αυτο.
Τουλαχιστο,αν μη τι αλλο,δεν θα με δεις ποτε στις εφημεριδες,για εγκλημα τιμης.Και μη νοιωθεις περιεργα.Ειμαι συνηθισμενος στην αρνηση αυτων των
θεσεων.Αλλα θα παλευω για αυτες μεχρι να πεθανω.Νομιζω οτι εστω εναν
να πεισω για την ορθοτητα τους,ο κοσμος θα αρχισει να γινεται καλυτερος.Στο θεμα αυτο παντα.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ναι,Νικόμαχε τις είδα τις θέσεις σου,είχα ήδη
όμως βάλει το ποστ...
Πάντως όπως και να έχει,ειλικρινά στο λέω,δεν
είναι καθόλου θέμα εγωϊσμού ή ακόμη "ανωριμότητος" ή
καθυστέρησης,όπως θες εξήγησέ το,από πλευράς μου
αλλά καθαρά ΣΕΒΑΣΜΟΥ!
Και αυτό απλά διότι όταν "ξεκολλήσει"κανείς από τα
χθόνια και υλικά,ίσως,ίσως λέω να βρεθεί στα ιδιαίτερα
και ανώτερα...
Και έτσι νοώ εγω τον Σεβασμό στην ύπαρξή μου και στις
γύρω αντανακλάσεις της ζωής...
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Ξεκαθαρη και κατανοητη απολυτα.Τουλαχιστον για μενα.
Τωρα τι λες να σε ενταξω να γινουμε 5?
Η θελεις ουδετεροτητα...?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Kapodistria
Ξεκαθαρη και κατανοητη απολυτα.Τουλαχιστον για μενα.Τωρα τι λες να σε ενταξω να γινουμε 5?
Η θελεις ουδετεροτητα...?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Κατω τα ξερα σου απο τη καποδιστρια.Ειναι κοριτσι με αρχες.
Κοιτα μην λειψεις αποψε μετα τις 22.00.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
σέ πιον νά απαντήσω καί τί νά πώ ,
skartados γνωρίζω ζευγάρι με παιδια πού ο αντρας εξυγηθηκε στην γυναίκα όπως ο NIKOMAXOS στήν Μαιρη
ΝΙΚΟΜΑΧΕ έχω κάνει σερβιτόρα ,υπάρχει καμιά θέση στό μαγαζή??
πάω στο χωριό στής 22η ωρα ειμαι εδώ
quote:
Πλάκα έχεις Νικόμαχε,αλλά ειλικρινά θα ήθελα να
ήξερα άν αυτά που λές ΙΣΧΥΟΥΝ κι'όλας...
σε πιστευω σέ όσα λές αλλά φρόντισε να ποτίζεις περισσοτερο τήν δική σου γλάστρα ![]()
δηλαδη τι με κανει να ποναω ? και γιατι με κανει να ποναω , φανταζομαι οτι για να συμβαινει υπαρχει καποιος λογος...
ειναι ενα εσωτερικο "ενστικο" να το πω , το οποιο μας κανει να ποναμε , οπως σωστα λες ειτε αφορα τον συντροφο μας ή απλα εναν φιλο/η και προφανως το κανει για να μας προστατεψει-βοηθησει ? αλωστε το νιωθουμε ακομη και για αψυχα πραγματα πχ εαν σπασουμε ή χασουμε μια αγαπημενη μας κουπα , δεν νιωθουμε καπως ?
ειναι κοινωνικο παρατραγουδο , μας μαθαινουν δηλαδη απο παιδια οτι ΕΤΣΙ πρεπει να ειναι και αρα οταν ΔΕΝ ειναι ποναμε ? το οτι μεγαλωνουμε απο μικρα παιδια μεσα σε ενα πλαισιο οπου η απωλεια - ελειψη προκαλει πονο στους γυρω μας γινεται και δικο μας βιωμα ?
ειναι θεμα γονιδιων ισως , αρα εγω ποναω 50 εσυ 100 και ο νικομαχος 1 ? γιατι εχουμε σε διαφορετικη ποσοτητα το ενζυμο ταδε, λεμε τωρα
καταλαβες που το παω ? γιατι νιωθουμε οτι ο αλλος ειναι κτημα μας ? γιατι δεν ειμαστε ποιο χαλαρει ? τι ειναι αυτο που μας οδηγει να πονεσουμε ?
θεωρω οτι εαν ξεραμε , μαθουμε τι ειναι αυτο που μας προκαλει αυτο αλλα και αλλα συναισθηματα , ισως γινουμε καλυτεροι , ισως κατανοησουμε γενικοτερα τον τροπο που λειτουργουμε ως ανθρωποι
εαν πχ ειναι η κοινωνια και ο τροπος που μας μαθαν να ζουμε , καταλαβαινουμε οτι πολυ πιθανον ολα αυτα ειναι λαθος και κακως ποναμε ... εαν ειναι στην φυση μας , ενας μηχανισμος διατηρησης των σχεσεων ωστε τα μελη της να ζουν ΠΟΙΟ ΗΡΕΜΑ (εντος της σχεσης) ας πουμε περισσοτερα απο αυτους που δεν εχουν σχεση , οκ καλα κανουμε και ποναμε και πρεπει να μαθουμε να ζουμε με αυτο (ισως χαχα) ... αν και θα εμπαινε το ερωτημα ενα αρχεγονο "συναισθημα" το οποιο δημιουργηθηκε λογω ενος εντελως διαφορετικου περιβαλλοντος θα πρεπει να μας εξουσιαζει ακομη και σημερα ?
τι συναισθημα ειναι αυτο ? μηπως ανασφαλεια ? απωλεια ? αγχος ?(καθως σχεδον ολα αναγονται σε αυτο) μας προκαλει αγχος η απουσια η αποριψη ή δεν ξερω τι αλλο ? ...
δεν στεκομαι δηλαδη στον λογο και εαν καλος ή κακος καποιος κανει σφιχτες ή χαλαρες σχεσεις κτλπ ... αλλα τι ειναι αυτο που μου φερνει τα πανω κατω μεσα μου και γιατι το κανει
δεν λεω οτι κακος ποναμε , καλα κανουμε και ποναμε , για να ποναμε ετσι πρεπει μαλλον να ειναι , δεν ξερω , φυσικα μπαινουν και αλλα θεματα πχ πως αντιδραμε οταν ποναμε κτλπ !!!
οκ αρκετα εκτος θεματος βγηκα χαχαχα και ελπιζω να μη σε ζαλισα !!!!
για να γυρισω ελαφρως προς το θεμα , αυτο που εχω να προσθεσω ειναι οτι το βασικοτερο ολων ειναι η κατανοηση , οσο εγω διαχωριζω την θεση μου απο την γυναικα , οσο εγω βλεπω τις δικες μου πραξεις ως "ηρωικές" ενω τις γυναικας ως "ποταπες" , τοτε παντα θα βαζω ταμπελες , θα χωριζω σε μαγκες και πορνες ή δε ξερω τι αλλο , εαν ομως εμπαινα στο κοπο να μη διαχωριζω την πραξη , καθως ειτε την κανω εγω ειτε η γυναικα ειναι η ιδια πραξη , το ποιος ή το γιατι δεν εχει σημασια , τοτε θα ερθω ποιο κοντα τοτε θα καταλαβω οτι εαν θεωρω δικο μου δικαιωμα να παω με 1234 γυναικες , τοτε και της γυναικας ειναι δικο της δικαιωμα να παει επισης με 1234 αντρες ... δεν υπαρχει καμια μα καμια διαφορα ... η ολη διαφορα που υπαρχει μεχρι της μερες μας ειναι καθρα καταλοιπο μιας πατριαρχικης κοινωνιας που θελει την γυναικα "δουλα" και τον αντρα ελευθερο ... αυτα νομιζω οτι περασαν
μπορει αυτη η μεταβατικη περιοδος (ισως , ειδικος δεν ειμαι) να δημιουργει διαφορα ευτραπελα , καταστασεις πρωτογνορες (αντε να ερχοταν πχ ενας παππους του 1800 να δει τον σημερινο κοσμο και την θεση της γυναικας) αλλα θα βρεθει η μεση οδος , αυτο που απαιτειται και απο τις δυο πλευρες (τα δυο φυλα) ειναι κατανοηση, και εγω να κατανοησω τα οσα θελει/λεει/κανει πχ η ναρκισα και η ναρκισα τα δικα μου, οταν βλεπω τα δικα της και τα δικα μου τα κανω γαργαρα (και το αναποδο) εεε λογικο ειναι οτι θα εχουμε θυματα ΧΑΧΑ
να ειστε καλα

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
για να γυρισω ελαφρως προς το θεμα , αυτο που εχω να προσθεσω ειναι οτι το βασικοτερο ολων ειναι η κατανοηση , οσο εγω διαχωριζω την θεση μου απο την γυναικα , οσο εγω βλεπω τις δικες μου πραξεις ως "ηρωικές" ενω τις γυναικας ως "ποταπες" , τοτε παντα θα βαζω ταμπελες , θα χωριζω σε μαγκες και πορνες ή δε ξερω τι αλλο , εαν ομως εμπαινα στο κοπο να μη διαχωριζω την πραξη , καθως ειτε την κανω εγω ειτε η γυναικα ειναι η ιδια πραξη , το ποιος ή το γιατι δεν εχει σημασια , τοτε θα ερθω ποιο κοντα τοτε θα καταλαβω οτι εαν θεωρω δικο μου δικαιωμα να παω με 1234 γυναικες , τοτε και της γυναικας ειναι δικο της δικαιωμα να παει επισης με 1234 αντρες ... δεν υπαρχει καμια μα καμια διαφορα ... η ολη διαφορα που υπαρχει μεχρι της μερες μας ειναι καθρα καταλοιπο μιας πατριαρχικης κοινωνιας που θελει την γυναικα "δουλα" και τον αντρα ελευθερο ... αυτα νομιζω οτι περασαν
Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις μακφορ ειναι,οτι το 90% των γυναικων,εξαιρω τα πολυ μπαζα,αν θελησουν πολυ ευκολα μπορουν να πανε οχι με 1234 αλλα με 12340.Αντιθετα στους αντρες το 10% ειναι αυτο που θα του δοθει η δυνατοτητα να παει με πανω απο 100.Για αυτο το ενα θεωρειται πουτανια-ευκολο γαρ,και το αλλο μαγκια-δυσκολο γαρ.
τα ποσοστα αυθαιρετα ? ή εχεις κανει μελετη ???
αυτο που λεω ειναι οτι ουτε πουτανια υπαρχει ουτε μαγκια και ρωτα εσυ ποσες γυναικες θα πηγαιναν με 12340 οπως λες ... και ποσοι αντρες θα πηγαναν με τοσες ...
πως οριζεις την δυνατοτητα των αντρων για 10% ? μεγα λαθος φιλε μου , η αδυναμια της προσεγγισης μιας γυναικας οπως πρεπει δειχνει την βλακεια που κουβαλαει ενας αντρας, εαν προσεγγισεις σωστα την γυναικα και ο ποιο "ασχημος" θα ειχε περισσοτερες επιτυχιες και απο τον κυανου ρηβς ... και σου παω στοιχημα σε αυτο
η αδυναμια του αντρα να κατανοησει την γυναικα και να την προσεγγιση σωστα , δεν κανει την γυναικα πουτανα , αλλα τον αντρα μαλακα ...
ο μαγκας που λες , θελει πολλα μα παρα πολλα εισαγωγικα , ο σωστος ο μαγκας , ειναι αυτος που δινει στην γυναικα αυτο που θελει .. ενω ο μαγκας του ποσοστου σου ειναι αυτος που ΞΕΓΕΛΑΕΙ τις γυναικες ... απατη δηλαδη
η γυναικα ειναι πολυ ποιο πολυπλοκη απο τον αντρα , ο αντρας θελει με το που κοιταει μια γυναικα αυτη να ανοιγει τα ποδια ...
αραγε δεν εχεις δει ασχημους αντρες με ομορφες γυναικες και το αντιθετο ? αυτο παει κοντρα στο ποσοστο σου ???
παντως με την λογικη σου και οπως το θετεις , οριζεις ολες τις γυναικες ως εν δυναμει πορνες ... αυτο εμενα δεν μου αρεσει ... αλλα δε με πεφτει και λογος στο τι νομιζεις εσυ , απλα πιστευω οτι τα βλεπεις μονοπλευρα και πολυ επιφανειακα ... οπως καθε αντρας (σχεδον γιατι εχουμε και εξαιρεσεις ... ευτυχως ΧΑΧΑ)

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
Edited by - makfor on 13/01/2011 20:16:06
quote:
πως οριζεις την δυνατοτητα των αντρων για 10% ? μεγα λαθος φιλε μου , η αδυναμια της προσεγγισης μιας γυναικας οπως πρεπει δειχνει την βλακεια που κουβαλαει ενας αντρας, εαν προσεγγισεις σωστα την γυναικα και ο ποιο "ασχημος" θα ειχε περισσοτερες επιτυχιες και απο τον κυανου ρηβς ... και σου παω στοιχημα σε αυτο
Αυτο φιλε καποιος αντρας ,η το εχει μεσα του η δεν το εχει.Και αυτοι που το εχουν ειναι κατω του 10%.Απλως υπαρχουν και καποιοι που βοηθουνται λογω επαγγελματος-αναγνωρισημοτητας κ.τ.λ.
Αρα ο αντρας για να κανει σχεσεις χρειαζεται ταλεντο-τεχνη-θρασος(ολα μαζι=μαγκια).Η γυναικα δεν χρειαζεται να εχει τιποτα.Αρκει να βγει εξω απο το σπιτι και να ειναι ανοιχτη στα καλεσματα....