- ΔΙΠΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
ΠελεγκρίνοΗ να αποδείξης οτι ειμαι διπλος, ή να σταματήσεις ν' ασχολήσαι.
![]()
quote:
από το http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=4&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=10971zip - Πελεγκρίνο ;;; Κι εσύ τέκνον Βρούτε ;
Πελεγκρίνο - Κι εγώ zipακο μου γιατί οχι γιατρε μου;
Εγώ δεν...
εχω ψυχη;
Σου είπα : Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βρουν ένα χαλίκι αλήθειας μέσα σε μια παραλία από ψέμματα. Έχουν την ικανότητα και τον τρόπο ...
"Η να αποδείξης οτι ειμαι διπλος, ή να σταματήσεις ν' ασχολήσαι."
Μάλιστα, μάλιστα...
Κοίτα, θα πρέπει να παραδεκτώ πως η επίμονη αυτή στάση σου με προτρέπει συνεχώς -"με τσιγκλάς" θα έλεγα και με άλλον τρόπο- να θέλω να δω μέχρι που μπορείς να το "τραβήξεις" το ζήτημα. Αυτό μου προκαλεί κάποιου είδους "ευχαρίστηση" που σχετίζεται με μία έμφυτη περιέργεια, όμως μάλλον μπορεί και να μην αποδειχτεί και τόσο καλό για εσένα εντέλει.
Να το θέσω και αλλιώς:
Δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις και σαν κάτι τόσο βαρύ! Εξάλλου -και έτσι είμαστε και σύμφωνοι με τη συζήτηση που μας φιλοξενεί- η Λύτρωση μπορεί και να είναι τμήμα μίας Μύησης! Απαραίτητο μάλιστα! Ειδικά εάν η διαδικασία της Μύησης έχει στοιχεία συμμετοχής σε κάποια "δραματουργική δράση".

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
AdminΔεν είναι ανάγκη να το βλέπεις και σαν κάτι τόσο βαρύ! Εξάλλου -και έτσι είμαστε και σύμφωνοι με τη συζήτηση που μας φιλοξενεί- η Λύτρωση μπορεί και να είναι τμήμα μίας Μύησης! Απαραίτητο μάλιστα! Ειδικά εάν η διαδικασία της Μύησης έχει στοιχεία συμμετοχής σε κάποια "δραματουργική δράση".

Όταν αρχίζεις τα "μυητικά" σου ... τρελαίνομαι! Ωραίο "γύρισμα" πάντως
Άντε καληνύχτα σας!
αυτό το "Ωωωω" του Σωκράτη είναι ...
zip®
Edited by - zip on 20/06/2011 23:50:59
quote:Εσύ μιλας για τσιγκλισμα φίλτατε;
Κοίτα, θα πρέπει να παραδεκτώ πως η επίμονη αυτή στάση σου με προτρέπει συνεχώς -"με τσιγκλάς" θα έλεγα και με άλλον τρόπο- να θέλω να δω μέχρι που μπορείς να το "τραβήξεις" το ζήτημα. Αυτό μου προκαλεί κάποιου είδους "ευχαρίστηση" που σχετίζεται με μία έμφυτη περιέργεια, όμως μάλλον μπορεί και να μην αποδειχτεί και τόσο καλό για εσένα εντέλει.
Εσύ που με προσέβαλες με αυτά "κανονικές απόψεις" στα εισαγωγικά;
Που όταν σε ρωτησα γιατί, απλώς με έγραψες; Ετσι κάνεις διάλογο;
Δεν σε έθιξα σε κατι, ετσι δεν είναι; Με κατηγορεις κι απο επάνω για διπλό στηριζόμενος σε αόριστες υποψίες του κάθε αγαθιάρη. Τι μπορώ να πω εκτός από

![]()
Και έτσι κλείνουμε χαρωπά τον όμορφο διάλογό μας. Πραγματικά πολύ αστείο! Ευχαριστώ! ![]()
![]()
Πάντως προτείνω να προσπαθήσεις να ερμηνεύσεις σωστά τα "μηνύματα", να κάνεις μία ορθότερη "ανάγνωση" και να το δεις διαφορετικά αύριο το θέμα.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Νωρίς ειναι ακόμη!
Καθήστε λίγο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
αν η προτελευταια σου προταση ηταν ερωτηματικη εγω ως πρωην αθεος και νυν παγανιστης βρηκα χωρο να στεγασω την ερευνα μου.
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Όχι από φόβο, αλλά από καθήκον λοιπόν να μη σφάλετε. Αυτά μας κατέθεσε ως κληρονομιά ο Δημόκριτος.
Ποιος το θυμάται? Ποιος θέλει να το θυμάται?
Η πρόοδος της ανθρωπότητας θα ήταν πολλαπλάσια, αν το πνευματικό δυναμικό της δεν είχε σπαταληθεί στη λύση των ψευδοπροβλημάτων της θρησκείας……..
Εξάλλου, υπάρχουν επιλογές και πέραν του Χριστιανισμού.
Ερώτηση:
quote:
ετσι ωστε να παψει το φαινομενο της αθειας που μαστιζει στις μερες μας
Γιατί είναι δεδομένο πως η αθεϊα είναι κακό πράγμα; Γιατί ταυτίζεται με πλήρη έλλειψη εσωτερικής αναζήτησης; ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Γιατί θεωρείς πως μόνο μια "θρησκεία" μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική αναζήτηση; Μήπως κατάλαβα λάθος και θα βοηθούσε να εξηγήσεις τι εννοείς "θρησκεία";
No Method, No Guru, No Teacher
Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι
Χωρίς αυτές οχι δια ροπάλου μια ωραία ημέρα,(γιατι εκει να δεις χάος)αλλα ψάχνοντας πραγματικά ποιοι είμαστε.Αυτό που μας λείπει μάλλον είναι το θάρρος να αντικρίσουμε ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.Γιατι οταν είμαστε εγωιστές πονάει να μην έχουμε κάπου να ρίξουμε το φταίξιμο(εδω μπαίνει το ΚΑΚΟ της κάθε θρησκείας που αυτό μας έσπρωξε).Και γιατί οταν είμαστε εγωιστές και έχουμε δίκιο τότε πολύ θέλουμε να είμαστε στην δεξιάν του...
ο νους μου παει στην φαντασιωση του Μεντιου (που κοιμαται) του Βαρναλη που λεει
"η ψυχή μου θενά δράμει
στη ζεστή αγκαλιά τ' Aβράμη,
τ' άσπρα, τ' αχερένια του
να φιλάει τα γένια του!..."
για να του απαντησει πιο κατω ο ποιητης:
""Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κ' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι οξαποδώ
κει δεν είναι παρά δω."
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Φυσικά και είναι άθεοι γιατί άν πίστευαν στην ύπαρξη του Θεού δέν θα έκαναν τίποτα απο τα αποκαλυφθέντα τον τελευταίο καιρό όργια. Και ο Χριστόδουλος άν πίστευε στην ύπαρξη του Θεού θα είχε κάνει την κάθαρση καιρό τώρα με νύχια και με δόντια!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!