- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
θα ήθελα την άποψή σου, για την 7η μέρα που δεν προλάβαμε και γυρίσαμε στην 6η, για να μεταβούμε απευθείας στην 8η.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σωστά?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
6 And it came to pass, when men began to multiply on the face of the earth, and daughters were born unto them,
2 That the sons of God saw the daughters of men that they were fair; and they took them wives of all which they chose.
3 And the Lord said, My spirit shall not always strive with man, for that he also is flesh: yet his days shall be an hundred and twenty years.
4 There were giants in the earth in those days; and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bare children to them, the same became mighty men which were of old, men of renown.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Ρε σεις, κάθε θέμα που ανοίγει το μαλακισμένο ξεπερνά τις 15 σελίδες.
Αυτός φταίει?
Ενας ψυχοπαθής, καταφέρνει να κλανει διάλογο με έναν αστρολόγο και έναν φανατικό ορθόδοξο χριστιανό.Οκ.Εμείς τι διάολο θέλουμε και μπλεκόμαστε?
σιγά ρε αγανακτισμένε! το ακούσαμε κι αυτό...εμείς οι αστρολόγοι λέει συντηρούμε τον Σκυλόσοφα εδώ.
Tα'χουμε πει ποιός του δίνει αξία, εσείς που διαρκώς τον κυνηγάτε...καταφέρατε κάτι τόσο καιρό με τα μπινελίκια και το στρίμωγμα; νιέντε...ούτε φεύγει, ούτε συνετίζεται...λέει ο Αιθεροβάμμων "μην ασχολείστε" αλλά εκεί να τρέχετε από πίσω λες και δεν υπάρχουν άλλα θέματα. Είχα πει να κάνουμε συμφωνία να μην του ξαναμιλήσει κανείς, συμφωνία όμως όχι πίπες...και το ξαναπροτείνω...και τότε θα είχε απλά τη γωνιά του και δεν θα ασχολούνταν κανείς. Και αν έκανε πάλι κατάχρηση ανοίγοντας θέματα παντού τότε θα του βάζανε χέρι οι άλλοι. Έλα όμως που σε τσιγκλάει το μύθος-θρησκεία για κράξιμο...γιατί χωρίς αυτό θα αρχίσεις να χασμουριέσαι.
ενώ εμένα με ενδιαφέρει το μύθος-θρησκεία ασχέτως ποιός γράφει...ούτε και καταφέρνει να με βάλει σε δικό του διάλογο, προσχηματικά μπαίνω στο διάλογα για να κάνω δικούς μου μονολόγους...γενικώς το κάνω αυτό
άντε όλα να στα εξηγώ
quote:
Μα από το Σύμπαν ξεκινάνε όλα Heretic.Το Σύμπαν έχει Αρχή (Big Bang) και Τέλος (θερμικός θάνατος) σύμφωνα πάντα με τις τρέχουσες φυσικές θεωρίες. Αμέσως μετά ξεκινάνε οι απορίες.
Τι υπήρχε πριν το Big Bang?
Τι θα υπάρχει μετά τον θερμικό θάνατο?
Είναι το Σύμπαν αυτοδημιούργητο?
Έχει το Σύμπαν κάποιο σκοπό?Οι ίδιες ερωτήσεις μεταφέρονται και σε ατομικό επίπεδο.
Από που προέρχομαι?
Που πάω?
Έχει η ύπαρξη μου κάποιο σκοπό και κάποιο νόημα?Για όλα τα παραπάνω αν κάποιος φίλος μπορεί να φέρει απαντήσεις με αποδείξεις (όποιες θεωρεί ο καθένας προσφορότερες) ας το πράξει και θα τον διαβάσω με μεγάλη χαρά.
Εγώ απλά κρατάω για τον εαυτό μου ότι μου ενώνει τις περισσότερες κουκίδες.
Αν βρεθεί κάποιος ή κάτι να μου ενώσει περισσότερες κουκίδες με πιο κομψό τρόπο θα τον ακούσω με μεγάλη προσοχή.
Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά. Μιλάμε για το παρατηρήσιμο σύμπαν Carmel. Αυτό που βρίσκεται στον λεγόμενο "ορίζοντα". Σύμφωνα λοιπόν με τις έως τώρα παρατηρήσεις σε αυτό το κομμάτι, μια απο τις επικρατέστερες θεωρίες είναι οτι μπορεί να έχει προκύψει απο ενα big bang και να τελειώσει με ενα big crunch ή εναν απλό θερμικό θάνατο, όπως αναφέρεις.
Επίσης, η διάσταση του λεγόμενου "χρόνου", προέκυψε στη μορφή που γνωρίζουμε μετά το big bang. Πριν απο αυτό μπορεί να μην υπήρχε, μπορεί να είχε μια άλλη μορφή ή μπορεί οτιδήποτε. Ακομα και να είναι πολυδιάστατος και εμείς απλά να βιώνουμε μια μόνο του συνιστώσα. Αυτή στην οποία η εντροπία αυξάνεται. Επομένως, το "πρίν" μπορεί να μην έχει νόημα, μιας και η αλληλουχία γεγονότων χάνει την υπόσταση της.
Απο όλα αυτά τα άγνωστα Χ, μέχρι κάτι αφελή γραπτά που φωτογραφίζουν συγκεκριμένες ανάγκες μιας συγκεκριμένης εθνικής κοινότητας, υπάρχει το χάος. Η σύγχρονη επιστήμη δεν αιτιολογεί τις θέσεις της εκκλησίας. Αυτή έχει βγεί απο την εξίσωση απο τον διαφωτισμό και μετά. Οπότε αναφέρομαι όχι το τι είναι δυνατόν να είναι αλήθεια, αλλα τι δεν είναι δυνατόν. Συμπεριλαμβάνω λοιπόν στο κάδρο όλες τις θρησκευτικές μυθολογίες.
quote:
Ρε σεις, κάθε θέμα που ανοίγει το μαλακισμένο ξεπερνά τις 15 σελίδες.
Αυτός φταίει?Ενας ψυχοπαθής, καταφέρνει να κλανει διάλογο με έναν αστρολόγο και έναν φανατικό ορθόδοξο χριστιανό.
Οκ.Εμείς τι διάολο θέλουμε και μπλεκόμαστε?
Ξέρω τι θα πείτε.
Η ψυχική υγεία του φόρουμ και δεν θα έχετε άδικο.Υπομονή για νέα επιτεύγματα της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΖΟΧΕΣ!
Το έχετε κουράσει μέχρι αηδίας. Δεν έχουμε γνώσεις, είμαστε χαμηλού επιπέδου και ασχολείστε...τί σόι ψυχοπάθεια και μαζοχιστική κρίση είναι αυτή.
Αλλά δεν τα πιστεύεις αυτά που λες. Είσαι βαρετός, μονότονος.
Αν τα πιστεύεις αυτά που λες(που δεν), παίξε τώρα ένα θέμα παραδίπλα και κλάσε εκεί πορδοδιάλογο με τους ομοιδεάτες σου.
Αλλά εδώ θα είσαι να γράφεις τις μπούρδες σου, γιατί έχεις κολλήσει με αυτό το μικρό τετραγωνικό του φόρουμ και του διαδικτύου.
Γράφε, γράφε, γράφε... από εμένα
Ε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!
quote:
ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΖΟΧΕΣ!Το έχετε κουράσει μέχρι αηδίας. Δεν έχουμε γνώσεις, είμαστε χαμηλού επιπέδου και ασχολείστε...τί σόι ψυχοπάθεια και μαζοχιστική κρίση είναι αυτή.
Αλλά δεν τα πιστεύεις αυτά που λες. Είσαι βαρετός, μονότονος.
Αν τα πιστεύεις αυτά που λες(που δεν), παίξε τώρα ένα θέμα παραδίπλα και κλάσε εκεί πορδοδιάλογο με τους ομοιδεάτες σου.
Αλλά εδώ θα είσαι να γράφεις τις μπούρδες σου, γιατί έχεις κολλήσει με αυτό το μικρό τετραγωνικό του φόρουμ και του διαδικτύου.
Έπος! Χριστοσκυλόσοφε Καίσαρα, ξεπέρασες εαυτόν. Εύγε!
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Ιούλιε μπερδεύεις την 6η ημέρα της Δημιουργίας όπου δημιουργήθηκαν οι χοικοί άνθρωποι (όπως και το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο) με την 7η της Θείας Κατάπαυσης από την οποία εξέπεσαν οι Άνθρωποι και επέστρεψαν στην 6η ημέρα.Σήμερα είμαστε ακόμα στην 6η ημέρα και η προσπάθειά μας είναι να καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην 7η. Οι τεθνεόντες Άγιοι και Μάρτυρες αλλά και οι σεσωσμένοι βρίσκονται στην 7η ημέρα η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει (κάτι που φαίνεται και από τη Γένεση καθώς δεν αναφέρεται εσπέρα γι'αυτήν).
Μετά την Τελική Κρίση θα τελειώσει η 7η ημέρα και ολόκληρη η Δημιουργία θα περάσει στην 8η ημέρα και γι'αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει Καινή Γη και Καινός Ουρανός διότι αυτή που ζούμε τώρα είναι Παλαιά Κτίση και εμποτισμένη με το προπατορικό αμάρτημα.
Η 8η ημέρα είναι αυτή η οποία δεν θα έχει τέλος δηλ. θα είναι Ανέσπερη.Στην 7η (αλλά και στην 8η ημέρα) δεν υπάρχει τίποτα το υλικό όπως το γνωρίζουμε εδώ εμείς. Δεν θα υπάρχουν ούτε τροφές ούτε χρυσάφια και διαμάντια. Δεν θα υπάρχουν ούτε καν αρνητικά συναισθήματα (λύπη, οδύνη, στεναγμός που λένε και τα τροπάρια) ή κακές πράξεις/σκέψεις.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν προφανώς για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς φίλε Ιούλιε.
Edited by - Carmel on 03/01/2016 22:53:26
Φίλε, καταρχήν όπως βλέπεις, τουλάχιστον τα άτομα dsm, νικόμαχος, heretic πάσχουν από σύνδρομο μαζοχιστικής κρίσης και παρενοχλούν μέχρι αηδίας την... όπως την αποκαλούν...συζήτηση χαμηλού επιπέδου μεταξύ αμόρφωτων ατόμων.
Γι' αυτό σε παρακαλώ αγνόησέ τους, γιατί γεμίζουν το θέμα με σκουπίδια και με αναγκάζουν να πέφτω στο επίπεδό τους. Ίσα ίσα θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν την αρρώστεια τους, με το να μην τους θεωρούμε ότι υπάρχουν σε αυτό το θέμα. Γιατί κάθε φορά που τους απαντάμε τους, δίνουμε καύσιμα για ένα νέο γύρο μπουρδολογίας.
Επειδή το κουράσαμε λοιπόν, από εδώ και πέρα παρακάμπτω τα άσχετα σχόλια, ελπίζω να κάνεις το ίδιο.
Στο θέμα μας. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, πες τί πιστεύεις απλά.
1)Δηλαδή πιστεύεις ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε τέλειος;;;
Που γράφει στην Γένεση ότι ο άνθρωπος "εξελίχθηκε πνευματικά" από την 6η στην 7η μέρα;
2)Επίσης, ποια είναι η άποψή σου για τα σώματα; Υπάρχουν μοναχά ως μορφή και σχήμα, δίχως ουσία, λειτουργίες και ανάγκες;
Ρωτάω επειδή πιστεύεις και στην σαρκική ανάσταση του Ιησού. Αυτή η σάρκα λοιπόν που αναστήθηκε δεν είχε αίμα, δεν είχε φλέβες; Το στόμα, τα δόντια, ο οισοφάγος, η κοιλιά δεν έχουν καμμιά χρησιμότητα στο νέο σώμα, δεν χρησιμοποιούνται πλέον για τροφή αλλά απλά έτσι υπάρχουν;
Ο Παύλος λέει "σάρκα και αίμα βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν".
Πιστεύεις ότι το λέει κυριολεκτικά; Γιατί... με σάρκα δεν αναστήθηκε ο Ιησούς; Αν δεν είχε αίμα αυτή η σάρκα και ότι έχει ένας ανθρώπινος οργανισμός, πως υπάρχει; Πως έφαγε ο Ιησούς;
Γιατί αν ήταν ψεύτικα όλα αυτά έτσι για να πιστεύσουν, τότε βλέπανε έναν υλοποιημένο αναστημένο πνεύμα(όπως υλοποιούνται οι άγγελοι) και όχι μια πραγματική σάρκα.
Αρχαίοι Πολιτισμοί - Θρησκείες - Μυθολογίες - Συμβολολογία
Δεν θα μου πεις εσύ και οι φίλοι σου για την "αστήρικτη" και "εξωφρενική" πίστη μου σε Ανεστημένο Ιησού, Άγγελους με Φτερά που ανεβοκατεβαίνουν, Δράκους, Θηρία, Ιπτάμενα Άρματα, Θεούς που κατοικούν στην Άσγκαρντ, ΓΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΕΣ, Υδάτινα Χάη.
Αυτά μου αρέσουν, αυτά πιστεύω.
Ούτε θα μου κάνεις υποδείξεις ετυμολογίας, γραμματικής και ελληνικής γλώσσας. Κοίτα εκεί τα λεξιπλασικά σου χάλια.
Και οι οπαδοί της συμβολικής ερμηνείας, λίγο σεβασμό στις κυριολεκτικές ερμηνείες.
Όποιος έχει πρόβλημα με τα παραπάνω, να πάει εδώ
https://www.physicsforums.com/
για να μην χαλιέται κιόλας. Ορίστε που θα βρεις φίλους. Στο physics forum, το οποίο μάλιστα απαγορεύει απόψεις δημιουργισμού και χριστιανισμού στο σάιτ του.
Να το μέρος σου, ακόμη ΕΔΩ είσαι στο άκυρο για σένα Μύθος και Θρησκεία;
Αν αυτό δεν είναι μαζοχισμός, τί είναι;
Δεν το κατάλαβα δηλαδή που οι πιστοί στους μύθους και τις θρησκείες θα πρέπει να ανέχονται τα βρισίδια των κομπλεξικών άθεων. Αίσχος.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
O Υ Σ Τ !!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Από ΠΟΥ και ΠΟΤΕ τσαμπουκαλόπουλο;
Γουστάρεις τώρα να πάω εγώ να σου χαλάσω τα "επιστημονικά" θέματα;
Φροντίστε λοιπόν εσύ, ο dsm και ο heretic να ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ από τα θέματά μου, για να μην συνεχίσω ως Julius Caesar ή με οποιοδήτοτε άλλο όνομα, να σας χαλάω τα θέματα.
Νταβατζόπουλα αλήτες dsm, heretic, νικόμαχε ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. Όπως μου φέρεστε σας φέρομαι. Οφθαλμός αντί οφθαλμού.
Eίσαι και πρώτο νούμερο τελικά.
Δεν σου χαλάμε εμείς τα θέματα.Εσύ τα χαλάς, όταν αποφεύγεις τον διάλογο και αραδιάζεις αρλούμπες, χωρίς να δέχεσαι κρίσεις επ'αυτών.
Αυτό είναι σκέτο τρελοκομείο και έτσι σου φερόμαστε.
Αλλαξε εσύ και θα δεις και εμάς.
Αλλά...φευ!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
1) Δεν είναι θέματά σου. Δεν υπάρχει "ιδιοκτησία" στο επίπεδο ενός απλού χρήστη μέσα σε οποιοδήποτε φόρουμ, εκτός από την συγκεκριμένη δημοσίευση που κάνει. Εκτός κι αν έχει οριστεί κάτι άλλο. Εδώ δεν έχει, άρα τα θέματά σου, είναι κοινά για όλους. Είτε έχεις 1 δημοσίευση είτε 100.000.
2) Είσαι και κακομαθημένος, εκτός από όλα τα υπόλοιπα. Βρήκες τσάμπα μέσο και βγάζεις την βλακεία σου ασύστολα. Εφόσον λοιπόν σε αφήνουν να αλωνίζεις ελεύθερος, θα σχολιάζω κι εγώ αυτά που διαβάζω ελεύθερα. Δράση και αντίδραση. Βασικά κοιτάζω τα ενεργά θέματα όποτε μπαίνω και πάντα έχεις αφήσει εσύ μια δημοσίευση. Δεν φταίω εγώ, εσύ είσαι ο μαγνήτης της καρπαζιάς.
3) Σε όποιο φόρουμ κι αν πέρασες, όλοι προσπάθησαν να συζητήσουν μαζί σου, αλλά σε ότι και να σου έγραφαν οι απαντήσεις σου ήταν η μία πιο προκλητική από την άλλη. Και αν κρύβεσαι πίσω από τις ψευτοχριστιανικές θεματολογίες αρχικά, στη συνέχεια θα έρθουν και τα ποινικά παρατράγουδα.
4) Στα ποινικά παρατράγουδα. Δεν θέλω με κανένα τρόπο να εκθέσω τους ιδιοκτήτες του φόρουμ αυτού. Αμα ήθελα να το κάνω, θα έβλεπες για πόσο της πλάκας είναι αυτά που σου έχουμε γράψει. Το έχω ήδη κάνει σε κάποιο τρολάκι αλλού και σου μιλάω εκ πείρας. Όσο λοιπόν συνεχίζεις να προκαλείς, εκθέτεις τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του φόρουμ. Μαζί με εσένα.
5) Γράφε ότι θέλεις, όπου θέλεις. Εκτός του ότι όλες αυτές οι παρανοϊκές παρλαπίπες χαρακτηρίζουν μόνο εσένα, εν μέσω ανομβρίας χρηστών, διατηρείς την ψευδαίσθηση ότι κάποιοι σε διαβάζουν. Κάνεις λάθος σε αυτό, απλά κάποιοι εδώ μέσα είναι πιο κόσμιοι και κάποιοι όχι. Δικαίωμά τους. Ακομα και οι απολογητές της σελίδας τα 2-3 συναινετικά σχόλια που θα δεις να σου κάνουν, τα κάνουν επειδή είναι μειοψηφία. Για κανένα άλλο λόγο. Είμαι σε θέση να σου πω πως οποιοσδήποτε θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό, θα διαβάσει πιο συγκαταβατικά αθεϊκά σχόλια παρά αυτό το συνονθύλευμα από παραληρήματα που αφήνεις κάθε λίγο.
6) Η κριτική που πιθανόν να διαβάζεις από εμένα, αφορά εδώ και καιρό το άτομο πίσω από το πληκτρολόγιο και όχι τα σχόλια που αφήνει. Για να μην έχεις καμιά αμφιβολία για αυτό, για μένα έχεις χάσει κάθε δικαίωμα διαλόγου εδώ και καιρό. Τώρα θα πέφτει μόνο φάπα και αυτό όποτε έχω όρεξη. Μην φανταστείς ποτέ δηλαδή ότι με τάπωσες με οποιοδήποτε τρόπο και ξαφνικά χαλάρωσα.
7) Αυτά τα λίγα από εδώ, απόλαυσε την συνέχεια στις "υπέροχες δημοσιεύσεις σου", περαστικά και υπομονή για τα καινούργια γεννόσημα. Κάτι μπορεί να πιάσει τελικά, συνέχισε να ελπίζεις.
Edited by - Heretic on 04/01/2016 15:57:55
quote:
Δεν είναι τα πράγματα τόσο απλά. Μιλάμε για το παρατηρήσιμο σύμπαν Carmel. Αυτό που βρίσκεται στον λεγόμενο "ορίζοντα".
Εννοείται Heretic και γίνονται ακόμα χειρότερα. Πάντως το "παρατηρήσιμο" Σύμπαν σύμφωνα με τις τρέχουσες Φυσικές θεωρίες
α) αποτελείται κατά 96+% από σκοτεινή Ύλη και σκοτεινή Ενέργεια.
β) είναι αισθητό μεν αλλά μη πραγματικό (με την έννοια του αντικειμενικά παρατηρήσιμου και μετρήσιμου)
Εδώ κρατάμε ότι λόγω της ανθρώπινης φυσιολογίας και της λειτουργίας του εγκεφάλου είμαστε παγιδευμένοι σ'ένα matrix με τη βούλα της επικρατούσας Επιστήμης (μέχρι βέβαια να διαψευσθεί από καποια άλλη θεωρία στο μέλλον).
quote:
Σύμφωνα λοιπόν με τις έως τώρα παρατηρήσεις σε αυτό το κομμάτι, μια απο τις επικρατέστερες θεωρίες είναι οτι μπορεί να έχει προκύψει απο ενα big bang και να τελειώσει με ενα big crunch ή εναν απλό θερμικό θάνατο, όπως αναφέρεις.
Συμφωνώ αλλά να σημειώσω ότι για το big crunch θα πρέπει να πάρουμε μετρήσεις είτε επιβραδυνόμενης διαστολής είτε (ακόμα καλύτερα) συστολής.
Αυτό που κρατάμε από εδώ είναι ότι για την επικρατούσα Επιστήμη είχε Αρχή και θα έχει και Τέλος κάτι που πολλές θρησκείες το ισχυρίζονταν εδώ και χιλιάδες χρόνια.
quote:
Επίσης, η διάσταση του λεγόμενου "χρόνου", προέκυψε στη μορφή που γνωρίζουμε μετά το big bang. Πριν απο αυτό μπορεί να μην υπήρχε, μπορεί να είχε μια άλλη μορφή ή μπορεί οτιδήποτε. Ακομα και να είναι πολυδιάστατος και εμείς απλά να βιώνουμε μια μόνο του συνιστώσα. Αυτή στην οποία η εντροπία αυξάνεται. Επομένως, το "πρίν" μπορεί να μην έχει νόημα, μιας και η αλληλουχία γεγονότων χάνει την υπόσταση της.
Συμφωνώ απόλυτα αλλά για να σου αναφέρω κάτι που πιθανόν να μη ξέρεις είναι ότι ο Θεός στη Γένεση πρώτα δημιούργησε τους "αιώνες" και σε μετέπειτα ημέρα δημιουργίας τον "χρόνο".
Πριν από λίγες εκατοντάδες χρόνια κάποιοι άλλοι... Νικόμαχοι έμεναν σ'αυτό και κατηγορούσαν τους "γιδοβοσκούς" και οι τότε θεολόγοι και πιστοί δεν είχαν να αντιτάξουν ουδέν στους θιασώτες της ντετερμινιστικής θεωρίας του Νεύτωνα.
Σήμερα όμως γνωρίζουμε περισσότερα και με τη βούλα της επικρατούσας Επιστήμης για το τι ισχύει περί τη διάσταση Χρόνος και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι "αιώνες" της Γένεσης είναι ο Χρόνος στην πραγματική του υπόσταση και "χρόνος" αντιστοίχως είναι ο χρόνος στην αισθητή του από εμάς (ψευδο)διάσταση.
quote:
Απο όλα αυτά τα άγνωστα Χ, μέχρι κάτι αφελή γραπτά που φωτογραφίζουν συγκεκριμένες ανάγκες μιας συγκεκριμένης εθνικής κοινότητας, υπάρχει το χάος. Η σύγχρονη επιστήμη δεν αιτιολογεί τις θέσεις της εκκλησίας. Αυτή έχει βγεί απο την εξίσωση απο τον διαφωτισμό και μετά. Οπότε αναφέρομαι όχι το τι είναι δυνατόν να είναι αλήθεια, αλλα τι δεν είναι δυνατόν. Συμπεριλαμβάνω λοιπόν στο κάδρο όλες τις θρησκευτικές μυθολογίες.
Αυτό είναι μια προσωπική σου άποψη αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Το αντίθετο θα έλεγα φίλε Heretic εκτός αν έχεις μείνει στο Μηχανιστικό Νευτώνιο Σύμπαν.
Κοίτα λίγο σύνδεση Παλαιάς Διαθήκης και Σύγχρονης Φυσικής από έναν κορυφαίο Εβραίο Φυσικό του MIT τον Gerald Schroeder που είναι και ενεργός Ιουδαίος.
Ακόμα πιο ξεκάθαρος και σε πλήρη συμφωνία με τον Gerald Schroeder είναι ένας από τους κορυφαίους αστροφυσικούς της NASA o Robert Jastrow.
The details differ, but the essential elements in the astronomical and biblical accounts of Genesis are the same: the chain of events leading to man commenced suddenly and sharply at a definite moment in time, in a flash of light and energy ... For the scientist who has lived by his faith in the power of reason, the story ends like a bad dream. He has scaled the mountain of ignorance; he is about to conquer the highest peak; as he pulls himself over the final rock, he is greeted by a band of theologians who have been sitting there for centuries. God and the Astronomers (1992) pp.106-107
O οποιοσδήποτε αντίλογος είναι ευπρόσδεκτος ιδίως αν έχει και κάποιες έγκυρες επιστημονικές φωνές που να τον υποστηρίζουν με στοιχεία ώστε να ξεφύγουμε από τις αστήρικτες προσωπικές απόψεις και το wishful thinking.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Sesostrisθα ήθελα την άποψή σου, για την 7η μέρα που δεν προλάβαμε και γυρίσαμε στην 6η, για να μεταβούμε απευθείας στην 8η.
Προτιμώ την ελληνική μυθολογία Μάριε, η οποία σε πολλά σημεία όπως αυτό εδώ, επιβεβαιώνεται και ιστορικά, από την μυθολογία των γιδοβοσκών που στην ουσία δεν είναι ούτε δικιά τους, γιατί την αντέγραψαν από τους μύθους των γύρω λαών.
*
Αλλά δεν με πιστεύατε.
Ορίστε τώρα, όλος δικός σας!!!
Που είσαι βρε Panos T, σε κάποιους λείπεις...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
wishful thinking
Αυτό αφορά μόνο πιστούς όπως εσύ.
Εμείς δεν έχουμε ευσεβείς πόθους.Εσείς οι χριστιανοί και δη οι ορθόδοξοι, άστα να πάνε.
Παράδειγμα ο δικός μας ο Χ.Ο.Αυτός κι αν έχει πόθο...!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.