- Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Είτε ακολουθήσει τις παραδοσιακές μεθόδους είτε άλλες υβριδικές και νεωτερίζουσες δεν θέλω να πιστεύω ότι θα επέφερε το παραπάνω ‘μαύρο’ αποτέλεσμα.
"results are dangerous"
"Τα αποτελέσματα είναι επικίνδυνα" λένε τα μαγόπουλα του Χάους
γιατί πάντα ειναι επικίνδυνο (και αφελές κατά την γνώμη μου ) να αρχίζεις να βάζεις "ταμπέλες".....
Γιώργος![]()
τι χρώμα έχει ή οδοντόβουρτσα σου![]()
((Θυμήστε μου, Ιπποκράτη τον ελέγανε ή… $$$$$$......... Αρη;;;))
Gutenacht...
Αυτό που ήθελα να εκφράσω ήταν το εξής :
Πρώτον την αντίθεσή μου απέναντι σε αυτήν την εικόνα ως σύμβολο καταξίωσης και δεύτερον απέναντι στην τελματωμένη στασιμότητα που μου βγάζει..
Τίποτε παραπάνω.
quote:
Επιτρέψτε μου μια παρενθετική ερώτηση: Τι πιθανότητες έχει ένας γιατρός (ούτε μάγος-ούτε Θεός) που παρακολουθεί έναν καρκινοπαθή, να εντοπίσει και «χτυπήσει» το εναρκτήριο σημείο (την πηγή) της Ασθένειας, σε μια μορφή της που εξελίσσεται κάνοντας μεταστάσεις χωρίς συγκεκριμένη πορεία, αλλά χαοτικά;
απολύτως καμία αγαπητέ μου Μοζ
αλλά είναι ή προσπάθεια - έρευνα για αυτή την συγκεκριμένη πορεία που είναι πολλές φορές Χαοτική - και nasty (ιδίως εάν δεν έχει $$$$$$ - resources)
Γιώργος![]()
trust me, I am a Doctor
P.S and thanks for the paradigm ![]()
ThanX anyway
dear mag-net-ician*!
©M
*I trust you, trust me.
quote:
*I trust you, trust me.
Ναι, ναι, το είδαμε και αυτό το έργο...
"Επωλήθη, δια μίαν δεκάραν".
Καλημέρεν. Εξημέρωσεν. Ετελείωσεν.
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
Moz, θέλω πραγματικά να καταλάβω το σκεπτικό σου στο παράδειγμα που αναφέρεις.
Ποιό ακριβώς είναι "το ζητούμενο και η ουσία" για εσένα;
Να βρει ο γιατρός (που δεν είναι ούτε μάγος ούτε θεός, όπως λες) την έστω "1 γ#μημένη πιθανότητα" για να κρατηθεί στη ζωή ένα φυσικό σώμα;
Με οποιοδήποτε τίμημα; ακόμα και αν ο ασθενής αδυνατεί να βρίσκεται εν συνειδήσει;
Και γιατί αυτή η πιθανότητα (μάλλον αδύνατη) εντοπισμού της πηγής της χαοτικής Ασθένειας να αναζητηθεί από έναν γιατρό της κλασσικής ιατρικής και όχι οπουδήποτε αλλού (σε "μάγους και θεούς"), ή σε 'θεωρίες' και 'μπλα μπλα' -που τόσο απαξιώνεις- και που μπορεί να βοηθήσουν τον ασθενή να κατανοήσει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ή και να συμβιβαστεί με το αναπόφευκτο;
NADA
![]()
quote:
Αγαπητέ Γιώργος,
λες:
quote:
Αγαπητή ΝΑDΑ ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να επιδράσεις στο άμορφο και άπλαστο Χάος είναι τα αποτελέσματα
αλλά εάν έχεις να προτήνεις τιποτα άλλο ... I am all ears
Όταν επιδράς κάπου, ΕΠΙΔΡΑΣ. Τελεία. Η επίδραση εννοείται πώς έχει αποτελέσματα. Η διαφορά μας, Γιώργο, είναι στην εστίαση, ενδεχομένως και στα κίνητρα. Η εμμονή σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, μπορεί -όπως λέει και ο κοντρολ- να "εκβιάσει" τα πράγματα.
Και, όπως σου έχω ξαναπεί αλλού, να παραβιάσει το ελεύθερο της βούλησης των άλλων.Η εμμονή σε συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν επιτρέπει τη δράση του απρόβλεπτου παράγοντα, που σχετίζεται με τις θελήσεις και ανάγκες άλλων όντων...
και έαν το αποτέλεσμα - Ιθάκη - (εσύ μιλάς για εμμονή) βρίσκεται Εσω...? υπάρχουν και τότε απροβλεπτοι παράγοντες που σχετίζονται με τις "θελήσεις και τις ανάγκες των Αλλων"...?![]()
quote:
Και δεν είναι παράδοξο; Πώς γίνεται χαοτική μαγεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψην οι ίδιοι οι απροσδιόριστοι νόμοι του χάους..;
μα δεν είναι νόμοι .. είναι απλά συνήθειες ![]()
Γιώργος![]()
χμ..πως να μεταφράζεται άραγε στα ελληνικά το "badash evil motherf**er![]()
![]()
Μην συγχέουμε τις έννοιες Γιώργο.
Άλλο ο εσωτερικός προορισμός / τελείωση / Ιθάκη ενός όντος,
και άλλο η εμμονή σε συγεκριμένα αποτελέσματα, και δη υλικά.
Εφόσον το θέτεις πάντως, θα συμφωνήσω μαζί σου (αφού έχεις ήδη την απάντηση), πώς
τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην τελείωση ενός όντος.
Αργά ή γρήγορα ό,τι φράζει τον Δρόμο θα παρακαμφθεί, ακόμα και με τη βία εάν χρειασθεί...
quote:
μα δεν είναι νόμοι .. είναι απλά συνήθειες
Γιώργο,
το Σύμπαν διέπεται από Νόμους
και καθορίζεται ΚΑΙ από συνήθειες.
NADA
quote:
Moz, θέλω πραγματικά να καταλάβω το σκεπτικό σου στο παράδειγμα που αναφέρεις.
Nada, αν «πραγματικά θέλεις» η απάντησή μου ΕΔΩ :) > http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5193&whichpage=2&ARCHIVE=
κοντρόλ, ελπίζω να μην χάσατε τον ειρμό. Kαλή συνέχεια :)
((Γειά σου Ampere. Φαντάζομαι.... όλα καλά!; // Γεια σου Λάρα...
))
LaraCroftLOVERS_©Moz society
«Οι φίλοι μάς λένε ΕΣ-ΕΣ»*
((but U can Call Me... Alexander theGreat!))
Ειναι λοιπον αλλος ενας τροπος για ενα σκοπο αν καταλαβα την θεωρια του σε πιο free εκδοση.Ο οποιος (και αυτος) καθοριζεται απο τα θελω.
Το αυγο μπορει να σπασει μπορει και οχι.
Η 0 πιθανοτητα φιλε moz δεν μπορει να χωρεσει μεσα στο αυγο σαν πραξη.
Και καθε πιθανοτητα απο τις υπαρχουσες μεσα στο augo μπορει να συμβει but it's a waste of time.(Ψηαοσ)![]()
Εγραψες καπου ενα στιχο για μια πετσετα.....φρακτη στα κουφονησια [Το καταλαβαν και 2 γαιδουρια (συμβολικο;
)]
Πιστευω πως η επιλογη δεν εχει να κανει με το τι κατανοουμε αλλα αυτο ειναι οντως μπλα μπλα.
Καθε προσπαθεια ειναι αντισταση και αυτο δεν ειναι θεωρητικο , αλλα ειναι το "κλειδι"-κλειδι οταν υπαρχει η οποια προσπαθεια.Και ναι το τελευταιο ειναι παλι μπλα μπλα.
Το ζητουμενο λοιπον ειναι το αποτελεσμα.What chance is now left but to try(x#) but soon my time is ended.(Pete)
Ρε σεις αν καταφερετε να βρειτε τους αριθμους του τζοκερ στειλτε τους με e-mail.Μισα -μισα αφου η δουλεια θα ειναι δικη σας.![]()
Cast a spell on me mama.(Tim)
Φιλικα παντα αφου δεν εχουμε αντικρουομενα συμφεροντα![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trust me ....I don't.
Ευγνωμοσυνη
quote:
Οταν διαβασα εδω για το chaos μαγγικ μου εκανε κλικ σαν εκφραση.
Ειναι λοιπον αλλος ενας τροπος για ενα σκοπο αν καταλαβα την θεωρια του σε πιο free εκδοση.Ο οποιος (και αυτος) καθοριζεται απο τα θελω.
Το αυγο μπορει να σπασει μπορει και οχι.Η 0 πιθανοτητα φιλε moz δεν μπορει να χωρεσει μεσα στο αυγο σαν πραξη.
Και καθε πιθανοτητα απο τις υπαρχουσες μεσα στο augo μπορει να συμβει but it's a waste of time.(Ψηαοσ)
Εγραψες καπου ενα στιχο για μια πετσετα.....φρακτη στα κουφονησια [Το καταλαβαν και 2 γαιδουρια (συμβολικο;)]
Πιστευω πως η επιλογη δεν εχει να κανει με το τι κατανοουμε αλλα αυτο ειναι οντως μπλα μπλα.
Καθε προσπαθεια ειναι αντισταση και αυτο δεν ειναι θεωρητικο , αλλα ειναι το "κλειδι"-κλειδι οταν υπαρχει η οποια προσπαθεια.Και ναι το τελευταιο ειναι παλι μπλα μπλα.Το ζητουμενο λοιπον ειναι το αποτελεσμα.What chance is now left but to try(x#) but soon my time is ended.(Pete)
about right ..!!
Αλλά είναι αυτή ή σχέση του αποτελέσματος και προσπάθειας που σε κάνει να θες να γίνεις Μάγος, Γιατρός,κλπ,κλπ και (γιατί όχι) Θεός για να πετύχεις (διαφορετικά σημεία της αυτο-ομοιότητας (ενδελέχειας) που ονομάζεται Ανθρωπος![]()
quote:
Ρε σεις αν καταφερετε να βρειτε τους αριθμους του τζοκερ στειλτε τους με e-mail.Μισα -μισα αφου η δουλεια θα ειναι δικη σας.
βρήκα μερικούς αριθμούς τζόκερ .. αλλά δεν ξέρω έαν τα καταφέρουν
δοκίμασε... "5" "8" "11" "41" "25" - "9"
Γιώργος![]()
and if they work - worship me as a God
quote:
δοκίμασε... "5" "8" "11" "41" "25" - "9"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Won't try.
quote:
and if they work - worship me as a God
Already done.
quote:
about right ..!!
Can't help it....still here.
Γινανε πολλα , παρα πολλα και για πολυ καιρο.Η λογικη πηγε για ψωνια .
Η προσπαθεια καποια στιγμη εχασε το νοημα της και σταματησε να ζηταει.
Σε καποια ανυποπτη στιγμη , ενα μικρο τεστ.Καμμια αντιδραση.Θανατος.
Η αγαπη και η ελευθερια εγιναν η μονη πραγματικοτητα .
Ημουν ενα με ολα και η (αισθηση να την πω) ηταν πως το παντου η το πουθενα ηταν το αυτο , ΕΝΑ,εγω.Συνειδητοποιηση;forget it....back to the sh-ithole.
But now I enjoy the sh-ιt.In matter of fact I love it.Including the BIG sh-ιt myself.
Και εκει αναφερομαι για την μη προσπαθεια.Δεν υπαρχει κατι που να μην λατρευω πλεον αφου καπου καπου λαμπουν και κοιμομαστε αγκαλια (Fetish
);
Nope (συγνωμη jonnie).
Ομως απο την αλλη still hanging around ..... wondering.
![]()
Ανεξαιρετα αδελφικα.
Ευγνωμοσυνη
‘Ο νόμος των αναλογιών μπορεί να μας δείξει ότι, πράγματι, ένας Δημιουργός / ΣΚΕΨΗ ο οποίος μορφοποιεί την ύλη είναι απαραίτητος.
Ο άνθρωπος δεν αφήνεται στην ροή της φύσης και δεν ζει μόνο με ό,τι αυτή παρέχει, αλλά αρέσκεται στο να π.χ. δημιουργεί κτίσματα, για τα οποία ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη σειρά πράξεων.’
Eίτε με την ‘Χρυσή Τομή’, είτε με την ‘Ακολουθία Fibonacci’ είτε ακόμη και με το ‘Modulor’ του Le Corbusier ο άνθρωπος εκδηλώνει την φύση του μέσα από την προσπάθειά του να αναγνωρίσει και να προσεγγίσει το Θείο.Πώς ;
Καταρχήν με την παρατήρηση και κατόπιν με την προσπάθεια να εξαχθούν και να τυποποιηθούν κάποιοι κανόνες από τα αντικείμενα της παρατήρησης.
Για να εξηγούμαι..
Τα παραπάνω ‘ενδοπαρενθετικά’ αντιστοιχούν σε κανόνες αναλογιών που συναντώνται στην Φύση . Από το σχήμα του κοχλία της θάλασσας έως την σπείρα ενός γαλαξία και όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις, ο άνθρωπος παρατήρησε τις ομοιότητες και τις ανήγαγε σε μέτρο.
Τώρα όσον αφορά στην ερμηνεία του ‘Ασυνειδήτου’ απλά θα σε παραπέμψω σε ένα κείμενο που υπάρχει στο κάτωθι link και το οποίο νομίζω ότι απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σου.
http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=121
Αγαπητέ φίλε Moz, γράφεις :
‘Επιτρέψτε μου μια παρενθετική ερώτηση: Τι πιθανότητες έχει ένας γιατρός (ούτε μάγος-ούτε Θεός) που παρακολουθεί έναν καρκινοπαθή, να εντοπίσει και «χτυπήσει» το εναρκτήριο σημείο (την πηγή) της Ασθένειας, σε μια μορφή της που εξελίσσεται κάνοντας μεταστάσεις χωρίς συγκεκριμένη πορεία, αλλά χαοτικά;’
Σωστά παραθέτεις την παραπάνω ερώτηση :
Δεν γνωρίζω αρκετά περί του τρόπου εξέλιξης της ασθένειας, αλλά αναρωτιέμαι: Τι ρόλο θα έπαιζε ο εντοπισμός του εναρκτήριου σημείου όταν η μετά-σταση δημιουργεί νέες επιμέρους εστίες; Όπου η κάθε μια από αυτές με τη σειρά της λειτουργεί σαν νέο εναρκτήριο σημείο; Ίσως αν ο εντοπισμός γινόταν σε πολύ αρχικό στάδιο κάτι να γινόταν. Αλλά ποιο είναι αυτό και πότε συμβαίνει;
Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει σχετικά ένα άρθρο στο περιοδικό ‘Ζενίθ’ στο οποίο υποστηρίζοταν η άποψη ότι ο καρκίνος ως ασθένεια είναι προϊόν ενός ισχυρού ψυχικού σοκ.
Στο βιβλίο του Γιώργου Μπαλάνου ‘Κάτι που έρπει... σαν σκιά’ γίνεται επίσης νύξη για την εν λόγω ασθένεια και συσχετισμοί της με ‘σκιώδεις’ παρεμβάσεις.
Δοκιμάζοντας κανείς να ρίξει μια σταγόνα σινικής μελάνης σε ένα ποτήρι με νερό χωρίς αναταράξεις και στροβιλισμούς, θα παρατηρήσει το εξής φαινόμενο : Η σταγόνα καθώς πέφτει διασπάται σε επιμέρους σταγόνες - και ο διαχωρισμός αυτός μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον – σε μια πυραμιδοειδή δομη. Σε γενικές γραμμές όσες φορές κι αν επαναληφθεί το πείραμα το αποτέλεσμα θα είναι περίπου το ίδιο. Κάθε φορά όμως θα παρατηρούνται μικρές διαφοροποιήσεις καθως όσο κι αν είναι ζητούμενο η ομοιομορφία, απειροστά μικροί αστάθμητοι παράγοντες θα μετατοπίζουν τη δράση.
Ακόμη, στο παρακάτω link αναλύεται διεξοδικά ο τρόπος με τον οποίο οι ιοί ως κατώτερα μέλη της βιολογικης αλυσίδας, εξαπλώνονται και επιλέγουν τους ξενιστές τους. Ένα πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο με προεκτασεις.
Το να σπας το πρωταρχικό κέλυφος (λέγε με λέξη/σύμβολο) για να δημιουργήσεις ένα νέο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επανάληψη. Κάποτε λέγαμε "Εις Υγείαν" και τώρα λέμε "Στην υγειά μας"/"Γειά μας"/"Ε βίβα". Άλλαξε κάτι; Όχι! Τότε τί το διασφορετικό πρεσβεύει αυτή η Χαοτική Μαγεία;
Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη θεωρία (Θεωρία του Χάους) να καταλήγει προϊόν του marketing (Χαοτική Μαγεία).
Αναγνωρίζω το γεγονός πως η Χαοτική Μαγεία είναι νέα ακόμη και ίσως είμαι αυστηρός μαζί της.
Τυγχάνει όμως να ασχολούμαι με την Θεωρία του Χάους 7 χρόνια και προσωπικά η Χαοτική Μαγεία το μόνο που καταφέρνει είναι να την "τσαλακώνει" με άσχημο τρόπο.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
quote:
Είναι κρίμα μια τόσο όμορφη θεωρία (Θεωρία του Χάους) να καταλήγει προϊόν του marketing (Χαοτική Μαγεία).Τυγχάνει όμως να ασχολούμαι με την Θεωρία του Χάους 7 χρόνια και προσωπικά η Χαοτική Μαγεία το μόνο που καταφέρνει είναι να την "τσαλακώνει" με άσχημο τρόπο.
όμορφη θεωρία...!!! ναι...
για πες μας τοτε αγαπητέ ... και μία θεωρία - θρησκεία - ιδέα - που δεν έχει ποτέ τσαλακωθεί από τα αποτελέσματα
Γιώργος ![]()
...της τσαλακωμένης ατραπού..![]()
Θεωρίες για το ποιό είναι το πιο ζωτικό σημείο του Ανθρώπου (καρδιά, συκώτι ή εγκέφαλος), γιατί πέφτουν τα αντικείμενα, αν υπάρχει ή όχι ο Αιθέρας, ποιά η ποιότητα και το μέτρο του Σύμπαντος κ.α πιστεύεις Γιώργο ότι "τσαλακώθηκαν" από τα αποτελέσματα; Δεν νομίζω γιατί είχαν μια βάση (αυτήν που προέγραψα).
Η "Χαοτική Μαγεία" τί βάση έχει;
quote:
"Μαγεία των αποτελεσμάτων"
Δηαλαδή οι άλλες Μαγείες τί είναι;
Odysseus_Nemo
quote:
την θέαση/προσοχή/σημασία...
quote:.....και τον μπαμπινιώτη
«Φέτος άγιε μου Βασίλη θα ήθελα» να μοιράσεις Μπαμπινιώτηδες σε όλα τα παιδάκια του Εσωτεριστάν διότι τυγχάνω «άπορος+πένης»*
Γιώργος![]()
μπορεί ή "επανάληψη να είναι ή μητέρα της μαθήσεως" - αλλά το copy / paste όμως.. rules![]()
![]()
quote:
quote:
την θέαση/προσοχή/σημασία...
Και ο παρατηρητής στα ίδια βασίζεται. Να τον θεωρήσω πρακτικό της "Χαοτικής Μαγείας";;
Odysseus_Nemo
quote:
Και ο παρατηρητής στα ίδια βασίζεται. Να τον θεωρήσω πρακτικό της "Χαοτικής Μαγείας";;
εδώ θα σου απαντήσει ο Austin Osman Spare
«Ω πανίσχυρε Παρατηρητή / Θεατή , Εσύ, που υπάρχεις σε όλη την εγρηγορότητα ( και όλες τις συνειδήσεις ) με την δύναμη της έννοιας που υψώνεται άπο τις φόρμες που δημιουργώ..»
*
Γιώργος![]()
* five times