ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
11/10/2005, 10:23:23
Αγαπητέ anchor, δεν δικαιολογώ καμία πλευρά γιατί για εμένα κι οι 2 κάνουν το ίδιο λάθος.
Κι οι υποστηρικτές του Χριστιανισμού επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς κατά των άθεων, άθρησκων, αλλόθρησκων κτλ και το αντίθετο.
Πως γίνεται κάθε θέμα που ανοίγεται σε αυτή την κατηγορία να αφορά τον Χριστιανισμό και την αθεΐα κι όλα σχεδόν να καταλήγουν να θυμίζουν χαρακώματα?
Όσο καιρό είμαι σε αυτό το forum αυτό το πράγμα γίνεται.

In anticipation of my resurrection...

GDS1Μέλος
11/10/2005, 10:58:43
zandark
"πιστευεται πως ο Θεος ειναι αιμοδειψης,κακος και εκφυλος?"

Βλασφημίααααααααα, μόνο που ρωτάς...ντροπή σου θα καείς στα Τάρταρα (όπα μου ξέφυγε στην Κόλαση εννοώ)

zandark
"και να σας πω γιατι τα λεω αυτα.
προσφατως ενας καθηγητης μας ανεφερε τα παραπανω,κρατωντας ουδετερη σταση για το αν τα πιστυει"

Τιιιιιιιιιιιιιιιιιι, άπιστος 666 666 666 satan satan satan

zandark είναι σίγουρο ότι ο καθηγητής σου είναι μέλος μια σκοτεινής ομάδας με σκοπό την καταστροφή του Ελληνικού έθνους ο παλιό αρχαιολάγνος φτού του!!!!!!

και θα σου αποδείξω το παραπάνω με το απλό αυτό που είπε ο καθηγητής σου έγκειται στην Εξεταστέα Ύλη.... Ό Χ Ι.... άρα να είσαι σίγουρη/ος ότι τα λέει με σκοτεινούς σκοπούς των Παγκοσμιοποιημένων ΜασσονικόΣιωνιστικΟΤΟ σκοπων...... ΑΙΣΧΟΣ

zandark
",φερνοντας παραδειγματα απο την καινη διαθηκη.ειπε πως:
1)στην καινη διθηκη αναγραφεται πως ο Θεος εστειλε αγγελο για να σκοτωσει τα παιδια των αιγυπτιων(10 πληγες του φαραω)"

Μα ο Θεός το έκανε από αγάπη. Το έκανε για να δώσει ένα μάθημα στους Αιγυπτίους για την Ειδωλολατρική Πίστη τους αλλά και την άδικη σκλαβιά του εκλεκτού έθνους του Θεού. Να το θέσω διαφορετικά αφού την κοπάνησαν οι Εβραίοι ξαναφτιάχτηκε Πυραμίδα.... Ο Χ Ι...

Αλλά να σου αποδείξω πόσο πανάγαθος είναι τα παιδιά αυτά και όλες οι άλλες απώλειες αμάχων βρίσκονται τώρα στον Παράδεισο

zandark
"2)και οτι ο Θεος κεραυνοβολησε τον ανανια(ο οποιος θελησε να δωσει ενα μερος της ιδιοκτησιας του στους φτωχους)και τη γυναικα του(η οποια του προτεινε να κρατησουν κατι απο αυτα που θα εδιναν μηπως βρεθουν σε καμια δυσκολια)"

Ε αυτό παραπάει.... ο ανανίας πράγματι έδωσε ένα μέρος της περιουσίας του στους φτωχούς όμως έπαιξε την υπόλοιπη στα κόκαλα (ζάρια, μπαρμπούτι κτλ) απελπισμένος αυτός και η γυναίκα του ήταν έτοιμος να αυτοκτονήσει. Όμως ο πανάγαθος τι έκανε... για να μην αυτοκτονήσει και αμαρτάνει περισσότερο τους έριξε ένα μικρό κεραυνό έτσι ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν στον Παράδεισο.

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

VasiliscmΜέλος
11/10/2005, 11:30:40
Dear Anchor,

η σωστότερη έκφραση είναι: "ο Εβραίος Θεός των Χριστιανών"

Όμως επειδή είναι πολλές οι λέξεις της φράσης. Χάρην συντομίας λέμε : "ο Εβραίος Θεός".

Διαπιστώνω ότι δεν σου αρέσει να ακούς για την καταγωγή του Θεού σου.
Η Βίβλος είναι σαφής στο θέμα αυτό. Μήπως θα έπρεπε να προσέχεις μην κατηγορηθείς κατά την "Δευτέρα Παρουσία"?
Εάν τότε σε καλέσει ο Εβραίος Θεός σου και σε ρωτήσει: "Γιατί τέκνον μου Anchor αμφισβήτησες την καταγωγή μου?"
"Ύπαγε εις την κόλασην αμφισβητία του επιούσιου λαού μου και της καταγωγής μου."
Το έχεις σκεφτεί αυτό το σενάριο?

Βασίλης

11/10/2005, 11:52:14
quote:
Dear WWalker,

Η εκκλησία σου με τέτοιους υποστηριχτές, μπορεί να κοιμάται ήσυχη.

Δεν μπορώ να πω, από επιχειρήματα σκίζεις. Από την μια τα επιχειρήματά σου δεν έχουν προκείμενες, αλλά κατευθείαν το συμπέρασμα, και από την άλλη έχουν ερωτηματικό στο τέλος.

Και τώρα βγήκε το επιχείρημα type N.3 = "Πως να πετάξετε εξυπνάδα για την Εκκλησία".

Εύγε.

quote:

ΥΓ: Στις εξυπνάδες είσαι πρώτος. Κανένα λογικό επιχείρημα δεν βλέπω.

Α θες λογικό επιχείρημα, έτσι;
Πάμε:

ΕΣΤΩ ότι η Βίβλος λέει την αλήθεια.
Η Βίβλος λέει την αλήθεια, άρα ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο.
Άρα ο Θεός δεν είναι άνθρωπος, γιατί αν ήταν, δεν θα μπορούσε να φτιάξει τον άνθρωπο.
Άρα ο Θεός δεν είναι άνθρωπος.

Σ'αρέσει ωρε; Ή μήπως να στο γράψω κάτω με σχέσεις να το χωρέσει το μυαλό σου;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

11/10/2005, 11:58:58
quote:
WWalker:
«Κοίτα να δεις, αν είναι να λέω και τον εκτυπωτή που έχω στο σπίτι μου "Άγγλο" και τα CD μου "γιαπωνεζάκια", ε τότε είμαι για χοντρό φάσκελο.»

Μου αρέσει το…μέτρο που χρησιμοποιείς για να συγκρίνεις τις δυο «αξίες»: Θρησκεία και…….εκτυπωτές!!!!!

Γεια σου ρε WWalker, τέτοια λες και θα μείνεις ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ!

Τι να κάνουμε, ας γίνει και μια υπεραπλούστευση πάνω στην υπεραπλούστευση μπας και μάθουμε και πως δομείται η γλώσσα μας, που την έχουμε σκοτώσει εδώ μέσα με τους "Εβραίους Θεούς".

quote:
WWalker:
«Δηλαδή έλεος πια! Αν είναι να λέμε τέτοιες ασυναρτησίες εδώ μέσα πίσω στο δημοτικό να μάθετε επίθετα!»

Αντί να λες αστεία (που δεν σου βγαίνουνε κιόλας..) καλύτερα να προσπαθήσεις να εξηγήσεις τι στα κομμάτια εννοείς.

Τι στα κομμάτια εννοώ, όσο πιο απλά μπορώ να το εξηγήσω:

"Ο Θεός στο οποίο απαντάει ο Ιουδαιοχριστιανισμός" = ο Θεός των Εβραίων ή αλλιώς, όπως απαντάται μέσα στην ΠΔ, ο Θεός του Ισραήλ ή ξέρω γω τι άλλο θέλετε.
Ο όρος "ο Εβραίος Θεός" είναι μια πρώτης τάξεως δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, ένα "λάθος" το οποίο είτε τα βρέφη στο δημοτικό δεν το κάνουνε.

-------------------

quote:

Όμως επειδή είναι πολλές οι λέξεις της φράσης. Χάρην συντομίας λέμε : "ο Εβραίος Θεός".

Η Βίβλος είναι σαφής στο θέμα αυτό. Μήπως θα έπρεπε να προσέχεις μην κατηγορηθείς κατά την "Δευτέρα Παρουσία"?
Εάν τότε σε καλέσει ο Εβραίος Θεός σου και σε ρωτήσει: "Γιατί τέκνον μου Anchor αμφισβήτησες την καταγωγή μου?"
"Ύπαγε εις την κόλασην αμφισβητία του επιούσιου λαού μου και της καταγωγής μου."

Για βρες μου ποια Οικουμενική Σύνοδος έχει αποφασίσει για την "εθνική καταγωγή" του Θεού.

Α ναι, πως τα κατάφερες πάλι η λέξη Εβραίος έχει την τιμητική της στα όσα γράφεις...

----------------------

Edited by - WWalker on 11/10/2005 12:08:26

11/10/2005, 12:47:26
WWalker:
«Τι να κάνουμε, ας γίνει και μια υπεραπλούστευση πάνω στην υπεραπλούστευση μπας και μάθουμε και πως δομείται η γλώσσα μας...»

Χαίρομαι που ομολογείς ότι το θέμα του «θεού» είναι μια υπεραπλούστευση!

WWalker:
«Ο όρος "ο Εβραίος Θεός" είναι μια πρώτης τάξεως δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, ένα "λάθος" το οποίο είτε τα βρέφη στο δημοτικό δεν το κάνουνε.»

Εάν το δεις μεμονωμένο, αποκομμένο, τότε έτσι φαντάζει. Ωστόσο, και εφόσον μιλάμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, πρόκειται ξεκάθαρα για τον «θεό» που σχεδίασαν και έδωσαν έργα και ημέρες οι Εβραίοι.

Έτσι, σαφέστατα ΕΙΝΑΙ ο Θεός τους.

11/10/2005, 13:12:38
quote:
WWalker:
«Τι να κάνουμε, ας γίνει και μια υπεραπλούστευση πάνω στην υπεραπλούστευση μπας και μάθουμε και πως δομείται η γλώσσα μας...»

Χαίρομαι που ομολογείς ότι το θέμα του «θεού» είναι μια υπεραπλούστευση!

Χαίρεσαι για κάτι που δεν είπα.
Υπεραπλούστευση είναι η αντιμετώπισή μου ως προς την τοποθέτηση των επιθέτων στην πρόταση. Όχι το θέμα του Θεού.

quote:
WWalker:
«Ο όρος "ο Εβραίος Θεός" είναι μια πρώτης τάξεως δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, ένα "λάθος" το οποίο είτε τα βρέφη στο δημοτικό δεν το κάνουνε.»

Εάν το δεις μεμονωμένο, αποκομμένο, τότε έτσι φαντάζει. Ωστόσο, και εφόσον μιλάμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, πρόκειται ξεκάθαρα για τον «θεό» που σχεδίασαν και έδωσαν έργα και ημέρες οι Εβραίοι.

Έτσι, σαφέστατα ΕΙΝΑΙ ο Θεός τους.

Schwabe, Δημοτικό πήγες στην Γερμανία ή στην Ελλάδα;

Λέω γιατί το λεκτικό σχήμα "Εβραίος Θεός" από οποιαδήποτε άποψη και να το πάρεις, είναι για ντομάτες.
Κοίτα ρε που καταντήσαμε, να κάνουμε μάθημα ελληνικής περί επιθέτων σε ενήλικες (ελπίζω τουλάχιστον) ανθρώπους.
Αυτό είναι παρακμή ρε!!!!

----------------------

11/10/2005, 13:17:55
WWalker:
«Λέω γιατί το λεκτικό σχήμα "Εβραίος Θεός" από οποιαδήποτε άποψη και να το πάρεις, είναι για ντομάτες.»

Καλά, θα τρελαθούμε, η…σειρά σε πείραξε βρε???

Βάλτο λοιπόν με άλλη σειρά, και ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ. Εξάλλου, δεν το είπα καν.

WWalker:
«Αυτό είναι παρακμή ρε!!!»

Χαλαρά……

11/10/2005, 13:31:40
quote:
WWalker:
«Λέω γιατί το λεκτικό σχήμα "Εβραίος Θεός" από οποιαδήποτε άποψη και να το πάρεις, είναι για ντομάτες.»

Καλά, θα τρελαθούμε, η…σειρά σε πείραξε βρε???

Βάλτο λοιπόν με άλλη σειρά, και ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ. Εξάλλου, δεν το είπα καν.

Όχι εγώ, το κολλητάρι σου ο Βασίλης που έχει βαλθεί να μας φλομώσει στους Εβραίους εδώ μέσα.

----------------------

11/10/2005, 14:37:04
«Όχι εγώ, το κολλητάρι σου ο Βασίλης που έχει βαλθεί να μας φλομώσει στους Εβραίους εδώ μέσα.»

Ενώ το δικό σου κολλητάρι, ο Απολογητής, μας έχει φλομώσει με……ιερά κόκαλα και μούμιες ευωδιαστές (!), ζεστά χέρια θανόντων και……..νερά που αντικαθιστούν την μαγιά στο ψωμί!!!!!!!!!!!

Ε ρε για δες που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος…..

anchorΜέλος
11/10/2005, 15:07:32
quote:

Dear Anchor,
Βασίλης

Όχι δεν σκέφτωμαι τέτοιο "σενάριο" αφού δεν υπάρχει κανένας Εβραίος Θεός να με καλέσει. Ενδιαφέρουσα προσπάθεια να θεολογήσεις βλέπω...
"Εβραϊκός Θεός" ίσως είναι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι τα "Εβραίος" και "Εβραϊκός" μόνο σε ανθρώπους και πράγματα μπορούν να αναφέρονται, όχι σε υπερβατικές οντότητες.
Κι αν είχα πρόβλημα εμ το Εβραίος δεν θα πρότεινα το "Θεός των Εβραίων". Επιμένεις στο λάθος, αλλά το λάθος... είναι λάθος... τι να κάνουμε. Δεν έχει καταγωγή ο Θεός. Μερικές φορές τοπικοί λαοί αποδίδουν στη θεότητα κάποια πιο τοπικά χαρακτηριστικά. Τίποτα παραπάνω.
anchorΜέλος
11/10/2005, 15:10:12
quote:

Αγαπητέ anchor, δεν δικαιολογώ καμία πλευρά γιατί για εμένα κι οι 2 κάνουν το ίδιο λάθος.
Κι οι υποστηρικτές του Χριστιανισμού επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς κατά των άθεων, άθρησκων, αλλόθρησκων κτλ και το αντίθετο.
Πως γίνεται κάθε θέμα που ανοίγεται σε αυτή την κατηγορία να αφορά τον Χριστιανισμό και την αθεΐα κι όλα σχεδόν να καταλήγουν να θυμίζουν χαρακώματα?
Όσο καιρό είμαι σε αυτό το forum αυτό το πράγμα γίνεται.

Ναι γιατί δεν υπάρχουν moderators ή το θέλου το αλαλούμ. Αλλά βλέπεις, πας ν' απαντήσεις στο θέμα και το τρώει ο... οχετός... εγώ δεν έχω καιρό εδώ και τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδει. Είναι φανερό ότι υπαρχει μια ομάδα (ή περισσότερες) με διατεταγμένη υπηρεσία να κατηγορεί το χριστιανισμό και κάποια άλλη (η οποία φέρεται κοσμιότερα πάντως) να τον υπερασπίσει.
VasiliscmΜέλος
11/10/2005, 19:05:31
Dear WWalker,

Ρωτώ : Που το ξέρεις ότι ο Εβραίος Θεός σου δεν είναι άνθρωπος;

Απαντάς: ΕΣΤΩ ότι η Βίβλος λέει την αλήθεια . Η Βίβλος λέει την αλήθεια, άρα ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο.
κλπ.

Ξαναρωτώ: Έστω ότι δεν στηρίζεσαι στην Βίβλο, τότε Που το ξέρεις ότι ο Εβραίος Θεός σου δεν είναι άνθρωπος;

Δεν το ξέρεις, διότι χωρίς την μυθολογία των Εβραίων (βλέπε Βίβλο) δεν μπορείς καν να επιχειρηματολογήσεις.

Αφού λοιπόν είναι θέμα επιλογής μυθολογίας γιατί δεν επέλεξες την Ελληνική; Και πιο πολύ φαντασία έχει και το κυριότερο είναι Ελληνική.

Βασίλης

VasiliscmΜέλος
11/10/2005, 19:18:56
Dear Anchor,

Κατα βάθος δεν σου αρέσει το Εβραίος Θεός γιατί έχεις πλάσει μια εικόνα στο μυαλό σου ότι είναι ένας Θεός "πάνω" και "πέρα" από τον λαό που τον ανακάλυψε.

Κατά βάθος απεχθάνεσαι την ιστορία του περιούσιου λαού (των Εβραίων), που προσπάθησε να ματαίως να υποβαθμίσει η επίσημη εκκλησία.

Η Βίβλος παντού λέει ότι ο Εβραίος Θεός μόνον για τον περιούσιο λαό του ενδιαφερόταν.

Οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου κατά την Βίβλο προκύπτουν από τους Εβραίους.(Αυτό το δέχεσαι;)

Οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου αναφέρονται από την νέα θρησκεία του Χριστιανισμού, μόλις στις τελευταίες παραγράφους της καινής διαθήκης (στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον): "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη."

Είναι προφανές ότι αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη των διορθωτών των Ευαγγελίων.
Το γενικό πνεύμα των οποίων είναι αντίθετο μ'αυτήν την προτροπή του Ιησού. Πουθενά αλλού στην Βίβλο και την Καινή διαθήκη δεν ενδιαφέρεται κανένας για άλλο έθνος πλην των Εβραίων.

ΝΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΦΙΛΤΑΤΕ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

Βασίλης

anchorΜέλος
11/10/2005, 20:02:06
quote:

Dear Anchor,
Κατα βάθος δεν σου αρέσει το Εβραίος Θεός γιατί έχεις πλάσει μια εικόνα στο μυαλό σου ότι είναι ένας Θεός "πάνω" και "πέρα" από τον λαό που τον ανακάλυψε.
Κατά βάθος απεχθάνεσαι την ιστορία του περιούσιου λαού (των Εβραίων), που προσπάθησε να ματαίως να υποβαθμίσει η επίσημη εκκλησία.
Η Βίβλος παντού λέει ότι ο Εβραίος Θεός μόνον για τον περιούσιο λαό του ενδιαφερόταν.
Οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου κατά την Βίβλο προκύπτουν από τους Εβραίους.(Αυτό το δέχεσαι;)
Οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου αναφέρονται από την νέα θρησκεία του Χριστιανισμού, μόλις στις τελευταίες παραγράφους της καινής διαθήκης (στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον): "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη."
Είναι προφανές ότι αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη των διορθωτών των Ευαγγελίων.
Το γενικό πνεύμα των οποίων είναι αντίθετο μ'αυτήν την προτροπή του Ιησού. Πουθενά αλλού στην Βίβλο και την Καινή διαθήκη δεν ενδιαφέρεται κανένας για άλλο έθνος πλην των Εβραίων.
Βασίλης

Το μόνο που εκφράζει η προσέγγισή σου είναι μια βαθιά πίκρα. Προφανώς σε πλήγωσαν άνθρωποι που σχετίζονται με τη χριστιανική θρησκεία. Είναι θλιβερό, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να το δεις πιο ψύχραιμα.
Το τι μ' αρέσει και τι απεχθάνομαι δεν το πέτυχες. Για τα άλλα αν είχες μισό στοιχείο θα το παρέθετες. Η έννοια του Θεού βρισκόταν σε πολλούς λαούς - και στον Ελληνικό πολύ πριν.
Κι όμως σε πολλά σημεία αναφέρει και η Καινή Διαθήκη και η Παλιά το ενδιαφέρον του Θεού για όλους, μπορείς να τα βρεις πανεύκολα αν θέλεις.
VasiliscmΜέλος
11/10/2005, 20:49:54
Dear Anchor,

Εύκολη απάντηση.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εσένα και τους λοιπούς Χριστιανούς σας πίκραναν οι "εθνικοί" και το γυρίσατε στον Εβραίο Θεό.

Από μέρους μου δεν υπάρχει πίκρα παρά μόνον συμπάθεια για τους πλανημένους Ελληνοχριστιανούς.

Σιγά σιγά και με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό μας θα τον βρείτε τον δρόμο σας και θα απορίψετε την δεισιδαιμονία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Αν όχι εσείς σίγουρα τα παιδιά σας.

Αρκεί που σήμερα υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία της γνώμης.
Μ'αυτά και μόνον αρκεί να ξεριζώσουμε το καρκίνωμα της Εβραικής Θρησκείας: του Χριστιανισμού.

Βασίλης

11/10/2005, 23:52:25
Το καρκίνωμα το ξερίζωσε ο λαός μας εδώ και 1700 χρόωια τώρα.
Χρειάστηκε αρκετός κόσμος να μαρτυρήσει, αλλά τα κατάφεραν!

Φιλικά όπως πάντα

12/10/2005, 00:20:26
quote:
Dear WWalker,

Ρωτώ : Που το ξέρεις ότι ο Εβραίος Θεός σου δεν είναι άνθρωπος;

Απαντάς: ΕΣΤΩ ότι η Βίβλος λέει την αλήθεια . Η Βίβλος λέει την αλήθεια, άρα ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο.
κλπ.

Ξαναρωτώ: Έστω ότι δεν στηρίζεσαι στην Βίβλο, τότε Που το ξέρεις ότι ο Εβραίος Θεός σου δεν είναι άνθρωπος;

Έστω ότι δεν στηρίζομαι στην Βίβλο.
Πιστεύω σε έναν Θεό Δημιουργό, ο οποίος δεν ανήκει στον κτιστό κόσμο.
Ο άνθρωπος ανήκει στον κτιστό κόσμο.
Άρα ο Θεός δεν είναι άνθρωπος.

Α ναι, αν δεν στηρίζεσαι στην Βίβλο και θέλεις να μιλάς για τον Θεό των Εβραίων, τότε συγχαρητήρια!!!!

quote:
Δεν το ξέρεις, διότι χωρίς την μυθολογία των Εβραίων (βλέπε Βίβλο) δεν μπορείς καν να επιχειρηματολογήσεις.

Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια φίλε. Όχι επειδή εσύ από λογική και επιχειρήματα δεν σκαμπάζεις μια να θεωρείς το ίδιο και για εμάς.

quote:
Αφού λοιπόν είναι θέμα επιλογής μυθολογίας γιατί δεν επέλεξες την Ελληνική;

Αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι "είναι θέμα επιλογής μυθολογίας".

quote:
Και πιο πολύ φαντασία έχει και το κυριότερο είναι Ελληνική.

Πες το έτσι ρε φίλε! Έτσι δικαιολογείται και το κόλλημά σου με τους Εβραίους! Είσαι σοσιαλιστής του εθνικού κλάδου! Πες το βρε αδελφέ και είχα και γω μια υποψία ότι είσαι αρχαιολάγνος!!!!

Πάντως βλέπω, λέμε δεν λέμε εδώ μέσα ότι ούτε τα παιδάκια στο Δημοτικό δεν λένε το Θεό της Βίβλου "Εβραίο Θεό", συνεχίζεις ρε μπαγάσα, λες και είσαι βαλτός να μας αποδείξεις πως από το Δημοτικό πέρασες tourism.

----------------------

12/10/2005, 00:36:30
quote:

Κατά βάθος, και κατά πλάτος, και κατά μήκος, η Εκκλησία μια χαρά μιλάει για τους Εβραίους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, και για την "Αγία Σιών".
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Η Εκκλησία δεν υποβαθμίζει τις Ιουδαικές τις ριζες, γιατί πολύ απλά ένα γερό τμήμα της διδασκαλίας της το οφείλει σε αυτές τις εβραικές ρίζες.

quote:

Κάνε μας μια χάρη και σκέψου τα αυτά που γράφεις πριν τα γράψεις.

quote:

Βλέπω ακολουθείς την ωραιότατη μέθοδο του "αποκόπτω φράσεις από το κείμενο για να μην φαίνεται το νόημα όπως πρέπει" όπως και κάθε καλός αιρετικός που δεν έχει επιχειρήματα και λέει να το ρίξει στο κόψε-ράψε, κάτι θα βγει.

quote:

Α ναι ε... Καλά εδώ κάνω μόκο και προσκυνώ την ιδιοφυία σου που το σκέφτηκε μετά από 2000 χρόνια, χωρίς να το έχει σκεφτεί άλλος.

quote:

Να σου πω ρε φίλε, και όταν πάνε οι δικοί μας οι Έλληνες ή τουλάχιστον έτσι γράφει το κείμενο, μπροστά στον Ιησού, αυτός τους διώχνει;
Ή μήπως τον Ρωμαίο που το παιδί του πέθαινε τον έδιωξε;
Ή μήπως όταν έλεγε ιστορίες περί "καλού Σαμαρείτη" ήταν εθνικόφρων ο Ιησούς και εννοούσε "να, ακόμα και ο τρισκατάρατος ο Σαμαρείτης..."
Λέω γιατί είσαι ικανός να κάνεις τα στραβά μάτια και ακόμη μπροστά σε τέτοια πράγματα, οφθαλμοφανή.

Και για πες μου βρε, τον Δαβίδ που δεν ήταν καθαρόαιμος Εβραίος, γιατί τον επέλεξε ο Θεός, εφόσον είχε "μολυσμένο αίμα" μέσα του????

Για την Νινευί που την κάλεσε σε μετάνοια και την απέκλεισε από την τιμωρία όμως μόκο έτσι; Ούτε κουβέντα, δεν μας βολεύουν αυτά...

Άσε φίλε. Μας τα παν κι άλλοι αυτά. Επί της ουσίας όμως 0.

quote:

Δεν λέω, ο συλλογισμός σου τσακίζει κόκκαλα...

quote:
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εσένα και τους λοιπούς Χριστιανούς σας πίκραναν οι "εθνικοί" και το γυρίσατε στον Εβραίο Θεό.

Δηλαδή εμείς τι ήμασταν πριν τον Χριστιανισμό; Δεν ήμασταν Εθνικοί;
Ή μήπως έγινε μάχη "Εθνικοί vs Εθνικών" και οι πικραμένοι το γύρισαν στον Χριστιανισμό;
Ομολογώ πως τέτοιο "επιχείρημα" είχα καιρό να ακούσω. Πάει κι αυτό για τα μαργαριτάρια.

quote:
Από μέρους μου δεν υπάρχει πίκρα παρά μόνον συμπάθεια για τους πλανημένους Ελληνοχριστιανούς.

Δηλαδή για το 98% των Ελλήνων.
Μήπως τελικά δεν είμαστε εμείς οι πλανημένοι αλλά εσύ; Λέω εγώ βρε παιδί μου, μιας και το 98% είναι κάπως πολύ για να είναι τόσοι οι πλανημένοι. Χώρια που οι απανταχού χριστιανοί είναι γύρω στο δις και βάλε, μιλάμε για πολύ πλανημένο κόσμο.
Μπα, μάλλον εσύ νομίζεις πως είσαι έξυπνος.

quote:
Σιγά σιγά και με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό μας θα τον βρείτε τον δρόμο σας και θα απορίψετε την δεισιδαιμονία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Αν όχι εσείς σίγουρα τα παιδιά σας.

Γεια σου ρε Προφήτη!!!!

quote:
Αρκεί που σήμερα υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία της γνώμης.
Μ'αυτά και μόνον αρκεί να ξεριζώσουμε το καρκίνωμα της Εβραικής Θρησκείας: του Χριστιανισμού.

Με το συμπάθειο κιόλας ρε Βασίλη, αλλά άμα είναι με τέτοια "επιχειρήματα" να ξεριζώσεις το "καρκίνωμα" του Χριστιανισμού, ε τότε φίλε μου καλά κάνουν οι λαοί και σας γράφουν πατώκορφα.

Α ναι, έχετε κάπου από το 1800 και βάλε που προσπαθείτε, με κάτι "θετικισμούς", "φρουντισμούς" και "μαρξισμούς" και κάτι τέτοια περίεργα.
Σαν να μην πιάνει η συνταγή βρε παιδί μου. Τόσος πόλεμος και πάλι η Καθολική Εκκλησία (Δυτική/Ανατολική) ζει και βασιλεύει, ειδικά σε κάτι Λατινικές Αμερικές.
Λέω εγώ τώρα, μήπως να αλλάξετε τακτική;

Edited by - WWalker on 12/10/2005 00:47:13

toxotisΜέλος
12/10/2005, 01:10:12
Όσων αφορά το θέμα που έθιξε ο/η ancor και ο dying incubus, θα ήθελα να πω πως
ναι μεν συμφωνώ, πως και εγώ βλέπω μια τάση για δημιουργία "στρατοπέδων", κάθε φορά που θίγονται θέματα περί χιστιανισμού και αθεϊας,
άλλα συμβαίνει και το εξής από την "φανατική" μερίδα των αντιπροσώπων του χριστιανισμού:
ακόμη και ανθρώπους που απλά προσπαθούν να είναι πιο αντικειμενικοί, με διάθεση να δουν τα πράγματα δίχως το πρίσμα που επιβάλει ο χριστιανισμός από την παιδική-σχολική ακόμη ηλικία,
έχουν την τάση-ανάγκη να τους τσουβαλιάσουν πίσω από μια "ετικέτα".