- ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το κοτόπουλο γεννάει κότες...Ότι πεις...
Φτιάχνει ο "θεός" τον κόσμο με τα μαγικά του (ξέρεις, πρώτα τη μέρα μετά τον ήλιο, πρώτα τη γη μετά τον ήλιο, που επιπλέον πρώτα τα έφτιαξε και μετά τα έβαλε στον ουρανό... φαίνεται δούλευε σε εργαστήριο, χώρια που έπασχε από σχιζοφρένεια και νόμιζε πως ήταν πολλοί...) Φτιάχνει λοιπόν και μερικά φυτά που αναπνέουν μεθάνιο. Χμμ.... δεν του αρέσουν. Τα καταστρέφει και φτιάχνει μερικά άλλα φυτά και ζώα που αναπνέουν οξυγόνο, αφού αλλάζει πρώτα την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Καλό του φαίνεται... το κρατάει για μερικά εκατομμύρια χρόνια...
Αλλά... αρχίζει να το βαριέται. Ολο δεινόσαυροι... δεινόσαυροι... Και ούτε έναν παπά δεν έχουν οι ξεφτιλισμένοι. Ρε γαμώτο, τζάμπα ο κόπος του. "Δεν τους καταστρέφω κι αυτούς να φτιάξω τίποτε άλλο;" Ρίχνει ένα μετεωρίτη και κάνει τον πλανήτη καλοκαιρινό.
Ξαναφτιάχνει ζώα, φυτά, μικρόβια... όλα από την αρχή (όποιος δεν έχει μυαλό...) και ξαφνικά, ένα πρωί, σκέφτεται: "Δεν κάνω και τον άνθρωπο που θα φτιάξει και παπάδες να με δοξολογούν;". Και ... τσουπ! στρώνεται στη δουλειά. "Πλάθω ανθρωπάκια με τα δυο χεράκια", τραγουδάει χαρούμενος. Και τα έφτιαξε... Και απ'όλον τον πλανήτη, πήγε και τους έφτιαξε στο ... Ισραήλ. Και από τον Κάιν που έμεινε στο τέλος, σαν τα σαλιγκάρια που γονιμοποιούνται μόνα τους, ξεπήδησε το ανθρώπινο γένος.
Ταλαίπωρε trexagireve. Μπορεί η ιστορία αυτή να ικανοποιεί το ερώτημά σου για τη δημιουργία του κόσμου, αλλά μπορώ να σου πω δεκάδες παραμύθια του Αισώπου που είναι πιο αληθοφανή απ'αυτό.
Ο θεός φίλε μου γεννήθηκε στο μυαλό του πρωτόγονου ανθρώπου όταν έπεσε ο πρώτος κεραυνός. Ετσι απλά. Ο άνθρωπος έφτιαξε το θεό κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση και όχι το αντίθετο. Γι'αυτό κάθε λαός έχει το θεό που του μοιάζει.
Οσο μπορεί το αυτοκίνητο, σαν κατασκεύασμα, να κατασκευάσει ανθρώπους, άλλο τόσο μπορεί ο θεός (σαν κατασκεύασμα επίσης, ούτε καν δημιούργημα) να δημιουργήσει ανθρώπους και να τους βάλει να αναπαράγονται από ένα αρσενικό ΜΟΝΟ.
Ταλαίπωρε trexagireve...

macedon
quote:
Macedon:
Δες τι λέει η ιστορία του πλανήτη μας.Φτιάχνει ο "θεός" τον κόσμο με τα μαγικά του (ξέρεις, πρώτα τη μέρα μετά τον ήλιο, πρώτα τη γη μετά τον ήλιο, που επιπλέον πρώτα τα έφτιαξε και μετά τα έβαλε στον ουρανό... φαίνεται δούλευε σε εργαστήριο, χώρια που έπασχε από σχιζοφρένεια και νόμιζε πως ήταν πολλοί...) Φτιάχνει λοιπόν και μερικά φυτά που αναπνέουν μεθάνιο. Χμμ.... δεν του αρέσουν. Τα καταστρέφει και φτιάχνει μερικά άλλα φυτά και ζώα που αναπνέουν οξυγόνο, αφού αλλάζει πρώτα την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Καλό του φαίνεται... το κρατάει για μερικά εκατομμύρια χρόνια...
Αλλά... αρχίζει να το βαριέται. Ολο δεινόσαυροι... δεινόσαυροι... Και ούτε έναν παπά δεν έχουν οι ξεφτιλισμένοι. Ρε γαμώτο, τζάμπα ο κόπος του. "Δεν τους καταστρέφω κι αυτούς να φτιάξω τίποτε άλλο;" Ρίχνει ένα μετεωρίτη και κάνει τον πλανήτη καλοκαιρινό.
Ξαναφτιάχνει ζώα, φυτά, μικρόβια... όλα από την αρχή (όποιος δεν έχει μυαλό...) και ξαφνικά, ένα πρωί, σκέφτεται: "Δεν κάνω και τον άνθρωπο που θα φτιάξει και παπάδες να με δοξολογούν;". Και ... τσουπ! στρώνεται στη δουλειά. "Πλάθω ανθρωπάκια με τα δυο χεράκια", τραγουδάει χαρούμενος. Και τα έφτιαξε... Και απ'όλον τον πλανήτη, πήγε και τους έφτιαξε στο ... Ισραήλ. Και από τον Κάιν που έμεινε στο τέλος, σαν τα σαλιγκάρια που γονιμοποιούνται μόνα τους, ξεπήδησε το ανθρώπινο γένος.
Α ρε Macedon είσαι άπαιχτος!
Τί ρέντα είναι αυτή!

πιστεύεις ότι απαντάς πουθενά;
Καλά ρε φίλε, σε ρωτάμε κάτι πλύ απλό: Αυτά τα υλικά ...οικοδομών,
που έφτιαξαν τον κόσμο, απο ποια μάντρα τα πήραν; Και ποιος τα έφτιαξε;
έχω κάποιυς που ζητάνε το ISO τους...
Φίλε helios2012, σου αρέσει η κερκίδα; Κάτι είναι κι αυτο....
quote:
Καλή ερώτηση.
Εσύ τι απαντάς ως πραγματικός χριστιανός του παλαιού ημερολογίου;;
Πού βρέθηκαν τα υλικά;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ένα σώμα ύλης ή που περιέχει και ύλη, το οποίο είναι σωμα
Θεού... Αυτό λέμε επίσης ότι ο Πατήρ εμοιράσθη, εμοιράσθη και
ο Υιός, μοιράζεται και το άγιο Πνεύμα...
Η πίστη μας τα αποδέχετα, εσύ περί αυτών των υλικων, τι λές;
Συμφωνούμε ή διαφωνούμε;
quote:
Αυτό λέμε εδώ και καιρό φίλε Γιάπετ... Άρα, υπάρχει
ένα σώμα ύλης ή που περιέχει και ύλη, το οποίο είναι σωμα
Θεού...
Υπάρχει ένα σώμα ύλης ή υπάρχει ένα σώμα που περιέχει και ύλη...
Τι δεν καταλαβαίνω;;;
Μετά έρχεται ο πατέρας, ο υιός και το πνεύμα.
Πού βρέθηκαν όμως αυτά;;
Τι είναι;;;
Δεν μου απαντάς...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Άγιο Πνεύμα και όλα μοιράζονται, εναλλακτικά και με
γεωμετρική πρόοδο μάλιστα...
Δηλαδή, το σύμπαν προέρχεται απο τον Πατήρ, ο άνθρωπος απο τον
Υιό και το πνεύμα απο το Άγιο Πνεύμα, όλα μοιράζονται στον
άνθρωπο, που έρχεται να συκληρονομήσει την βασιλεία του Πατρός
με τον Υιό και την κληρονομία του Πνευματος, πέραν απο την όποια
κατ εικόνα ομοίωση του...
Εγώ ρωτάω για υλικά. ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ, εσύ ρώτησες γι' αυτό. Τέτοια απάντηση, σαν αυτή που έδωσες, θα σε ικανοποιούσε;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
έδωσα και τη συνέχεια, με τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα...
Έκανα κάτι κακό;
Ο Πατήρ, είναι η πηγή των πάντων.Απο όπου γίναν όλα ...
Εσύ για πηγή των πάντων τι έχεις;
Τί εννοούσες εσύ όταν ρώτησες
quote:
και ποιά απάντηση θα σε ικανοποιούσε;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
europaios2 -Aγαπητέ elo, έπρεπε να ξεκινήσεις έτσι: Ας φανταστώ έναν ιδανικό κόσμο, όχι χωρίς την ανάγκη του θεού, αλλά με έναν θεό που..
Τι από αυτά που γράφω ευρωπαίε πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να γίνουν αν όχι σε συλλογικό, αλλά σε ατομικό επίπεδο….![]()

απο τον Πατήρ, σημαίνει ότι είναι η πηγή κάθε έννοιας
και ύπαρξης, απο αυτό τι δεν καταλαβαίνεις;
Εσύ,΄ομως, θα μας πεις κατά τη δική σου θρησκεία, απο
που και πως, τα υλικά που είπες ότι γίναν όλα;
Περιμένω τη δική σου απάντηση....
quote:
Θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι η επικρατούσα επιστημονική θεωρία για την καταγωγή του ανθρώπου, είναι αυτή που λέει ότι ο άνθρωπος ήρθε απο την Αφρική, και ότι έγινε λευκό το δέρμα του για να απορροφά ο οργανισμός του πιο εύκολα το ηλιακό φώς, και να παράγει έτσι καλύτερα τη βιταμίνη D. Δηλαδή ότι όλοι ήμαστε στην ουσία νέγροι ξεβαμμένοι. Ποια είναι η θέση σε αυτήν τη θεωρία;;

1. Γιατί οι επιστημονικές θεωρίες βασίζονται σε υπάρχοντα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στοιχεία, των οποίων η αξιοποίηση με τη μέθοδο της επιστημονικής έρευνας οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα.
2. Γιατί οι επιστημονικές θεωρίες δημιουργούνται από υπηρέτες του ανθρώπινου πνεύματος, ειδικούς επιστήμονες, και δε βαζίσονται σε "οράματα" καλογέρων, παραμύθια ιερέων, δεισιδαιμονίες και θρησκευτικές ανοησίες.
Εσύ δηλαδή πιστεύεις σοβαρά ότι η ανθρωπότητα έγινε από τον Αδάμ και την Εύα;

macedon
quote:
Εσύ,΄ομως, θα μας πεις κατά τη δική σου θρησκεία, απο
που και πως, τα υλικά που είπες ότι γίναν όλα;
Περιμένω τη δική σου απάντηση....
Εγώ, όπως πολλές φορές έχω αναφέρει, είμαι στην ευχάριστη θέση να μην είμαι οπαδός θρησκείας και ως εκ τούτου να σκέφτομαι...
Η δική μου απάντηση είναι ότι ήρθαμε στη γη, απ' τον γαλαξία της Ανδρομέδας, σαν συνοδοί του Διός, στον πόλεμο με τον Κρόνο και... μείναμε!!!![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ανοίγω μια μικρή παρένθεση αφιερωμένη εξαιρετικά στον macedon αλλά και στους υπόλοιπους...
(Πώς ξέρουμε ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν Κινέζοι; Γιατί αν ήταν Κινέζοι θα έτρωγαν το φίδι και όχι το μήλο!
Τι είπε ο Θεός όταν έφτιαξε τον πρώτο αράπη; Φτου γαμώτο κάηκε!
Γιατί ο Ηρακλής ήταν πάντα γυμνός και κρατούσε ρόπαλο; Γιατί γαμ**σε κι έδερνε.)
Έκλεισα την παρένθεση-συνεχίστε...
![]()
quote:quote:quote:
trexagireve
Υπάρχει περίπτωση να
υπήρχε κόσμος, χωρίς ΘεόςΟ θεός, σαν δημιούργημα του ανθρώπου, εμφανίζεται μετά την εμφάνιση του δημιουργού του, ανθρώπου.
macedon
Θα σου ήταν δύσκολο, μιας που φαίνεται πως γνωρίζεις καλά και μιλάς με τόση σιγουριά για "δημιούργημα" και "δημιουργό", να επωφεληθώ των γνώσεών σου και να σε ρωτήσω και το ποιος είναι ο δημιουργός του δημιουργού του ανθρώπου;
Εάν κατάλαβα καλά την ερώτηση, ρωτάς ποιος είναι ο δημιουργός των Anunaki;

Μία που πιάσαμε το θέμα "Δημιουργία" και "Δημιουργός", θα ήθελα την άποψή σας για τη χωρική και χρονική έννοια της Δημιουργίας, γιατί προσωπικά δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρξε κάποτε χρόνος Δημιουργίας, όπως επίσης δεν έχω και καμία ένδειξη ότι υπάρχει όριο στο χώρο και το χρόνο. Αν κάποιος όμως γνωρίζει περισσότερα, θα χαρώ να τον ακούσω.
Όπως καταλαβαίνετε, εγώ δε χρειάζομαι "υλικά" για Δημιουργία, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει για μένα δημιουργία.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
φίλε μου Γιάπετ;
Και πριν απο αυτήν αυτόν που την έφτιαξε και πιο
πριν τον άλλο που έφτιαξε ότι έφτιαξε και απο πού πήρε
τα ..υλικα για να γίνουν...
Την κάνεις σιγά σιγά, με ελαφρά πηδηματάκια, ή νομίζω;
Δημιουργός του δημιουργού, δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς, χάνει την ιδιότητα
του δημιουργού, απο τον ..Δημιουργό του. Δεν γίνεται ένας δημιουργός
για τμήματα του κόσμου, άλλος για άλλο κι ούτω καθ εξής...
Ας μην μπερδευόμαστε με πληροφορίες. Κάπου χρεάζεται και η χρηση της λογικής,
χρηση νόμων και νομοτελειας και βγαίνει... Αν θέλει, βέβαια κανείς να
βγεί κι αν δεν βολεύεται στην άγνοια του...