- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν δεν έχετε δική σας φωτογραφία μπορείτε να κάνετε μια δόκιμη από άλλες φωτογραφίες…
trexagireve κάνε μια δοκιμή, αξίζει τον κόπο, εγώ πάντως ήμουν (όπως και τώρα άλλωστε) αρκετά γοητευτικός και πριν εκατομμύρια χρόνια…![]()
Devolve me

trexagireve :
quote:
Και, φυσικά, δέχομαι απόλυτα, το ότι ο άνθρωπος κι ολα εξελίσσονται προς το καλύτερο, αλλά, όχι ότι θα γίνουν άνθρωποι οι πίθηκοι.
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ...
quote:
Δεν λέγεται έκφραση της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου,η βελτιστοποίηση των ειδών,αγαπητέ μου IndustrialAngel, αυτό είναι
εξ ορισμού λογικό και αποδεκτό, κανείς δεν το αμφισβήτησε ποτέ....
.
Αυτό ακριβώς λέει η θεωρία της εξέλιξης .
Οτι οι οργανισμοί προσαρμόζονται στο περιβάλον τους και μεταβάλλονται με αργά βήματα στο πέρασμα του χρόνου .
Το οτι οι Πίθηκοι γίνονται Ανθρωποι , και οι καμήλες χελώνες τα λές εσύ που είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ με το θέμα .
quote:
Λέμε για ψάρια που γίναν πίθηκοι,πεταλούδες, που βγάλανε λέπια και ξαναβουτήξαν,και λοιπά...Αυτά, λέω, που λέει ο Δαρβίνος, τα ασπάζεστε;
Δεν λέει τέτοια πράγματα ο Δαρβίνος .
ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ .
quote:
Για άνθρωπο κανείς;Απο άνθρωπο, προέρχεται άνθρωπος κι απο βόδι, βόδι...
Αυτό λέει κι ο Δαρβίνος , αλλά μάλλον με εσένα έκανε λάθος .
Μόνος του μάντεψε στο μάντεψε την αιτία της εξέλιξης, τη μαγική λέξη βελτίωση. Ο βελτιωμένος οργανισμός επιζεί και αφήνει απογόνους. Μια άλλη παράμετρος είναι η μετάλλαξη δηλαδή η τυχαία αλλαξή στο γενετικό υλικό που δημιουργεί νέα χαρακτηριστικά.
Η προφανής εξήγηση για την μη-στατικότητα των ειδών είναι ότι δεν υπάρχουν απολιθώματα από όλα τα ζώα σε όλες τις εποχές, υπάρχουν από κάποια σε κάποιες γεωλογικές περιόδους. Δεν υπήρχαν για παράδειγμα σκύλοι πριν εξημερώσει κάποια λυκάκια ο άνθρωπος τα οποία μέσα από συνεχεις διασταυρώσεις διαφοροποιήθηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν και είναι σχετικά μικρό το διάστημα. Για τη σύγκριση ας βάλουμε ένα πεκινουά με ένα λύκο από τα βουνά δίπλα δίπλα. Σκύλοι δεν υπάρχουν στα δάση και στις ζούγκλες εκτός εαν τους άφησαν ελεύθερους εκεί άνθρωποι
Η θεωρία του Δαρβίνου έχει όντως συμπληρωθεί αλλά ακόμα και αυτή δε λέει αυτά που λέει ο trexagireve
Περιμένω απαντήσεις πάντως trexagireve
αν παρουμε την αμοιβαδα που τοσο την εχουν ταλαιπωρησει την ερμη ,και πουμε οτι ειμαστα στο 2 ή 3 δις χρονια πριν και της δωσουμε ενα διαστημα πολλαπλασιασμου πχ 1 ωρας (νομιζω οτι ειναι πολυ μεγαλη περιοδος αλλα και ειδικος δεν ειμαι) τοτε απο το 3 ΔΙΣ στο 2 ΔΙΣ εχουμε μερικα ΤΡΙΣ ισως και παραπανω γεννησεις ... σε αυτη την σειρα γεννησεων εαν πουμε οτι καθε 1000 γεννες εχουμε μια αλλαγη ή μια μεταλαξη λογω περιβαλοντος ή λογο τυχης , αντιλαμβανομαστε ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ γεννησεων απο ΜΙΑ ΑΜΟΙΒΑΔΑ ... ακομη και εαν βαλουμε την μεταλαξη καθε 1000 ή και 1εκατομυριο ... παλι ο αριθμος ειναι μεγαλος... αντιλαμβανομαστε γιατι τι αριθμο μιλαμε ?
ο προγονος του ανθρωπου δεν προηρθε ετσι ξαφνικα και την αλλη μερα γεννησε τον ανθρωπο ... ο προγονος ζουσε μερικους μηνες ή και μερικα χρονια ... σε βαθος ομως 1 ή 2 ΔΙΣ ετων ... αντιλαμβανομαστε επισης το μεγεθον των γεννεών ... επισης μη ξεχναμε οτι εκεινη την εποχη οι συνθηκες βοηθουσαν τοσο την τυχαια μεταλαξη οσο και την μεταλαξη λογω συνθηκων-ηλιου κτλπ (εαν δεχτω τα ευρηματα στα πετραλωνα χαλκιδικης οπου βρεθηκαν σκελετοι απο ανθρωπους που χρονολογουνται -εαν ισχυει ο αριθμος που θυμαμαι- 800.000 χρονια πριν (και που καμια σχεση δεν εχουν με τον σημερινο ανθρωπο και που επισης πιθανον το ειδος τον πετραλωνων να εξαφανιστηκε ενω εμεις να προερχομαστε απο αλλο ειδος!!!) ... εαν η διαρκεια της ζωη τους ηταν 30 χρονια (που ηταν λιγοτερο γυρω στα 20) καταλαβαινουμε για τι αριθμο γεννησεων μιλαμε .... οσο δυσκολο και εαν ειναι για το μυαλο μας να καταλαβει αυτους τους μεγαλους αριθμους ... ειναι εμφανες οτι μιλαμε για μεγαλα χρονικα διαστηματα και μεγαλο αριθμο γεννησεων... με δεδομενο οτι ακομη και χωρις καμια αλλαγη στο DNA το καθε παιδι αποτελει ενα νεο "ειδος" καθως ειναι η προσθηκη 2 διαφορετικων DNA ...
εκει λοιπον που τιθεται ενα θεμα ειναι εαν ολα τα ανθρωπωιδη ειχαν κοινο προγονο και απο οσο δειχνει τα οσα εχουμε ανακαλυψη μεχρι σημερα αυτο ισχυει ... εκει ειναι και η συγκενεια με τον πιθηκο αλλα και αλλα ζωα ... πχ εαν παμε ακομη ποιο πισω θα βρουμε κοινο προγονο για ολα τα θυλαστικα ... (το σχημα που καταθεσε ο φιλος ποιο πανω ειναι πολυ περιγραφικο )
οσο αφορα τον ανθρωπο ακομη και σημερα μαθαινουμε , μεχρι πριν μερικα χρονια θεωρουσαμε οτι δεν συνυπηρχαν οι διαφορες "ράτσες" (να το πω ετσι) των ανθρωπων , ενω σημερα υπαρχουν πλεον ξεκαθαρες ενδειξεις οτι συνυπηρχαν ... ακομη και η μεταξυ τους διασταυρωση (οπου αυτη ηταν εφικτη) ειναι γεγονος οτι δημιουργουσε ανθρωπους με νεα χαρακτηρηστικα ... αλλα υπηρχαν και ανθρωποι που το μονο κοινο που ειχαν ηταν ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΟΝΟΣ καπου στο παρελθον και συνηθως δεν ηταν εφικτη η διασταυρωση με τα νεα ειδη...
ομως το ζητουμε του θεματος ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ? για την εξελιξη του δαρβινου ή οτι αλλο υπαρχει ΕΞΗΓΗΣΗ , ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΔΕΔΟΜΕΝΑ , ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και καθε μερα ερχονται στο φως και νεα ... για την ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ κατα αγιας γραφης ομως ? τι στοιχεια υπαρχουν ? τι αποδειξεις ? εχει κανεις να μας πει κατι ?
[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».
ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ;Δεν λέτε μόνο...Βρε ρεζίλια,ακόμη έχετε δίκιο, ή προσπαθείτε να το δικεδικήσετε;
Έτσι είναι ρε παιδιά,εμείς οι χριστιανοί, την...μαντευουμε την αλήθεια.δεν την ξέρουμε...Έχετε πάρει αποκλειστικότητα της γνώσης της και δεν δικαιούται κανένας άλλος...
Ρε για συνέλθετε, λέω εγώ!!!!
Γυριστρούλες....Ακόμη Δαρβίνος;
quote:
Όχι ρε παιδιά,να τον βρίσετε τον trexaqgireve...Ακούς εκεί να επιμένει, ότι γελοιοποιήθηκε η θεωρία του Δαρβίνου που έλεγε ότι προήλθαμε απο πίθηκο,που βγήκε απο το νερό,όντας ψάρι προηγουμένως.... και τώρα το κανανε γυριστρούλα....Όχι φίλε μου Industrial Angel,δεν υπάρχει ελπίδα να με πείσετε....Ξεκινήστε τις άλλες μεθόδους....
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ;Δεν λέτε μόνο...Βρε ρεζίλια,ακόμη έχετε δίκιο, ή προσπαθείτε να το δικεδικήσετε;
Έτσι είναι ρε παιδιά,εμείς οι χριστιανοί, την...μαντευουμε την αλήθεια.δεν την ξέρουμε...Έχετε πάρει αποκλειστικότητα της γνώσης της και δεν δικαιούται κανένας άλλος...
Ρε για συνέλθετε, λέω εγώ!!!!
Γυριστρούλες....Ακόμη Δαρβίνος;
Ούτε ρεζίλια , ούτε γυριστρούλες ..ούτε οτιδήποτε άλλο είμαστε φίλε Ευάγγελε παρά μόνο συνδίκτοί σου αλλα και φίλοι σου ασχέτως των όποιων αντιρρήσεων υπάρχουν!
Υπεκφυγές όμως κάνεις εσύ μονίμως και ποτέ....και ποτέ δεν μου έχεις απαντήσει , όπως εξ'άλλου και κανένας άλλος σε όλα όσα έχω ρωτήσει και αυτό διότι δεν υπάρχουν απαντήσεις !
Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις , μου δίνει το δικαίωμα να αισθάνομαι καλά και αυτό διότι δεν συκοφαντώ απολύτως κανέναν και όλα όσα πιστεύω αποτελούν αλήθεια και συνάμα αποκαλύπτουν την γύμνια αλλα και την αδυναμία της εκκλησίας να υποστηρίξει αλλα και να επιβεβαιώσει τα όσα λέει..!
Ηθικούς προστακτικούς κώδικες , θα συναντήσουμε σε όλες τις θρησκείες και σε όλες τις χώρες αλλα την γνώση του υποκειμένου άνθρωπος ...ΠΟΥΘΕΝΑ!
Η ψυχολογία και η νευροψυχολογία είναι οι επιστήμες που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα λόγου αλλα και δικαίωμα 'επέμβασης' σε όλα όσα αφορούν την θεραπεία του ανθρώπου!
Και αυτό αποτελεί πλέον πανθομολογούμενη παραδοχή και αποδοχή!
soul
Edited by - Εαρινός on 29/01/2010 11:57:00
Και αυτό αποτελεί πλέον πανθομολογούμενη παραδοχή και αποδοχή!"
Φίλε μου Εαρινέ, επιτέλους μου αποκάλυψες, που πιστεύεις,....
Τα χάπια μου τα ρόζ!!!!!
Είμαστε αλήθεια, ένα τεράστιο φρενοκομειο;
Είχε δίκιο ο παππούς;
Ο Δαρβίνος και γενικά η εξελικτική θεωρία δε λέει ότι ο πίθηκος γέννησε άνθρωπο, αυτά τα λένε οι "χριστιανικές" κριτικές θεωρήσεις της θεωρίας που παρερμηνεύουν τη θεωρία
Εγώ γυριστρούλα, εσύ δεν απαντάς, τι είσαι;
Καλά ,ρε, τον εαυτό σας κοροιδεύετε;΄Η πιστεύετε σε εξέλιξη των ειδών, η πιστεύετε σε εξέλιξη του είδους.....Διαλέχτε!!!!
Ελληνικά, όμως, ξέρετε;
Ποιός τα έβαλε, όμως, εκεί, γύρω μας, δεν ρωτάς....Φυτρώσανε;
Μπορώ αν θες να ανατρέψω την ψευδεπιστήμη και τη φτηνή θεολογία που χρησιμοποιείς. Αρκεί να θες να συμμετέχεις
quote:
IndustrialAngel
Ο παππούς έχει δίκιο δυστυχώς αν και εγώ θεωρώ τη μεγαλύτερη ξεφτίλα για ένα ηγέτη να παραδεχτεί για το ίδιο του το κράτος ότι είναι για τα μπάζα.
Ο Δαρβίνος και γενικά η εξελικτική θεωρία δε λέει ότι ο πίθηκος γέννησε άνθρωπο, αυτά τα λένε οι "χριστιανικές" κριτικές θεωρήσεις της θεωρίας που παρερμηνεύουν τη θεωρία
Εγώ γυριστρούλα, εσύ δεν απαντάς, τι είσαι;
Συνήθως, ιδιαίτερα εδώ μέσα, κατηγορούνται οι Χριστιανοί πως τσουβαλιάζουν, βάζουν στο ίδιο επίπεδο και χαρακτηρίζουν ως ειδωλολάτρες, όλους όσοι δεν ασπάζονται το Χριστιανισμό.
Τελικά, δεν πάσχει ο Χριστιανισμός ή ο Χριστιανός από φανατισμό.
Την εξήγηση μας τη δίνει ο φίλος IndustrialAngel.
αυτά τα λένε οι "χριστιανικές" κριτικές θεωρήσεις της θεωρίας που παρερμηνεύουν τη θεωρία
Σύμφωνα και με το φίλο IndustrialAngel, αν τολμάς και αναρωτιέσαι σχετικά με τη «Δαρβίνειο θεωρία», τότε σίγουρα είσαι Χριστιανός.
Είναι αδύνατο να μην είσαι Χριστιανός και να τολμάς να αμφισβητείς π.χ. το Δαρβίνο!
Βλέπετε, λοιπόν, πόση «ευρύτητα σκέψης» και «ανεκτικότητα» επιδεικνύουν απέναντι στη διαφορετική σκέψη οι μη Χριστιανοί;
Αν το κάνεις όμως αυτό, θέτοντας στο στόχο σου το Χριστιανισμό, και ιδιαίτερα την Ορθοδοξία, τότε, χωρίς κανείς να μας έχει πει ποτέ το γιατί, θεωρείσαι "ανοιχτόμυαλος" και "προοδευτικός".
Αν τολμήσεις και βάλεις στον «τάκο» τους αρνητές του Χριστιανισμού . . . . . . τότε βλέπεις πραγματικά ποιος είναι ο φανατικός στην όλη ιστορία.
Πολύ υποκρισία. Για ποια αλήθεια και αντικειμενικότητα μιλάμε;;;;;;;;
Πάνε να περάσουνε το μήνυμα πως για να είσαι στο δρόμο της "αλήθειας", της δικής τους αλήθειας, δεν θα πρέπει να είσαι Χριστιανός.
Είναι προτιμότερο να είσαι εξάλδελφος πιθήκου παρά Χριστιανός.
Βλέπετε, για τους αρνητές του Χριστιανισμού, το να χρησιμοποιείς σήμερα κάποιες δεκάδες ή και εκατοντάδες κραυγές για κυνήγι ή να χρησιμοποιείς κάνα ξύλο η καμιά πέτρα στην αναζήτηση τροφής, είναι δείγμα ανώτερηςευφυΐας και μάλιστα παρόμοιας με την ανθρώπινη, που έχει να επιδείξει τεράστιο πνευματικό έργο (παρότι ο άνθρωπος είναι αρκετά νεότερο είδος στο ζωικό βασίλειο, πάντα βέβαια συγκρινόμενος σε σχέση με την έναρξη της ζωής στον πλανήτη μας).
Θα μου πεις, και που ξέρεις εσύ τι εξέλιξη μπορεί να έχουν αυτά τα είδη σε κάποιες χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια;
Βεβαίως και θέλω να ξέρω και είσαι υποχρεωμένος να μου δώσεις μια απάντηση, σαν και αυτές που δίνεις όταν μιλάς με τόση σιγουριά για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Δεν μπορείς για τον άνθρωπο να εμφανίζεσαι τόσο σίγουρος, ενώ για τα άλλα είδη ζωής να βρίσκεις καταφύγιο στο «που ξέρεις εσύ», αφού ούτε και εσύ ξέρεις! Οι υποθέσεις και η άγνοιά σου δεν αποτελούν τεκμήριο!
Για να μην το μακρύνω και άλλο, θέλω να πω και στο φίλο IndustrialAngel, πως δεν είναι μόνο οι Χριστιανοί που έχουν υγιές μυαλό και σκέφτονται.

Edited by - Ψηλός on 29/01/2010 18:53:29
quote:
"Η ψυχολογία και η νευροψυχολογία είναι οι επιστήμες που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα λόγου αλλα και δικαίωμα 'επέμβασης' σε όλα όσα αφορούν την θεραπεία του ανθρώπου!
Και αυτό αποτελεί πλέον πανθομολογούμενη παραδοχή και αποδοχή!"
Φίλε μου Εαρινέ, επιτέλους μου αποκάλυψες, που πιστεύεις,....
Τα χάπια μου τα ρόζ!!!!!
Είμαστε αλήθεια, ένα τεράστιο φρενοκομειο;
Είχε δίκιο ο παππούς;
Ποιός μίλησε για ρόζ χάπια φίλε μου...ποιός ..???
Ασφαλώς μόνον εσύ!!!
Ρώτα , μάθε και τότε θα πάρεις μόνος σου τις απαντήσεις ...για το ποιοί παίρνουν -εννοώ ποιές περιπτώσεις- και ποιοί απλά συζητώντας και βλέποντας τον εαυτό τους , μπορούν πλέον να βλέπουν την ζωή τους με άλλο ενδιαφέρον και άλλη οπτική γωνία!
Ενημερώσου και ξανασυζητάμε φίλε μου!
soul
Καλέ μου, να αντρέψεις την αλήθεια;make my day.....Για ξεκίνα, να γελάσουμε...Εννοώ, την ανατροπή που λές..Έχω καιρό να διασκεδάσω έτσι....
Τόσο χαζός είσαι, που πιστεύεις ότι ανατρέπεται η αλήθεια;
Ρε Εαρινέ, εγώ είμαι ...χορτοφάγος, δεν τρώω χάπια....Δεν κατάλαβες τι εννοώ...Μην εκτίθεσαι σου λέω...
quote:
Αγαπητέ IndustrialAngel,η πίστη μου, είναι βράχος, δεν κλονίζεται....Όχι απο εγωισμό, αλλά, γιατί τόσους αιώνες, όχι επέζησε, βασιλεύει....Μόνο η αλήθεια βασιλεύει...Το ψέμα σβύνει....
Καλέ μου, να αντρέψεις την αλήθεια;make my day.....Για ξεκίνα, να γελάσουμε...Εννοώ, την ανατροπή που λές..Έχω καιρό να διασκεδάσω έτσι....
Τόσο χαζός είσαι, που πιστεύεις ότι ανατρέπεται η αλήθεια;Ρε Εαρινέ, εγώ είμαι ...χορτοφάγος, δεν τρώω χάπια....Δεν κατάλαβες τι εννοώ...Μην εκτίθεσαι σου λέω...
Μου αρέσει να εκτίθεμαι και αυτό διότι δεν έχω να φοβηθώ κάτι...απάντησέ μου εσύ και θα δούμε ποιός θα εκτεθεί...μόνο απάντησέ μου και άσε τις υπεκφυγές..εδώ δεν έχει μεταφορές και παραβολές και δεν εννοούσε αυτό αλλα εκείνο ή το άλλο..απάντησε λοιπόν , αν μπορείς...ΒΕΒΑΙΑ!
soul
Αλλά για να σου κάνω το χατήρι, για ρώτα...Εκτός αν εννοείς,την
εκκλησία, που αιώνες τώρα, ασχολείται μόνο με τον άνθρωπο και την
εξελιξη και πορεία του...Άσχετα απο το πόσο συμφωνεις, εσύ προσωπικά, μαζι τους...Δεν είναι θέμα αν σου αρέσουν εσένα...Έχουν
τις θέσεις και την φιλοσοφία τους, έχουν αποδείξεις απο ανθρώπους που ζήσαν σωστά και ξέρουν τι λένε...
Ασχολούνται, καλώς ή κακώς,χωρίς εσύ να έχεις σχέση με αυτό...Καταλαβαινεις τι λέω;