- ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η Βίβλος πάντως δεν είναι ένα από αυτά.Δεν αναφέρεται καν η λέξη "τριάδα" ή άλλα παράγωγά της.Λέει πχ ότι ο Θεός είναι αγάπη αλλά δεν λέει ότι ο Θεός είναι τριαδικός.
Το μόνο που θα βρει κανείς είναι υποψία παραβολών όπου εμφανίζεται ο αριθμός 3.Ο οποίος βέβαια θα μπορούσε να υποδηλώνει τον αριθμό των πουλιών που κάθονται στου Κίτσου το ταμπούρι.
Δεν είναι τυχαίο που το μόνο καταφύγιο φαίνεται να είναι και πάλι το "μυστήριο".
Τι μυστήριος Θεός είναι αυτός που απολύπτεται στους ανθρώπους που ο ίδιος έπλασε μέσω μυστηρίων,και με μυστήριο τρόπο οι μυστήριοι τύποι που αποδέχονται τα μυστηρία ως αλήθειες απολαμβάνουν να απαντούν με περισσή χαρά σε κάθε δύσκολη ερώτηση: "Αυτό είναι μυστήριο!"
Edited by - Bokken on 26/07/2004 03:32:57
Αλλά κι εσύ Bokken που βλέπω πως έχεις διαμορφωμένη άποψη, έστω και αντίθετη, δεν έχει σημασία, εσύ λοιπόν τι πιστεύεις για την ουσία του θέματος. Πιστεύεις σε κάποιον άλλο Θεό ή στην μαγεία, που απ'οτι βλέπω καλά κρατεί..
ath.
Αλλά κι εσύ Bokken που βλέπω πως έχεις διαμορφωμένη άποψη, έστω και αντίθετη, δεν έχει σημασία, εσύ λοιπόν τι πιστεύεις για την ουσία του θέματος. Πιστεύεις σε κάποιον άλλο Θεό ή στην μαγεία, που απ'οτι βλέπω καλά κρατεί..<<
Φίλε μου η ουσία του θέματος είναι αν ο "ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ".
Από την Αγία Γραφή δεν προκύπτει βέβαια ότι ο Γιαχβέ έφτιαξε τον Σατανά για να τον έχει βοηθό του.Ωστόσο,αν θυμάμαι καλά,ο gigenis σχολίασε αυτά που πχ μπορούσε κανείς να ακούσει στην διάρκεια των Θρησκευτικών ή σε μια σύντομη συζήτηση με την Λουκά της γειτονιάς.
Ότι δηλαδή ο Σατανάς θα είναι "δημόσιος υπάλληλος" στην Κόλαση.
(αν και δεν θα παίρνει άδειες φαντάζομαι).Ωστόσο θα έχει ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις όπως να βράζει τα καζάνια,να γανώνει αυτά που φθείρονται,να σηκώνει για λίγα λεπτά από τα μαλλιά τους τυχερούς που οι συγγενείς τους έκαναν την αγαθή σκέψη να δώσουν 5000δρχ στον παπά της ενορίας τους και αυτός είπε στον Θεό να πει στον Σατανά να τους χαρίσει λίγα λεπτά ανακούφισης από τα αιώνια βάσανά τους (ΑΛΗΘΙΝΟ περιστατικό),να σπάει το κεφάλι του να δει τι θα κάνει με τους φαλακρούς κακούς πεθαμένους (ΑΛΗΘΙΝΟ περιστατικό),και βέβαια να πιάνει και καμιά σκούπα γιατί ο Θεός ήταν σαφής:δεν του αρέσει η ακαταστασία.
Η αλήθεια είναι μία.Ένα ανησυχητικά υψηλό ποσοστό των Χριστιανών πιστεύει σε μια ΑΛΗΘΙΝΗ κόλαση όπου ο Σατανάς παίζει τον ρόλο του - και άρα είναι ΧΡΗΣΙΜΟΣ στον Θεό.Για ρωτήστε και τις γιαγιές σας...
Και για σκεφτείτε ότι οι γιαγιάδες σας μπορεί να είναι παλιές σε σχέση με εσάς,αλλά πολύ σύγχρονες από την άλλη (μέσα στον 20ο αιώνα δεν έζησαν;)Και για σκεφτείτε ποιοι θα είναι οι "γιαγιάδες" των εγγονών σας...
Αυτά τα ωραιοποιημένα "κόλαση είναι η απουσία της αίσθησης του Θείου" δεν λέγονται στα παιδάκια,γιατί δεν μπορούν να καταλάβουν μάλλον.Αντιθέτως "το καζάνι" φαίνεται να έχει υψηλή παιδαγωγική αξία,αφού μετά από σχετικά σύντομη ενασχόληση με το "άθλημα" το παιδί δείχνει αδυναμία να απαγκιστρωθεί φοβούμενο ότι "ο καλός παππούλης με το άσπρο μουσάκι θα νευριάσει,και άμα νευριάσει θα πει στον Διαβολάκο
να έρθει και χλαπ! μια χαψιά θα σε κάνει!"
Εν ολίγοις ο Σατανάς,είτε ναυαγοσώστης στην Κόλαση (καλό αυτό!!!)
είτε ο Διαβολάκος που λιγουρεύεται μικρά ανυπάκουα παιδάκια φαίνεται να ταιριάζει γάντι σε μια θρησκεία όπου "ο καλός Θεούλης θα σώσει μόνο εμάς".
Αν αυτό το λάβουμε υπ'όψιν τότε όχι μόνο δεξί χέρι είναι,αλλά και τα ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ.Βγάλε τον μπαμπούλα από την μέση φίλε μου,βγάλε και τα καλούδια της συγκληρονομιάς που ορέγονται οι "καλοί" Χριστιανοί
και μετά μέτρησέ τους...ΚΑΠΝΟΣ φίλε μου θα γίνουν όλοι τους.
Gigeni,πες μου:κάτι τέτοια δεν είχες υπ'όψιν ναι ή όχι ;
Tι να γράψει κανείς;Για ανόητες δοξασίες που διεστρέβλωσαν ανόητοι άνθρωποι;Εγώ αυτό που επιλέγω είναι να ξεμπροστιάζω όσο μπορώ την αφέλεια αλλά και και το ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ τέτοιων πεποιθήσεων.
Αth,που την βρήκες την σαφήνεια αλήθεια;
Εκεί που Θεός Νο1 προσεύχεται στον Θεό Νο2 μέσω του Θεού Νο3;
Αφού είναι τόσο σαφές γιατί δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη "Τριάδα";
Γιατί στην Παλαιά Διαθήκη δεν αναφέρεται επίσης;
>>ή στην μαγεία, που απ'οτι βλέπω καλά κρατεί..<<
Τι εννοείς εδώ ;?
Edited by - Bokken on 26/07/2004 08:59:48
Οι κακοί άπιστοι τιμωρούνται αιώνια ενώ οι καλοί πιστοί τσιλιμπουρδίζουν αιώνια.Καλά μιλάμε για αξίες δηλαδή...
Ματαιοπονείς φίλε μου.Αυτά που αναφέρεις είναι μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεις λίγη λογική σε μια θάλασσα παραλόγου.Αυτό είναι οι θρησκείες:μια θάλασσα παραλόγου,μια αρρώστεια του μυαλού.
(Dawkins αθάνατε!)
Η πανούκλα του ανθρωπίνου εγκεφάλου.
Η ποινή πρέπει ή δεν πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος;
Είναι σωστό να βασανίζονται αιώνια άνθρωποι για τις αμαρτίες 100χρόνων πχ ;
Ο Θεός αγαπάει ΟΛΟΥΣ τους καλούς ανθρώπους ;
Ή μήπως μόνο υπό την προυπόθεση ότι είναι πιστοί σε αυτόν ;
quote:
Το τελικό συμπέρασμα πρέπει να είναι η απόρριψη της καινής διαθήκης ως αναξιόπιστου, αντιφατικού, πλαστογραφημένου και καθόλου μα καθόλου θεόπνευστου βιβλίου
Εντάξει, τότε οτιδήποτε δεν καταλαβαίνεις ή σου φαίνεται αντιφατικό ή μάλλον δε συμφωνείς μαζί του βάφτησέ το πλαστογραφημένο και αναξιόπιστο.
Μα όλη η ουσία της Χριστιανικής πίστης είναι ότι ο Ιησούς ήταν Θεός και ήταν και άνθρωπος. Ο Θεός τον ανέστησε ως ένα πεθαμένο άνθρωπο. Ο ίδιος ήταν Θεός μένοντας αναμάρτητος αλλά ήταν και άνθρωπος υποφέροντας ανθρώπινο πόνο.
Δεν είναι και κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα βέβαια ε; Δεν το καταλαβαίνω και εγώ ακριβώς. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά δε σημαίνει ότι επειδή δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως γίνεται κάτι είναι και ψεύτικο.
gigenis,
quote:
Δεν ξερεις τι κληρονομεις? και τρεχεις να κληρονομισεις το οτιδιποτε?
κληρονομιά του Ιησού είναι όλη η αιωνιότητα και γενικά τα πάντα. Επειδή δε ξέρω τι ακριβώς σημαίνει τα πάντα μετα το θάνατο λέω δε ξέρω. Και μόνο η επικοινωνία με το Θεό συνιστά τον παράδεισό μου και την απόλυτη ευτυχία. Καθόλου δε με ενδιαφέρει αν θα μπορώ να φτιάξω άλλους κόσμους, όπως ανέφερες προηγουμένως.
νομίζω ότι το έριξες αρκετά το επίπεδο του διαλόγου με τα μπράβο κ.τ.λ.. Αν θες να μιλήσεις σωστά εντάξει, αλλιώς σταματάμε εδώ.
Βοkken,
μια απο τα ίδια. Νομίζεις ότι οι εκφράσεις που χρησιμοποιείς πρέπουν σε ένα σοβαρό συνομιλητή;
Σας παρακαλώ αν θέλετε να συζητήσετε σωστά...
Δεν περιμένω υλικά αγαθά ούτε "καλούδια" όπως εξήγησα παραπάνω. Η ένωση με τον πατέρα μέσω του Υιού είναι ο παράδεισος.
Μπορείς να λές ότι θες για καζάνια και γιαγιάδες(καλό και αυτό)
Να ρωτήσω και κατι άσχετο. Πως εξηγείτε το γεγονός ότι έχουν υπάρξει άνθρωποι συνειδητοί αρνητές και χλευαστές και εχθροί του ευαγγελίου οι οποίοι στη συνέχεια το ασπάστηκαν και έγιναν χριστιανοί παραδεχόμενοι ότι έσφαλαν;
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
quote:
Ο Θεός τον ανέστησε ως ένα πεθαμένο άνθρωπο. Ο ίδιος ήταν Θεός μένοντας αναμάρτητος αλλά ήταν και άνθρωπος υποφέροντας ανθρώπινο πόνο.
Αυτό είναι το . . . Κατά Φώτην ευαγγέλιο. Διότι άλλα διαβάζουμε παρακάτω.
Πράξεις κεφ. 3
10 ΑΣ ΗΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕΙΣ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ . . .
Ανάστησε τον Ιησού χριστό λέει. Δεν λέει αναστήθηκε ο Ιησούς χριστός από μόνος του. Πρόσεξε το! Βάζει και το χριστός μέσα! Βγάζει μάτι Φώτη μου. Βγάζει μάτι.
Athakandr
quote:
Μπορείς πάντως να διαβάσεις κάποια βιβλία, όπου αναφέρεται η τριαδικότητα του Θεού.
Μα έχω διαβάσει! Δεν αντιλέγω σ' αυτό. Αφού εκεί στηρίζεται και το όλο σκεπτικό μου. Στις αντιφάσεις.
Αλλά τόσο μεγάλες αντιφάσεις πού πρέπει να μας οδηγούν φίλε μου; Είναι ολοφάνερο ότι έχεις πανεπιστημιακή μόρφωση και το μυαλό σου χρησιμοποιεί επιστημονικές μεθόδους στα επαγγελματικά. Εδώ γιατί όχι βρε Athakandr; Μην με απογοητεύεις τώρα
. Το πράγμα μιλάει μόνο του.
Με τις τόσες αντιφάσεις που περιέχουν τα βιβλικά κείμενα, δημιουργήθηκαν τόσες πολλές και μεγάλες χριστιανικές αιρέσεις, που χύθηκαν ποταμοί αίματος όταν μοιραία οι διαφωνούντες έφθαναν στις συμπλοκές και τους αλληλοσκοτωμούς. Και ρωτάω εγώ ο χαζός! Υπήρχε εκεί πάνω ψηλά ο θεός για τον οποίο γινόταν τόσος σκοτωμός και καμάρωνε; Μια απάντηση βρε αδελφέ. Μια λογική απάντηση επί τέλους!
Θέλω μια λογική απάντηση από τον Athakandr που εκτιμώ πολύ! Κι ας είναι νευρικός και . . . αντιγιουσουφάκι![]()
![]()
. Μεγάλε!
Α! Και μέσα μέσα να μετράς και την πίεση σου![]()
![]()
![]()
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Λες:
«Εγώ πιστεύω ότι είσαι ελευθερος να πράξεις ή να μη πράξεις οποιοδήποτε από τα παραπάνω.
Και όμως αν καπνίσεις θα πάθεις καρκίνο, αν πιείς θα πάθει το συκώτι σου, αν μισείς θα είσαι δυστυχισμένος, αν δε δουλέψεις θα πεινάσεις.»
Αυτό τώρα δηλαδή ΤΙ είναι πάλι ρε Φώτη? Εάν εσένα σε ικανοποιεί ως «απάντηση» τότε….ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!
Εκατομμύρια άνθρωποι πεθάνανε από φυσιολογικό θάνατο και κάπνιζαν (ο παππούς της γυναίκας μου κάπνιζε σαν φουγάρο και πέθανε στα 102 του χρόνια!). Εάν πιεις με μέτρο επίσης δεν παθαίνεις τίποτα. Εκατομμύρια Μουσουλμάνοι ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (όπως και αυτοί τους άλλους!) και είναι κάθε άλλο παρά δυστυχισμένοι!
Λοιπόν Φώτη, ΠΟΥ εντοπίζεις την «απάντηση» σου στα όσα καταθέτεις??
Λες:
«Mπορείς από τώρα κιόλας λοιπόν να κάνεις το γούστο σου, όπως λες και εσύ, αλλά να δούμε ποιόν θα κατηγορείς μετά ότι σε τιμώρησε με αυτά που θα πάθεις. Μήπως η μοίρα;»
Εφόσον λοιπόν γνωρίζουμε πως εάν μισείς, εάν πίνεις και καπνίζεις, θα ζήσεις ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΖΩΗ, πες μου τώρα εσύ εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή δυνατότητα να ζήσω ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και να μείνω ατιμώρητος.
Κατανοείς λοιπόν ότι έξω από το μαντρί ΟΛΟΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ?
Λες:
«Αφού χρησιμοποιείς χωρία από την Κ.Δ. για να τεκμηριώσεις τις απόψεις σου, διάβασε στο τέλος του βιβλίου ότι ο Ιησούς πεθαίνει και ανασταίνεται.
Η λογική σου αυτή πάσχει, και δε δείχνεις τίποτα.»
Κατ’αρχάς ας υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα:
Α) Η έννοια της εξιλεωτικής ανθρώπινης θυσίας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΤΕΥΧΟΥ.
Β) Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένας Θεός να θανατωθεί με τον ατιμωτικό τρόπο της σταύρωσης. Όποιος θανατώνεται με σταύρωση είναι ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ σύμφωνα με το Δευτερονόμιο.
Στο θέμα του συμβολισμού όμως:
Αλήθεια Φώτη, έχεις ποτέ σου σκεφτεί ΠΟΣΕΣ φορές έχει προϋπάρξει ο μύθος του θανάτου και της ανάστασης? Την σημειολογία του συνδυασμού?
1) Όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ανακάλυψαν την Νότια Αμερική διαπίστωσαν κατάπληκτοι ότι οι ιθαγενείς, που δεν είχανε ιδέα τι εστί χριστιανισμός, λάτρευαν έναν Θεό που πεθαίνει και ανασταίνεται. Ο Θεός Κβετσαλκοάτλι σταυρώθηκε επάνω σε έναν ξύλινο σταυρό, εξαιτίας της αγνωμοσύνης των ανθρώπων που ήρθε να σώσει……..
2) Στο «Αρχαίο Λεξικό» του Κίνγκςμπορουνγκ διαβάζουμε ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της χερσονήσου του Γιουκατάν, λάτρευαν τον «σωτήρα» Μακάμπ, γεννημένο από την ΑΜΜΩΜΟ ΠΑΡΘΕΝΑ ΤΣΙΡΙΜΠΙΡΑ, μέλος κάποιας «Αγίας Τριάδας», που φόρεσε ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ και σταυρώθηκε σε ΞΥΛΙΝΟ ΣΤΑΥΡΟ. Έμεινε πεθαμένος για ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και έπειτα αναστήθηκε και αναλήφθηκε στον ουρανό…….
3) Είναι γνωστό ότι ο Μαρντούκ ήταν ο Θεός της Βαβυλώνας. Ήταν ο Θεός του ανοιξιάτικου ήλιου που νίκησε τον δράκοντα του αρχικού χάους, τον Τιαμάτ. Οι λατρευτές του πίστευαν ότι πεθαίνει κάθε χειμώνα και ανασταίνεται την άνοιξη. Τιμούσαν τον θάνατο του με πολυήμερο πένθος και στην συνέχεια ακολουθούσε ένα χαρμόσυνο γλέντι για να γιορτάσουν ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ. Η λατρεία του Μαρντούκ ενσωματώθηκε τελικά στην εβραϊκή θρησκεία με το θρύλο της Εσθήρ και του Μαρδοχαίου……….
4) Τεράστια δημοτικότητα απολάμβανε κατά την αρχαιότητα και η λατρεία του Αδώνιδος, ο οποίος επίσης ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΝ κάθε χρόνο. Μητέρα του ήταν η Μύρα που ταυτίστηκε με το δέντρο της σμύρνας. Κατά την ανάσταση του οι λατρευτές του Αδώνιδος χαιρετιόντουσαν στους δρόμους με την τυπική φράση «Άδωνις Ανέστη»…….(να σημειώσουμε πως η λέξη Άδωνις σημαίνει «Κύριος», δηλαδή Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!)
Βλέπουμε λοιπόν 1200 χρόνια και πλέον ΠΡΙΝ από την εμφάνιση της αίρεσης του εβραιοχριστιανισμού, η λατρεία του «Θεού» που πεθαίνει και ανασταίνεται να είναι διαδεδομένη σε όλες τις παραλιακές χώρες της Μεσογείου, ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!
Συμπτώσεις? Τυχαίο ή άγνοια σας φίλτατε?
Παρόμοιοι θρύλοι θεών που πέθαιναν και ανασταίνονταν συναντώνται στους Θεούς Μίθρα, Ταμούζ, Διόνυσου, του Όσιρι και άλλων πολλών.
Λες:
«Αφού δεν έχεις καμία σχέση με τον Ιησού, δεν είσαι σε θέση να ξέρεις που βασίζεται η σχέση των ανθρώπων μαζί Του.»
Ήμουνα όμως φίλτατε! Και μάλιστα για δυο ολάκερες δεκαετίες. Επειδή δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις το τι γνωρίζω περιορίσου στις απαντήσεις και την τεκμηρίωση που δίνεις λοιπόν.
Λες:
«όποιος τρώει τη σάρκα μου , και πίσνει το αίμα μου , έχει αιώνια ζωή , και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα"»
Πόσο ρηχά σκέφτεστε τελικά. Η «έσχατη μέρα» φίλτατε είναι ένας ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ και αφορά την ημέρα που θα «αναστηθείς» από το πνευματικό σκοτάδι. Αυτό μπορεί να είναι μια μέρα μπορεί και ολόκληρη η ζωή σου. Τα λόγια με την σάρκα και το αίμα προϋπάρχουνε στην λατρεία του Μίθρα, είναι επίσης συμβολικά λόγια μυστών, και μάλιστα ΑΤΟΦΙΑ υπάρχουνε να τα διαβάσεις!
Διάβασε λοιπόν το παρακάτω link μήπως και καταλάβεις πως η αντιγραφή των όσων παρέδωσε ο Ιησούς των Ευαγγελιστών υπήρξε απλά και μόνο μια ακόμα προσπάθεια.
http://www.esoterica.gr/articles/religion/dyinggod/dyinggod.htm
Αλήθεια ρε Φώτη, δέν είναι καιρός πια να αντικρύσετε την αλήθεια κατάματα??
Ταυροαββάς:
«Κατά τ' άλλα αν θες να σε παίρνουμε στα σοβαρά σε όσα λες καλό θα ήταν τα επιχειρήματά σου να είναι στο πλαίσιο της λογικής και όχι στο πλαίσιο της σέχτας που εκπροσωπείς.»
Σε πονάει βλέπω νέο-ντελάλη Ταυροαββά η αλήθεια. Δεν πειράζει ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ! Εάν φαντάζεσαι πως με τις αερολογίες σου και τις ετσιθελικές σου ερμηνείες πρόκειται να πείσεις, ΓΕΛΙΕΣΑΙ!
Συνέχισε λοιπόν την «επιχειρηματολογία» σου, ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!
Ταυροαββάς:
«Μπορείς πάντως να διαβάσεις κάποια βιβλία, όπου αναφέρεται η τριαδικότητα του Θεού.»
ΑΣΧΕΤΕ Ταυροαββά, ακόμα και αυτό το ΥΦΑΡΠΑΓΜΕΝΟ θέμα το κάνατε σαν να μην πω τι!
Η έννοια της τρισηλίου Θεότητας σου είναι μήπως γνωστή? Τα λόγια του Πλάτων μήπως?
Διάβασε λοιπόν φίλτατε νέο-σκοταδιστή μπας και πιάσει τίποτα…….
1) Όλοι οι ισχυρισμοί περί τριαδικότητας που πλασάρει ο Παύλος προέρχονται από την ορφική διδασκαλία περί θυσίας καθώς και την απορρόφηση της τρισηλίου Θεότητας των ελλήνων (το γνωστό τρισυπόστατο).
2) Οι άρτοι της προθέσεως π.χ. ελήφθησαν από τους Αιγυπτίους (Αυγουστίνος Απολογ.Β’ σ.98). Το βάπτισμα είναι απομίμηση της εισόδου των Εθνικών στα μυστήρια της Ίσιδας (Αυγουστίνος Απολογ.Β’ σ.62)
3) Το τριαδικό σύστημα (τρισήλιο) συναντιέται στις θεωρίες των Πλωτίνου, Πρόκλου, Λιβάνιου, θεμίστιου. Το πιστεύει ΗΔΗ ως ιερέας του Μίθρα ο μετέπειτα «Άγιος Κωνσταντίνος» και το διαδίδει επίσης ο Ιουλιανός!
4) Επίσης, η εξομολόγηση πρωτοεμφανίζεται στα θρακικά μυστήρια με τον ειδικό εξομολογητή ιερέα του Κόη («Κόης ο τον φονέα καθαίρων»). Ο Άγιος Αυγουστίνος σχολιάζοντας τον λόγο του Ιησού «Τούτο εστί το σώμα μου» ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι η ευχαριστία προϋπήρχε εν χρήσει στα μυστήρια του Μίθρα!
Κατά τον ίδιο τρόπο ΑΣΧΕΤΕ Ταυροαββά μπορούμε να παραθέσουμε και την σχετική αναφορά του Πλάτωνα, προκειμένου να........βοηθήσουμε τους «απιστους Θωμάδες» σας.
"21. Εν δ' ούν τω παρόντι χρή γένη διανοηθήναι τριττά, τό μέν γιγνόμενον, τό δ' εν ώ γίγνεται, τό δ' όθεν αφομοιούμενον φύεται τό γιγνόμενον καί δή καί προεικάσαι πρέπει τό μέν δεχόμενον μητρί, τό δ' όθεν πατρί, τήν δέ μεταξύ τούτων φύσιν εκγόνω."
(Πλάτων, Τίμαιος, 18d(50))
Είπαμε, το γένος ελευθερώθηκε το ’21 αλλά........ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Shalom athakandr…………….. «γνώστη των μυστηρίων»…….![]()
![]()
![]()
![]()
Ξέρεις, ένας παλιός ινδικός μύθος θέλει τον άνθρωπο να έχει φυτρώσει κυριολεκτικά από το χώμα ... μήπως τελικά πιστεύεις κι εσύ το ίδιο;
Γιατί αυτό εννοούσα (Bokken) όταν μιλούσα παραπάνω για μαγεία. Το γιουσουφάκι και οι ιστορίες του είναι η νέα σειρά επιστημονικής φανατασίας που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ο άνθρωπος όντας τελείως άσχετος στον επιστημονικό τομέα δεν μπορεί να κατανοήσει τους περιορισμούς που θέτει η επιστήμη στην ερμηνεία του κόσμου. Νομίζει πως όλα είναι εφικτά. Λυπάμαι γιουσουφάκι, αλλά η ειδικότητά μου είναι η επιστήμη, όχι τα μάγεια. Γιατί όταν οι θεωρίες δεν επενδύονται από επιστημονικά τεκμήρια, τότε είναι αίολες.
Θα επιμένω λοιπόν να ερωτώ..
1. Είναι ή δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένα τα περισσότερα γεγονότα της Κ.Δ. από την γέννηση μέχρι και η ανάσταση; Είμαι όμως βέβαιος ότι ακόμα και αυτό το σημείο-κλειδί (ανάσταση) της Κ.Δ. το γιουσουφάκι κάτι θα βρεί να το αμφισβητήσει. Μην αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί μιλώ για σέχτες και για σολιψιστές..
2. Έχει μήπως δείξει η επιστήμη κάποια νέα θεωρία που δεν γνωρίζω περί αυτόματης γέννησης, περί ψυχής ;
Τέλος πάντων, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τα ίδια χιλιοτραγουδισμένα τροπάρια. Όμως με το να αμφισβητούμε με διάφορα τρύκ τα προφανή, με το να μην λέμε κουβέντα για επιστήμη, με αυτό τον τρόπο είναι προφανές ότι δολοφονούμε την αλήθεια.
ath.
Ταυροαββάς:
«Αχ βρε γιουσουφάκι, να 'ξερες πόσο με κάνεις και γελώ. Ειλικρινά το διασκεδάζω μαζί σου!»
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που γελάς φίλτατε, είναι και αυτό μια διαφυγή από το αδιέξοδο που έχεις πλέον περιέλθει……..
Ταυροαββάς:
«Ο άνθρωπος όντας τελείως άσχετος στον επιστημονικό τομέα δεν μπορεί να κατανοήσει τους περιορισμούς που θέτει η επιστήμη στην ερμηνεία του κόσμου. Νομίζει πως όλα είναι εφικτά.»
Εάν φαντάζεσαι και του λόγου σου πως έχεις την δυνατότητα να «διαφώτισης» κάποιον, ε, άστα πια να πάνε!
Ταυροαββάς:
«Λυπάμαι γιουσουφάκι, αλλά η ειδικότητά μου είναι η επιστήμη, όχι τα μάγεια. Γιατί όταν οι θεωρίες δεν επενδύονται από επιστημονικά τεκμήρια, τότε είναι αίολες.»
Μπορώ πάντως να φανταστώ, βάση της έως τώρα γραφίδας σου, ότι σίγουρα θα υπάρχουνε και πιο ικανοποιητικά παραδείγματα επιστημοσύνης. Αλήθεια, οι νεκραναστάσεις που ασπάζεσαι από τι είδους «επιστημονικά τεκμήρια» επενδύονται?
Και για να το ξεκαθαρίζουμε: άσε αυτές τις μπούρδες για κανέναν του επιπέδου σου, διότι κάτι σκοταδιστές Γιαχβεδολόγους «επιστήμονες» σαν και του λόγου σου τους γνωρίσαμε πολύ καλά εδώ μέσα.
Ταυροαββάς:
«Είναι ή δεν είναι ιστορικά αποδεδειγμένα τα περισσότερα γεγονότα της Κ.Δ. από την γέννηση μέχρι και η ανάσταση;»
ΟΧΙ, και ξανά ΟΧΙ! Τίποτα από τα όσα εξιστορούνε τα ρωμαϊκά συμπιλήματα που αποκαλείται δίχως ίχνος ντροπής «Αγία Γραφή» δεν έχει ΠΟΤΕ αποδειχθεί. ΤΙΠΟΤΑ! Και εάν έχεις τα κότσια ή τα απαραίτητα τεκμήρια ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ.
Άσχετε και ανιστόρητε «επιστήμονα», πριν να καταλήξω για αυτά τα οποία μιλάω ΕΡΕΥΝΗΣΑ για χρόνια. Έψαξα και προσπάθησα να κρατήσω ΤΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. Δεν παρέδωσα έτσι απλά αμαχητί αυτά για τα οποία υπήρξα ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, αυτά τα οποία διάβαζα όχι από υποχρέωση αλλά από προσωπική ευχαρίστηση και μόνο.
Απλά είχα το θάρρος να δω ΚΑΤΑΜΑΤΑ την στυγνή εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των συνανθρώπων μου, όποιας θρησκείας και αν ήτανε αυτοί, και να το δηλώσω. Κάτι το οποίο για σένα αποτελεί ΕΦΙΑΛΤΗ!
Για ΤΙ είδους «ανάσταση» μιλάς? Για ΤΙ είδους «γέννηση» μιλάς? Για να μελετήσεις ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ την ιστορία των διαφόρων τοπικών παραδόσεων (θρησκείες) θα πρέπει να είσαι πρώτα απαλλαγμένος από δογματισμούς, μοναδικότητες, αποκλειστικότητες και «εξ αποκαλύψεως» αταλάντευτες αποκαλύψεις και οδηγίες.
Έννοιες ΞΕΝΕΣ, έννοιες ΑΠΟΜΑΚΡΕΣ, έννοιες ΕΧΘΡΙΚΕΣ για το εσχατολογικό και ιουδαιόπληκτο μυαλό σου. Ότι σκέφτεσαι, ότι δήθεν προσπαθείς να προσεγγίσεις ως «ερευνητής» (πόσο μάλλον δε ως «επιστήμονας»!), ότι προσπαθείς να ντύσεις με πανανθρώπινα μηνύματα Ελληνικής σοφίας, ότι συζητάς ως «αναζητητής» της αλήθειας εδώ μέσα, είναι απλά μια ακόμη, είτε απεγνωσμένη είτε σκόπιμη, προσπάθεια σου επιβεβαίωσης των όσων ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύεις!
Διότι αυτό είναι το δεκανίκι στο οποίο στηρίζεσαι: η Μεσσιανική προσδοκία της νεκρανάστασης, η επιβράβευση των ψευδεπίγραφων σου καλεσμάτων για αγάπη μέσω μιας πνευματικής τσουλήθρας προς την…….Δευτέρα Παρουσία!
Κάνε μου την χάρη λοιπόν με τους φαρισαϊσμούς σου και την δήθεν επιστημοσύνη σου, διότι το μόνο που αναδείχθηκε εδώ μέσα από την αφεντιά σου είναι Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, η ΑΓΕΝΕΙΑ σου, και η ρατσιστική σου διάθεση.
Διότι όποιος ασπάζεται δογματικά έναν «προσωπικό Θεό» είναι ρατσιστής από….κούνια!
Shalom……..επιστήμονα μας!