- ΣΑΤΑΝΑΣ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
εαν η πίστη σου στο Χριστό δε συνοδεύεται με πράξεις είναι κενή και ανίκανη να σου χαρίσει τη σωτηρία της ψυχής
quote:
αυτους που βαζουν πανω και απο την οικογενεια τους τον χριστο
αυτους που χαιρονται οταν ο χριστος τους αποκαλει δουλους,προβατα,φτωχους στο πνευμα(βλακες)
αν πρεπει να γινω ετσι ευχαριστω δεν θα παρω
εκτός από δούλους και πρόβατα(όπως και ο ίδιος ήταν δούλος και πρόβατο του Πατέρα) τους κάλεσε φίλους και αδελφούς Του ενώ ο Παύλος λέει ξεκάθαρα και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ. Αυτό σημαίνει κληρονόμους του υψίστου. Για μια τέτοια δουλεία μιλάμε, που σε κάνει ίσο με το Θεό!
και δεν μας λέει να εκτελούμε υπακοή ενώ αυτός ήταν μια χαρά βολεμένος. Πρώτος εκτέλεσε ο ίδιος και έδωσε το παράδειγμα της υποταγής.
Δε μιλάμε για ανθρώπους δίχως βούληση αλλά για ανθρώπους που διαλέγουν να έχουν τη θέληση του τέλειου δημιουργού τους και να γίνουν τέλειοι όπως εκείνος.
quote:
αν δεν κλεψω αλλα δεν πω οτι ο χριστος με διδαξε να μην κλεβω τοτε δεν μετραει αυτο την μερα της κρισης
αν δεν σκοτωσω αλλα δεν πω οτι ο χριστος με διδαξε να μην σκοτωνω
τοτε δεν μετραει αυτο την μερα της κρισης
αν δεν κανω κακο σε κανεναν αλλα δεν πω οτι ο χριστος μου ειπε να μην κανω κακο τοτε δεν μετραει αυτο την μερα της κρισης
Όλα μετράνε την ημέρα της κρίσης φίλε μου, ο Θεός είναι δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας.
Αλλά και πάλι σου λέω ότι όσο και να προσπαθείς, τέλειος δεν γίνεσαι γι'αυτό έχεις ανάγκη σωτηρίας από το μέρος του Θεού και όχι από το δικό σου μέρος απλώς με πράξεις.
quote:
αλλα αν δεν κανω κανενα φονο και πω πως δεν εχω αναγκη την συγχωρεση του γιατι δεν εκανα τιποτα κακο τοτε θα παω στην κολαση γιατι δεν εσκυψα το κεφαλι
"Δεν έκανα τίποτα κακό" λες πάλι. Και εγώ σου λέω, με ποιανού τα κριτήρια δεν έκανες τίποτα κακό;Μάλλον με τα δικά σου ή γενικά των ανθρώπων. Μήπως όμως με τα κριτήρια του Θεού έχεις κάνει κάτι κακό;
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
quote:
"Δεν έκανα τίποτα κακό" λες πάλι. Και εγώ σου λέω, με ποιανού τα κριτήρια δεν έκανες τίποτα κακό;Μάλλον με τα δικά σου ή γενικά των ανθρώπων. Μήπως όμως με τα κριτήρια του Θεού έχεις κάνει κάτι κακό;
το μονο κακο ειναι οτι δεν τον εχω προσκηνησει
quote:υποταγη που? στον εαυτο του γιατι εσεις λετε οτι ο χριστος το αγιο πνευμα και ο θεος ειναι μια δυναμη με τρεις μορφες αρα οταν ο χριστος δηλωνει υποταγη στον πατερα του δηλωνει υποταγη στον εαυτο του
εκτός από δούλους και πρόβατα(όπως και ο ίδιος ήταν δούλος και πρόβατο του Πατέρα) τους κάλεσε φίλους και αδελφούς Του ενώ ο Παύλος λέει ξεκάθαρα και ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ. Αυτό σημαίνει κληρονόμους του υψίστου. Για μια τέτοια δουλεία μιλάμε, που σε κάνει ίσο με το Θεό!
και δεν μας λέει να εκτελούμε υπακοή ενώ αυτός ήταν μια χαρά βολεμένος. Πρώτος εκτέλεσε ο ίδιος και έδωσε το παράδειγμα της υποταγής.
θα γηνουμε ισοι με τον θεο?
δηλαδη θα εχουμε πολυθεισμο?
θα ειμαστε ολοι θεοι?
θα μπορω και εγω να φτιαγνω αδαμ και ευες να με λατρευουν?
θα μπορω και εγω να καταστρεφω οποιον δεν κανει οτι του λεω?
θα μπορω και εγω να στελνω τον εαυτο μου σαν υιο μου να πει στην γη που θα εχω φτιαξει οτι εγω ειμαι ο μονος θεος?
θα μπορω να απειλω με καταστροφη ολης της ανθρωποτητας αν δεν χορευουν στον ρηθμο που δινω?
αυτη ειναι η κληρονομια?
quote:
Όλα μετράνε την ημέρα της κρίσης φίλε μου, ο Θεός είναι δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας.
Αλλά και πάλι σου λέω ότι όσο και να προσπαθείς, τέλειος δεν γίνεσαι γι'αυτό έχεις ανάγκη σωτηρίας από το μέρος του Θεού και όχι από το δικό σου μέρος απλώς με πράξεις.
αρα συμφωνεις οτι οτι και αν κανω ο θεος θα κοιταξει αν τον εχω προσκηνησει αν οχι θα διαγραψει τα καλα που εκανα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Όλα μετράνε την ημέρα της κρίσης φίλε μου, ο Θεός είναι δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας
Γεια σου φιλε Φωτη.
Ειναι σεβαστες οι αποψεις σου.
Θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης(τετοιες ερωτησεις κανω οχι μονο σε χριστιανους αλλα και σε αλλοθρησκους):Λες πως ο Θεος ειναι δικαιοσυνη και δειχνει την αγαπη του προς τον ανθρωπο.Πως εκδηλωνεται η αγαπη του Θεου και η δικαιοσυνη του;
Διοτι αυτο που βλεπω ειναι ενας κοσμος οπου κυριαρχει η δυστυχια,ο πονος και η ελλειψη δικαιοσυνης,αυτο ειναι ενα ισχυρο επιχειρημα οπως ειπε και καποιος αλλος εδω στο φορουμ οτι δεν ειναι Παναγαθος.
Καθε χρονο χιλιαδες βρεφη σε ολον τον κοσμο πεθαινουν απο καποια αρρωστια.Συχνα ακουμε για καταστρεπτικους σεισμους με χιλιαδες νεκρους κ.λ.π.Για δωσε μου λοιπον την δικη σου εξηγηση για ολα αυτα;
(Για να σε βοηθησω θα σου πω οτι συνηθως οι ιερεις οταν τους ρωτουν τετοια πραγματα λενε "αγνωσται βουλαι Κυριου" ή οτι καποιος μπαμπουλας που ονομαζεται Σατανας προξενησε το κακο)
Εκει(οταν συμβαινουν τα πολυ ασχημα πραγματα)
που ειναι αγαπητε φιλε ο Θεος της αγαπης;Μηπως κρυβεται;
Οταν γινεται ενα θαυμα τοτε μιλατε για τον Θεο της αγαπης και οτι γνωριζετε την βουληση του,οταν ομως πεθαινει κανενα βρεφος απο αγνωστη ασθενεια τοτε λετε "αγνωστη η βουληση του Κυριου".
Αν ειναι να αποδιδει κανεις τα θαυματα σε καποιο Θεο τοτε δεν θα επρεπε να αποδιδετε και τα κακα πραγματα σε αυτον(σεισμους,θανατο βρεφων που δεν οφειλεται συμφωνα με την επιστημη σε ανθρωπινους παραγοντες);
quote:
Μήπως όμως με τα κριτήρια του Θεού έχεις κάνει κάτι κακό;
Με τα κριτηρια που εθεσαν αυτοι που εγραψαν τη Βιβλο, ναι μπορει να εχει κανει κατι κακο(μπορει για παραδειγμα ο φιλος ΓΙΓΕΝΗΣ να εφαγε κοτοπουλο τις μερες νηστειας
ή να εκανε σεξ με γυναικα πριν το γαμο κατι που ειναι αμαρτημα).Οπως και εσυ μπορει να εχεις κανει κατι κακο Φωτη με τα κριτηρια του Αλλαχ ή του Βουδα.![]()
.
Η εννοια του κακου ειναι σχετικη και αναλογα με τα βιωματα και τον προσωπικο κωδικα ηθικης (αν αυτος υφισταται) που φερει ο καθενας μας.

Edited by - VIKING on 24/07/2004 21:03:00
Κατ’αχάς φίλτατε να σημειώσω ότι και πάλι «έκανες γαργάρα» ορισμένες ερωτήσεις που σου έχω θέσει. Γιατί άραγε??
Λες:
«Δε μιλάμε για ανθρώπους δίχως βούληση αλλά για ανθρώπους που διαλέγουν να έχουν τη θέληση του τέλειου δημιουργού τους και να γίνουν τέλειοι όπως εκείνος.»
Το δούλεμα καλά κρατεί βλέπω Φώτη! Για ΠΟΙΑ «επιλογή» και «βούληση» μας μιλάς ρε Φώτη? Εάν ΔΕΝ επιλέξω αυτά που εσείς νομίζετε ότι προκύπτουνε από την Αγία Γραφή, και άρα εκφράσω ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΟ, θα τιμωρηθώ με το αιώνιο πυρ του Ιεχωβά ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Και πρόσεξε τώρα την εξής απάντηση:
εάν δεν εφαρμόσω όσα το δόγμα σας λέει και δεν με κρίνει ΚΑΝΕΝΑΣ προσωπικός Θεός σας, τότε πραγματικά έχω εκφράσει την ελεύθερη βούληση μου. Σε αντίθετη περίπτωση απλά μου έχουνε αμολήσει το σχοινί έως ότου…..μου το κάνουνε μεταθανάτια θηλιά!
ΟΜΩΣ, εάν κάτι τέτοιο πραγματικά συμβεί, και επομένως αληθινά υφίσταται η προσωπική μου ελεύθερη βούληση, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ, και άρα δεν υπάρχει και κανένας απολύτως λόγος να τρέχει ο κόσμος και να σας προσκυνά!
Διάλεξε λοιπόν φίλτατε και άσε τις ανεδαφικές και παράλογες «ερμηνείες» που προσπαθείς να δώσεις: η μιλάτε για «ελεύθερη βούληση» με ημερομηνία λήξης και υπό αίρεση, και επομένως ουσιαστικά ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ, ή ο Θεός σας όντως αδυνατεί να κρίνει και να τιμωρήσει όσους ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ.
Λοιπόν?
Βέβαια, και για να αντιληφθείς για ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» μιλάς, αρκεί μια ματιά στην τελική ερμηνεία που προσωπικά δίνεις ώστε να αποκαλυφθεί και η ποιότητα της «ελευθερίας» και της «βούλησης» που μας μιλάς:
«Όλα μετράνε την ημέρα της κρίσης φίλε μου,….»
Η χριστιανική διδασκαλία βασίζετε φίλτατε στην αίσθηση της ΕΝΟΧΗΣ και του φόβου της τιμωρίας. Ο ίδιος ο Χριστός ανάμειξε απειλές και κατάρες κατά των ανθρώπων, δίδοντας ως σανίδα σωτηρίας τις υποσχέσεις του για την περίφημη βασιλεία που όλοι πλέον ελπίζουν να κληρονομήσουν, μαζί και με την θρυλούμενη ανάσταση των σωμάτων.
Έννοιες δηλαδή ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Και ορίστε λίγο…«άρωμα» χριστιανικής ελεύθερης βούλησης:
«Κάθε ένας που πιστεύει σε αυτόν δεν καταδικάζεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει έχει καταδικαστεί από τώρα ακριβώς διότι δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς υιού του Θεού»! (Ιωάννης Γ’18)
Αλήθεια, δεν κοκκινίζετε λιγάκι όταν πιάνετε στο στόμα σας την λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?
Ιδιαίτερα όσο αφορά το γιουσουφάκι (κατά κόσμο Schwabe) αλλά και άλλους υποστηρικτές φανταστικών (δικών τους) θεωριών, όπως π.χ.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιησούς ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΝ, όπως είναι γνωστό, ως ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, δεν αποκάλεσε ΠΟΤΕ ΤΟΥ τον εαυτό του ως Θεό ή Θεάνθρωπο (μάλλον ήξερε λίγα παραπάνω από τους εξουσιαστές που ίδρυσαν νέα θρησκεία επάνω στο ξεδοντιασμένο του μύθο…), γεγονός που φανερώνει ότι ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του απλό προφήτη του Γιαχβέ.Η του «Πατέρα» του αν αγαπάτε. Διότι, συμβολικά, «Πατέρας» υπήρξε φυσικά πάντοτε και παντού ο οποιοσδήποτε Θεός.
--------------------------------------------------------------------------------
Zadok sprehen,
Αυτό είναι μία αλήθεια, αγαπητέ Schwabe.
Αν κάνουμε τον κόπο να μελετήσουμε την Καινή Διαθήκη, μπορούμε να πιστοποιήσουμε του λόγου σου το αληθές.
Ώστε αλήθεια είναι ε; Μα καλά για τόσο ανόητους περνάτε τους αναγνώστες του forum;;
"εγώ και ο πατήρ εν έσμεν" (Κατά Ιωάννην, 10.31)
Και άλλες πολλές αναφορές βέβαια που δεν έχει νόημα να αναφερθούν γιατί είναι πολύ γνωστές.
Το επιχείρημα της τιμωρίας ή των παραδείσων για όλους που 'ονειρεύεται' με καλή προαίρεση ο φίλος VIKING είναι νομίζω ουτοπικό. Η αμοιβή ή η τιμωρία είναι βασικές μέθοδοι απονομής δικαιοσύνης στα αξιακά συστήματα. Και ο Χριστιανισμός είναι ένα τέτοιο σύστημα αξιών.
Το ψεύτικο δήθεν αρχαιοελληνικό χάλι του γνωστού προπαγανδιστή της παρακμής (Schwabe) και η άποψη πως γνησίως ελληνικό είναι μόνο το αρχαίο ελληνικό, είναι αρχαιοπληξία και όχι αρχαιομάθεια.
Ενδεικτικό της ψευτοελληνικότητας του άνωθεν είναι η απόρριψη από μέρους του της Βυζαντινής Περιόδου επειδή είναι δήθεν εκφυλισμένη περίοδος του Ελληνισμού.
ath.
«Αν και είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει για την Χριστιανική Θρησκεία…»
Να όμως που………μιλάς! Εάν λοιπόν θέλεις να προσφέρεις κάποια χρήσιμη υπηρεσία στο ετοιμόρροπο δόγμα του μονογενούς υιού τότε απλά ή μελέτησε ή…..πιες κανένα φραπεδάκι καιρός που’ναι.
Ταυροαββάς (athakandr):
«Ώστε αλήθεια είναι ε; Μα καλά για τόσο ανόητους περνάτε τους αναγνώστες του forum;;»
Ακριβώς το αντίθετο φίλτατε ρωμιέ! Ανόητοι θα θέλατε πολύ να υπάρχουνε αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ατυχήσατε.
Για να δούμε τώρα και την παρέμβαση σου υπό το φως της πραγματικότητας λοιπόν.
Λες:
«"εγώ και ο πατήρ εν έσμεν" (Κατά Ιωάννην, 10.31)»
Κατ’αρχάς δεν είναι 10.31 αλλά 10.30. Αχ αυτές οι αντιγραφές σας, άχ!
Για να δούμε όμως τι λέει ο Χριστός της αφήγησης ΠΡΙΝ αλλά και ΜΕΤΑ το επίμαχο «καυτό» σημείο που μας αποκαλύπτει ο απολογητής του Παυλισμού athakandr:
«Ο Πατήρ μου, που μου έχει δώσει τα πρόβατα αυτά, είναι μεγαλύτερος και δυνατώτερος από όλους, και κανείς δεν ήμπορεί να αρπάξη δια της βίας αυτά από την παντοδύναμον χείρα του Πατρός μου» (10.29)
Είναι απορίας άξιο βέβαια για ποιο λόγο θα πρέπει ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ Θεός να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο λεξιλόγιο, αποκαλώντας ως ΠΡΟΒΑΤΑ τους ανθρώπους, την στιγμή που υπάρχουνε πολύ πιο αξιοπρεπείς χαρακτηρισμοί, αλλά αυτό μάλλον θα το γνωρίζουνε καλύτερα όσοι αισθάνονται και ως πρόβατα….
Στα όσα λοιπόν παραπάνω αναφέρει ο Χριστός, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ η άποψη του περί του «Πατρός» του και του ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥ μεταξύ των δυο. Δηλαδή μεταξύ αυτού που έλαβε ένα χρίσμα (ο «Χριστός» δηλαδή) και αυτού που έχει την «παντοδύναμον χείρα».
Πάμε όμως στο επόμενο:
«Όταν λοιπόν ήκουσαν οι Ιουδαίοι, ότι έκαμε τον ευατό του ένα με τον Θεόν, επήραν και πάλιν είς τας χείρας των λίθους δια να τον λιθοβολήσουν» (10.31)
Εδώ είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που θέλησε να μεταδώσει ο Χριστός λέγοντας πως «εγώ και ο Πατήρ μου είμεθα ένα», εννοώντας απλά και μόνο πως ο Λόγος του ταυτίζεται με τις προσταγές του Λόγου «Του», προκάλεσε την σφοδρότατη αντίδραση των θεοσεβών Ιουδαίων οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι ο Ιησούς της περιγραφής δεν μπορούσε ποτέ να είναι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου τους.
Ένας ο οποίος θεωρούσε τον εαυτό του ΘΕΟ θα είχε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ για να μιλήσει στα δημιουργήματα του από γρίφους και υπεκφυγές.
Ένας όμως που θεωρούσε τον εαυτό του «Χριστό» για να μιλήσει και να επαναφέρει τους πιστούς στο ορθό δρόμο του Θεού που ο ίδιος θερμά πίστευε, ποτέ δεν θα έπεφτε σε μια τέτοια ελεεινή παγίδα.
Και ο Ιησούς ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΤΟΥΤΟ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ!
Shalom ταυροαββά!
Τι φαιδρότητες τις συνεχίζεις βλέπω (οι αντιγραφές είναι βέβαια δική σου ειδικότητα και σίγουρα όχι δική μου, αχ βαχ!)
Ας συνεχίσουμε, μετά την 'πειστικότατη' απάντηση, που έδωσες για το προηγούμενο μήνυμα. Ξέρεις, το να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, δεν σημαίνει -ως γνωστόν- ότι νηστεύουμε το Πάσχα.
Έχουμε λοιπόν:
"Υμείς λέγετε ότι βλασφημείς, ότι είπον, υιός του Θεού είμι;" (Κατά Ιωάννην, 10.37)
"Κύριε, δείξον ημίν τον πατέρα και αρκεί ημίν. λέγει αυτώ ο Ιησούς' τοσούτον χρόνο μεθ' υμών είμι, και ούκ έγνωκας με, Φίλιππε; ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα" (Κατά Ιωάννην, 13.9)
ΥΓ. Όσο για το λογοπαίγνιο με τα πρόβατα θα 'συμφωνήσω' αλλά λίγο διαφορετικά.., γιατί εκτός από τους βοσκούς υπάρχουνε και οι λύκοι. Μόνο που δεν θα ήταν εκείνοι λύκοι, αν δεν ήταν οι άλλοι πρόβατα..
Και ο νοών νοείτο που λες κι εσύ, αγαπητό -κατ' τ' άλλα- γιουσουφάκι..
ath.
quote:
Ώστε αλήθεια είναι ε; Μα καλά για τόσο ανόητους περνάτε τους αναγνώστες του forum;;"εγώ και ο πατήρ εν έσμεν" (Κατά Ιωάννην, 10.31)
Και άλλες πολλές αναφορές βέβαια που δεν έχει νόημα να αναφερθούν γιατί είναι πολύ γνωστές.
Όχι όλους τους αναγνώστες. Τον εξής έναν:... Θες να μαντέψεις ή να το πάρει το ποτάμι;
ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ 1 12
ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩΚΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΓΕΙΝΩΣΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ
Μήπως αυτό γνωρίζεις τί σημαίνει;
Μή μου απαντήσεις! Ήταν ρητορικό το ερώτημα. Δε θέλω κανένα διάλογο μαζί σου.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 25/07/2004 04:39:27
αν και συνεχίζεις να είσαι αδιάβαστος (τι να φταίει, τι να φταίει…..) περί των όσων επιδερμικά κόπτεσαι, ας κάνουμε για μια ακόμη φορά τον κόπο. Βλέπεις, έναν….athakandr δεν τον έχουμε δε και κάθε μέρα!
Λες
«Υμείς λέγετε ότι βλασφημείς, ότι είπον, υιός του Θεού είμι;" (Κατά Ιωάννην, 10.37»
Καλά, ΠΟΣΕΣ φορές πρέπει πια να σου εξηγήσουνε ότι ως «υιός θεού» αναφέρονται ουκ ολίγοι στην λεγόμενη Αγία Γραφή? Ο συμβολισμός μιας τέτοιας αναφοράς είναι προφανής αλλά και απαραίτητος.
ΤΙ ήθελες να πει δηλαδή ένας που πίστευε πως είχε λάβει κάποιο χρίσμα? Ότι είμαι….αποπαίδι του Θεού? Σοβαρέψου……..
Ως προς τα υπόλοιπα «αποκαλυπτικά» που μας γνωστοποιείς (!), με πρόλαβε αυτή τη φορά η φίλη Zadok.
Εάν λοιπόν διαβάσεις το Α’12 του Ιωάννη, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να καταλάβεις ΤΙ εννοεί ο συγγραφέας όταν βάζει στο στόμα του «Χρισμένου» της αφήγησης τα λόγια «υιός Θεού».
Διότι, αγαπητέ αλλά άσχετε κατά τα άλλα, υιός του Θεού, τέκνο του Θεού, και επομένως Πατέρας του καθένα που πιστεύει είναι Αυτός εις τον οποίο αναφέρετε έκαστος εξ υμών όταν αισθάνεται έτοιμος να μιλήσει για Εκείνον.
Και αυτό, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ, έκανε και ο «Χρισμένος» Ιησούς της αφήγησης της Κωνσταντίνειας Καινής Διαθήκης σας!
Και ο νοών νοείτω. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:quote:
Ώστε αλήθεια είναι ε; Μα καλά για τόσο ανόητους περνάτε τους αναγνώστες του forum;;"εγώ και ο πατήρ εν έσμεν" (Κατά Ιωάννην, 10.31)
Όχι όλους τους αναγνώστες. Τον εξής έναν:... Θες να μαντέψεις ή να το πάρει το ποτάμι;
ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ 1 12
ΟΣΟΙ ΔΕ ΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩΚΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΝ ΝΑ ΓΕΙΝΩΣΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥΜήπως αυτό γνωρίζεις τί σημαίνει;
Μή μου απαντήσεις! Ήταν ρητορικό το ερώτημα. Δε θέλω κανένα διάλογο μαζί σου.
Στις δύο αναφορές που παρέθεσα δεν λεει "υιός θεού" αλλά ότι ο ίδιος είναι ο Θεός (ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα).
ΥΓ: Προς Zadok: Κανένας σοβαρός αναγνώστης δεν πρόκειται να απαντήσει σε γελοιότητες, κανένα forum δεν είναι αρκετά φαιδρό για σένα. Νομίζω άλλωστε πως η βαθύτερη αιτία της ζοφερότητας του λόγου σου είναι η προχωρημένη γεροντική μαλάκυνση στην οποία σπρώχνεσαι μάλλον από την απόγνωση και την απελπισία στην οποία έχεις περιέλθει μιας και όπως και παλαιότερα έχεις δείξει και συνεχίζεις να επιβεβαιώνεις και τώρα, δεν είσαι τίποτα παραπάνω από μία .. πατάτα και μάλιστα όπως λέει και το ανέκδοτο, μεγάλη & βρώμικη..
ath.
Θα σου πρότεινα φίλτατε να μετριάσεις λίγο τον τόνο σου μιας και πάλι άρχισες να ξεφεύγεις από τα επιτρεπτά όρια ενός «έντονου» διαλόγου.
Συγκρατήσου λοιπόν και εάν δεν έχεις τίποτα άλλο για να απαντήσεις τότε απλά κάτσε σπιτάκι σου. Η κάνε καμιά βουτιά τέλος πάντων!
Λες λοιπόν το εξής ευφάνταστο:
«Στις δύο αναφορές που παρέθεσα δεν λεει "υιός θεού" αλλά ότι ο ίδιος είναι ο Θεός (ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα)»
ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ! ΟΙΚΤΡΟ ΛΑΘΟΣ!
ΠΟΥ και ΠΩΣ προκύπτει δηλαδή ότι το « ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα » δηλώνει πως τάχα ο ίδιος του θεωρεί ή δηλώνει…..ΘΕΟΣ??
Η λέξη «εώρακε» επισημαίνει με σαφήνεια ότι όποιος ΕΙΔΕ («εώρακε») τον «Χριστό» Ιησού της αφήγησης, όποιος δηλαδή όχι…..είδε μα τα μάτια του αλλά «είδε» μέσω του Λόγου που ο ίδιος διδάσκει και κηρύττει, ΕΙΔΕ («εώρακε») ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ!
Ένας ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που αρμόζει στα χείλη ενός Μύστη του επιπέδου του Ιησού! Ένα ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους πιστούς για να «δούνε» (με τα μάτια της ψυχής τους) μέσω του «χρισμένου» επαναστάτη τον Πατέρα!
Σοβαρέψου λοιπόν με τους αστεϊσμούς σου και τα απανωτά παραληρήματα σου, και πάψε πια να βλέπεις τα κείμενα ετούτα με……μεγεθυντικό φακό δημοτικού σχολείου!
1<>2<>3
Ευχαριστώ τα μέλη Schwabe και opsimos ειδικότερα για τις τελευταίες τους αναφορές, οι οποίες και με βρίσκουν σε γενικές γραμμές σύμφωνη.
Αγαπητέ opsimos, καλώς ήλθες στο χώρο του esoterica.gr!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 25/07/2004 18:08:30
quote:
Δηλαδή είσαι αναμάρτητος. Αν είναι έτσι φίλε τότε έχεις εξασφαλίσει τον παράδεισο πριν από όλους. Συνέχισε έτσι.
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
quote:
Δηλαδή είσαι αναμάρτητος. Αν είναι έτσι φίλε τότε έχεις εξασφαλίσει τον παράδεισο πριν από όλους. Συνέχισε έτσι.
quote:
υποταγη που? στον εαυτο του γιατι εσεις λετε οτι ο χριστος το αγιο πνευμα και ο θεος ειναι μια δυναμη με τρεις μορφες αρα οταν ο χριστος δηλωνει υποταγη στον πατερα του δηλωνει υποταγη στον εαυτο του
Είναι και τρεις διαφορετικές προσωπικότητες όμως. Που έχουν σχέση μεταξύ τους.
quote:
θα γίνουμε ισοι με τον θεο?
δηλαδη θα εχουμε πολυθεισμο?
θα ειμαστε ολοι θεοι?
Σε αυτό δε μπορώ να σου απαντήσω. Πραγματικά δε ξέρω. Το συγκληρονόμος του Υιού μου αρκεί μια χαρά όμως.
Schwabe,
Λες: "Για ΠΟΙΑ «επιλογή» και «βούληση» μας μιλάς ρε Φώτη? Εάν ΔΕΝ επιλέξω αυτά που εσείς νομίζετε ότι προκύπτουνε από την Αγία Γραφή, και άρα εκφράσω ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΟ, θα τιμωρηθώ με το αιώνιο πυρ του Ιεχωβά ΝΑΙ ή ΟΧΙ?"
Για πες μου σε παρακαλώ, πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος να καπνίσεις;
Πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος να πίνεις όσο θές;
Πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος να μισείς;
Πιστεύεις ότι είσαι ελεύθερος να δουλέψεις ή να μη δουλέψεις;
Εγώ πιστεύω ότι είσαι ελευθερος να πράξεις ή να μη πράξεις οποιοδήποτε από τα παραπάνω.
Και όμως αν καπνίσεις θα πάθεις καρκίνο, αν πιείς θα πάθει το συκώτι σου, αν μισείς θα είσαι δυστυχισμένος, αν δε δουλέψεις θα πεινάσεις.
Mπορείς από τώρα κιόλας λοιπόν να κάνεις το γούστο σου, όπως λες και εσύ, αλλά να δούμε ποιόν θα κατηγορείς μετά ότι σε τιμώρησε με αυτά που θα πάθεις. Μήπως η μοίρα;
Ό,ΤΙ κάνεις σε αυτή τη ζωή έχει επιπτώσεις πάνω στη ζωή σου. Εκεί περιορίζετε η ελευθερία σου. Κατάλαβε ότι είσαι άνθρωπος και όχι Θεός.
quote:
«Όταν λοιπόν ήκουσαν οι Ιουδαίοι, ότι έκαμε τον ευατό του ένα με τον Θεόν, επήραν και πάλιν είς τας χείρας των λίθους δια να τον λιθοβολήσουν» (10.31)Εδώ είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ότι Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που θέλησε να μεταδώσει ο Χριστός λέγοντας πως «εγώ και ο Πατήρ μου είμεθα ένα», εννοώντας απλά και μόνο πως ο Λόγος του ταυτίζεται με τις προσταγές του Λόγου «Του», προκάλεσε την σφοδρότατη αντίδραση των θεοσεβών Ιουδαίων οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι ο Ιησούς της περιγραφής δεν μπορούσε ποτέ να είναι ο Μεσσίας της Πεντατεύχου τους.
Αφού χρησιμοποιείς χωρία από την Κ.Δ. για να τεκμηριώσεις τις απόψεις σου, διάβασε στο τέλος του βιβλίου ότι ο Ιησούς πεθαίνει και ανασταίνεται.
Η λογική σου αυτή πάσχει, και δε δείχνεις τίποτα.
quote:
Η χριστιανική διδασκαλία βασίζετε φίλτατε στην αίσθηση της ΕΝΟΧΗΣ και του φόβου της τιμωρίας
Αφού δεν έχεις καμία σχέση με τον Ιησού, δεν είσαι σε θέση να ξέρεις που βασίζεται η σχέση των ανθρώπων μαζί Του. Περιορίσου σε αυτά που είσαι σε θέση να ξέρεις.
"Η αγάπη διώχνει έξω κάθε φόβο"
Για το θέμα της θεότητας του Ιησού. Schwabe, νομίζω με είχες ρωτήσει που στηρίζω βιβλικά αυτό το πιστεύω μου και σου είχα παραθέσει μερικά κομμάτια.
Ορίστε μερικά ακόμα: Ιωάννης 8/58 "πριν γίνει ο Αβρααμ εγώ είμαι"
(Τί άλλο θες δηλαδή για να καταλάβεις ότι δεν υποστήριξε ότι είναι ένας μύστης;)
Ιωάννης 6/54 "όποιος τρώει τη σάρκα μου , και πίσνει το αίμα μου , έχει αιώνια ζωή , και εγώ θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα"
Αφού ξέρεις ότι ήταν αδιανόητο για έναν εβραίο, ακόμα και προφήτη να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις(ότι είναι πριν τον Αβραάμ!!!) γιατί συνεχίζεις να υποστηρίζεις ότι δεν υποστήριξε ότι ήταν ίσος με το Θεό;
Viking,
quote:
Θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης(τετοιες ερωτησεις κανω οχι μονο σε χριστιανους αλλα και σε αλλοθρησκους):Λες πως ο Θεος ειναι δικαιοσυνη και δειχνει την αγαπη του προς τον ανθρωπο.Πως εκδηλωνεται η αγαπη του Θεου και η δικαιοσυνη του;
Η δικαιοσύνη του φανερώνεται με την τήρηση του νόμου του ότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος.
Η αγάπη του εκδηλώνεται με το ότι πέθανε ο ίδιος για την αμαρτία των ανθρώπων και έτσι τους χαρίζει δωρεάν τη σωτηρία.
Έτσι ικανοποιείται η δικαιοσύνη του και δείχνει και την τέλεια αγάπη του.
Πλήρωσε δηλαδή ο ίδιος τα κρίματα των ανθρώπων για να τους φέρει κοντά του.
quote:
Διοτι αυτο που βλεπω ειναι ενας κοσμος οπου κυριαρχει η δυστυχια,ο πονος και η ελλειψη δικαιοσυνης,αυτο ειναι ενα ισχυρο επιχειρημα οπως ειπε και καποιος αλλος εδω στο φορουμ οτι δεν ειναι Παναγαθος.
Μη ξεχνάς ότι και ο ίδιος βίωσε την τέλεια αδικία και πάρα πολύ ισχυρό πόνο δείχνοντας ότι συμπάσχει με τους ανθρώπους(ενώ είναι Θεός!!) και διακηρύσει ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και ότι θα αποκατασταθεί δικαιοσύνη τελικά.
Για τον άνθρωπο του Θεού, τα πάντα συνεργούν προς το αγαθό. δηλαδή είτε γίνει κάποιο θαύμα, είτε κάποια καταστροφή μόνο για καλό μπορεί να λειτουργήσει για τη ψυχή του χριστιανού.
Νομίζω και εγώ ότι είναι λάθος να λέμε "Δόξα τω Θεώ" εαν γίνει κάποιο θαύμα και "άγνωστες οι αποφάσεις Του" όταν γίνει κάτι κακό. Δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό βέβαια.
Γεια σου φιλε Optisme.Λες οτι:
quote:
:"ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΟΧΘΥΡΟΣ ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ"
Καταρχην εγω δεν πιστευω σε καποιο Θεο αλλα απλως μου κανει εντυπωση που αρκετοι λετε πως ειναι αλλος ο Θεος της Καινης διαθηκης και αλλος της Παλαιας.
Απο που προκυπτει οτι ο Θεος της Καινης διαθηκης ειναι αλλος απο αυτον της Παλαιας διαθηκης;Δεν υποτιθεται οτι στην Παλαια διαθηκη προφητευεται καπου ο ερχομος του Μεσσια;Δεν ανεφερε(Καινη διαθηκη)ο Ιησους οτι ηρθε να συμπληρωσει το νομο του Θεου(Γιαχβε),αν δεν εννοει τον Θεο της παλαιας διαθηκης τοτε ποιον εννοει;Δεν ειναι η Καινη διαθηκη μια συνεχεια της Παλαιας διαθηκης;
Ενας λογος(προσωπικη μου αποψη) που ορισμενοι προσπαθουν να πεισουν οτι ειναι αλλος ο Θεος της Παλαιας διαθηκης και δεν εχει καμια σχεση με τον Θεο της Καινης διαθηκης ειναι επειδη στην Παλαια παρουσιαζεται ενας σκληρος τιμωρος Θεος(λογικο ειναι αφου οι περισσοτερες θρησκειες,Μωαμεθανισμος,Δωδεκαθεισμος,Ιουδαισμος-Χριστιανισμος κ.λ.π ως κατασκευασμα λαων αντιπροσωπευει την κουλτουρα και τις αντιληψεις των λαων) και δεν μπορει να δικαιολογηθει η υπαρξη ενος θΕΟΥ Παναγαθου για τον οποιο αναφερεται η Καινη Διαθηκη.
Γεια σου φιλε Φωτη.
quote:
Μη ξεχνάς ότι και ο ίδιος βίωσε την τέλεια αδικία και πάρα πολύ ισχυρό πόνο δείχνοντας ότι συμπάσχει με τους ανθρώπους(ενώ είναι Θεός!!) και διακηρύσει ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και ότι θα αποκατασταθεί δικαιοσύνη τελικά.
Σιγουρα η πραξη του ΧΡΙΣΤΟΥ δειχνει οτι συμπασχει με τους ανθρωπους και ειναι μια πραξη υπερτατης θυσιας.Σε αυτο συμφωνω.
Εγω απλως δεν πιστευω σε καποιο Θεο δημουργο και στην θεικη υποσταση του Χριστου αλλα δεν μπορω να αμφισβητησω την πραξη θυσιας και αγαπης του Ιησου προς τους ανθρωπους.
quote:
Για τον άνθρωπο του Θεού, τα πάντα συνεργούν προς το αγαθό. δηλαδή είτε γίνει κάποιο θαύμα, είτε κάποια καταστροφή μόνο για καλό μπορεί να λειτουργήσει για τη ψυχή του χριστιανού.
Αυτο ειναι μια αποψη πολλων ανθρωπων,ακομη και Αθεων το οτι δηλαδη ακομη και τα ασχημα πραγματα συνεργουν προς το αγαθο.Σεβαστη η αποψη σου,εγω απλως βλεπω μια αδικια ας το πουμε της φυσης που ομως για την φυση,το συμπαν μπορει να σημαινει π.χ ισορροπια ή κατι αλλο.

quote:
μα απο την στιγμη που δεν θα τον προσκηνησω δεν θα μπω στον παραδεισο
δεν εχει συμασια το εργο καποιου πανω στην γη αλλα το ποσο εσκηψε
αυτο λεει η θρησκεια σας
quote:
Είναι και τρεις διαφορετικές προσωπικότητες όμως. Που έχουν σχέση μεταξύ τους
τι τρεις διαφορετικες προσωπικοτητες ειναι σχιζοφρενης?
quote:
Σε αυτό δε μπορώ να σου απαντήσω. Πραγματικά δε ξέρω. Το συγκληρονόμος του Υιού μου αρκεί μια χαρά όμως
δεν ξερεις τι κληρονομεις? και τρεχεις να κληρονομισεις το οτιδιποτε?
σου αρκει οτι κατι θα παρεις και εσυ?
αυτος ειναι ο σκοπος? το οτι θα αρπαξεις κατι οταν ερθει η ωρα?
μπραβω μπραβω πολυ καλο το μυνημα
<<τρεχτε και θα λαβετε δεν εχει σημασια τι αρκει που θα λαβετε κατι>>
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Πράξεις κεφ. 2
32 ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΝΤΕΣ ΗΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Πράξεις κεφ. 3
15 ΤΟΝ ΔΕ ΑΡΧΗΓΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΘΑΝΑΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Πράξεις κεφ. 3
10 ΑΣ ΗΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΩΡΑΙΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕΙΣ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΟΥΤΟΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΥΜΩΝ ΥΓΙΗΣ
Πράξεις κεφ. 13
23 ΑΠΟ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ
Πράξεις κεφ. 13
28 ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΡΟΝΤΕΣ ΜΗΔΕΜΙΑΝ ΑΙΤΙΑΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΖΗΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΗ
29 ΑΦΟΥ ΔΕ ΕΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑΒΙΒΑΣΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΕΙΟΝ30 Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΑΝΕΣΤΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ
Τον ανέστησε λέει ο θεός! Δεν λέει πουθενά "ο Ιησούς ως θεός που ήταν ανεστήθη". Ούτε λέει πουθενά "ο θεός εσταυρώθη και ανεστήθη". Λέει παντού ότι ο θεός έκανε και έρανε τον Ιησού.
Βέβαια και η άποψη που υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν γιος του θεού και θεός και ο ίδιος, μπορεί να βρεί μέσα στην καινή διαθήκη ισχυρά επιχειρήματα επίσης. Αλλά τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ακριβώς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μπάχαλο. Ένα κακογραμένο παραμύθι ενός ανόητου σεναριογράφου. Ή με ένα σενάριο πολλών σεναριογράφων που ο καθένας πρόσθετε ότι ήθελε μέσα.
Το τελικό συμπέρασμα πρέπει να είναι η απόρριψη της καινής διαθήκης ως αναξιόπιστου, αντιφατικού, πλαστογραφημένου και καθόλου μα καθόλου θεόπνευστου βιβλίου. Η δε επιμονή να χρησιμοποιείται ένα τέτοιο βιβλίο ως πηγή γνώσης και σοφίας ή ως οδηγός αλήθειας και αγαθότητος μόνο την ειρωνία των σκεπτομένων ανθρώπων πρέπει να προκαλεί.
Είναι απλό και αυταπόδεικτο το θέμα.
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Άιντε τυχερέ,σου 'φεξε πάλι.
Αναρωτιέμαι,αν δεν αποβλέπατε σε μελλοντικά "καλούδια" ,πχ αν ο Χριστός έλεγε να υπακούτε στις διδασκαλίες του αλλά τα οφέλη θα τα γευτούν τα παιδιά σας και όχι εσείς,πόσοι θα ήσασταν μπρε;;;
Εσείς που κατηγορείτε όσους βασίζονται στην ανθρώπινη λογική ως εγωιστές;Που λέτε ότι τάχα ο άνθρωπος θα πρέπει να ταπεινωθεί μπροστά στον Θεό;Που είναι η δική σας η ταπείνωση που μου θέλετε και συγκληρονομιά τρομάρα σας;;;
Τι μεγάλη περιφρόνηση απέναντι στο μεγαλείο του θαύματος της ζωής!Οι "ταπεινωμένοι" ονειρεύονται άλλους κόσμους...Αυτός δεν τους κάνει,φαίνεται φταίει το κλίμα...Ο Θεός έφτιαξε την Γη για να είναι εκτροφείο "ταπεινωμένων" τους οποίους θα προσλάβει στον Παράδεισο...
Μάλλον για να ξεριζώνετε τα χορτάρια θα σας θέλει μάγκες...
Ξέρετε τώρα...Τα "καλά" τα χορτάρια...
quote:
Ένας ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που αρμόζει στα χείλη ενός Μύστη του επιπέδου του Ιησού! Ένα ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς τους πιστούς για να «δούνε» (με τα μάτια της ψυχής τους) μέσω του «χρισμένου» επαναστάτη τον Πατέρα!Σοβαρέψου λοιπόν με τους αστεϊσμούς σου και τα απανωτά παραληρήματα σου, και πάψε πια να βλέπεις τα κείμενα ετούτα με……μεγεθυντικό φακό δημοτικού σχολείου!
Σε ένα θα συμφωνήσω μαζί σου γιουσουφάκι, ότι αρμόδια να σου απαντήσουν είναι μόνο τα νηπιαγωγία και τα δημοτικά σχολεία.
Κατά τ' άλλα αν θες να σε παίρνουμε στα σοβαρά σε όσα λες καλό θα ήταν τα επιχειρήματά σου να είναι στο πλαίσιο της λογικής και όχι στο πλαίσιο της σέχτας που εκπροσωπείς.
quote:
Βέβαια και η άποψη που υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν γιος του θεού και θεός και ο ίδιος, μπορεί να βρεί μέσα στην καινή διαθήκη ισχυρά επιχειρήματα επίσης. Αλλά τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ακριβώς ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μπάχαλο. Ένα κακογραμένο παραμύθι ενός ανόητου σεναριογράφου. Ή με ένα σενάριο πολλών σεναριογράφων που ο καθένας πρόσθετε ότι ήθελε μέσα.
Το ότι εσύ και οι φίλοι σου δεν κατανοείτε αυτό το 'παραμύθι' δεν σημαίνει ότι είναι και ανόητο.. Πολλές φορές έχει αποδειχτεί των ανθρώπων η ανοησία, που κάνουν πως όλα τα γνωρίζουν ενώ δεν γνωρίζουν τίποτα. Όσο αφορά την ουσία των όσων λες, δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.. Μπορείς πάντως να διαβάσεις κάποια βιβλία, όπου αναφέρεται η τριαδικότητα του Θεού.
ath.
Edited by - athakandr on 26/07/2004 03:07:15