ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

elixir59 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
03/10/2004, 22:15:40
evgenios:
«Θα μου επιτρέψεις όχι μόνα να διαφωνήσω αλλά και να σε αποκαλέσω και αναιδή, έτσι δεν είναι; Δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς τους "εθνικόφρονες Ελληναράδες"... Η αρχαία Ελλάδα τέλεια, αλλά το Βυζάντιο χάλια...»

Αναιδής είναι κάποιος που δεν είναι ευγενής φίλτατε. Εάν ενοχλείσαι προσωπικά δεν σημαίνει ότι αντιστρέφεται και η ιστορική αλήθεια. Σκέψου καλύτερα λοιπόν πριν βάλεις τα δάχτυλα σου στο πληκτρολόγιο.

Όσο για την αρχαία Ελλάδα ουδείς είπε ότι ήταν τέλεια. Ανέδειξε όμως την δημοκρατία που απολαμβάνεις σήμερα και όχι τους ελέω Θεού βασιλείς ούτε και την θρησκευτική δίωξη.

evgenios:
«Και η μόνη διαφορά ήταν πως επικράτησε άλλη θρησκεία..»

Δεν «επικράτησε». ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ!

evgenios:
«Αντί για τον Δία και τα άλλα άψυχα αγάλματα, οι Βυζαντινοί λατρεύανε τον Χριστό. Μήπως δεν προώθησαν την ελληνική σκέψη; Μήπως δεν ήταν κι αυτοί Έλληνες;»

Τα αγάλματα ήταν ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΙΟ και όχι αντικείμενα λατρείας. Άψυχα είναι όμως τα διάφορα λείψανα που περιφέρει η χριστιανοσύνη, οι «θαυματουργές» εικόνες που είτε κλαίνε είτε ανοιγοκλείνουνε τα μάτια (!), καθώς και τα σχεδόν αναρίθμητα Άχραντα Πάθη που φυλάσσονται ανά την Ευρώπη. Αυτά λοιπόν φίλτατε και αν δεν είναι άψυχα!

Έλληνες λες λοιπόν. Ήταν ο «Μέγας» Κωνσταντίνος Έλληνας? Ο Θεοδόσιος? Ο Ιουστινιανός? Ο Κωνστάντιος? Ο Βασίλειος ο Α’ μήπως? Αυτούς που εσύ θέλεις να βαφτίζεις «βυζαντινούς» φίλτατε ήταν απλά εκχριστιανισμένοι Αυτοκράτορες της Νέας Ρώμης ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

evgenios:
«Ο Νέρωνας μέσα στην τρέλα του έκαψε την Ρώμη και κατηγόρησε τους Χριστιανούς.»

Αυτό είναι ένας μύθος της νέας θρησκείας. Ο Νέρωνας ούτε τρελός ήτανε αλλά ούτε και έκαψε την Ρώμη. Όσο «αληθινό» είναι το ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ του αλλόθρησκου σφαγέα Φλάβιου Βαλέριου (μετέπειτα «Αγίου» Κωνσταντίνου..) άλλο τόσο είναι και η τρέλα του Νέρωνα.

Όποιος δεν έτρωσε το χαλί στην ιουδαϊκή αίρεση είτε πέρασε ως «παραβάτης» είτε ως τρελός και παράφρων. Το παραμύθι όμως πάλιωσε πια!

evgenios:
«Ο Ιουλιανός έπαιξε κι έχασε κι αυτή είναι η γνώμη που έχουμε γι' αυτόν είτε φταίει το σχολείο είτε το ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και δεν συμφωνούμε μαζί του.»

Ο Ιουλιανός στάθηκε απέναντι σε μια θρησκοληψία που στο διάβα της διέβρωσε τα πάντα. Κατέστρεψαν οτιδήποτε ανέδυε το κάλλος και την απαράμιλλη μαγεία της φιλοσοφικής προσέγγισης του Θείου, προβάλλοντας το ρωμαϊκό εκμαγείο όπου χύθηκαν κομμάτια της ελληνικής σοφίας και όγκοι ολάκεροι από την ιουδαϊκή εσχατολογία της μετά θάνατον βασιλείας.

Ένας ο οποίος θεωρεί ως θέσφατα τα όσα παρέλαβε ως δοτή «αλήθεια», όπως είναι ένας συνειδητοποιημένος χριστιανός, υπακούει μονάχα σε μια προσέγγιση, σε ένα ορίζοντα. Εκ των πραγμάτων λοιπόν αδυνατεί να δει την αλήθεια. Εκ των πραγμάτων αδυνατεί να διευρύνει τους ορίζοντες του.

Και για αυτό το χάλι αξίζει να προσπαθήσει κανείς.

03/10/2004, 22:36:51
quote:

Θα μου επιτρέψεις όχι μόνα να διαφωνήσω αλλά και να σε αποκαλέσω και αναιδή, έτσι δεν είναι; Δεν μπορώ να σας καταλάβω εσάς τους "εθνικόφρονες Ελληναράδες"... Η αρχαία Ελλάδα τέλεια, αλλά το Βυζάντιο χάλια... Και η μόνη διαφορά ήταν πως επικράτησε άλλη θρησκεία (εντάξει, ήταν πολλές:πολίτευμα κλπ αλλά ας κρατήσουμε αυτό για τώρα)... Αντί για τον Δία και τα άλλα άψυχα αγάλματα, οι Βυζαντινοί λατρεύανε τον Χριστό. Μήπως δεν προώθησαν την ελληνική σκέψη; Μήπως δεν ήταν κι αυτοί Έλληνες; Ήταν, αλλά ο Δίας Δίας. Δεν γίνεται αλλιώς, μετά τι Έλληνες είμαστε; Πάντως αν ξεκινήσουμε να λέμε "μπουμπούκι" και "Μέγας" Κωνσταντίνος, στο τέλος θα καταλήξουμε να λέμε και "Μέγας" Αλέξανδρος... Και το άδικο ποιος θα το έχει;

Όντως δεν ήταν ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι αλλά... δεν τους ρίξανε στα λιοντάρια επειδή ήταν δούλοι ή αιχμάλωτοι αλλά επειδή ήταν Χριστιανοί. Κρύβονταν σε κατακόμβες... Γιατί;

ΦΙΛΕ ΕΥΓΕΝΙΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ Ή ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ "ΤΑΜΠΕΛΕΣ" ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΗ, ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΠΙΣΤΕΨΕΙ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ "ΠΟΛΛΩΝ".

Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ (βλ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ) ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΨΥΧΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

ΑΥΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΡΕΧΕ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (βλ. ΥΠΑΤΙΑ) ΚΑΙ ΕΚΘΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΜΙΑ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΡΑΒΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΣΤΕΙΡΟ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
TyaneasΜέλος
04/10/2004, 13:27:55
Evgenie

το να μην γνωριζεις ιστορια το καταλαβαινω αλλα το αναμασας οτι σου μαθανε στα σχολεια και στο κατηχητικο ειναι μεγα λαθος φιλε μου γιατι γινεσαι και εσυ ενα ακομα μελος στο ποιμνιο που κατασκευαζει εδω και αιωνες η Χριστιανικη θρησκεια.

Συγχωρεσε μου τα λογια μου αλλα στην ιδια θεση που βρισκεσαι,βρισκομουν πριν απο 7 χροννια μεχρι που ανοιξα τα ματια μου και αρχισα να αμφισβητω.
Κανε το ιδιο φιλε μου χωρις να φοβασαι τον τιμωρο Γιαχβε που η Εκκλησια σου εμαθε οτι στριφογυριζει πανω απο το κεφαλι σου ετοιμος να σε ανταμειψει σε καθε καλη σου κινηση προς αυτην και ετοιμος να σε τιμωρησει αν τον αμφισβητησεις η αν παραβεις τους κανονες του.

Στα ιστορικα γεγονοτα τωρα σου εχουνε απαντησει ηδη οι υπολοιποι.
Οπως εσυ σημερα θεωρεις "προδοτη" και εχθρο του κρατους τον Ιαχωβαδες γιατι δεν πανε στο στρατο ετσι και η Ρωμη τοτε "κυνηγουσε" και "εσφαζε" τους Χριστιανους γι αυτο τον λογο.
Απλα σημερα εχουμε Δημοκρατια και δεν νοειται να σφαξουμε κανεναν γιατι δεν θελει να υπηρετησει.Σημερα απλα του επιβαλεται εναλακτικη θητεια και διαφορα προστιμα.
Οι Ιαχωβαδες φιλε μου ακολουθουνε τις πρωτες εντολες του Χριστιανισμου οσο και να σε ενοχλει αυτο και δυστηχως ενω τωρα τους κρινεις εσυ,αυτοι που κρινανε τοτε τους τους πρωτους Χριστιανους εσυ τους θεωρεις προδοτες,ειδωλολατρες κτλ.

Οσο για το Ελληνικο Βυζαντιο που λες οτι ανεπτυξε την αρχαια Ελληνικη γραμματεια θα ηθελα να μου αναφερεις συνοπτικα μερικα γεγονοτα που να αποδυκνειουν αυτο που λες.
Δωσε μου μερικα στοιχεια γιατι σαν Ελληνας και απογονος του Μ.Αλεξανδρου,του Μιλτιαδη και του Λεωνιδα θα επρεπε να αισθανομαι υπερηφανος για το Βυζαντιο.
Δωσε μου μερικες ανακαλυψεις των Βυζαντινων πανω στους τομεις της επιστημης οι οποιεις να μπρουν να συγκριθουν με την παρακαταθηκη που αφησαν στους αιωνες οι ανακλαυψεις των Ελληνων επιστημονων της αρχαιας Ελλαδας.

Αν φιλε μου δεν υπηρχανε οι Οθωμανοι αυτοι την στιγμη θα ζουσες στην Ελλαδα τον Μεσαιωνα που εζησε η Ευρωπη απο τους Καθολικους.
Η αγαπημενη σου Εκκλησια οταν οι προγονοι σου σφαγιαζονταν απο τους Οθωμανους το μονο που εκανε ητανε να αυξανει την περιουσια της.
ΤΟυλαχιστον οι Οθωμανοι φερθηκαν πιο ευγενικα και πολιτισμενα στους Χριστιανους απο οτι οι Χριστιανοι στην θρησκεια τον προγονων σου.
Παρε ενα φτυαρι και μια τσαπα και πηγαινε σε ενα αρχαιο Βυζαντινο ναο.Αν σκαψεις τα θεμελια του οι μεγαλυτερες πιθανοντητες ειναι να βρεις ενα αρχαιο ναο απο κατω.Αυτο δεν στο λεω μονο εγω και οι ιστορικοι αλλα και ο ιδιος ο Χριστιδουλος ο οποιος προ καιρου δηλωσε οτι αυτο γινοτανε για να εξευμενιστει ο ναος και να αγιαστουνε τα μαρμαρα απο την θρησκεια του Ιησου.

Αυτος ειναι ο πολιτισμος της θρησκειας που πιστευεις.

Σου εχω ενα τελευταιο ερωτημα φιλε μου.

Γιατι σημερα ενω ο Μωαμεθανισμος,ο Ιουδαισμος αλλα και αλλαες θρησκειες εχουνε αναγνωριστει απο το κρατος και απο την επισημη Ορθοδοξη Εκκλησια η Ελλαδα δεν αναγνωριζει τον Δωδεκαθεισμο?
Ανεξιθρησκεια δεν λετε οτι εχουμε?

Εδω φιλε μου εγινε πριν σχεδον 1 χρονο και γινονται ακομα ολοκληρα συνεδρια απο το παππαδαριο και την επιδημη Ορθοδοξη Εκκλησια για τον φοβο της νεο-ειδολωλατριας που αναπτυσεται στην Ελλαδα.
Αραγε τοσο πολυ φοβουνται?
Απορω γιατι!!!

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

KaizerΜέλος
07/10/2004, 18:07:46
Φίλε eygenie, θα σου σύστηνα να ηρεμήσεις και να σκεφτείς περισσότερο όσα υπώθηκαν μέχρι στιγμής. Λες
quote:
Και ο Ιουλιανός; Μήπως τον έβαλες καταλάθος; Αλλιώς δεν μπορώ να το καταλάβω. Πω γίνεται από την μια να ήταν σφαγέας αλλά να μην πείραξε καθόλου τους Χριστιανούς;

Δεν τον έβαλα εγώ, αλλά ΕΣΥ στο προηγούμενο post σου τον είχες χαρακτηρίσει σφαγέα. Ε, λοιπόν, δεν ήταν. Οι υπόλοιποι που ανέφεραν και λατρεύονται σαν ΑΓΙΟΙ απο την Ορθόδοξη Εκκλησία, ήταν τκμηριωμένα σφαγείς. Αλλά σύμφωνα με το Χριστιανισμό, αν σφάζεις στο όνομα του Γιαχβέ, είσαι άγιος και καλά κάνεις και σφάζεις.

quote:

Η ιστορία γράφεται από τους νικητές αλλά όταν είμαστε εμείς αυτοί, αλλά οι χαμένοι ας μην μειώνουν την νίκη των άλλων. Ο Ιουλιανός έπαιξε κι έχασε κι αυτή είναι η γνώμη που έχουμε γι' αυτόν είτε φταίει το σχολείο είτε το ότι είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι και δεν συμφωνούμε μαζί του.

Ποιοί ''εμείς''? Εγώ εξάλλου δεν θαυμάζω τον Ιουλιανό για την ''αντιχριστιανική'' όπως λες εσύ (ανεξίθρησκη θα την έλεγα εγώ) πολιτική του. Τον θαυμάζω για τον πατριωτσμό του, την ελληνική του παιδία, τις πολιτικές και στρατιωτικές του ικανότητες και τα εξαίρετα γραπτά έργα που άφησε. Και κρίνω πως όλα αυτά επισκιάστηκαν απο τους χριστιανούς οι οποίοι τον δυσφήμησαν και τον λασπολόγησαν μόνο και μόνο γιατί δεν έσκυψε το κεφάλι στον Γιαχβέ και τα τσιράκια του.

quote:
Ο Ιουλιανός δεν έσφαξε και πολλούς -απ'ό,τι μου λέτε- αλλά βρήκε τους Χριστιανούς απέναντί του. Αν πήγαινε σήμερα κάποιος να επαναφέρει τον Δία, τι θα κάνατε; Δεν θα αντιδρούσατε;

Σήμερα? 2000 χρόνια μετά τη γένηση του Χριστού? Τη στιγμή που το 98% των Ελλήνων είναι, στα χαρτιά τουλάχιστον, χριστιανοί? Θα μου φαινόταν τουλάχιστον γραφικός αυτός που θα προσπαθούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Όμως την εποχή του Ιουλιανού τα πράγματα δεν είχαν κατασταάξει ακόμα ενταλώς. Ένας σημαντικός αριθμός των κατοίκων της αυτοκρατορίας ήταν πολυθειστές. Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Ιουλιανός( σε αντίθεση με τους χριστιαούς αυτοκράτορες) δεν έθιξε το θρησκευτικό αίσθημα των υπηκόων του. Δεν είχε όμως το δικαίωμα να επιλέξει την θρησκεία του?
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

Odysseus_nemoΜέλος
09/10/2004, 04:49:48
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ (361-363 μ.Χ)

ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΝΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΩΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ (ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ).

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΡΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ.

ΚΑΛΕΙ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΗΓΕΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ. Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑΪΣΜΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ).

ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΑΟΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ, π.χ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ. Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΒΙΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.

ΠΑΡΟΤΙ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΤΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΑΝΕΦΕΡΘΩ ΣΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

demoΜέλος
09/10/2004, 16:03:16
Επειδή έπεσε στα χέρια μου ένα πολύ παλιό περιοδικό του Δαυλού(1996), το οποίο περιείχε ατόφιες όλες τις Επιστολές που έγραψε στην δειάρκεια της ζωής του ο Ιουλιανός θεώρησα καθήκον μου να κάνω μιά αναφορά σε αυτές. Να σας τις παραθέσω ολόκληρες είναι αδύνατο θα προσπαθήσω τουλάχιστον να είμαι όσο το δυνατό πιό κατανοητός γράφοντας το Νόημα που προκύπτει απο αυτές:
Κατ'αρχήν αισθανόταν τεράστια πίκρα για τα φρικτά εγκλήματα του ξαδέλφου του Αυτοκράτορα Κωνστάντιο προς όλα τα μέλη της Οικογένειας του (σκότωσε εκτός των άλλων & τον πατέρα & τον μεγάλο του αδελφό!!). Αλλά παρά τα εγκλήματα & την πικρία του τον αγάπησε, & τον υποστήριξε στον μέγιστο βαθμό σαν Αυτοκράτορα τόσο τον Κωνστάντιο όσο & την σύζυγο του, σε βαθμό που λυπήθηκε
ακόμα & για τον πρόωρο θανατό του!
Ο Ιουλιανός επειδή ήταν εξαιρετικά ταπεινόφρων & μετριοπαθής αρνήθηκε αρχικά έντονα το Αυτοκρατορικό Στέμμα, αλλά τελικά το δέχτηκε. Σάν Αυτοκράτορας κατάργησε όλο το πολυτελέστατο Υπηρετικό προσωπικό του ξαδέλφου του, τους δούλους, τις κουστωδίες, ακόμα & τους Σωματοφύλακες!
Πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα έδιωξε τον κουρέα που του έστειλαν λέγοντας του οτι μπορεί να κάνει & ο ίδιος την δουλειά άν θέλει. Επειδή δέ ήταν αρνητής όλων των πολυτελειών δώρησε την τεράστια περιουσία του δημιουργώντας Κοινοφελή ιδρύματα, Πτωχοκομεία & Ορφανοτροφεία σε όλη την έκταση της Αυτοκρατορίας. Διατηρούσε Άριστες επαφές με πολλούς Χριστιανικούς Πατέρες (π.χ. Μέγας Βασίλειος με τον οποίο ήταν Συμφοιτητές), ενώ δέν έκανε τον παραμικρό διωγμό κατά των Χριστιανών. Μόνο μέλημα του ήταν να μορφώσει τους υπηκόους σύμφωνα με τα Αρχαία Ελληνικά ιδεώδη & μετά να αφήσει τους ίδιους να κρίνουν την ρησκεία που θέλουν να ακολουθήσουν! Αυτό ήταν το Έγκλημα του που του έδωσε τον τίτλο του "Αποστάτη" ή "Παραβάτη"!!
Οσον αφορά τους διωγμούς ασφαλώς όπως είπε ο Kaizer παραπάνω Σχέδιο των Χριστιανών όταν βρίσκονταν υπο την εξουσία εχθρικών τάχα Αυτοκρατόρων ήταν να αρνούνται την Στράτευση επικαλούμενοι το ότι "Η Θρησκεία της Αγάπης Απαγορεύει τους Πολέμους"!! Γιατί δέν κάναν όμως τα ίδια με τον Ιουστινιανό & τον Θεοδόσιο;;;;;; Τολμούσαν;;;
Κατα τα άλλα λογικό ήταν να μήν το επιτρέψει αυτό ο Ιουλιανός γιατί άν ακολουθούσαν το Παράδειγμα τους όλοι οι Στρατιώτες της Αυτοκρατορίας η Αυτοκρατορία σε λίγα χρόνια θα εξαφανιζόταν απο τον χάρτη!!
Οσον αφορά τον Θάνατο του ο ίδιος πολεμούσε τον βασιλιά των Περσών Σαπώρ επικεφαλής του στρατού του!! Ο Σαπώρ είχε προκηρύξει σε Πέρσες να του φέρουν το πτώμα του με τεράστια αμοιβή στον φονιά.
Το πτώμα του όμως δέν του το έφερνε κανένας Πέρσης!! Ποιός λοιπόν σκότωσε τον Ιουλιανό ηθελημένα;;;
Eνας πολύ φανατικός Χριστιανός που αργότερα ανακηρύχθηκε Άγιος με το Όνομα ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ!!!!!

evgeniosΜέλος
11/10/2004, 15:54:57
quote:
Συγχωρεσε μου τα λογια μου αλλα στην ιδια θεση που βρισκεσαι,βρισκομουν πριν απο 7 χροννια μεχρι που ανοιξα τα ματια μου και αρχισα να αμφισβητω.
Κανε το ιδιο φιλε μου χωρις να φοβασαι τον τιμωρο Γιαχβε που η Εκκλησια σου εμαθε οτι στριφογυριζει πανω απο το κεφαλι σου ετοιμος να σε ανταμειψει σε καθε καλη σου κινηση προς αυτην και ετοιμος να σε τιμωρησει αν τον αμφισβητησεις η αν παραβεις τους κανονες του.

Οσο για το Ελληνικο Βυζαντιο που λες οτι ανεπτυξε την αρχαια Ελληνικη γραμματεια θα ηθελα να μου αναφερεις συνοπτικα μερικα γεγονοτα που να αποδυκνειουν αυτο που λες.
Δωσε μου μερικα στοιχεια γιατι σαν Ελληνας και απογονος του Μ.Αλεξανδρου,του Μιλτιαδη και του Λεωνιδα θα επρεπε να αισθανομαι υπερηφανος για το Βυζαντιο.
Δωσε μου μερικες ανακαλυψεις των Βυζαντινων πανω στους τομεις της επιστημης οι οποιεις να μπρουν να συγκριθουν με την παρακαταθηκη που αφησαν στους αιωνες οι ανακλαυψεις των Ελληνων επιστημονων της αρχαιας Ελλαδας.

Εντάξει, αναιρώ και αναγνωρίζω πως δεν ξέρω και πολλά.

Όμως αν γίνεται ας λέμε λιγάκι και για τα κακά του Ιουλιανού, όχι μόνο για τα καλά! Και γενικά, η Εκκλησία γιατί δεν προσπαθεί να είναι αντικειμενικότερη; Πάντως, για την ονομασία "Παραβάτης"... Την πήρε απλά γιατί προσπάθησε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από αυτόν των προηγούμενων αυτοκρατόρων. Αν ο Νέρωνας δεν έκαψε την Ρώμη, γιατί αυτό βλέπουμε και ακούμε παντού, σε όλο τον κόσμο; Ερωτήματα. Πόση δύναμη έχουν λοιπόν οι Χριστιανοί;
Το Βυζάντιο πάντως,επειδή ρώτησες, διέσωσε την αρχαία ελληνική κληρονομιά στα μοναστήρια. Η ίδια η Εκκλησία τα διέσωσε! Εμένα πάντως αυτό μου φαίνεται αντιφατικό.
Αν κοιτάξεις για τον Λέοντα ΣΤ τον Σοφό και τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο και για άλλους φιλοσόφους, θα δεις πως όντως ερμήνευαν τα Πλατωνικά και Αριστοτελικά κείμενα και εφάρμοζαν στην πράξη τον Αρχιμήδη.
Φιλικά
Ευγένιος

demoΜέλος
11/10/2004, 16:16:29
quote:

Αν κοιτάξεις για τον Λέοντα ΣΤ τον Σοφό και τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο και για άλλους φιλοσόφους, θα δεις πως όντως ερμήνευαν τα Πλατωνικά και Αριστοτελικά κείμενα και εφάρμοζαν στην πράξη τον Αρχιμήδη

Έχεις δίκιο ... αλλά αυτός δέν είναι λόγος να υμνούμαι τους Βυζαντινούς οτι ακολούθησαν την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία. Και στην Δυτική Ευρώπη τον Μεσαίωνα & την Αναγέννηση μεταφράστηκαν σε ευρύτατο βαθμό Πλατωνικά & Αριστοτελικά κείμενα!
Η ουσία είναι αλλού ... κατά πόσο δηλαδή εφαρμόστηκαν στην πράξη ή δόθηκαν προς Ανάγνωση ευρύτατα στο κοινό

16/10/2004, 11:55:58
ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ή Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ;***

Από καιρό ήθελα να αναπτύξω λίγο το θέμα του Μεγάλου αυτού Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, αλλά πολύ μεγαλύτερου "'Ελληνα" Φιλοσόφου.
Πιστεύω ότι όσα έχουν φτάσει σε μάς και που ΔΥΣΤΥΧΟΣ ακόμα διδάσκονται στα σχολεία μας, είναι πέρα για πέρα ανακριβές.
Ας δούμε λοιπόν επιγραμματικά κάποια στοιχεία του Μέγα αυτού Ανδρός.

Ο Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός γεννήθηκε το Μάιο του 332 μ.Χ στη Κωνσταντινούπολη. Πατέρας του ήταν ο Ιούλιος Κωνσταντίνος, ετεροθαλής αδελφός του "μέγα" Κωνσταντίνου και μητέρα του η Βασιλίνα, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας που πέθανε 5 μόλις μήνες μετά τη γέννηση του Ιουλιανού. Και ο πατέρας του δολοφονήθηκε (πράγμα σύνηθες για το Βυζάντιο και του τρόπου ζωής των Βυζαντινών), 3 μήνες μετά από το θανάτου του "μεγάλου" Κωνσταντίνου όταν ο Ιουλιανός ήταν 6 ετών.
Την εκπαίδευση του την ανέλαβε στην παιδική του ηλικία ο επίσκοπος Νικομήδειας, Ευσέβιος. Αυτός τον εισήγαγε στη μελέτη των Αγίων Γραφών, ενώ παράλληλα σχεδόν ο Μαρδόνιος, σοφότατος παιδαγωγός και της μητέρας του Ιουλιανού, τον δίδαξε τα Κλασσικά Γράμματα μέσα από το Ομηρικό 'Εργο, την Ελληνική Φιλοσοφία μέσα από τα γραπτά του Πλάτωνα και γενικά του ενέπνευσε την μεγάλη αγάπη που είχε ο Ιουλιανός για ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Μαζί με τον αδερφό του Γάλλο (μελλοντικό κληρονόμο του θρόνου) ζει έγκλειστος στη Καππαδοκία.
Το 354 στο Μιλάνο ο Κωνστάντιος δολοφονεί (τι πρωτότυπο!!!) τον διάδοχο του θρόνου Γάλλο όπως ακριβώς είχε πράξει και στο παρελθόν (337) με ΟΛΑ τα μέλη της οικογένειας του Ιουλιανού. Εδώ τον Ιουλιανό τον γλίτωσε περισσότερο ο διανοούμενος χαρακτήρας του, παρά η Ευσεβία η Αυτοκράτειρα.
Το καλοκαίρι του 355 πηγαίνει στην Αθήνα για σπουδές. Είχε για συμμαθητές του τους Μέγα Βασίλειο και Γρηγόριο Ναζηανζινό.
Το ίδιο έτος ο Κωνστάντιος του δίνει για γυναίκα του την Ελένη και τον ανακηρύσσει Καίσαρα της Γαλατίας
Το Νοέμβριο του 361 πεθαίνει ο Κωνστάντιος και πανηγυρικά ανκυρήσεται Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ο Ιουλιανός.
Από το 361 έως το 363 (2 μόλις χρόνια) σαν Αυτοκράτορας έκδωσε διάταγμα περί της Ανεξιθρησκίας, ανακαλεί από την εξορία τους ορθόδοξους Χριστιανούς που είχαν εκδιωχθεί από τον αρειανιστή Κωνστάντιο, σταματά δια νόμου τις κρατικές επιχορηγήσεις προς την Χριστιανική Εκκλησία, απαγορεύει να τον αποκαλούν "Δεσπότη", προσπαθεί να συμφιλιώσει τους Εθνικούς με τους Χριστιανούς. Παρόλα ταύτα σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους χριστιανούς, εκδίδει διατάγματα που αποκλείουν τους χριστιανούς δασκάλους από τη παιδεία, απαγορεύει τα κληροδοτήματα προς την εκκλησία, τους επιβάλει να επισκευάσουν τις όποιες ζημιές προξένησαν στα ιερά των εθνικών. Σε απάντηση των χριστιανών προς τη στάση του αυτοκράτορα, πυρπολούν το ναό του Απόλλωνα στη Δάφνη της Αντιοχείας.
Παράλληλα κάνει πολέμους με τους Πέρσες και στις 26 Ιουνίου του 363 σε μια μάχη με αυτούς, εβρισκόμενος στη πρώτη γραμμή της μάχης τραυματίζεται θανάσιμα.
Πολύ περιληπτικά αυτο είναι ένα μικρό χρονολόγιο του Ιουλιανού. Ας δούμε τώρα τι λέχθηκε γι' αυτόν το Μεγάλο 'Ανδρα και τι ΑΚΟΜΑ υποστηρίζεται γι' αυτόν.
Καταρχάς αποκαλείται "Παραβάτης". Αλήθεια, τι παρέβηκε;;; 'Ηταν αντικειμενικός στις θέσεις του και λειτούργησε ως Αυτοκράτωρ, δίκαια δηλαδή. Αναγνώρισε ότι με το φανατισμό της νέας θρησκευτικής επικράτησης θα ερχόταν γρήγορα κάποια στιγμή το τέλος της εθνικής θρησκείας, όμως δεν την επέβαλε, ούτε δια νόμου, ούτε και δια της βίας.
Ο ίδιος πίστευε ότι η Ελληνική φυλή που είχε δημιουργήσει τον απαράμιλλο Ελληνικό πολιτισμό, ήταν η εκλεκτή φυλή του Θεού. Ο ίδιος φώναζε με υπερηφάνεια, "'Ελλην ειμί"
Τον κατηγορούνε ώς "Παραβάτη" επειδή είχε ως όνειρό του την αναγέννηση του Ελληνικού Πνεύματος;;;
Του καταμαρτυρούνε πράξεις γελοίες και ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ. Να τι λένε ότι έκανε ή ότι έγινε:
1) 'Οτι ξεκοίλιαζε έγκυες γυναίκες, έσφαζε τα μωρά τους και ότι με τα σπλάχνα τους έκανε οιωνοσκοπίες!
2) 'Οτι έθαβε τα κεφάλια των μωρών κάτω από τα είδωλα!
3) 'Οτι έστειλε μαντατοφόρο στους Δελφούς για κάποιο χρησμό. Η απάντηση της Πυθίας ήταν το "γνωστό": "... ΄Πείτε στο βασιλιά ότι κατέρρευσε το περίτεχνο οίκημα. Δεν έχει καλύβα ο Απόλλωνας, ούτε δάφνη μαντική. Ούτε πηγή που μιλάει. Στέρεψε και το νερό που τραγουδούσε..."
4) 'Οτι στο νεκροκρέβατό του εκτυλίχθηκε η εξής σκηνή: "...Λαβωμένος καθώς ήταν και με το χέρι του γεμάτο αίμα, ράντισε τον αέρα και είπε, Με νίκησες Χριστέ, με γέμισες Ναζωραίε. Και έτσι την άρρωστη ψυχή του απέρριψε με πολλές δυσφημίες προς τους θεούς του, αποκαλώντας τους απατεώνες, πλάνους και ψεύτες..."
Αλήθεία, ποιος έψαξε να βρει από πού μας έρχονται αυτές οι "ιδίεις ώμασι" μαρτυρίες;;; Γιατί είναι ΤΟΣΟ λεπτομερώς καταγεγραμμένες, που ΜΟΝΟ αν ήταν κάποιος μπροστά θα μπορούσε να τις ξεστομίσει.
Οι μαρτυρίες αυτές εμφανίστηκαν στο βιβλίο του Γεώργιου Κεδρηνού με τίτλο: "Σύνοψις ιστοριών, από Κτίσεως Κόσμου και μέχρι της βασιλείας Ισαακίου του Κομνηνού". Ο συγγραφέας λοιπόν του έργου που έζησε τον 11ο αιώνα παρακαλώ, κατάφερε πρώτος και μόνο αυτός 700 χρόνια μετά από τον Ιουλιανό, να εξασφαλίσει ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ, την αποκλειστικότητα ΟΛΩΝ των παραπάνω.

'Ελεος...

Αδυνατώ το πιστέψω κάτι τέτοιο, παρόλα ταύτα σε όλα τα βιβλία αυτά λέγονται!!!

Μα καλά κανείς δεν ενοχλείται;
'Οχι γιατί με αυτό τον τρόπο μειώνεται το μεγαλείο του Ιουλιανού, αλλά για την ιστορική Αλήθεια.
Φαίνεται ότι ούτε αυτή μας ενδιαφέρει σήμερα!!!

ΛΥΠΑΜΑΙ

*** Η παραπάνω τοποθέτησή μου είναι από ένα παλαιότερο θέμα από τις 12/01/2002 !!! (ναι, υπήρχαν ΚΑΙ τότε τα forums, τα οποία ομολογώ δημοσίως ότι τα αναπολώ και μου λείπουν).
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=45

Κέλσος ο Φιλαλήθης

16/10/2004, 12:01:47
Θα παραθέσω τώρα κάτι απο το ΤΕΛΟΣ (το φυσικό γήινο τέλος) του Εστεμένου Φιλοσόφου, του ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ...

Το κείμενο μπορεί να το βρεί κάποιος μέσα στο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ έργο των εκδόσεων "Θύραθεν Επιλογή", με τον τίτλο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ.
Το απόσπασμα αυτό, έφτασε σε εμάς μέσα απο τον Αμμιανό Μαρκελίνο, σύγχρονο ιστορικό του Ιουλιανού...

"...'Ηρθε τελικά και για μένα η στιγμή φίλοι μου, να αφήσω τη ΖΩΗ με την πρώτη ζήτηση και επιστρέφω χαρούμενος στη ΦΥΣΗ, ως ΤΙΜΙΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ.
Δεν θλίβομαι ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί μοιράζομαι με τους ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ την κοινή δοξασία, για το ΠΟΣΟ πιο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ από το ΣΩΜΑ είναι η ΨΥΧΗ και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΟΤΙ, όταν μια ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τη διαδέχεται μια ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ, είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ να χαίρεται κανείς παρά να λυπάται...

...Δε μετανιώνω για ΤΙΠΟΤΑ απο όσα έκανα και δε βασανίζομαι απο την ανάμνηση ΚΑΝΕΝΟΣ αμαρτήματος που να έχω διαπράξει...

...Κράτησα νομίζω την ΨΥΧΗ μου ΑΜΟΛΥΝΤΗ, πιστεύοντας ότι η ΨΥΧΗ του Ανθρώπου, συγγενεύει με τους Θεούς...

...Ευχαριστώ του Αιώνιους Θεούς, που μου επέτρεψαν να πεθάνω ΟΧΙ σαν θύμα σκοτεινών δολοπλοκιών, ΟΥΤΕ και μέσα στους πόνους μιάς πολύχρονης ασθένειας, ΟΥΤΕ και σαν εγκληματίας, ΑΛΛΑ αφήνωντας τον Κόσμο μέσα στο ΦΩΣ...

...Γιατί αυτός που θέλει να πεθάνει ΠΡΙΝ να έρθει η ώρα του, είναι το ΙΔΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ και ΔΕΙΛΟΣ με εκείνον που προσπαθεί να αποφύγει τον Θάνατο, ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ...

...Μίλησα αρκετά πιά, η ζωή με εγκαταλείπει...
'Οσο για την εκλογή του Αυτοκράτορα, είναι φρονημότερο να ΜΗ ΠΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, γιατί φοβάμαι μήπως απο άγνοια ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟ...
Σαν ένας πιστός υιός της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, εύχομαι ΜΟΝΟ να με διαδεχτεί ένας ΚΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ..."

Μετά απο αυτά που είπε στους γύρω του, ζήτησε ένα ποτήρι δροσερό νερό...
Και αφού το είπε, πέθανε στη μέση μιας ήρεμης νύχτας στα 32 του χρόνια...

Μια ελάχιστη απόδοση τιμής, σε Εκείνον τον 'Ανδρα που έζησε μια ζωή, σύμφωνα με τις επιταγές της Φιλοσοφίας που τόσο λάτρεψε και υπηρέτησε με αξιζήλευτο ζήλο...
Σε έναν 'Ανδρα που τα όσα ΕΠΡΑΞΕ και ΕΓΡΑΨΕ οφείλουν να είναι ΦΑΡΟΣ για κάθε ειληκρινή αναζητητή της Αλήθειας, χωρίς να έχει παροπίδες, χωρίς να εθελοτυφλεί...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

evgeniosΜέλος
28/10/2004, 17:44:14
Να προσθέσω μόνο μερικά στοιχεία:

1.Η οικογένεια του Ιουλιανού εξοντώθηκε από τους Βυζαντινούς και συγκεκριμένα από τον ξάδελφό του Κωνστάντιο, δευτερότοκο γιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Ιουλιανός το ήξερε αυτό. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν συνηθισμένο εκείνες τις ταραγμένες και άγριες εποχες του Μεσαίωνα. Δεν λέω ότι συμφωνώ με αυτές τις πράξεις, απλά λέω πως ήταν συνηθισμένο φαινόμενο.

2.Ο Ιουλιανός είχε βαπτιστεί Χριστιανός.

3.Ο Ιουλιανός ήταν Έλληνας αφού γεννήθηκε στο Βυζάντιο και η μητρική του γλώσσα ήταν η ελληνική.

4.Εκείνη την εποχή υπήρχαν έντονες διαμάχες στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο Ιουλιανός έβλεπε πως οι Χριστιανοί δεν περιορίζονταν στις θεωρητικές συζητήσεις αλλά προχωρούσαν σε διωγμούς, εξορίες, εξεγέρσεις, συμπλοκές και φόνους. Εκεί άρχισε να πιστεύει πως οι άνθρωποι σκοτώνανε στο όνομα του Χριστού, έτσι ώστε να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Έτσι έφτασε σε δύο συμπεράσματα: Πρώτον, ότι ο Χριστιανισμός ήταν υπεύθυνος για την παρακμή του κράτους ή τουλάχιστον ότι δεν μπορούσε να επαναφέρει την ακμή και δεύτερον, ότι ο η παρακμή προήλθε εξαιτίας της απαξίωσης για την παλιά θρησκεία και ότι η αναμόρφωση του κόσμου θα γινόνταν μόνο με την επαναφορά της παλιάς θρησκείας. Κι έτσι στράφηκε προς την παλιά θρησκεία.

5.Ο Ιουλιανός ήταν πραγματικά συμφοιτητής και φίλος με τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και τον Μέγα Βασίλειο, αφού τόσο σας αρέσει να το τονίζετε. Να πω μόνο κάτι που το ξεχάσατε. Δεν ήρθαν στην Αθήνα για να ενισχύσουν τις ειδωλολατρικές τους πεποιθήσεις, όπως ο Ιουλιανός, αλλά για να πάρουν από την αρχαία φιλοσοφία τα απαραίτητα όπλα και εφόδια, έτσι ώστε να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό. Και νομίζω πως αν ανατρέξει κανείς στα κείμενά τους, θα το διαπιστώσει. Ο Γρηγόριος κατάλαβε τις απόψεις του Ιουλιανού. Στον λόγο του μάλιστα «β στηλιτευτικώ κατά βασιλέως Ιουλιανού» περιγράφει τις εντυπώσεις του.

6.Ο Ιουλιανός πράγματι αντιμετώπισε με μετριοπάθεια τους Χριστιανούς, μέχρι ένα χρονικό σημείο. (Να πω μόνο πως το ίδιο έκανε και ο μέγας Κωνσταντίνος για τους εθνικούς.) Και βέβαια, αυτά με τα μωρά και τις έγγυες γυναίκες είναι ψέματα κάποιων Χριστιανών.

7.Ο Ιουλιανός θέλησε να «τιμωρήσει» τους Χριστιανούς και γι’ αυτό τους απέκλεισε από όλα τα ανώτερα πολιτικά και στρατιωτικά αξιώματα του κράτους. Και ακόμα χειρότερα, τους απαγόρευσε να διδάσκονται την γραμματική της ελληνικής γλώσσας, την ρητορική, την ιατρική, αφού όπως έλεγε «αυτές είναι δικές μας τέχνες».

8.Εκεί λοιπόν εκδηλώθηκε και η αγανάκτηση του Γρηγορίου που στους στηλιτευτικούς του λόγους καταδεικνύει την ανάγκη της συμμαχίας του Χριστιανισμού και του αρχαίου ελληνισμού.

9.Ο Ιουλιανός ανάγκασε με νόμο τους Χριστιανούς να πληρώσουν για τις ζημιές που προξένησαν στους ναούς των εθνικών, ζημιές οι οποίες έγιναν κατά την βασιλεία του Κωνσταντίου. Ο επίσκοπος Αρεθουσίων Μάρκος, βασανίστηκε ανελέητα από τους τοπικούς άρχοντες επειδή δεν δέχτηκε να παραδεχτεί πως έφταιγε ο ίδιος για τις ζημιές των ναών. Τελικά τον έσωσε ο Ιουλιανός, αλλά (πιστεύω) σαν πράξη ευγνωμοσύνης πιο πολύ, αφού ο επίσκοπος είχε βοηθήσει να σωθεί από τον θάνατο, όταν ο Κωνστάντιος έσφαζε αβέρτα την οικογένειά του.

10.Στην Αντιόχεια, ο Ιουλιανός εγκαινίασε τους νέους ναούς των εθνικών, βρίζοντας τους αντίστοιχους των Χριστιανών, διώκοντας τους Χριστιανούς και δημεύοντας τις περιουσίες τους.

11.Τελικά σκοτώθηκε ένδοξα στην μάχη. Πέθανε σαν ήρωας. Και σώθηκε το κράτος από έναν εμφύλιο πόλεμο. Αν σκεφτούμε πόσοι ήταν οι Χριστιανοί και πόσοι οι εθνικοί, αν σκεφτούμε πόσο «μισιούνταν», η απειλή ενός εμφυλίου ήταν, αν όχι βέβαιη, τουλάχιστον πολύ πιθανή και σίγουρα ορατή.

12.Ο Ιουλιανός ήταν πράγματι μεγάλος φιλόσοφος, φιλάνθρωπος, αγαθός. Όμως, (νομίζω) παρασύρθηκε από τα γεγονότα της εποχής, αφού εκείνα τα χρόνια πολλοί ήταν οι αυτοκράτορες που παρασύρονταν σε ακρότητες. Όλοι έχουνε λαμπρές στιγμές και όλοι κάνουνε λάθη κάποια στιγμή. Ας μην το ξεχνάμε.

Έδωσα μόνο στοιχεία και απλά σε κάποια σημεία πρόσθεσα απόψεις. Όποιος διαφωνεί ή έχει να προσθέσει κάτι ή να μου πει κάποιο λάθος, θα τον ακούσω.
Φιλικά
Ευγένιος

28/10/2004, 19:04:15
ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΒΓΕΝΙΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ:

"για να ενισχύσουν τις ειδωλολατρικές τους πεποιθήσεις,"

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ?

dimitris2Μέλος
28/10/2004, 23:50:50

Ο Ιουλιανός ανέβηκε στην εξουσία. Πίστευε τους αρχαίους θεούς.
Το πιστεύω του κάθε ανθρώπου είναι ιερό. Η ιστορία μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ανεπανάληπτος. Η ιστορία και οι χριστιανοί ιστορικοί δεν δίκασαν τον Ιουλιανό για τα έργα του αλλά για τήν πίστη του.
Ιδού το παράξενο. Σε αναβρασμό ψυχής σκότωσε θερμόαιμους χριστιανούς(στην Αντιόχεια νομίζω) που έγιναν και μάρτυρες.
Αυτοί έγιναν μάρτυρες γιατί πίστευαν αυτό που ήθελαν και δεν έσκυψαν σε βασιλέα. Αυτός αντέδρασε σε αναβρασμό ψυχής και τους θανάτωσε γιατί ενώ πήγε να επισκεφτεί μια επαρχία δεν είχε την τιμή του αυτοκράτορα.¨Αντε βγάλε άκρη.
Κι όμως γράφει ο προσωπικός του ιστορικός ότι σεβόταν τον Βασίλειο και είχαν ανταλάξει αρκετές επιστολές μερικές εκ των οποίων σώζονται και σήμερα.
Μου θυμίζει δηλαδή ότι η διαόηση τα βρίσκει και οι λοιποί διαμαχούν για το τίποτα.
Πάνε τόσα χρόνια.
Ποιός ξέρει τι ήταν ό κάθε άρχοντας του Βυζαντίου, τι πίστευε κανονικά, κι αν ο σημερινός αμόρφωτος είναι άξιος να τον καταδικάσει.

evgeniosΜέλος
30/10/2004, 17:11:52
quote:
ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΒΓΕΝΙΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ:

"για να ενισχύσουν τις ειδωλολατρικές τους πεποιθήσεις,"

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ?

Μου φαίνεται πως αλλάζουμε θέμα και πάμε με πλάγιους τρόπους να προσεγγίζουμε κάτι άλλο. Εκτός αν κάνω λάθος, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπείς.
Σεβαστή όμως η ερώτησή σου καλή μου Γκρέτελ και θα σου απαντήσω. Ειδωλολατρεία θα πει να λατρεύεις είδωλα, αγάλματα και να πιστεύεις πως είναι θεόί.
Θα μου πεις βέβαια και οι Χριστιανοί τι κάνουν με τις εικόνες, έτσι δεν είναι; Αυτό όμως δεν ταιριάζει στο θέμα μας, ας ανοίξουμε καλύτερα κάποιο άλλο και ας τα πούμε εκεί. Προς το παρόν, όταν λέμε αρχαία ελληνική θρησκεία, νομίζω πως οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ειδωλαλατρεία.

quote:
Ποιός ξέρει τι ήταν ό κάθε άρχοντας του Βυζαντίου, τι πίστευε κανονικά, κι αν ο σημερινός αμόρφωτος είναι άξιος να τον καταδικάσει.

Αμόρφωτος; Και ποιος είναι ο μορφωμένος τότε; Και τι εννοείς όταν λες μορφωμένος; Εντάξει, τα έχω ξαναδεί αυτά γραμμένα σε σελίδες του φόρουμ, αλλά συνήθως δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω. Αν πάντως κανείς μας από εδώ δεν είναι μορφωμένος, τότε γιατί το συζητάμε ακόμα και δεν το κλειδώνουμε; Γνώμη σου πάντως και προσωπικά την σέβομαι, αν και δεν συμφωνώ.
Φιλικά
Ευγένιος

dimitris2Μέλος
31/10/2004, 00:37:00
Το είπα αυθόρμητα, όταν διάβαζα κείμενα των ανωτέρω Ιουλιανού κλπ και δυσκολευόμουν, έβλεπα δηλαδή πρώτα τον ευατόν μου σαν αμόρφωτο.
Διαβάζοντας Ιουλιανό και Βασίλειο με μεγάλη δυσκολία λόγω αρχαιοελλήνικής γλώσσας, λόγω πεθαμένης γλώσσας και παιδείας, μιας παιδείας που κράτησε μέχρι το 1454 και δεν είναι μόνο η γλώσσα αλλά και η φιλοσοφία και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω απ αυτή, σκέφτηκα διάφορα, αν και δημοτικιστής.
Τουλάχιστον αν μη τι άλλο, έχουμε τα .. γονίδια επιφανών

01/11/2004, 10:25:01
quote:
Προς το παρόν, όταν λέμε αρχαία ελληνική θρησκεία, νομίζω πως οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ειδωλαλατρεία.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.
Πολύ θα με ενδιέφερε να μάθω τον τρόπο σκέψεις και το πώς καταλήγεις στο παραπάνω συμπέρασμα αγαπητέ Ευγένιε.

Προσωπικά όταν ακούω τη φράση: «αρχαία Ελληνική θρησκεία», αναφέρομαι ΠΑΝΤΑ, στον αρχαίο Ελληνικό ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟ.
Την θεσπισμένη θρησκεία από τον Μέγιστο Μεμυημένο ΟΡΦΕΑ, «τον θεραπευτή του ΦΩΤΟΣ» (μιας και αυτό σημαίνει το όνομά του).

Στη δημιουργική σκέψη και στη φιλοσοφία εν γένει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ για εκφράσεις του τύπου «νομίζω πως οι περισσότεροι καταλαβαίνουν»…
ΟΥΔΕΠΟΤΕ το πλήθος (σε τέτοια λεπτά ζητήματα) είχε δίκιο…
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, η άγνοιά του έχει φέρει τη φιλοσοφική δημιουργική σκέψη σε αυτά τα χάλια…

Θα εκτιμούσα πολύ την ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ που θα μας κάνεις σχετικά με το πώς η αρχαία Ελληνική θρησκεία, ήταν η ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑ.

Κέλσος ο Φιλαλήθης

01/11/2004, 12:43:16
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ -ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ- ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.

ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ -Βλ. ΜΩΥΣΗΣ ΧΡΥΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ-.

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΩΝ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΙ -ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ- ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΟΡΑΤΟ ΘΕΟ.

ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΩΣ ΕΔΩ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ ΤΟ 2004 ΑΠΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ -ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ 18ΧΡΟΝΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΡΦΕΑΣ- ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Σ'ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΣΙΧΛΑ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΣΜΟΥ.

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

19/08/2005, 22:30:04

Topik Reloaded
06/01/2006, 18:29:24
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται.
Η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο παρόμοιο:

ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ή Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ;