ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σήκω πάνω Αχιλλέα! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

zip60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
09/07/2010, 14:03:56
quote:

Όχι Εαρινέ μου, ξώβεργες, στήνει, ο αλανιάρης μας και περιμένει να πιάσει πουλια...
Ίσα μωρή χ@@ουρα!!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/07/2010, 14:42:52
Καλωσόρισμα από τις Μικρές Αγγελίες του Υπονόμου

Σας καλωσορίζω στο σεμνό και ταπεινό αυτό θέμα. Είστε καλοδεχούμενα όλα τα σκατά. Αν δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο, φέρτε και τις σκατωμένες οικογένειές σας (την μάνα σας, τον πατέρα σας, τις κόρες σας, τους γιους σας, τ' αδέρφια, τα ξαδέρφια και γενικώς δηλ. φέρτε όλο το σκατωμένο σόϊ σας). Γαμώ χωρίς να στραβοψωλιάζω, ξεκολιάζω σε χρόνο dt και ξεπαρθενιάζω χωρίς αναισθησία.

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 09/07/2010 14:50:06

09/07/2010, 14:53:11
Απο ότι κατάλαβα δηλαδή, zip εσύ είσαι μόνος σου...
Έ τι οργια θα κάνουμε, τοτε;...
Πονηρούλη, είσαι ρέστος κι ήθελες να περάσεις καλά,έ;
09/07/2010, 15:00:15
Ευχολόγιο από τον Αδέσποτο Σκύλο του Τυχαίου

Εγώ φεύγω τώρα. Σας εύχομαι καριόληδες & καριολίτσες, να μην μπορέσετε ποτέ να βγείτε από 'δω μέσα. Να παραμείνετε φυλακισμένοι εδώ, στο esoterica, και να μαλώνετε σαν τα σκυλιά για χρόνια. Να συνεχίσει το άρρωστο και σκλαβωμένο μυαλό σας να βρίσκεται εδώ και να μην βρείτε ησυχία ούτε στον κατουρημένο από μένα τάφο σας.

09/07/2010, 15:01:14
...Θα μας γράφεις τίποτε;
09/07/2010, 15:12:32
ΑΙΟΛΟΣ
quote:
Τι έγινε ρε παιδιά; Πανσέληνος, περίεργες ημέρες του μήνα, ή πίνετε τα ίδια καλά και δεν μας το λέτε;
Δεν πρέπει να γράφει ο zip allzzaro...

Δεν ξέρω τι θές να πείς με το παραπάνω πόστ φίλε μου ΑΙΟΛΕ.
Καλό θα ήταν να το διευκρινήσεις για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις.

Φίλε zip.
Αναφέρεσαι σε μια περίοδο του esoterica που άφησε εποχή οχι μόνο για τα μέλη που έγραφαν αλλά και το τί έγραφαν.
Κάποτε λοιπόν είχατε αντιρρήσεις για το τι γραφόταν και πως γραφόταν εκτός αυτού είχατε και αντιρρήσεις και για το πως συντονιζόταν.
Αυτά τα παραπάνω και οι προσωπικές σας βλέψεις σας έκαναν να αποχωρήσετε απο το esoterica και να φτιάξετε ή να συμμετέχετε στο mystica
και ? φίλε zip.
Το mystica πάτωσε γιατί μιλούσατε μεταξύ σας.
Πάτωσε γιατί δεν υπήρχε πολυφωνία.
Εχει να γράψει μέλος εδώ και 2 χρόνια..
Μόνο το metafysiko τσουλάει και αυτό με μέλη του esoterica.
Μην κατηγορείς λοιπόν το esoterica για πολυφωνία ούτε για έλλειψη συντονιστών. Δεν νομίζω να έχει ανάγκη συντονιστών.

09/07/2010, 15:20:48
quote:

Ευχολόγιο από τον Αδέσποτο Σκύλο του Τυχαίου

Εγώ φεύγω τώρα. Σας εύχομαι καριόληδες & καριολίτσες, να μην μπορέσετε ποτέ να βγείτε από 'δω μέσα. Να παραμείνετε φυλακισμένοι εδώ, στο esoterica, και να μαλώνετε σαν τα σκυλιά για χρόνια. Να συνεχίσει το άρρωστο και σκλαβωμένο μυαλό σας να βρίσκεται εδώ και να μην βρείτε ησυχία ούτε στον κατουρημένο από μένα τάφο σας.

Τώρα διαχώρησες την θέση σου , φαντάζομαι θα αισθάνεσαι ήδη καλύτερα και η μαλακία που σε δέρνει στο κεφάλι απ'ακρου σ'ακρη θα έχει καταλαγιάσει...

Μην ανησυχείς πάντως , αν χάσεις τα περίσσεια κιλά που σε πνίγουν στο λαιμό , μπορεί να βρείς κάτι έτσι να ξε-φλιπάρεις...

Μοναξιά έχει η "κορυφή"..... ε???

Κοίτα πιο πάνω , γύπες σε περιτριγυρίζουν..."Ηρακλή" μου...

Και ένας απ'αυτούς δεν πρόκειται να γίνεις...θα σε φάνε ορειβάτη....και δεν θα είσαι τελικά και δεν θ'αποδειχθείς , τίποτα περισσότερο απο είδος προς κατανάλωση...κούνα τα χεράκια σου , θα δείς δεν θα πετάξεις...κοτοπουλάκι..

09/07/2010, 15:36:55
quote:

Μόνο το metafysiko τσουλάει και αυτό με μέλη του esoterica.
Μην κατηγορείς λοιπόν το esoterica για πολυφωνία ούτε για έλλειψη συντονιστών. Δεν νομίζω να έχει ανάγκη συντονιστών.

Έχει προφανέστατα τους λόγους του Φώτη...είδες κανέναν απο τους συντονιστές κάτι να του λέει???

Τον αγνοούν και μέσ'την λούμπα που έστησε για άλλους , εκείνος πέφτει...!!!

Κοτοπουλάκι .... ο "αετός"....Φώτηηηηη!!!

Για σπίτι ψάχνει...

Αυτός κι' ο "εαυτός" του , παραμιλούν κι'οι δυό μαζί...

Θα ανταμώσει κι'αλλους σαν κι'αυτόν , μαζί θα πίνουν και θα "φιλοσοφούν"...και ικανοποιημένοι θα φύγουν...μέχρι την επόμενη στιγμή......που θα "αγριο-κοιταχθούν"...!

09/07/2010, 15:53:52
Αχιλλέας..ήρωας..φόβητρο..ανίκητος και περήφανος..."Μύθος"..."σοφός" δεν ήταν , η έπαρσή του ήταν η καταστροφή του...και η μοναξιά του..!!!

Έπεσε κι'αυτός...μια μόνο ανάμνηση...έτσι για να "χρουχρουνίζουν" οι "σύγχρονοι αρουραίοι" και να "Αχιλλεοποιούν" τον εαυτό τους...δυστυχία του μυαλού!!!

"Μύθοι" ... να μαθαίνουμε και να "υποψιαζόμαστε"...!!!

Σήκω πάνω Αχιλλέα...

09/07/2010, 19:10:40
Ζιπ Τρισμέγιστε

Τα λόγια σου δεν μ'αγγιξαν.
Τα λόγια σου άγγιξαν τους άλλους.
Κακώς;
Κακώς.

21/04/2010, 17:26:31
Δεν μπορείς, μία φορά, να γράψεις κάτι σχετικό με το θέμα που είναι σε εξέλιξη ή με το διάλογο;;;

Σου είναι αδύνατο να γράψεις οτιδήποτε που να συνδέεται μ' αυτό που, υποτίθεται ότι, χολιάζεις;;;

Τι γουλειά έχουν αυτά που μου γράφεις μ' αυτά που σχολίασα εγώ;;;

Κάτι επ' αυτού, δεν έχεις να πεις;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

21/04/2010, 18:18:16
Αυτό που έγραψα, περί Ανδρομέδας,αγαπητέ Γιάπετ, ήταν γιατί έλεγες για τους προγόνους σου,λές και οι δικοί μου ειναι άλλοι...
Αλιβάνιστε Γιάπετ μου,ίσως γι αυτό δεν εννοείς, ότι σου γράφω....
Έγραψα, ότι για ένα νεκρό,δεν μπορεις να κάνεις τιποτε υλικό....
Ότι μόνο πνευματικά μπορείς να νοιαστείς γι αυτον, μιας και αποτελεί
πλέον εκλιπούσα ύπαρξη...
Αντιθέτως, στο πνευματικό πεδίο, μπορείς να ασχοληθείς με τους νεκρούς,ώς αιώνια ζώντες, να οφελήσεις αυτούς, με έγα πνευματικά, που οφελούν την ψυχή...Πόσο δύσκολο είναι;
Μήπως να ..λιβανιζόσουνα λίγο πρώτα;
Λέω τώρα...
21/04/2010, 20:36:13
τρεχα....

quote:
έλεγες για τους προγόνους σου,λές και οι δικοί μου ειναι άλλοι...

Πάντως οι ίδιοι με τους δικούς μου, δεν είναι.

Εγώ δεν στέλνω τους νεκρούς μου στους κόλπους του Αβραάμ και δεν συμφωνώ να "ευλογείται" ο γάμος, με τη στείρα προαγωγό, Σάρα.

quote:
Ότι μόνο πνευματικά μπορείς να νοιαστείς γι αυτον, μιας και αποτελεί
πλέον εκλιπούσα ύπαρξη...

Επομένως δεν έχεις αντίρρηση να παρατάς (όπως είπες για να δικαιολογήσεις την παπαριά του χριστού) τους νεκρούς σε κάνα χωράφι να τους φάνε τα όρνια και να... νοιάζεσαι πνευματικά γι' αυτούς...

quote:
Αντιθέτως, στο πνευματικό πεδίο, μπορείς να ασχοληθείς με τους νεκρούς,ώς αιώνια ζώντες, να οφελήσεις αυτούς, με έγα πνευματικά, που οφελούν την ψυχή...

Σε φυσικό "πεδίο" όμως χρειάζονται θάψιμο και ο... δικός σου δεν άφησε τον άνθρωπο να πάει να θάψει τον πατέρα του, λέγοντάς του μάλιστα, οι νεκροί ας θάψουν τους νεκρούς...

Ωραίο θεοπαίδι...

quote:
Μήπως να ..λιβανιζόσουνα λίγο πρώτα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

21/04/2010, 22:59:28
Αγαπητέ μου Γιάπετ,υπάρχουν εξετάσεις ...DNA,για να διαπιστωθει η ...κοινή μας καταγωγή...Αλλά, μην ανησυχείς,ούτε εγώ στέλνω τους προγόνους μου στις αγκαλιές του Αβραάμ, αφού δεν ειναι εβραίοι...Είναι σε άλλο ....θάλαμο......
Ο..δικός μου,δεν απαγόρευσε στον άνθρωπο να πάει να θάψει τον δικό του,αλλά, επειδή ήξερε, ότι υπήρχε μέριμνα,δεν ήθελε την υπερβολή για ένα θάνατο....Υπάρχουν οι άνθρωποι, που νοιάζονται για τέτοια πράγματα και που δεν χάνουν κηδεία για κηδεία...
Για το..λιβάνι, σου άρεσε, ή είναι ιδέα μου;...
21/04/2010, 23:16:33
quote:
trexagireve
Αγαπητέ μου sesostris, με κάλυψε ο φιλος europaios2,απλά να πω, ότι το κείμενο και η έρευνα του,πρέπει να γίνονται, απο κάποιον που ξέρει κάποια πράγματα για τον συγγραφέα,το αντικείμενο κι οχι απο όποιον προσπαθέι να την πει κάπου...

Τι να πη βρε φίλε trexagireve , αυτά που δεν λέγει ο Δαυίδ ? Έγραφε ο Δαυίδ για τον Χριστό πουθενά , όπως θέλει να μας τα παρουσιάσει ο Τρεμπέλας με την πλήρη αυθαιρεσιών παρ-ερμηνεία του ? Αυτά είναι απαράδεκτες διαστρεβλώσεις των ψαλμών που αποσκοπούν να πείσουν ότι και ο Δαυίδ , όπως η Σίβυλλα , ο Σωκράτης , ο Βούδας και δεν ξέρω ποιος άλλος είχε προφητεύσει την σταύρωση . Είναι όμως γελοιότητες κατάλληλες για να διαβαστούν και να πείσουν θρησκόληπτους .
quote:
trexagireve
Και οι οποιες προσθέσεις, αναφέρονται, έχουν έλθει και με την παράδοση, που ο χριστιανισαμός θεωρει ίση σε αξία,με τους κανόνες....

Τότε με την ίδια λογική εμένα με κάλυψε η ερμηνεία του φίλου γιαπετ , που είναι πιο κοντά στην ιστορική πραγματικότητα .
quote:
trexagireve
Αλλά, με όλα αυτά, ψάχνετε να διαγνώσετε συναισθήματα μίσους;

Το να μην αποδέχεται κάποιος αυτές τις μπούρδες της παρ-ερμηνίας του Τρεμπέλα , δεν είναι μίσος αλλά απλή λογική .
quote:
trexagireve
Δεν είπαμε ότι εμείς οι χριστιανοί, ειμαστε καλύτεροι άνθρωποι απο σας..

Μα αυτό είναι βέβαιο...τι λέμε τώρα ...άλλωστε η καλοσύνη αυτή επιβεβαιώνεται τόσο από την ιστορία του χριστιανισμού όσο και από την συμπεριφορά των χριστιανών μέσα στο forum .
quote:
trexagireve
Το δόγμα είναι που συζητάμε

Όπου δεν υπάρχει έρευνα και γνώση , υπάρχει δόγμα .
quote:
trexagireve
Δεν με ενδαφέρει σε ένα τέτοιο κειμενο, ο ωαρίος στιχος,αλλά το νόημα...Γιατί,αυτό κοιτάμε...
Αλλά, να τον εννούμε, όχι να το αποδίδουμε, ή μετατρέπουμε σε ότι επιθυμούμε...

Όχι φίλτατε δεν σε ενδιαφέρει το νόημα , αλλά αυτά που ταιριάζουν με το δόγμα σου , όπως γράφεις πιο πάνω .

*

21/04/2010, 23:19:17
quote:
europaios2
Τα παραπάνω που μας έφερες δε ήσαν παρά διευκρινήσεις.
Η υποκρισία της δήθεν αγανάκτησή σου μόνο τίποτα αφελείς μπορεί να ξεγελάσει.

Η παρ-ερμηνία όμως του Τρεμπέλα μπορεί να ξεγελάση μόνο κρετίνους . Με την διττή έννοια .
quote:
europaios2
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Όπως βλέπω τελευταία ασχολείσαι και με την ποίηση του Κώστα Βάρναλη , και ας μη την γνωρίζεις , γιατί όπως είναι φανερό , από την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» γνωρίζεις μόνο τους στίχους που τραγουδάει ο Νίκος Ξυλούρης , και όχι ολόκληρη την μπαλάντα , γιατί αλλιώς δεν θα την έβαζες . Ας είναι όμως μια και σου αρέσει η ποίηση του Κώστα Βάρναλη , σου αφιερώνω και ένα άλλο ποίημά του .

Είμαι η Θρησκεία, που φανερώνω
τη Θέληση των ουρανών
στα πλήθη που δεν έχουν θέληση,
γιατί δεν έχουν γνώση.
Είμαι η Θρησκεία, που ευλογάει
τους χρυσούς, τους επίσημους φονιάδες,
που λάμπουν από λίπος κι από ακαματιά
κ’ έχουν τα μάτια του πετρίτη
που από το πιο μεγάλο ψήλος
βρίσκουν το πιο βαθιά κρυμμένο κέρδος.
Είμαι η Θρησκεία, που καταριέται
τα θύματα, τα θύματά της,
και που, όσο αρνιόνται, τόσο τα βυθίζει
μες την τρομάρα αιώνιας ποινής
πάνω στη Γη και κάτου από το Χώμα!

Κώστας Βάρναλης

*

21/04/2010, 23:24:31
Αγαπητέ μου sesostris, το ότι έχεις ένα διαφορετικό επίπεδο αντίληψης του θείου και των ενεργειών του Θεού, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο....Οι "βλέποντες",πρώτοι προφήτες, ήταν μια κατάσταση που δέχεσαι,οπως η Σίβυλλα, η Πυθία,κλπ...
Εδώ,σε πιάνω να ...σνομπάρεις τα άτομα,η τους αρνείσαι το ίδιο δικαίωμα,γιατί δεν ήταν μέντιουμ, αλλά ορώντες;...Κακό είναι να ακούει ο ανθρωπος τον Θεό;Αποδέχεσαι, μόνο την ακαταληψία;
Έγραψα, περί μίσους, που ψάχνετε να βρειτε στη θρησκεία της αγάπης, όχι για τη λογικη...Ξέρω πολύ καλά μέχρι που χωράει η λογική και που το πνεύμα προχωράει...
Το δόγμα συζητάμε,αφού το κρινετε, αλλά, το νόημα,δεν θέλετε ούτε να το ..ακούσετε....
Κιαυτό, πρέπει να το παραδεχτείς, φίλε μου....
Ακόμη εκείνο το τσίπουρο...
22/04/2010, 00:08:52
quote:

Αγαπητέ μου sesostris, το ότι έχεις ένα διαφορετικό επίπεδο αντίληψης του θείου και των ενεργειών του Θεού, δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο....Οι "βλέποντες",πρώτοι προφήτες, ήταν μια κατάσταση που δέχεσαι,οπως η Σίβυλλα, η Πυθία,κλπ...
Εδώ,σε πιάνω να ...σνομπάρεις τα άτομα,η τους αρνείσαι το ίδιο δικαίωμα,γιατί δεν ήταν μέντιουμ, αλλά ορώντες;...Κακό είναι να ακούει ο ανθρωπος τον Θεό;Αποδέχεσαι, μόνο την ακαταληψία;
Έγραψα, περί μίσους, που ψάχνετε να βρειτε στη θρησκεία της αγάπης, όχι για τη λογικη...Ξέρω πολύ καλά μέχρι που χωράει η λογική και που το πνεύμα προχωράει...
Το δόγμα συζητάμε,αφού το κρινετε, αλλά, το νόημα,δεν θέλετε ούτε να το ..ακούσετε....
Κιαυτό, πρέπει να το παραδεχτείς, φίλε μου....
Ακόμη εκείνο το τσίπουρο...

Το τσίπουρο , θα το πιείς μόνος σου , όπως το κάνεις καιρό τώρα...

Όσο για το δόγμα..το βλέπουμε..έχουμε το ζωντανό παράδειγμα εσένα και εξάγουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα..καλά νά'σαι!!!

Μιλάει περί λογικής και πνεύματος και αλήθειας , το αηθέστατο ανθρωποειδές ...το είπαμε παιδί μου..το ξανά-παμε..για τον Θεό σου τον Γιαχβέ και την άπειρη αγάπη του..πάλι τα ίδια..δεν το εμπέδωσες ακόμα???

soul

22/04/2010, 00:54:12
Φίλε μου εαρινέ, θα σε παρακαλούσα να μη μεταφέρεις προσωπικές εντάσεις από άλλα topics, εδώ.

Το γράφω αυτό με αφορμή τον χαρακτηρισμό σου προς τον τρεχα.... ο οποίος έγινε από κεκτημένη ταχύτητα, προφανώς:

quote:
το αηθέστατο ανθρωποειδές ...

Θα προτιμούσα η ένταση, στο παρόν θέμα, να περιορίζεται στην κριτική των όποιων επιχειρημάτων, μεταξύ των συνομιλητών, χωρίς να αποκλείεται, βέβαια, η πλάκα και τα καυστικά σχόλια (άλλωστε είμαι ο πρώτος που τα χρησιμοποιεί συχνότατα), όμως δεν θα ήθελα επ' ουδενί να οδηγηθεί η όποια κόντρα απόψεων στο (κατά τη γνώμη μου) χάλι, που έχει οδηγηθεί σε άλλο θέμα.

Ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, αλλά έτσι θεωρώ ότι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες "δικαιολογημένης" αντίδρασης, από κάποιους και δεν τους δίνουμε κάλυψη στην ένδεια ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Είναι καλό να πιέζουμε προς επιχειρηματολογία και να φαίνεται η άποψη του καθενός, όποια κι αν είναι αυτή.

Είναι ο μόνος τρόπος να φανεί το μέγεθος της έκπτωσης λογικής που κάνει ο κάθε δογματικός, προκειμένου να δικαιολογήσει, κατά πρώτον, τον εαυτό του και δευτερευόντως τις πηγές της πλάνης του.

Επίσης, χωρίς αντιαισθητικές προσωπικές κόντρες, ο αναγνώστης παραπέμπεται σε πηγές και κρίνει λογικές, χωρίς να του δημιουργείται η αίσθηση προσωπικής εμπάθειας, μεταξύ των συνομιλητών, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν επιθυμούμε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

22/04/2010, 01:10:21
Όχι φίλε μου , δυστυχώς όχι ...οφείλω να το ομολογησω , με όλα όσα συνεπάγεται αυτό για το προσωπό μου και αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη των λεγομένων μου , διότι δεν ήταν προϊόν κεκτημενης ταχύτητας , όπως κομψά το διετύπωσες αλλα συνειδητή "επιλογή" και "καταστάλαγμα άποψης" περί του εν λόγω "ανθρώπου"...

Ωστόσο , αντιλαμβάνομαι πλήρως τα όσα σωστά είπες και με σεβασμό στο προσωπό σου..ταπεινά ζητώ συγγνώμη , αλλα δεν παίρνω "πίσω" απολύτως τίποτα..και ότι είπα το πιστεύω απόλυτα!

Εδώ δεν θα ξανα-συμβεί και πάλι ζητώ συγγνώμη..ΣΕ ΣΕΝΑ!!!

soul