- Οι Πλανήτες ως Θεία Όντα - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
http://www.nooz.gr/tech/spania-diavasi-tou-ermi-mprosta-apo-ton-ilio
Τι να σημαίνει άραγε αυτό? ![]()
![]()
![]()
(πέραν του ότι ο πλανήτης περνάει μπροστά από τον Ηλιο, τη στιγμή που και οι τρείς τους μαζί με τη Γη βρίσκονται συνευθειακά?)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα άστρα χθές ήταν κατάλληλα για την ψηφοφορία.Απόδειξη τα 153 ΝΑΙ των εθνοπροδοτών.
Επίσης προσοχή στα ερωτικά σας.Ενας μικρός διαβολάκος (Ερμής) μπορεί να καταστρέψει την σχέση σας.
Ας μας πει κάποιος...αστρολόγος, αν έχω δίκιο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Η σημασία του Ερμή, ορατού από την Γη μπροστά στον ήλιο, σηματοδοτεί την επικύρωση του χθεσινού νομοσχεδίου.
Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα άστρα χθές ήταν κατάλληλα για την ψηφοφορία.Απόδειξη τα 153 ΝΑΙ των εθνοπροδοτών.
Οι κοψοχέρηδες της Βουλής,
τότε που πέρναγε ο Ερμής....
Μάλλον αυτό θα σηματοδότησε....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
να προσπαθήσω να βάλω το ληθαράκι μου...αποψή μου...
έχουμε τον ιησού(εμμανουήλ),ο οποίος ενσαρκώθηκε παίρνοντας ανθρώπινη μορφή....έχει ώς νέα του μορφή την επιλογή να διασχίσει την πορεία και τον σκοπό που έχει να επιτελέσει ή όχι...
στήν έρημο ,μέσα στην οποία έδινε τις μάχες με τον ανθρώπινο εαυτόν του ,μπόρεσε να καθορίσει την επιλογή του...
ο ιούδας όντας άνθρωπος,ή ενσαρκωμένη οντώτητα?(μια απορία που εξηγώ παρακάτω) ,είχε έναν σκοπό που γνώρισε στην πορεία και την επιλογή του να κάνει η όχι τον σκοπό για τον οποίο τους μίλησε ο ιησούς....
ο ιησούς στο όρος ,ανάφερε στον πατέρα άνωθεν αν γίνεται να αλλάξει η πορεία και ο σκοπός του....μια ακόμη ανθρώπινη αδυναμία της στιγμής...
αμέσως άλλαξε άποψη ,προς χάριν της αποστολής βυθίζοντας για μια ακόμη φορά την ανθρώπινη φύση του στο σκοτάδι....
ο ιούδας μόλις πήρε τα χρήματα...και συνηδητοποιώντας τι έκανε ,είχε την επιλογή να τα σκορπίσει ,όμως επέλεξε να αυτοκτονήσει...θέτωντας τέλος στο αποτέλεσμα του σκοπού τον οποίο είχε αναλάβει....
ο θεός ίσως επέλεξε να στείλει έναν δικό του "άνθρωπο",σε εμάς
δινοντάς του τα περισσοτερα χαραχτηριστικά μας,έτσι ώστε να μας κατανοήσει και να "δεί" "έρθει" περισσότερο κοντά μας,μέσα απο τις αδυναμίες μας ώστε να μπορέσει να είναι περισσότερο αντικειμενικός στο αν αξίζει και ποιοί να είναι μαζί του(στις καθαρά ανθρώπινες υπάρξεις).
κάποιοι ίσως είχαν προεπιλεχτεί(ενσαρκωμένες οντώτητες)...ιωάννης ο βαπτιστής(ξάδερφος του ιησού)...απόστολοι(συμπεριλαμβανομένου και του ιούδα)...(η απορία που έχω αναφέρει ποιό πάνω)
τώρα γεννάται ένα ακόμη ερώτημα....αν ήταν ενσαρκωμένες οντώτητες ,τι διαφορά είχαν απο τον ιησού..?
για να απαντήσω πως όλοι είχαν την ίδια κατάληξη ,με πλήρη επίγνωση του αποτελέσματος...έναν σκοπό...έναν "θάνατο"...
η διαφορά τους με τον ιούδα είναι πως εκείνος επέλεξε την αυτοχειρία....όμως γνώριζε τον σκοπό,ήξερε το αποτέλεσμα...πόσες φορές με παραβολές τους μίλαγε για το γκρέμισμα του "ναού" και την ανοικοδομησή του σε τρείς μέρες...
απλά αποκάλυψε τελευταία στιγμή ποιός θα ήταν....ίσως το είχε βάρος και ο ιούδας ,ίσως θα ήθελε κάποιον άλλο στην θέση του...τον θωμά..?τον άπιστο...? τον πέτρο που αρνήθηκε ...μα ύστερα και εκείνος το μετάνοιωσε μετά το λάλλημα του πετεινού...μα και εκείνος δε γνώριζε πως θα αρνιόταν τον ιησού...??
τους άλλαξε ονόματα.....
μια απορία που δεν έχει απαντηθεί....
αυτά δεν σας κουράζω άλλο ,σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας:)
με απεραντο σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Είπες καθαρά πως στον Θεό Πατέρα δεν υπάρχη η ελπίδα και η αναμονή ότι μια μέρα το παιδί που έσφαλε θα καταλάβει το λάθος του και θα γυρίσει πίσω (όπως συμβαίνει με το φυσικό πατέρα), και το δικαιολόγησες λέγοντας πως ο Θεός Πατέρας έχει ήδη προδιεγραμμένη την πορεία του.
Εγώ θέλοντας να αντιπαρατεθώ τους ισχυρισμούς σου πείρα παραδείγματα μέσα από το λόγο του Χριστού.
Σου το ξαναλέω, τι έχεις να πεις για τον άσωτο υιό; Γιατί ο Πατέρας του περίμενε με λαχτάρα τη μετάνοια και την επιστροφή του;;
Όσο και άλλες διαπιστώσεις να κάνεις, υπάρχει περιθώριο διαφορετικών διαπιστώσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Αν ναι, μπορώ να τις δω;;
Απάντησέ μου, αν θες, σε αυτό και στη συνέχεια μπορούμε να πάμε παρακάτω.
Δεν θέλω να αυτοεπιβεβαιωθώ για κάτι που δεν μου ανήκει, για κάτι που δεν είναι δικός μου λόγος. Ούτε θέλω να στριμώξω κανένα.
Αντιδρώ στο φαινόμενο αυτών που που προσπαθούν να δώσουν οποιαδήποτε άλλη εκδοχή και ερμηνεία, μόνο και μόνο για να μην δεχθούν την πρώτη και να πουν (έστω και ενδόμυχα, "ρε γαμώτο, συμπέρανα λάθος").
Φιλικά όπως πάντα
ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ
quote:
Φίλη Όστρια μην αποφεύγεις ορισμένα πράγματα.
.....
Σου το ξαναλέω, τι έχεις να πεις για τον άσωτο υιό; Γιατί ο Πατέρας του περίμενε με λαχτάρα τη μετάνοια και την επιστροφή του;;Όσο και άλλες διαπιστώσεις να κάνεις, υπάρχει περιθώριο διαφορετικών διαπιστώσεων στη συγκεκριμένη περίπτωση;
Αν ναι, μπορώ να τις δω;;
Απάντησέ μου, αν θες, σε αυτό και στη συνέχεια μπορούμε να πάμε παρακάτω.
Φίλε Ψηλέ, δεν είδα πουθενά ότι "ο πατέρας του περίμενε με λαχτάρα την μετάνοια και την επιστροφή του".
Ο πατέρας αντέδρασε όπως οποισδήποτε πατέρας, ο οποίος αν και το επιθυμούσε, δεν περίμενε ότι ο γιός του θα ξαναγυρίσει, γι αυτό και ο γυρισμός του τον πιάνει εξ απροόπτου (αυτό φαίνεται στον ενθουσιασμό του όταν τον βλέπει από μακριά που τρέχει να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει)
Εντελώς ανθρώπινη αντίδραση. Ο πατέρας εδώ, δείχνει να τον έχει συγχωρέσει ήδη, άσχετα αν ο γιός έχει μετανοιώσει ή όχι (το ότι γυρίζει πίσω δεν σημαίνει ότι έχει μετανοιώσει κι όλας).
Οταν ομολογεί ο γιός ότι έχει μετανοιώσει, ο πατέρας του είναι διπλά χαρούμενος και αντιδρά υπερβολικά (κατά την γνώμη τουλάχιστον του άλλου γιού που περίμενε πιό "αυστηρή" αντιμετώπιση).
Από αυτήν την παραβολή και μόνο, αυτό το συμπέρασμα βγάζω.
Για να έρθω στο "προκαθορισμένο" συμπέρασμα, θα πρέπει να λάβω υπόψιν μου και τις προηγούμενες παραβολές στο κατά Λουκάν όπου εκεί λέει ξεκάθαρα ότι "ο Θεός χαίρεται πολύ περισσότερο για έναν αμαρτωλό που έρχεται μετανοιωμένος, παρά για 99 διακόνους που δεν έχουν ανάγκη από μετάνοια".
Μόνο που απομονώνοντας την συγκεκριμένη παραβολή εμείς ξέρουμε ότι ο γιός έχει μετανοιώσει και γυρίζει πίσω, ενώ ο πατέρας το μαθαίνει αφού τον έχει ήδη δεχτεί. Θα μπορούσε ο γιός να γυρίσει για να ντυθεί, να φάει, να πάρει και την υπόλοιπη περιουσία και να ξαναφύγει. Πώς θα αντιδρούσε τότε;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 20/05/2005 17:34:19
quote:
Φίλε Ψηλέ, δεν είδα πουθενά ότι "ο πατέρας του περίμενε με λαχτάρα την μετάνοια και την επιστροφή του".
Ο πατέρας αντέδρασε όπως οποιοσδήποτε πατέρας, ο οποίος αν και το επιθυμούσε, δεν περίμενε ότι ο γιός του θα ξαναγυρίσει, γι αυτό και ο γυρισμός του τον πιάνει εξ απροόπτου (αυτό φαίνεται στον ενθουσιασμό του όταν τον βλέπει από μακριά που τρέχει να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει)
Καταρχήν ο Πατέρας της παραβολής είναι ο Θεός Πατέρας και δεν είναι ο οποιοσδήποτε απλός πατέρας.
θες να σου δώσω την ερμηνεία των λέξεων "ελπίζω", "λαχταρώ", και "επιθυμώ";
ας ξαναδούμε αυτό που είπες:
quote:
Εφ όσον ο Θεός είναι παντογνώστης και εμείς είμαστε δημιουργήματά του, ο Θεός δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιός θα αμαρτήσει και ποιός όχι; Δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιός θα συμμορφωθεί προς τις εντολές και ποιός όχι; Αρα δεν γνωρίζει από την αρχή ποιός άνθρωπος θα σωθεί στο τέλος και ποιός όχι;Ο απλός πατέρας δεν τα γνωρίζει αυτά γι αυτό ακόμα και μετά το 'αμάρτημα' του παιδιού του ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα συμμορφωθεί και θα σωθεί.
Εφόσον για τον Θεό Πατέρα Παντογνώστη εμείς είμαστε τα δημιουργήματά του και εφόσον γνωρίζει εξαρχής ποιος θα αμαρτήσει και ποιος όχι και εφόσον γνωρίζει εκ των προτέρων ποιος θα συμμορφωθεί προς τις εντολές του και ποιος όχι και άρα φτάνοντας στο συμπέρασμα (κατ'εσέ)
ότι γνωρίζει από την αρχή ποιος άνθρωπος θα σωθεί στο τέλος και ποιος όχι, κάτι σαν το "είμαι χαμένος από χέρι", τότε
γιατί ο Θεός Πατέρας της Παραβολής χάρηκε με το που είδε τον άσωτο να επιστρέφει, μήπως δεν ήταν τελικά στο σχέδιο του να χαθεί ο υιός του; μήπως τελικά και ο Θεός Πατέρας δίνει μια ή και πολλές ευκαιρίες στα παιδιά του; μήπως "πριν τους πάρει τα κεφάλια" ελπίζει και αυτός ότι τελικά θα συμμορφωθούν και θα σωθούν (όπως κάνει και ο απλός πατέρας);
Πιστεύω πως δεν μπορείς από τη μια να διαχωρίζεις τον Θεό Πατέρα από τον απλό πατέρα (όσον αφορά τη στάση τους απέναντι στα "δημιουργήματά" τους-τα παιδιά τους), και από την άλλη να λες
"Ο πατέρας αντέδρασε όπως οποισδήποτε πατέρας" και εδώ να τον εξομοιώνεις με έναν οποιοδήποτε πατέρα.
Εκτός και αν ο πατέρας της παραβολής δεν είναι ο Θεός Πατέρας αλλά ένας οποιοσδήποτε πατέρας;
Φιλικά όπως πάντα
ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Διάβασε πώς αρχίζει η παραβολή.
"Είπε δε' άνθρωπος τις είχε δύο υιούς..."
Κάποιος άνθρωπος λέει, όχι Θεός.
Πάντως κάτι δεν πάει καλά με τις παραβολές. Γιατί ας πούμε αυτή η παραβολή βρίσκεται μόνο στον Λουκά και όχι και στους υπόλοιπους (στα υπόλοιπα ευαγγέλια εννοώ);
Δες αυτό εδώ που καταγράφει όλες τις παραβολές και στα 4 ευαγγέλια και θα δεις ότι ο Ιωάννης καταγράφει μόνο μία και αυτή δεν υπάρχει σε κανένα άλλο ευαγγέλιο! Κοινή παραβολή και στα 4 ευαγγέλια δεν υπάρχει! Γιατί άραγε;
http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_club/Jesus/Parable.htm
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.
Φίλε tpt ,
Ώραία η άποψη σου αν και δε συμφωνώ για τον εξής λόγο ... Με την παραπάνω σου πρόταση αφίνεις να εννοηθεί ότι απο τη στιγμή πουθα γεννηθεί ένας άνθρωπος , όλες οι πράξεις που πρόκειται να κάνει και όλες οι επιλογές του , είναι γνωστές στο θεό ...Ο Θεός φτιαχνει την ψυχη και λογικα εως ενα βαθμο καθοριζει τις πραξεις μας ...Κανει και αυτος τις επιλογες του ... Απο τη στιγμή που ο Θεός ξέρει τί θα κάνουμε , άρα ξέρει και ποιοι θα πάνε στον παράδεισο , άρα το όλο σκεπτικό δεν είναι λίγο καταδικαστικό για τους άλλους ..οι οποίοι στην τελική ειναι και αυτοί δημιουργήματά του?Αυτός τους έφτιαξε έτσι ... Αυτός τους έφτιαξε έτσι ώστε να παίρνουν αυτες τις επιλογες...
Ad astra per Aspera
Ας έρθω κατευθείαν στο θέμα,αποψή μου πως για να μπορούμε να στηρίζουμε τα όσα λέμε ,θα πρέπει πρώτα να κεφτούμε σα να είμασταν εμείς οι ίδιοι στην θέση του ιούδα,μα ακόμη και του ίδιου του θεού...
για τον μέν ιούδα είναι δύσκολο ,μα όχι ακατόρθωτο ,να σκεφτούμε τα βήματα πραξεών του και σκεψεών του,ώς άνθρωποι σε άνθρωπο....
για τον θεό όμως....?
προσωπικά δεν θα μπώ στην φάση αυτήν,για ευνόητους και προφανείς λόγους.
οπότε θεωρώ άτοπο να κάνω κάποιου είδους κριτική ή προσέγγιση στο τι σκέφτεται ή πράττει ο θεός.
είμαι τόσο λίγος για να νοήσω τις δικές μου σκέψεις και πράξεις,τον δικό μου σκοπό και ας πιστευω πως τίποτε δεν είναι τυχαίο και πως ότι είναι να γίνει θα γίνει,γιατί είναι απο πρίν προδεγιαγεγραμμένο.
μην αναλωνόμαστε και μην εστιαζόμαστε στο τι σκεπτεται η πράτη ο κατ'εμέ εξωγήινος θεός.
σας ευχαριστώ που με αφήνετε να μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου.
WHISPERS OF THE DREAMS
Για το θέμα του Ιούδα, μου θυμίζει λίγο το τραγουδάκι "ήταν ένα μικρό καράβι, οε οε" Και τότε ρίξανε τον κλήρο να δούνε ποιός θα φαγωθεί (ποιός θα προδώσει τον Ιησού σύμφωνα με το θεϊκό σχέδιο) και ο κλήρος πέφτει στον Ιούδα, οε οε, οε οε! (και μάλλον δεν τους φτάνει μία μεγάλη προδοσία για να περάσουν το μήνυμα, αλλά χρειάζονται και μικρές "προδοσίες", του Πέτρου, του Θωμά κλπ.
-Arthur C. Clarke-
επετρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου στο συγκεκριμένο....
προσωπικά δεν παίρνω τίποτε ως δεδομένο,παρά μονάχα την παρουσία του θεού υπό διάφορα πρίσματα και καταστάσεις που βιώνω στο τώρα μου...
δεν με ενδιαφέρει τι προσπαθούν οι άλλοι να αποδώσουν και τί στον θεό,για μένα έστω και ένας συνανθρωπός μας που σώζεται απο βέβαιη απώλεια,είτε ψυχική είτε σωματική ,είναι το σημαντικό...
ας κοιτάξουμε την ανθρώπινη φύση μας να τις δώσουμε τα εφόδια που χρειάζεται για την ανελιξή της και ας αφήσουμε τα του θεού στον θεό...
ο κλήρος είχε ήδη "διαλεχτό" ,"μοναδικό" σκοπό...
WHISPERS OF THE DREAMS
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΘΑΙΟ (ΚΖ 3-5) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ(Α 18)ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥ ΕΞΩ
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ένας υπαρκτός «προσωπικός» Θεός ΠΟΤΕ δεν θα συγκατατίθετο να τον πιστεύουνε και να πέφτουνε γονυπετείς μπροστά του. Διότι, η πίστη είναι μια υποβάθμιση της βεβαιότητας και προσβολή για την ύπαρξη ενός και μοναδικού Θεού.
Ανάγκη από πίστη και υποταγή, από πιστούς και εντολές, έχουνε οι εξουσιαστές και οι βασιλείς, αλλά όχι οι Θεοί.
Συνάμα, έναν Θεό που πρέπει να τον παρακαλέσουμε να μην «εισενέγκει ημάς εις πειρασμούς», δεν είναι τουλάχιστον ανώριμος και φιλοπαίγμων?
quote:
Όποιος είναι παντοδύναμος και μπορεί να φτιάξει τον κόσμο εκ του μηδενός όπως του αρέσει, γιατί φτιάχνει έναν κόσμο τέτοιο,στον οποίο το ένα παιδί του να προδίδει το άλλο;
Τότε φταίει αυτός που σε δημιούργησε διότι σου έδωσε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση της ζωής σου, στην ελευθερία γνώμης και άποψης και σου χάρισε τη διάκριση. Φταίει διότι δεν σε έπλασε όπως το άβουλο πρόβατο.
Ήθελε τα παιδιά του να γνωρίσουν το καλό και το κακό και από μόνα τους να διαλέξουν το αγαθό, αλλά ως φαίνεται, πολλά παιδιά του συνειδητά διαλέγουν το πονηρό.
Επειδή ο καλός μας Πατέρας γνωρίζει το καλό και το κακό, και επιλέγει το καλό, και επειδή μας έπλασε καθ'εικόνα και ομοίωση, ήλπιζε πως και εμείς θα τον ακολουθούσουμε στις επιλογές του. Αλλά ως φαίνεται, δεν αποδεικνυόμαστε άξιοι υιοί Του και συνεχιστές Του.
Όσον αφορά το ακατάλληλος πατέρας ..... τι να σου πώ τώρα.
Ακατάλληλα παιδιά, τέτοια λόγια θα πουν για τον πατέρα τους. Άλλωστε είναι γνωστό, δεν είναι καινούργιο.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 31/05/2005 01:27:30
«Τότε φταίει αυτός που σε δημιούργησε διότι σου έδωσε το δικαίωμα στη διάκριση και στην ελευθερία γνώμης και άποψης. Φταίει διότι δεν σε έπλασε όπως το άβουλο πρόβατο.»
Αναρωτιέμαι ρε Ψηλέ, τα λες αυτά επειδή γνωρίζεις ή επειδή υποθέτεις?
Το ερπετό λοιπόν που έθεσε σε πειρασμό την Εύα είπε τα εξής: «δεν θα πεθάνετε γιατί γνωρίζει ο Θεός ότι την μέρα που θα φάτε από αυτό θα ανοίξουν τα μάτια σας και θα είστε σαν Θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό».
Μάλιστα Ψηλέ! Αλήθεια, μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις ΠΟΙΟ το κακό στο να γνωρίζει ο άνθρωπος να ξεχωρίζει το κακό από το καλό? Ο Θεός αντί να απαγορεύσει την βρώση του καρπού θα έπρεπε….ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ, διότι ο άνθρωπος που ξέρει να διακρίνει το καλό από το κακό αναπτύσσει την κριτική ικανότητα και την υπευθυνότητα, και έτσι και………ξεχωρίζει π.χ. από τα ζώα!
Η μήπως τέτοιους τους ήθελε τελικά?
Τι ισχύει φίλτατε άραγε? Ήθελε για δεν ήθελε?
Ψηλός:
«Ήθελε τα παιδιά του να γνωρίσουν το καλό και το κακό και από μόνα τους να διαλέξουν το αγαθό, αλλά ως φαίνεται, πολλά παιδιά του συνειδητά διαλέγουν το πονηρό.»
Αυτό…μάλλον δεν ισχύει αγαπητέ από τα όσα γράφει η Παλαιά Διαθήκη!
Υπάρχουνε όμως και άλλα πολλά αναπάντητα ερωτήματα.
Αλήθεια, η περίφημη «θεία πρόνοια» (και μάλιστα μέσα στον κήπο του Θεού!) που ήτανε εκείνη την ώρα? Ο παντογνώστης Θεός δεν….γνώριζε ΤΙ θα εξελίσσονταν μέσα στον κήπο Του?
Μήπως μας παρουσιάζεις τελικά έναν ανίσχυρο ή φιλοπαίγμων Θεό ρε Ψηλέ? Για σκέψου λίγο καλύτερα ΤΙ λες……..
ΠΟΙΟΣ, και προπάντων ΓΙΑΤΙ και βάση ποίου σκεπτικού, έδωσε το χάρισμα της ομιλίας στο φίδι ώστε να ομιλεί και να κατευθύνει την Εύα?? Διότι εάν το φίδι δεν μίλαγε…….
ΠΟΙΟΣ εμφύσησε αυτού του είδους τα βδελυρά κατηγορήματα στο φίδι? ΓΙΑΤΙ εάν πάρουμε ΣΗΜΕΡΑ ένα οποιοδήποτε φίδι δεν θα μπορέσει να «μιλήσει» και να επηρεάσει κανέναν άνθρωπο πια?
Εφόσον λοιπόν τόσο ο καρπός αλλά όσο και το φίδι που…μίλαγε (!) ήτανε δημιουργήματα του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, εφόσον Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ χάρισε στο φίδι τις πονηρές του ικανότητες (βλέπεις, δημιούργημα Του ήτανε ΚΑΙ ΑΥΤΟ), και εφόσον ο ίδιος Του ήτανε αυτός που έδωσε τις «νοητικές ικανότητες» στο φίδι, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ???
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι Ψηλέ πόσο παιδαριώδες είναι το «παράδειγμα» της «ελευθερίας» ή της εξαπάτησης που κατά καιρούς ακούμε ως υποτιθέμενη απάντηση στο κεφαλαιώδες αυτό ερώτημα.
Λοιπόν, τι λες? Θα σκεφτούμε επιτέλους ΛΟΓΙΚΑ?
Ψηλός:
«Επειδή ο καλός μας Πατέρας γνωρίζει το καλό και το κακό, και επιλέγει το καλό, και επειδή μας έπλασε καθ'εικόνα και ομοίωση, ήλπιζε πως και εμείς θα τον ακολουθούσουμε στις επιλογές του. Αλλά ως φαίνεται, δεν αποδεικνυόμαστε άξιοι υιοί Του και συνεχιστές Του.»
Ο «καλός μας ο πατέρας» που λες, μας δημιούργησε και αμόλησε ελεύθερο και ανεξέλεγκτο τον ΔΙΑΒΟΛΟ φίλτατε, ο «καλός μας πατέρας» φρόντισε να στήσει μια παγίδα μέσα στον παράδεισο στους πρωτόπλαστους (άραγε…..δέν γνώριζε το αποτέλεσμα?), ο «καλός μας πατέρας» εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια αφήνει τον άνθρωπο να πεθαίνει και να ταλαιπωρείται……..από τα όσα ο ίδιος Του δεν στάθηκε ικανός να προνοήσει και να περαιώσει με επιτυχία και τελειότητα!
Η γνωρίζεις να μας πεις ΠΟΥ είναι η.....τελειότητα στον πλανήτη γη?
Και μια ερώτηση: αλήθεια, ο Θεός που εννοείς, ο «καλός μας πατέρας», ΤΙ ΈΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ?
Είχε κάποιο σκοπό? Με τι ασχολούνταν?