ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- περι θανατου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- περι θανατου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

γιωργοςΑ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
19/09/2007, 09:48:36
Είναι πιθανό να απελευθερωθούμε από όλους μας τους φόβους ;

Για να το καταλάβουμε αυτό πρέπει να κατανοήσουμε ολόκληρο το περιεχόμενο της συνειδητότητας . Πρέπει να κατανοήσουμε τη συνειδητότητα όχι σε σχέση με κάποιον, είτε αυτός ο κάποιος είναι μεγάλος δάσκαλος ή μεγάλος άγιος ή οτιδήποτε άλλο .

Πρέπει να κατανοήσουμε ο καθένας για τον εαυτό του, τη συνειδητότητα του «εγώ είμαι» .

elo, είναι να ζητάς και συγνώμη που κάθησες να γράψεις όλο αυτό?
Εμείς πρέπει να λέμε ευχαριστώ

19/09/2007, 09:58:09
quote:
Dying_Incubus - Αυτή η αγάπη για τον θάνατο με μπερδεύει!

Μπερδεύτηκες και εσύ φιλαράκι Dying_Incubus!!!!!

Φίλε Γιώργο, αγάπη για τον θάνατο δεν υπάρχει…. παρά μόνο συμφιλιώσει με την ιδέα .

Η μήπως κάνω λάθος ;

el.elyonΜέλος
19/09/2007, 10:19:03
quote:
γιωργοςΑ: Η κατευθυνση της συζητησης ας ειναι κοντα στην πρακτικη,ας μιλησουμε για τον φοβο του θανατου,και για το αντιθετο του την αγαπη του θανατου

Ωραία, ας μιλήσουμε για το φόβο του θανάτου αλλά πως μπορούμε να μιλήσουμε για το φόβο του θανάτου αφού δεν έχουμε ορίζει το τι είναι ο θάνατος???????

Για να μιλήσουμε για το φόβο του θανάτου θα πει ότι ο φόβος υπάρχει, άρα γιατί να φοβάσαι το θάνατο?

Αγαπητέ φίλε Γιώργο ποιο ήταν το όραμα και από ποιον?

Πως είναι δυνατόν και μετά από το όραμα να μη μπορέσεις να ορίζεις τι είναι ο θάνατος για σένα?

Φίλε Γιώργο η εμπειρία είναι εμπειρία για το καθένα αλλά μια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με βάση την εμπειρία κανενός! Όταν η συζήτηση δεν μπορεί να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση τότε η συζήτηση δεν πάει πουθενά! Δεν νομίζω ότι δεν μπορείς να δώσεις κάποια κατεύθυνση! Άραγε ποια θα είναι η κατεύθυνση του θέματος? Ποια θα είναι η βάση?

Πράξη χωρίς θεωρία δεν υπάρχει για τον ελεύθερο άνθρωπο…….!

Καλημέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

19/09/2007, 12:46:32
quote:
Μπερδεύτηκες και εσύ φιλαράκι Dying_Incubus!!!!!

Όσο να πεις, έναν προβληματισμό τον έχω!

Αγαπητέ el.elyon, προσωπικά βλέπω ότι ο γιωργοςΑ έχει δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή επί της οποίας μπορεί να διεξαχθεί ο διάλογος στο συγκεκριμένο θέμα.
Από την άλλη, όταν κρίνουμε ότι σε κάποιο θέμα λείπει η επιθυμητή κατεύθυνση, μπορούμε να δώσουμε κι εμείς μια κατεύθυνση αναφέροντας τις απόψεις μας και τις πεποιθήσεις μας...

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
19/09/2007, 14:16:22
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ el.elyon, προσωπικά βλέπω ότι ο γιωργοςΑ έχει δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή επί της οποίας μπορεί να διεξαχθεί ο διάλογος στο συγκεκριμένο θέμα.

Ναι, έτσι φαίνεται, ο φόβος του θανάτου. Αλλά δεν είναι, έχω εξηγήσει τι εννοώ!

quote:
Dying Incubus: Από την άλλη, όταν κρίνουμε ότι σε κάποιο θέμα λείπει η επιθυμητή κατεύθυνση, μπορούμε να δώσουμε κι εμείς μια κατεύθυνση αναφέροντας τις απόψεις μας και τις πεποιθήσεις μας...

Αυτή την ευθύνη την έχει ο συγγραφέας. Θα πρέπει εκείνος να επιθυμεί και να ζητήσει κάτι τέτοιο. Μια προσωπική εμπειρία δεν μπορεί να είναι βάση για μια συζήτηση και ούτε κατεύθυνση μπορεί δώσει, μπορεί όμως να είναι η αιτία!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

γιωργοςΑΝέο Μέλος
20/09/2007, 00:21:52
Το η αγαπη για το θανατο το ειπα με τη λογικη του οτι αφου αγαπαμε τη ζωη...και ο θανατος ειναι μερος της,οποτε πρεπει να αγαπαμε και το θανατο,μαλλον λαθος.

Βεβαια αν τον αποδεχτουμε νομιζω οτι θα υπαρχει μια θετικοτητα,οχι του να θελουμε να πεθανουμε,απλα δεν θα το φοβομαστε και θα του λεμε καλως ηρθες (στη σκεψη μας),γιατι θα ειναι μερος του ειναι μας,και θα ειναι παντα μαζι μας.
Ο χαμος ομως ενος προσωπου που ειμαστε στενα δεμενοι,οπως οι γονεις,μπορει να μην τον παρουμε οσο ζεστα οσο θα παρουμε τον προσωπικο μας θανατο(της φυσικης οδου βεβαια).Τωρα αυτο αν προσπαθησω να το αναλυσω θα το κανω πολυ περιπλοκο οποτε το αφηνω να το σκεφτειτε.

el.elyon μια μικρη περιγραφη για το θανατο,ειπα και πιο πριν.Ειναι μια κατασταση οπου κυριαρχει το σκοταδι και η αδρανεια.
Δεν ξερω αν σε καλυπτω..περιμενω τον ορισμο σου!

Για τη κατευθυνση της συζητησης ο τιτλος του θεματος ειναι περι θανατου,οποτε προσεγγισε το οπως θελεις,αλλωστε ο καθενας προσεγγιζει τα πραγματα με τον τροπο του.Μπορει να συμφωνει με αποψεις ας πουμε της επιστημης αλλα αν σκεφτεται φιλοσοφικα ετσι θα το προσεγγισει.Δεν θελω να μου πεις τι εχεις διαβασει σε ολη σου τη ζωη,θελω να μου πεις εσυ αν εχεις κατασταλαξει,για αυτο κ αλλωστε μας αρεσει η συζητηση.

20/09/2007, 00:43:01
" ΜΙΑ ΜΌΝΟ ΑΞΊΑ Η ΖΩΉ
ΘΑΡΡΏ ΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΆΧΕΙ,
ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ
ΘΆΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ"

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
spiritΜέλος
20/09/2007, 01:10:06
quote:
" ΜΙΑ ΜΌΝΟ ΑΞΊΑ Η ΖΩΉ
ΘΑΡΡΏ ΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΆΧΕΙ,
ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ
ΘΆΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ"

Γεια σου ΕΛΑΧΙΣΤΕ,ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΒΛΕΠΩ!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΘΑ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ.

20/09/2007, 11:00:56
quote:
Μια προσωπική εμπειρία δεν μπορεί να είναι βάση για μια συζήτηση και ούτε κατεύθυνση μπορεί δώσει, μπορεί όμως να είναι η αιτία!

Μπα, μπορεί να αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό βάση για μια συζήτηση.

Άλλωστε, δεν βρίσκω το λόγο να περικλείσουμε μια συζήτηση σε τόσο στενά όρια ώστε να αποκλείσουμε από αυτήν μια προσωπική εμπειρία.
Στο παρόν θέμα παρόλα αυτά, δεν συζητάμε επάνω σε μια προσωπική εμπειρία...

Οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση μας, δεδομένου ότι έχει οριστεί εξαρχής θέμα συζήτησης.

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
20/09/2007, 13:09:05
quote:
γιωργοςΑ: Για τη κατευθυνση της συζητησης ο τιτλος του θεματος ειναι περι θανατου,οποτε προσεγγισε το οπως θελεις,αλλωστε ο καθενας προσεγγιζει τα πραγματα με τον τροπο του.Μπορει να συμφωνει με αποψεις ας πουμε της επιστημης αλλα αν σκεφτεται φιλοσοφικα ετσι θα το προσεγγισει.Δεν θελω να μου πεις τι εχεις διαβασει σε ολη σου τη ζωη,θελω να μου πεις εσυ αν εχεις κατασταλαξει,για αυτο κ αλλωστε μας αρεσει η συζητηση.

Σαφώς αγαπητέ μου και έχω καταλήξει αλλά αυτό δεν παύει να είναι δικό μου συμπέρασμα. Και δεν νομίζω ότι το συμπέρασμα μου θα προσφέρει τόσο, όσο η συζήτηση από την αναζήτηση του θέματος!

quote:
γιωργοςΑ: el.elyon μια μικρη περιγραφη για το θανατο,ειπα και πιο πριν.Ειναι μια κατασταση οπου κυριαρχει το σκοταδι και η αδρανεια.
Δεν ξερω αν σε καλυπτω..περιμενω τον ορισμο σου!

Αγαπητέ μου το ζητούμενο δεν είναι να με καλύπτεις ή να σε καλύπτω αλλά να μπορέσουμε να κάνουμε μια αναζήτηση και συζήτηση για το θέμα!

Θα προσπαθήσω να δώσω κάποιο ορισμό.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

γιωργοςΑΝέο Μέλος
23/09/2007, 22:37:54
Επειδη δεν βλεπω κινηση,αφηνω δυο στιχακια απο διαφανα κρινα
και τρυπες,παλια αλλα παντα επικαιρα.

'Οταν πεφτει σε τοιχο'

Όταν πέφτει σε τοίχο
ο χρόνος μοιάζει με ήχο, μοναξιά.

Κι η ζωή μου ρολόι
δίχως δείκτες κυλάει, αργά.

Να βγει ήλιος χαρά μου,
και να μείνει μακριά μου, η παγωνιά.

Η ψυχή μου ν' ανοίξει
να μην ξαναντυθεί στα μαβιά
να βρει σώμα η καρδιά μου
για να ξαναχτυπήσει ξανά.

'Εδω'

Εδω δεν πιανουν οι καταρες,δεν πιανουν οι ευχες
Εδω το τωρα ζητιανευει λιγη πικρα απ το χθες
Εδω οι αγγελοι δεν κλαινε,ουτε γλυφουν πληγες

Εδω η θλιψη δεν κερδιζει ποτε

Εδω οι μερες ταξιδευουν σαν χελωνες νεκρες
Κι εγω τρικλιζοντας τις ακολουθω
Εδω οι σκεψεις ζωντανευουνε ναυαγια πυρκαγιες

Καιγομαι ολοκληρος εδω και ξανασμιγω εδω

Εδώ οι νύχτες δεν διψάνε γι' άλλες άγριες γιορτές
Μονάχα σκιάχτρα τραγουδάνε με καρδιές δανεικιές
Εδώ πεθαίνουν νυσταγμένοι οι τελευταίοι εραστές
Εδω η θλιψη δεν κερδιζει,δεν κερδιζει ποτε.

Edited by - γιωργοςΑ on 23/09/2007 22:41:52

26/02/2007, 20:27:59
SOMEONE ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ Ο OANNHSEA ΓΙΑ ΤΟ SETI
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ.
ΜΕ ΜΟΛΙΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ
ΕΡΕΥΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
26/02/2007, 21:04:58
Εμένα φίλε Open Mind, με κάλυψε το lamogio...πλήρως

Αλλά και ο beyond!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

27/02/2007, 00:23:44
Βρε λαμόγιο... βρε λαμόγιο! Ατυχο το παραδειγμά σου! Ξανθές και να μην έχουν ένα δεύτερο κραγιόν στην τσάντα ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου;! Απο και κλείεται!

Αγαπητέ Kircher το βίντεο της ρωσίας είναι από τις 16 Φεβρουαρίου αν δεν κάνω λάθος. Το άλλο έγινε στις 22. Αρα δεν μπορεί να πρόκεται για το ίδιο περιστατικό. Εκτός κι αν πέφτουν οι δορυφόροι ο ένας μετά τον άλλο... (Πάντως άλλο ένα βίντεο λίγο παλιότερο από ρωσία πάλι -αν θυμάμαι καλά- πρέπει να σχετίζεται με κάποια εκτόξευση διαστημικής ρουκέτας που κάτι δεν πήγε καλά)

Οκ, για το ufo που είδαν κάτι παιδιά την Κυριακή στην Ηλία ακούσατε; Το τράβηξαν και σε βίντεο. Το άκουσα στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, ίσως βρουν το βίντεο και το παίξουν αύριο.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

27/02/2007, 03:17:37
quote:
Αγαπητέ Kircher το βίντεο της ρωσίας είναι από τις 16 Φεβρουαρίου αν δεν κάνω λάθος. Το άλλο έγινε στις 22. Αρα δεν μπορεί να πρόκεται για το ίδιο περιστατικό.

Όντως, Όστρια έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι ήταν και τα δύο από τις 22.

Μία από τις ξανθιές του Λαμόγιο.

Η πλειάδεια Άσκετ του Μπίλυ Μέγιερ

27/02/2007, 18:03:02
ΚΑΛΗ Η ΞΑΝΘΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Ο KRIOS ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ ΟΣΟΙ ΤΙΣ ΕΙΔΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ .
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ beyond.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ostria ΣΕ ΠΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ?.

27/02/2007, 19:38:40
Κάτι άκουσα και εγώ σχετικά με τα παιδιά στην Ηλία, υπάρχει και βίντεο, θα περιμένουμε να κυκλοφορήσει...

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

beyondΜέλος
27/02/2007, 22:08:10
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΤΟ ΕΨΑΧΝΑ ΕΓΩ...

ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ(ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ?

ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΣΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ ΣΤΟ ΑΡΧ.ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ "ΠΙΑΣΩ" ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΕΙ ΤΡΙΓΥΡΩ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΡΤΟΒΟΥΝΙ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 27/02/2007 23:12:04

27/02/2007, 23:00:05
Η εκπομπή που έλεγα είναι η πρωινή της ΝΕΤ "πρώτη γραμμή" ξεκινάει στις 5.45 το πρωί μέχρι τις 10. Δεν την πρόλαβα από την αρχή, οπότε δεν ξέρω αν το βρήκαν και το έπαιξαν νωρίτερα.
Πάντως προχθές το είπαν και σε κάποιες ειδήσεις, το είδε ένας φίλος και μου το είπε. Οι τοπικές εφημερίδες πρέπει να το έχουν, αλλά δεν ξέρω πώς να ψάξω αν υπάρχει καμία online.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

02/03/2007, 18:56:01
Λοιπόν! Ο αγνοών είχε την καλοσύνη να μας στείλει την φωτογραφία του ΑΤΙΑ που τράβηξε στις 14 Νοεμβρίου 2006, πάνω από τον Ολυμπο. Μου έστειλε 3 φωτογραφίες, που τραβχτηκαν διαδοχικά, όπως έγραψε ο ίδιος στον πρώτο του ποστ στην σελίδα 3:

quote:
η ώρα που γράφεται στη μνήμη της μηχανής είναι 11:09:42 για την πρώτη φωτό.

στη δεύτερη φωτό είναι 11:09:56 ,δηλαδή 14 δεύτερα διαφορά.

στην τρίτη είναι 11:10:09, δηλαδή 13 δεύτερα διαφορά.

Την πρώτη και την τρίτη δεν τις βάζω εκτός κι αν το ζητήσετε. Δεν δείχνουν κανένα αντικείμενο στον ουρανό. Η μεσαία (η δεύτερη) δείχνει το ufo (το μεγαλύτερο αντικείμενο) και ένα δεύτερο πιό αριστερά που μοιάζει λίγο με ελικόπτερο; Δείτε την και πείτε μου την γνώμη σας!

http://img340.imageshack.us/img340/1066/ufoolympusdec2006sx2.jpg

ps. η φωτογραφία είναι copyrighted γι αυτό όποιος θέλει να την βάλει σε περιοδικό ή να την παρουσιάσει σε οποιαδήποτε ΜΜΕ, παρακαλείται να επικοινωνήσει πρώτα με τον αγνοών. Ευχαριστώ.

-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 02/03/2007 19:42:24