ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Σε αναγνώριση της αντίπαλης σχολής. Μια προσπάθεια αναγωγής. Μεγεθών. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
18/03/2014, 20:16:57
Κηφέα

Με μπέρδεψες λίγο.Θα περιμένω την συνέχεια της ενδιαφέρουσας ανάρτησής σου, αλλά θα ήθελα να εστιάσεις στο "μπέρδεμα" που έχω.

Δηλαδή:

Πώς γίνεται και η απληστία, είναι θετικό συναίσθημα και η σεμνότητα αρνητικό.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Σοφία_Μέλος
18/03/2014, 20:22:21
Χωρίς να είμαι βέβαιη για την απάντηση του Κηφέα, θεωρώ πως σε κάποιες πτυχές της ζωής, οφείλεις να είσαι άπληστος.

Στις ίδιες περιπτώσεις περίπου η σεμνότητα και η ντροπή σε πάνε πίσω.

Συγγνώμη που..πετάγομαι!

18/03/2014, 20:43:27
Το σκέφθηκα Σοφία, αλλά δεν μου "κάθεται" καλά.

Ας δούμε την ανάλυση του Κηφέα.

Υ.Γ.
δεν πετάγεσαι, μην ανησυχείς!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

18/03/2014, 21:26:23
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Το σκέφθηκα Σοφία, αλλά δεν μου "κάθεται" καλά.

Ας δούμε την ανάλυση του Κηφέα.

Υ.Γ.
δεν πετάγεσαι, μην ανησυχείς!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Νικόμαχε

Δεν θα βιαστώ να προχωρήσω σε ανάλυση .

Ποιος είναι ο λόγος ;

Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολο , να βγάλει κανείς εύκολα συμπεράσματα για την ορθότητα της ταξινόμησης των ανθρώπινων χαρακτηριστικών που έκανα !

Είδες π.χ. την αμφιταλάντευση της άποψης της Σοφίας !

Εξάλλου δεν θέλω να επηρεάσω τη γνώμη των συνδικτύων (θετικά ή αρνητικά) .

Να σου πω και κάτι , μεταξύ μας , (τώρα που δεν μας ακούνε οι υπόλοιποι αναγνώστες και συνδίκτυοι ) ! Με την ανάλυση που θα αρχίσω (μάλλον αύριο) , δεν νομίζω ότι θα πείσω όλους τους φίλους αναγνώστες !

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

18/03/2014, 22:03:53
Αγαπητέ φανοποιέ μετά μηχανήματος ευθυγράμισης

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσει κανείς , με τις θέσεις σου και το ξέρεις.Αρκεί και μόνο που θα 'ριχθούν" στο τραπέζι, πρός συζήτηση.

Το ζητούμενο είναι η συζήτηση και θα είναι επιτυχημένη.
Αρκεί να μην παρεισφρύσουν ζιζάνια εκπάγλου νοημοσύνης!

παρεμπιμπτόντως, για την απληστία.

Κατέληξα στο συμπέρασμα πως η απληστία μόνη της σαν λέξη, μη συνοδευόμενη από επιθετικούς ή αντικειμενικούς προσδιορισμούς, παραπέμπει στην οικονομική έννοια του " ποτέ δεν είναι αρκετά", όσα κι αν έχει κάποιος.

Αυτό δεν θα μπορούσε, κατά την γνώμη μου, να είναι θετικό συναίσθημα.

Αν όμως η απληστία, έχει "συνοδό" που προσδιορίζει την έννοια, τότε αλλάζει το πράγμα.Θα μπορούσε κάποιος να πει την φράση << πνευματική απληστία >>.Αυτό θα ήταν θετικό συναίσθημα.

Αυτή ήταν η παρέμβασή μου.
Παρομοίως και για την σεμνότητα.

Οπότε προχώρα και καλιμπράρισέ μας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Σοφία_Μέλος
18/03/2014, 22:46:14
Φίλτατε Κηφέα αύριο "χρωστάς" την ανάλυση-επεξηγηση της ταξινόμησης.

Προβλέπω να έχει ζουμί η υπόθεση (καιρός ήταν!).

Τις καληνύχτες μου.

18/03/2014, 23:02:31
Νομίζω πως καταλαβαίνω την ερμηνεία των συναισθημάτων κατά Κηφέα...

Ένας σκύλος που δείχνει τα συναισθήματα που κατονομάζονται ως θετικά, είναι ένας υγιής σκύλος.
Αντιθέτως δείχνοντας τα αντίστοιχα αρνητικά, ο σκύλος θεωρείται,ψυχολογικά -τουλάχιστον- άρρωστος.

Ο σκύλος δεν δύναται λόγω "απλότητος κατασκευής" να αναδείξει την αρνητική πλευρά των θετικών συναισθημάτων.
Ούτε την θετική των αρνητικών.

Στην βάση τους,λοιπόν,αν τα δούμε χωρίς το πρίσμα της αλλοίωσης που υπόκεινται τα συναισθήματα αυτά "περνώντας" μέσα από τον άνθρωπο,είναι κατανεμημένα σωστά στις αντίστοιχες λίστες του φίλτατου φανοποιού.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

maria3Μέλος
19/03/2014, 08:43:22
Κηφεύς η άποψη σου δεν είναι καθόλου υποκειμενική αυτό είναι το ανθρώπινο μοντέλο, μάλλον αυτό που από την δημιουργία μας και μετά μας πάει πίσω.

Τώρα μας το επέβαλαν, συνεχίζουν να μας το επιβάλουν;

Είναι η φύση μας δεν ξέρω, οπότε περιμένω και να επεκταθείς.

Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από τους πρώτους πολιτισμούς και δεν έχει αλλάξει τίποτα στα ένστικτα του ζωικού βασιλείου μας.

Οπότε και όλα αυτά που δίνεις είναι μία ενδιαφέρων ανάλυση και θα προσπαθήσω να το απλοποιήσω, βάζοντας τα σε διαφορετική σειρά.

Είναι στην φύση μας μιας και ανήκουμε και εμείς στο ζωικό βασίλειο της γης και αυτά τα χαρακτηριστικά δύνονται.

Όποιο ζώο αισθανθεί:

quote:

2) Αρνητικά ένστικτα : Αποφυγή , φυγή , ύπνος , μόνωση , άρνηση .

4) Αρνητικές συνήθειες : Υποχώρηση, δισταγμός, περίσκεψη, υποταγή, ανάπαυση, εχεμύθεια, μυστικότητα, αιδημοσύνη .

6) Αρνητικά συναισθήματα : Αποστροφή, φόβος, αμφιβολία, ταπεινοφροσύνη, κόπωση, συστολή, ντροπή, σεμνότητα .

Ή θα το φάνε ή δεν θα επιβιώσει, αυτοί είναι οι κανόνες επιβίωσης άρα με άλλα λόγια:

quote:

3) Θετικές συνήθειες : Θηρευτικό, αρπακτικό, σωρευτικό, κτητικό, προσπέλαση, περιέργεια, επιδεξιότητα, εξουσιασμός – κυριαρχία, παιχνίδι, ομιλητικότητα, τάση επίδειξης, μίμηση, πόθος επιδοκιμασίας, ερωτοτροπία – αναζήτηση συντρόφου .

Οπότε και αυτό το μοντέλο μας έχουν επιβάλει ή το έχει επιβάλει η φύση στην αρχή βέβαια για την επιβίωση:

quote:

5) Θετικά συναισθήματα : Πείνα, σκληρότητα, απληστία, οργή, απορία, υπερηφάνεια, ευθυμία, κοινωνική ευχαρίστηση, σεξουαλική επιθυμία, πατρική – μητρική αγάπη .

Και συνεπάγεται για να το πετύχουμε αυτό μέσα από τα ένστικτα μας τα θετικά όπως τα ονομάζει ο Κηφεύς, πρέπει να είμαστε:

quote:

1) Θετικά ένστικτα : Λήψη τροφής, μαχητικότητα, εγρήγορση – δράση, κοινωνικότητα, αναπαραγωγή, πατρότητα – μητρότητα .

Αυτό είναι και το ανθρώπινο μοντέλο ή μάλλον το μοντέλο ηλιθίων που μας περνάνε για την επιβίωση και δεν είναι και καθόλου υποκειμενικό, γιατί πλέον πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν τα χρειάζεται όλα αυτά, άρα προσπαθώντας να το αποβάλουμε θα είναι και η εξέλιξη μας, που όπως βλέπουμε δεν έχουμε ίχνος από δαύτη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

ΚΥΩΝΜέλος
19/03/2014, 10:43:39
Αγαπητέ Νικόμαχε,

Η λέξη απληστία προέρχεται από το ρήμα πίμπλημι που σημαίνει γεμίζω,χορταίνω,ικανοποιώ.Κυριολεκτικώς,η λέξη άπληστος δηλώνει τον αχόρταγο,τον ανικανοποίητο,αυτόν που δεν γεμίζει με τίποτα και σε πρώτο στάδιο δεν αναφέρεται μόνο στο οικονομικό επίπεδο.

Στο δικό μου μυαλό η έννοια αυτή δεν δύναται να λάβει θετικό περιεχόμενο ακόμα και αν λάβει διάφορους προσδιορισμούς,καθώς αυτό που περιγράφει απομακρύνεται από το μέτρο και το όμορφο συναίσθημα της ικανοποίησης,της πληρότητας.

Θεωρώ,πως ο φίλος Κηφεύς εδώ δεν χρησιμοποιεί τις λέξεις θετικό και αρνητικό με την έννοια που τις έχουμε συνηθίσει,αλλά με μια ευρύτερη έννοια,όπου θετικό ισούται με ενεργητική στάση έναντι των πραγμάτων και αρνητικό με παθητική στάση έναντι των πραγμάτων.Διαφορετικά διατυπωμένο,το θετικό περιγράφει την ενεργητική πλευρά της ανθρώπινης φύσεως,ενώ το αρνητικό την παθητική.Κάτι σαν το δίπολο άνδρας-γυναίκα.

Βεβαίως,περιμένω και εγώ την ανάλυσή του φίλου μας προς αποφυγή παρεξηγήσεων με χαρά.

19/03/2014, 13:06:24
Φίλοι μου

Άντε να κάνω ανάλυση του θέματος , μετά τις ωραίες (ομολογουμένως) τοποθετήσεις σας , οι οποίες , ούτε λίγο ούτε πολύ , με κάλυψαν , ως επί το πλείστον , όλες .

Εγώ , όμως , θα προχωρήσω , στην ανάλυση των ανθρώπινων χαρακτηριστικών , (εμπλουτίζοντάς την και με τις αξιόλογες παρατηρήσεις σας) , γιατί . . . . σας το υποσχέθηκα :

Αυτά τα ένστικτα , αυτές οι συνήθειες και αυτά τα συναισθήματα είναι τα γενικώτατα στοιχεία που συνιστούν τον ανθρώπινο χαρακτήρα .

Σε κάθε άνθρωπο , άνδρα ή γυναίκα , υπάρχουν όλα .

Διαφέρομε ο ένας από τον άλλο ως προς τον χαρακτήρα ή την ιδιοσυγκρασία , μόνον επειδή τα στοιχεία αυτά ποτέ δεν εμφανίζονται σε δυο ανθρώπους στον ίδιο ακριβώς βαθμό .

Η φυλή στην οποία ανήκομε καθορίζει ποια ένστικτα θα έχομε σαν επικρατέστερα .

Το περιβάλλον καθορίζει ποια αντικείμενα θα επιδιώκουν και ποιες συνήθειες θα αναπτύξουν σε μας .

Ένα περιβάλλον που δεν ενέχει κινδύνους , μπορεί να προωθήσει την εριστικότητα στην δεσποτικότητα του “παλληκαρά” .

Αν , αντιθέτως , το περιβάλλον είναι γεμάτο κινδύνους , η ίδια εριστικότητα θα περιορισθεί σε πανούργα μοχθηρία : το ένστικτο είναι το ίδιο , η εκδήλωση διαφέρει .

Ελαφρές ζημιές τείνουν να διαμορφώσουν το ένστικτο της φυλής σε σύνεση .

Μια σοβαρή ζημιά μπορεί να το εξωθήσει σε δειλία .

Έτσι ολόκληρη η ανθρώπινη πείρα αποτελεί μια διαδικασία επιλογής και συμπίεσης .

Καθημερινώς , κάποια τάση ενισχύεται με την επιτυχία , μια άλλη εξασθενεί με την αδράνεια ή την αποτυχία .

Ο καθένας μας έχει διάφορους “δυνητικούς” χαρακτήρες (μωσαϊκά συνηθειών) , ένας από τους οποίους βαθμιαία επιλέγεται , προωθείται και ενισχύεται από το περιβάλλον , όπως τα ρινίσματα σιδήρου που έλκονται από τον μαγνήτη και διαχωρίζονται μέσα από πριονίδια ξύλου , τα οποία δεν “αντιδρούν” .

Άρα η πρώτη και βασική αρχή της μεταβολής του χαρακτήρα είναι η αναζήτηση ενός άλλου περιβάλλοντος , το οποίο θα επιτρέψει σε νέες δυνάμεις να επενεργήσουν , να κτυπήσουν τις αχρησιμοποίητες χορδές μας και να παραγάγουν από εμάς μια νέα μουσική .

Αυτά προς το παρόν . Θα επανέλθω μετά τις πιθανές παρατηρήσεις σας . Έχομε να πούμε , ακόμη , . . . πολλά .

20/03/2014, 01:44:57
Κηφέα.

Είναι βεβαίως εμπειρία να σε διαβάζει κανείς στα κανονικά σου. Εκεί δηλαδή, που πιάνεις ένα θέμα και το χτυπάς σα χταπόδι. Λες και πρέπει να φαγωθεί ωμό. Χωρίς κατσαρόλες και κοκκάρια, χωρίς σχάρες και κάρβουνα.

Είναι όμως απόλαυση να σε διαβάζει κανείς σε ελεύθερο συνειρμό. Αν είχα την τύχη να σε έχω δάσκαλο, θα ζητούσα κάθε μέρα εκδρομή. Να μας λες χωρίς βιβλία. Περιπατητικώς.

Στις τελευταίες σου αναρτήσεις έθεσες ένα θέμα οριακά shocking. Τί είναι λέει, το θετικό και το αρνητικό. Εκ πρώτης όψεως, μοίρασες σακούλες. Τί είναι πάνω, τί είναι κάτω, ποιός αντέχει και τί σημαίνει αντοχή:

https://www.youtube.com/watch?v=gWu8JIUngy8

Αν μετράμε τη γέννα απ'την ώρα που σε γλιστράει μια μάνα, αύριο και σαν αύριο κάθε φορά θα έπρεπε να ξεκινάει το έτος.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

20/03/2014, 13:21:40
DSM , σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .

Ας σπρώξουμε λίγο παραπάνω το θέμα . . . :

Τα προπεριγραφέντα χαρακτηρολογικά στοιχεία θα φωτίσουν περισσότερο ακόμη το θέμα μας , αν προσθέσουμε σ’αυτά μερικές παρατηρήσεις .

Ας σημειώσουμε , ότι το κάθε ένστικτο αποτελεί την ψυχολογική έκφραση ενός φυσιολογικού συστήματος .

Η αναζήτηση και λήψη τροφής υπαγορεύεται από τα κενά και “ανήσυχα” κύτταρα .

Η μαχητικότητα και η φυγή φαίνεται να προορίζονται για τα χέρια και τα πόδια .

Τα ένστικτα της δράσης (έρπηση , βάδισμα , τρέξιμο , αναρρίχηση , ρίψη κλπ.) είναι η ποίηση της αρμονικής συνεργασίας όλων των σωματικών δυνάμεων .

Το κάθε ένστικτο έχει τις ρίζες του στη δομή μας και η κάθε μεταβολή στον χαρακτήρα , η οποία ακρωτηριάζει ένα ένστικτο , προξενεί ζημιά όχι μόνο στην ψυχή , αλλά και στο σώμα .

Ας σημειώσουμε , επίσης , ότι το κάθε ένστικτο συνοδεύεται από ένα συγκινησιακό στοιχείο , ένα τρόπο συναίσθησης , ένα είδος συναισθηματικής αντίδρασης , εξίσου πηγαίας , προσωπικής και βαθειάς , όσο και η τάση ή η παρόρμηση προς την οποία αντιστοιχεί .

Έτσι το αίσθημα της πείνας συνοδεύει την αναζήτηση , την ανάγκη λήψης τροφής και το αίσθημα της αηδίας συνοδεύει το ένστικτο της αποφυγής .

Η οργή συνοδεύει την μαχητικότητα και ο φόβος το ένστικτο της φυγής .

Η απορία την περιέργεια , η αμφιβολία τον δισταγμό .

Η υπερηφάνεια την κυριαρχία , η ταπεινοσύνη την υποταγή .

Η ευθυμία την δράση , η κόπωση την ανάπαυση .

Η ντροπή την υποχώρηση , η πατρική και μητρική αγάπη την πατρότητα και μητρότητα .

Όπως το κάθε ένστικτο είναι στενά συνδεδεμένο με τη σάρκα μας και τα οστά μας , έτσι είναι χαραγμένο στη φύση μας με τη φωτιά του συναισθήματος .

ΥΓ.: Θα πούμε κι άλλα αργότερα . . .

21/03/2014, 11:11:31
...μήτι ἡ πηγὴ ἐκ τῆς αὐτῆς ὀπῆς βρύει τὸ γλυκὺ καὶ τὸ πικρόν; ...
... ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ. ...
quote:

Κηφέα

Με μπέρδεψες λίγο.Θα περιμένω την συνέχεια της ενδιαφέρουσας ανάρτησής σου, αλλά θα ήθελα να εστιάσεις στο "μπέρδεμα" που έχω.....

Θα χειραστεί κι εδώ το μπλοκ ιχνογραφίας
quote:

DSM , σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .
...
Ήρεμα με το γλύψιμο, κάνε και κανένα διάλειμμα!
http://www.socomic.gr/wp-content/uploads/2012/02/OlaEinaiKomikxs_OKosmosThsTexnhs2.jpg
quote:

Καλά εσύ ρε χαμένε xristosxatz, τι το παίζεις εδώ μέσα σ'αυτό το topic ;

πέμπτη φάλαγγα ;

Δεν ξεκουμπίζεσαι από δω .

Δεν σε γουστάρομε !

Άλλη γλώσσα δεν καταλαβαίνεις . Γι'αυτό στα λέω στη δικιά σου !
...

Να θυμίσω ότι μιλάς σε κάποιον που ποτέ δε χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα - η δική σου γλώσσα είναι αυτή. Μπορεί να έχεις τη λάθος αντίληψη ότι μπορείς να κουκουκώλωσεις αυτό που δεν θέλεις να αντικρίσεις με υβρεολόγιο. Δεν κουκουλώνεται. Απλά αναδεικνύεις τη δική σου ανεπάρκεια.
quote:

Ρε , ξεκουμπίσου πρώτα και μετά δεν πα να το φιλοσοφείς για όσο χρόνο θέλεις !

Το πρόβλημα (το πολύ βαρύ ψυχολογικό πρόβλάμα !) , εσένα αφορά . Κι εσύ καλείσαι να το λύσεις !

Εκτός κι αν δεν έχεις καταλάβει από τι πάσχεις !

Τότε πάρε την μεγάλη απόφαση ! :

Ολοταχώς πήγαινε σ'εναν (καλό) ψυχίατρο !

Το περιστατικό σου είναι επείγον !

Σώσε τον εαυτό σου !

Τι σου εύχομαι ; Τίποτα ! Γιατί κυκλοφορούν τόσοι πολλού σαν κι'εσένα την εποχή μας !
...

Μήπως είναι ώρα για ένα ραντεβού με τον καθρέφτη σου
quote:

Ρε , ξεκουμπίσου πρώτα και μετά δεν πα να το φιλοσοφείς για όσο χρόνο θέλεις !

Edited by - panpam on 21/03/2014 11:34:46

Edited by - panpam on 21/03/2014 12:25:14

Σοφία_Μέλος
21/03/2014, 15:43:36
Panpam για να καταλαβω.
Σε εκνευριζει οταν ο Νικομαχος παρεμβαινει και πεταει τα διαμαντια του, ενοχλωντας τον....ειρμο σου.
Παραυτα, το θεωρεις νορμαλ να παρεμβαινεις για να πεταξεις χολη προς πασα κατευθυνση να δεις ποιος θα τσιμπησει?

Δεν θα με ενοχλουσε, αλλα τωρα με εξοργιζει γιατι στεκεσαι σε φρασεις, δεν εχεις να σχολιασεις κατι σχετικο με το θεμα και κυριως δεν σεβεσαι τον Κηφεα που χαλαει φαια ουσια παραθετοντας τους συλλογισμους του.

Τα ζηταει ο οργανισμος σου.

21/03/2014, 16:09:46
quote:

... κυριως δεν σεβεσαι τον Κηφεα που χαλαει φαια ουσια παραθετοντας τους συλλογισμους του....

Ο σεβασμός κερδίζεται -
Έχω δικαίωμα να σχολιάζω - τι φταίω εγώ αν κάποιοι γράφουν όπως γράφουν;
quote:
...Θεωρώ πως έχουν εξαντληθεί δύο μήνες τώρα, τα όρια της ανοχής και του "χαϊδέματος" χάριν της από πολλούς παρερμηνευθείσας, ελευθερίας του λόγου.

Γίνομαι "θρασύς" μέσα από την ευθύτητά μου, επειδή ξέρω ότι, δεν υπάρχουν και πολλοί που διαφωνούν, με τα λόγια μου.

Όχι φουκαριάρικο δεν είναι ευθυτητα αυτό. Μισαλοδοξία. Ναι θρασυδειλία. Ναι. Ευθύτητα; Όχι. Ούτε θρασσύς γίνεσαι – επίδειξη θρασυδειλίας κάνεις.
quote:
….δυσωδία της πνευματικής αποφοράς…. στον δικό μας...αχυρώνα!…
για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου. Για αχυρώνα δεν ξέρω... «κλουβί με τις τρελλές;» μπα. Αδικεί τα κλουβιά, αλλά όταν η κουβέντα είναι για κλούβιους... χρειάζεται σουβλίτσα;
Όμως το «διαμάντι» είναι το παρακάτω
quote:
...Και δεύτερη και τελευταία παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι : το τελευταίο μήνυμα του φίλου Νικόμαχου , θεωρώ ότι αποτελεί ένα υπόδειγμα ευθύτητας χαρακτήρος και σε καμία περίπτωση επίδειξη θρασύτητας ..
Υπόδειγμα, ασφαλώς, βεβαίως-βεβαίως. Αλλά, είπαμε όχι θρασύτητας, ούτε ευθύτητας. Θρασυδειλίας virtual τσαμπουκά – ιδιότητες που φαίνεται να σου είναι γνώριμες από πρώτο χέρι....

Άνθρωπο που γράφει όπως πιο κάτω να τον σέβεσαι και να τον χαίρεσαι.

quote:
Καλά εσύ ρε χαμένε xristosxatz[/b], τι το παίζεις εδώ μέσα σ'αυτό το topic ;

πέμπτη φάλαγγα ;

Δεν σε γουστάρομε !...

όταν κάποιοι μιλάνε ωραία μπουκάρει ο virtual τσαμπουκάς – τρέμετε bandwidths – δυστυχώς η ψυχική ένδεια δεν κρύβεται – κουκουλώνεται με 102 στρώματα από «πανσοφίες» αλλά λίγο να πάς βαθύτερα ξεπροβάλει η σαπίλα. Κι εγώ – εδώ που τα λέμε – δεν έχω καν την πολυτέλεια για εντυπωσιασμούς, είναι εύκολο να αποδώσεις τις αχρείες συμπεριφορές σε «περιορισμένης ευθύνης» καταστάσεις – εδώ έχουμε φθόνο, μισαλοδοξία και κακεντρέχια εις την νιοστή α-δυναμη-α

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ.

21/03/2014, 16:15:30
quote:

Panpam για να καταλαβω.
Σε εκνευριζει οταν ο Νικομαχος παρεμβαινει και πεταει τα διαμαντια του, ενοχλωντας τον....ειρμο σου.
Παραυτα, το θεωρεις νορμαλ να παρεμβαινεις για να πεταξεις χολη προς πασα κατευθυνση να δεις ποιος θα τσιμπησει?

Δεν θα με ενοχλουσε, αλλα τωρα με εξοργιζει γιατι στεκεσαι σε φρασεις, δεν εχεις να σχολιασεις κατι σχετικο με το θεμα και κυριως δεν σεβεσαι τον Κηφεα που χαλαει φαια ουσια παραθετοντας τους συλλογισμους του.

Τα ζηταει ο οργανισμος σου.

Με παρεξηγείς όμως. Ούτεεκνευρίζομαι ούτε ζητά τίποτα ο οργανισμός μου. Αν ξεμπροστιάζονται απ'τα λόγια τους φταίω εγώ ή εκείνοι που τα γράφουν. Μήπως ο κηφης έγραφε κάτι σχετικό με το θέμα με το "Καλά εσύ ρε χαμένε xristosxatz[/b], τι το παίζεις εδώ μέσα σ'αυτό το topic ;
πέμπτη φάλαγγα ;
Δεν σε γουστάρομε !..." Δε σε είδα να τρέχεις να το σημειώσεις. Ε, αφού δεν το έκανες όταν είχες την ευκαιρία, άσε να το κάνουν άλλοι. Αλλά δείχνεις δύο μέτρα και δύο σταθμά - παράλογο; όσο για το θέμα, οι 5 σελίδες πιο πάνω δείχνουν πόσο εντός είμαι. Θα ήσουν κι εσύ αν φρόντιζες να σημειώσεις τον "εκνευρισμό" ορισμένων - δεν το έκανες.

Σοφία_Μέλος
21/03/2014, 16:26:49
Τοτε δεν σχολιασα κατι διοτι γενικα το θεμα δεν ειχε παρει ακομα σοβαρη τροπη.
Τωρα που εγινε λιγο πιο spot on το θεμα με ενοχλει να συνεχιζουμε το ξεκατινιασμα ολοι με ολους.

Ας ανοιχτει ενα αναλογο θεμα και μπορεις να "τη λες" στον Νικομαχο επ'αοριστον κ.ο.κ.

Παω για τη μεσημεριανη μου σιεστα.
Ειμαι σιγουρη πως καταλαβες τι εννοω και απολυτα σιγουρη πως θα πραξεις τα δεοντα.

21/03/2014, 16:39:53
quote:

Τοτε δεν σχολιασα κατι διοτι γενικα το θεμα δεν ειχε παρει ακομα σοβαρη τροπη.
Τωρα που εγινε λιγο πιο spot on το θεμα με ενοχλει να συνεχιζουμε το ξεκατινιασμα ολοι με ολους.

Ας ανοιχτει ενα αναλογο θεμα και μπορεις να "τη λες" στον Νικομαχο επ'αοριστον κ.ο.κ.

Παω για τη μεσημεριανη μου σιεστα.
Ειμαι σιγουρη πως καταλαβες τι εννοω και απολυτα σιγουρη πως θα πραξεις τα δεοντα.

To ξεκατίνιασμα το ξεκίνησες εσύ - αν τώρα δεν σου αρέσει μπορείς να το μετανοιώσεις. Εσύ δεν ήσουν που απρόκλητα σε κουβέντα που δεν συμμετείχες με ρώτησες "φιλικά" (ναι καλά) "τι πίνεις;" Είσαι στο πνεύμα του φίλου σου και γι'αυτό δεν λές σε εκείνον να μην κάνει εξαγωγή του βόθρου του.
Δεν έχω προσωπικό θέμα με τον άνθρωπο. Μου είναι αδιάφορος. Για αυτά που γράφει... ας μην τα γράφει έτσι (όπως και ο ...αξιοσέβαστος "επιστήμονας") να μη λέω τίποτα. Πάλι αδικείς όμως. Το θέμα "δεν πήρε τροπή" - από την πρώτη σελίδα έτσι το είδαν μερικοί. Ούτε τότε είδα "φωνές λογικής"
quote:

Επιτέλους!!!

λίγες αναρτήσεις, όαση ανάγνωσης!

Εύγε φίλοι, εύγε!

...

ναι μου ήρθε κι εμένα μια μπόχα.
ανθολόγιο από τα "μπουμπούκια" του «οχετού»
potpourri απείρου κάλλους
παρα-καταδρομέα στραβακαετού
κι επιστήμονος για παπαγάλους

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί...

quote:
panpam
Συμβατό εδώ εννοώ ότι το ένα δεν αποκλειει το άλλο. Αν η Βίβλος ήταν ασύμβατη θα το ξέραμε.
Αν τώρα θέλεις ανάπτυξη πάνω στο που (όπου) έχουν ομοιότητες, άλλη φορά.

quote:
Εσύ καλύτερα να κόψεις τις μαλακίες!
Δεν σου απευθύνθει ο λόγος.
..Οπότε κάνε μούγκα... γακ!
...
Δε μου λες αυτό το «Δεν σου απευθύνθει ο λόγος» είναι κάτι σαν το... ΕΓΕΡΘΗΤΩ να πούμε;

...φουκαριάρικο Clarice – Μια φορά των «κώδικα» επικοινωνίας με τον Κηφie τον «έχεις» - διακρίνω κοινό ύφος - αλλά γιατί ρωτάς το Angel33 για κάτι που δεν έγραψε;
να φέρω το μπλοκ της ιχνογραφίας για να στο εξηγήσω καλύτερα;

Peace, Love and Applesauce!

Edited by - panpam on 21/03/2014 16:44:39

21/03/2014, 20:28:10
Ας συνεχίσουμε το θέμα μας :

Τέλος , ας παρατηρήσουμε ότι , το κάθε σχεδόν ένστικτο έχει το αντίθετό του στο ίδιο πρόσωπο .

Ότι υπάρχει και εδώ ένα θετικό και ένα αρνητικό , όπως , κατά τον Εμπεδοκλή , πρέπει να υπάρχει σε όλα τα πράγματα .

Είμαστε εξοπλισμένοι , κατά ένα τρόπο , με τάσεις να επιζητούμε τροφή , αλλά ν’αποφεύγομε ό,τι δεν είναι φαγώσιμο .

Να πολεμάμε αλλά και να “το βάζομε στα πόδια” .

Να ξεπερνάμε τις δυσκολίες , αλλά και να υποτασσόμαστε .

Να προχωράμε παρακινούμενοι από περιέργεια , αλλά και να σταματάμε από την αμφιβολία .

Να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά και να καθόμαστε , να ξεκουραζόμαστε και να κοιμόμαστε .

Να ερωτοτροπούμε και να αισθανόμαστε , να επιδεικνυόμαστε , αλλά και να ντρεπόμαστε .

Να είμαστε αρχηγοί , αλλά και να ακολουθούμε , να πρωτοτυπούμε , αλλά και να μιμούμαστε .

Σε γενικές γραμμές , είμαστε προετοιμασμένοι από την φύση (δηλαδή από τον έμφυτο χαρακτήρα μας) και για να πλησιάζουμε , αλλά και για να αποφεύγουμε ένα πρόβλημα , μία κατάσταση .

Σ’αυτόν τον δυαδισμό των στοιχείων βρίσκεται το κλειδί της θεμελιώδους διαφοράς μεταξύ των ανθρώπινων χαρακτήρων .

21/03/2014, 22:37:21
quote:

Ας συνεχίσουμε το θέμα μας :

έχεις άραγε θέμα;

Μήπως το θέμα να είναι πρώτα το γιατί κάποιοι νιώθουν άνετα να είναι αγενείς, και να χρησιμοποιούν εκφράσεις υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, και προσβλητικές κι αντί να τους επαναφέρουν κάποιοι ψυχραιμοι - αν θέλουν σεβασμό - βαφτίσουν την αλλοπρόσαλλη αγένεια "δείγμα ευθύτητας και θάρρους" λέω μήπως, γιατί τα υψηλά σου νοήματα είναι κενά περιεχομένου διαφορετικά. Δε μπορείς να ζητάς από συνομιλητές να ξεκουμπιστουν, σε δημόσια συζήτηση.

Edited by - panpam on 21/03/2014 23:07:30