- "ΚΑΤΑΘΕΣΙΣ ΣΚΕΨΕΩΝ" Νο 1 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Δεν σου είπε κανείς να φύγεις ρε μπαγλαμά!
Pythagora, δεν φεύγω επειδή μού το είπε κάποιος...είπα ότι ακόμα και αν οι διαχειριστές δεν με διώξουν εγώ αποχωρώ ούτως ή άλλως...για δικούς μου λόγους...
σωστός! βέβαια άλλο η αμφισβήτηση και άλλο ο βιασμός της λογικής!
Οι πολιτισμένες διαφωνίες μού αρέσουν πάρα πολύ, αλλά ο παραλογισμός με τρελαίνει...δες για παράδειγμα το θέμα του Σείριου, να σου λένε 4 άτομα "βρε πετάει ο γάιδαρος", "βρε να τους λες εσύ μα δεν πετάει", "βρε πετάει σου λέμε, για να το λέει ο Νικόμαχος σίγουρα θα πετάει άσχετε"!!!![]()
quote:
Pythagora, δεν φεύγω επειδή μού το είπε κάποιος...είπα ότι ακόμα και αν οι διαχειριστές δεν με διώξουν εγώ αποχωρώ ούτως ή άλλως...για δικούς μου λόγους...
Παραμένεις φεύγοντας, ή φεύγεις παραμένοντας?
Μας ζάλισες με το μιξοκακόμοιρο ύφος.
Σαν 15 χρονο παιδάκι.
Σου λέμε πέντε νοματαίοι, δεν θέλουμε να φύγεις.Θέλουμε να σε λέμε χιμπαντζή και να μας λες πιθήκους, αρκεί να ξέρουμε ότι είναι χιουμοριστικό και δεν αγγίζει οικογένειες.
Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή?
Δυό ποστ πιο πάνω αποκάλεσες τον Πυθαγόρα χαζό.Ε, και λοιπόν?Σου είπε κανείς τίποτα?Ξέρουμε ότι δεν το εννοείς, αλλά είσαι τελικά μπαγλαμάς.
Ελα να παρεξηγηθείς τώρα να χαρώ μπινελίκια.![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Βρε δεν πα'να θέλετε να μείνω, χέστηκα...by the way ο Αμεινίας έχει βάλει βέτο, αλλά κι αυτό αδιάφορο μού είναι...την κάνω για δικούς μου λόγους...με το που ακούσω τι έχουν να πουν οι διαχειριστές...
δεν ανέχομαι να υπάρχουν κάποια μέλη που να με φτάνουν σε σημείο να βρίζω έτσι...δεν δικαιολογείται να ξεφεύγω έτσι ό,τι κι αν μού έχουν πει...είναι μία προσωπική ήττα...βέβαια το πέσιμο ήταν ομαδικό...και το απροειδοποίητο χτύπημα του Αμεινία αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικό...και το'χασα εντελώς.
και επειδής κουβαλάω λιγάκι κάτι από την ψωροπερήφανη ιδιοσυγκρασία του σαμουράι αυτό δεν το ανέχομαι...και επειδής μπορεί να ξανασυμβεί ένας λόγος παραπάνω...και επίσης το φόρουμ άρχισε να μού τρώει χρόνο (όπως είπα)...μην σκίζεστε λοιπόν κορίτσια να με κρατήσετε εδώ...από τη στιγμή που το είπα τελείωσε...
quote:
και επειδής κουβαλάω λιγάκι κάτι από την ψωροπερήφανη ιδιοσυγκρασία του σαμουράι αυτό δεν το ανέχομαι...και επειδής μπορεί να ξανασυμβεί ένας λόγος παραπάνω...και επίσης το φόρουμ άρχισε να μού τρώει χρόνο (όπως είπα)...μην σκίζεστε λοιπόν κορίτσια να με κρατήσετε εδώ...από τη στιγμή που το είπα τελείωσε...
Νταξ.....
Τι τον έχεις είπαμε τον Γιαλαντζή???? Δίδυμο αδερφό?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ή μήπως είστε και τρίδυμα όλοι μαζί με τον Τσίπρα ????
ευθυμήσαμε και σήμερα,
με τις κρίσεις ειλικρίνειας και τη συνέπεια
των "παντελονάτων".....
Με το μαλακό ρε Κοστ πέτα τα,
γιατί θα πάθω ....ρήξη σπληνός από το γέλιο!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Εχει να κάνει με την ισοδυναμία μάζας-ενέργειας, κατά την οποία όπια μέτρηση και να κάνουμε θα έχουμε απόκλιση της τάξης του 0,3.Ετσι 2,02-0,3=1,72
Μία από τις εξισώσεις που μας οδηγούν στο ανωτέρω αποτέλεσμα ( η πιο απλή ) είναι η εξής:Ε(ο)=Ε+(m2-m1)c(2) όπου τα δύο Ε, είναι η αρχική και η συνολική ενέργεια του συστήματος και τα δύο m είναι η αρχική και η τελική μάζα του συστήματος.Εν συνεχεία λαμβάνουμε υπ'όψιν και την κίνηση του σώματος και μέσω άλλων εξισώσεων, καταλήγουμε στην όσο το δυνατόν ακριβέστερη μάζα.
Αυτά υπάρχουν μέσα στην ΓΘΣ από όπου μπορείς να τα βρείς αν ενδιαφέρεσαι.
Ετσι όταν λέω κάτι για ένα θέμα αστρονομίας και μετά πρέπει να κάθομαι να αναλύω διεξοδικά πως το γνωρίζω, ε Kost είναι γελοίο.
Μείνε λοιπόν στο φόρουμ και θα "περιλάβω" εγώ τον ΑΜΕΙΝΙΑ.Δεν είναι το άτομο που νομίζεις.Μακάρι να είχαν όλοι όσους γνωρίζω, την καρδιά αυτού του παιδιού.
Αυτά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Pythagora παιδιαρίζεις...δεν με νοιάζει να σε πείσω...και έχε υπόψιν δεν είναι μόνο ο βόθρος απέναντι στους άλλους τους βλάκες...επίσης έφερα σε δύσκολη θέση ανθρώπους που ξέρω προσωπικά και εκτιμώ...έχω ήδη πει 5 σοβαρούς λόγους για τους οποίους την κάνω και εσύ νομίζεις ότι κάνω πλάκα...αλλά θα μου πεις έχουμε συνηθίσει στους Χριστιανούς Ορθόδοξους και πλέον δεν πιστεύουμε κανέναν
Κοίτα να δεις που με το Νικόμαχο θα κάνουμε και αγκαλιές στο τέλος...ρε είμαστε για το φρενοκομείο όλοι μαζί εδώ μέσα
1) το ξέρω ότι ο Αμεινίας πρέπει να είναι καλός και ευγενικός άνθρωπος, έχω προσέξει από παλιά τον τρόπο γραφής του. Γι'αυτό και με σόκαρε το πόσο χυδαία και προσβλητικά μού την έπεσε. Ήταν πολύ κακή στιγμή για εκείνον αυτή.
2) αυτό με την εξίσωση άστο, δεν πείθει κανένα. Φέρε μας έστω και μία πηγή που να δίνει αυτό τον αριθμό μάζας! τόσο πολύ σου κοστίζει ρε συ να πεις ότι μπέρδεψες τη μάζα με τη διάμετρο που είναι 1.7?
Είσαι άξιος όσων σου καταλογίζουν.
γακ...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
έλα τώρα...o ισχυρισμός σου δεν πείθει ούτε πεντάχρονο...είπαμε αστροφυσικός δεν είμαι αλλά αυτό που λες περί εξίσωσης δεν ισχύει...και αν τέλος πάντων το πιστεύεις στείλτο για δημοσίευση (δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά δεν θα το δημοσιεύσει κανείς)...και βαριέμαι να σού στείλω όλα τα μοντέλα υπολογισμού που δίνουν οι αστροφυσικοί και οι οποίοι καταλήγουν σε μάζα μεταξύ 2 και 2.15 (η πλειοψηφία τους καταλήγει στο 2.02).
quote:(η υπογράμμιση δική μου)
1) το ξέρω ότι ο Αμεινίας πρέπει να είναι καλός και ευγενικός άνθρωπος, έχω προσέξει από παλιά τον τρόπο γραφής του. Γι'αυτό και με σόκαρε το πόσο χυδαία και προσβλητικά μού την έπεσε. Ήταν πολύ κακή στιγμή για εκείνον αυτή.
Νομίζω ότι σαφώς ερμήνευσες υπερβολικά τα λόγια του. Και η αντίδρασή σου ήταν ασύμμετρη σε μορφή και ένταση. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αναιρώ το όποιο δίκιο σου στην αντίθεσή σου με τη γενικότερη στάση του ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, στους κατά καιρούς ισχυρισμούς του (και αιτιάσεις του περί των επιστημονικών του ιδιοτήτων), στους αποπροσανατολιστικούς τρόπους που υιοθετεί για να τους/τις υποστηρίξει, στην πολύ συχνά προσβλητική του τακτική -και θα έλεγα και οριακή από πολλές απόψεις κ.ο.κ.
Διαφωνώ όμως με κάποιες πτυχές της επιμονής και εμμονής σου να δείξεις ότι είσαι καλύτερος ή ότι ο άλλος είναι εντελώς λάθος (και αυτό αφορά και στην περίπτωση Κηφεύς). Τουλάχιστον έτσι όπως μπορώ να μεταφράσω τη στάση σου, για την οποία υπήρξαν και στην παρούσα συζήτηση ενδείξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις τέτοιου είδους επιμονή είναι είτε αχρείαστη, είτε άκαιρη και ασυγχρόνιστη με τις καταστάσεις, είτε αντλεί από τις ανασφάλειες του ατόμου που την ασκεί και εντέλει καταλήγει αντιδημιουργική και ένα πραγματικό βαρίδι για τον/την ίδιο/α...
Για τα άλλα πράγματα που διαφωνώ έγραψα παραπάνω.
Κάτι άλλο kost: "ανατέμνοντας" πολύ προσεκτικά τη συζήτηση είδα ότι αφήνεις τους υπόλοιπους να σε θεωρήσουν ως ένα αυστηρά θεωρητικό άτομο (και ερευνητή) -εκτός αν μου ξέφυγε κάτι. Προσδιορίζεις πλέον τον εαυτό σου ως "ιστορικό τέχνης" νομίζω. Αν πάλι δεν κάνω λάθος, δεν είναι οι πρότερες σπουδές σου τέτοιας φύσης, που παρότι τις κατατάσσουν γενικώς στις κοινωνικές επιστήμες, εντούτοις σε καθιστούν άνθρωπο με επαρκέστατο μαθηματικό υπόβαθρο και με καλή εποπτεία της ερευνητικής/πειραματικής μεθοδολογίας; (δεν αναφέρομαι στον ακριβή τύπο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σου σπουδών καθώς δεν ξέρω τι θέλεις ο ίδιος να αποκαλύπτεις γι'αυτές)
Και στο ρωτάω γιατί μου φαίνεται πως εδώ υπάρχει ένα είδος "παιγνιδιού", συνειδητού ή ασυνείδητου. Δηλαδή στο να αφήνεις τους συνομιλητές να πιστεύουν και να δηλώνουν με διάφορους τρόπους ότι είσαι άσχετος με την οπτική των θετικών επιστημών...
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, ομολογώ ότι και εγώ δεν κατάλαβα τι εννοείς στο μήνυμά σου της 17/03/2016, 23:49:38 με τα διάφορα "σχετικιστικά". Θα έλεγα ότι όταν υποστηρίζεις με επιμονή κάτι τόσο διαφορετικό από την γενικότερη ισχύουσα τάση*, εννοώ το περί 1.73M☉, καλό θα ήταν να δώσεις χωρίς περιστροφές την σχετική παραπομπή για το συγκεκριμένο δεδομένο ή τον ακριβή, αιτιολογημένο και επεξηγημένο τρόπο με τον οποίο αυτό προκύπτει.
* δεν έψαξα γι'αυτό και ούτε προτίθεμαι, απλά εμπιστεύτηκα τα γραφόμενα σχετικά σε διάφορα μηνύματα εδώ καθώς οι συνομιλητές το έψαξαν όπως φαίνεται σε πολλές έγκυρες πηγές και έχει κατά κάποιον τρόπο διασταυρωθεί όπως καταλαβαίνω.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια να αναλυθεί το θέμα διεξοδικά και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές.
Με αυτόν τον τρόπο ,μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανάληψη τέτοιων φαινομένων.
Ελπίζω να το έχω αντιληφθεί σωστά.
Υπό αυτό το πρίσμα-και μόνο- θα ήθελα να διευκρινίσω και γω, κάποια θέματα που προέκυψαν κατά το τελευταίο στάδιο της συζήτησης που ακολούθησε την τελευταία μου ανάρτηση.
Είδα λοιπόν,ότι ο Kost θεωρεί το «πέσιμό» μου απότομο(δεν χρησιμοποιώ τις δικές του «εκφράσεις» για να μη ξαναγίνουμε κουβάρι..)
Θα συνιστούσα σε όποιον θεωρήσει σκόπιμο, να κοιτάξει με τη σειρά τις παρακάτω αναρτήσεις μου:
09/03/2016, 15:43:56
10/03/2016, 12:08:07
13/03/2016, 03:43:58
13/03/2016, 11:15:26
13/03/2016, 11:51:13
16/03/2016, 00:57:39
Όποιος κάνει τον κόπο,θα διαπιστώσει ότι το ύφος αυτών, κλιμακώνεται γραμμικά και περιέχει και παραδοχές υπέρ του.Στα σημεία τουλάχιστον.
Η τελευταία είναι προφανώς αυτό που αποκαλεί «πέσιμο».
Και ήταν.Αλλά είχαν προηγηθεί πολλές προσπάθειες πριν.Και παραδοχές.Εκείνος δεν έκανε πίσω ούτε βήμα.
Δεν ήταν σε καμμιά περίπτωση απροειδοποίητο,όπως ισχυρίστηκε.
(Θα έπαιρνα πίσω μια-δυο λέξεις από εκείνη την ανάρτηση.Και μέχρι εκεί.Η παραδοχή αυτή γίνεται, επειδή απευθύνομαι στον διαχειριστή του χώρου ,του οποίου απολαμβάνω τη χρήση.Απέναντι στον Kost δεν οφείλω καμμιά απολογία,όπως εξελίχθηκε το θέμα.Ελπίζω πως αυτό είναι αυτονόητο.Θεωρητική μελέτη αναρτήσεων κάνουμε πλέον,προς αποφυγή μελλοντικών λαθών).
Δε θέλω να αναφερθώ αναλυτικά,στον απίστευτο οχετό που ακολούθησε.Το κάνατε ήδη και έχω καλυφθεί.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν και μόνο αν, σε όποια φάση, (ακόμα και μετά την πρώτη παρέμβαση σου,ως Admin),ζητούσε συγνώμη για τα περί συγγενών(έστω,μόνο γι’ αυτό), θα ήμουν ο πρώτος που θα έβαζε νερό στο κρασί του.Πολύ νερό.
Τότε και μόνο τότε,θα είχε νόημα να ζυγίσουμε τα υπόλοιπα,όσο ασύμμετρα κι αν ήταν.Καλή θέληση θα υπήρχε.Από μέρους μου τουλάχιστον.
Αντ’ αυτού δήλωσε, αμέσως μετά την εν λόγω παρέμβασή σου:
“””εγώ προσωπικά δηλώνω 'αμετανόητος'”””
Ας ζητήσει συγνώμη έστω τώρα.Καθαρά όμως.Χωρίς μισόλογα.
Ας άρει την ύβρι.Θα είναι αντρίκιο και θα το αναγνωρίσω πρώτος.
Όλα θα γίνουν πιο εύκολα.Για όλους μας,αλλά κυρίως για τον ίδιο.
Ελπίζω ειλικρινά,να βοηθώ και όχι να δυσχεραίνω, την εξέλιξη του θέματος,με αυτήν μου την ανάρτηση.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο,επί του παρόντος.
Με εκτίμηση,
Αμεινίας
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
kost
τη μία έβγαινε ο Dsm να αμφισβητήσει τα περί Κηφέα, την άλλη ο Σεσόστρις, την άλλη ο τρίτος...και επειδή την κατηγορία του 'συκοφάντη' την παίρνω βαριά, έμπαινα σε αναλυτική διαδικασία
Προσωπικά kost, ούτε σε χαρακτήρισα ούτε σε έκρινα ως συκοφάντη, το αντίθετο μάλιστα. Άλλωστε σε αρκετά από αυτά που γράφεις, οι απόψεις μας ταυτίζονται. Σε έκρινα ως άκρως επιθετικό και εριστικό με τους συνομιλητές σου, υπέρ το δέον. Πιστεύω ότι έχεις αρκετή ωριμότητα ώστε να αναθεωρήσης την στάση σου και να ελεγξης τις εκρηκτικές αντιδράσεις σου. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας.
*
Το θέμα της μάζας ενός άστρου είναι πολύπλοκη υπόθεση.Ποτέ δεν είναι ακριβής.Αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως η κίνηση, η τροχιά, παρακείμενα άστρα, διαθλάσεις φωτός κ.λ.π
Ενδεικτικό είναι το κατωτέρω:
http://iopscience.iop.org/article/10.1088/0004-637X/692/2/1013?fromSearchPage=true
Η συνήθης απόκλιση είναι ο,3 και για αυτό το λόγο έγραψα στον Πυθαγόρα το 1,73Μ.
Τώρα ζητάτε να σας φέρω λινκ για κατά προσέγγιση παρατηρήσεις από εκατομμύρια αστρονομικά δεδομένα, που δεν είναι σταθερά.Δεν γίνεται.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Admin, μιας και το θίγεις, το πρώτο μου μεταπτυχιακό ήταν στην Κοινωνική Στατιστική, για την ακρίβεια Κοινωνικές Ερευνητικές Μέθοδοι και Στατιστική. Ωστόσο ήταν στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών και όχι στο Μαθηματικό, ήταν δηλαδή περισσότερο θεωρητικό. Ποτέ λοιπόν δεν θα βγω να πω ότι εγώ είμαι 'Στατιστικολόγος' ή 'Μαθηματικός' παρότι έχω αρκετές γνώσεις στον τομέα. Kαι από μικρός μπορώ να πω ότι ήμουν αυτό που λέμε 'μαθηματικό μυαλό'.
Για να είμαι όμως ειλικρινής αυτό έγινε το 2007, και από τότε που με κέρδισε η Ιστορία Τέχνης αρκετά περί Στατιστικής τα έχω ξεχάσει. Επίσης, παρά το γεγονός ότι έχω αρχίσει να αποκτώ πολύ καλή ειδικότητα στην Ιστορία Τέχνης ποτέ δεν θα με ακούσει κάποιος να κομπάζω με ψωροέπαρση ότι είμαι 'Ιστορικός Τέχνης'.
Ο λόγος που αυτοπροσδιορίστηκα έτσι είναι διότι οι άλλοι, προκειμένου να μα απαξιώσουν διαρκώς με χαρακτήριζαν "αστρολόγο", "μάντη", "καφετζού" και χαρτορίχτρα. Παρότι τούς είχα εξηγήσει ότι 1) δεν είμαι αστρολόγος, και 2) η δική μου αστρολογία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζουν ή ακούνε στα πρωινάδικα περί προβλέψεων.
Εγώ λοιπόν τούς είπα ότι εάν θέλετε ντε και καλά να μού βάλετε μία ταμπέλα θα προτιμούσα να με λέτε 'ιστορικό τέχνης' (αλλά θα προτιμούσα ακόμα καλύτερα να με αποκαλείτε 'Κώστα').
γενικώς δεν μπορώ την έπαρση και αυτός είναι ένας από τους λόγους της πολύχρονης αντιπαράθεσής μου με τον Νικόμαχο, ο οποίος εδώ και χρόνια αυτοπροσδιορίζεται ως "ανώτερη ευφυία", "διανοητική ελίτ", "αστροφυσικός", "άτομο με γνώση και επαφές σε υψηλούς κύκλους" και διάφορα άλλα γραφικά. Και παράλληλα υποβιβάζοντας τους συνομιλητές του με κάθε πιθανό τρόπο. Ακόμα και εάν όλα αυτά ισχύουν όμως για το άτομό του δεν βγαίνεις να τα πεις δημοσίως, δεν βγαίνεις να δοξάσεις τον εαυτό σου διότι αυτό είναι φαιδρό για σένα και προσβλητικό για τους υπόλοιπους.
Το θέμα της μάζας έχει λυθεί. Ο Νικόμαχος είναι ο μόνος αστροφυσικός που ισχυρίζεται περί 1.73...οι πλέον πρόσφατες δημοσιεύσεις αστροφυσικών και αστρονόμων υπολογίζουν 2.02. Τι να λέμε τώρα...και αυτό βέβαια ήταν ένα από τα πολλά λάθη που έκανε περί Σείριου.
quote:
(...)Τώρα ζητάτε να σας φέρω λινκ για κατά προσέγγιση παρατηρήσεις από εκατομμύρια αστρονομικά δεδομένα, που δεν είναι σταθερά.Δεν γίνεται.
(...)
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, όσο μπορώ να καταλάβω (και σίγουρα δεν είμαι ειδικός στα στοιχεία της συγκεκριμένης επιστήμης) το άρθρο που μας παραπέμπεις αναφέρεται σε ένα διαφορετικό πεδίο έρευνας, αυτό της αστρικής εξέλιξης. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι που παραπέμπει στον ισχυρισμό σου (εκτός και αν μου διέφυγε -είναι πιθανό- οπότε μπορείς να με καθοδηγήσεις στο σωστό τμήμα του κειμένου).
Ότι το θέμα της μέτρησης της μάζας ενός άστρου είναι κάτι που παρουσιάζει πιθανές δυσκολίες μπορώ να το δεχτώ.
Όπως μπορώ να δεχτώ και ότι, για διάφορους λόγους, δεν έχεις τη δυνατότητα να μας παραπέμψεις και στα απαραίτητα δεδομένα ή μεθόδους που στηρίζουν τους ισχυρισμούς σου, οι οποίοι παραμένουν ατεκμηρίωτοι.
Και ας αφήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ ακριβώς...
@ΑΜΕΙΝΙΑΣ, πολύ σωστά έχεις αντιληφθεί! Ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια και τη στάση σου.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
Sesostris, έχεις δίκιο, εσύ ουδέποτε με χαρακτήρισες ως συκοφάντη. Ωστόσο συμμετείχες σε εκείνη την ομαδική κοροιδία όλων, προστατεύοντας τον αθώο και αξιοπρεπή Kηφεά τον οποίο εγώ ο 'κακοπροαίρετος' έδιωξα από το φόρουμ.
Admin, η μεγάλη επιμονή που μού βγήκε όντως με το θέμα του Κηφέα οφείλεται στο γεγονός ότι έβγαιναν μέλη τα οποία με ευθύ ή έμμεσο τρόπο με κατηγορούσαν ότι τού φέρθηκα παλιανθρωπίστικα. Και όπως έχω πει, όταν δέχομαι τέτοιες προσβολές πεισμώνω πάρα πολύ. Το θέμα του Κηφέα δεν ξέρω εάν το έχεις ψάξει, ωστόσο έχει διευκρινιστεί προ πολλού. Είναι ξεκάθαρο το πώς λειτουργούσε ο Κηφέας στο φόρουμ για καιρό.
1o μήνυμα) με ευγενικό τρόπο τοποθετείται καταλήγοντας ότι είναι με το μέρος του Νικόμαχου, ότι δηλαδή οι δικές του απόψεις επί του θέματος τον έχουν πείσει περισσότερο (προφανώς είναι λάθος, ωστόσο σέβομαι τη γνώμη του).
2ο μήνυμα) με λιγότερο ευγενικό τρόπο και εκνευρισμένος μού καταλογίζει ότι ενεργώ με πονηρό και σοφιστικό τρόπο, ότι επιθυμώ να 'επικρατήσω' σε βάρος του αντιπάλου, ότι διαπράττω ύβρι με την μεθοδολογία και τον τρόπο μου, ότι το μόνο που κάνω είναι ένα φθηνό data mining, ότι επιχειρώ να απαξιώσω κάποιον πολύ καλύτερο και αξιότερό μου στα θέματα αυτά.
Θυμάται επίσης εδώ ο Αμεινία ένα παλιότερο θέμα όπου ισχυρίζεται ότι τον είχα χαρακτηρίσει ως 'εμπαθή', και καταλήγει στο ότι εάν συνεχίσω με την ίδια τακτική, θα με θεωρήσει και επίσημα πλέον ως 'μαλάκα'.
Να θυμίσω ότι στο παλιό αυτό θέμα περί "Μικρασιατικής καταστροφής', ο Αμεινίας και ο Dsm με είχαν κατηγορήσει με έμμεσο τρόπο ως "ανιστόρητο". Και επειδή απέδωσα κακή προαίρεση στον Αμεινία μού το κράτησε μανιάτικο (άρα λοιπόν ο Αμεινίας εδώ πλέον φανερώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του όχι μόνο να προστατεύσει τις αρλούμπες του φίλου του αλλά και να απαξιώσει εμένα).
3ο μήνυμα) μονολεκτικά αφορίζει λέγοντάς μου "ότι αφού δεν έχεις το επιστημονικό υπόβαθρο δεν είσαι σε θέση να μπορείς να υπολογίσεις τις πιθανότητες ενός ενδεχομένου" (θα πρέπει δηλαδή κατά το σκεπτικό του να είμαστε όλοι αστροφυσικοί ώστε να κριτικάρουμε τις αρλούμπες του Νικόμαχου)
4ο μήνυμα) ο Αμεινίας μού λέει ξεκάθαρα "Κώστα παλεύεις με τρελά κόμπλεξ".
Στο μεταξύ εγώ δεν τού έχω αποδώσει κανέναν χαρακτηρισμό, το μόνο που τού είπα είναι ότι "Αμεινία το 98% των μηνυμάτων σου είναι κριτική απέναντί μου και στα πολύ ψιλά γράμματα διαψεύδεις λιγάκι και το Νικόμαχο (ακριβώς όπως ήταν διότι ο Αμεινίας ξεκάθαρα εδώ όχι μόνο διαφωνεί μαζί μου αλλά προβαίνει και σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του τύπου "παλεύεις με τρελά κόμπλεξ".
Εγώ εντωμεταξύ αποφασίζω να μην τού κάνω το χατίρι, δεν απαντάω στη μικροπρέπειά του και απλώς τού λέω ότι αυτό που κάνει είναι φτηνιάρικο. Επίσης πιο κάτω σχολιάζω ότι ακριβώς επειδή ο Νικόμαχος τα βρήκε σκούρα απέναντί μου επέλεξε να με βρίζει, οι δε φίλοι του άρχισαν λόγω έλλειψης επιχειρημάτων να με βγάζουν κομπλεξικό.
5ο μήνυμα Αμεινία) Εδώ πλέον ο Αμεινίας παρουσιάζει μία άθλια, σιχαμένη εικόνα...μού λέει κατάμουτρα ότι είμαι απίστευτα κομπλεξικός, ότι είμαι μικρόψυχος, ότι ήμουνα καθίκι με τον Κηφέα "χτυπώντας τον ενώ είχε γονατίσει", ότι σαφώς και είμαι μία καφετζού...
Μετά από αυτές τις αθλιότητες τον πήρε και τον σήκωσε τον Αμεινία...μην αντέχοντας να βλέπει το Νικόμαχο να εκτίθεται, και θυμούμενος τα παλιά του χρωστούμενα απέναντί μου ξευτιλίστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο...και λυπάμαι πάρα πολύ για όσους δεν μπορούν να το δουν...
Θα ξαναπώ, το χτύπημα του Αμεινία ήταν πολύ ύπουλο...είχα απέναντί μου Νικόμαχο, Dsm, Pythagora να υπερασπίζονται τις απίστευτες αρλούμπες του πρώτου και όλοι επιχείρησαν να με βγάλουν τρελό...
Ο Pythagoras με παρομοίασε με ένα τσογλανάκι που προσπαθεί να απαξιώσει τον μάγο Μέσι (Νικόμαχος) της αστροφυσικής...
Ο Dsm με παρομοίαζε με τον Χρίστο Ελ και μού τόνιζε ότι παραλογίζομαι.
Ο Νικόμαχος έβριζε με άθλιο τρόπο.
Και έρχεται και ο Αμεινίας να με βρίσει με τον αθλιότερο δυνατό τρόπο.
Γι'αυτό και ξαναλέω ότι δηλώνω 'αμετανόητος'. Υπό τις ίδιες συνθήκες, όταν δηλαδή έχω άτομα που αρνούνται να αναγνωρίσουν τις μπαρούφες του φίλου τους, και που προσπαθούν όλοι μαζί να με απαξιώσουν με κάθε δυνατό τρόπο τότε θα τούς ξευτυλίσω με τα χειρότερα λόγια...
Ήταν όλοι τους απαίσιοι και ήταν όλοι τους άνανδροι!!! ωστόσο, όπως έχουμε πει, με τον οχετό μου αργότερα έχασα το ξεκάθαρο δίκιο που είχα...και αυτό θα πρέπει και εμένα να με προβληματίσει...
Edited by - kost on 18/03/2016 13:50:04
Edited by - kost on 18/03/2016 13:53:04