- Θέλετε να έχετε κι εσείς;; - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
quote:
Το αναφέρω γενικότερα για πολλούς εδώ μέσα. Ναι, ίσως είναι λάθος λέξη η "ιδεολογία" αλλά και πάλι από τα λεγόμενά σου κάπου τάσσεσαι και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα βγαίνουμε.
Δεν ξέρω. Εξαρτάται και τί εννοούμε αλήθεια. Αλήθεια ή αλήθειες;
Όπως και να' χει είναι πολλά πράγματα για τα οποία έχω μερική και όχι απόλυτη γνώση.
Υπάρχει κάποιος που δεν τάσσεται κάπου; Και αγνωστικιστής να είναι, τάσσεται υπέρ του αγνωστικισμού.
;
quote:
"βλεπεις τι εκανες ;
μην αναρωτιεσαι δεν εκανες ερευνα.Απλα αποκλεισες αμεσα την πιθανοτητα
να ειναι σαυρα γιατι σου προσβαλε τα
προσωπικα πιστευω"Τα παιδία παίζει
καπως ετσι .
χαχαχαχα
Ο Σωκράτης δεν είχε ούτε φυσική γυναίκα ούτε φυσικά παιδιά. Η γυναίκα του είναι η Φιλοσοφία και τα παιδιά του οι μαθητές του. Δίνει εντολή λίγο πριν τον θάνατο του να προσέχουν τα παιδιά του, δηλαδή όλοι οι φιλόσοφοι να φροντίζουν τους μαθητές του.
Δεν είναι δυνατόν ο Σωκράτης να πρόδιδε την διδασκαλία του και να αγαπούσε τον φυσικό αισθητικό κόσμο της ύλης. Αυτός ήθελε να δραπετεύσει στον Νοητό Κόσμο του νου και του πνεύματος.
quote:
Χρίστος Έλ
Αίολε, σχετικά με τον διάλογο του Σωκράτη με τον Ιησού.Ο Σωκράτης δεν είχε ούτε φυσική γυναίκα ούτε φυσικά παιδιά.
Βρε Χρίστο για όνομα του Γιαχβέ! Τι είναι αυτά που γράφεις; Άνοιξε και κανένα βιβλίο, όχι μόνο τα θρησκευτικά. Ο Σωκράτης φίλε Χρίστο όχι μόνο είχε γυναίκα και μάλιστα στρίγγλα και ζηλιάρα, την Ξανθίππη, αλλά και τρεις γιούς, τον Λαμπροκλή , τον Σωφρονίσκο, και τον Μενέξελο.
*
Edited by - Sesostris on 02/09/2013 11:13:37
quote:Εκείνο που δεν είχε ήταν παιδιά (γίουςσ την περίπτωσή του) που να του μοιάσουν, οπότε και το επιχείρημα ότι η αρετή δεν είναι διδάξιμη ή κληρονομική.quote:
Χρίστος Έλ
Αίολε, σχετικά με τον διάλογο του Σωκράτη με τον Ιησού.Ο Σωκράτης δεν είχε ούτε φυσική γυναίκα ούτε φυσικά παιδιά.
Βρε Χρίστο για όνομα του Γιαχβέ! Τι είναι αυτά που γράφεις; Άνοιξε και κανένα βιβλίο, όχι μόνο τα θρησκευτικά. Ο Σωκράτης φίλε Χρίστο όχι μόνο είχε γυναίκα και μάλιστα στρίγγλα και ζηλιάρα, την Ξανθίππη, αλλά και τρεις γιούς, τον Λαμπροκλή , τον Σωφρονίσκο, και τον Μενέξελο.
*
quote:quote:
Χρίστος Έλ
*
Την παντρεύτηκε και τα απόκτησε πριν αφιερωθεί στην φιλοσοφία; Διότι δεν είναι δυνατόν να παντρεύτηκε αφού έγινε ιδεαλιστής. Η αύξηση και ο πολλαπλασιασμός της σάρκας θα του ήταν κάτι μισητό, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τα πιστεύω του.
Πάντως και να είχε στα αλήθεια γυναίκα χώρησε και παντρεύτηκε την Φιλοσοφία, ενώ τα παιδιά του τα άφησε και γέννησε πνευματικά παιδιά, δηλαδή τους μαθητές του.
Πάντως και τα ονόματα των παιδιών και της γυναίκας έχουν σχέση με το φως, την λαμπρότητα, την σωφροσύνη.
quote:Είναι πασίγνωστο οτι ο Σωκράτης ήταν παντρεμένος με την Ξανθίππη, μια δύσκολη γυναίκα. Δεν νομίζω οτι είχε "κολλήματα" με το θέμα της σάρκας, κατά τον τρόπο που έχουν διάφοροι χριστιανοί που νομίζουν οτι με το να καταπιέζουν τις ορμές τους γίνονται άγιοι - όταν στην πραγματικότητα αυτές με την καταπίεση ούτε εξαφανίζονται, ούτε αγιοποιούνε.
Την παντρεύτηκε και τα απόκτησε πριν αφιερωθεί στην φιλοσοφία; Διότι δεν είναι δυνατόν να παντρεύτηκε αφού έγινε ιδεαλιστής. Η αύξηση και ο πολλαπλασιασμός της σάρκας θα του ήταν κάτι μισητό, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τα πιστεύω του.
Η βλακεία και η αμάθειά σου, τσακίζει κόκαλα!
Απορώ όμως τα μάλα, με τους συνδίκτυους, που εξακολουθούν να σου απαντούν, χωρίς να σε γ@μωστ@υρίζουν!
Σε διαβάζει κανείς και σκέπτεται, ότι είναι δύσκολο, στην εποχή μας, να είναι κάποιος τόσο ηλίθιος.Αυτομάτως, πονηρεύεται και σκέπτεται, ότι η ηλιθιότητά σου, είναι σκοπούμενη.
Σκοπούμενη, ώστε να διαβάλλει ένα υγιές και καταξιωμένο φόρουμ, ενός απο τους παλαιότερους ιστοτόπους εσωτερικής αναζήτησης, στην Ελλάδα.
Κάθε μέρα, γεμίζεις σελίδες επι σελίδων, με υπερ-μαλακίες, αφού ήδη, αρκετά μέλη σου έχουν κάνει υποδείξεις περί της ορθής άποψης, τις οποίες ηλιθιωδώς και επι σκοπόν, αγνοείς.
Οποιος αναγνώστης-εσωτερικός αναζητητής, εισέρχεται δια πρώτην φοράν, στα φόρουμς του esoterica και "πέφτει" στα κείμενά σου, το πρώτο που θα σκεφθεί είναι, ότι ο ιστότοπός μας, είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος, αφου φιλοξενεί επι μακρόν, τις ηλιθιότητές σου.
Σαν μέλος των φόρουμς του esoterica, καταγγέλω δημοσίως την συμπεριφορά σου, ώς σκοπούμενη και διαβλητή, ώς προς την αξιοπιστία της ιστοσελίδας του esoterica.gr
Θεωρώ ότι η Δ.Ο θα λάβει υπ'όψιν της, την ένστασή μου, ώς προς το υγιές ή μη της συμμετοχής του μέλους Χριστος Ελ.
Ακόμη και αν η ένστασή μου αυτή, επισύρει κάποια ποινή εις βάρος μου, θα είναι αποδεκτή.Κάποιος, κάποτε, πρέπει να "φρενάρει" την...πνευματική ασυδοσία και διαβολή, η οποία εξωθεί τον αναγνώστη στα άκρα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Την παντρεύτηκε και τα απόκτησε πολύ μετα, αφού είχε ήδη αφιερωθεί στην φιλοσοφία... και δεν ήταν η πρώτη γιατί αναφέρεται να είχε παντρευτεί και κάποια άλλη (Μυρτώ, νομίζω) μάλλον νεότερος. 'Ολα είναι δυνατά.
...Την παντρεύτηκε και τα απόκτησε πριν αφιερωθεί στην φιλοσοφία; Διότι δεν είναι δυνατόν να παντρεύτηκε αφού έγινε ιδεαλιστής....
ΥΓ. Το 'ιδεαλιστής' δεν είναι και πολύ ταιριαστή λέξη για την περίπτωση. Ο Σωκράτης - όπως τον παρουσιάζουν - ζούσε τις ιδέες του έμπρακτα, μάλλον εφαρμοστής ιδεών παρά 'θεωριτικός' ιδεαλιστής λοιπόν.
Edited by - panpam on 02/09/2013 15:30:31
Σε συμπαθώ Νικόμαχε, αλλά δεν νομίζω οτι και η δικιά σου συμμετοχή είναι η πιο υγιης ![]()
Ο Χρίστος Ελ μπορεί να έχει απόψεις με τις οποίες δε συμφωνούμε ή απόψεις χωρίς στερεά ή με ανύπαρκτη βάση. Όμως δεν έχει δώσει σημάδια αναίδειας ή άλλης κακοηθούς συμπεριφοράς - τουλάχιστον όχι περισσότερο από άλλο φυσιολογικό μέλος του φόρουμ.
Αν νομίζεις ότι η αναίδεια ή η κακοήθης συμπεριφορά, εκ μέρους του Χριστος Ελ, είναι εκφραστής ή όχι του κακόβουλου σχεδίου του, το οποίο ηθελημένα ή όχι αγνοείς, τότε λυπάμαι, αλλά δεν κατάλαβες τίποτα απο το πιο πάνω μήνυμά μου.
Θέλεις να εμβαθύνεις περισσότερο, στο νόημα της ένστασής μου κατα του Χριστος Ελ?
Ισως αλλάξεις άποψη.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Στην ουσία όλη η κουβέντα επικεντρώνεται στις απόψεις που εκφράζει αυτός, καθώς οι υπόλοιποι λίγο-πολύ συμφωνούμε σε διάφορα πράγματα.
Επομένως μέσα από τη διαφωνία είναι που εκδηλώνονται και οι χαρακτήρες του καθενός, του ποιόν που λέμε, αλλά και τα διάφορα στοιχεία και απόψεις που παρατίθενται.
Υπάρχει κάποια ανάγκη να γίνονται αυτες οι συζητήσεις?
Συζητήσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη?
πάνω σε ενα τραπέζι, υπάρχει ένα μολύβι, που το βλέπουμε όλοι και αποδεχόμαστε πώς πράγματι, είναι ένα μολύβι.Εμφανίζεται ένας τύπος και λέει:<< Ρε μαλάκες, αυτο δεν είναι μολύβι.Είναι ντολμαδάκι.>>
Και οι "μαλάκες", καταναλώνουν περίπου 120 σελίδες, προσπαθώντας να εξηγήσουν το αυτονόητο.Ο τύπος επιμένει ευγενικά και αγαθιάρικα ( με σκοπό ), ότι είναι ντολμαδάκι.
Για πόσο ακόμη Πύρινε, θα εξακολουθείς να επιμένεις ότι είναι μολύβι,καταναλώνοντας όλη την ενέργεια, της πνευματικής σου ασπίδας?
Κάποια στιγμή θα πείς: << Αϊ σιχτιρ >> ή << βολομητο >. ![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Σαυρόμορφος είναι βρε, είτε σου αρέσει, είτε όχι.
![]()
Διαφωνώ ριζικά...![]()
Δεν είναι σαυρόμορφος. Είναι σαύρα του κερατά!!!
Ευτυχώς που είναι καλά κλεισμένος, εκεί που... είναι.
Υ.Γ. Χαιρετώ την παρέα (παλαιούς και νέους).
Είχα πολύ καιρό να μπω στο φόρουμ, λόγω συνθηκών και δηλώνω ότι είμαι με τον Χρίστος Έλ.
Εγώ, αυτός και... όλοι σας!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Χαίρομαι γι' αυτό.
Προσπαθώ να διαβάσω θέματα, όσο μπορώ, να ξαναμπώ στο πνεύμα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Μερικά πράγματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Σκοπίμως, ή αφελώς. Δεν έχει σημασία.
Στο κάτω κάτω, όσο περισσότερα ζωντανά φιλοξενεί ένας κήπος, τόσο μεγαλύτερη η εκπαιδευτική του αξία.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Χριστος ΕλΗ βλακεία και η αμάθειά σου, τσακίζει κόκαλα!
Απορώ όμως τα μάλα, με τους συνδίκτυους, που εξακολουθούν να σου απαντούν, χωρίς να σε γ@μωστ@υρίζουν!
Σε διαβάζει κανείς και σκέπτεται, ότι είναι δύσκολο, στην εποχή μας, να είναι κάποιος τόσο ηλίθιος.Αυτομάτως, πονηρεύεται και σκέπτεται, ότι η ηλιθιότητά σου, είναι σκοπούμενη.
Σκοπούμενη, ώστε να διαβάλλει ένα υγιές και καταξιωμένο φόρουμ, ενός απο τους παλαιότερους ιστοτόπους εσωτερικής αναζήτησης, στην Ελλάδα.
Κάθε μέρα, γεμίζεις σελίδες επι σελίδων, με υπερ-μαλακίες, αφού ήδη, αρκετά μέλη σου έχουν κάνει υποδείξεις περί της ορθής άποψης, τις οποίες ηλιθιωδώς και επι σκοπόν, αγνοείς.
Οποιος αναγνώστης-εσωτερικός αναζητητής, εισέρχεται δια πρώτην φοράν, στα φόρουμς του esoterica και "πέφτει" στα κείμενά σου, το πρώτο που θα σκεφθεί είναι, ότι ο ιστότοπός μας, είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος, αφου φιλοξενεί επι μακρόν, τις ηλιθιότητές σου.
Σαν μέλος των φόρουμς του esoterica, καταγγέλω δημοσίως την συμπεριφορά σου, ώς σκοπούμενη και διαβλητή, ώς προς την αξιοπιστία της ιστοσελίδας του esoterica.gr
Θεωρώ ότι η Δ.Ο θα λάβει υπ'όψιν της, την ένστασή μου, ώς προς το υγιές ή μη της συμμετοχής του μέλους Χριστος Ελ.
Ακόμη και αν η ένστασή μου αυτή, επισύρει κάποια ποινή εις βάρος μου, θα είναι αποδεκτή.Κάποιος, κάποτε, πρέπει να "φρενάρει" την...πνευματική ασυδοσία και διαβολή, η οποία εξωθεί τον αναγνώστη στα άκρα!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
"Ο Σωκράτης έχει γυναίκα την Φιλοσοφία".
Αυτό λοιπόν είναι το απίστευτα βλακώδες και μη υγιές;
Σκοπός μου είναι να μολύνω τον ιστότοπο εσωτέρικα; Μήπως το εσωτέρικα ίναι μια κλειστή οργάνωση μυημένων με κοινές απόψεις;
Τρελάρα, σιγά μην κάνω και θρησκευτικό πόλεμο. Αν ήταν έτσι θα έπαιζα και θα κορόϊδευα κυριολεκτικά, δεν καθόμουν σοβαρά να αναλύσω θέματα και να συζητήσω. Γιατί δεν γεμίζεις τον ιστότοπο με τις δικές σου απόψεις;
Έχουμε τρελαθεί και δεν ξέρουμε τί μας φταίει. Άκους εκεί έλλειψη υγιής συμπεριφοράς. Ρε συ πάτε καλά;![]()
Και να δεις τι υποκριτής που είσαι δεν σε πειράζει αυτά που γράφει ο Λουκιανός για τον Σωκράτη, σε πειράζουν αυτά που γράφει ο Χρίστος Έλ.
Εντελώς απαράδεκτο... λέγε την γνώμη σου και άσε τις βλακείες και τις προσωπικές επιθέσεις.
quote:
Nτολμαδάκι ProjectΜερικά πράγματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Σκοπίμως, ή αφελώς. Δεν έχει σημασία.
Στο κάτω κάτω, όσο περισσότερα ζωντανά φιλοξενεί ένας κήπος, τόσο μεγαλύτερη η εκπαιδευτική του αξία.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Καλά εσύ τα δικά σου. Άκους εκεί σκοπίμως ή αφελώς.
Εξήγησε μου σε παρακαλώ ποια είναι η αφέλεια στην πρόταση
"Ο Σωκράτης έχει γυναίκα την Φιλοσοφία".
Τον Μαρτιανό Καπέλλα τον ξέρεις που έχει γράψει παρόμοιες τρέλες με τον Χρίστο Έλ;