ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ψηλός61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
16/11/2007, 10:31:09
Αγαπητέ Schwabe, προτού κάνω μια σύσταση φροντίζω να έχω προχωρήσει πολύ παραπέρα από μια απλή και γρήγορη ανάγνωση...
Η συγκεκριμένη σύσταση μου αφορά κι αυτά τα δύο μηνύματα σου που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου αλλά κι αρκετά άλλα.
Εξάλλου, έχω κάνει σύσταση και σε σένα κατά το παρελθόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

quote:
Δεν μπορούμε αγαπητέ τόσο εύκολα να «τυποποιήσουμε» θα λεγα την συγκεκριμένη συμπεριφορά ενός ατόμου, εν προκειμένω π.χ. του μέλους Ψηλός, διότι αυτό ως δεδομένη θέση θα ήταν εξόχως άδικο ή και εμπαθές.

Συμφωνώ απολύτως!
Από την στιγμή λοιπόν που δεν δικαιοδοτούμαστε να "τυποποιήσουμε" την συμπεριφορά ενός συνανθρώπου μας που δεν τον γνωρίζουμε - χρησιμοποιώντας το β' πρόσωπο ενικού - γιατί κινδυνεύουμε να γίνουμε άδικοι απέναντι του, κινδυνεύουμε να γίνουμε περισσότερο άδικοι όταν χρησιμοποιούμε το β' πληθυντικό γιατί τυποποιούμε τόσο την δική του συμπεριφορά όσο και την συμπεριφορά μιας ολόκληρης μερίδας ανθρώπων.
Πως λοιπόν θέλεις να αποφύγεις την εν λόγω ταμπελοποίηση για τον συνάνθρωπο σου όταν τον εντάσσεις σε ένα σύνολο ανθρώπων που τους αποδίδεις και πάλι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες συμπεριφορές/τάσεις;

Εάν θέλεις να καταδείξεις κάποιες συμπεριφορές ενός συνόλου ανθρώπου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γ' πληθυντικό πρόσωπο.
Για να το κάνεις αυτό όμως θα πρέπει να γνωρίζεις όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτό το σύνολο και να γνωρίζεις το αν ανταποκρίνονται στις συμπεριφορές που περιγράφεις.
Νομίζω όμως πως δεν γίνεται να γνωρίζεις όλους τους Χριστιανούς του κόσμου, σωστά;

Από την στιγμή που δεν τους γνωρίζεις όλους, μπορείς να πεις ότι κάποιοι Χριστιανοί συνηθίζουν να κάνουν το Χ, Ψ πράγμα.
Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο κι ανταποκρίνεται καλύτερα στην επιθυμία σου να μην γίνεις άδικος απέναντι σε κάποιον συνάνθρωπο σου...

In anticipation of my resurrection...

16/11/2007, 12:33:04
quote:

europaios2:
«Schwabe! Τελικά που πιστεύεις γιατί δεν απαντάς?»

Ο ορισμός της πίστης είναι η υπόθεση. Πιστεύω, σημαίνει υποθέτω. Διότι, εάν γνώριζα, δεν θα πίστευα, καθώς η γνώση καταργεί την πίστη.

Προσωπικά λοιπόν φίλτατε δεν μου αρέσουνε οι μετα-φυσικές υποθέσεις, πόσο δε μάλλον το να ανήκω σε ένα ευρύτερο μάντρωμα.

Θρησκεία μου συνεπώς η Αλήθεια, και η Αλήθεια ορίζεται ως το δια ταύτα μέσω της αμφισβήτησης.

Μάλλον δεν είναι και τόσο δελεαστικά αυτά που ακούς, αλλά συμπαθητικά και ηρεμιστικά είναι μόνο τα παραμύθια…

-Oύτε κρύο μου κάνει, ούτε ζέστη το ότι είσαι άθεος!
-Με ενοχλεί το μάντρωμα που λες! Η ορθοδοξία είναι τόσο αληθινή και ζωντανή θρησκεία με τα πολλά θαύματα που συμβαίνουν όχι μόνο τα γνωστά αλλά και τα άγνωστα! που δεν έχει ανάγκη από μάντρωμα!
-Το αν είναι ή όχι παραμύθια επειδή σίγουρα κάπιο θαύμα δε σου έχει τύχει δεν μπορείς και να συμπεράνεις έτσι αβίαστα! και να κρίνεις εξ' ιδίου τα αλλώτρια!
-Ο Χριστός ως φυσικό πρώσοπο υπήρξε δεν το αμφισβητεί κανείς! αυτό που αμφισβητήται είναι η ανάσταση τα θαύματα και κατ' επέκταση η Θεανθρωποσύνη του!
-Το ότι σταυρώθηκε κανείς δεν το αμφισβητεί!
-Και έχουμε και λέμε! ή τρελός ήταν ή απατεώνας-τυχοδιώκτης, ή απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος ή όντως Θεάνθρωπος. Αν σκέφτεσαι κάτι άλλο αν θέλεις το γράφεις!
-Ας πάρουμε τηνς εις άτοπον απαγωγή.
1) Τρελός! Καλά όλοι αυτοί που τον ακολουθούσαν και αυτοί τρελοί ήσαν? Έχει κανάς τρελός συγκροτημένο λόγο? Τους τρελούς αν δεν κάνω λάθος τους κυνηγούν τα παιδιά κάτω στην πιάτσα! Άρα!....διαγράφεται η εκδοχή αυτή!
2) Απατεώνας-τυχοδιώκτης! Σκοπός του θα ήταν να μάζευε τα χρήματα και τα καλά και όχι να προσπαθούσε να πείσει τους άλλους να τα μοιράσουν στους φτωχούς! Σιγά μην καθόταν και να το σταυρώσουν ώς απατεώνας θα είχε μαζέψει τα χρήματα και θα την είχε κάνει! Άρα..... διαγράφεται και αυτή η εκδοχή!
3)Και εγώ θεωρώ τον ευατό μου πολύ καλό άνθρωπο! σε καμία όμως περίπτωση δε θα καθόμουνα να σταυρωθώ για το καλό του συανθρώπου μου!
Νομίζω κανένας καλός άνθρωπος δε θα γινόταν και θυσία για να σώσει τους κακούς ανθρώπους! Άρα.......διαγράφεται και αυτό!
-Τι μένει? Οι άγιοι και οι διάφοροι μάρτυρες πέθαναν στο όνομά του! ο ίδιος πέθανε στο όνομα του Θεού και όχι στο όνομα κάπιου θνητού! Οι πρώτοι λοιπόν είχαν ακούσει τα λόγια του είχαν δει τη ζωή του και τα θαύματα του και είχαν πειστεί για την προέλευση του, κρίνοντας λοιπόν αποφάσισαν να σώσουν τη ψυχή τους θυσιάζοντας το σώμα τους! Ο Χριστός πιανού τα λόγια είχε ακούσει? πιανού τα θαύματα είχε δει? για πιον λόγο να κάτσει να σταυρωεθεί?.

-Μόνο και μόνο ότι σταυρώθηκε χωρίς κάπιο κίνητρο πέραν της αγάπης για τον άνθρωπο αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει και τον πιο δύσπιστο! για τον πραγματικό λόγο της αποσοτολής του!

-Κάνε έτσι από περιέργεια μία βόλτα απο την Παναγία της Τήνου το 15Αυγουστο, όλο και κάτι θα αποκομήσεις ώστε να κρίνεις καλύτερα εξ'ιδίων τα αλλώτρια!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!

16/11/2007, 14:13:43
quote:
europaios2
-Ο Χριστός ως φυσικό πρώσοπο υπήρξε δεν το αμφισβητεί κανείς!

-Το ότι σταυρώθηκε κανείς δεν το αμφισβητεί!

Μια πρόχειρη ιστορική έρευνα θα σε πείσει πως ιστορικά αμφισβητούνται κι αυτά και άλλα πολλά.

Η σωστή έκφραση είναι πως "δεν αμφισβητείται από κανένα χριστιανό". Αλλά κι αυτό πάλι δεν προσδίδει καμία εγκυρότητα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών των δογμάτων καταπίνουν ό,τι τους προσφερθεί.

macedon

16/11/2007, 15:02:02
europaios2

quote:
-Κάνε έτσι από περιέργεια μία βόλτα απο την Παναγία της Τήνου το 15Αυγουστο, όλο και κάτι θα αποκομήσεις ώστε να κρίνεις καλύτερα εξ'ιδίων τα αλλώτρια!

Εγώ την έκανα αυτήν τη βόλτα φίλε μου.

Αποκόμισα, ότι κατατίθεται πολύ χρυσάφι, ότι κάτι γριές καταπληγώνονται με τα γόνατα την άσφαλτο, ότι μερικοί φωνάζουν ότι "βλέπουν" την παναγία, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να την δουν, ότι κείτονται στο έδαφος για να περάσει απ΄οπάνω τους μια εικόνα και να τους... κάνει καλά και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάνε καλά οι δουλειές.

Εσύ τι αποκόμισες;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

16/11/2007, 16:25:18
-Eγώ φιλαράκο δυστηχώς δεν έχω πάει ακόμη για να προσκεινήσω!
-Δεν έχω όμως να αποκομήσω τίποτα περισσότερο από ότι αποκόμισα από το ίδιο μου το σπίτι!
-Πριν περίπου 30 χρόνια ο πατέρας μου λόγω δυσχερών οικονομικών καταστάσεων! έχανε τα μαλιά του σε σχήμα βούλας όπως και τα γένια του, αυτό είχε ως συνέπεια την καταράκωσή του! Η μάνα μου που είναι όπως οι γριούλες που λες! είδε στον ύπνο της μιά νεαρή κοπέλα ντυμένη στα άσπρα αφού την παρηγόρησε της υπέδειξε σε ένα χτήμα που έχουμε ένα μέρος με ένα συγκεκριμμένο χορτάρι της είπε πως να το χρησιμοποίήσει στο κεφάλι του πατέρα μου και εξαφανίστηκε! Όντως μετά τη χρησιμοποίησή του και σε λιγότερο από μήνα ο πατέρας μου έγινε καλά! Όχι δεν είναι το φάρμακο κατά της φαλάκρας, για να σε προλάβω, αρκετοί από τότε επειδή διαδόθηκε ερχόντουσαν και το ζήταγαν. Η μητέρα μου απλά τους το έδεινε και τους έλεγε πως να το χρησιμοποιήσουν αλλά και που να το βρούνε οι ίδιοι!
-Μόνο σε δυο-τεις, είχε αποτέλεσμα που είχαν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον πατέρα μου! ο ένας μάλιστα είναι και γαμπρός στο χωριό μου. Όταν μια μέρα συναντηθήκαμε τυχαία με τη μητέρα μου και αυτόν, τη χαιρέτησε εγκάρδια και τότε έμαθα ότι όταν ήμουνα στο ΤΕΙ είχε έρθει σπίτι μας με το εν λόγω πρόβλημα το οποίο και ξεπέρασε.
--Το πιο σημαντικό όμως είναι όταν πάλι ο πατέρας μου πριν 20 περίπου χρόνια είχε κάποια μορφή καρκίνου του δέρματος! Έίχε βγλάλει ένα σπυρί κόκκινο στο μάγουλο του. Το είχε αρκετό καιρό και το ένιωθε να κινήται από μέσα! Πηγάινοντας στο γιατρό, ο γιατρός του είπε αμέσως να κόψουνε ένα κομμάτι να το πάνε για βιοψία γιατί μάλον ήταν κακοήθης και έπρεπε να τον χειρουγήσουνε.
-Πάλι η μητέρα μου είδε στον ύπνο της την ίδια νεαρή κοπέλα η οποία τη συμβούλεψε να μην το κόψουνε, αλλά να τηλεφωνήσει στην αδερφή της στο Άργος να της πει τι συμβαίνει και αυτή θα της έδεινε τη λύση. ΄
Όντως τηλεφώνησε και η θεία μου της έδωσε μία σύσταση μιας γυναίκας η οποία πηγαίνοντας εκεί της έδωσε μία αληφή από βότανα!
-Και αυτή κατά τον ίδιο τρόπο έχοντας το ίδιο πρόβλημα με τον άντρα της είχε δει στον ύπνο της ανάλογο όνειρο με το πρώτο της μητέρας μου (χάσιμο μαλιών-χορτάρι)
-Κάνοντας χρήση αυτής της αλειφής σε περίπου 40 ημέρες το σπυρί ήρθε φούσκωσε τόσο πολύ που ο πατέρας μου δεν κυκλοφορούσε έξω από το σπίτι. Ένα πρωινό ξυπνώντας, το σπυρι και αφού κρεμόταν στην κυριολεξία από ένα μόνο μικρό σημείο στο μάγουλο του, είχε ξεκολήσει, ήταν κατάμαυρο και είχε αφήσει μία μικρή τρύπα στο μάγουλο. Στο κάτω μέρος του είχε κάτι σαν πολλές ρίζες. Το σημάδι από την τρύπα ακόμη φαίνεται.
-Από τότε η μάνα μου ήταν πεπισμένη ότι η νεαρή αυτή γυναίκα ήταν κάποια Αγία και πάντα στις διάφορες εκκλησίες που πήγαινε έβαζε βάση στις μορφές των διαφόρων εικόνων.
-Φέτος το καλοκάιρι το ΚΑΠΙ των Εξαμιλίων οργάνωσε δίμερη εκδρομή στην Παναγία στην Τήνο. Πήγαν για πρώτη φορά στη ζωή τους και οι δικοί μου! Όταν επέστρέψαν η μητέρα μου αλλά και ο πατέρας μου ήσαν αρκετά συγκινημένοι! Μου είπε λοιπόν η μάνα μου ότι τη νεαρή αυτή κοπλέλα, το πρόσωπό της ακριβώς το ίδιο, το έιδε στην Παναγία της Τήνου. Συγκεκριμένα κάτω από τον ναό υπάρχει μου είπε άλλος ένας χώρος και μία κολυμβήθρα. Στο χώρο αυτό υπήρχε και η εικόνα της νεαρής Παναγίας η οποία ήταν ακριβώς ίδια με τη νεαρή κοπέλα που είχε δει στον ύπνο της πριν από 20 και 30 περίπου χρόνια! αντίστοιχα
-Η μάνα μου σήμερα είναι 64 ετών και για να σε προλλάβω ο δείκτης νοημοσύνης της είναι αρκετά υψηλός!
-Αυτά συνέβησαν και όπως καταλαβαίνεις τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι. Γ΄αυτό και λέω ότι η θρησκεία μας είναι αληθινή και ζωντανή!
- Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγω να γράψω ψέματα! μόνο και μόνο για να ικανοποιήσω τον εγωισμό μου!
quote:

Μια πρόχειρη ιστορική έρευνα θα σε πείσει πως ιστορικά αμφισβητούνται κι αυτά και άλλα πολλά.

Η σωστή έκφραση είναι πως "δεν αμφισβητείται από κανένα χριστιανό". Αλλά κι αυτό πάλι δεν προσδίδει καμία εγκυρότητα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών των δογμάτων καταπίνουν ό,τι τους προσφερθεί.

-Οι ιστορικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ως φυσικό πρόσωπο υπήρξε.
Τόσο αναφέρεται στα Ρωμαϊκά έγραφα όσο και στα τότε εβραϊκά θρησκευτικά αλλά και δηματολόγια. Ακόμη και οι μουσουλμάνοι τον αναφέρουν ως φυσικό πρόσωπο στη θρησκεία τους!
-Κανείς δεν καταπίνει τίποτα ειδικά σήμερα! ίσως μία μικρή μειοψηφία! Αν για πραδειγμα επικαλεστείς τους πιστούς που σπέυσαν για τον δήθεν άγιο δε θυμάμαι το όνομά του, αυτόν που βρήκαν μη αποσυνθετημένο κάπου στη βόρεια Ελλάδα νομίζω, και οι οποίοι έπεσαν θύματα από το τοπικό ιερατείο που ήθελε να κερδοσκοπήσει του γεγονότος, αρκεί να σου θυμίσω ότι πήγαν καποιες εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες αν θέλεις. Μπροστά όμως στα εκατόμύρια των Ελλήνων Ορθοδόξων αυτό το νούμερο δεν είναι παρά μόνο μία μειοψηφία!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

16/11/2007, 18:07:37
europaios2:
«-Oύτε κρύο μου κάνει, ούτε ζέστη το ότι είσαι άθεος!»

Το έχω πει ξανά, ότι δεν είμαι «Άθεος» αλλά Ένθεος.

Επειδή εσύ αντιλαμβάνεσαι τα όσα λίγες αράδες ως «Θεό» περιγράφουνε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις νομιμοποιήσει την υπόσταση του Θεού. Μάθε να διακρίνεις την επιθυμία από την γνώση.

europaios2:
«-Με ενοχλεί το μάντρωμα που λες! Η ορθοδοξία είναι τόσο αληθινή και ζωντανή θρησκεία..»

Το κάθε δόγμα, είναι ένα μάντρωμα. Εάν δεν υπακούς στους κανόνες, είσαι από έξω. Εάν δεν πιστεύεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ, είσαι άπιστος. Τελεία και παύλα.

Αυτό, είναι ένα μάντρωμα σε απλά ελληνικά.

europaios2:
«-Το αν είναι ή όχι παραμύθια επειδή σίγουρα κάπιο θαύμα δε σου έχει τύχει δεν μπορείς και να συμπεράνεις έτσι αβίαστα!»

Βιάζεσαι, βιάζεσαι δίχως να γνωρίζεις. Υπήρξα για χρόνια πολλά πιστός ορθόδοξος, μελέτησα για χρόνια πολλά βαθύτατα για τα όσα ομιλώ…

europaios2:
«-Ο Χριστός ως φυσικό πρώσοπο υπήρξε δεν το αμφισβητεί κανείς! αυτό που αμφισβητήται είναι η ανάσταση τα θαύματα και κατ' επέκταση η Θεανθρωποσύνη του!»

Κάνεις λάθος.

Το ότι υπήρξε το πρόσωπο που η Καινή Διαθήκη ως Ιησού περιγράφει, είναι ένα μύθευμα. Εάν υπήρξε γενικώς ένας Ιησούς που ενδεχομένως να θέλησε να ήταν και ο Μεσσίας, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η έννοια του «θεανθρωπισμού» είναι κατασκευή προφορικής ανάγνωσης της Κ.Δ. και όχι μια θεολογική αλήθεια. Για την Π.Δ. δεν νοείται ούτε «θεάνθρωπος» αλλά ούτε και «ενσαρκωμένος Θεός».

Ούτε ο ίδιος ο Ιησούς είπε ποτέ του κάτι σχετικό…

europaios2:
«-Και έχουμε και λέμε! ή τρελός ήταν ή απατεώνας-τυχοδιώκτης, ή απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος ή όντως Θεάνθρωπος. Αν σκέφτεσαι κάτι άλλο αν θέλεις το γράφεις!»

Τίποτα από όλα αυτά.

Απλά, δεν υπήρξε ποτέ όπως η Καινή Διαθήκη θέλει δήθεν να έχει δράσει. Ενδεχομένως να έκλεψαν μια συλλογική μνήμη, και σίγουρα υπήρξαν πολλοί επίδοξοι Μεσσίες που σταυρώθηκαν και γενικώς διώχθηκαν.

europaios2:
«3)Και εγώ θεωρώ τον ευατό μου πολύ καλό άνθρωπο! σε καμία όμως περίπτωση δε θα καθόμουνα να σταυρωθώ για το καλό του συανθρώπου μου!»

Αυτό που λες δεν στέκει σε καμία λογική σκέψη φίλτατε.

Όλοι αυτοί οι πιστοί Μουσουλμάνοι που κάθε τρεις και λίγο ανατινάζονται στο Ιράκ ή στην Παλαιστίνη ζωσμένοι με εκρηκτικά, ξέρεις για τι το κάνουνε? ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ!

Αυτό δεν μας λες ότι έκανε ο Ιησούς? Μόνο που στην περίπτωση του Ιησού, δεν το έκανε οικειοθελώς αλλά έπρεπε πρώτα να τον δικάσουνε ως ένοχο. Εάν τελικά τον απέλασαν των κατηγοριών, τότε δεν θα είχαμε καν θανάτωση….

europaios2:
«Νομίζω κανένας καλός άνθρωπος δε θα γινόταν και θυσία για να σώσει τους κακούς ανθρώπους! Άρα.......διαγράφεται και αυτό!»

Ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης, δεν πάτησε ποτέ του γη απερίτμητων φίλτατε. Δεν πήγε ποτέ του σε άλλο έθνος (απαγορεύεται Ραβίνος να πατήσει χώμα άπιστων απερίτμητων..) είτε να διδάξει είτε να συγκρουστεί με καταστάσεις και συμφέρονται.

Έμεινε και προσπάθησε σε λίγα χιλιόμετρα γης, εκεί που έμεναν οι συμπατριώτες του. Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι ενδιαφέρονταν για όλους και για όλα τα έθνη….

europaios2:
«Ο Χριστός πιανού τα λόγια είχε ακούσει? πιανού τα θαύματα είχε δει? για πιον λόγο να κάτσει να σταυρωεθεί?.»

Αυτό, εάν όντως έτσι συνέβη, δεν θα το μάθε κανείς ποτέ.

Κανείς εκ των μαθητών του δεν ήταν εκεί, κανείς δεν μπορεί χιλιάδες χρόνια μετά να γνωρίζει την αλήθεια. Εικασίες είναι αυτά που κάνεις, για αυτό και απαιτείται πίστη στην θρησκεία και όχι γνώση.

Η κάθε θρησκεία, η κάθε θρησκευτική παράδοση του κάθε λαού έχει τις δικιές της αφηγήσεις, τις δικιές της «αλήθειες»..

europaios2:
«-Κάνε έτσι από περιέργεια μία βόλτα απο την Παναγία της Τήνου το 15Αυγουστο, όλο και κάτι θα αποκομήσεις ώστε να κρίνεις καλύτερα εξ'ιδίων τα αλλώτρια!»

Έχω πάει παρέα με Γερμανούς, και δεν αισθάνθηκα καθόλου περήφανος ως Έλληνας. Καθόλου περήφανος μετά από την ξενάγηση στην Ακρόπολη, στους Δελφούς.

Δηλαδή τι είναι αυτό που θα πρέπει να μας κάνει περήφανους φίλτατε? Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου ή η ψευδεπίγραφη πίστη σε «θαυματουργές εικόνες»?

Ας έχουμε περισσότερη Αυτογνωσία, και δεν μας αξίζει ως Έλληνες να πέφτουμε στα γόνατα για κανέναν «Θεό», δεν μας αξίζει να σερνόμαστε γονυπετείς μπροστά από κανένα περίτεχνα βαμμένο ξύλο της Τήνου.

Κανένας πατέρας δεν δημιουργεί παιδιά ώστε να τα δει να σέρνονται στα πόδια του, κανένας πατέρας δεν αγαπά δίνοντας πόνο, απειλές και κόλαση. Ένας πραγματικός πατέρας, έχει γνώση και σοφία και όχι απειλή και τιμωρία.

Καιρός να ξυπνάμε…

16/11/2007, 19:45:13
-
quote:
Schwabe Θρησκεία μου συνεπώς η Αλήθεια, και η Αλήθεια ορίζεται ως το δια ταύτα μέσω της αμφισβήτησης
-Το έχω πει ξανά, ότι δεν είμαι «Άθεος» αλλά Ένθεος

? Όχι Γιάννης Γιαννάκης!

quote:
Επειδή εσύ αντιλαμβάνεσαι τα όσα λίγες αράδες ως «Θεό» περιγράφουνε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις νομιμοποιήσει την υπόσταση του Θεού. Μάθε να διακρίνεις την επιθυμία από την γνώση.

-Λίγες αράδες? εδώ μιλάμε για 12 ευαγγέλια και πληθώρα βιβλία με τη ζωή και τα θαύματα των Αγίων! άσε τα εμπνευσμένα τροπάρια!
quote:
Το κάθε δόγμα, είναι ένα μάντρωμα. Εάν δεν υπακούς στους κανόνες, είσαι από έξω. Εάν δεν πιστεύεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ, είσαι άπιστος. Τελεία και παύλα.

-Άρα με τη λογική σου και συ είσαι ένας μαντρωμένος Έλληνας! που περιβάλεσαι από αυτό που το ονομάζουνε ως γεωγραφικό χώρο <<Ελλάδα!>>
Πολύ λάθος το επιχειρήμά σου γιατί τους κανόνες στην Ορθοδοξία τους έβαλε ο ίδιος ο Θεός. Αν εσύ τους μπερδεύεις με τους κανόνες του Ιερατείου είναι άλλο θέμα!

quote:
Το ότι υπήρξε το πρόσωπο που η Καινή Διαθήκη ως Ιησού περιγράφει, είναι ένα μύθευμα. Εάν υπήρξε γενικώς ένας Ιησούς που ενδεχομένως να θέλησε να ήταν και ο Μεσσίας, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
-Η έννοια του «θεανθρωπισμού» είναι κατασκευή προφορικής ανάγνωσης της Κ.Δ. και όχι μια θεολογική αλήθεια. Για την Π.Δ. δεν νοείται ούτε «θεάνθρωπος» αλλά ούτε και «ενσαρκωμένος Θεός».
Απλά, δεν υπήρξε ποτέ όπως η Καινή Διαθήκη θέλει δήθεν να έχει δράσει.
Ενδεχομένως να έκλεψαν μια συλλογική μνήμη, και σίγουρα υπήρξαν πολλοί επίδοξοι Μεσσίες που σταυρώθηκαν και γενικώς διώχθηκαν.

Η παλαιά διθήκη είναι γεμάτη συμβολισμούς! αν έχεις αντίρηση το συζητάμε, παρόλα αυτά σε πολλές προφητείες έχει αναφερθεί ο ερχομός του Μεσία στο FORUM υπάρχουν πολλές αναφορές!
-Όσον αφορά το μύθευμα, άποψή σου!- για πές μου μερικούς επίδοξους Μεσίες?
quote:
Ούτε ο ίδιος ο Ιησούς είπε ποτέ του κάτι σχετικό…

-Κατά τα άλλα έχεις μελετήσει!
quote:
Όλοι αυτοί οι πιστοί Μουσουλμάνοι που κάθε τρεις και λίγο ανατινάζονται στο Ιράκ ή στην Παλαιστίνη ζωσμένοι με εκρηκτικά, ξέρεις για τι το κάνουνε? ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ!
Αυτό δεν μας λες ότι έκανε ο Ιησούς? Μόνο που στην περίπτωση του Ιησού, δεν το έκανε οικειοθελώς αλλά έπρεπε πρώτα να τον δικάσουνε ως ένοχο. Εάν τελικά τον απέλασαν των κατηγοριών, τότε δεν θα είχαμε καν θανάτωση….

-Διακρίνω έναν εκνευρισμό ή μήπως μία σύγχηση! Μήπως ήταν ζωσμένος και ο Χριστός με εκρηκτικά και δεν πρόλαβε να τα ενεργοποιήσει?
-Οι παλαιστίνιοι σκωτώνουν για το καλό των δικών τους συνανθρώπων, ή μήπως και για το καλό των Ισραηλινών? Τα σαλάτωσες λίγο!
quote:
Ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης, δεν πάτησε ποτέ του γη απερίτμητων φίλτατε. Δεν πήγε ποτέ του σε άλλο έθνος (απαγορεύεται Ραβίνος να πατήσει χώμα άπιστων απερίτμητων..) είτε να διδάξει είτε να συγκρουστεί με καταστάσεις και συμφέρονται.

Έμεινε και προσπάθησε σε λίγα χιλιόμετρα γης, εκεί που έμεναν οι συμπατριώτες του. Δεν θα έλεγα λοιπόν ότι ενδιαφέρονταν για όλους και για όλα τα έθνη….

-Που το στηρίζεις ότι ήταν ραβίνος με την τότε έννοια? Σου διαφεύγει ότι οι τότε ραβίνοι τον Σταύρωσαν? Αν δεν ενδιαφερόταν για τα άλλα έθνη με τον κόσμο που είχε ως οπαδούς θα είχε κάνει επίθεση στους Ρωμαίους! και θα είχε πεθάνει στο Σταυρό από τους Ρωμαίους ως επαναστάτης!
quote:
Κανείς εκ των μαθητών του δεν ήταν εκεί, κανείς δεν μπορεί χιλιάδες χρόνια μετά να γνωρίζει την αλήθεια. Εικασίες είναι αυτά που κάνεις, για αυτό και απαιτείται πίστη στην θρησκεία και όχι γνώση.

,
-Εσύ το λες κανείς! 2.000 είναι δεν είναι και 100.000 χρόνια πριν!μην υερβάλουμε! εξάλου αν δεν γνώριζαν δε θα μπαίναν στον κόπο να θανατωθούν όπως Αυτός!
quote:
Έχω πάει παρέα με Γερμανούς, και δεν αισθάνθηκα καθόλου περήφανος ως Έλληνας. Καθόλου περήφανος μετά από την ξενάγηση στην Ακρόπολη, στους Δελφούς.

Δηλαδή τι είναι αυτό που θα πρέπει να μας κάνει περήφανους φίλτατε? Η εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου ή η ψευδεπίγραφη πίστη σε «θαυματουργές εικόνες»?

Ας έχουμε περισσότερη Αυτογνωσία, και δεν μας αξίζει ως Έλληνες να πέφτουμε στα γόνατα για κανέναν «Θεό», δεν μας αξίζει να σερνόμαστε γονυπετείς μπροστά από κανένα περίτεχνα βαμμένο ξύλο της Τήνου.

Κανένας πατέρας δεν δημιουργεί παιδιά ώστε να τα δει να σέρνονται στα πόδια του, κανένας πατέρας δεν αγαπά δίνοντας πόνο, απειλές και κόλαση. Ένας πραγματικός πατέρας, έχει γνώση και σοφία και όχι απειλή και τιμωρία.

Και εγώ θαυμάζω τα αρχαία μνημεία μας όπως όλοι οι ορθόδοξοι! δεν με εμποδίζει όμως να θαυμάζω και τη θρησκεία μου, άλλο το ένα άλλο το άλλο!
-Για σένα είναι ένα ξύλο όπως για τον Τούρκο η Ακρόπολη είναι μία πέτρα! για μένα είναι μητέρα του Θεανθρώπου και αυτή στην οποία εκατομύρια Έλληνες προσεύχοντε και ελπίζουν! Τα τάματα γίνοντε από το σπίτι και το κρεβάτι του πόνου προκέιμένου κάπιος να γίνει καλά, εκπληρώνοντε όταν όντως γίνεται καλά!
-Είναι η εικόνα που εσύ τη βλεπεις άψυχη ενώ εγώ έμψυχη αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στον άθεο και στον ένθεο! τα άλλα περί αληθείας είναι αμπελοφυλοσοφίες!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

16/11/2007, 20:23:35
europaios2:
«Όχι Γιάννης Γιαννάκης!»

Αν δεν καταλαβαίνεις εσύ, δεν σου φταίνε άλλοι…

europaios2:
«Λίγες αράδες? εδώ μιλάμε για 12 ευαγγέλια και πληθώρα βιβλία με τη ζωή και τα θαύματα των Αγίων! άσε τα εμπνευσμένα τροπάρια!»

Τα των «Αγίων» είναι παραμύθια. Έτσι κατάντησε π.χ. «Άγιος» ο σφαγέας Κωνσταντίνος, έτσι «Αγία» και η μαμάκα του! Τα δε «Ευαγγέλια», περιέχουνε τόσες αντιφάσεις και ανακρίβειες, ώστε η «αξιοπιστία» καταντά προσωπική υπόθεση και ανοχή.

europaios2:
«Άρα με τη λογική σου και συ είσαι ένας μαντρωμένος Έλληνας! που περιβάλεσαι από αυτό που το ονομάζουνε ως γεωγραφικό χώρο <<Ελλάδα!>>»

Λάθος. Η Ελλάδα δεν σε δεσμεύει σε κατάρα και παράδεισο, ενώ το δόγμα σου το κάνει. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πρέπει να απαντήσεις, αλλά μην συγκρίνεις παντελώς ανόμοια πράγματα..

europaios2:
«Πολύ λάθος το επιχειρήμά σου γιατί τους κανόνες στην Ορθοδοξία τους έβαλε ο ίδιος ο Θεός. Αν εσύ τους μπερδεύεις με τους κανόνες του Ιερατείου είναι άλλο θέμα!»

Πολύ θα το ήθελες να είχε βάλει τους κανόνες για την «ορθο-δοξία» ο Θεός!

Η ορθο-δοξία όσο και ο καθολικισμός και τα άλλα παρακλάδια, είναι ετσιθελικά συστήματα και τίποτα περισσότερο. Ο καθένας λέει την ιστορία του, διεκδικεί το μαγαζί του, και τα υπόλοιπα είναι όνειρα θερινής νυκτός….

europaios2:
«Η παλαιά διθήκη είναι γεμάτη συμβολισμούς! αν έχεις αντίρηση το συζητάμε, παρόλα αυτά σε πολλές προφητείες έχει αναφερθεί ο ερχομός του Μεσία..»

Απέδειξα με πάμπολλες μου παρεμβάσεις ότι ο Ιησούς της Κ.Δ. δεν είχε ποτέ τα κριτήρια για να είναι ο Μεσσίας των Ιουδαίων. Καμία προφητεία δεν μίλησε για τον Ιησού. Οι προφήτες μίλησαν για τον Μεσσία, όχι για τον Ιησού…

europaios2:
«Οι παλαιστίνιοι σκωτώνουν για το καλό των δικών τους συνανθρώπων, ή μήπως και για το καλό των Ισραηλινών? Τα σαλάτωσες λίγο!»

Ανοησίες δεν θέλω να ακούω.

Σου αναδεικνύω την ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ όταν κάποιος ΠΙΣΤΕΥΕΙ, όταν ΝΟΜΙΖΕΙ ότι εξυπηρετεί έναν σκοπό. Το εάν και τι νόμιζε ο Ιησούς, δεν σημαίνει ότι υπήρξε ο μοναδικός που θέλησε να θυσιαστεί για ιδανικά αλλά ούτε και ότι αυτό επέφερε και κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα.

Το αντίθετο θα έλεγα!

europaios2:
«Αν δεν ενδιαφερόταν για τα άλλα έθνη με τον κόσμο που είχε ως οπαδούς θα είχε κάνει επίθεση στους Ρωμαίους! και θα είχε πεθάνει στο Σταυρό από τους Ρωμαίους ως επαναστάτης!»

Ποια «επίθεση» έκανε παρακαλώ στους Ρωμαίους και δεν το αντιλήφθηκα??

Στον σταυρό καταδικάστηκε όχι διότι τάχα «επιτέθηκε» στους Ρωμαίους (!), αλλά ένεκα της κατηγορίας που δήθεν του κόλλησαν οι Εβραίοι ως επίδοξου «Βασιλιά».

Η ανάκριση του από τους Ρωμαίους σου μοιάζει εσένα σαν κάποιου που «επιτέθηκε»?? Ίσα ίσα, οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να τον σώσουνε!!

europaios2:
«εξάλου αν δεν γνώριζαν δε θα μπαίναν στον κόπο να θανατωθούν όπως Αυτός!»

Να σκέφτεσαι πιο λογικά, και προπάντων να μην χάνεις τον αυτοέλεγχο σου.

Οι χιλιάδες Μουσουλμάνων που θυσιάζονται για την πίστη τους, γνωρίζουνε ναι ή όχι?? Συνεπώς, όσο «γνωρίζουν» οι μεν άλλο τόσο «γνωρίζουν» και αυτοί που εσύ εννοείς φίλτατε!

europaios2:
«Για σένα είναι ένα ξύλο όπως για τον Τούρκο η Ακρόπολη είναι μία πέτρα!»

Λάθος κάνεις φίλτατε. Γνωρίζω αρκετούς Τούρκους για τους οποίους η Ακρόπολη κάθε άλλο παρά «πέτρα» είναι. Τόσο μίσος πια για κάθε άλλο αλλόθρησκο σου έχει εμφυσήσει η «θρησκεία της αγάπης» που ασπάζεσαι?

europaios2:
«Τα τάματα γίνοντε από το σπίτι και το κρεβάτι του πόνου προκέιμένου κάπιος να γίνει καλά, εκπληρώνοντε όταν όντως γίνεται καλά!»

Αυτό το εμπόριο με το Θείο, είναι και η ουσιαστική σχέση που αναμένει ο χριστιανός: να ανάψω το κεράκι για να «πάει καλά η ψυχή του νεκρού», να κάνω ευχέλαιο για να «φύγουνε τα σατανικά πνεύματα από το σπίτι ή μαγαζί», να κάνω τάμα για να «γιατρευτεί ο κλινήρης».

Έτσι δεν είναι φίλτατε?

Ωστόσο, ούτε την «ψυχή» κανένας σας ποτέ είδε, ούτε τα «σατανικά πνεύματα» σας μιλήσανε, ούτε και κανείς από τα τόσα και τόσα τάματα μπόρεσε ή θα μπορέσει να βοηθήσει ποτέ στην ίαση του Χριστόδουλου…..

Ξέρεις πως λέγεται η δεισιδαιμονία όταν φοράει τα καλά της?

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

europaios2:
«Είναι η εικόνα που εσύ τη βλεπεις άψυχη ενώ εγώ έμψυχη αυτή είναι και η διαφορά ανάμεσα στον άθεο και στον ένθεο! τα άλλα περί αληθείας είναι αμπελοφυλοσοφίες!»

Και στην Ινδία φίλτατε βλέπουνε…..ιερές τις αγελάδες!! Και κάπου αλλού «βλέπουνε» έμψυχα άλλα αντικείμενα, όπως διάφορα ξύλα και πέτρες.

Νομίζεις ότι πολύ διαφέρει αυτό που εγώ σου λέω με αυτό που εσύ στο υποσυνείδητο σου ως «έμψυχο» έχεις περάσει?

Στην πλάνη του Θεού, καθένας είναι ευπρόσδεκτος….

rectoΜέλος
17/11/2007, 01:33:07
quote:
Ενώ οι ‘Έλληνες, οι οποίοι είχαν ομορφότατα αγάλματα ως τιμές προς το Θείο (και όχι κόκαλα, κρανία και μούμιες που εάν δεν συντηρηθούνε υα σαπίσουνε!), εκείνοι οι…………«αγράμματοι» προσκυνούσαν το μάρμαρο και όχι τον συμβολισμό του έ? Έτσι δεν είναι η "αλήθεια" σας Ψηλέ??

Οι παγανιστές ήταν κανονικότατοι ειδωλολάτρες με όλη τη σημασία της λέξεως και εντελώς τοτεμιστές, επειδή λάτρευαν τα αγάλματα που νόμιζαν πως είχαν μέσα τους ζωή:

Τοτεμιστές - Παγανιστές = συμμαχία, βιβλιογραφία #1

Κοιτάξτε πως ο μέγας Τοτεμιστής Δαμάσκιος, με το κοφτερό μάτι, έβλεπε από χιλιόμετρα αν το άγαλμα είχε μέσα ...γέμιση από θεότητα:

"Η περιγραφή που δίνει ο Δαμάσκιος για την ταφή του θείου Ηραΐσκου, της μείζονος αυτής μορφής του παγανισμού στην Αλεξάνδρεια του τέλους του 5ου αιώνα, απεικονίζει την απίστευτη εγγύτητα του στους θεούς. Ήταν ικανός, για παράδειγμα, να ανακαλύψει ποια από τα αγάλματα των θεών κατοικούνταν προσωρινά ή μόνιμα από τη θεότητα και ποια ήταν απλώς αναπαραστάσεις που δεν αποτελούσαν ζωντανές ενσαρκώσεις του θείου. Αρκούσε μια ματιά σε κάποιο άγαλμα για να τον ρίξει σε κατάσταση φυσικής και πνευματικής έκστασης, αν στο άγαλμα κατοικούσε κάποια θεότητα, ενώ, αν δεν έπεφτε σε τέτοια έκσταση, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο θεός δεν ήταν παρών."

Bowersock Glen Warren, 'Ο ελληνισμός στην ύστερη αρχαιότητα', 2η έκδ., ΜΙΕΤ, Αθήνα 2000, σελ. 123-124

Τοτεμιστές - Παγανιστές = συμμαχία, βιβλιογραφία #2

Εδώ βλέπετε ότι ξυπνούσαν και χτένιζαν τα αγάλματα:

"Οι Έλληνες και οι εξελληνισμένοι πιστοί των αιγυπτιακών θεών εξακολούθησαν και κατά την αυτοκρατορική εποχή να τελούν, σύμφωνα με το αιγυπτιακό τυπικό, δύο καθημερινές ακολουθίες, μια πρωινή και μια εσπερινή. Η πρωινή τουλάχιστον άρχιζε με καθαρμούς, που γίνονταν με νερό, άναμμα πυρός και καύση λιβανωτού και άλλων αρωματικών ουσιών. Έπειτα ξυπνούσαν τα αγάλματα των θεών, που πίστευαν ότι ήταν ζωντανά, με ψαλμούς που συνόδευαν αυλοί [...] Σε ορισμένες μεγάλες εορτές οι ιερείς έλουζαν το άγαλμα της θεάς, κτένιζαν και αρωμάτιζαν την κόμη της, την έντυναν πάλι με τα βαρύτιμα ενδύματα της και την στόλιζαν με ακριβά κοσμήματα."

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμ. ΣΤ', 'Ελληνισμός και Ρώμη 30 π.Χ.-324 μ.Χ.', Εκδοτική Αθηνών Α.Ε., σελ. 497Β-498Α

Τοτεμιστές - Παγανιστές = συμμαχία, βιβλιογραφία #3

"Ιδιαίτερα περίπλοκη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η λατρεία της Ίσιδας. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αιγυπτιακής λατρείας, σύμφωνα με παράδοση χιλιετιών, φαίνεται να είναι η αντίληψη ότι η θεότητα κατοικεί σε αγάλματα. Κατά συνέπεια, ήταν αναγκαίο να διατηρούν έναν οίκο, δηλαδή έναν ναό, με την αδιάκοπη φροντίδα των ιερέων...Η λεπτομερέστατη περιγραφή ίδρυσης αιγυπτιακής λατρείας στην Ελλάδα σώζεται σε επιγραφή από τη Δήλο"

Burkert Walter, 'Μυστηριακές Λατρείες της Αρχαιότητας', 2η έκδ. διορθωμένη, Καρδαμίτσας, Αθήνα 1997, σελ. 55-56

Οι αρχαίοι παγανιστές λοιπόν λάτρευαν αιγύπτιους Θεούς, είχαν ιερατείο, είχαν άβατα, είχαν διαβόλους (περισσότερους από 10) είχαν θεούς που ήταν χειρότεροι από διάβολοι και έστελαν σφαγές, κατάρες και καταστροφές, είχαν θεούς μισέλληνες και προδότες (όπως ο Απόλλωνας που προτιμούσε τους Τρώες αντί των Ελλήνων), είχαν μετατρέψει τους ναούς σε οίκους ανοχής και κονομούσαν από αυτούς, πίστευαν ότι οι θεοί κάνουν θαύματα, είχαν τάματα σε θεούς και διαβόλους για να βρούνε γκόμενο, αυτοευνουχίζονταν για χάρη αιγυπτίων θεών, θυσίαζαν ανθρώπους, μέχρι τον 16ο αιώνα έτρωγαν καρδιές βγαλμένες από ανθρώπους, μέχρι και την Ρωμαϊκή εποχή πέταγαν τα κορίτσια στα σκουπίδια, σκότωναν για διασκέδαση, διαμέλιζαν γυναίκες και παιδιά, επί χιλιετίες παλούκωναν ανθρώπους και πολλά άλλα που ποτέ καμμία θρησκεία δεν τους κατηγόρησε γι αυτό.

Εκτός του ότι πέρασαν όλη την αρχαία λογοτεχνία από 2 τεράστιες καταστροφές:

επί Κλασσικής Ελλάδας όταν είχαν χ...σμένο οτιδήποτε έξω από την Αττική και γι αυτό δεν έκαναν τον κόπο να το διασώσουν

επί δεύτερης σοφιστικής και επαναφοράς του αττικισμού τον 2ο μ.Χ. αιώνα, οπότε εξαφανίστηκε σχεδόν κάθε κείμενο ολόκληρης της ελληνιστικής εποχής και επιβίωσαν μόνο όσα σχεδόν γνωρίζουμε και σήμερα.

Και φυσικά σαν να μην έφταναν αυτά, κατέστρεψαν ΚΑΙ την βιβλιοθήκη της αλεξάνδρειας και πολλές άλλες βιβλιοθήκες. Και βέβαια κατηγορούν τους χριστιανούς για το παλίμψηστο του αρχιμήδη, ενώ εκείνοι αποκεφάλισαν ...τον ίδιο τον Αρχιμήδη.

Πάρε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Είχα λίγο χρόνο και είπα να περάσω για να δω αν ο Schwabe μετά τις δύσκολες στιγμές που είχε περάσει μαζί μου συνήλθε, και να του θυμίζω ότι τα κατεβατά του να φροντίζει να τα τεκμηριώνει γιατί εδώ δεν είμαστε αναγνώστες του Ρασσιά να κατεβάζουμε αμάσητο κάθε τι που γράφει στο "ιστορία αγάπης" χωρίς να παραθέτει βιβλιογραφία.

Άρα οι παγανιστές δεν ήταν απλώς ειδωλολάτρες. Ήταν τοτεμιστές σε κατάσταση πρωτόγονη, προϊστορική.

-

17/11/2007, 12:08:20
recto:
«Οι παγανιστές ήταν κανονικότατοι ειδωλολάτρες με όλη τη σημασία της λέξεως και εντελώς τοτεμιστές, επειδή λάτρευαν τα αγάλματα που νόμιζαν πως είχαν μέσα τους ζωή:»

Δεν είσαι ο μοναδικός που ζει στον κόσμο του, υπάρχουνε πολλοί άλλοι. Οι Έλληνες είχαν τα αγάλματα ως τιμές προς το Θείο, ωστόσο ο κάθε χριστιανός οφείλει να πιστεύει το αντίθετο. Ειδάλλως, τι νόημα έχουνε τα όσα έχει μάθει?

recto:
«Κοιτάξτε πως ο μέγας Τοτεμιστής Δαμάσκιος, με το κοφτερό μάτι, έβλεπε από χιλιόμετρα αν το άγαλμα είχε μέσα ...γέμιση από θεότητα:»

Κατ αρχάς άσχετε recto η αναφορά αυτή δεν αφορά το τι τάχα…«έβλεπε» ο Δαμάσκιος, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΡΑΤΤΕ Ο ΗΡΑΪΣΚΟΣ! Ο Δαμάσκιος ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ αυτά που ειπώθηκαν, και όχι αυτά που είδε!

Ο Ηραϊσκος, ήταν ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ, και όχι Έλληνας. Μάθετε επιτέλους όλοι εσείς οι παπαγάλοι και κάτι σωστά στη ζωή σας.

Εσύ και ο Άγγλος παπαγάλος που αναμασάς φίλτατε, είστε εξόχως λίγοι για να σχολιάσετε τον Νεοπλατωνικό φιλόσοφο Δαμάσκιο.

Να πούμε ότι ο Δαμάσκιος μαζί με άλλους έξι φιλοσόφους ήταν οι τελευταίοι της Φιλοσοφικής σχολής των Αθηνών, οι οποίοι και ετράπησαν σε φυγή μετά τους εξοντωτικούς διωγμούς των Χριστιανών κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας (Ιουστινιανός).

Φεύγοντας και οι τελευταίοι αυτοί φωτισμένοι Έλληνες, έσβησαν ουσιαστικά και τα φώτα της παιδείας στην Ελλάδα της γνώσης.

recto:
«Έπειτα ξυπνούσαν τα αγάλματα των θεών, που πίστευαν ότι ήταν ζωντανά, με ψαλμούς που συνόδευαν αυλοί [...] Σε ορισμένες μεγάλες εορτές οι ιερείς έλουζαν το άγαλμα της θεάς..»

Αυτά αφορούν ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΥΣ πιστούς των ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΟΣΙΡΙΣ ΚΑΙ ΙΣΙΣ, και ενδεχομένως ελάχιστες μειονότητες αδαών που ασπάστηκαν αυτές ακριβώς τις πρακτικές. Οπότε, δεν έχουνε καμία απολύτως σχέση αυτά που και πάλι αναμασάς με την καρδιά του Ελληνισμού φίλτατε!

Και σήμερα υπάρχουνε Έλληνες που είναι σατανιστές, σημαίνει ότι μια περιγραφή τους από έναν συγγραφέα αφορά και το σύνολο των Ελλήνων? Ξύπνα φουκαρά recto, διότι με αυτά τα μυαλά ούτε στο περίπτερο της γειτονιάς σου δεν φτάνεις!

Τα αγάλματα των Θεών-πνευμάτων για τους Έλληνες ήσαν απεικονίσεις των δυνάμεων-ιδιοτήτων του εκάστοτε Θεού, και η ενατένιση ενός αγάλματος, νοερά υπενθυμίζει τις ιδιότητες του θεού-πνεύματος που απεικονίζει. Οι συμβολισμοί διαφέρουνε, και έτσι τα αγάλματα του Διός έχουν ως ιδιαίτερα σύμβολα τον κεραυνό και τον αετό,τα αγάλματα της παλλάδος Αθηνάς έχουν ως ιδιαίτερα σύμβολα τη αιγίδα, τη νίκη, και πάει λέγοντας.

Δεν μου λες, γιατί δεν μας λες λίγα για τα κρανία που προσκυνάτε και προσδοκάτε ίαση και θαύμα? Γιατί δεν μας λες για τις μούμιες που φιλάτε και περιμένετε να περπατήσουνε οι ανάπηροι? Γιατί δεν μας λες για τις «εικόνες που κλαίνει»??

Κακομοίρη recto….
recto:
«Ιδιαίτερα περίπλοκη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η λατρεία της Ίσιδας. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αιγυπτιακής λατρείας, σύμφωνα με παράδοση χιλιετιών, φαίνεται να είναι η αντίληψη ότι η θεότητα κατοικεί σε αγάλματα.»

Αυτές τις ανοησίες να τις κρατάς για ανακύκλωση στην ομήγυρη σας φίλτατε.

Ο Burkert Walter δικαιούται να γράφει ότι του κατέβει, αλλά ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Εξάλλου, εάν παρατηρήσουμε ακόμα και τα λόγια του συγγραφέα που παραθέτεις βλέπουμε ότι αυτός γράφει πως «..φαίνεται να είναι η αντίληψη ότι η θεότητα κατοικεί σε αγάλματα».

Άλλο το τι τάχα «φαίνεται» και άλλο το τι από ιστορικά και αρχαιολογικά ευρήματα προκύπτει!

Άσε λοιπόν την χριστιανική αμπελοφιλοσοφία και μίλησε μας για τα χάλια σας ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ! Πες μας για την φούσκα του δήθεν «Παναγίου Τάφου», πες μας για τα διάφορα κόκαλα και καρφιά (!) που προσκυνάτε, και μετά θα αντιληφθεί ο καθένας τι εστί μύθος και τι χριστιανική ειδωλολατρία!

recto:
«Οι αρχαίοι παγανιστές λοιπόν λάτρευαν αιγύπτιους Θεούς, είχαν ιερατείο, είχαν άβατα, είχαν διαβόλους (περισσότερους από 10) είχαν θεούς που ήταν χειρότεροι από διάβολοι και έστελαν σφαγές, κατάρες και καταστροφές..»

Καλά, μιλάμε η κατάσταση σου έχει ξεφύγει εντελώς!

Οι Έλληνες αναγνώριζαν όλα ΩΣ ΕΝΑ, και φυσικά δεν είχαν την θρησκευτική μισαλλοδοξία και κακότητα που έχουν οι χριστιανοί. Οι χριστιανοί, μισούσαν αλλά και μισούνε ακόμα και……….ο ένας τον άλλο!! (π.χ. ΜτΙ-Ευαγγελικοί-Καθολικοί κ.α.)

Οργανωμένο ιερατείο δεν υπήρχε, όπως υπάρχει από τότε που ιδρύθηκε ο χριστιανισμός, με χρήμα, τράπεζες, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις να ανήκουνε στην…..«δεξιά του Κυρίου»! Θες να πούμε και άλλα για τα χάλια σας?

Συνάμα, και ενώ δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΝΑΕΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, εάν πιάσουμε την Παλαιά Διαθήκη (το πνευματικό υπόστρωμα των χριστιανών) τότε θα χορτάσουμε από εντολές σφαγής κατά των αλλόθρησκων, θα χορτάσουμε από ανωμαλίες και αιμομιξίες υπό τις ευλογίες του θεού των χριστιανών (!), θα χορτάσουμε από αίμα ακόμα και αθώων παιδιών στο βωμό του Θεού των χριστιανών!

Τολμάς εσύ βρε άσχετε να μιλάς για Διαβόλους και σφαγές, όταν όλη σας η διδασκαλία έχει δομηθεί επάνω στην ύπαρξη του Διαβόλου που συνάμα…..ο ίδιος σας ο Θεός ενέπνευσε και δημιούργησε??

recto:
«σκότωναν για διασκέδαση, διαμέλιζαν γυναίκες και παιδιά, επί χιλιετίες παλούκωναν ανθρώπους και πολλά άλλα που ποτέ καμμία θρησκεία δεν τους κατηγόρησε γι αυτό.»

Ποτέ και σε κανένα θρησκευτικό κείμενο των Ελλήνων δεν υπήρξανε οι αηδίες, οι εντολές σφαγής κατά του συνανθρώπου που υπάρχουνε στην Αγία Γραφή των Χριστιανών. Τα δεκάδες εκατομμύρια των ανθρώπων δε που έπεσαν από την μηχανή εκχριστιανισμού, σκέπασαν για χρόνια πολλά με αίμα την ανθρωπότητα.

Η Αμερική πλημμύρισε από αίμα ώστε να «επικρατήσει η θρησκεία της αγάπης», ο μεσαίωνας εξαφάνισε εκατοντάδες χιλιάδες αθώων, η Βυζαντινή λαίλαπα των αλλοεθνών αυτοκρατόρων αποδεκάτισε για αιώνες τους Έλληνες.

Να πούμε και άλλα?

recto:
«επί Κλασσικής Ελλάδας όταν είχαν χ...σμένο οτιδήποτε έξω από την Αττική και γι αυτό δεν έκαναν τον κόπο να το διασώσουν»

Δεν κάνεις κανένα χειμερινό μπάνιο μπας και συνέλθεις?

Την νεοπλατωνική σχολή Αθηνών, δεν την εξαφάνισε κάποιος Έλληνας φιλόσοφος αλλά ο υπάνθρωπος Ιουστινιανός. Η «Θύραθεν Σοφία» είναι δική σας κατάκτηση και όχι των Ελλήνων. Το πύον που στάζουνε τα χείλη των «Αγίων» σας κατά της Ελληνικής φιλοσοφίας, μαρτυρά και το ποιος εξαφάνισε τι.

recto:
«Και βέβαια κατηγορούν τους χριστιανούς για το παλίμψηστο του αρχιμήδη, ενώ εκείνοι αποκεφάλισαν ...τον ίδιο τον Αρχιμήδη.»

Δεν μου λες, ιστορία έχεις ποτέ σου διαβάσει ή απλά ότι βρεις εδώ και εκεί μας κοπανάς? Μάλλον το δεύτερο έ?

Τον Αρχιμήδη δεν τον «αποκεφάλισε» (!) κανένας Έλληνας, αλλά όταν μπήκαν οι Ρωμαίοι στην πόλη που διέμενε, και ενώ ο Ρωμαίος στρατηγός Μάρκελλος έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να μην πειράξουν τον Αρχιμήδη και το σπίτι του, ένας θερμόαιμος Ρωμαίος οπλίτης βρήκε τον Αρχιμήδη στον κήπο του σπιτιού του να χαράζει γεωμετρικά σχήματα πάνω στην άμμο.

«Μη μου τους κύκλους τάραττε», πρόλαβε να φωνάξει ο μεγάλος μαθηματικός. Ο στρατιώτης όμως, αγνοώντας ποιον έχει μπροστά του, τον σκότωσε με το ξίφος του.

Μάθε επιτέλους ότι το μένος σου κατά του Ελληνισμού δεν σε βοηθά καθόλου στην αδιέξοδη σου θέση!

recto:
«Πάρε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.»

Αυτό να λέγεται!!!!

recto:
«Είχα λίγο χρόνο και είπα να περάσω για να δω αν ο Schwabe μετά τις δύσκολες στιγμές που είχε περάσει μαζί μου συνήλθε..»

Φίλτατε ήσουν και παραμένεις ιστορικά αλλά και θεολογικά άσχετος, κάτι που μας υπενθύμισες και πάλι είτε με το ότι τάχα ο….Δαμάσκιος παρατηρούσε τον Αιγύπτιο Ηραϊσκο (!), είτε παρουσιάζοντας τα «φαίνεται» και τα «νομίζουμε» ως…..δήθεν βεβαιότητες!!!

Πάντως, κάνε μου την χάρη και……δώσε μας και πάλι τα «φώτα σου», διότι μόνο έτσι μπορεί ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται σε πόσο «στέρεες ιστορικές βάσεις» χτίστηκε η χριστιανική προπαγάνδα κατά του Έλληνα!

drumx13Μέλος
04/03/2003, 20:57:34
ILLUMINATI ή il.lu.mi.na.ti.
Τι ξερετε γι'αυτα τα καλοπαιδα....?

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

WolffacedΜέλος
06/03/2003, 14:16:33
Drumx13 τους Ε τους κοροιδεύεις αλλά για τους ILLUMINATI θες να μάθεις πληροφορίες, μπαγασάκο.

drumx13Μέλος
06/03/2003, 17:54:25
Wolffaced φιλε μου...
ομολογω... αλλα εχει πλακα.... ξερεις τωρα.... θεωρειες συνομωσιας κ.α... εχει πολυ ψωμι η "δουλεια" ....
να στησουμε και κανα τοπικ....35 σελιδες ( η χαρα του συντονιστη)
αλλα δεν βλεπω ανταποκριση μαλλον ανενημερωτους τους βρισκω τους "εσωτερικευοντες"... φιλους...

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

thothΙδρυτικό Μέλος
06/03/2003, 20:20:49
Γεια σας.

Καταρχήν να δηλώσω την χαρά μου που ανταλλάξατε κάποια μηνύματα χωρίς να παρεξηγηθείτε. Είδατε, δεν είναι δύσκολο.

Λοιπόν στο θέμα μας τώρα.

Φίλοι "πεφωτισμένοι", εμείς οι... εσωτερικεύοντες, το είχαμε συζητήσει το θέμα παλιότερα και μάλιστα δυο φορές !!!

Είδατε, δεν ανακαλύψατε εσείς την Αμερική (έτσι φίλε drumx13; )

Δείτε τα:

topic.asp?TOPIC_ID=441

topic.asp?TOPIC_ID=235

Καλή... φώτιση

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

dottoreΜέλος
31/03/2003, 19:28:38
ΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ή ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ

Ιδρυτής της ο Ανταμ Βαισχαουπτ αυτό ήταν το άτομο που χρησιμοποιώντας τις μεθόδους των Ιησουϊτών πίστευε πως το ανθρώπινο γένος έχει την ικανότητα να αυτοκυβερναται άρα οι κώδικες και οι άλλες εξουσίες είναι περιττές. Σύμφωνα με αυτόν η λογική θα πρέπει να γίνει θρησκεία για τον άνθρωπο. Πίστευε στην διάλυση της οικογένειας του πατριωτισμού και της θρησκείας ώστε να γενεί δυνατή η δημιουργία ενός παγκόσμιου λαού. Παγκοσμιοποίηση ;;;; . Aυτος ίδρυσε και το τάγμα των Ιλλουμινατων την 1η Μαΐου 1776, ένα τάγμα τα μέλη του οποίου χρησιμοποίησαν ελληνορωμαϊκά ονόματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ίδιος που χρησιμοποιούσε το όνομα Σπάρτακος. Όπως είχε δηλώσει ο βαρόνος Αναχαρσις Κλοτζ (Ιλλουμινατος) σε μια συνάντηση τους <<Θα δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κράτος, τη στέρεα αυτοκρατορία της μεγάλης Γερμανίας, το κράτος των Ελευθερών ενωμένων ανθρώπων, πρώτα την ευρωπαϊκή και έπειτα την παγκόσμια δημοκρατία. Όλοι οι άνθρωποι θα γίνουν ένα έθνος, όλες οι μορφές του εμπορίου θα ενοποιηθούν σε ένα κοινό εμπόριο, όλες οι επιστήμες θα γίνουν μια, όλα τα συμφέροντα θα συγκλίνουν σε ένα και μονο συμφέρον >> . Όπως έλεγε κάποιος άλλος θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους . Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν τίποτα ;. Το τάγμα των Ιλλουμινατων υποτίθεται ότι διαλύθηκε από την βαυαρική κυβέρνηση με το σκάνδαλο της αποκάλυψης τους και τις εκατοντάδες συλλήψεις το 1787. Τα ίχνη του Ανταμ Βαισχαουπτ από τότε χάθηκαν.Συνέχισε όμως να υπάρχει και αποτέλεσε την βάση της θεμελίωσης των Η.Π.Α υιοθετώντας το σύμβολο των Ιλλουμινατων την πυραμίδα με το μάτι στην κορυφή της σύμβολο που συνανταμε παντού ακόμα και στο $.Επίσης σημαντική είναι η φράση <> που σημαίνει NEW WORLD ORDER. Ένα άλλο σημαντικό σύμβολο για τους Ιλλουμινατους είναι το 13 όσα και τα σταδία της μυήσεως στο τάγμα. Ψάξτε να δείτε πόσες φορές συναντάμε τον αριθμό 13 σε ένα $ 13 βέλη 13 φύλλα 13 φτερά και τόσα αλλά. Aληθεια κρύβονται οι Ιλλουμινατοι πίσω από όλα ; Οπαδοί θρησκευτικών ομάδων που ισχυρίζονταν πως φωτίζονταν κατευθείαν απ’το θεό, χωρίς τη βοήθεια μυστηρίων. Οι Πεφωτισμένοι ( Ιλλουμινάτι ) διακρίνονται σε :
α)
οι Πεφωτισμένοι της Ισπανίας.
Εμφανίστηκαν το 16ο αιώνα μέσα σε ένα μικρό μοναχικό κύκλο, κυρίως Φραγκισκανών.
β)
οι Πεφωτισμένοι της Βαυαρίας.
Αποτέλεσαν τμήμα μυστικής εταιρίας, που ιδρύθηκε από τον Αδάμ Βάισχαουπτ το 1776.
Η διδασκαλία τους ήταν καθαρά ορθολογιστική .
Δεν υπάρχει όμως ουδεμία σχέση των τότε Πεφωτισμένων με το σημερινό κίνημα των Ιλλουμινάτι.

[img]http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/dottore/3998/65018[/mg]
ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΟΥΔΕΝ ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ, ΟΥΔΕ ΒΕΒΑΙΟΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ
Κανένα κτήμα δεν είναι σεμνότερο και πιό βέβαιο από την αρετή.
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Edited by - dottore on 31/03/2003 19:30:40

Knight MIXAILΜέλος
03/04/2003, 01:25:03
Χαιρετε,
θεμα πολυ καυτο.
αμεσως μετα θα μπω στα δυο topic του thoth

Απνα ηθελα να καταθεσω οτι αρκετοι βαθμοι του Τεκτονισμου
γεννηθηκαν η τους αντεγραψαν απο το Γερμανικο αυτο Θεοσοφιστικο Συστημα.
Μηπως παλι οι Illuminati μπηκαν στις ταξεις του Τεκτονισμου μετα την διαλυση τους ??
Οποτε δεν διαλυθηκαν ποτε ??

Knight ΜΙΧΑΗΛ

ΕΛ-ΛΗΝΝέο Μέλος
03/04/2003, 12:25:09
Φίλε Knight Μιχαήλ,

Οι Illuminati, στην πραγματική τους ουσία, αποτελούν ένα άλλο πρόσωπου του τεκτονισμού. Ως οντότητες, αυτά τα δύο υπόκεινται κάτω από την ίδια ομπρέλα της "μαμάς" Σιών.

Edited by - ΕΛ-ΛΗΝ on 03/04/2003 12:25:31

OannesΜέλος
14/09/2003, 10:10:04
Nομίζω πως έχει ενδιαφέρον η παρακάτω παρατιθέμενη περικοπή περί του πως φανταζόταν ο Weishaupt τα προσόντα ενός υποψηφίου για εισδοχή στο τάγμα:

"Eκείνος, ο οποίος δεν κλείνει τα αυτιά του στους θρήνους της αθλιότητας, ούτε την καρδιά του στην ευσπλαχνία.

Eκείνος ο οποίος είναι φίλος και αδελφός των δυστυχούντων.

Eκείνος ο οποίος έχει καρδιά πρόθυμη στην αγάπη και στη φιλία.

Eκείνος ο οποίος αντέχει στις αντιξοότητες και δεν κουράζεται να πετύχει στο έργο που ανέλαβε και του οποίου η ψυχή είναι ικανή να συλλάβει μεγάλα σχέδια.

Eκείνος ο οποίος περιφρονεί τις αποδοκιμασίες του πλήθους, προκειμένου να να υπερασπιστεί την αλήθεια και την αρετή ώστε να ακολουθεί τις υπαγορεύσεις της καρδιάς του.

Eκείνος ο οποίος δεν εμπαίζει τον αδύνατο.

Eκείνος ο οποίος μισεί την οκνηρία.

Eκείνος ο οποίος δεν θεωρεί άχρηστη καμια γνώση

Aυτός είναι ο κατάλληλος υποψήφιος"

Aσφαλώς, το Tάγμα των Πεφωτισμένων είχε πολλά ελαττώματα και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διεπράχθησαν κάποια σφάλματα. Kανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητ;ησει οτι οι προθέσεις του Iδρυτή ήταν αγαθές και οτι ατύχησε στην προσπάθειά του αυτή. Ήταν, όπως και τα μέλη του Tάγματος, τίμιος αγωνιστής υπέρ της Eλευθερίας του Πνεύματος και οραματιστής μιας καλύτερης ηθικά τελειοποιημένης κοινωνίας

Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε

violettaΝέο Μέλος
07/06/2004, 11:04:27
Αγαπητοί φίλοι, θα ηθελα να επαναφέρω το θέμα και να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε τίποτα για τους πεφωτισμένους (ποιά ειναι η έδρα τους, και ποιά η δράση τους;) και σχετικά με τα ιερά τους νούμερα τα οποία έχω ακούσει ότι είναι το 23 και το 5

Dr.DoomΜέλος
11/06/2004, 19:02:43
Πρωτον, θα ηθεκα ιδιαιτερως να επισημανω οτι οι ΙΛΛοιυμινατι οχιμονο δεν εχουν καμμια σχεση με τους Ελευθεροτεκτονες αλλα μαλιστα οι δυο μυστικες εταιρειες ειχαν συγκρουστει ουκ ολιγες φορες. Επισης αν κρινουμε απο α ιδεωδη τους ευκολα διαπιστωνουμε τη σχεση τους με πολιτικοκοινωνικα κινηματα που εκαναν την εμφανιση τους κατα τον 19ο αιωνα οπως του μαρξισμου και του αναρχισμου. Ιδρυθηκαν την 1η Μαιου, εμφανης συσχετισμος με την γνωστη εορτη. Μια συμβουλη: αν και εξαιρετικα ενδιαφερον το βιβλιο του Dan Brown με τον ομωνυμο τιτλο αναφερεται λανθασμενα στην ομαδα. Σε γενικες γραμμες οι τυποι ηταν σοφοι.