ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετά το θάνατο τι::::::: - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Μετά το θάνατο τι::::::: - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

athakandr28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
whitewizeΝέο Μέλος
19/07/2004, 00:34:36
Τί λες ρε παιδί μου....

19/07/2004, 00:40:41
whitewize,

εάν έχεις ενστάσεις ή προτάσεις ευχαρίστως να τις δούμε. Για αυτόν τον λόγο είναι εξάλλου και μια ανοιχτή συζήτηση.

Θα αναμένω λοιπόν τα σχόλια σου, εκτός και αν φαντάζεσαι πως η συζήτηση, είτε συμφωνούμε είτε όχι, γίνεται με συνθήματα.

beyondΜέλος
19/07/2004, 13:23:18
"Μύθοι και απάτες

Οι μύθοι για τη μεταθανάτια ζωή είναι το ύπατο ψέμα του ανθρώπου από την άποψη του απόλυτου και του καθολικού.....Εκείνος από τους ιδρυτές θρησκειών που θα άντεχε να στηρίξει τη θεϊκή ιδέα του σε οποιοδήποτε άλλο έξω από αυτό το αρχιμήδειο σημείο, το μοναδικό οπαδό που θα αποχτούσε θα τον έβρισκε στον εαυτό του…
Ο φόβος και ο πόνος μπροστά στο θάνατο είναι η αιτία που έπλασε ο άνθρωπος τον κάτω κόσμο και τον Αδη. Και πάντα μέσα στη σφαίρα της ποίησης. Στη σφαίρα της θρησκείας όμως η αιτία αυτής της επινόησης, πέρα από το φόβο και τον πόνο, εκπορεύτηκε κυρίαρχα από το χυδαίο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης. Και τέτοιο ονομάζω την ημιμάθεια, τον εγωισμό, και την ανανδρία…
Αν έξαφνα συναντήσεις στο δρόμο σου άνθρωπο, κι είναι ανάγκη να καρατάρεις το μέταλλο της ανθρωπιάς του, έχεις ασφαλή μέθοδο να το κάμεις. Είναι η λύδια λίθος που δοκιμάζει το ποιό του μυαλού και της «ύπαρξης» των ανθρώπων.
- Πες μου ξένε, θα τον ρωτήσεις, πιστεύεις στη ζωή μετά θάνατο;
Αν σου αποκριθεί «Ναι πιστεύω!», τότε το πιο φρόνιμο που έχεις να κάμεις είναι να του δώσεις ένα τάλληρο να του πεις «Καλημέρα», και να φύγεις. Να πάρεις εκείνο το δρόμο που δε θα ξαναβγεί ποτέ μπροστά σου.
Γιατί η απάντηση που σου έδωσε δηλώνει ότι αναζητούσες άνθρωπο και σύντυχες πίθηκο. Πίθηκο κολομπίνο και μακάκο… "

Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

demoΜέλος
28/07/2004, 04:40:56
Το θέμα στο οποίο μιλάτε ξεκίνησε σάν ένας προβληματισμός όσον αφορά την μετά θάνατο ζωή, & κατέληξε σε αντιπαράθεση μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών & ΑρχαιοΕλληνολατρών!! Θα ασς πώ την γνώμη μου για όλα τα θέματα: Όπως έχω ξαναπεί την φύση του Αληθινού Θεού, ο οποίος κατα την γνώμη μου υπάρχει με κάποιον τρόπο είναι αδύνατον να την γνωρίσει ο γνωστός Άνθρωπος - ο Γήινος Άνθρωπος!! Ο Ιαχωβάς, ο Αλλάχ, & οι άλλοι κατά φαντασίαν Θεοί, δέν έχουν δώσει ουδεμία απόδειξη της παρουσίας τους!! Ο Θεός δέν διδάσκεται - Αποκαλύπτεται αλλά όχι απευθείας στον Άνθρωπο-& για την μετά Θάνατο ζωή ουδεμία απόδειξη δέν υπάρχει για την ποιότητα & την φύση της!! Ο Θεός έχει τους λόγους του να μήν επιτρέψει στον Γήινο Άνθρωπο να μάθει το παραμικρό για την ΜεταΘάνατο ζωή, γι'αυτό τίποτα δέν είναι σίγουρο γι'αυτήν - Όλα είναι ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ & μόνο!! Και για τους Ανθρώπους που λένε οτι βρέθηκαν στα πρόθυρα του Θανάτου & έχουν ισχυρές εμπειρίες ,εγώ δέν αποκλείω να βρίσκονταν σε κατάσταση βαθειάς Ύπνωσης, γιατί ΔΕΝ πέθαναν!! Ζούσαν τότε & έζησαν!! Αν πέθαιναν πραγματικά τότε θα μάθαιναν την ΑΛΗΘΕΙΑ!! Την Αλήθεια την γνώρισαν 5-6 Άνθρωποι πολύ Σοφοί μακρυνών εποχών αλλά θεώρησαν φρονιμότερο να μήν την αποκαλύψουν στον ευρύ κόσμο, γιατί προφανώς έτσι έπρεπε να γίνει!! Πέρασαν όμως κάποιες τηλεγραφικές Αλήθειες μέσω των Θρησκειών, τις οποίες οι ιερείς παραποίησαν σύμφωνα με το συμφέρον τους!! Δέν είναι άλλωστε τυχαία η ομοιότητα της ΑρχαιοΕλληνικής Θρησκείας με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, άσχετα άν ο Χριστιανισμός τελικά έγινε με ιεροποίηση των Εβραικών δοξασιών, του Ιαχωβά, του Αβραάμ κτλπ,κτλπ!! Αυτοί που λένε για 40 σκαλοπάτια, 40 Αγγέλους, 40 Δαίμονες που παλεύουν μεταξύ τους ποιός θα κερδίσει την ψυχή, ας τραβήξουν ένα βίντεο να το προβάλλουν στην οθόνη, ή ας βγάλουν μιά φωτογραφία μπάς & τους πιστέψουμε!! Εγώ θα χαρακτήριζα τις ψυχές του Ανθρώπου σάν σταγόνες νερού, που άν κατορθώσουν να ενωθούν με τον Ωκεανό γίνονται το ίδιο με αυτόν, ενώ οι σταγόνες με ρυπογόνα σωματίδια απωθούνται απο τον Ωκεανό!! Επειδή αυτός είναι ο πραγματικός προορισμός της κάθε σταγόνας, εγώ θεωρώ πιό πιθανό την μετεμψύχωση για την κάθαρση της ψυχής, χωρίς επαναλαμβάνω οτι υπάρχει καμία Απόδειξη!! Μόνο υπόθεση & το τεκμηριώνω στο ότι χωρίς την μετεμψύχωση οι αμαρτωλές ψυχές είναι στην κυριολεξία χαμένες, που σημαίνει οτι οι σταγόνες δέν συναντάνε τον Ωκεανό ποτέ & μετατρέπονται σε βρώμικες κηλίδες!! Γιατί άν ο Ωκεανός δεχτεί χωρίς διάκριση όλες τις σταγόνες στο τέλος θα μολυνθεί & ο ίδιος!! Οι 40 μέρες μετά Θάνατο της Χριστιανικής Θρησκείας προφανώς συμβολίζουν το χρονικό διάστημα που περιφέρεται η ψυχή στην Γή μετά Θάνατο πρίν την Μετεμψύχωση!!

ΚάθυΜέλος
01/08/2004, 00:17:27
Καλημέρα,

Καλό μήνα των
ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ
ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004

Ευχόμεθα την ομαλή και άριστη διεξαγωγή των αγώνων.

Ελπίζομε η 28η ΟΛΥΜΠΙΑΣ να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τέλος προσδοκούμε στην φωτισμένη έμπνευση,
των συζητήσεών μας.

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία, εκεχειρία.......

Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

G.S.Νέο Μέλος
04/08/2004, 18:02:31
Γειά σου βρε Κάθυ με το θετικό σου μύνημα!!
Λευκό πανί όπου στήνεται αρένα!!

Να πώ και γώ τη γνώμη μου;
Αλλά να ξεκαθαρίσω πρώτα οτι ούτε τον κουμουνισμό ασπάζομαι, ούτε την Αρχαιολατρεία, γιατί ποιός ξέρει με την τροπή που πήρε η κουβέντα μπορεί να βρεθώ με αυτοκόλλητο στο κούτελο..

Μετά το θάνατο τί;
Μήπως αυτό το ερώτημα δηλώνει πλουσιότατο εγωκεντρισμό - για τον καθένα μας το λέω και όχι για τον γυγγραφέα συγκεκριμένα! Μήπως μας γεννιέται ως ερώτημα απο ανασφάλεια μην τυχών πάψουμε να υπάρχουμε οριστικά; Μήπως αν πρόκειται έτσι και αλλιώς να πάψουμε να υπάρχουμε οριστηκά (δηλαδή αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε) δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε. Και αν δεν πρόκειτε να πάψουμε να υπάρχουμε οριστικά, γιατί να αναλωνόμαστε με τέτοια ερωτηματικά και να μην αναλωνόμαστε στις απολαύσεις του τώρα ή του άυριο; Αφού έτσι και αλλιώς είναι αναπόφεκτο να εξακριβώσουμε κάποια στιγμή την αλήθεια στο ερώτημα. Στο φινάλε "και πριν τη γέννηση τί"; Αυτό το ξέρει κανείς; ΑΑΑ...Ναι, δεν μας νοιάζει, γιατί σημασία έχει, αφού βρεθήκαμε που βρεθήκαμε εδώ, μήν τυχών και πάψουμε να υπάρχουμε!!!

Και μην νομίζετε, πιστεύω οτι μετά το θάνατο υπάρχει κάποια μορφή συνέχειας, κι αυτό συμπτωματικά σχεδόν, γιατί έτσι (νομίζω) μου έχουν διδάξει προσωπικά βιώματα. Αλλά αδιαφορώ για την οριστική και ακριβή απάντηση! Όπως αδιαφορώ και για το πρίν της γέννησης.

Και αν τα έγραψα αυτά σήμερα, το έκανα για να σας πώ οτι ίσως να μην έχει νόημα να βασανίζεται κανείς απο τέτοια ερωτηματικά.

09/06/2006, 16:58:09
Προσωπικά φοβάμαι το τι θα ακολουθήσει μετά τον θάνατο .Φοβάμαι στην ιδέα πως δεν θα σκεφτόμαστε τίποτα ,θα είμαστε σαν τις μηχανές της κλεινής και δεν λειτουργεί τίποτα .δεν θα μπορούσα ποτέ να μην φοβάμαι τα γηρατειά και τον απερχόμενο θάνατο .Μόνο όταν θα μάθαινα πως μετά τον θάνατο δεν θα χαθούμε δεν θα ξεχαστούμε θα κρατήσουμε της γνώσης μας και απλός θα ‘’ζούμε’’ ως πνεύματα σε ένα άλλο κόσμο τότε μόνο θα σταματούσα να τον φοβάμαι και δεν θα με πείραζε να πέθαινα και τώρα.-----θα ακολουθήσει το απόλυτο κενό----η ο άλλος κόσμος και αυτά που μας λέει η θρησκεία μας-----. Μήπως είναι όλα ένα μεγάλο ψέμα, μήπως δεν ζούμε απλός φανταζόμαστε ότι ζούμε……. Θέλω να ξερό το τι θα ακολουθήσει θα προσπαθήσω να το μάθω με οπίων τρόπο μπορώ .Όταν θα γεράσω θα είναι πια αργά . ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ…….

ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

T_Chameleon of Rodos

09/06/2006, 17:58:20
Μετά το θάνατο.....Βρε άντε βγείτε για κάνα μπανάκι που στην έναρξη του καλοκαιριού θα ψάχνουμε να βρούμε τι γίνεται αφού γίνουμε τροφή για σκουλήκια!!!

Και μια ερώτηση. Τι σημαίνει Ταυροαββάς, που διαβάζουμε πιο πάνω?????
Δύο λεξικά άνοιξα και δεν το έχουν!!

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...