- Μάρτυρες του Ιεχωβά - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αγαπητέ europaios2, δεν έχω διαβάσει κάπου στην Καινή Διαθήκη έναν διαχωρισμό ότι οι 10 εντολές εφαρμόζονται μόνο σε περίοδο ειρήνης και στον πόλεμο μπορούν να παρακαμφθούν.
Έχοντας διαβάσει δύο φορές την Καινή Διαθήκη στην ζωή μου δεν θυμάμαι κάποια τέτοια αναφορά οπότε, εάν υπάρχει θα σε παρακαλούσα να μου υποδείξεις το σημείο στο οποίο αυτή βρίσκεται.
Εάν δεν υπάρχει, τότε αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο διαχωρισμός αυτός είναι ένα αποτέλεσμα μιας προσωπικής σου πεποίθησης στην οποία κατέληξες για Χ λόγους και μέσα από μια Ψ λογική διεργασία ή ότι αποτελεί έναν διαχωρισμό που έχει υϊοθετήσει ένας κύκλος.
-Tα ευκόλως εννοούμενα είθεσται να παραλείπονται!
.......Έχοντας διαβάσει δύο φορές την Καινή Διαθήκη στην ζωή σου δεν έχεις αποδεκτεί ούτε καν την ύπαρξη ως φυσικού προσώπου του Ιησού!
..........<<είναι ένα αποτέλεσμα μιας προσωπικής σου πεποίθησης στην οποία κατέληξες για Χ λόγους και μέσα από μια Ψ λογική διεργασία ή ότι αποτελεί έναν διαχωρισμό που έχει υϊοθετήσει ένας κύκλος>>
-Ή κάνω λάθος?![]()
quote:
Σε αυτήν την περίπτωση, δε μπορώ να τον δεχθώ γιατί δεν βλέπω κάποια λογική ερμηνεία του.
-Ελέυθερα!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
«Tα ευκόλως εννοούμενα είθεσται να παραλείπονται!»
Το μόνο που είναι……«ευκόλως εννοούμενο» είναι ότι ο κάθε χριστιανός είναι και μια εν δυνάμει χριστιανική σέκτα, καθώς ο καθένας βολεύει τις γραφές σύμφωνα με αυτά που οι δικές του ανάγκες απαιτούν!!!!![]()
![]()
Εξ ου και οι εκατοντάδες χριστιανικές αιρέσεις ΕΝΤΟΣ της χριστιανικής θρησκείας!
Σε ετούτο το προαιώνιο μοτίβο της βολικής σωτηριολογίας, άξιος συνεχιστής και εσύ φίλτατε! ![]()
![]()
![]()
quote:
Το μόνο που είναι……«ευκόλως εννοούμενο» είναι ότι ο κάθε χριστιανός είναι και μια εν δυνάμει χριστιανική σέκτα, καθώς ο καθένας βολεύει τις γραφές σύμφωνα με αυτά που οι δικές του ανάγκες απαιτούν!!!!
Εξ ου και οι εκατοντάδες χριστιανικές αιρέσεις ΕΝΤΟΣ της χριστιανικής θρησκείας!
-Κάτι δε μου κολάει! για ξαναπές το!....<<ο κάθε χριστιανός.....Εξ ου και οι εκατοντάδες χριστιανικές αιρέσεις >> Πες για εκατομύρια για να μπορέσω να συμετάσχω!
quote:
Σε ετούτο το προαιώνιο μοτίβο της βολικής σωτηριολογίας, άξιος συνεχιστής και εσύ φίλτατε!
-Τουλάχιστον εγώ έχω παρέα! Ενώ εσύ? ........θα τραγουδάς σαν το αγριολούλουδο του Καζαντζίδη
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 14/01/2008 23:38:13

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Με βάση αυτό λοιπόν, είναι άτοπο να ζητάς να έχω κατανοήσει και να συμφωνώ με αυτό που εσύ εννόησες εύκολα όπως κι εγώ δεν γίνεται να έχω την απαίτηση από εσένα να έχεις κατανοήσει αυτό που εννόησα εγώ εύκολα.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι πουθενά στην Παλαιά Διαθήκη - στην οποία βρίσκονται οι 10 Εντολές - δεν υπάρχει αναφορά ότι το "Ου φονεύσεις" ισχύει μόνο σε περίοδο ειρήνης.
Πουθενά στην Καινή Διαθήκη - στην οποία περιγράφεται η ζωή κι η δράση του Ιησού - δεν υπάρχει επίσης τέτοια αναφορά.
Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ο διαχωρισμός που έκανες έγκειται στην δική σου συλλογιστική πορεία η οποία είναι μια ερμηνεία που εσύ επέλεξες να κάνεις ή ότι είναι μια ερμηνεία αυθαίρετη από κάποια μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων που έγινε για Χ λόγους.
Δεν είπα ότι δεν αποδέχομαι την ιστορική ύπαρξη του Ιησού, μην μου προσάπτεις πράγματα που δεν είπα.
Είπα κάτι πολύ διαφορετικό...
Θα συμφωνήσω με τον γιαπετ ότι έχουμε βγει εκτός θέματος, οπότε η παρένθεση μας κλείνει εδώ κι επιστρέφουμε στο θέμα μας που είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Ευχαριστώ!

In anticipation of my resurrection...
Επίσης αν οι διαφορές είναι οι ίδιες και με τους άλλους χριστιανισμούς (ρωμαιοκαθολικοί, προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι, αγγλικανοί κ.α.).
Να μαθαίνουμε κι εμείς που έχουμε μπερδευτεί με τις τόσες ερμηνείες των διαθηκών (ο πληθυντικός, λόγω του ότι πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος μπερδεμένος).

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
αν υπαρχει λεω... ο γνωστης...

Φίλε μου eidos, είχα κατά νού, ότι ένας απ' αυτούς είσαι εσύ.
¨
Όχι;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«Θα ήθελα, αφού επανέρχεται το θέμα στον αρχικό του δρόμο, να ρωτήσω οποιονδήποτε μπορεί να απαντήσει, ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ ορθόδοξης πίστης μ’ αυτήν των Μ.τ.Ι. και αν θα μπορούσαν να παρατεθούν επιγραμματικά.»
Στην παρακάτω σελίδα μπορεί εύκολα ο καθένας να αναγνωρίσει τις «διαφορές» (ουσιαστικά περί χονδροειδέστατων χαλκεύσεων των ΜτΙ πρόκειται..) μεταξύ Χριστιανικής πίστης και του Σχολαστικισμού των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά.
Η όλη αμπελοφιλοσοφία που αναπτύσσουνε οι ΜτΙ στηρίζεται αποκλειστικά σε δυο παράγοντες:
A)Στην συστηματική αλλοίωση της έννοιας των κειμένων που υπάρχουνε στην Καινή Διαθήκη (ομιλώ για την αριστερή πλευρά έκαστης σελίδας), σερβιρισμένη ως «μετάφραση» σε εκτυπώσεις που οι ίδιοι κυκλοφορούν, και φυσικά ουδεμία νομιμοποίηση ή λογική φέρουνε.
B)Στην παραπλάνηση αδαών πιστών της Βίβλου, οι οποίοι κατά τεκμήριο ελάχιστες ως ανύπαρκτες γνώσεις έχουνε σε σχέση με την θεολογία τόσο του Ιουδαϊσμού (Πεντάτευχος) όσο και του Χριστιανισμού (Καινή Διαθήκη).
Επιγραμματικά, όπως παραδείγματος χάριν, πρώτον, ο χριστός είναι ο αριθμός δύο και όχι ένα και το αυτό με το θεό.
Δεύτερον...;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
<<π>>
.... ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.....
ΦΩΣΣΣΣΣΣΣ,ΑΤΜΑ
ΝΑΙ ΤΟ'ΔΑ ΠΕΡΥΣΙ,ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.
ΦΩΣ,ΑΤΜΑ
Μην τρέχουμε τσάμπα στα videoclub!
(Μια μικρή περιληψούλα εννοώ...)

Ένας ιδιοφυής μαθηματικός αναζητά τον πολυψήφιο αριθμό που ξεκλειδώνει τα μυστικά του σύμπαντος. Τη δουλειά του προσπαθούν να οικειοποιηθούν μια πολυεθνική εταιρεία που έχει βλέψεις στο χρηματιστήριο και μια εβραϊκή θρησκευτική οργάνωση που πιστεύει ότι ο αριθμός αυτός οδηγεί στο Θεό.
Edited by - Wolffaced on 19/12/2002 13:55:05
kata thn gnwmh mou,to "p" htan ena eksairetiko ergo(an kai se kanena po ta atoma pou to eida mazi,den tou arese
)
Pisteyw oti htan poly idiofyes kai prototypo san senario.
Ektos apo ayto,pisteyw oti o prwtagwniths pistepse poly se ayto pou epsaxne na vrei,kai edwse olo ton eayto tou,gi ayto kai sto telos "trelathike" kata kapoio tropo.
Perimenw kai thn dikh sas gnwmh![]()
![]()
![]()
filia
ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΤΟ Π...
+ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΕΙ....
ΘΑ’ΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ .
ΕΧΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟ ΕΤΣΙ,ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΧΑΘΩ+ΕΓΩ....
Η ΤΡΕΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ,ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΦΟΒΟ ΠΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ...
Ο ΤΡΕΛΟΣ ΣΑΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΣΤΑ ΤΑΡΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ,ΚΑΘΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙ ....ΚΑΠΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ...
ΑΥΤΟ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ...
ΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙ’ΑΥΤΟ!
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ Π.
ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑ *** Π ***
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΛΘΕ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΤΑΝ Η ΛΕΞΕΙ **ΠΥΛΗ**
ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΛΕΞΕΙ *** ΠΕΝΤΕΛΗ ***
ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΝΟΥ
ΣΥΜΑΙΝΕΙ *** ΠΥΛΗ ΕΝ ΤΕΛΟΣ ***
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ