ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Είμαστε μπροστά σε μια νέα επιδημία? (η νόσος των χοίρων ξαναχτυπά) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

trexagireve62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
kostakisΜέλος
05/06/2010, 10:50:06
Καλημέρα σε όλους

Από το διαδικτυακό τόπο της Ναυτεμπορικής παραθέτω

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1825840

quote:
«Αδικαιολόγητος ο πανικός» για τη νέα γρίπη

Σε «σπατάλη μεγάλων ποσών δημόσιου χρήματος και αδικαιολόγητο πανικό» οδήγησε ο χειρισμός της πανδημίας της νέας γρίπης Η1Ν1 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες και τις εθνικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Όπως αναφέρει η έκθεση της επιτροπής αρμόδιας για θέματα υγείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπήρχε «σωρεία ενδείξεων ότι η σοβαρότητα της πανδημίας είχε υπερεκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ΠΟΥ», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να στρεβλωθούν οι προτεραιότητες στη δημόσια υγεία.

Ο συντάκτης της έκθεσης Πολ Φλιν τόνισε ότι «επρόκειτο για μία πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ», περιγράφοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού ως «ψευδοφάρμακο μεγάλης κλίμακας».

Η επιτροπή εντοπίζει «σοβαρές ελλείψεις» στη διαφάνεια της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, που οδηγούν σε ανησυχίες για το ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών σε αυτήν. Η μείωση της εμπιστοσύνης στις συστάσεις του ΠΟΥ μπορεί να αποβεί «καταστροφική» στην περίπτωση πραγματικής πανδημίας στο μέλλον, προειδοποιεί.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι οι υπηρεσίες του ΠΟΥ και της ΕΕ δεν ήταν πρόθυμες να δημοσιοποιήσουν τις λίστες με τα ονόματα και τα συμφέροντα των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ που εμπλέκονταν στη λήψη αποφάσεων για τις συστάσεις σχετικά με την πανδημία.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η αρχισυντάκτρια του British Medical Journal Φιόνα Γκόντλι καταγγέλλει, μετά από έρευνα της επιθεώρησής της, ότι επιστήμονες που συνέταξαν τις βασικότερες συστάσεις του ΠΟΥ για τη συγκέντρωση εμβολίων είχαν παλαιότερα πληρωθεί από φαρμακευτικές εταιρείες που θα επωφελούνταν.

και από το διαδικτυακό τόπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

http://www.who.int/csr/don/2010_06_04/en/index.html

quote:
4 June 2010 -- As of 30 May, worldwide more than 214 countries and overseas territories or communities have reported laboratory confirmed cases of pandemic influenza H1N1 2009, including over 18138 deaths.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!!!

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

05/06/2010, 14:11:13
Kostakis....
Είπαμε, έχασα το στοίχημα και κερνάω...
Μιλούσα για 1200 νεκρούς στην Ελλάδα φυσικά...
Ρε γαμώ την ατυχία μου - για περίπου χίλιους νεκρούς λιγότερους...
Φτου του δημοσιογράφους... Αυτοί με παρέσυραν...
Με τέτοιο πρωτόγνωρο πανικό ακόμα και από τον ΠΟΥ έβγαλα λάθος συμπεράσματα...

Στην επόμενη συνάντηση λοιπόν το κέρασμα - κοίτα να είσαι εκεί...

Edited by - OANNHSEA on 05/06/2010 14:14:47

05/07/2010, 00:06:15
quote:
(απαντώντας σε σχόλιο της φίλης medtech που έγραφε περί πρόκλησης παραληρημάτων "συνομωσιολογιας σε μερικους ("ολα αυτος ο πανικος προκαλειται απο τις φαρμακευτικες για να πουλησουν φαρμακα και εμβολια" μπλα μπλα μπλα)".

Φίλη medtech, περιμένω μία απάντηση.

Και απάντηση θα λάβεις.

Εαν τα κράτη δεν είχαν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να αντιμετωπισουν την γρίππη,δεν ανάπτυσαν εμβόλιο πχ και η γρίππη αυτη αποδεικνυόταν νόσος υψηλής θνησιμότητας,θα μιλούσατε πάλι για φαρμακευτικές που επειδή δεν τους συμφέρει οικονομικά να παραγουν το εμβόλιο,προτιμούν να αφήσουν τον κόσμο να πεθάνει.

Υπενθυμίζω οτι οι οργανισμοί Υγείας παγκόσμιοι και εθνικοί δεν έχουν προφητικές ικανότητες,πάντοτε βασιζονται σε εκτιμήσεις(που δεν τις κανουν οι φαρμακευτικες σε αποκλειστικότητα αλλα το συνολο των ειδικων επιστημονων που η πλειοψηφια τους δεν ειναι εργαζόμενοι στις φαρμακευτικες).Σε αυτη την περιπτωση εκαναν λάθος (και χαίρομαι γιαυτό γιατι με τιποτα δεν θα ήθελα να κυκλοφορεί τέτοιας φονικότητας και ευκολα μεταδιδομενη νόσος γιατι εγω εργαζομαι σε νοσοκομείο,οπότε ο κίνδυνος να μολυνθώ και να αρρωστήσω και εγω θα ήταν πολύ μεγάλος).Τώρα εγω το βλέπω σαν λάθος εκτιμηση,άλλοι με διαφορετικοί νοοτροπία το βλέπουν σαν παγκόσμια συνομωσια.

(ΥΓ.περιμένω ακόμα να μεταλλαχθω σε κάτι που θα τρόμαζε ακόμα και τον μέγα Cthulu εξαιτίας των *τρομακτικων* παρενεργειων του αντιγριπικού εμβολίου).

The plural of anecdote is not data.

kostakisΜέλος
05/07/2010, 08:07:04
Καλημέρα σε όλους, μία γρήγορη απάντηση

Αγαπητή medtech

quote:
Εαν τα κράτη δεν είχαν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να αντιμετωπισουν την γρίππη,δεν ανάπτυσαν εμβόλιο πχ και η γρίππη αυτη αποδεικνυόταν νόσος υψηλής θνησιμότητας,θα μιλούσατε πάλι για φαρμακευτικές που επειδή δεν τους συμφέρει οικονομικά να παραγουν το εμβόλιο,προτιμούν να αφήσουν τον κόσμο να πεθάνει.

Μα τα κράτη δεν ανέπτυξαν εμβόλιο, έδωσαν απλά εντολή - παραγγελία για την παρασκευή αυτών. Το θέμα είναι ότι τα εμβόλια βγήκαν πολύ "γρήγορα" σε σχέση με τον επικείμενο κίνδυνο και χρησιμοποιήθηκαν πολύ "υποχρεωτικά" σε σχέση με τη συνήθη διαδικασία. Ε, αυτό βάζει σε κάποιες σκέψεις.
Για την οικονομική πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών, επέτρεψέ μου να είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Άλλωστε, αν επιτελούν καθαρά κοινωνικό (μην πω και κοινωφελή) σκοπό, για ποιο λόγο είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια; και μη μου πεις το ανέκδοτο περί χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις...

quote:
Υπενθυμίζω οτι οι οργανισμοί Υγείας παγκόσμιοι και εθνικοί δεν έχουν προφητικές ικανότητες

Υπενθυμίζω ότι κάποιοι εξ αυτών διέρρεαν τερατολογήματα περί 100.000 προσβολών ημερησίως μόνο στη Βρετανία, περί 1,5 δις. προσβεβλημένων ανά την υφήλιο και λοιπά δημοκρατικά.

quote:
Σε αυτη την περιπτωση εκαναν λάθος (και χαίρομαι γιαυτό γιατι με τιποτα δεν θα ήθελα να κυκλοφορεί τέτοιας φονικότητας και ευκολα μεταδιδομενη νόσος γιατι εγω εργαζομαι σε νοσοκομείο,οπότε ο κίνδυνος να μολυνθώ και να αρρωστήσω και εγω θα ήταν πολύ μεγάλος).

Συμφωνώ μαζί σου και χαίρομαι που δεν είχες συνέπειες.

quote:
ΥΓ.περιμένω ακόμα να μεταλλαχθω σε κάτι που θα τρόμαζε ακόμα και τον μέγα Cthulu εξαιτίας των *τρομακτικων* παρενεργειων του αντιγριπικού εμβολίου

Σπεύδε βραδέως...

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

05/07/2010, 08:36:51
Να σε συμπληρωσω, λίγο αγαπητέ μου Kostakis, καθώς, όχι απλά είχαν έτοιμα τα εμβόλια, αλλά, ήταν και διαφορειτκά ανα χώρα, τόσο προγραμματισμένα τα είχαν ...
Για να δεις, ποσο μελετημένο είναι το ζήτημα...
Και φυσικά, να μην αγνοήσουμε, ότι ο συγκεκριμένος ιός της γρίπης, "ξαναήρθε" ...υπο τον ΠΟΥ, άλλες τρεις φορές, τα τελευτάια 40 χρόνια...
Τυχαία πάντα και πάντα, μεταλλαγμένος και εργαστηρίου...
Κοινώς, ειμαστε εμείς τόσο μ@@άκες που νομίζουν ότι μας κοροιδέυουν οι φυτάκλες, ή απλά,αυτοί οι ...επιστήμονες, δεν καταλαβαινουν, ότι δεν υπάρχουν τόσο χαζοί;;....
Και βέβαια, το ωραίο είναι, που δεν πιάνει ο ιός...
Γριπη των πουλερικών, 25 νεκροί τον χρόνο,γ΄ριπη των χόιρων, 18000 περίπου νεκρόι σε ένα χρόνο..Στη μόσχα, σε μια απο τις ετήσιες γρίπες, πεθαίνουν μέχρι και 18000 άτομα...
ΆΡΑ, Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ, Η ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ;
Γιατί,ή είναι επιστήμονες, ή απροσάρμοστα..Δεν παιζεις με τέτοια πράγματα..
Κι οι εγκληματιες που ξεκινήσαν αυτά τα φρικτά ΣΧΈΔΙΑ,θα τιμωρηθούν, αναλόγως...
05/07/2010, 15:22:23
quote:
Να σε συμπληρωσω, λίγο αγαπητέ μου Kostakis, καθώς, όχι απλά είχαν έτοιμα τα εμβόλια, αλλά, ήταν και διαφορειτκά ανα χώρα, τόσο προγραμματισμένα τα είχαν ...

και φυσικά, να μην αγνοήσουμε, ότι ο συγκεκριμένος ιός της γρίπης, "ξαναήρθε" ...υπο τον ΠΟΥ, άλλες τρεις φορές, τα τελευτάια 40 χρόνια...

Τυχαία πάντα και πάντα, μεταλλαγμένος και εργαστηρίου...
Κοινώς, ειμαστε εμείς τόσο μ@@άκες που νομίζουν ότι μας κοροιδέυουν οι φυτάκλες, ή απλά,αυτοί οι ...επιστήμονες, δεν καταλαβαινουν, ότι δεν υπάρχουν τόσο χαζοί;;....
Και βέβαια, το ωραίο είναι, που δεν πιάνει ο ιός...

Ερώτηση φύτακλα-επιστήμονα

Εσύ που είσαι πανέξυπνος και παντογνωστης ανέλυσε μου την μεθοδολογία παρασκευής του εμβολίου κατα του Η1Ν1...

(αν πραγματικά είσουν "φύτακλας επιστημονας" σχετικός με την παρασκευή εμβολίων δεν θα πεταγες αυτές τις βλακείες οτι τα εμβόλια τα είχαν έτοιμα απο καιρό.Επίσης αν εισουν φύτακλας-επιστημονας και είχες κάποια ιδέα απο φυσική επιλογή και εξέλιξη δεν θα πεταγες τις ανοησίες για ιους που "κατασκευασαν οι επιστημονες.)

Edited by - medtech on 05/07/2010 15:26:03

05/07/2010, 18:04:54
Καλέ μου medtech μην μπαίνεις κι εσυ στη λογική, ότι οι άλλοι, που δεν είναι επιστημονες, δεν μπορούν να ξέρουν τι κάνουν οι επιστήμονες......
Εγώ φίλε μου ,αναμεταδίδω είδηση, που έβγαλα πέρισυ,γιατί είχε γίνει σκάνδαλο, ότι απο Ελβετία, κιβώτια με εμβόλια, ανακαλύφθηκε, ότι είχαν στελέχη, απο 5 και πάνω ιους...Αν ασχολείσαι με το ζήτημα, πρέπει να το ξέρεις....
......Ή να φέρω την είδηση;...
05/07/2010, 21:51:34
quote:
Καλέ μου medtech μην μπαίνεις κι εσυ στη λογική, ότι οι άλλοι, που δεν είναι επιστημονες, δεν μπορούν να ξέρουν τι κάνουν οι επιστήμονες......
Εγώ φίλε μου ,αναμεταδίδω είδηση, που έβγαλα πέρισυ,γιατί είχε γίνει σκάνδαλο, ότι απο Ελβετία, κιβώτια με εμβόλια, ανακαλύφθηκε, ότι είχαν στελέχη, απο 5 και πάνω ιους...Αν ασχολείσαι με το ζήτημα, πρέπει να το ξέρεις....

1.Ναί είμαι στη λογικη οτι άτομα μη ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ σε ενα γνωστικο αντικείμενο δεν πρέπει να νομιζουν οτι ξερουν περισσότερα απο άτομα ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΑ σε ενα γνωστικό αντικείμενο.Ουαι και αλιμονο εαν κανεις γινονταν ειδικος επιστημονας διαβάζοντας...εφημερίδες.

Σε ξαναρωταω λοιπον έχεις ιδέα πως κατασκευάζεται ενα εμβόλιο γενικα και ειδικά εκεινα τα εμβόλια της γρίππης?

Εχεις υπόψην ποιες ειναι οι γενικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η κατασκευη ενός εμβολίου?

2.Στην διάρκεια της παραγωγής των εμβολιων δυστυχως μπορούν να γίνουν και λάθη και να έχουμε σκαρτες παρτιδες.Γιαυτό και υπάρχει και έλεγχος ποιότητας και εαν διαπιστωθει οτι μια παρτίδα είναι σκάρτη αποσύρεται.Εαν φυσικα ξεφυγει απο τον ελεγχο ποιοτητας μια σκαρτη παρτιδα τότε οι συνεπειες μπορει να είναι τραγικές.Αυτό δεν σημαινει οτι υπαρχει μια παγκοσμια συνομωσια για να μολυνθουν και να εξοντωθουν συγκεκριμενες ομαδες ατόμων αλλα πολυ απλά οτι οι επιστημονες και οι κατασκευαστες των εμβολιων δεν ειναι αλάνθαστοι.

Και επειδη τα έχω ψιλοπάρει με τον κάθε παντογνώστη και ειδικα με τους συνομωσιολόγους σας υπενθυμιζω οτι υπάρχουν αρκετές σχολές βιολογίας (και ιατρικης) στην χώρα και σας συμβουλευω πριν αρχισετε να εκφερετε γνώμη για υποθέσεις που αφορούν τα βιολογικά φαινόμενα,να πάτε να σπουδασετε σε κάποια απο αυτές.

Edited by - medtech on 05/07/2010 21:57:52

ΜηδείαΜέλος
05/07/2010, 22:27:59
medtech σπουδάζεις ιατρική?
kostakisΜέλος
05/07/2010, 22:29:40
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητή medtech, μία καθαρά φιλολογική ερώτηση

quote:
Γιαυτό και υπάρχει και έλεγχος ποιότητας και εαν διαπιστωθει οτι μια παρτίδα είναι σκάρτη αποσύρεται.

Στις περιπτώσεις των εμβολίων, τι ποσοστό αστοχίας προβλέπουν οι σχετικοί κανονισμοί; αφορά καθαρά στατιστική περιέργεια.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

spiritΜέλος
15/09/2003, 22:40:03

Η μανια ειναι του ερωτα το χρωμα
ο ερωτας το χρωμα της λησμονιας...

ο θεος ερχεται και φευγη αγαπητη φιλη Destiny,αλλα αν η ΣΚΕΨΗ μπορει να εξασκησει επιδραση σ ενα ζωντανο οργανισμο η ακομα και χωρις σκεψη η συνειδητη ΕΠΙΘΥΜΙΑ,ειναι ταχα αδυνατο,πραγματα εξω απο εμας να συντονιζουν τους παλμους τους με τις επιθυμιες μας και τα παθη μας,το καθε ατομο να γυρευει το αλλο με τον κρυφο ερωτα μιας παραξενης

χημικης συγγενειας;
OM

dsm

DestinyΜέλος
16/09/2003, 11:03:44

quote:

..αλλα αν η ΣΚΕΨΗ μπορει να εξασκησει επιδραση σ ενα ζωντανο οργανισμο ..

Mενω σε αυτη τη φραση...

Η ΣΚΕΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ..

ΜΑΓΕΙΑ...

ΙΡΙΔΑ...

ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ, ΣΟΦΙΑ & ΑΝΔΡΕΙΑ.. ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ..

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Η ΠΙΣΤΗ ...ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ
Η ΣΟΦΙΑ ...ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ
Η ΑΝΔΡΕΙΑ ...ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ..

DestinyΜέλος
16/09/2003, 11:43:18
quote:

Μόνο η Αγάπη...

Εμπιστεύσου την...κι αν σε προδώσει...δεν φταίει εκείνη...εσύ δεν ήσουν έτοιμος...
Αποχαιρέτησέ την μ' ένα φιλί...

Μoebius...

θα την αποχαιρετησω με ενα φιλι...

Κοκκινο ..κατακοκκινο..

Στην αναζήτηση ..ΑΥΤΟΥ.. που είχα χάσει, εφτασα στις ακτές της Λήθης, κάτω από εναν απέραντο ~ κενο ουρανο.. από τον οποίο όλα τα Αστέρια εξαφανιζονταν σιγα ~ σιγα..
Προχωρώντας, χωρίς να ξέρω που, ένα αόριστο φως, σαν αυτο του εξασθενισμένου φεγγάριου, έπεφτε κάτω θαμπά και χωρίς λαμπρότητα..
Με αυτό το φως, είδα πολλές περιπλανούμενες ψυχές ανδρών και γυναικών, που ερχόταν διστακτικά ή βιαστικά, να πιουν από τα αργά ακελάριστα ύδάτα.
Αλλά μεταξύ όλων αυτών, δεν υπήρξε κανένας που να αναχώρεί βιαστικά, και υπήρχαν πολλοί που έμειναν για να προσέξουν, με τα μάτια απλανή, την ήρεμη και ακύμαντη μετακίνηση του ρεύματος.
Και ξαφνου μια μορφη στάθηκε ξέχωρα από το υπόλοιπους..
Ειδα αυτό που είχα γυρέψει..
Επιταχύνα προς την μεριά του..
Ημουν πρόθυμος να την πάρω από το χέρι.
Αλλά στα χλωμά & αμετάβλητα μάτια, και στα ωχρά ασάλευτα χείλια που σηκώθηκαν προς τα δικά μου, δεν είδα κανένα φως της μνήμης..
Ούτε οποιαδήποτε δόνηση Αναγνώρισης..
Και ξέροντας τώρα πως είχε ξεχάσει, στράφηκα μακριά .. Απελπισμένα Βρίσκοντας τον ποταμό στο πλάι μου
..συνειδητοποίησα ξαφνικά την αρχαία δίψα μου για τα ύδατά του,
..μια δίψα που είχα σκεφτεί κάποτε να ικανοποιήσω σε πολλές και διάφορες πηγές, αλλά μάταια..
Επιπίπτοντας βιαστικά, ήπια, και σηκώθηκα πάλι, αντιλαμβανόμενος ότι το φως είχε σβήσει ή εξαφανιστεί, και ότι όλο το έδαφος ήταν όπως το έδαφος στον αόνειρο μισό ύπνο..
..όπου δεν μπορούσα πλέον μέσα του να διακρίνω τα πρόσωπα των συντρόφων μου.
Ούτε και πια ήμουν ικανός να θυμηθώ το γιατί πεθύμησα να πιω από το νερό της λησμονιάς...

Καταλαβαινεις γιατι ο αποχαιρετισμος ειναι κατακκοκινος..

Γιατι Ο,ΤΙ Εφυγε ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΗ ΛΗΘΗ...

Να ειστε καλα...

moebius 1Μέλος
16/09/2003, 13:14:36
Καλή μου Destiny...

Το δάσος της Μοναξιάς, της Απώλειας, της Λήθης,
όλοι το έχουμε επισκεφτεί κατά καιρούς...

Εκεί που το φως του ήλιου δεν φτάνει, για να ζεστάνει
λίγο, τις πικραμένες ψυχές...

Σιωπηλή και μόνη, θα περιπλανηθεί η ψυχή
μέσα στο έρημο δάσος, ώσπου να ξεχαστεί,
αλλά κυρίως να ξεχάσει...

Δεν θα βρει πουλιά να κελαηδάνε, ούτε πολύχρωμα λουλούδια,
μόνο άλλες μορφές, πικραμένες κι αυτές και σιωπηλές...

Μόνη της πρέπει να περάσει αυτή τη δοκιμασία...

Μόνη της πρέπει να βρει την Πηγή της Λησμονιάς...

Μόνη της πρέπει να βρει το μονοπάτι για την κορυφή του λόφου,
εκεί που ο ήλιος θα την λούσει με χίλια χρώματα, μέχρι που
τα μάτια θα δακρύσουν από χαρά...

Μπορεί, καμιά φορά, ν' αργεί να βρει το μονοπάτι,
μα πάντα κάποιο χέρι, κάποια ζεστή καρδιά,
θα της δείξει το δρόμο...

Να είσαι καλά...

DestinyΜέλος
16/09/2003, 13:37:11
Καλε μου φιλε
καταλαβες γιατι ζητω
απο τη θεα του ουρανιου τοξου
να μου δωσει
ΠΙΣΤΗ ... για να μη με εγκαταλειψει ποτε η ελπιδα και να εχω Οραμα ..
Οχι Ονειρο.. γιατι το ονειρο θα κρατησει λιγο.. Και γω θελω πολυ..
ΣΟΦΙΑ ... για να μη με ξεγελασει η Θεα της Ληθης και ξεχασω και γω..
Αυτα που βιωσαμε μας κανουν Αυτο που Ειμαστε..
ΑΝΔΡΕΙΑ ... για να Μπορω να Ρισκαρω να Χασω τα Παντα για να Κερδισω..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ούτε και πια ήμουν ικανός να θυμηθώ το γιατί πεθύμησα να πιω από το νερό της λησμονιάς...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Εγω αυτο δε θελω να το κανω...

Καταλαβαινεις Φιλε μου τι εννοω, ετσι δεν ειναι..

moebius 1Μέλος
16/09/2003, 14:55:24
Το Όραμα, καλή μου φίλη, μας βοηθά να υπάρχουμε...
Τα Όνειρα μας βοηθούν να ζήσουμε...

Απέραντος κι ανεξερεύνητος ο κόσμος των ονείρων...

Πως να ξεχάσει κανείς, αυτά που έζησε, αυτούς που αγάπησε...
Ψηφίδες πολύχρωμες, συνθέτουν το μωσαϊκό της μνήμης,
το σύνολο του είναι μας...

Ένα παιχνίδι η Ζωή και σαν κάθε παιχνίδι, θέλει το ρίσκο της...
Ακόμη κι αν χάσεις, στο τέλος είσαι κερδισμένος...

Μη ρωτάς κάτι που ξέρεις ήδη...

DestinyΜέλος
16/09/2003, 15:38:47
Kαλε μου ...

Μαλλον δε καταλαβες αυτο που παρεθεσα ανωτερω...

Δεν εχει σχεση με

<<Τα Όνειρα μας βοηθούν να ζήσουμε...

Πως να ξεχάσει κανείς, αυτά που έζησε, αυτούς που αγάπησε...
Ψηφίδες πολύχρωμες, συνθέτουν το μωσαϊκό της μνήμης,
το σύνολο του είναι μας...>>

Ο ανθρωπος που παραθεσα κατ΄εμε..
αρνιωταν να πιει απο τα ακελαριστα υδατα..
γιατι ειχε ενα σκοπο ..
να ξαναβρει αυτο που του ειχε δωσει ζωη..
Οταν το συναντησε και αυτο ειχε προσκυνησει τη ληθη..
Απελπιστηκε..

Και για πρωτη φορα πινει ...

<<Ούτε και πια ήμουν ικανός να θυμηθώ το γιατί πεθύμησα να πιω από το νερό της λησμονιάς... >>

Κλεινει με αυτο..

Υποταχθηκε και αυτος στη Θεα της Ληθης .. γιατι ετσι ειναι το Ευκολο...

Πολλες οι σκεψεις .. και ισως γιάυτο ειναι λιγο ανακατες..

Αναλυσε το.. και θα καταλαβεις τι λεω...

Edited by - Destiny on 18/12/2003 20:49:29

DestinyΜέλος
16/09/2003, 15:50:26
ΑΝ ΘΕΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ!!

Το Χθες δεν είναι παρά όνειρο.

Το Αύριο δεν είναι παρά όραμα.

Το Σήμερα όμως, αν το ζήσουμε σωστά,
θα μεταβάλει
κάθε Χθες σε όνειρο ευτυχίας
και κάθε Αύριο σε όραμα ελπίδας.

moebius 1Μέλος
16/09/2003, 16:21:05
Είναι τόσο όμορφο και πλήρες αυτό
το τελευταίο, ώστε δεν χρειάζεται νομίζω,
ούτε να το αναλύσω, αλλά ούτε και να το σχολιάσω...

Για τα υπόλοιπα, θα περάσω από την άλλη πλευρά του ''καθρέφτη''
και θα προσπαθήσω να κάνω ανάγνωση άλλου τύπου...

Η παρουσία σου, σημαντική και πάλι...

ΑΡΓΩΜέλος
17/09/2003, 11:41:24
Και που βρίσκεται η ζωή του ανθρώπου;
Στη καρδιά ή στο μυαλό του;
Η Ψυχή που κατοικεί;
Σε ποιά σπηλιά η φωνή της αντηχεί;
Τι απ'τα παραπάνω αν "πυροβολήσω" τη ζωή μου ελεύθερος θα ζήσω;

¨ΑΡΓΩ¨ γιατί δεν βιάζομαι και η Ψυχή μου λαχταρά πάντα ταξίδια...

Edited by - ΑΡΓΩ on 17/09/2003 12:57:45