- The Raeliens - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μη το εκλάβεις σαν ειρωνία αλλά αυτό που είπες για το θεσμό της παρθενίας, που υποτίθεται ότι είπε ο Χριστός, μου θύμισε τον παπά του χωριού της μάνας μου, τα ...εννιά παιδιά του,και τη γυναίκα του (γνωστή ως παπακουνέλα).
Αν ο Χριστός είπε κάτι,το είπε σε συγκεκριμένους ανθρώπους,μια συγκεκριμένη εποχή,και με νόημα πιθανά διαφορετικό από αυτό που εμείς δυό χιλιάδες χρόνια μετά κατανοούμε.
Κάνεις δεν εξαναγκάζει κανένα να κάνει τίποτα. Ζούμε σε (σχετικά)ελεύθερη κοινωνία.Δεν είναι Ιράν η Ελλάδα.
Να σαι καλά.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ.ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ(ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.ΔΙΑΘΗΚΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ).
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ....
quote:Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
Από πού ήρθε αυτή η Θρησκεία;
Ποιος την δημιούργησε;
Και ΓΙΑΤΙ;
Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού ακριβώς προήλθε ο Χριστιανισμός, ποιός εδημιούργησε αυτή τη θρησκεία και για ποιο σκοπό είχε σχεδιαστεί, τότε μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα βρείτε τα παρακάτω δύο άρθρα άκρως ενδιαφέροντα.
Η ουσία προκύπτει μετά από μερικές παραγράφους, αλλά διαβάζοντας τα άρθρα αυτά στο σύνολό τους θα έχετε ανταμειφθεί για το χρόνο που έχετε ξοδέψει.
Μπράβο ρε Ζωηρέ, τους ξεσκέπασες πάλι...
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
οι θεσεις που εγω λες οτι εγω εχω υιοθετησει,ειναι οι
επισημα υιοθετημενες θεσεις των αποστολων ,αγιων, του χριστου
και κατ επεκτασην της εκλησιας
τι ειναι δηλαδι αυτο που ειπα εγω και εχω υιοθετησει λαθος
ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ (το παραδειγμα του προυγουμενου μυνηματος)
ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
μου λες οτι δεν επιχειρηματολογω¨¨
δεν ειναι αυτο που αναφερα σαν παραδειγμα επιχειρημα??
να αναφερω κι αλλα???
δεν ειναι μονο σεξ. περιεχομενου μονο!
δεν ειπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ αγαπητε ,οτι ¨¨πιο ευκολο ειναι να περασει μια καμηλα απο την βελονα,παρα να παει ενας πλουσιος στον παραδεισ﨨
τι ενοουσε ?? οτι στον πλουτο υπαρχει διαφθορα??
σημερα (η και παλια)φιλε μου ,ειναι ολοι οι πλουσιοι διεφθαρμενοι??
σε τετοιο ποσοστο που να επιβαλει εναν τετοιο γενικο κανονα???
δεν νομιζω!! καθολου μα καθολου
μηπως ειναι μια αποτροπη απο το να πλουτισει καποιος,με ενα εριστικο
και εκφοβιστικο παραδειγμα
ΧΑΖΟΣ ηταν κοτζαμ θεος ωστε να μην το τοποθετησει σωστα,
οπως θα μπορουσε να κανει ενα παιδι προσχολικης ηλικιας??
και με απαγορευμενη την ελευθερια για πλουτο,
με τι διαθεση να προχωρησει καποιος στηζωη,για προοδο και ευημερια??
που να βρει ορεξη για ζωη??
με τις ηδονες που ανηκουν στον ανθρωπο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ,που να βρει την ορεξη για ζωη??
με την ητοπαθεια του ταπεινου με σκυμενο το κεφαλι ,που να την βρει την ορεξη για ζωη??
οπως την βρηκα εγω μηπως ?? με βαρια καταθλιψη ,ψυχωση,δυαλυμενη υγεια ,και κατι χρονακια στο ψυχιατρειο??? ΕΤΣΙ ΠΕΣ ΜΟΥ??ΕΤΣΙ
μηπως τα λεω εγω αυτα??(στα ανωτερω παραδειγματα)η γραφω ψεμματα???
η μηπως ενοουν κατι αλλο αυτοι που τα γραφουν,??
εκτος και αν επισημη θεση της εκλησιας της ελλαδος ειναιΛΑΘΟΣ
γιατι και οι ιδιοι τις ιδιες προτροπες κανουν (στηριζομενοι βεβαια στα γραπτα κειμενα)
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ,ειτε σ αρεσει ειτε οχι
τωρα κατι δικαιολογιες του στυ먨αλλο ειναι το βαθυτερο μυνημα κ.τ.λ
η ο χριστος τα ειπε σε ανθρωπους αλλης εποχης κ.τ.λ
σου λεω¨¨
ενα κομουνιστικο πολιτικο συστημα λ.χ με ιδιωτικη πρωτοβουλια,ελευθερες εκλογες,οικονομικες διαβαθμισεις πολιτωνκ.α
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ,μπορει βαφτισμενο κομουνιστικο!!
ετσι και μια θρησκεια με τις ανωτερω μισοζωες προτροπες
δεν μπορει να ειναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ
(αν δεν κανετε αυτα που λεω θα πατε στην κολαση)
δεν μπορει να ειναι θρησκεια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ
ετσι με απλα λογια φιλε!!![]()
οσο για το αλλο που λες ποτε και σε ποιους τα ειπε ο χριστος
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ,που διακυρησει η εκλησια
ααα!! φιλε θα σε μαλωσω δεν εισαι καλος χριστιανος!!
ενας θεος που ξερει το μελλον ,να μην προβλεψει την συγχιση αιωνες μετα??και σημερα εμεις να κουβεντιαζουμε??
αφου τα εκανε ολα τελεια,γιατι να μην μπορεινα πει και κατι σωστα??
αν παλι φιλε t.pt
δεν ειναι τα λογια του χριστου αυτα ,ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ??
ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ??
![]()
![]()
![]()
ΑΠΛΑ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΕ???
ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΘΕΣΗ!!
sakhs3
Προσωπικά πιστεύω ότι οι χριστιανοί-όπως εγώ ορίζω τον όρο-που υπάρχουν στον πλανήτη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Γιατί για να είσαι χριστιανός φίλε μου θα πρέπει να ζεις σύμφωνα με τη διδασκαλία του Χριστού.Και πως μπορείς να ζήσεις σύμφωνα με μια διδασκαλία που δεν καταλαβαίνεις? Για να καταλάβεις τη διδασκαλία ενός μεγάλου μύστη θα πρέπει αν όχι να είσαι μύστης ο ίδιος να έχεις ένα κάποιο πνευματικό επίπεδο.
Στον υποκειμενικό του κόσμο τώρα ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται το οτιδήποτε. Ακόμα και ένας ψυχρός δολοφόνος όπως πχ ο εγκληματίας πολέμου Μπους, υπεύθυνος για τον θάνατο και τον ακρωτηριασμό χιλιάδων μικρών παιδιών, μπορεί να πιστευει ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ότι είναι καλός χριστιανός και ότι κανει το κάνει για το καλό της πατρίδας,της θρησκείας,του Χριστού,της ανθρωπότητας κλπ. Έχεις καμμιά αμφιβολία ότι το πιστευέι αυτό? Και όμως το πιστευει!
Και αν οι ηγέτες της ανθρωπότητας είναι τόσο τυφλοί, τι μπορείς να περιμένεις απο τους υπηκόους τους φίλε μου? Εγώ προσωπικά τίποτα...
Ο Χριστός σου ξαναλέω ήταν ένας μεγάλος μύστης. Αυτό που ξεχωρίζει ένα μύστη απο ένα απλό άνθρωπο είναι ο βαθμός συνειδητότητας.
Διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας,άλλο επίπεδο,άλλη διάσταση.
Έχεις ακούσει τον όρο "διαφορετικά επίπεδα ανάγνωσης"? Αυτό σημαίνει ότι αυτό που διαβάζεις εσύ και απο το οποίο αποκομίζεις κάποιο συγκεκριμένο νόημα σε κάποιο άλλον ο οποίος βρίσκεται σε "επίπεδο" κατώτερο ή ανώτερο απο το δικό σου δίνει ένα τελείως διαφορετικό νόημα...Και σου ξαναλέω, για να καταλάβει κάποιος τι είπε ο Χριστός πρέπει να παιδευτεί πολύ φίλε μου. Δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα ούτε συνταγές μαγειρικής τα λόγια του...
Ο "πλούσιος άνθρωπος" μπορεί να μην είναι "πλούσιος" απλά με την έννοια του υλικού πλούτου, χωράφια και λεφτά. Μπορεί κάποιος να είναι "πλούσιος" σε "προσωπικότητα", σε χαρακτηριστικά που δεν ανήκουν στην πραγματική του "φύση", σε ψεύτικες επίκτητες ιδιότητες.
Και η καμήλα που δεν μπορεί να περάσει πιο εύκολα από τη βελόνα σε σχέση με τον πλούσιο στο "βασίλειο" μπορεί να μην είναι σύγκριση αλλά απλά να δηλώνει το "αδύνατον", τον απαραβίαστο Νόμο.
Είναι αδύνατον λοιπόν για τον άνθρωπο που είναι πλούσιος σε χαρακτηριστικά που δεν ανήκουν στην πραγματική του φύση, στην αλήθεια μέσα του, να περάσει στην "βασιλεία των ουρανών",σε μια κατάσταση δηλαδή που είναι ασύμβατη με την κατάσταση του "πλουσίου".
Λοιπόν δεν ξέρω πως ο "χριστιανισμός" όπως κάποιοι τον αντιλαμβάνονται κατάφερε να σου δημιουργήσει τόσα προβλήματα,αλλά παρόλαυτα αυτά αν νιώθεις πραγματικά ότι πολεμώντας τον ανακουφίζεσαι και καθαρίζεις την ψυχή σου, συνέχισε να το κάνεις.
Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Αρκεί να είσαι σίγουρος ότι είναι πράγματι έτσι.
π.χ.Σύμφωνα με τον κύριο που έγραψε το άρθρο, ο Παύλος ενώ πήγαινε στη Δαμασκό του ήρθε η ιδέα να υποτάξει μέσω της προπαγάνδας τα έθνη(!) και έτσι από εκεί που συνέπραττε στο λιθοβολισμό του Στέφανου ξαφνικά γίνεται ο φλογερότερος κύρηκας της πίστης των εχθρών του προτρέποντας την αποχή από Ιουδαϊκούς μύθους και συνιστώντας τη διδασκαλία του Ιησού, πεθαίνωντας ο ίδιος, μετά από πλήθος φυλακίσεων κατά τη διάρκεια μιας εκ των οποίων προτρέπει το μαθητή του Τιμόθεο να αγωνίζεται δίκαια,να επιδιώκει τη γνήσια αγάπη και την ειρήνη να είναι πράος,διδακτικός και ανεξίκακος. Αυτός ο Παύλος λοιπόν θέλει να υποτάξει τα έθνη μέσω της προπαγάνδας...
Για τον Ιησού λέει: "Ξέχωρα από προσωπικές αρετές, ο Ιησούς της Ναζαρέτ υπήρξε, όπως και οι προκάτοχοί του, ένας πολιτικός ταραχοποιός απασχολημένος με το να απελευθερώσει την χώρα του από τον ξένο κατακτητή. Υπάρχουν ακόμα αρκετές αποδείξεις ότι διατηρούσε και μια φιλοδοξία να γίνει βασιλιάς μιας ανεξάρτητης Ιουδαίας"
Εκείνος που είπε να αποδίδουμε τα του Καίσαρα στον Καίσαρα είναι πολιτικός ταραχοποιός, εκείνος που είπε ότι η βασιλεία του δεν είναι από αυτόν τον κόσμο διατηρεί φιλοδοξία να γίνει βασιλιάς της ανεξάρτητης Ιουδαίας, εκείνος που λέει ότι όποιος σηκώσει μαχαίρι θα πεθάνει από το μαχαίρι θέλει να απελευθερώσει τη χώρα του από το ξένο κατακτητή.
Ξεκάθαρα, νομίζω ότι η πιο τίμια τοποθέτηση κάποιου που θέλει να υποστηρίζει μια διαφορετική εικόνα του Ιησού από εκείνη που μας δίνουν τα Ευαγγέλια, είναι να υποστηρίζει την ανυπαρξία του. Και μόνο. Τώρα το κατά πόσο η ανυπαρξία του Ιησού στέκει είναι άλλο θέμα.
Η αληθινή καταγωγή του χριστιανισμού; Ο Χριστός. Οι μαθητές του, ο Παύλος.Τα Είδαν,τα είπαν,τα έγραψαν .
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
«αληθινή καταγωγή του χριστιανισμού; Ο Χριστός. Οι μαθητές του, ο Παύλος.Τα Είδαν,τα είπαν,τα έγραψαν .»
Από πού και ως που ρε Φώτη «μαθητής Του» ο Φαρισαίος Σαούλ? Τον ίδιο τον Ιησού ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ. Ο ίδιος ο Ιησούς ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ. Τι ήταν αυτό που «είδε» τελικά ο φλογερός Φαρισαίος?
Φώτης:
«Αυτός ο Παύλος λοιπόν θέλει να υποτάξει τα έθνη μέσω της προπαγάνδας...»
Θα πρέπει κανείς να κλείσει για πολλές σελίδες της Καινής Διαθήκης τα μάτια του ώστε να μην απορήσει μπροστά στην ανηθικότητα και τους απώτερους σκοπούς του Παύλου, που ταυτόχρονα αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και το ήθος στα λόγια του χαμένου Ιησού.
Παύλος:
«Συμπεριφέρεσθε καθώς και γώ ο οποίος καθ’όλα αρέσω σε όλους» «Με τους ασθενής ως ασθενής για να κερδίσω τους ασθενείς. Με τους πάντες έγινα τα πάντα»
Ιησούς:
«Αλίμονο σας όταν όλοι οι άνθρωποι μιλούν καλά για σας»
Ως θρησκευτικός ηγέτης ο Παύλος, και έχοντας την ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ στην αποστολή του τόσο των ελεγχόντων του ιερατείου Φαρισαίων όσο και των Ρωμαίων (γιατί άραγε έδρασε τόσο ανενόχλητος σε σχέση με τον Ιησού που κυνηγήθηκε ανηλεώς και οδηγήθηκε στον σταυρικό θάνατο?) πραγματοποιεί ουσιαστικά το παθιασμένο όνειρο της εξάπλωσης του ιουδαϊσμού στον κόσμο, και συνάμα ως ένας πολιτικός ηγέτης εξασφαλίζει μέσω της «διδασκαλίας» του την σωτηρία της άρχουσας οικονομικής ολιγαρχίας, στήνοντας ταυτόχρονα και τις βάσεις των αυταρχικών καθεστώτων υπό θρησκευτικό μανδύα και φόβο Θεού.
Αλήθεια, βλέπεις τίποτα άλλο ως κληρονομιά γύρω σου Φώτη?
Είναι τα όσα μας μεταφέρει ο Φαρισαίος Σαούλ όντως τα λόγια του Ιησού? Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για την σταδιακή μετεξέλιξη των ανθρώπων ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ»? ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ Φώτη?
Η μήπως τελικά αυτή την βολική για την άρχουσα τάξη «καινοτομία» την εισάγει ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ (γιατί??) ΠΑΥΛΟΣ? Είπε λοιπόν δια στόματος του Παύλου ο Ιησούς «όσοι έχουν χριστιανούς γι’αφεντικά θα γίνουν ακόμη εργατικότεροι, γιατί θα δουλεύουν για αδελφούς….να δουλεύετε με καλή διάθεση σαν να πρόκειται για τον Κύριο κι όχι για ανθρώπους…Γνωρίζοντας ότι από τον Κύριο θα πάρετε την ανταπόδοση…Γιατί δουλεύετε για τον Κύριο Χριστό…είτε δούλος είσαι είτε ελεύθερος» ? (Τιμόθ.ΣΤ’ 1-2, Κολοσ Γ’, 22-24, Έφες ΣΤ’ 8)
Μίλησε εκείνος ο επαναστάτης για τους «καημένους τους αφεντάδες» που ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ? Καθαγίασε λοιπόν ο Ιησούς το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ λέγοντας «Έλευθερωθέντες δε από την αμαρτία, γίνατε δούλοι είς την δικαιοσύνη…έτσι τώρα να προσφέρετε τα μέλη σας δούλα…γιατί τώρα ελευθερωθέντες από τις αμαρτίες σας υποδουλωθήκατε στο Θεό..» ? (Ρωμ. ΣΤ’ 18-22)
Η μήπως διακήρυττε διαμετρικά αντίθετα πράγματα? «εσείς είστε φίλοι μου, εάν κάνετε ότι σας παραγγέλω’ δεν σας αποκαλώ πια δούλους, διότι ο δούλος δε γνωρίζει τι κάνει ο κύριος του’ εσάς δε, αποκάλεσα φίλους μου, γιατί σας γνωστοποίησα όλα όσα άκουσα από τον Πατέρα μου» (Κατά Ίωάννη ΙΕ’, 14-15)
Αντ’αυτού ο ΝΟΘΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ» του Φαρισαίου προπαγανδιστή: «και συνεπώς δεν ανήκετε στον εαυτό σας, γιατί αγορασθήκατε με τίμημα» ! (Κορ. ΣΤ’ 19-20) Και μία συμβουλή: διάβασε τα κείμενα όπως έχουνε παραδοθεί από την πηγή τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΟΙΩΔΕΙΣ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ! Αυτό το οφείλεις στον εαυτό σου.
Αναρωτήσου λοιπόν ΠΩΣ ένας Εβραίος βρίζει κυριολεκτικά μέσα στην Ρώμη την επίσημη κρατική θρησκεία («ειδωλολατρία») και αντί ΑΜΕΣΑ να τον σταυρώσουν, όπως κατά χιλιάδες έκαμναν, τον συνοδεύει και….σύνταγμα πεζών και ιππέων για να τον σώσει!
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο…ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» ΠΑΥΛΟΣ?
εχετε δωσει μια αυθαιρετη συμβολολογια ολοι σας στα πραγματα γυρω απο τον χριστιανισμο ,που ειλικρινα δεν ξερω τι να υποθεσω!!
μου μιλατε οτι ηταν μυστης ο χριστος και δεν ξερω και εγω τι αλλο!
και οταν σας ρωτησει καποιος δια μεσου ποιων αξιων θα προχωρησει ο ανθρωπος στη ζωη,τοτε αντλειτε τα στοιχεια απο τα ευαγγελια (απο που αλλου αλλωστε μπορειτε??) και λετε τα ιδια που λεει και το παπαδαριο
ειτε παλι απο την αλλη!
εξηγειτε εντελως αυθαιραιτα τα οσα εχουν ειπωθει,με κατι ερμηνειες
,που αν διαβασει καποιος τα πρωτοτυπα βλεπει εντελως αλλα πραγματα,και που ουτε κατα διανοιαν συμφωνουν με αυτα που ισχυριζεστε
μερικοι!!
και ρωταω γιατι ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ??
ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΙ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΕΣ??
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΤΟ ΑΝΕΥΛΕΥΘΕΡΟ,ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ,ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ!
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΚΛΑΒΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ!!!
ΠΑΝΩ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ
ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΑΚΜΑΙΟΥ ΗΘΙΚΟΥ
ΜΗ ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥ? ΕΞΗΓΑΓΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ
ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΓΡΑΜΕΝΑ)ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΟΥΝ ΟΙ SERVER ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ![]()
![]()
![]()
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΣΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΕΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ??
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ
ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ, Η ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ??
ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ο ΚΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 3¨¨ ΒΑΘΜΟΥ
ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!
ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
ΑΣΠΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΟΥΝ ΚΑΛΑ(Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ)
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!
ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΤΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ!!
ΑΘΩΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ
ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΟΣΥΡΟ ΓΙΑΧΒΕ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ??
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ??
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
sakhs3
Αν θέλεις να μάθεις το σύστημα αξιών του ανθρώπου σύμφωνα με το χριστιανισμό, και μάλιστα με λεπτομέρειες, ψάξε κάποιον καθηγητή θεολογίας να στο πει. Εγώ "συστήματα αξιών σε κονσέρβα" δεν καταναλώνω φίλε μου.
Αν ζητάς να προσκολληθείς σε "κάτι",στην όποια θρησκεία,στην όποια ιδεολογία,είναι δική σου (σεβαστή) ανάγκη,όχι δική μου.Μην κρίνεις τους άλλους απο τον εαυτό σου λοιπόν.
Σου είπα εγώ οτι πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο "σύστημα αξιών" κοινό για όλο τον κόσμο και "συμβατό" με όλους? Δεν το νομίζω...
Σε πληροφορώ ότι ακόμα και αν αύριο έβγαινε κάποιος επιστήμονας και μου αποδείκνυε με μαθηματική ακρίβεια ότι ο Χριστός δεν ήταν αυτό που εγώ νομίζω, αλλά ένας κοινός απατεώνας, τίποτα δεν θα άλλαζε στη ζωή μου...ούτε θα "καταστρεφόμουν",ούτε θα "κατέρρεα",ούτε τίποτα...Κατανοητό?
Για τα άλλα θέματα που έθεσες τώρα.
Ο ορισμός σου για τον "καλό δάσκαλο" δεν με εκφράζει. Είναι ο κοινός,αυτός που θέλει τον δάσκαλο να ταίζει "έτοιμη τροφή" τα "παπαγαλάκια". Καλός δάσκαλος για μένα είναι αυτός που ξέρει τον τρόπο να κάνει τους μαθητές του να σκέπτονται μόνοι τους, και να ξεπερνούν το επίπεδο τους παλι μόνοι τους.
Για την προτροπή σου να τολμήσω να δω τα πράγματα "όπως έχουν ειπωθεί", να μη δίνω "διαστημικές εξηγήσεις", και να "ξυπνήσω επιτέλους"
Ωραία πες ότι το κάνω. Λοιπόν με το "πλούσιος" εννοεί τους παράδες και τίποτα άλλο...
Πάμε και παρακάτω τώρα (με τον τρόπο που μου προτείνεις)
"Εγώ ειμί η άμπελος η αληθινή,και ο πατήρ μου ο γεωργός εστι"
Για εξήγησε μου το λοιπόν εσύ τώρα αυτό με τον δικό σου τρόπο,γιατί εγώ ομολογώ ότι αδυνατώ φίλε μου...
Πρόσεχε μόνο μην κάψεις εσύ τελικά τους server του forum...
Να σαι πάντα καλά.
den einai fovero oti aytos o kyrios den gnwrizei oute ta stoixeiwdh?einai evraios,nai,alla prin pei otidhpote gia ton xristianismo,giati den diavazei kai ligo?o iwannhs,den drouse etsi genika kai aorista sthn xwra ths iordanias.erhmiths htan ston iordanh potamo kai khrytte kai vaptize.giayto kai onomazotan vaptisths.apla ellhnika einai,alla o kyrios den mphke ston kopo na diavasei ti shmainei sta ellhnika h leksh baptist.<<Και οι τρεις ήταν δάσκαλοι της τεχνικής να ενσωματώνουν εμπρηστικές, πολιτικό - ανατρεπτικές θέσεις σε άκακες θεολογικές φράσεις. Και οι τρεις χρησιμοποίησαν το ίδιο σημάδι εξέγερσης>>den mas leei poies htan aytes oi akakes anatreptikes politokoanarxikes ekfraseis kalymmenes..mhpws ksexnaei oti kai oi 3,kai oi 2 pou anaferomaste emeis (baptist and christ) apey8ynontousan me 8rhskeytikous orous,kata prwton ston aplo kosmo,ton amorfwto kai kata deyteron sto ierateio.mas leei oti stayrw8hkan.ma akoma kai o poio adahs kserei oti o iwannhs APOKEFALISTHKE,den stayrw8hke.
pws na parw sta sovara kapoion pou grafei gia ton xristianismo kai thn istoria tou vasismenos se oti akouse apo tritous.den mphke ston kopo oute na diavasei thn kainh dia8hkh.8ewreitai aytos aksiopisth phgh dld?
Τους εβραίους τους έχει γνωρίσει ο πλανήτης σαν άτομα που δεν φορούν πολιτικά αλλά στρατιωτικές στολές και καταδιώκουν τους παλαιστίνιους. Αυτά δείχνει η τηλεόραση εδώ και 20 χρόνια. Τελικά σ αυτό το κράτος καταδιωκόμενος είναι ο παλαιστίνιος πολίτης αλλά και ο εβραίος απλός πολίτης. Μακάρι να τα βρούν. Ανθρωποι είναι και οι μεν και δε και να περνουν καλά, γιατί απ ότι φαίνεται και οι 2 λαοί έχουν προβλήματα.
Οσο για το "εγω ειμι η άμπελος" είναι μια κομουνιστική θεωρία που έφερε για πρωτη φορά ο Χριστός ότι όλοι δηλαδή είμαστε ένα.
Αν πάσχει λέει ένα μέρος της σαρκός π.χ. το χέρι, υποφέρει όλο το σώμα. Αν πάσχει ο πλησίον κι εσύ υποφέρεις αλλά δεν το καταλαβαίνεις.
Είμαστε κοινωνία ή όχι?
Είναι κοινωνικό ζώο ο άνθρωπος ή καπιταλιστικό?
Είναι ηλιθιότητα κατά Χριστόν να κοιτάμε τον ευατό μας χωρίς τους άλλους, απλά γιατί δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς το πρόσωπο του άλλου. Ο φρουντ (ένας διαπρεπής εβραίος λάτρης του ελληνισμού), είπε οτι αυτή η αρρώστεια είναι απ τις μεγαλύτερες και την ονόμασε ναρκισισμό.
Μια ζωή την έχουμε (μικρή) κι ας τη χαρούμε.
Η χαρά θέλει σκόρπισμα και όχι μιζέρεια.
Καλά περνώ εγώ αλλά βλέπω μπροστά μου ένα χέρι απλωμένο, σκελετωμένο.
Το χέρι που ζητάει κάτι από μένα.
Και αυτό το χέρι βγαίνει όταν εγώ έχω και είμαι στη χαρά μου και αυτό δεν έχει.
Να που βρίσκονται και συμφωνούν όλα τα ευαγγέλια και οι φιλοσοφίες.
Και είναι ισχυρές γνώμες.
Στο να σε γυμνώσουν απ τη χαρά σου και να σου πουν :
- Εδώ σε θέλουμε.
Τι θα αποφασίσεις να κάνεις τώρα? Θα βάλεις το χέρι στην τσέπη?
Για τον διπλανό σου που λες κάθε μέρα καλημέρα, όχι για τον αφρικάνο.
Κι όλες οι αντιμαχώμενες θεωρίες τα έχουν βρεί.
Όλοι οι θεωριτικοί συγκλίνουν ότι πρέπει κάτι να κάνεις για το διπλανό σου και κανείς για το άτομό σου.
Ποιος σοφός είπε να μην αγαπάς και σέβεσαι τον πλησίον σου?
Οπως και να το κάνουμε ο Χριστός διατύπωσε μεγάλη εννοια.
Ειμαστε όλοι μέλος της αμπέλου.
Η άμπελος και ο κόκκινος οίνος κατά τους Σούφι σημαίνει την αγάπη.
Πολύ φοβάμαι ότι ο άνθρωπος αν δεν συμμετέχει του καινού της αμπέλου γεννήματος , της θείας ευφροσύνης, είναι καταδικασμένος εις θάνατον εξ αυτοχειρίας.
Αυτοχειρία μπορεί να είναι και η άγνοια της ευτυχίας.
Ή η επιλογή του καπιταλισμού αντί της συμπάθειας του διπλανού.
Eilikrina to zoymi ths ypotheshs den einai pws ksekinhse o xristianismos oyte kai kai pisteyw oti einai kati sygklonisthko h megalomania merikwn rabbinwn oi opoioi einai panagia moy bohtha sthn oysia.
Epsishs na naferw sto Sakh oti otan prepei na poyme mia symboylh gia th zwh kapoioy kai loipa den xreiazetai na apanthsoyme mono apo ta eyaggelia eksaloy kai ayta antigrafes einai palioterwn thriskeiwn to thema loipon den einai ti leei o kathenas alla pws to leei kai se poia epoxh kai dysthxws prepei na sas enhmerwsw oti eimaste 2004 xronia meta apo ekeinh thn epoxh.
Γιατί άραγε ο περιβόητος Σαούλ ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της Καινής Διαθήκης ήταν ένας απο τους φανατικότερους διώκτες του Ιησού Χριστού και των πρώτων Οπαδών του έφθασε στο σημείο να αποκαλείται "ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ";;
Το παρακάτω κείμενο νομίζω είναι λίγο αποκαλυπτικό για τα λεγόμενα και τις προθέσεις του περιβόητου Ισαπόστολου!!
http://www.tyxikos.gr/02-11-19.html
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ
Διαβάζοντας το παραπάνω απόσπασμα απο την σελίδα που μας έδωσε ο αγαπητός Κρίσνα,κάπου σε δικαιολογώ φίλε sakhs3. Δυστυχώς από ότι βλέπουμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν πραγματικά στο μεσαίωνα.
Και αν είχες την ατυχία να πέσεις στα χέρια κάποιων τέτοιων "χριστιανών",τότε έχεις κάθε δίκιο να μισείς οτιδήποτε σχετίζεται με αυτή τη θρησκεία.
Αυτά ας τα βλέπουν οι χριστιανοί του φόρουμ, (που δεν πιστεύω ότι έχουν κάποια σχέση με τους άρρωστους που γράψαν αυτό το ανοσιούργημα), για να καταλάβουν πως και γιατί υπάρχει τόσος κόσμος που καταφέρετε εναντίον τους. Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να προσπαθείτε να πείσετε τους άθεους ότι κάνουν λάθος,να περάσετε εσείς απο "χειρουργείο" την γάγγραινα των φανατικών που λυμαίνονται τον χώρο σας?
Ο Θεάνθρωπος Χριστός (σύμφωνα με την πίστη σας) δεν ήταν που ειπε το εκπληκτικό " ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" στους γραμματείς και Φαρισαίους,όταν πήγαν να τον στριμώξουν με τη μοιχαλίδα?
Ποιοί είναι αυτοί οι τύποι που στήνουν "καθαρτήρια" και "χειρουργεία" ,και πως εσεις τους το επιτρέπετε? Πως το ανέχεστε αυτό?
Και μια αφιερωσούλα για τους "χειρούργους"
Ουαί υμιν,γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί,
ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,οίτινες
έξωθεν μεν φαίνοσθαι ωραίοι,έσωθεν δε γέμουσιν
οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.
ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθαι τοις ανθρώποις
δίκαιοι,έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας...
Θα έρθει και η ώρα σας που θα πάει...
διχως να εχω κανενα σκοπο να σε κρινω ,βρισκω πολυ θετικο
το οτι,εχεις μια διαφορετικη καθ ,ολα αποψη
αν και ομολογω οτι δεν εχω καταλαβει ακριβως,ποια ακριβως ειναι
η θεση σου οσον αφορα τον θεογνωσιακο σου δρομο?
απο την μια δηλωνεις οτι δεν εισαι χριστιανος
και απο την αλλη ,υποστηριζεις το υποτιθεμενο νοημα(κατ εμε)του χριστιανισμου
ισως να γνωριζουν οι υπολοιποι του φορουμ τι περιπου εκπροσωπεις
αλλα εγω παντως ΟΧΙ
επι της ουσιας λοιπον!
λες οτι δεν πρεπει να υπαρχει ιδιο συστημα αξιων για ολους τους
ανθρωπους
ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ
μονο που δεν εκπροσωπειτε με κανεναν τροπο απο τον χριστιανικο θεσμο
,πιστευω ουτεΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
αφου το παραπανω αξιωμα
μεταβαλει εως εξαφανιζει το θεσμο της αμαρτιας(για παραδειγμα)
που με σθενος υποστηριζει οχριστιανισμος και εχει αποδεχθει ο ιδιος
ο χριστος
οσο για το παραδειγμα που αναφερεις με την ¨¨αμπελο κ.τ.먨
πιστευω οτι με αυτο που αναφερες επιβεβαιωνεις λιγο πολυ κατι
ομοιο αν οχι πιο σοβαρο!
πιστευω λοιπον αγαπητε οτι φαινεται ξεκαθαρα οταν ο χριστος ηθελε
να μιλησει μεταφορικα (καθαρα απο τα στοιχεια του παραδειγματος)
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
και θεωρω λαθος να παιρνουμε ολα η οσα συμφερουν μερικους και να τα αποδιδουμε μεταφορικα
οταν λοιπον λεει εγω ειμαι ενα αμπελι(εε ! τοτε και πλεον αδαης
καταλαβαινει οτι το μυνημα ειναι μεταφορικο)
ΑΛΛΑ οταν μιλαει για πλουσιους που θα πανε στην κολαση , και απευθυνεται σε απλο κοσμο τοτε νομιζω οτι το εννοει και ουδεμια
πιθανοτητα υπαρχει σε μεταφορικο λογο
![]()
![]()
αυτα τα λιγα αγαπητε
απο μενα
sakhs3
"Ο Θεάνθρωπος Χριστός (σύμφωνα με την πίστη σας) δεν ήταν που ειπε το εκπληκτικό " ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" στους γραμματείς και Φαρισαίους,όταν πήγαν να τον στριμώξουν με τη μοιχαλίδα?"
Νομίζω ότι παρανόησες το άρθρο. Το άρθρο αναφέρεται καθαρά σε μέλη της εκκλησίας. ο Παύλος προτρέπει να μην συναναστρέφεται κάποιος κάποιον που ενώ λέει ότι είναι αδελφός(δηλαδή χριστιανός) κάνει τα χειρότερα. Για αυτούς μιλάει το άρθρο.Για τους υποκριτές. Και πολύ σωστά προτρέπει τον καθαρισμό της εκκλησίας. Δεν μιλάει για ανθρώπους εκτός εκκλησίας. Ο Χριστός ήρθε για τους ανθρώπους έξω από την εκκλησία, για αμαρτωλούς. ΓΙα αυτούς ήρθε, με σκοπό όμως να αλλάξει τη ζωή τους. Ο συντάκτης του άρθρου δεν λεει να "παραδώσουμε στο Σατανά" όποιον είναι αμαρτωλός. Λέει να βγάλουμε από την εκκλησία αυτούς που καπηλεύονται το όνομα του Χριστού.
Ούτε λέει να αποπέμπουμε όποιο μέλος της εκκλησίας διαπράττει κάποια αμαρτία. Μιλάει για ανθρώπους που σκόπιμα κάνουν τα χειρότερα ενώ λένε ότι είναι χριστιανοί.
Σε αυτή την κατηγορία πέφτει και το οργανωμένο ιερατείο στην πλειοψηφία του(για να μην αδικήσουμε κάποιον).
Προσέξτε καλύτερα αυτά που διαβάζετε.
dimitris2,
"Οπως και να το κάνουμε ο Χριστός διατύπωσε μεγάλη εννοια.
Ειμαστε όλοι μέλος της αμπέλου"
Φίλε Δημήτρη,
Η πρώτη κουβέντα του Χριστού στη δημόσια διακονοία του ήταν, "μετανοείτε και πιστεύεται στο Ευαγγέλιο". Ο Χριστός δεν είπε ότι είμαστε όλοι μέλη της ίδιας αμπέλου. Είπε ότι μέλη της ίδιας αμπέλου γινόμαστε εκείνοι που θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, να μετανοήσουμε και να ενωθούμε με το Χριστό επιδιώκοντας την αγιότητα στη ζωή μας. Ο Χριστός προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό. Αλλά μέχρι και εάν το κάνουν, δεν είναι ένα με το Χριστό, ούτε είμαστε όλοι ένα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή η ψευτοενότητα της ανθρωπότητας δεν υπάρχει. ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του αλλουνού, και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κακής παιδείας ή ελλειπούς θεωρητικού,φιλοσοφικού υπόβαθρου. Εαν δεν μετανοήσει ο άνθρωπος...
Κατά τα άλλα νομίζω συμφωνούμε. Η προσφορά στο διπλανό μας είναι το σημαντικότερο πράγμα. Το κατά πόσο όμως αυτό θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι,είναι άλλο θέμα.
Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά
Φώτης
Ο συντάκτης του άρθρου δεν λεει να "παραδώσουμε στο Σατανά" όποιον είναι αμαρτωλός. Λέει να βγάλουμε από την εκκλησία αυτούς που καπηλεύονται το όνομα του Χριστού.
Ούτε λέει να αποπέμπουμε όποιο μέλος της εκκλησίας διαπράττει κάποια αμαρτία. Μιλάει για ανθρώπους που σκόπιμα κάνουν τα χειρότερα ενώ λένε ότι είναι χριστιανοί.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Yπάρχει εντούτοις κάτι που αφορά ειδικά τον απόστολο Παύλο, ο οποίος παρουσιάζεται στις Επιστολές του όχι απλά να αναφέρει το όνομα και το έργο του Σατανά, αλλά επιπλέον, ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Έτσι για παράδειγμα στην Α΄ Κορ. 5/ε/5, αναφερόμενος σε κάποιον αδελφό που αμάρτησε, διατάζει τους αδελφούς «παραδούναι τον τοιούτον τω Σατανά εις όλεθρον της σαρκός, ίνα το πνεύμα σωθή εν τη ημέρα του Κυρίου». Επίσης γράφει ότι τον Υμέναιο και τον Αλέξανδρο τούς παρέδωσε «τω Σατανά, ίνα παιδευθώσιν» (Α΄ Τιμ. 1/α/20). Θα μπορούσαμε μάλιστα να βρούμε και άλλες περιπτώσεις όπου, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά ο Σατανάς, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέσον πνευματικής πειθαρχίας και τιμωρίας.
...Η αποστολική εντολή είναι σαφής και συγκεκριμένη: «Εκβάλετε τον κακόν εκ μέσου υμών» (Α΄ Κορ. 5/ε/13). Αλλά ποιος είναι αυτός «ο κακός» που πρέπει να εκβάλλει η εκκλησία από ανάμεσά της; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο απόστολος Παύλος, που υπενθυμίζει στους Κορίνθιους ότι «σας έγραψα, να μη συναναστρέφησθε, εάν τις, αδελφός ονομαζόμενος, ήναι πόρνος, ή πλεονέκτης, ή ειδωλολάτρης, ή λοίδορος, ή μέθυσος, ή άρπαξ· με τον τοιούτον μηδέ να συντρώγητε· (...)
Δεν κρίνετε σεις τους έσω;» (Α΄ Κορ. 5/ε/11-12).
Χριστός (επί του Όρους ομιλία) [Ματθ/Κεφ Ζ/Στιχ 1-5]
Μη κρίνετε,ίνα μη κριθητε΄
εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε,
και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν.
τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ
του αδελφού σου,την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν
ου κατανοείς;
ή πως ερείς τω αδελφώ σου,άφες εκβάλω το κάρφος
από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου;
υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου,
και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού
του αδελφού σου...
Για ποιούς τα είπε αυτά ο Χριστός αγαπητέ Φώτη? Μόνο για τους "άπιστους αμαρτωλούς"? Είχα την εντύπωση ότι τα είπε πρώτα από όλα για τους "πιστούς αδελφούς". Λάθος έκανα?
Και κάτι άλλο. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτηρίζεται "ψευδοπροφήτης". Συμφωνείς και σε αυτό? Και αυτός στην κόλαση?
http://www.tyxikos.gr/02-11-24.html
Και τελικά ποιοί θα παν στον παράδεισο? Οι ιεροεξεταστές του μεσαίωνα και οι σύγχρονοι πνευματικοί τους απόγονοι?
επιλεκτικα φιλε μου λαμβανεις στοιχεια απο αυτα που ειπε ο χριστος
!!
σαφως και τα παραπανω που αναφερεις εχουν και καποιο ορθο νοημα
και αντιτιθεμαι σ αυτα
ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΙΡΑ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ??
περι γυρισματος του μαγουλου για επεναχαστουκισμο,που αρμοζει σε ητοπαθεις και δουλοπρεπεις ανθρωπους,και εξαφανιζει καθε ιχνος ανδρειας και στοιχειωδους αυτοσεβασμου,αποφυγης εκμεταλευσης??
η οτι το< οποιος δεν παραδεχθει αυτον στον κοσμο τουτο δεν θα παραδεχθει και αυτος αυτον ενωπιον του πατρος του ωστε να εχει μισθο του την κολαση>!!!!!
καταργωντας την πνευματικη ελευθερια του ανθρωπου και αναγοντας την σε εκβιαστικο μονοδρομο???!!
τι γινεται αγαπητε μ αυτα και πολλα αλλα???
παταμε το κουμπι και εξηγουμε με τροπο βαθυτατα μεταφορικο.αλληγορικο, με ληπτες των λογων του φιλοσοφους και γκουρου??
εκτος και αν εισαι της αποψης οτι τα ανωτερω στοιχεια ειναι επιπλαστα και αλλοιωμενα!!
και για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας!
εμενα αν καποιος μου ελεγε τα ανωτερω που ανεφερα
κατευθειαν θα με επιανε σφιξιμο στο στομαχι.
και πιστεψε με οχι μονο εμενα!!
εμενα
θετικα στοιχεια φιλε στο να αρχισεις να παιρνεις ναρκωτικα υπαρχουν
πολλα,λ.χ ηρεμια υποσχεται ο επιδοξος εμπορος,αποβολη του αγχους κ.α
προκειμενου να ξεκινησεις να λαμβανεις,
και οταν μου λες οτι αν¨¨καποιος για παραδειγμα σου αποδυκνειε διαφορα για τον χριστ﨨δεν θα σε αγγιζε καθολου
τα λες γιατι ακομα δεν εχεις εθιστει!!
οταν ομως πιστει καποιος και ακολουθησει τον δρομο αυτον,
ε .τοτε πιστεψε με μαυρο φιδι που τον εφαγε με τον εναν η με τον αλλον τροπο ,πρεζακι του χριστιανισμου υπηρξα και εγω και ξερω, εκανα
το φοβερο λαθος να πιστεψω στα λεγομενα τους ενδομυχα και να τα παρω σοβαρα ,
και μην μου πεις οτι επεσα σε λαθος χριστιανους
με λογια του χριστου με παγιδευσαν και κανενος αλλουνου
(παραδειγματα εφερα)
οσο περι αλληγορικων εννοιων στα παραδειγματα που εγω αναφερω, αστο
μην μπεις στον κοπο ,νομιζω οτι ειναι φαινεται,και για να με πεισεις
οτι οι εννοιες των μαυρων ειναι ασπρες,σε τοσο ξεκαθαρα λεγομενα
θα πρεπει και εγω να αλλαξω οροφο στο ψυχιατρειο που επισκεπτομαι που και που, να παω με τους ¨¨ΑΕΤΟΥΣ¨¨ η με τους¨¨ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ
ΜΡΟΥΣ ΛΗ¨¨
επιλογες εχω!!
sakhs3
quote:Φίλε sakhs3 αν κάνεις τον κόπο εκτός από τα ευαγγέλια , τα οποία άλλωστε είναι γεμάτα με αντιφάσεις , να διαβάσης και λίγη Ελληνική γραμματεία θα διαπιστώσης ότι αυτα έχουν ειπωθεί από τους προγόνους μας αιώνες πριν τα πουν οι εβραίοι και ο μεταρρυθμιστής του Ιουδαϊσμου Αΐσα .
μου μιλατε οτι ηταν μυστης ο χριστος και δεν ξερω και εγω τι αλλο!και οταν σας ρωτησει καποιος δια μεσου ποιων αξιων θα προχωρησει ο ανθρωπος στη ζωη,τοτε αντλειτε τα στοιχεια απο τα ευαγγελια (απο που αλλου αλλωστε μπορειτε??) και λετε τα ιδια που λεει και το παπαδαριο
Λες:
"Yπάρχει εντούτοις κάτι που αφορά ειδικά τον απόστολο Παύλο, ο οποίος παρουσιάζεται στις Επιστολές του όχι απλά να αναφέρει το όνομα και το έργο του Σατανά, αλλά επιπλέον, ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"
Κατ'αρχάς, θα ήθελα να μου πως πως καταλαβαίνεις το "παραδίδω κάποιον στο Σατανά". Αφού πιστεύεις ότι αυτό χαρακτηρίζει ιεροεξεταστές, πολύ πιθανό να πιστεύεις ότι πρόκειται για βασάνισμα σε καζάνι με καυτό λάδι.
"Και κάτι άλλο. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτηρίζεται "ψευδοπροφήτης". Συμφωνείς και σε αυτό? Και αυτός στην κόλαση?"
Εσύ συμφωνείς ότι ο τίτλος "παγκόσμιος πατριάρχης" αρμόζει σε έναν μαθητή του Χριστού;Δες την εικόνα του, με τη χρύσή μήτρα στην κορύφή του άρθρου που με παραπέμπεις και πες μου εάν σου φαίνεται για μαθητής του Χριστού,δηλαδή χριστιανός.
Καλές οι ρήσεις του Ιησού που διάλεξες. Τα λόγια αυτά δε σημαίνουν όμως ότι δεν είπε να προσέχουμε από τη ζύμη των Φαρισαίων.
Γιατί δε θες να καταλάβεις ότι ο συγγραφέας δεν αναφέρεται σε ανθρώπους μέσα από την εκκλησία που συμβαίνει να αμαρτάνουν. Κανείς αναμάρτητος. Αναφέρεται σε μόνιμες καταστάσεις, μέσα στην εκκλησία. Μιλάει για ειδικές περιπτώσεις. Όπως ειδική περίπτωση πρέπει να ήταν και ο Αλέξανδρος π.χ. που αναφέρει ο Παύλος.
Το μην κατακρίνεις το διπλανό σου πρέπει να είναι ο κανόνας, συμφωνώ.
Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις διάθεση να συζητήσεις αλλά απλώς να κατακρίνεις ή να ειρωνευτείς. Αν θες να απαντήσεις θα διαβάσω την απάντησή σου, αλλά δε μ'αρέσει να συζητάω με τέτοιο κλίμα.