ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ισλάμ ... μια θρησκεία "δηλητήριο" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ισλάμ ... μια θρησκεία "δηλητήριο" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
25/04/2011, 22:53:18
Bλέπεις φίλε μου εδώ στην πατριδα μας να αλλάζει κανείς και να μην θεωρεί ότι όλα όσα προστάζει η θρησκεία τους , ότι είναι τα απολύτως αληθή???
...είναι πολύ δύκολη αυτή η διαδικασία να "περαιωθεί" και αυτό διότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες ... συνειδητοί και ασυνείδητοι!
Συμφέροντα που κρύβονται απο πίσω...αδυναμία σκέψεως...μη ανάληψη ευθυνών...και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης!
Προχθές στην εκκλησία -είχα πάει και γώ τρομάρα μου- άκουγα απίστευτα πράματα να λέγονται δια στόματος Ιερωμένου -τρομάρα του κι'αυτού- που μετέφρε μήνυμα κάποιου Μητροπολίτη και σκεφτόμουν :"Μα είναι δυνατόν να κάθονται να τον ακούνε και να μην γελάνε μαζί του..τουλάχιστον"???
"Ασυναρτησίας λογοτεχνήματα"...χωρις ειρμό και νόημα και όμως φίλε μου και τα έλεγε -ο "Ιερωμένος" - και τον άκουγαν...
Φαντάσου λοιπόν σε μια κοινωνία , όπου η καλλιέργεια και η μόρφωση δεν έχει ακόμα καν κάνει την εμφάνισή της και την παιδεία την έχει αναλάβει -εργολαβία- η επίσημη Θρησκεία τους ... το Ισλάμ...και δές με την δική τους ματιά , το πως φαντάζει και ορίζεται το αληθές...και το ορθό!!!
Να είσαι σίγουρος ότι οι ίδιοι -τώρα που σε διαβάζουν και με διαβάζουν..στην περίπτωση που μας διαβάζουν- αν δεν είναι εξαγριωμένοι ήδη -που το πιστεύω- , τουλάχιστον γελάνε μαζί μας!!!
Ακόμα και αυτά τα κοριτσάκια που έχουν δίπλα τους ως μελλοντικές συζύγους , αντιλαμβάνονται αυτό που κάνουν ως το πλέον ορθό και σε άλλη περίπτωση μπορεί να το θεωρούσαν ως μεγάλο πρόβλημα και αμάρτημα ή έλλειμα...*εννοώ αν δεν αρραβωνιάζονταν σε αυτην την ηλικία...
Ένα θεωρώ ως το απολύτως εξακριβωμένο...
Ο άνθρωπος είναι κοντά στα άλλα και μιμητικό όν...πάνω απ'ολα "υποκείμενο όν"...τωρα τι να σου πώ???
"Πίάσ'τ'αυγό και κούρευτο"...????

Η άποψή μου είναι ότι ορισμένοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και το χρησιμοποιούν δεόντως φίλε μου...όλα -τα μέσα- για την εξουσία είναι θεμιτά!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
25/04/2011, 23:13:33
Το ξέρω φίλε μου Εαρινέ,το ξέρω!

Δεν μπορώ να κρατηθώ όμως...δεν ξέρω γιατί.
Οταν βλέπω βαναυσότητες,με πιάνει νοητική κρίση.

Θα μου πείς αν μπορούσα να επέμβω δυναμικά δεν θα γινόμουν
το ίδιο με αυτούς?

Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα...λένε!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

25/04/2011, 23:23:14
Σε καταλαβαίνω και γι'αυτό δεν σε παρεξηγώ , αντίθετα μάλιστα και ασχέτως των "κοντρών" που ενίοτε ανάμεσά μας υπάρχουν...έχεις δίκιο , ωστόσο θα "πρέπει" όλοι μας να μην το χάνουμε αυτό το δίκιο μας . κρατώντας σταθερές τις θέσεις μας...και τις αξίες μας που ως άνθρωποι και ως λαός -ελπίζω- έχουμε , άσχετα απο τα όποια "κουσούρια" μας!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ahmad EldinΝέο Μέλος
26/04/2011, 00:44:21

Αρχικά μπαίνοντας εδώ μέσα στο φόρουμ είδα ότι αρκετοί από εσάς προσβάλετε την πίστη μου και την πίστη αρκετών συμπατριωτών μας που έχουν επιλέξει το Ισλάμ ως πίστη τους. Με βάση αυτό και κυρίως να σας καλέσω στην εκδήλωση μας οπου θα συζητήσουμε όλα αυτά που αναφέρθηκαν καθώς και πολλά άλλα, μπήκα εδώ μέσα και έκανα την εγγραφή σαν μέλος.

Σας έστειλα το ποστερ και μετά με ακόμα ποιο μεγάλο μισός και μένος και δίχως κανένα πολιτισμό, η χυδαιολογία αυξήθηκε ενώ η ειρωνεία περίσσευε. Αυτό είναι το φόρουμ οπου γίνονται φιλοσοφικοί διάλογοι και κόσμιες συζητήσεις; Αυτό είναι το φόρουμ που τα μέλη του καύχιουνται για πολιτισμό και κουλτούρα; Πραγματικά μεγάλη απογοήτευση.

Εγώ θα μείνω σε κυρίως δυο πράγματα, (πέρα από τις απαντήσεις που ακολουθούν). Στην παραβίαση των κανόνων του φόρουμ και την ανικανότητα αυτών που επιτίθενται στο Ισλάμ και να μπουν σε μια διαδικασία επιχειρηματολογίας, καταλήγοντας να μένουν με το μοναδικό «όπλο», την επίθεση προς το πρόσωπο.

Δεν πρόκειται να ξαναγράψω καμία απάντηση γιατί 1) δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου 2) δεν αξίζουν ορισμένοι χυδαιολόγοι καμία σοβαρή με επιχειρήματα απάντηση από εμένα και 3) η πρόθεση μου κυρίως είναι να σας καλέσω στην Εκδήλωση μας(http://tikaras.files.wordpress.com/2011/04/yellow_glitter_fractal_art.jpg), και να κτίσουμε γέφυρες κατανόησης.

Αυτά τα λίγα ως εισαγωγή, για τις προθέσεις μου και το πώς βλέπω αυτό φόρουμ. Ας περάσουμε να απαντήσουμε σε ορισμένους:

Macedon

Αντιπαρέρχεσαι το πιο σημαντικό σημείο όπως λες και το αποκαλείς ανοησία. Αντιπαρέρχομαι και εγώ με την σειρά μου τις δικιές σου αστοχίες και υπογραμμίζω το λογικό σφάλμα στον συλλογισμό σου όταν προσπερνάς μια σημαντική παράμετρο που θέτει το Ισλάμ ΟΤΑΝ υπάρχει το ελαφρύ αυτό χτύπημα (ναι χάδι είναι) που είναι και η τρίτη και τελευταία επιλογή όταν ο διάλογος και ο χωρισμός αποτύχουν.

Η γυναίκα δεν μπορεί να χτυπήσει τον άνδρας της γιατί ο άνδρας είναι ο στυλοβάτης και ο κουμανταδόρος σε ένα σπίτι πάντα κατά τους κανόνες του Ισλάμ και όχι με δικές του επιθυμίες. Ο άνδρας είναι υποχρεωμένος να μην αγγίξει την γυναίκα του, εάν πρώτα δεν κάνει διάλογο, και δεν την αποχωριστεί(γιατί εδώ η γυναίκα μπορεί να τον καταγγείλει). Τέλος ο άνδρας δεν θέτει κανόνες δικούς του αλλά κανόνες σύμφωνα με το Ισλάμ και μόνο για το πώς πρέπει να λειτουργήσει ένα σπίτι. Έτσι λοιπόν αναιρείτε αυτόματα όταν λες «χτύπημα κατά τα γούστα του ανδρός» καθώς επίσης «συμμόρφωση με επιθυμίες με τα γούστα του καθενός»

Στο βιντεάκι στο 9:53 λέω ότι κάποιος ίσως δεν συμφωνεί με τα λεγόμενα μου. ΑΥΤΟ είναι σεβαστό, ΟΧΙ ότι συμφωνώ, αλλά σεβαστή η αντίθετη άποψη.

Να χαίρεσαι την παρατηρητικότητα σου και τον συλλογισμό σου Macedon (επιστροφή της ειρωνείας)

«Αδιάβαστος»

Όσο για σένα δεν απορώ για το επίπεδο σου. Από εθνικισταραδες και φασισταρια δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Μονό να χυδαιολογείτε ξέρετε και όχι να έρχεστε σε αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα. Όσον αφορά την χειροδικία στη γυναίκα καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο βίντεο καθώς επίσης και στην λογική ασυνέπεια του macedon. Αλλά τι κάθομαι και σου λέω, «αδιάβαστος» δεν είσαι σύμφωνα με το πώς τιτλοφορείς τον ίδιο σου τον εαυτό;

Άτομα που φαντάζονται παιδοφιλιες και ανωμαλίες είσαι εσύ, γιατί αυτό το άρθρο αμόρφωτε (αδιάβαστε ήθελα να πω) έχει να κάνει με την αναίρεση περί παιδοφιλιας.

Το Ισλάμ τραβάει μια γραμμή και θέτει την εφηβεία σαν βάση για μια κοπέλα, και ένα αγόρι να παντρευτεί. Εφηβεία «αδιάβαστε» σημαίνει έξω από τα πλαίσια του να είσαι παιδί. Γιατί όμως δεν τολμάς να παραθέσεις όλο το άρθρο που παραθέτω ιατρική βιβλιογραφία;

Τις υπόλοιπες χυδαιολογίες κατά το πρόσωπο μου τις αντιπαρέρχομαι γιατί δεν πρόκειται να πέσω άλλο πιο κάτω στο επίπεδο σου. Όταν κάποιος δεν ξέρει να επιχειρηματολογεί τότε αναγκαστικά βρίζει. Τυπική αντίδραση του φασίστα. Όσο για περί μεσαίωνα σου ταιριάζει γάντι. Και μιας και είπες για μεσαίωνα οφείλεις σαν Έλληνας μεγαλύτερο χρέος και σεβασμό στους Μουσουλμάνους που σου διαφύλαξαν όλη την αρχαιοελληνική γραμματεία και φιλοσοφία.

Αδιάβαστε για της νύφες διάβασε εδώ http://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/ και δες πόσο «αδιάβαστος» είσαι με την υπογραφή του Νίκου του Σαραντακου. Η είδηση είναι κάλπικη και την έφαγες αμάσητη. Και μετά θες να κάνεις κριτική για το Ισλάμ;

Όσο για τα εδάφια που βάζεις κόβοντας και ράβοντας χωρίς τα συμφραζόμενα αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο κολυμπάς μέσα στην παραπληροφόρηση.

Τα άρθρα αυτά
http://islamforgreeks.org/2009/11/20/explaining-jihad/
http://islamforgreeks.org/2010/02/18/intro-to-sword-quranic-verses/
http://islamforgreeks.org/2010/02/21/misquoted-verse-1/
http://islamforgreeks.org/2010/02/22/misquoted-verse-2/
θα σε βοηθήσουν να ξεκολλήσεις από ορισμένα στερεότυπα για το Ισλάμ, για τον πόλεμο κτλ. Διάβασε τα όμως, μην καταλήξουν και αυτά σαν το Κοράνι που κατέβασες η το αντιμετωπίσεις σαν το «βιντεακι» που σου υπέδειξε ο Macedon. Δηλ άρπα κόλα
Λες ότι απαγορεύεται ο προσηλυτισμός. Δεν υπάρχει προσηλυτισμός. υπάρχει ενημέρωση σωστή για να μην καταλήγουν οι συμπατριώτες μας να ακούνε Ισλαμοφοβικούς και Ισλαμο-υστερίες σαν και του λόγου σου. Συνταγματικά εσύ είσαι ο παράνομος(αρ 14 παρ 3) που βρίζεις και χυδαιολογείς ένα πιστεύω και δεν σέβεσαι να κάνεις ένα πολιτισμένο διάλογο. Η κριτική καλοδεχούμενη και συζητήσιμη όχι όμως η προσβολή.

Όταν όμως ρωτήσουμε εσένα και τους ομοίους σου για τον Μ. Αλέξανδρο που έσφαξε ολόκληρους πολιτισμούς τότε όλοι εσείς οι υποκριτές με μια φωνή θα πείτε «διέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό» και όταν σας ρωτήσουν ΠΩΣ, θα πείτε με καμάρι «Με το ΣΠΑΘΙ» Το σπαθί του όμως είναι «πολιτισμός» ενώ Οι Κορανικες παραγγελίες που διατάζουν τον πιστό να πολεμήσει ΜΟΝΟ για άμυνα ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την προστασία της πίστης του τότε ξαφνικά είμαστε «δολοφόνοι». Η λογική στο μεγαλείο της!

Εαρινός

Το παιδάκι που βάλατε δεν έχει καμία σχέση με το Κοράνι ούτε κηρύττει τίποτα. Το παιδάκι ανήκει στην αίρεση του Σιιτισμου και λέει μια αρχαία ιστορία των Σιιτων. Ο Σιιτισμος κατά το Ισλάμ θεωρείτε αίρεση και έχει καταδικαστεί από τα πρώτους Μουσουλμάνους. Ακόμα όμως και αν είχαμε ένα παιδάκι να κηρύττει το Κοράνι. Που είναι το κακό; Που είναι το παράλογο; Που είναι το άσχημο; Όταν ένα σενα παιδάκι δούμε να μιλάει η να έχει κλίση προς σε μια τέχνη κτλπ γιατί θα το πούμε ταλαντούχο ενώ το παιδάκι που μιλάει για πίστη θα πούμε ότι είναι κακόμοιρο και καταπιεσμένο; Γιατί αυτά τα δυο μέτρα και σταθμά. Άλλο εάν δεν πιστεύετε στο Θεό ( εάν είναι αυτή η περίπτωση) Γιατί εκεί ο διάλογος πρέπει να πάει αλλού και όχι στο παιδάκι και να αποκαλείτε το Ισλάμ με βάση αυτό «θρησκεία δηλητήριο». Καταλαβαίνετε λοιπόν την αστοχία σας κύριοι; Ανοίγετε ένα thread λέγοντας «Ισλάμ θρησκεία δηλητήριο» και δεν έχετε ιδέα αν το βίντεο που αντιγράψατε είναι Ισλαμικό η όχι. Τρώτε, αναμασάτε, καταπίνετε ότι σας σερβίρουν από τις εφημερίδες μέχρι και την τελευταία κουτσομπόλα του δρόμου και αυτό ξαφνικά σας βάζει στο επίπεδο του γνώστη περί Ισλάμ και ανοίγετε κουβέντα, και αυτό όταν έχετε πλήρη μεσάνυχτα.

Για τον ADMIN

Κύριε Admin θα ήθελα πολύ να μάθω τον τρόπο που παρεκτράπηκα και προκάλεσα. Μπήκα εδώ να υπερασπιστώ την πίστη μου και κυρίως να σας καλέσω στην εκδήλωση που θα κάνουμε εμείς οι Έλληνες Μουσουλμάνοι. Αν αυτό είναι παρεκτροπή και πρόκληση τότε πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αλήθεια εάν εγώ παρεκτρέπομαι και προκαλώ τότε το μέλος που έχετε ( τον αδιάβαστο) πως πρέπει να χαρακτηριστεί και να τον αποκαλέσουμε όταν ολοφάνερα και ξεκάθαρα με βρίζει προσωπικά εμένα και την πίστη μου; Κύριε Admin αυτό που γίνετε από μέρους του και από μέρους των υπολοίπων (ορισμένων) είναι παράνομο με βάση των κανόνων που έχετε ορίσει εσείς οι ίδιοι καθώς επίσης παράνομο και από το σύνταγμα (άρθρο 14 παρ 3). Έχω σκοπό να κινηθώ νομικά σε περίπτωση που δεν λάβετε μέτρα για αυτούς που προσβάλουν (και για αυτούς νομική κίνηση ξεχωριστά στον καθένα) και χυδαιολογούν. Δεν είμαστε εναντίον σε μια πολιτισμένη κριτική. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη προσπαθώντας να αποδείξετε ότι θέλετε, αλλά κριτική και επιχειρήματα. ΟΧΙ χυδαιολογίες και βρισιές, ΟΧΙ προσβολή.

Αυτά τα λίγα εκ μέρους μου, εύχομαι να σας δω όλους στην Εκδήλωση με κυρίαρχο το πνεύμα της συζήτησης και της κουβέντας και όχι του τσακωμού και της λογομαχίας.

Άχμαντ Ελντίν
www.islamforgreeks.org
Εκπρόσωπος σωματείου «Ελ Ραχμάν»
Αρθογράφος – Απολογητης – Ιεραπόστολος(Dai) του Ισλάμ

26/4/2011

26/04/2011, 01:11:47
Αιθεροβάμων
Εσύ κι εγώ γλυτώσαμε πρός το παρόν.
Δεν μας ανέφερε ο Αχμαντινεζαντ,πως τον λένε!!
Εκτός κι αν μας επιφυλάσουν καμμιά εκπληξη...εκρηκτική!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

26/04/2011, 01:30:20

quote:
Ahmad Eldin
Αρχικά μπαίνοντας εδώ μέσα στο φόρουμ είδα ότι αρκετοί από εσάς προσβάλετε την πίστη μου και την πίστη αρκετών συμπατριωτών μας που έχουν επιλέξει το Ισλάμ ως πίστη τους.

Αλήθεια οταν μπαίνει ενας Χριστιανός στο site σας Κύριε τάδε*
έχετε την εντύπωση οτι δεν νοιώθει το ίδιο ?
Έχετε βάλει (έντεχνα βέβαια) απέναντι στα Δικά σας κείμενα τον Χριστιανισμό (και ΜΟΝΟ) και κάνετε παραλληλισμούς
και βέβαια ΠΑΝΤΑ το ΣΩΣΤΟ το κάνει το ΙΣΛΑΜ !
μάλλον αυτό προσβάλει ΚΑΙ τη δική μου Θρησκεία κυριε τάδε*

Και κατι αλλο, το να προσβάλλεις μια θρησκεία εκτός απο ύβρεις, γίνετε και με άλλο τρόπο ... αυτόν του site σας

Και μπορεί να προσπαθείτε να πλασάρετε οτι γνωρίζετε την νομολογία
αλλά κι εκει, μόνο οτι σας συμφέρει,και καθαρά για εκφοβιστικούς λόγους .

Αν ενδιαφέρεστε να σας παραθέσω ολόκληρο νομο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ όπου το site σας είναι καθαρά ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα !

Και αφού το θέλετε έτσι γιατί όχι να το τραβήξουμε,
εκτός φόρουμ εννοείται ... Ευτυχώς στην ΕΛΛΑΔΑ υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τους Μετανάστες και τους δίνουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ το δικαίωμα
να πιστεύουν ΟΠΟΥ θέλουν ,
ΑΛΛΑ υπάρχουν και νόμοι που προστατεύουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες απο κάθε είδους ΑΠΕΙΛΕΣ !

*
(δεν μπορώ να ξερω τα πραγματικά σας στοιχεία και ούτε το επιθυμώ
οταν έρθει η ωρα θα δοθούν ενώπιον της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Δικαιοσύνης )

ΝΙΚΟΜΑΧΕ
περιλαμβάνομαι αυτοβούλως, έχω δώσει αγώνες και αγώνες στο Διαδίκτυο και ξέρω πολύ καλά τα δικαιώματα μου οσο κανένα άλλο λόμπι

Hellas at War
26/04/2011, 03:08:30
Αγαπητέ Ahmad Eldin, βλέπω πως για κάποιον λόγο -αρκετά περίεργο θα έλεγα- "κόλλησες" στο σημείο του μηνύματός μου το οποίο σε θέλει να έχεις παρεκτραπεί και να υπήρξες προκλητικός στο πρώτο σου μήνυμα. Πράγμα που με κάνει και αναρωτιέμαι:
1. για το αν πραγματικά διάβασες το υπόλοιπο μήνυμα...
2. για την υπομονή σου η οποία θα περίμενα να είναι μεγαλύτερη, ειδικότερα εξαιτίας του ρόλου που έχεις και της λειτουργίας που επιτελείς στην οργανωτική δομή της Θρησκείας την οποία ασπάζεσαι.

Θα σου προτείνω λοιπόν, για την ώρα, να ξαναδιαβάσεις το συγκεκριμένο μήνυμα(25/04/2011, 16:49:38), το οποίο σίγουρα δίνει κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα που "έθεσες" και σε κρίσεις τις οποίες κάνεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο χώρος αυτός προτείνει("επισήμως") να γίνει μία τέτοια συζήτηση. Θα δεις βέβαια αυτές τις "απαντήσεις" στην περίπτωση που αυτήν την φορά θελήσεις να το επεξεργαστείς περισσότερο λογικά και όχι θυμοειδώς...

Εφόσον ζητάς να μάθεις -και καλώς το κάνεις- πού βρήκα την παρεκτροπή και την πρόκληση, αυτές υφίστανται στη διαφαινόμενη διάθεσή σου να ομαδοποιήσεις τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων σαν να προέρχονται από την ίδια πηγή προθέσεων και πεποιθήσεων, στην ευκολία με την οποία παραπέμπεις σε εξωτερικές πηγές χωρίς να απαντάς προσωπικά με ουσιαστικό τρόπο σε καμία κριτική(πράγμα που ξεκίνησες όμως να κάνεις στο 2ο σου μήνυμα και μπράβο σου γι'αυτό) και σα να μην έλειπε αυτό να προσκαλείς -εντός Συζήτησης που σχετίζεται με τα θέματα που σε αφορούν- και για εκδήλωση όπου θα γίνει σε Μουσουλμανικό Σωματείο κάποιος άλλος "Ανοιχτός Διάλογος"... Βρίσκω αρκετά απαξιωτική τη στάση αυτή η οποία επιτείνεται και με φράσεις όπως: "Τόσο ασχετοσύνη περί Ισλάμ πως χωρά σε ένα φόρουμ είναι απίστευτο και ταυτόχρονο εντυπωσιακό" , "Δεν θα κάτσω να απαντήσω σε όλες τις γελοίες κατηγορίες και επιθέσεις περί Ισλάμ που έχουν γίνει εδώ μέσα" , "(...) ελάτε να μάθετε πέντε έξι πράγματα προτού ανοίξετε το στόμα σας περί Ισλάμ και Κοράνι".

Όσον αφορά την ανακοίνωση της σκοπιμότητάς σου να κινηθείς νομικά εναντίον μας "αν δεν λάβουμε μέτρα..."(θα μπορούσαμε να το εκλάβουμε δικαιολογημένα ως απειλή όπως ετέθει), θα σου πω μόνον τα εξής:
Δεν εκφοβιζόμαστε και δεν απειλούμαστε. Ποτέ. Διακινούμαστε πρώτα απ'όλα από τα εσωτερικά μας κριτήρια περί σωστού και λάθους, περί ηθικού και ανήθικου, περί δικαίου και αδίκου, περί αληθούς και ψευδούς... οι οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες δεν τροποποιούν τις καταστατικές αρχές αυτού του χώρου και το "σύστημα αξιών" που τον διακατέχει.
Από την άλλη -και με κάθε καλή πρόθεση απέναντί σου- το ότι κάποιος καταφεύγει τόσο εύκολα σε νομικίστικους εκφοβισμούς με ειδοποιεί πρωτίστως για κάποιο ευρύτερο έλλειμα κατανόησης της θέσης απέναντι και μέσα στην κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα. Δηλ., σαν να υπάρχει μία αδυναμία αποδοχής και κατανόησης της πιθανότητας να υπάρχει όντως κάποιο/α σφάλμα/τα από την πλευρά του μουσουλμανικού κόσμου που να έχει/ουν δημιουργήσει αυτή την τεράστια αντίθεση από την πλευρά κυρίως του λεγόμενου δυτικού κόσμου(και όχι μόνον εκ μέρους αντίθετων θρησκευτικών δογμάτων αλλά σημαντικότερα, των πιο ορθολογικών και "προοδευτικών" τμημάτων της κοινωνίας).

Προς πληροφόρησή σου πάντως, καινούργιε μας φίλε, θα σου πω πως σου δίνουμε δίκιο(όπως έκανα και στο προηγούμενο μήνυμά μου) στο ότι αγανακτείς και νιώθεις προσβεβλημένος για τις ύβρεις που έχεις δεχτεί, η θρησκεία σου επίσης και περισσότερο(υπό τη δική μας οπτική) οι ανθρώπινες ομάδες που βρίσκονται στην πολιτισμική επιρροή του Ισλάμ. Οι παρεμβάσεις/τροποποιήσεις μάλιστα σε μηνύματα είχαν ήδη ξεκινήσει ώρες πριν γράψεις το πιο πρόσφατο μήνυμά σου -πράγμα που δεν εξέτασες καθώς φαίνεται, πριν ξεκινήσεις να ανακοινώνεις "νομικές κινήσεις"(και θα συνεχιστούν και σε άλλα μηνύματα φυσικά).

Μία επιπλέον παράκληση λοιπόν, για να μπορέσει και αυτό το θέμα να συνεχίσει με πιο δημιουργικό τρόπο που θα επαυξάνει την κατανόηση και την επίγνωση όλων μας εάν είναι δυνατόν: συμμετέχοντες και αναγνώστες Μουσουλμάνοι, συμμετέχοντες και αναγνώστες οποιασδήποτε άλλης θρησκείας, ιδεολογικής ή φιλοσοφικής τοποθετήσης, δώστε μία ευκαιρία να υπάρξει μία ουσιαστικά ανοικτή συζήτηση επί του ζητήματος, χωρίς κεντρικούς ιδεολογικούς ελέγχους και επιστασίες αλλά με τις λιγότερες δυνατόν παρεκτροπές. Και δυστυχώς ή ευτυχώς φίλοι του Ισλάμ -"πολύ ευτυχώς" αν ζητήσετε την γνώμη μου, σε μία Ανοικτή Κοινωνία (με φιλοσοφικούς και εξελικτικούς όρους) θα υπάρξει πολλές φορές έντονος αντίλογος. Το ζητούμενο είναι να λειαίνονται όλο και περισσότερο οι υπερβολικές αιχμές και να αυξάνεται η κατανόηση και ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίζεται ο Διάλογος. Αν αυτός συνεχιστεί, η Ιστορία και οι Φυσικές δυνάμεις και λειτουργίες θα μπορέσουν να επιλέξουν την καταλληλότερη για όλους μας πορεία.

---------------------------------

Σχετικά με την έκκληση για μία γνώμη από πλευράς μας αναφορικά στο πρέπον του τίτλου του θέματος, η οποία εκκρεμεί:
Δεν θεωρούμε πως ο τίτλος έχει κάτι το μεμπτό. Είναι βέβαια μεροληπτικός, προκαταλαμβάνοντας μία θέση(ίσως θα μπορούσε και να κλείνει με ερωτηματικό), είναι σίγουρα δηκτικός, παρολαυτά δεν είναι υβριστικός. Βρίσκουμε ορθότατη την προσεκτική επιλογή του AitheroVamon να χρησιμοποιήσει εισαγωγικά για τη λέξη "δηλητήριο". Αντανακλά δε με δόκιμο τρόπο τη συνισταμένη άποψη μεγάλης μερίδας ανθρώπων και ως εκ τούτου, παρότι θα προτιμούσαμε κάποιον τίτλο που θα κρατούσε μεγαλύτερες "συναισθηματικές αποστάσεις", είναι απόλυτα αποδεκτός.

---------------------------------

Για οτιδήποτε άλλο ξέχασα ή άφησα για μετά... "μετά"!

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------

26/04/2011, 14:03:37
Εγώ έχω μόνο μερικές απορίες προς τον Αχμαντ Ελντίν. Αν και από ότι δήλωσε ΔΕ θα (μου) απαντήσει.

Πρώτα πρώτα, ΟΛΕΣ οι θρησκείες είναι κατοχυρωμένες συνταγματικά στην Ελλάδα. Κανένας δε σε εμποδίζει να λατρεύεις όποιο Θεό θέλεις, ΟΣΟ παράλογος και αν φαίνεται στους υπόλοιπους.

1.Έχεις ΜΟΝΟ 2 μηνύματα, δηλαδή ΔΕΝ είσαι παλιό μέλος που σημαίνει ότι γράφτηκες για να απαντήσεις ΜΟΝΟ σε αυτό το θέμα. Το οποίο είναι και σχετικά καινούριο (8/4/11 ή αν βάλουμε πότε ξεκίνησε να "χώνει" ο αδιάβαστος ακόμα πιο πρόσφατο).

Εσύ,λοιπόν, τι ακριβώς κάνεις; "Αστυνομεύεις" το ίντερνετ, γκουγκλάρεις τις λέξεις "forum ισλάμ" και βλέπεις ποιος κατηγορεί το ισλάμ ή μάλλον καλύτερα τις πρακτικές ορισμένων ισλαμιστών/Μουσουλμάνων κτλ και τρέχεις να το υπερασπιστείς;

2.Αυτή η πράξη "υπεράσπισης" γίνεται στα πλαίσια κάποιου χόμπυ/απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο ή κατ'επάγγελμα; Συγχώρα με για την αμάθεια και την αδιακρισία μου αλλά αυτό που δηλώνεις :"Εκπρόσωπος σωματείου «Ελ Ραχμάν»
Αρθογράφος – Απολογητης – Ιεραπόστολος(Dai) του Ισλάμ" είναι επάγγελμα;;;; Αν ναι ποιος σε πληρώνει;;;;

Με λίγα λόγια ΠΟΙΟΣ είσαι κύριε Αχμάντ, και ποιοι ακριβώς είναι μαζί σου;;;;

3. Το θέμα ξεκίνησε από μια άλλη αφορμή. Η γνώμη η δικιά σου ποια είναι για το 6χρονο παιδί που κηρύττει το λόγο του Θεού;;

26/04/2011, 14:49:51

αχ! τρελό αγόρι !
< κάνε κλικ να κλικαθείς >

Edited by - zip on 26/04/2011 16:02:56

26/4/2011

26/04/2011, 17:40:19
quote:
Δεν υπάρχει προσηλυτισμός. υπάρχει ενημέρωση σωστή για να μην καταλήγουν οι συμπατριώτες μας να ακούνε Ισλαμοφοβικούς και Ισλαμο-υστερίες σαν και του λόγου σου.
Ναι, αλλά πρέπει και να μας εξηγήσης την διαφορά ανάμεσα στην ενημέρωση και τον προσηλυτισμό.
Ετσι δεν είναι;
Δηλαδή εαν ήθελες να προσηλυτίσης, τι διαφορετικό θα έπραττες;

holy deathΝέο Μέλος
27/09/2005, 19:13:28
νεο μελος,νεο μυνημα.και η ιστορια συνεχιζεται.
ο πολεμος ειναι απαραιτητος.ετσι πιστευω εγω.ο πολεμος καθαριζει ανθρωπους και απολυμενει την κοινωνια.
οποιος πεσει στον πολεμο ως ηρωας θα ειναι τιμημενος για παντα
οποιος πεσει νεκρος επειδη κοκαλωσε απο τον φοβο του η λογω φοβιας θα ειναι παντα δειλος
σιγουρα θα ακουσω πολλες κραυγες απο αυτο το τοπικ.δεν θα λειψουν φυσικα και τα αστειακια.μπορει και να λειψουν.
ο πολεμος ομως θα ειναι παντα στην φυση του ανθρωπου.ειναι στο μυαλο και στο αιμα.ποτε δεν θα υπαρξει αιωνια ειρηνη.
περιμενω αποψεις
τις περιμενω δυναμικα
και συντομα

27/09/2005, 21:36:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ holy death.....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ?????
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ....
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ...
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ???????

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ??????
ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΣ (ΛΕΕΙ)....

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ....

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΤΩΣΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ...

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ?????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

28/09/2005, 00:53:58
holy death
quote:
ο πολεμος ειναι απαραιτητος.ετσι πιστευω εγω.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.

quote:
ο πολεμος καθαριζει ανθρωπους και απολυμενει την κοινωνια.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟ;
ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ/ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ.

quote:
οποιος πεσει στον πολεμο ως ηρωας θα ειναι τιμημενος για παντα
ΝΑΙ...ΜΑΛΙΣΤΑ...ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ...ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ;...ΜΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.

quote:
σιγουρα θα ακουσω πολλες κραυγες απο αυτο το τοπικ.

ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΕΙΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ.

quote:
ο πολεμος ομως θα ειναι παντα στην φυση του ανθρωπου.ειναι στο μυαλο και στο αιμα.ποτε δεν θα υπαρξει αιωνια ειρηνη.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΗΡΩΩΝ.

quote:
περιμενω αποψεις
τις περιμενω δυναμικα
και συντομα

ΒΙΑΖΕΣΑΙ;
ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ;

ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΛΑΙΝΕ...ΗΣΥΧΙΑ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΦΩΝΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ

To fight for a land fit for heroes,
God on my side,and a gun in my hand,
Counting my days down to zero,
And I marched and I fought and I bled
And I died & I never did get any older.

...

Ten thousand shoulder to shoulder,
A thirst for the Hun,
We were food for the gun,and that's
What you are when you're soldiers,
I heard my friend cry,
And he sank to his knees,coughing blood
As he screamed for his mother
And I tell by his, side,
And that's how we died,
Clinging like kids to each other,
And I lay in the mud
And the guts and the blood,
And I wept as his body grew colder,
And I called for my mother
And she never came,
Though it wasn't my fault
And I wasn't to blame,
The day not half over
And ten thousand slain,and now
There's nobody remembers our names
And that's how it is for a soldier.

ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΗΠΩΣ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ;
ΑΝ ΝΑΙ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ...ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΤΟ ΤΩΝ ΟΛΜΩΝ...ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ...ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ...ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΗΡΩΑ;

ΑΣ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑΡΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ...ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ.

PUSH THE BUTTON.

..

28/09/2005, 01:07:18
ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ...ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΤΑ ΑΦΗΣΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ...ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΩ ΕΓΩ...ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ...ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

ΠΗΡΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ;

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ...ALL THE TIME.

..

NemesiΜέλος
28/09/2005, 10:07:37
quote:

Γράφεις ότι ο πόλεμος είναι και θα είναι πάντα στη φύση του ανθρώπου, στο μυαλό του και στο αίμα του, αλλά εγώ πιστεύω το αντίθετο. Από την αρχή της ανθρωπότητας ο άνθρωπος πολεμούσε μόνο για την επιβίωσή του, όπως και όλα τα άλλα είδη ζωής. Μόνο για επιβίωση. Όμως υπήρξαν και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Pixeldream που με τις απόψεις τους και τις πράξεις τους, δημιούργησαν πολέμους και δημιουργούν ακόμα. Φυσικά δεν θα υπάρξει ποτέ αιώνια ειρήνη γιατί κάποιοι σκέφτονται ακόμα πως να γίνουν ήρωες και να γραφτούν στην ιστορία στις πλάτες κάποιων άλλων... που θα πάνε στον πόλεμο.

Φιλικά
Nemesi

LocoΜέλος
28/09/2005, 10:49:41
Χαίρε Topic!

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον vέο μας φίλο Holy Death.
Ο πόλεμος είναι αναγκαίος και είναι στην φύση του ανθρώπου.
Μόνο με τον πόλεμο οι ανθρώπινες κοινωνίες προοδεύουν πραγματικά.
Δεν είναι τυχαίο πως κατα την διάρκεια των πολέμων υπάρχει ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη (και όχι μόνο τεχνολογική).

Οι μεγαλύτεροι ήρωες της ανθρωπότητας ήταν ατρόμητοι πολεμιστές (Αχιλλέας, Αλέξανδρος, Ιούλιος καίσαρας, Αττίλας,...)
Ακόμη και εν καιρώ ειρήνης οι άνθρωποι πάντα προετοιμάζονται για τον επόμενο πόλεμο. Γιατί νομίζετε οτι τα παιχνίδια στρατηγικής/πολέμου έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό με εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους παγκόσμια. Μήπως για να προωθήσουν την πολιτισμική ανάπτυξη;

Εξαιρετικό Topic φίλε Holy death και θα σου αφιερώσω κι εγώ ενα τραγούδι:

ALEXANDER THE GREAT - IRON MAIDEN

'My son ask for thyself another
Kingdom for that wich I leave
is too small for thee'
(King Philip of Macedonia - 339 B.C.)

Near to the east
In a part of ancient Greece
In an ancient land called Macedonia
Was born a son
To Philip of Macedon
The legend his name was Alexander

At the age of nineteen
He became the Macedon king
And he swore to free all of Asia Minor
By the Aegian sea
In 334 B.C.
He utterly beat the armies of Persia

Alexander the Great
His name struck fear into hearts of men
Alexander the Great
Became a legend 'mongst mortal men

King Darius the third
Defeated fled Persia
The Scythians fell by the river of Jaxartes
Then Egypt fell to the Macedon king as well
And he founded the city called Alexandria

By the Tigris river
He met king Darius again
And crushed him again at the battle of Arbela
Entering Babylon
And Susa treasures he found
Took Persepolis the capital of Persia

Alexander the Great
Alexander the Great
Became a god 'mongst mortal men

A Phrygian king had bound a chariot yoke
And Alexander cut the 'Gordian knot'
And the legend said that who untied the knot
He would become the master of Asia

Hellenism he spread far and wide
The macedonian learned mind
Their culture was a western way of life
He paved the way for Christianity

Marching on marching on

The battle weary marching side by side
Alexander's army line by line
They wouldn't follow him to India
Tired of the combat, pain and the glory

Alexander the Great
Alexander the Great
He died of fever in Babylon

"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks"

Edited by - Loco on 28/09/2005 10:57:22

28/09/2005, 11:49:36
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΚΑΘΩΣ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

quote:
Ακόμη και εν καιρώ ειρήνης οι άνθρωποι πάντα προετοιμάζονται για τον επόμενο πόλεμο. Γιατί νομίζετε οτι τα παιχνίδια στρατηγικής/πολέμου έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό με εκατοντάδες εκατομμύρια φίλους παγκόσμια. Μήπως για να προωθήσουν την πολιτισμική ανάπτυξη

ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΒΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΩ?
ΕΠΕΙΔΗ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΑΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΖΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΥΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ.

quote:
Γράφεις ότι ο πόλεμος είναι και θα είναι πάντα στη φύση του ανθρώπου, στο μυαλό του και στο αίμα του, αλλά εγώ πιστεύω το αντίθετο. Από την αρχή της ανθρωπότητας ο άνθρωπος πολεμούσε μόνο για την επιβίωσή του, όπως και όλα τα άλλα είδη ζωής. Μόνο για επιβίωση. Όμως υπήρξαν και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Pixeldream που με τις απόψεις τους και τις πράξεις τους, δημιούργησαν πολέμους και δημιουργούν ακόμα. Φυσικά δεν θα υπάρξει ποτέ αιώνια ειρήνη γιατί κάποιοι σκέφτονται ακόμα πως να γίνουν ήρωες και να γραφτούν στην ιστορία στις πλάτες κάποιων άλλων... που θα πάνε στον πόλεμ

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΡΧΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ .

LocoΜέλος
28/09/2005, 12:10:45
Χαιρετώ!

quote:
ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΟΣ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εδώ κάνεις λάθος , οικονομικά κίνητρα υπήρχαν πάντοτε. Όσο για τα σημεία που διαφωνείς μαζί μου , επέτρεψε μου να έχω αντίθετη άποψη.

"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks"
28/09/2005, 12:24:43
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΝΟΜΠΑΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΝΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.
holy deathΝέο Μέλος
28/09/2005, 16:13:28
φιλτατε Loco συμφωνω απολυτα με τα οσα λες.
και ετσι ειναι.οι μεγαλοι ηρωες στον πολεμο αποκαλυπτοντε.οι αξιοι ηγετες μια χωρας στον πολεμο θα φανερωσουν την ηγετικη του ικανοτητα.
η τεχνολογια πραγματι αυξανεται παρα πολυ.και οι ανθρωποι ωριμαζουν αφου βλεπουν και την αλλη πλευρα της ζωης
καθε φορα που υπαρχει ειρηνη.ειναι γιατι ο πολεμος σταματησε την πορεια καποιων.
η ειρηνη ειναι αποτελεσμα του πολεμου.
σε ευχαριστω πολυ για το τραγουδι Loco.